Επανεξέταση Μαθημάτων

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Marauder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Marauder » Fri Feb 18, 2005 11:56 am

Για τον Μαγείρου πάντως πιστεύω ότι θα είχε πολλά να προσφέρει από τη θέση του προέδρου......είναι από τα καλύτερα και εμπειρότερα στελεχη του τμήματος, και έχει πλουσιότατο βιογραφικό - πέρα από το ότι είναι νομίζω πολύ καλός για διοίκηση από μια θέση όπως ο πρόεδρος που ζητά ένα υψηλό επίπεδο ανάληψης πρωτοβουλίας-εφευρετικότητας-εμπειρίας από το εξωτερικό.....
Εδώ ας μην ακούσω από κάνέναν θέμα πολιτικής αντίληψης ή αντίληψης περί οικονομίας, αγοράς, κτλ που θέλει η εκάστοτε παράταξη να φέρει ο εκάστοτε υποψήφιος πρόεδρος ...Άλλωστε, όπως είπε και ο Ντένγκ Ξιαοπινγκ (και κατηγορήθηκε για ρεφορμισμό) "Δεν με ενδιαφέρει τι χρώμα είναι η γάτα αρκεί να πιάνει ποντίκια" .....

Δεν νομίζω ότι το κεντρικό πρόβλημα για την επανεξέταση είναι ενας ή δυο καθηγητές- νομίζω ότι το θέμα έχει συνολικά σκαλώσει και δεν υπάρχει συνολική πρόθεση επαναφοράς του...νομίζω ότι θα ξανατεθεί σε πρυτανικές εκλογές, αρκεί να υπάρχουν δυο υποψήφιοι και να είναι έτοιμοι να διαπραγματευτούν με κάποια παράταξη πριν τις πρυτανικές αναφορικά με το τι μέτρα υπερ των φοιτητών θα προωθήσουν αμα εκλεγούν..:-D
a_s
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by a_s » Fri Feb 18, 2005 12:18 pm

Marauder wrote:ο Μαγείρου ......είναι από τα καλύτερα και εμπειρότερα στελεχη του τμήματος, και έχει πλουσιότατο βιογραφικό - πέρα από το ότι είναι νομίζω πολύ καλός για διοίκηση
Συμφωνώ απόλυτα :smile: Γι'αυτό εξάλλου ειναι και στο ΔΣ της ΔΕΗ. Δε τον επέλεξαν τυχαία ;)
όλα στη ζωή είναι ένας κύκλος...
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Fri Feb 18, 2005 1:29 pm

Συμφωνώ απόλυτα με τους προλαλήσαντες.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
lewton
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by lewton » Sat Feb 19, 2005 12:21 am

a_s wrote:
lewton wrote:Ο Μαγείρου (γνωστός ως ο πιο αρνητικός απέναντι στην αναβαθμολόγηση) έχει ήδη προεξοφλήσει ότι θα είναι ο επόμενος πρόεδρος, ωστόσο όλα παίζονται.
Μην πετάς τέτοιες σπόντες Δημήτρη.... :!: Ο κ. Μαγείρου και άξιος είναι και έχει το δικαίωμα να θέση υποψηφιότητα για την προεδρική θέση.
Άλλωστε, το βιογραφικό του είναι πολύ "πλούσιο" και του αξίζει μια τέτοια θέση ;)
Δεν πέταξα σπόντα, απλά έγραψα κάποιο παρασκήνιο.
Δε διαφωνώ ότι ο Μαγείρου είναι από τους συνεννοήσιμους, αν και δεν έχω πάρει μάθημά του και ούτε το κόβω να παίρνω.
Πάντως μιας και με κατηγόρησες, θα απαντήσω 1. ότι οι συμμετέχοντες στο ΔΣ μιας ΔΕΚΟ δεν επιλέγονται αξιοκρατικά και 2. ότι η ΔΕΗ δεν πάει και πολύ καλά, από πολλές απόψεις (αυτά άσχετα με τον κ. Μαγείρου για να μην παρεξηγούμαστε, απλά επειδή τέθηκαν ως επιχειρήματα).
Stop playing games... feel them.
Image
semis19
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Sat Feb 19, 2005 1:27 am

