Τι διαβάζεις τώρα ?

Εδώ μπαίνουν θέματα σχετικά με βιβλία.
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year
Re: Τι διαβάζεις τώρα ?

Post by rose » Tue Feb 23, 2010 11:07 am

Ξαναδιαβάζοντας το «Σοφό Παιδί»
Της Ολγας Σελλα

Χρήστος Χωμενίδης, «Το σοφό παιδί»
Εκδ. Πατάκης, εξώφυλλο Δημήτρης Παπαϊωάννου, σελ. 441, τιμή: 22,50.
Εχει ενδιαφέρον να διαβάζει κανείς ένα βιβλίο γραμμένο είκοσι, περίπου, χρόνια πριν. Ιδιαίτερα αν το συγκεκριμένο βιβλίο καταπιάνεται με την αποτύπωση της κοινωνικής κατάστασης μιας περιόδου που έχει ζήσει τόσο ο συγγραφέας όσο και ο αναγνώστης. «Το σοφό παιδί» του Χρήστου Χωμενίδη γράφτηκε το 1989 και κυκλοφόρησε τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1993. Ηταν το πρώτο μυθιστόρημα του ταλαντούχου συγγραφέα που έμελλε να τον καθορίσει - τουλάχιστον στη συνείδηση των αναγνωστών. Πρόκειται για έναν χείμαρρο αφήγησης ενός παιδιού από τα 8 του χρόνια μέχρι το τέλος της εφηβείας του, που είχε την τύχη(;) να ζήσει κοντά σε ιδιαίτερους, αλλοπρόσαλλους, γοητευτικούς όσο και τρομακτικούς ανθρώπους και αντίστοιχες καταστάσεις.

Ολα περνάνε μέσα από τις σελίδες του μυθιστορήματος. Κυρίως όμως η μεταπολιτευτική Ελλάδα και η ψυχοσύνθεση των κατοίκων της. Οι κοινωνικές και πολιτισμικές συμπεριφορές τους. Η εσωτερική μετανάστευση, ο έντονος νεοπλουτισμός και οι πιθηκισμοί της συμπεριφοράς των νεόπλουτων, η διαρκώς επεκτεινόμενη διαφθορά και έλλειψη ηθικών πλαισίων, η επίδειξη υλικών αγαθών, η αχαλίνωτη ερωτική συμπεριφορά (η καθυστερημένη άφιξη της κατάρρευσης των ερωτικών ταμπού του Μάη του ‘68). Ολα συνυπάρχουν σ’ αυτό το βιβλίο χύμα και ανακατωμένα, όπως ακριβώς συνέβησαν (ή μήπως συμβαίνουν;). «Εμείς οι γεννημένοι στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’60, αντιληφθήκαμε τους εαυτούς μας μέσα στο ελληνοχριστιανικό κλίμα της Χούντας, γουρλώσαμε τα παιδικά μας μάτια στη Μεταπολίτευση, ψηθήκαμε ότι η Αλλαγή του ’81 αποτελούσε συγκλονιστικό και μη αναστρέψιμο γεγονός, είδαμε την πατρίδα μας να μεταμορφώνεται από υπανάπτυκτη χώρα στα Βαλκάνια σε ουραγό έστω της Ενωμένης Ευρώπης. Στην αρχή της εφηβείας μας, η τηλεόραση έγινε έγχρωμη, ξένα τσιγάρα και περιοδικά άρχισαν να πουλιούνται στα περίπτερα, οι δασμοί καταργήθηκαν και κάθε μικρομεσαία οικογένεια απέκτησε το ιδιωτικό της αυτοκίνητο και τη δυνατότητα να ταξιδέψει στο εξωτερικό...», λέει ο Χρήστος Χωμενίδης στον πρόλογο της νέας έκδοσης του πρώτου του βιβλίου, από το οποίο διαβεβαιώνει ότι δεν άλλαξε ούτε κόμμα. Στις σελίδες του «Σοφού παιδιού» βρίσκονται πράγματι, πασπαλισμένα με μεγάλες δόσεις γοητευτικής υπερβολής και παραμυθητικής αφήγησης, όλα τούτα. Τα άτσαλα βήματα της μεταπολιτευτικής Ελλάδας προς τον κοσμοπολιτισμό, τα επαρχιωτόπαιδα που καταφτάνουν στην πρωτεύουσα και προσπαθούν να γίνουν αστοί κουβαλώντας στις αποσκευές τους όλα τα κατάλοιπα των εγκλωβισμένων στην επαρχία παιδικών τους χρόνων, η άμβλυνση (έως βαθμού κατάρρευσης) των προσχωρήσεων σε κόμματα ή ιδέες, η λατρεία του θεού-χρήματος και της κοινωνικής επίδειξης και ανόδου με κάθε μέσον. Η επικράτηση της διαφθοράς έδειχνε από τότε τα δόντια της και την ασύστολη διάθεση εξάπλωσής της.

