Ποιος ήταν ο λόγος που σας έκανε να ασχοληθείτε με τους Η/Υ

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Re: Ποιος ήταν ο λόγος που σας έκανε να ασχοληθείτε με τους Η/Υ

Post by AnINffected » Sat Feb 13, 2010 5:13 pm

Gargoyle's Quest... τί μου θύμισες τώρα!!!!!
Αυτό το παιχνίδι δεν μπόρεσα να το τελειώσω ποτέ... ΜΕ Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α!
Όσο για την Amiga... απλά ήταν έτη φωτός μπροστά.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Sat Feb 13, 2010 5:50 pm

Αυτό το παιχνίδι δεν μπόρεσα να το τελειώσω ποτέ... ΜΕ Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α!
Όχι απλά το είχα τελειώσει ( δεν θυμάμαι πόσες ) φορές αλλά είχα φτιάξει και χάρτη όλου του realm από χαρτιά A4 που έπιανε το μισό πάτωμα του δωματίου μου , ένδοξες εποχές ! :-p , κ επίσης είχα brute-forcάρει τους κωδικούς στην αρχή by hand ( ακόμα θυμάμαι ΚΚΚΚ-ΚLII ή κάτι τέτοιο :-D ήταν αυτό που πέτυχε!)
Υπάρχουν speed runs στο youtube! :-D
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Sun Feb 14, 2010 2:05 am

Ammarkov wrote:Όχι απλά το είχα τελειώσει ( δεν θυμάμαι πόσες ) φορές αλλά είχα φτιάξει και χάρτη όλου του realm από χαρτιά A4 που έπιανε το μισό πάτωμα του δωματίου μου , ένδοξες εποχές !
:shock:
Ammarkov wrote:κ επίσης είχα brute-forcάρει τους κωδικούς στην αρχή by hand ( ακόμα θυμάμαι ΚΚΚΚ-ΚLII ή κάτι τέτοιο :-D ήταν αυτό που πέτυχε!)
Χεχε, το είχα προσπαθήσει και εγώ μια φορά αλλά κουράστηκα και τα παράτησα (ίσως να μην έχω μέσα μου το cracking!)... Κάτι θυμάμαι για KKKK και εγώ... νομίζω οτί ήταν για την τελευταία πίστα;Φοβερός!!!
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by necrofear_13 » Wed Feb 17, 2010 5:15 am

Φοβερό παιχνίδι. Στην τελευταία πίστα το boss ας πούμε την αλήθεια χωρίς τις δυνάμεις δεν έβγαινε σε μια μέρα!!!!
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
lost_noni_dw
Mbyte level
Mbyte level
Re: Ποιος ήταν ο λόγος που σας έκανε να ασχοληθείτε με τους

Post by lost_noni_dw » Tue Apr 06, 2010 10:10 pm

Βασικα δν το ειχα σκεφτει μεχρι που εφτασε ο καιρος να φτιαξω μηχανογραφικο κ δεν ηξερα τι να δηλωσω :-p . Και ετσι οπως κοιταζα τις σχολες πιανει το ματι μου πληροφορικη κ σκεφτομαι:"ρε λες;". Μετα απο σκεψη συνειδητοποιησα οτι ειχα φαει ενα μεγαλο ποσοστο της ζωης μου μπροστα απο την οθονη τσαντισμενη σχετικα με αυτα που δεν κατανοουσα περι υπολογιστων (συν το οτι μου την εδιναν οι τυπαδες που δουλευουν σε καταστηματα με υπολογιστες με το υφακι του στυλ τα ξερω ολα κ εσυ οχι χεχε :smt013 ). Οποτε λεω go for it!!!! Και δεν το εχω μετανιωσει ουτε στιγμη!!!! :)
Image
Esteban
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4