lewton wrote:Δε διαφωνώ ότι ο Μαγείρου είναι από τους συνεννοήσιμους, αν και δεν έχω πάρει μάθημά του και ούτε το κόβω να παίρνω.
Aν το κάνεις λόγω αντικειμένου να το δεκτώ, αν το κάνεις λόγω "κολλήματος" με την καλή έννοια με το Μαγείρου κάνεις λάθος.
Είναι ιδανικός καθηγητής στον τρόπο που κάνει μάθημα και το εξετάζει και καλός - αντικειμενικός βαθμολογητής!
Αναμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους καθηγητές που έχουμε δεν είμαι fun του αλλά το βλέπω αντικειμνικά γιατί έχω δει σχεδόν την πλειοψηφία των μελών ΔΕΠ!
"Make way for the bad guy.", Al Pacino, Playing Tony Montana in Scarface
"Elementary, my dear Watson.",The adventures of Sherlock Holmes
"A boy's best friend is his mother.", Antony Perkins, Psycho
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
a_s
Mbyte level
Mbyte level

Post by a_s » Sat Feb 19, 2005 10:39 am

lewton wrote:....δεν έχω πάρει μάθημά του και ούτε το κόβω να παίρνω.

Πάντως μιας ....οι συμμετέχοντες στο ΔΣ μιας ΔΕΚΟ δεν επιλέγονται αξιοκρατικά
Με όλο το σεβασμό που σου έχω, στο έχω πεί και κατ' ιδίαν:
Μην ξεχωρίζεις τους ανθρώπους με βάση την κομματική τους ταυτότητα! Στις εκλογές προέδρου διαλέγουμε πρόσωπο, δεν κάνουμε αναμέτρηση εθνικών εκλογών.

Και του συγκεκριμένου ανθρωπου του αξίζει μια τέτοια θέση... και Harvard έχει τελειώσει, και αξιοκρατικός είναι, και χαμηλών τόνων...
lewton wrote: η ΔΕΗ δεν πάει και πολύ καλά, από πολλές απόψεις
Η ΔΕΗ μια χαρά πάει, η Tellas είναι αυτή που δεν είχε την αναμενόμενη ανταπόκριση ;)
όλα στη ζωή είναι ένας κύκλος...
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Sat Feb 19, 2005 3:21 pm

όχι πολιτικοοικονομικές συζητήσεις παρακαλώ
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Sat Feb 19, 2005 3:53 pm

Η επανεξέταση μαθημάτων είναι μια υπόθεση που ενέχει ρίσκο. Φανταστείτε να δίνατε ξανά την Java και να γράφατε χτές. Ακόμα και ένας καλός προγραμματιστής θα μπορούσε να την πατήσει σε κάποια ερωτήματα. Επομένως ίσως είναι καλύτερο να έχει κάποιος ένα 5-6 στη Java του πρώτου εξαμήνου (που δηλώνει ότι δεν ήταν άσσος στον προγραμματισμό στο 1ο εξάμηνο, πράγμα λογικό), παρά να φαίνεται ότι την πέρασε στο 7ο εξάμηνο (και μάλιστα με ένα μέτριο βαθμό αν είναι λίγο άτυχος). Εκτός αυτού, προσωπικά θεωρώ κουραστικό και ανιαρό να διαβάζω ένα μάθημα για πολλοστή φορά. Και χρόνο να έχεις, δεν έχεις ώρεξη άρα και την αναμενόμενη απόδοση.
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Sat Feb 19, 2005 4:00 pm

Συμφωνώ με το rappader και έχω να προσθέσω πως παρατηρώ μια ανευ προηγούμενου βαθμοθηρία από τα λεγόμενα στο φόρουμ, χειρότερη και απο το σχολείο και αντί πολλοί να κυνηγάνε τη γνώση κυνηγάνε το βαθμό. Ωραία παίρνει κάποιος πτυχίο Πληροφορικής με 120 μαθήματα εκ των οποίων τα 15 είναι Πληροφορικής και από τα οποία βγάζουμε κατι Λυπιτάκηδες και τέτοια και μ.ο. 9.1 .
Και λοιπόν????
Που είναι η επιστημονική γνώση ??