Ο ήρωας του Χρήστου Χωμενίδη, προικισμένος με μια ιδιαίτερα μεγάλη αντίληψη και ευελιξία, βλέπει να περνούν όλα αυτά μπροστά στα μάτια του και στη ζωή του, προσαρμόζεται, καταπιέζεται, πάντως επιβιώνει. «Το σοφό παιδί» για όσους το διάβασαν τότε ή όσους το πρωτοδιαβάσουν τώρα λέει πολλά για την εφηβεία των σημερινών 40+, ένα ξανακοίταγμα της δικής τους νιότης, αλλά και της νεότατης, τότε, ελληνικής δημοκρατίας.
που θα πάει θα το δουμε...
fotini
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by fotini » Tue Mar 02, 2010 2:29 pm

"Να σου πω μια ιστορία", " Ιστορίες να σκεφτείς" του Χόρχε Μπουκάι.
να σου πω μια ιστορία.jpg
istories_na_skefteis.jpg
Παραθέτω μία από τις ιστορίες για να σας κατατοπήσω για το περιεχόμενο των ιστοριών.( το μέγεθος είναι μεγάλο αλλά πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο)
«O αλυσοδεμένος ελέφαντας.» ΚΙ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ!!!!
Μια αληθινή ιστορία με δίδαγμα

