Θα θέλατε να αναγράφεται στην αναλυτική βαθμολογία ο μ.ο.;
- lewton
- Kilobyte level
Θα θέλατε να αναγράφεται στην αναλυτική βαθμολογία ο μ.ο.;
Πώς σας φαίνεται η ιδέα στην αναλυτική μας βαθμολογία να αναγράφεται και ο μέσος όρος των φοιτητών που πέρασαν το μάθημα στην ίδια εξεταστική περίοδο με εμάς; Εναλλακτικά θα μπορούσε να φαίνεται σε τι ποσοστό των υψηλότερων βαθμών άνηκε ο δικός σου (δηλαδή στο υψηλότερο 10% κλπ).
Νομίζω ότι θα ήταν πολύ καλό, ειδικά για όσους πέρασαν κάποιο μάθημα σε κάποια εξεταστική που έγινε σφαγή (πχ εγώ πήρα το Σεπτέμβρη στις Δομές 6,5 που ήταν ο τρίτος μεγαλύτερος βαθμός σε όσους έδωσαν τα ίδια θέματα με εμένα, τη στιγμή που στα άλλα θέματα υπήρχαν και 9άρια).
Νομίζω ότι θα ήταν πολύ καλό, ειδικά για όσους πέρασαν κάποιο μάθημα σε κάποια εξεταστική που έγινε σφαγή (πχ εγώ πήρα το Σεπτέμβρη στις Δομές 6,5 που ήταν ο τρίτος μεγαλύτερος βαθμός σε όσους έδωσαν τα ίδια θέματα με εμένα, τη στιγμή που στα άλλα θέματα υπήρχαν και 9άρια).
Stop playing games... feel them.

- rapadder
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Η αναλυτική βαθμολογία ενός φοιτητή δεν μπορεί να περιέχει άσχετα στατιστικά στοιχεία. Αυτά θα μπορούσαν να δίνονται μόνο όταν ζητούνται. Έτσι για να κάνει κάποιος Διδακτορικό στο Πολυτεχνείο πρέπει να αποδείξει ότι ήταν στο 30% των καλύτερων φοιτητών του έτους του.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
- semis19
- Gbyte level
Καλό μέτρο αλλά δύσκολο να εφαρμοσθεί!
"Make way for the bad guy.", Al Pacino, Playing Tony Montana in Scarface
"Elementary, my dear Watson.",The adventures of Sherlock Holmes
"A boy's best friend is his mother.", Antony Perkins, Psycho
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
- semis19
- Gbyte level
Γενικότερα ένας ξερός βαθμός ή ακόμα χειρότερα ένας ξερός γμο δεν λέει τπτ απολύτως όλα είναι συνάρτηση του τι κάνουν οι άλλοι αλλιώς κανείς δεν μπορεί να κρίνει με βεβαιότητα!
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
συμφωνώ με το silegav. Ας υπάρχει σε ξεχωριστό έντυπο κι ας κρίνει ο καθένας πως θα το χρησιμοποιήσει
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
BTW, μιας και στο τόπικ διακρίνω μια σχετική συνάφεια, μήπως και θα έπρεπε να αναγράφεται το θρήσκευμα στις ταυτότητες; Ο σεξουαλικός προσανατολισμός; Η προτίμιση ομάδας πετοσφαίρισης, καλαθοσφαίρισης, αντισφαίρισης; Οι λογοτεχνικές μας αναζητήσεις; Η προτίμηση γκανιάν στον ιππόδρομο;
Το γενικό μέσο όρο βαθμολογίας πάντως τον κόβω για πιο σημαντικό από τα άλλα στοιχεία της ταυτότητάς μου από τηυ άποψη ότι μπορώ να κοντύνω, να ψηλώσω, να αλλάξω χρώμα ματιών και μαλλιών, όπως και ημερομηνία γέννησης αν είμαι τραγουδιστής. Ωστόσο τον ΓΜΟ μου, αν δεν έχω πρόσβαση στο κομπιούτερ της γραμματείας που τον τυπώνει μάλλον δεν θα μπορέσω να τον αλλάξω ποτέ μου άπαξ και τελειώσω - και άρα θα με συνοδεύει για πάντα