Post by Esteban » Tue Apr 06, 2010 11:30 pm

Image

:cry:
thefreak
Mbyte level
Mbyte level

Post by thefreak » Wed Apr 07, 2010 4:04 am

lost_noni_dw wrote:Βασικα δν το ειχα σκεφτει μεχρι που εφτασε ο καιρος να φτιαξω μηχανογραφικο κ δεν ηξερα τι να δηλωσω :-p . Και ετσι οπως κοιταζα τις σχολες πιανει το ματι μου πληροφορικη κ σκεφτομαι:"ρε λες;". Μετα απο σκεψη συνειδητοποιησα οτι ειχα φαει ενα μεγαλο ποσοστο της ζωης μου μπροστα απο την οθονη τσαντισμενη σχετικα με αυτα που δεν κατανοουσα περι υπολογιστων (συν το οτι μου την εδιναν οι τυπαδες που δουλευουν σε καταστηματα με υπολογιστες με το υφακι του στυλ τα ξερω ολα κ εσυ οχι χεχε :smt013 ). Οποτε λεω go for it!!!! Και δεν το εχω μετανιωσει ουτε στιγμη!!!! :)
μην είσαι και τόσο αισιόδοξος πως τώρα μέσα απο το τμήμα μας θα τα κατανοήσεις :lol:
aquila non captat muscas. numero 5
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Wed Apr 07, 2010 4:11 am

thefreak wrote:
lost_noni_dw wrote:Βασικα δν το ειχα σκεφτει μεχρι που εφτασε ο καιρος να φτιαξω μηχανογραφικο κ δεν ηξερα τι να δηλωσω :-p . Και ετσι οπως κοιταζα τις σχολες πιανει το ματι μου πληροφορικη κ σκεφτομαι:"ρε λες;". Μετα απο σκεψη συνειδητοποιησα οτι ειχα φαει ενα μεγαλο ποσοστο της ζωης μου μπροστα απο την οθονη τσαντισμενη σχετικα με αυτα που δεν κατανοουσα περι υπολογιστων (συν το οτι μου την εδιναν οι τυπαδες που δουλευουν σε καταστηματα με υπολογιστες με το υφακι του στυλ τα ξερω ολα κ εσυ οχι χεχε :smt013 ). Οποτε λεω go for it!!!! Και δεν το εχω μετανιωσει ουτε στιγμη!!!! :)
μην είσαι και τόσο αισιόδοξη πως τώρα μέσα απο το τμήμα μας θα τα κατανοήσεις :lol:
απο αυτα που ξερουν σε κατι μαγαζακια τυπου πλαισιο/multirama κτλ ή στην εξυπηρετηση πελατων διαφορων εταιριων σχετικων με την πληροφορικη (της on telecoms πχ - πικρη εμπειρια) περισσοτερα θα μαθει σιγουρα :lol:
το τραγικο ειναι πως λενε βλακειες με απολυτη σιγουρια (πχ : για να τρεξεις προγραμμα επεξεργασιας εικονας χρειαζεσαι την nvidia 9600! <--ναι ρε φιλε, τιποτα αλλο;;; αυτο μου το εχουν πει οταν πηγα να παρω laptop πριν απο αρκετο καιρο - οταν ειχαν πρωτοβγει οι φορητες εκδοσεις της 9600)
lost_noni_dw
Mbyte level
Mbyte level