"Δεν μπορώ" του είπα. "Δεν μπορώ!"
"Σίγουρα;" με ρώτησε αυτός.
"Ναι. Πολύ θα ήθελα να να μπορούσα να σταθώ μπροστά της και να της πω τι νιώθω... Ξέρω, όμως, ότι δεν μπορώ!!!"
Ο Χόρχε κάθισε σαν το Βούδα πάνω σ΄ εκείνες τις φριχτές μπλε πολυθρόνες του γραφείου του.
Χαμογέλασε, με κοίταξε στα στα μάτια και, χαμηλώνοντας τη φωνή όπως έκανε κάθε φορά που ήθελε να τον ακούσουν προσεκτικά, μου είπε:
"Να σου πω μια μια ιστορία..."
Και χωρίς να περιμένει να συμφωνήσω, ο Χόρχε άρχισε να αφηγείται:
Όταν ήμουν μικρός μου άρεσε πολύ το τσίρκο, και στο τσίρκο μου άρεσαν πιο πολύ τα ζώα.
Μου έκανε τρομερή εντύπωση ο ελέφαντας που, όπως έμαθα αργότερα, είναι το αγαπημένο ζώο όλων των παιδιών.
Στην παράσταση, το θεόρατο ζώο έκανε επίδειξη του τεράστιου βάρους του, του όγκου και της δύναμής του...
Όμως, μετά την παράσταση και λίγο προτού επιστρέψει στη σκηνή, ο ελέφαντας στεκόταν δεμένος συνεχώς σ΄ ένα μικρό ξύλο μπηγμένο στο έδαφος.
Μια αλυσίδα κρατούσε φυλακισμένα τα πόδια του.
Ωστόσο, το ξύλο ήταν αληθινά μικροσκοπικό κι έμπαινε σε ελάχιστο βάθος μέσα στο έδαφος.
Μολονότι η αλυσίδα ήταν χοντρή και ισχυρή, μου φαινόταν ολοφάνερο ότι ένα ζώο που μπορούσε να ξεριζώνει δέντρα με τη δύναμη του, θα μπορούσε εύκολα να λυθεί και να φύγει.
Το θεωρούσα αληθινό μυστήριο.
Μα τι τον κρατάει;
Γιατί δεν το σκάει;
Όταν ήμουν πέντε ή έξι ετών ετών πίστευα ακόμα στη σοφία των μεγάλων.
Ρώτησα τότε κάποιον δάσκαλο ,τον πατέρα μου ή ένα θείο μου, για το μυστήριο του ελέφαντα.
Κάποιος μου εξήγησε ότι ο ελέφαντας είναι δαμασμένος.
Έκανα τότε την προφανή ερώτηση: "Κι αφού είναι δαμασμένος, γιατί τον αλυσοδένουν;"
Δε θυμάμαι να πήρα κάποια ικανοποιητική απάντηση.
Με τον καιρό, ξέχασα το μυστήριο του ελέφαντα με το παλούκι, και το θυμόμουν μόνο όταν βρισκόμουν με κάποιους που είχαν αναρωτηθεί κάποτε πάνω στο ίδιο θέμα
Πριν από μερικά χρόνια ανακάλυψα - ευτυχώς για μένα - ότι κάποιος είχε αρκετή σοφία ώστε ν΄ ανακαλύψει την απάντηση.
Ο ελέφαντας του τσίρκου δεν το σκάει γιατί τον έδεναν σ΄ένα παρόμοιο παλούκι από τότε που ήταν πολύ, πολύ μικρός.
Έκλεισα τα μάτια και φανάστηκα τον νεογέννητο ανυπεράσπιστο ελέφαντα δεμένο στο παλούκι.
Είμαι βέβαιος ότι τότε το ελεφαντάκι είχε σπρώξει, τραβήξει και ιδρώσει πασχίζοντας να λευτερωθεί.
Μα, παρόλες τις προσπάθειές του, δεν τα είχε καταφέρει, γιατί το παλούκι ήταν πολύ γερό για τις δυνάμεις του.
Φαντάστηκα ότι θα κοιμόταν εξαντλημένο και την επόμενη μέρα θα προσπαθούσε ξανά, και τη μεθεπόμενη το ίδιο...
...;Ώσπου μια μέρα, μια φρικτή μέρα για την ιστορία του, το ζώο θα παραδεχόταν την αδυναμία του και θα υποτασσόταν στη μοίρα του.
Αυτός ο πανίσχυρος και θεόρατος ελέφαντας που βλέπουμε στο τσίρκο δεν το σκάει γιατί νομίζει ότι δεν μπορεί, ο δυστυχής.
Η ανάμνηση της αδυναμίας που ένιωσε λίγο μετά τη γέννησή του είναι χαραγμένη στη μνήμη του.
Και το χειρότερο είναι ότι ποτέ δεν αμφισβήτησε σοβαρά αυτή την ανάμνηση.
Ποτέ μα ποτέ δεν ξαναπροσπάθησε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του...
"Έτσι είναι, Ντεμιάν. Όλοι είμαστε λίγο - πολύ σαν τον τον ελέφαντα του τσίρκου.
Περιδιαβαίνουμε τον κόσμο δεμένοι σε εκατοντάδες παλούκια που μας στερούν την ελευθερία.
Ζούμε πιστεύοντας ότι "δεν μπορούμε" να κάνουμε ένα σωρό πράγματα , απλώς επειδή μια φορά, πριν από πολύ καιρό, όταν είμαστε μικροί, προσπαθήσαμε και και δεν τα καταφέραμε.
Πάθαμε τότε το ίδιο με τον ελέφαντα.
Χαράξαμε στη μνήμη μας αυτό το μήνυμα:
"Δεν μπορώ, δεν μπορώ και ποτέ δε θα μπορέσω."
Ο Χόρχε έκανε μια μεγάλη παύση. Ύστερα πλησίασε, κάθησε στο πάτωμα μπροστά μου και συνέχισε:
"Αυτό σου συμβαίνει, Ντέμι. Ζεις μέσα στα όρια της ανάμνησης ενός Ντεμιάν που δεν υπάρχει πια, εκείνου που δεν τα κατάφερε.
Ο μοναδικός τρόπος να μάθεις εάν μπορείς, είναι να προσπαθήσεις πάλι με όλη σου την ψυχή...Με όλη σου την ψυχή!
Αφιερωμένο, σε όλους όσοι παραμένουμε δεμένοι σε μικρά ή μεγάλα παλούκια και μη συναισθανόμενοι την τρομερή μας δύναμη, δειλιάζουμε και δεν κάνουμε ένα βήμα μπροστά...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Shocker
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by Shocker » Tue Mar 02, 2010 10:11 pm

fotini τα εχω διαβάσει όλα του Χόρχε,ένα σε κάθε απογευμα :smt007

απίστευτα
fotini
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fotini » Tue Mar 02, 2010 11:05 pm

