O 14oς μισθός δεν είναι δώρο

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year
Re: O 14oς μισθός δεν είναι δώρο

Post by rose » Mon Mar 15, 2010 4:09 pm

redlabel wrote:Συνforumίτη rose, νομίζω ότι η συλλογική εμπειρία που έχουμε αποκομίσει στον τόπο μας δεν περιλαμβάνει αξιόλογα παραδείγματα "υπεύθυνης" επιχειρηματικότητας (στο βαθμό που θα μπορούσε νάχει νόημα ο όρος αυτός). Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει, κατά τη γνώμη μου. Ιστορικά, οι πρακτικές των (μεγαλο)επιχειρηματιών υπήρξαν, σχεδόν πάντα, από αδιάφορες έως προκλητικές για το μέσο εργαζόμενο. Αυτό δύσκολα μπορεί να το αμφισβητήσει κάποιος.

Ναι αλλα ειναι αρκετά υπέυθυνο να δίνεις έκτακτες εισφορές μερικών εκατ. στο κράτος ετσι? Παράδειγμα η προηγουμενη κυβέρνηση επέβαλε έκτακτη εισφορά σε ολες τις κερδοφόρες εταιρείες (πχ Ο ΟΤΕ πλήρωσε 113εκατ( :shock: ), η Frigoglass 5.5 εκατ. ευρώ κα.....), αυτές οι εισφορές λοιπόν μείωσαν δραματικά τα κέρδη του 2009 για να κλεισουν τρυπες. Αυτά τα λεφτά θα μπορουσαν να ηταν νέες θέσεις, αυξήσεις μισθων, εξαγορές και ομως δόθηκαν για να κλεισουν τρύπες (αν τις κλειναμε τουλαχιστον!) που δημιούργησαν οι ανίκανοι πολιτικοι.
που θα πάει θα το δουμε...
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor

Post by redlabel » Mon Mar 15, 2010 6:16 pm

Νομίζω ότι η φράση "ανίκανοι πολιτικοί", όπως και όλες οι γενικεύσεις, αδικεί τους πολιτικούς μας κι ενδεχομένως οδηγεί σε ολισθηρά μονοπάτια. Μπορεί να υπάρχουν και τέτοιοι πολιτικοί, αλλά σίγουρα υπάρχουν και ικανοί και άξιοι. Ειναι κρίμα να τους βάζουμε όλους στο ίδιο καλάθι.

Δ. Γκρ.
nickpro
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by nickpro » Mon Mar 15, 2010 6:53 pm

redlabel wrote:Νομίζω ότι η φράση "ανίκανοι πολιτικοί", όπως και όλες οι γενικεύσεις, αδικεί τους πολιτικούς μας κι ενδεχομένως οδηγεί σε ολισθηρά μονοπάτια. Μπορεί να υπάρχουν και τέτοιοι πολιτικοί, αλλά σίγουρα υπάρχουν και ικανοί και άξιοι. Ειναι κρίμα να τους βάζουμε όλους στο ίδιο καλάθι.

Δ. Γκρ.
Εγώ πιστεύω πως κανείς εκ των πολιτικών μας είναι ανίκανος. Ανίκανος είναι κάποιος που προσπαθεί να κάνει κάτι και ή δεν μπορεί να το κάνει καθόλου, ή το κάνει πάντα λάθος όσο και να προσπαθεί.Οι δικοί μας πολιτικοί στις περισσότερες των περιπτώσεων ότι προσπαθούν να κάνουν το καταφέρνουν και μάλιστα πολύ καλά. Το θέμα είναι όμως τι είναι αυτό το οποίο κάνουν...
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by redlabel » Wed Mar 24, 2010 12:18 am

Περικοπές 25% έως 30% του δώρου του Πάσχα στους εργαζόμενους Μετρό και Τραμ;

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244

Δ. Γκρ.
dexter
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Post by dexter » Wed Mar 24, 2010 2:35 pm

redlabel wrote:Περικοπές 25% έως 30% του δώρου του Πάσχα στους εργαζόμενους Μετρό και Τραμ;

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244

Δ. Γκρ.
ωχ θα αφήσουμε τα κοκκαλάκια μας σε κανένα συρμό με τις (επιπλέον;) καθυστερήσεις-απεργίες.. :smt010
http://foss.aueb.gr
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year

Post by rose » Wed Mar 24, 2010 4:25 pm

Μην προβληματίζεσαι οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ κάνουν καλά την δουλειά τους.

Αυτός που ειναι?
Image
που θα πάει θα το δουμε...
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by redlabel » Wed Mar 24, 2010 9:02 pm

Ποιός είναι τούτος, rose; Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο...

Δ. Γκρ.
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”