Post by lost_noni_dw » Wed Apr 07, 2010 3:08 pm

chriskin wrote:
thefreak wrote:
μην είσαι και τόσο αισιόδοξη πως τώρα μέσα απο το τμήμα μας θα τα κατανοήσεις :lol:
απο αυτα που ξερουν σε κατι μαγαζακια τυπου πλαισιο/multirama κτλ ή στην εξυπηρετηση πελατων διαφορων εταιριων σχετικων με την πληροφορικη (της on telecoms πχ - πικρη εμπειρια) περισσοτερα θα μαθει σιγουρα :lol:
το τραγικο ειναι πως λενε βλακειες με απολυτη σιγουρια (πχ : για να τρεξεις προγραμμα επεξεργασιας εικονας χρειαζεσαι την nvidia 9600! <--ναι ρε φιλε, τιποτα αλλο;;; αυτο μου το εχουν πει οταν πηγα να παρω laptop πριν απο αρκετο καιρο - οταν ειχαν πρωτοβγει οι φορητες εκδοσεις της 9600)
Ασε φιλε εγω να δεις τι τραβηξα μεγαλοβδομαδιατικα... Εκανε θορυβο το ερμο το pcακι της αδερφης μου, το ανοιγω κ εγω βαζω το αυτι μου να ακουσω κ συνειδητοποιω οτι ειναι ενα απο τα ανεμιστηρακια που ειχε... Και το παω στο πλαισιο κ κανω στον τεχνικο αυτο κ αυτο συμβαινει μαλλον αυτο κανει ετσι δες το ομως. Ο τυπος με εγραψε στα αποτετοια του με αποτελεσμα:
Μεγ. Τετάρτη: Το μηχανημα που μας φερατε δν κανει κανεναν απολυτως θορυβο, λειτουργει κανονικα. Το παιρνω σπιτι κ παλι τα ιδια...
Μεγ. Πέμπτη: Του αλλαζουν κατι καλωδια. Το παιρνω σπιτι. Παλι εκανε θορυβο. :smt013
Μεγ. Παρασκευη: Τους το ξαναπαω κ το κρατανε.
Μεγ. Σαββατο: Επιτελους ανασταση το εφτιαξαν!! :smt023
Πιο πολλες ωρες εφαγα στο πλαισιο παρα στην εκκλησια... Θα πεσει φωτια να με καψει!!! :smt016 :smt016 :smt016
Image
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Wed Apr 07, 2010 3:23 pm

lost_noni_dw wrote:
[quote="chriskin"][quote="thefreak"][quote="lost_noni_dw"]Βασικα δν το ειχα σκεφτει μεχρι που εφτασε ο καιρος να φτιαξω μηχανογραφικο κ δεν ηξερα τι να δηλωσω :-p . Και ετσι οπως κοιταζα τις σχολες πιανει το ματι μου πληροφορικη κ σκεφτομαι:"ρε λες;". Μετα απο σκεψη συνειδητοποιησα οτι ειχα φαει ενα μεγαλο ποσοστο της ζωης μου μπροστα απο την οθονη τσαντισμενη σχετικα με αυτα που δεν κατανοουσα περι υπολογιστων (συν το οτι μου την εδιναν οι τυπαδες που δουλευουν σε καταστηματα με υπολογιστες με το υφακι του στυλ τα ξερω ολα κ εσυ οχι χεχε :smt013 ). Οποτε λεω go for it!!!! Και δεν το εχω μετανιωσει ουτε στιγμη!!!! :)
μην είσαι και τόσο αισιόδοξη πως τώρα μέσα απο το τμήμα μας θα τα κατανοήσεις :lol:[/quote]

το τραγικο ειναι πως λενε βλακειες με απολυτη σιγουρια (πχ : για να τρεξεις προγραμμα επεξεργασιας εικονας χρειαζεσαι την nvidia 9600! <--ναι ρε φιλε, τιποτα αλλο;;; αυτο μου το εχουν πει οταν πηγα να παρω laptop πριν απο αρκετο καιρο - οταν ειχαν πρωτοβγει οι φορητες εκδοσεις της 9600)[/quote][/spoiler]