Να σας θυμίζω ιστορία που είχε πει ο Κιοντούζης ότι στο μεταπτυχιακό ΠΣ είχε πάει απόφοιτος του τμήματος μας με μ.ο. 8 και δεν το πήραν και πήραν απόφοιτο φαρμακευτικής που ψαχνόταν μόνος του με βάσεις δεδομένων, ERP και λοιπά...

Τα συμπεράσματα δικά σας.
Σημείωση δικιά μου: ο μ.ο. βοηθάει πολύ αλλά δεν είνια και πανάκεια
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Sat Feb 19, 2005 4:04 pm

Αναφέρθηκε πριν τι υποστήριξαν εκπρόσωποι φοιτητικής παράταξης στη ΓΣ.
Να υπενεθύμισω ότι το Venus δεν είνια χώρος για προώθηση παραταξιακών συμφερόντων και παραταξιακής πληροφόρησης. Τέτοια πληροφορίες αρμόζουν μόνο στις ιστοσελίδες των εκάστοτε παρατάξεων.
semis19
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Sat Feb 19, 2005 4:11 pm

Καταρχήν Παναγιώτη ο κ. Κιουντούζης έφυγε συνεπώς και ιδέες πιστεύω του ...
Προσωπικά, ναι θα πάρω πτυχίο με 120 μαθήματα αλλά θα έχω τελειώσει την κατεύθυνση των Π.Σ. 2η φορά! :shock:
Η κίνηση αυτή με ωθεί επίσης το γεγονός ότι για ορισμένα μαθήματα του πυρήνα έχω φτύσει αίμα και παίρνω 5.5 και 6 ... 2 σενάρια συμβάινουν ή είμαι χάζος ή οι άλλοι δεν ξέρουν να βαθμολογούν αξιοκρατικά ...
Επίσης, στο δημόσιο (δεν είναι από τους πρωταρχικούς μου στόχους) το μόνο που μετράει είναι το γμο διαννοείσαι να διαγωνίζεσαι με ΕΜΠιτες, ΕΚΠΑιτες κα που θα έχουν τελούς γμο τι έχει να γίνει!
Τέλος, η γνώση με ενδιέφερε μέχρι το 3ο έτος και θα με ενδιαφέρει και στο μεταπτυχιακό τώρα στο 4ο έτος είμαι ένας στιγνός βαθμοθήρας και δεν ντρέπομαι καθόλου να το πω ίσα - ίσα είμαι περήφανος κιόλας ...
Δεν φταίω εγώ έτσι δουλεύει το σύστημα ...
Τι να βλέπεις τους άλλους να σκίζονται και εσύ να είσαι υπέρμαχος της γνώσης ...
Εγώ θεατής σε αυτό το αλλοπρόσαλο σκηνικό δεν θα μείνω ...
Φιλικά pap! ;)
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Sat Feb 19, 2005 5:10 pm

semis19++;
Για το γνώθι σεαυτόν
semika
Mbyte level
Mbyte level

Post by semika » Sat Feb 19, 2005 6:20 pm

rapadder wrote:Η επανεξέταση μαθημάτων είναι μια υπόθεση που ενέχει ρίσκο. Φανταστείτε να δίνατε ξανά την Java και να γράφατε χτές. Ακόμα και ένας καλός προγραμματιστής θα μπορούσε να την πατήσει σε κάποια ερωτήματα. Επομένως ίσως είναι καλύτερο να έχει κάποιος ένα 5-6 στη Java του πρώτου εξαμήνου (που δηλώνει ότι δεν ήταν άσσος στον προγραμματισμό στο 1ο εξάμηνο, πράγμα λογικό), παρά να φαίνεται ότι την πέρασε στο 7ο εξάμηνο (και μάλιστα με ένα μέτριο βαθμό αν είναι λίγο άτυχος). Εκτός αυτού, προσωπικά θεωρώ κουραστικό και ανιαρό να διαβάζω ένα μάθημα για πολλοστή φορά. Και χρόνο να έχεις, δεν έχεις ώρεξη άρα και την αναμενόμενη απόδοση.