Και δεν νομίζω ότι αυτό το κάτι που θα πάρω θα είναι αναγκαστικά συναρτήσει των άλλων......γιατί μετά απο 10 χρόνια τι θα λέει αν βγήκε στο έτος μας π.χ μια καλή φουρνιά;
Το γενικό μέσο όρο βαθμολογίας πάντως τον κόβω για πιο σημαντικό από τα άλλα στοιχεία της ταυτότητάς μου από τηυ άποψη ότι μπορώ να κοντύνω, να ψηλώσω, να αλλάξω χρώμα ματιών και μαλλιών, όπως και ημερομηνία γέννησης αν είμαι τραγουδιστής. Ωστόσο τον ΓΜΟ μου, αν δεν έχω πρόσβαση στο κομπιούτερ της γραμματείας που τον τυπώνει μάλλον δεν θα μπορέσω να τον αλλάξω ποτέ μου άπαξ και τελειώσω - και άρα θα με συνοδεύει για πάντα

- semis19
- Gbyte level
Είναι αυτό που έχει πει και ο καθ. της Στατιστικής κος Πανάρετος σημασία δεν έχει μόνο ο βαθμός σε ένα μάθημα αλλά πώς πήγαν οι υπόλοιποι αλλά και σε ποια χρονική περίοδο το πέρασε ο φοιτητής ... και μάλιστα στα μεταπτυχικά του εξωτερικού that counts!
Φυσικά και αυτά δεν έχουν σημασία μακροπρόθεσμα που άλλος λίγο πολύ θα έχει κάπου σταδιοδρομήσει αλλά παίζουν ρόλο κοντόφθαλμα ...
Δυστυχώς ή ευτυχώς δε θα πρέπει να λαμβάνεται αποκλειστικά ο γμο δεν είναι πανάκεια ...
πχ ένας φοιτητής που δεν δείχνει φοιτητική ισορροπία (δηλ στο χειμ. εξαμ. περνάει 2 μαθήματα και στο άλλο 8 για τέτοιες διαφορές αναφέρουμε με συχνότητα) στην αναλυτική του βαθμολογία θα προτιμηθεί από κάποιον που δείχνει ισορροπία σε ένα ΜΠΣ και ας έχει λιγότερο γμο (βέβαια έχουμε εξιδανικεύσει την περίπτωση ότι το κριτήριο είναι μόνο αυτό) ...
Και αυτό το δικαιολογώ στο γεγονός ότι ο εν λόγω φοιτητής έχει λιγότερες πιθανότητες να τελειώσει το εκάστοτε ΜΠΣ διότι εκεί πρέπει να κόβεσαι ή να μη δίνεις ένα ορισμένο αριθμό μεθημάτων ...
Για το βαθμό μαθημάτων ισχύει και το ανάλογο ... πχ άλλο να περνάς java on - time (επίσης και σε τι κατάσταση το πέρασε ο φοιτητής, δηλ ένας βαθμός πχ 8 δεν είναι καλός αν όλοι έχουν 9 και 10!) και άλλο το Σεπτέμβριο ή άλλη εξετ. περιοδ.) ...
Το τελευταίο όπως και προείπα είναι καλό αλλά δύσκολο να υλοποιηθεί ...
Αλλά το 1ο ισχύει το έχω ακούσει από πολλούς καθηγητές μας δικούς μας ή και μη ...!
Φυσικά και αυτά δεν έχουν σημασία μακροπρόθεσμα που άλλος λίγο πολύ θα έχει κάπου σταδιοδρομήσει αλλά παίζουν ρόλο κοντόφθαλμα ...
Δυστυχώς ή ευτυχώς δε θα πρέπει να λαμβάνεται αποκλειστικά ο γμο δεν είναι πανάκεια ...
πχ ένας φοιτητής που δεν δείχνει φοιτητική ισορροπία (δηλ στο χειμ. εξαμ. περνάει 2 μαθήματα και στο άλλο 8 για τέτοιες διαφορές αναφέρουμε με συχνότητα) στην αναλυτική του βαθμολογία θα προτιμηθεί από κάποιον που δείχνει ισορροπία σε ένα ΜΠΣ και ας έχει λιγότερο γμο (βέβαια έχουμε εξιδανικεύσει την περίπτωση ότι το κριτήριο είναι μόνο αυτό) ...