Ασε φιλε εγω να δεις τι τραβηξα μεγαλοβδομαδιατικα... Εκανε θορυβο το ερμο το pcακι της αδερφης μου, το ανοιγω κ εγω βαζω το αυτι μου να ακουσω κ συνειδητοποιω οτι ειναι ενα απο τα ανεμιστηρακια που ειχε... Και το παω στο πλαισιο κ κανω στον τεχνικο αυτο κ αυτο συμβαινει μαλλον αυτο κανει ετσι δες το ομως. Ο τυπος με εγραψε στα αποτετοια του με αποτελεσμα:
Μεγ. Τετάρτη: Το μηχανημα που μας φερατε δν κανει κανεναν απολυτως θορυβο, λειτουργει κανονικα. Το παιρνω σπιτι κ παλι τα ιδια...
Μεγ. Πέμπτη: Του αλλαζουν κατι καλωδια. Το παιρνω σπιτι. Παλι εκανε θορυβο. :smt013
Πιο πολλες ωρες εφαγα στο πλαισιο παρα στην εκκλησια... Θα πεσει φωτια να με καψει!!! :smt016 :smt016 :smt016[/quote]

Να ρωτησω γιατι δεν επαιξες μονη σου με το pc να το φτιαξεις;
και τσαμπα θα ηταν η ολη φαση, και πιο γρηγορα και (πιθανοτατα) καλυτερο απο το να το φτιαξει καποιος στο πλαισιο που φτιαχνει 2-3 υπολογιστες τελειως προχειρα καθε ωρα
lost_noni_dw
Mbyte level
Mbyte level

Post by lost_noni_dw » Wed Apr 07, 2010 3:29 pm

chriskin wrote:
lost_noni_dw wrote:
[quote="chriskin"][quote="thefreak"][quote="lost_noni_dw"]Βασικα δν το ειχα σκεφτει μεχρι που εφτασε ο καιρος να φτιαξω μηχανογραφικο κ δεν ηξερα τι να δηλωσω :-p . Και ετσι οπως κοιταζα τις σχολες πιανει το ματι μου πληροφορικη κ σκεφτομαι:"ρε λες;". Μετα απο σκεψη συνειδητοποιησα οτι ειχα φαει ενα μεγαλο ποσοστο της ζωης μου μπροστα απο την οθονη τσαντισμενη σχετικα με αυτα που δεν κατανοουσα περι υπολογιστων (συν το οτι μου την εδιναν οι τυπαδες που δουλευουν σε καταστηματα με υπολογιστες με το υφακι του στυλ τα ξερω ολα κ εσυ οχι χεχε :smt013 ). Οποτε λεω go for it!!!! Και δεν το εχω μετανιωσει ουτε στιγμη!!!! :)
το τραγικο ειναι πως λενε βλακειες με απολυτη σιγουρια (πχ : για να τρεξεις προγραμμα επεξεργασιας εικονας χρειαζεσαι την nvidia 9600! <--ναι ρε φιλε, τιποτα αλλο;;; αυτο μου το εχουν πει οταν πηγα να παρω laptop πριν απο αρκετο καιρο - οταν ειχαν πρωτοβγει οι φορητες εκδοσεις της 9600)[/quote][/spoiler]

Πιο πολλες ωρες εφαγα στο πλαισιο παρα στην εκκλησια... Θα πεσει φωτια να με καψει!!! :smt016 :smt016 :smt016[/quote]

Να ρωτησω γιατι δεν επαιξες μονη σου με το pc να το φτιαξεις;
και τσαμπα θα ηταν η ολη φαση, και πιο γρηγορα και (πιθανοτατα) καλυτερο απο το να το φτιαξει καποιος στο πλαισιο που φτιαχνει 2-3 υπολογιστες τελειως προχειρα καθε ωρα[/quote]

Ελα μου ντε απλα λεω σαν τεχνικοι που ειναι κατι θα ξερουν παραπανω αλλα να βρασω τα πτυχια τους... Τελος παντων τωρα παει την επομενη φορα ομως γεια χαρρρρααα service του πλαισιο!!! :smt016 :smt016
Image
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Wed Apr 07, 2010 3:39 pm

