Που να βαλω ανεμιστηρακι?
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Που να βαλω ανεμιστηρακι?
Παρατηρησα σημερα οτι με 10-15 λεπτα λειτουργιας το pc ειχε αναψει σχετικα πολυ στο εσωτερικο του.Και μιας και τελευταια εχω κατι κολληματα σκεφτηκα μηπως ειναι θεμα ψυξης(εχω εξαντλησει σχεδον ολα τα ενδεχομενα) και λεω να βαλω κανα ανεμιστηρακι για καλυτερο εξαερισμο.Ομως δεν εχει πολυ χωρο το κουτι μου...εχετε καμια ιδεα τι να κανω? 

- dexter
- Venus Former Team Member
- Academic status: N>4
Re: Που να βαλω ανεμιστηρακι?
βάλε καμία φωτογραφία να δούμε πως είναι το κουτί σου..ultimate_aektzis wrote:Παρατηρησα σημερα οτι με 10-15 λεπτα λειτουργιας το pc ειχε αναψει σχετικα πολυ στο εσωτερικο του.Και μιας και τελευταια εχω κατι κολληματα σκεφτηκα μηπως ειναι θεμα ψυξης(εχω εξαντλησει σχεδον ολα τα ενδεχομενα) και λεω να βαλω κανα ανεμιστηρακι για καλυτερο εξαερισμο.Ομως δεν εχει πολυ χωρο το κουτι μου...εχετε καμια ιδεα τι να κανω?
http://foss.aueb.gr
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
- emperormario
- Wow! Terabyte level
Δώσε μας πρώτα τις θερμοκρασίες των components σου..Να το καθαρίσεις δοκίμασες?ultimate_aektzis wrote:Παρατηρησα σημερα οτι με 10-15 λεπτα λειτουργιας το pc ειχε αναψει σχετικα πολυ στο εσωτερικο του.Και μιας και τελευταια εχω κατι κολληματα σκεφτηκα μηπως ειναι θεμα ψυξης(εχω εξαντλησει σχεδον ολα τα ενδεχομενα) και λεω να βαλω κανα ανεμιστηρακι για καλυτερο εξαερισμο.Ομως δεν εχει πολυ χωρο το κουτι μου...εχετε καμια ιδεα τι να κανω?
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Ναι, με spray οσο μπορεσα.Δεν ειναι τραγικα παντως τα πραματα.Εχω περασει και εποχες με χειροτερη σκονη.
Θερμοκρασιες και φωτογραφια απο μεθαυριο που θα μπορεσω να τον ξανανοιξω...απλα ελεγα μηπως υπαρχει καμια διαδεδομενη "πατεντα" για τετοιες περιπτωσεις.Εκτος του να τους κανω εκκρεμες, εννοειται.
Θερμοκρασιες και φωτογραφια απο μεθαυριο που θα μπορεσω να τον ξανανοιξω...απλα ελεγα μηπως υπαρχει καμια διαδεδομενη "πατεντα" για τετοιες περιπτωσεις.Εκτος του να τους κανω εκκρεμες, εννοειται.

- cypher
- Academic status: Alumnus/a
Αν δεν εχει χωρο μεσα και προκαθορισμενο εξαερισμο (τρυπα στο κουτι
) τοτε δεν εχει και πολυ νοημα να βαλεις παραπανω ανεμιστηρια. Θα ειναι πολυ μικρη η διαφορα. Πρωτα πρωτα πρεπει να δεις αν οντως φταιει το airflow μεσα στο κουτι για τις θερμοκρασιες κοιτωντας αν με ανοιχτο το πλαινο καπακι εχει αξιοσημειωτη διαφορα στις τιμες. Αν ναι τοτε καλο θα ηταν να κοιταξεις λιγο το airflow μεσα στο κουτι ελεγχωντας ουσιαστικα την διαταξη των ανεμιστηρων ετσι ωστε απο μπροστα και κατω να μπαινει ο φρεσκος αερας και απο το πισω/πανω μερος του κουτιου να φευγει ο ζεστος. Στο πλαι αν εχει χωρο για ανεμιστηρα καλο θα ηταν αυτος να βγαζει αερα (εκτος αν εχεις καμια heavy-duty καρτα γραφικων που θελει φυσημα αν και δεν νομιζω
).
Και δοκιμασε να μειωσεις και λιγο το voltage επεξεργαστη απο το bios αν σου αφηνει περιθωρια, βοηθαει.