Shocker wrote:fotini τα εχω διαβάσει όλα του Χόρχε,ένα σε κάθε απογευμα :smt007

απίστευτα
Ξέρω ακριβώς τι εννοείς! Τα διάβαζα στο τρένο στον γυρισμό μου προς το σπίτι, και παρόλο που όλοι οι συνεπιβάτες μου στο βαγόνι με κοιτούσαν έτσι πορωμένη που ήμουν (μέχρι που γελούσα μόνη μου :oops: ) εγώ δεν μπορούσα να τα αφήσω από τα χέρια μου.
Έχω διαβάσει μόνο αυτά τα δύο του συγγραφέα, αλλά μαζεύω χρήματα να αγοράσω τα υπόλοιπα :-D .
Μακάρι να μπορούσα να τα διαβάσω στο πρωτότυπο αλλά no hablo espanol...
rose
Gbyte level
Gbyte level

Post by rose » Mon Mar 22, 2010 11:11 am

Η περσική φωτιά
Συγγραφέας: ΧΟΛΛΑΝΤ ΤΟΜ
Μετάφραση: ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Εκδόσεις: ΩΚΕΑΝΙΔΑ

Η πρώτη παγκόσμια αυτοκρατορία και ο πόλεμος για την Δύση: Μαραθώνας, Θερμοπύλες, Σαλαμίνα, Πλαταιές

Ο πόλεμος Ανατολής και Δύσης κηρύχθηκε πριν από 2.500 χρόνια. Στη χαραυγή του 5ου π.Χ. αιώνα η τότε παγκόσμια υπερδύναμη αποφάσισε να επαναφέρει στην τάξη και να επιβάλει τις αξίες της σε δύο κράτη-τρομοκράτες.
Η υπερδύναμη ήταν η Περσία, που οι βασιλείς της είχαν ιδρύσει την πρώτη παγκόσμια αυτοκρατορία, υπέρμετρα φιλόδοξη και πλούσια σε χρυσό, και έμψυχο υλικό. Τα κράτη-τρομοκράτες ήταν η Αθήνα και η Σπάρτη, στην άλλη άκρη της θάλασσας, στην Ελλάδα.
Ο τρόπος με τον οποίο οι πολίτες τους συγκρούστηκαν και κατατρόπωσαν τον δυνατότερο άνθρωπο του πλανήτη είναι ένα από τα συγκλονιστικότερα επεισόδια της Ιστορίας, το πρώτο σκίρτημα μιας σύγκρουσης που συνεχίζεται ώς τις μέρες μας.

Εντάξει κλασσικά, το ενδιαφέρον ειναι στο πώς αντιμετωπίζει την φάση, οι Ελληνες ηταν οι βάρβαροι και οχι οι Πέρσες και αυτο ειναι σωστό τι ηταν η Ελλάδα μπροστά στη μεγάλη αυτοκρατορία? Τι ηταν η Σπάρτη και η Αθηνα μπορστά σε Αιγυπτο και Βαβυλώνα?
enum21
Venus Former Team Member

Post by enum21 » Wed Mar 31, 2010 8:44 am

sandra wrote:Ναι είναι η ίδια ιστορία, αλλά την λέει πολύ πιο ωραία ο βαμπίρης.
Η Meyer είπε πως κάποια στιγμή στο μέλλον ίσως το συνεχίσει. Μάλλον περιμένει το σωστό timing για να της έρθουν τα περισσότερα δυνατά κέρδη :-p
The Short Second Life of Bree Tanner: An Eclipse Novella
It's about Bree,a newborn vampire, that was killed in the battle. :-p
XaviannNJ
Gbyte level
Gbyte level