Γιατί έχουν κάποιο πτυχίο νομίζεις. Ξέρω αρκετούς τεχνικούς που δουλεύουν στο πλαίσιο και δεν έχουν τίποτα. Απλά τους μαθαίνουν τη δουλειά that'all.
Και πάντα έχει προτεραιότητα το service των turbo-x του πλαισίου!!!Δεν σχολιάζω γιατί θα γίνω κακός.
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Wed Apr 07, 2010 4:19 pm

necrofear_13 wrote:Γιατί έχουν κάποιο πτυχίο νομίζεις. Ξέρω αρκετούς τεχνικούς που δουλεύουν στο πλαίσιο και δεν έχουν τίποτα. Απλά τους μαθαίνουν τη δουλειά that'all.
Και πάντα έχει προτεραιότητα το service των turbo-x του πλαισίου!!!Δεν σχολιάζω γιατί θα γίνω κακός.
μα και οσοι εχουν καποιο πτυχιο δεν σημαινει αναγκαστικα πως ξερουν να διορθωνουν υπολογιστες ετσι κι αλλιως - μας μαθαινει πχ κανεις εμας πως να διορθωσουμε εναν υπολογιστη η πως να αλλαξουμε κομματια απο μεσα;
θα επρεπε να τους περνανε απο καποια μαθηματα (οχι τυπου multirama που τους περναει απο κατι προχειρα μαθηματα σαν δικαιολογια να μην τους πληρωνει για αρκετα μεγαλο χρονικο διαστημα)
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Wed Apr 07, 2010 5:57 pm

Εμένα η πρώτη μου επαφή με τους υπολογιστές ήταν το Starfire σε ηλικία 3 ετών!

Image

Το τερμάτησα 10 χρόνια μετά! :smt007
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Wed Apr 07, 2010 5:59 pm

nickpro wrote: Το τερμάτησα 10 χρόνια μετά! :smt007
εγω στο prince of persia ακομα να περασω την προτελευταια πιστα. παντα αλλος την περναγε
barbarosa
Gbyte level
Gbyte level

Post by barbarosa » Wed Apr 07, 2010 8:00 pm

Σε επαφή με υπολογιστή ήρθα πρώτη φορά όταν ο πατέρας μου ένα απόγευμα έφερε στο σπίτι έναν 386. Επειδή τότε ήμουνα παιδάκι όπως ήταν φυσικό με ενδιέφεραν μόνο τα παιχνιδάκια. Εκτός απο το prince of persia (1 και 2 στη συνέχεια) θυμάμαι μ άρεσε πολύ ένα παιχνιδάκι με εναν προιστορικό τύπο με ρόπαλο που έδερνε δεινοσαύρους (historic νομίζω λεγόταν).

Εκτός απο το gaming βεβαια που το κάνω ακόμα, ο λόγος που ασχολήθηκα με τα pc είναι η εξής απλή ιδέα που γοητεύει πιστεύω όλους τους ανθρώπους : Οι υπολογιστές κάνουν αυτόματα πραγματα για μας... Ε ήθελα λοιπόν να μάθω πως γίνεται αυτό το αυτόματα :P
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Wed Apr 07, 2010 10:19 pm

chriskin wrote:
εγω στο prince of persia ακομα να περασω την προτελευταια πιστα. παντα αλλος την περναγε
Η προτελευταία πίστα δεν ήταν αυτή που τα βάζεις με το είδωλο σου από τον καθρεπτή;;
Ada Lovelace

chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Wed Apr 07, 2010 10:30 pm

AnINffected wrote:
chriskin wrote:
Η προτελευταία πίστα δεν ήταν αυτή που τα βάζεις με το είδωλο σου από τον καθρεπτή;;

ναι :???:
και οταν τον βαραγες εχανες κι εσυ το αναλογο και επρεπε να τον ριξεις στο κενο
:???: :???:
h4wk
Gbyte level
Gbyte level

Post by h4wk » Thu Apr 08, 2010 1:02 am

ποτέ δε το είχα καταφέρει και μου την έσπαγε...
Post Reply

Return to “off-topic”