Εγώ πάλι διαφωνώ. Κανένας δεν κοιτάει τα επιμέρους μαθήματα, πότε τα πέρασες! Ολοι κοιτάνε το μέσο όρο.

Επίσης βρίσκω ενδιαφέρον να διαβάζω ένα σημαντικό μάθημα για πολλοστή φορά: Το μαθαίνω καλύτερα!
Επίσης σόρυ για την έκφραση, αλλά "λυσσάξατε" με τη java! Είπαμε οτι υπάρχουν και οι δομές, τα δίκτυα κλπ....

Τέλος, ο καθένας είπε την άποψή του... Γιατί επαναλαμβάνεστε???
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Sat Feb 19, 2005 7:41 pm

Είπα να επαναληφθώ για να ωθήσω την συζήτηση σε θέματα μακριά από τα παραταξιακά και ευτυχώς τα κατάφερα. Επίσης οι υπέρμαχοι της αναδρομικής αναβαθμολόγησης (τουτέστιν μαθήματα των πρώτων εξαμήνων) ενδιαφέρονται περισσότερο για τα πάρουν 10 στο Μαθηματικό Λογισμό (από πχ 6 που είχαν πάρει αρχικά), παρά να δώσουν πιο σοβαρά μαθήματα (πχ Δίκτυα), που θα μπορούν να τα κόψουν ούτως ή άλλως. Εκτός αυτού εάν κάποιος θέλει να μάθει καλύτερα κάτι, υπάρχουν και άλλοι τρόποι από το να κόβει μαθήματα. Δεδομένου ότι στα μεταπτυχιακά καταθέτεις αναλυτική βαθμολογία, φαίνεται πότε πέρασες κάθε μάθημα και πότε πήρες πτυχίο. Έτσι ένας 6 ετής δεν θα φανεί το ίδιο καλός με έναν που είχε ίδιο μέσο όρο στα 4 χρόνια. Τέλος είπα να προκαλέσω και λίγο την semika για να απαντήσει και να αποκτήσει ζωηρό ενδιαφέρον η συζήτηση για λόγους που έγραψα παραπάνω :smile:.
semika
Mbyte level
Mbyte level

Post by semika » Sat Feb 19, 2005 8:01 pm

Και εγώ απαντάω, γτ ως γνωστόν δεν αφήνω τπτ να πέσει κάτω.... :-D :-D

Λοιπόν... Αν κόψεις ένα μάθημα δεν πάει να πεί οτι θα το περάσεις μετά από 3 χρόνια. Προσωπικά βασικός μου στόχος είναι να τελειώσω το Σεπτέμβριο (πρώτα ο Θεός...) Και για αυτό καιγόμουνα να ξαναδώσω λογιστική και δίκτυα στα οποία για λόγους ασθένειας τα πήγα άσχημα, αν και πιστεύω οτι θα μπορούσα να πάω πολύ καλύτερα... Το λέω αυτό γιατί ο καθένας έχει προσωπικούς λόγους που θα ήθελε να ξαναδώσει κάποιο μάθημα... Και ξαναλέω... Μην κολλάτε στο πρώτο έτος! Σιγά μην ξαναδώσουμε Κουρκουμπέτη και Κατερίνη!!!

Αυτά rapadder... Αντε: Καλή αρχή του εξαμήνου!
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Sat Feb 19, 2005 9:12 pm

Σιγά μην ξαναδώσουμε Κουρκουμπέτη και Κατερίνη!!!
Εγώ πάντως πέρυσι έκανα επανεξέταση στα διακριτά και τη γραμμική γιατί με είχε κάψει ο Κατερίνης. Και δεν περιμενα να φτάσω 3ο ετος για να κερδισω κι άλλες γνώσεις ώστε να είμαι πιο καλά προετοιμασμένος άλλα επειδη όταν τα περασα με 5 και ήθελα να τα ξαναδώσω επι τόπου είχαν διακόψει το μέτρο της επανεξέτασης για δικούς τους λόγους που ποτέ δεν κατάλαβα!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
semis19
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Mon Feb 21, 2005 5:23 pm