Post by XaviannNJ » Wed Mar 31, 2010 12:07 pm

enum21 wrote:
Η Meyer είπε πως κάποια στιγμή στο μέλλον ίσως το συνεχίσει. Μάλλον περιμένει το σωστό timing για να της έρθουν τα περισσότερα δυνατά κέρδη :-p
:shock: :shock: Μου φαίνεται ότι η Meyer το παρατραβάει λίγο....... :???:
Cause we all live under the same sun......

http://www.youtube.com/watch?v=MwyXnft6ZVk
enum21
Venus Former Team Member

Post by enum21 » Wed Mar 31, 2010 12:10 pm

if_you_seek_X.N.J. wrote:
enum21 wrote:
Γιατί? Εννοείς από άποψη κέρδους? Κάπου διάβασα ότι θα το δώσει free.
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Wed Mar 31, 2010 1:31 pm

φτάνει πια με τα ρομαντικά βαμπιρ ... :roll: :lol:
h4wk
Gbyte level
Gbyte level

Post by h4wk » Wed Mar 31, 2010 1:46 pm

The Punisher wrote:φτάνει πια με τα ρομαντικά βαμπιρ ... :roll: :lol:
++

Link
XaviannNJ
Gbyte level
Gbyte level

Post by XaviannNJ » Wed Mar 31, 2010 1:57 pm

enum21 wrote:
if_you_seek_X.N.J. wrote:
enum21 wrote: The Short Second Life of Bree Tanner: An Eclipse Novella
Γιατί? Εννοείς από άποψη κέρδους? Κάπου διάβασα ότι θα το δώσει free.
The Punisher wrote:φτάνει πια με τα ρομαντικά βαμπιρ ... :roll: :lol:

Με πρόλαβε ο Punisher! :-p Και γενικά είμαι της άποψης ότι καταντάει βαρετό το να επεκτείνεις τόσο πολύ μια ιστορία.... ;)

fotini
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fotini » Fri Apr 02, 2010 11:56 am

enum21 wrote: Γιατί? Εννοείς από άποψη κέρδους? Κάπου διάβασα ότι θα το δώσει free.
Στο site που παρατέθηκε λέει ότι ένα ποσό από την τιμή αγοράς κάθε βιβλίου θα δίνεται για φιλανθρωπία, οπότε μάλλον δεν θα είναι δωρεάν. Εμένα αυτό που με ενόχλησε είναι το ποσό από τα κέρδη που θα δίνεται. Ένα ευρώ από κάθε βιβλίο!!! Αυτό το βιβλίο, που είναι κάτι σαν εξτρά, και προωθείται σαν φιλανθρωπική προσφορά, τελικά είναι μέσο πλουτισμού, αφού μόνο ένα μικρό μέρος των κερδών θα είναι για φιλανθρωπίες.
Shocker
Gbyte level
Gbyte level

Post by Shocker » Thu Apr 08, 2010 2:06 am

Έχει διαβάσει κανεις σας του Douglas Adams τπτ άλλο περα απο το γυρίστε το γαλαξία με ωτοστόπ ?

π.χ. αυτό
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by PASCAL » Thu Apr 08, 2010 11:56 am

"To δικαίωμα στην Τεμπελιά", Πωλ Λαφάργκ.
rose
Gbyte level
Gbyte level

Post by rose » Thu Apr 08, 2010 5:40 pm

Image
Gaba Anil, Hogarth Robin M., Μακρυδάκης Σπύρος
Κριτικές

«Ένα συναρπαστικό βιβλίο, ιδιαίτερα επίκαιρο στη σημερινή παγκόσμια οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση. Διαβάζεται με κομμένη την ανάσα.» - Fijai Gill, γενικός διευθυντής της Salamander Capital

«Το βιβλίο ανατρέπει τη συμβατική σοφία με μια ιδέα που αντιβαίνει στην κοινή λογική: ο καλύτερος τρόπος για να έχεις τον έλεγχο είναι να τον αφήσεις! Γεμάτο από εντυπωσιακά στατιστικά στοιχεία, με γρήγορο ρυθμό και πολύ καλογραμμένο.» - Bill Treasurer, συγγραφέας του Right Risk