Και αυτό το δικαιολογώ στο γεγονός ότι ο εν λόγω φοιτητής έχει λιγότερες πιθανότητες να τελειώσει το εκάστοτε ΜΠΣ διότι εκεί πρέπει να κόβεσαι ή να μη δίνεις ένα ορισμένο αριθμό μεθημάτων ...
Για το βαθμό μαθημάτων ισχύει και το ανάλογο ... πχ άλλο να περνάς java on - time (επίσης και σε τι κατάσταση το πέρασε ο φοιτητής, δηλ ένας βαθμός πχ 8 δεν είναι καλός αν όλοι έχουν 9 και 10!) και άλλο το Σεπτέμβριο ή άλλη εξετ. περιοδ.) ...
Το τελευταίο όπως και προείπα είναι καλό αλλά δύσκολο να υλοποιηθεί ...
Αλλά το 1ο ισχύει το έχω ακούσει από πολλούς καθηγητές μας δικούς μας ή και μη ...!
χλωμόόόό!
Σήμερα έγινε εκδήλωση από την ΔΑΠ σχετικά με το "Μέλλον του τμήματος μας" οπου παρεβρέθηκαν ο κ. Κάβουρας , ο κ. Αποστολόπουλος και ένας άλλος που δεν συγκράτησα το όνομα του. Τεσπα έθεσα την ερώτηση αυτή κ γέλασε ο κ. κάβουρας κ μου απάντησε οτι δεν γίνεται να αναγράφεται ο γ.μ.ο αφού τα πτυχία στην Ελλάδα σε όλες τις σχολές έχουν όπως είναι...δηλάδη δεν μπορεί να αλλάξει το σύστημα.. οπότε μάταια γίνεται αυτή η συζήτηση γιατι δεν τους πολυ νοιάζει η γνώμη μας.
- semis19
- Gbyte level
Ο κος Κωνσταντόπουλος ήταν ο 3ος της παρέας έτσι για την ιστορία! 

- Proxenos
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Re: χλωμόόόό!
Εδώ που τα λέμε, δεν εχει κι άδικο. Το κακό (καλό) με τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα είναι ότι όλα λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο όπως τα λύκεια, δηλαδή είναι όλα όμοια μεταξύ τους για να διασφαλίζονται( ; ) με κάποιο μαγικό τρόπο οι ίσες ευκαιρίες των φοιτητών. Άλλος ένας λόγος που βγαίνουν πολλοί και ζητούν την δημιουργία μη κρατικών πανεπιστημίων.georgie wrote:Σήμερα έγινε εκδήλωση από την ΔΑΠ σχετικά με το "Μέλλον του τμήματος μας" οπου παρεβρέθηκαν ο κ. Κάβουρας , ο κ. Αποστολόπουλος και ένας άλλος που δεν συγκράτησα το όνομα του. Τεσπα έθεσα την ερώτηση αυτή κ γέλασε ο κ. κάβουρας κ μου απάντησε οτι δεν γίνεται να αναγράφεται ο γ.μ.ο αφού τα πτυχία στην Ελλάδα σε όλες τις σχολές έχουν όπως είναι...δηλάδη δεν μπορεί να αλλάξει το σύστημα.. οπότε μάταια γίνεται αυτή η συζήτηση γιατι δεν τους πολυ νοιάζει η γνώμη μας.
Εδώ και το πιστοποιητικό για το ποσοστό της τάξης σου στο οποίο βρίσκεται ο μέσος όρος σου που δίνει η γραμματεία προφανώς έγινε δυνατό γιατί το ζητούν διάφορα (αγγλοσαξωνικά κυρίως) πανεπιστήμια μαζί με τα υπόλοιπα έγγραφα της αίτησης. Αλλά κι αυτό ολόκληρη διαδικασία είναι και παίρνει καιρό (το ζητάει η γραμματεία από τη Διεύθυνση Μηχανογράφησης)...
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
άρα ποιος ο λόγος να αναγράφεται και στην αναλυτική??
A blink of an eye
A dream for the blind
εγώ θα το ήθελα μόνο προαιρετικό πάντως..με την ηλεκτρονική γραμματεία σιγά τον κόπο του να τυπώσεις μια σελίδα παραπάνω!!
A blink of an eye
A dream for the blind