Και δοκιμασε να μειωσεις και λιγο το voltage επεξεργαστη απο το bios αν σου αφηνει περιθωρια, βοηθαει.

- Ganther
- Wow! Terabyte level
- Academic status: 3rd year
υπαρχουν καποια ανεμιστηρακια "τουρμπινες" που μπαινουν σε PCI και βγαζουν τον αερα πισω.ultimate_aektzis wrote:Ναι, με spray οσο μπορεσα.Δεν ειναι τραγικα παντως τα πραματα.Εχω περασει και εποχες με χειροτερη σκονη.
Δες εδω
http://www.tigerdirect.com/applications ... lot%20Fans
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Οι φωτογραφιες οπως υποσχεθηκα...
Περι voltage:Μου το ειχε στο minimum(100) και ετσι ειπα να το βαλω στο 200 μπας και δω διαφορα στις επιδοσεις
.Max=355.
Sorry για το μεγεθος...αν γινεται ας τις βαλει καποιος σε spoiler
Περι voltage:Μου το ειχε στο minimum(100) και ετσι ειπα να το βαλω στο 200 μπας και δω διαφορα στις επιδοσεις

Sorry για το μεγεθος...αν γινεται ας τις βαλει καποιος σε spoiler

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by Loner on Thu Apr 15, 2010 8:37 pm, edited 1 time in total.
Reason: spoiler added
Reason: spoiler added
- S.a.kiss.007
- Mbyte level
- Academic status: 4th year
Κάτι πολύ απλό... Μόλις έβαλα το SpeedFan (ναι το 'χα ξεχάσει μετά το φορμάτ
) και στα ανεμιστηράκια γράφει
(λάπτοπ Toshiba είναι και ψιλοβράζει
)

έχει κάποια ρύθμιση για να βλέπει αυτά που πρέπει ή δεν λειτουργεί κανένα?Fan1: 0RPM
Fan2: 0RPM
Fan3: 0RPM

(λάπτοπ Toshiba είναι και ψιλοβράζει

-
- Academic status: Alumnus/a
δύο είναι τα πιθανά
1) η μητρική δεν έχει υποδοχές που να υποστηρίζουν και πληροφορία ταχύτητας για τα ανεμιστηράκια
2) τα ανεμιστηράκια δεν παρέχουν τέτοια πληροφορία
1) η μητρική δεν έχει υποδοχές που να υποστηρίζουν και πληροφορία ταχύτητας για τα ανεμιστηράκια
2) τα ανεμιστηράκια δεν παρέχουν τέτοια πληροφορία
- Esteban
- Kilobyte level
- Academic status: N>4
Αν δεν δούελευε κανένα ανεμιστήρι λογικά θα σου βγαζε warning καθώς κάνεις boot, εκτός κι αν έχεις απενεργοποιήσει τον έλεγχο.S.a.kiss.007 wrote:Κάτι πολύ απλό... Μόλις έβαλα το SpeedFan (ναι το 'χα ξεχάσει μετά το φορμάτ) και στα ανεμιστηράκια γράφει
έχει κάποια ρύθμιση για να βλέπει αυτά που πρέπει ή δεν λειτουργεί κανένα?Fan1: 0RPM
Fan2: 0RPM
Fan3: 0RPM![]()
(λάπτοπ Toshiba είναι και ψιλοβράζει)