lewton wrote:
semis19 wrote:
lewton wrote:Δε διαφωνώ ότι ο Μαγείρου είναι από τους συνεννοήσιμους, αν και δεν έχω πάρει μάθημά του και ούτε το κόβω να παίρνω.
Aν το κάνεις λόγω αντικειμένου να το δεκτώ, αν το κάνεις λόγω "κολλήματος" με την καλή έννοια με το Μαγείρου κάνεις λάθος.
Είναι ιδανικός καθηγητής στον τρόπο που κάνει μάθημα και το εξετάζει και καλός - αντικειμενικός βαθμολογητής!
Αναμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους καθηγητές που έχουμε δεν είμαι fun του αλλά το βλέπω αντικειμνικά γιατί έχω δει σχεδόν την πλειοψηφία των μελών ΔΕΠ!
Καμία σχέση, απλά δε μου αρέσει ούτε η επιχειρησιακή έρευνα ούτε οι αλγόριθμοι ούτε τίποτα άλλο.
Ίσως πάρω αξιολόγηση επενδύσεων όταν θα κοντέυω για πτυχίο.
Πάω πάσο ... ;-)
vasvas
Kilobyte level
Kilobyte level

Μέτρα υπέρ των φοιτητών

Post by vasvas » Mon Feb 21, 2005 7:55 pm

Μέτρα υπέρ των φοιτητών είναι εκείνα που σας βοηθούν και να μορφώνεστε καλύτερα και να εκπαιδεύεστε καλύτερα, ώστε να βρίσκεται καλές δουλειές και να γίνεστε δημιουργικά, κριτικά σκεπτόμενα και παραγωγικά μέλη της κοινωνίας. Όχι εκείνα που σας χαϊδεύουν τ'αυτιά και βοηθούν να ανεβαίνει (συνολικά) ο μέσος όρος στο Τμήμα χωρίς καμμιά αλλαγή στην ποιότητα εκπαίδευσης.

Όσο για τη συζήτηση περί συναλλαγής με υποψηφίους πρυτάνεις και Προέδρους προκειμένου να "δώσουν" σε φοιτητικές παρατάξεις ο,τι ζητήσει η καθεμία για να εκλεγούν, ελπίζω να καταλαβαίνετε ότι και η μόνο η συζήτηση αυτή ευτελίζει και το φοιτητικό κίνημα και τα όργανα διοίκησης του Πανεπιστημίου....
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Mon Feb 21, 2005 8:30 pm

Νομίζω φίλε vasvas, ότι όλοι συμφωνούμε μαζί σου. Η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης πρέπει να είναι το κύριο μέλημα μας. Απλά ο καθένας το αντιλαμβάνεται αυτό με διαφορετικό τρόπο. Έχουν αναφερθεί ήδη πολλά υπέρ και κατά του θεσμού της αναβαθμολόγησης.
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Tue Feb 22, 2005 12:09 pm

ένα τμήμα της συζήτησης που ακολούθησε μεταφέρθηκε στη θ.ε. offtopics v3. Μη ξεχνάτε ότι προσωπικές αντιμαχίες και κομματικής φύσεως συζητήσεις δεν είναι δεκτές στο Venus forum
semis19
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Tue Jul 12, 2005 2:33 am

Όσοι φοιτητές επιθυμούν να ακυρώσουν το βαθμό τους σε μαθήματα που έχουν ήδη επιτύχει κατά τις εξεταστικές περιόδους Ιανουαρίου και Ιουνίου 2005 και να επανεξεταστούν, οφείλουν να συμπληρώσουν την ανάλογη αίτηση και να την καταθέσουν στη γραμματεία του Τμήματός τους από 22 Αυγούστου έως 26 Αυγούστου 2005.
(στις ώρες και μέρες της γραμματείας)
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Mon Aug 22, 2005 5:36 pm

Να υπενθυμίσω, όπως γράφει και ο semis παραπάνω, ότι οι αιτήσεις για επανεξέταση άρχισαν.
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”