«Με μια σειρά από ενδιαφέροντα στοιχεία, οι συγγραφείς αποδεικνύουν ότι, παραγνωρίζοντας το ρόλο της τύχης, οδηγούμαστε σε λάθη που επηρεάζουν την υγεία, τη ζωή και την καριέρα μας.» - Max H. Bazerman, καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων, Harvard Business School

«Το "Χορεύοντας με την τύχη" είναι εξαιρετικά επίκαιρο, με φρέ σκες και ενδιαφέρουσες ιδέες. Μια ολοκληρωμένη, διαφωτιστική ανάλυση του απρόβλεπτου.» - Εφημερίδα City AM

«Απλά συναρπαστικό...» - John Kay, αρθρογράφος στους Financial Times και συγγραφέας του «Η αλήθεια για τις αγορές».

«Αναπάντεχα απολαυστικό, γεμάτο στοιχεία που καθηλώνουν.» - Περιοδικό Management Today

«Το «Χορεύοντας με την τύχη» συνδυάζει την απλότητα με την επιστημονική ακρίβεια.» - Gerd Gigerenzer, συγγραφέας του Gut Feeling: The Intelligence of the Unconscious
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Thu Apr 08, 2010 8:41 pm

Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Το Ηammer του Απριλίου :ncool: :-(
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Shocker
Gbyte level
Gbyte level

Post by Shocker » Fri Apr 09, 2010 12:24 am

Rose έχω διαβάσει κ αλλο ενα του Μακρυδάκι κ ειναι καταπληκτικος
αυτο το έχει γράψει ή με τους αλλους δυο ή το εχει μεταφράσει απλα αυτος;
αν ειναι να το τσιμπησω
rose
Gbyte level
Gbyte level

Post by rose » Fri Apr 09, 2010 9:34 am

Τσίμπα το. ;)
Shocker
Gbyte level
Gbyte level

Post by Shocker » Fri Apr 09, 2010 9:49 pm

rose wrote:Τσίμπα το. ;)

πήγα πολιτεία κ συνειδητοποιησα οτι δν ειναι του ιδιου μακριδάκι που εχω διαβάσει
και ήταν κ πανάκριβο :/

ρε,ψηνεται κανεις να κάνουμε venus δανειστικη βιβλιοθηκη; :-D
maria nefeli
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by maria nefeli » Wed Jun 02, 2010 4:10 pm

Rainer Maria Rilke - "Γράμματα σ' ένα νέο ποιητή"

Eίναι το πιο αγαπημένο μου βιβλίο - μακράν , το έχω διαβάσει πραγματικά πολλές φορές (ούτε που θυμάμαι πόσες) και κάθε φορά νιώθω οτι φέρει άλλα νοήματα , εικόνες , σκέψεις ...

Το συνιστώ ανεπιφύλακτα :smt023
Ωφελείν ή μη βλάπτειν (Ιπποκράτης)
Vasoula
bit level
bit level
Academic status: MSc

Post by Vasoula » Wed Jun 16, 2010 12:41 pm

Διαβάζω το "Χαμένος Παράδεισος" του Μίλτον Γκάιλς.
Το βιβλίο μιλάει για την καταστροφή της Σμύρνης αλλά και τις συνθήκες πριν από αυτή, βασισμένο σε διηγήσεις επιζώντων, ανέκδοτα ημερολόγια και αλληλογραφία κατοίκων και επισκεπτών (τόσο Ελλήνων όσο και ξένων). Αν και είμαι ακόμα στην αρχή, το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον. (Εκδόσεις Μίνωας)
XaviannNJ
Gbyte level
Gbyte level

Post by XaviannNJ » Sun Jul 04, 2010 3:16 pm

enum21 wrote: The Short Second Life of Bree Tanner: An Eclipse Novella
Τελικά δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό και το διάβασα!Μου άρεσε καλύτερα από την τετραλογία! :shock: Πολύ μικρότερες δόσεις ρομαντισμού!(αν και δεν λείπανε εντελώς :-p ) και περισσότερη βαμπιρική δράση! :)

Post Reply

Return to “Βιβλία”