Κατάληψη της Ακρόπολης από μέλη του ΚΚΕ

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
giak
Mbyte level
Mbyte level

Re: Κατάληψη της Ακρόπολης από μέλη του ΚΚΕ

Post by giak » Wed May 05, 2010 4:10 am

όχι, η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι μισθωτοί, δηλαδή δεν έχουν δικιά τους δουλειά αλλά δουλεύουν κάπου. δηλαδή είναι εργάτες και ανήκουν φυσικά στην εργατική τάξη. εξ ορισμού στον καπιταλισμό συμβαίνει αυτό. επίσης ντόπιο και εισαγόμενο προλεταριάτο δεν επιδέχεται διαχωρισμού αλλά αν σε ενδιαφέρουν τα νούμερα και χωρίς να μετρήσεις του μετανάστες πάλι περισσότεροι είναι οι προλετάριοι
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Wed May 05, 2010 4:19 am

Συγνώμη δηλαδή αν για παράδειγμα κάποιος παρατήσει την δουλειά του και αγοράσει ένα χωράφι και απο μισθωτός γίνει αγρότης πχ αλλάζει κοινωνική τάξη ?

Αν κάποιος παίρνει μισθο 4000 euro τι είναι ?

Έχουμε μια αλυσίδα μισθωτών και οσο πιο ψιλά είσαι τόσο πιο πολλούς εκμεταλλεύεσαι απο κάτω σου..

Δεν είναι έτσι όπως τα λές..

"Προλετάριοι" είναι οι μαύροι που πουλάνε τα CD έξω απο την ΑΣΟΕΕ και που τους δέρνει η μεσσαία τάξη ( χρυσή αυγή πχ )..
Θες να μου πείς οτι αυτοί είναι η πλειοψηφία στην Ελλάδα ???
Δεν το νομίζω..!
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
giak
Mbyte level
Mbyte level

Post by giak » Wed May 05, 2010 4:28 am

ο φτωχός αυτός αγρότης πάλι εκμεταλλευόμενος θα μείνει αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα ανήκει και στην εργατική τάξη. το ποιοι ανήκουν στην εργατική τάξη το βλέπεις από τον ορισμό της λέξης. ο ορισμός είναι ορισμός (κατά το η μπάλα είναι μπάλα) και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. δεν έχω καταλάβει που κολλάς.

και σταμάτα τα έντιτ, δεν μπορώ να σε παρακολουθήσω:)
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Wed May 05, 2010 4:34 am

Δηλαδή τα "Golden Boys" στην αμερική που είναι μισθωτοί ( για να δώσω άλλο ένα ακραίο παράδειγμα ) είναι εργάτες σύμφωνα με τον ορισμό σου ?
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
chip
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4

Post by chip » Wed May 05, 2010 10:18 am

ja_the_invincible wrote:Βασικά δεν βλέπω που κολλάτε όλοι.το θέμα δεν είναι ότι ας πούμε θίγεται η ελληνική ιστορία άλλωστε όταν για παράδειγμα την παραποιούνε δημοσίως κάτι Δραγώνες και Οικολόγοι τότε δεν παίρνουμε πρέφα.Το θέμα είναι ότι αυτές είναι ανούσιες (ούτε βλαβερές ούτε ωφέλιμες ) ενέργειες , ότι η διαμαρτυρία πρέπει να έχει και κάποια υπόσταση και πραγματικά θεωρώ πολύ καλύτερη διαμαρτυρία τον παραλίγο ξυλοδαρμό του Κακλαμάνη και του Βουλγαράκη από ένα μάτσο κνήτες που υψώσανε ένα πανό.Αυτό ας το καταλάβουνε οι δήθεν αριστεροί και να κοιτάξουνε να κάνουνε καμια πρόταση της προκοπής γιατί έχουν αρχίσει και κουράζουν επικίνδυνα τον κόσμο..Όλο διαμαρτυρίες και μπλα μπλα μπλα και όταν έρχεται το πρακτικό κομμάτι της εφαρμογής κο κο κο.Ποιός να μιλήσει για εκμετάλλευση?Ρωτήστε ένα κνήτη τι παίρνει για μια ώρα που μοιράζει ριζοσπάστη.Ο χειρότερος εκμεταλλευτής στην αγορά σου δίνει πάντως 3-3,5 ευρώ.αυτά και όποιος κατάλαβε κατάλαβε.. :smt002
:smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023

----------
nickpro wrote:Δεν προσπαθώ να το παίξω επαναστάτης. Δεν θεωρώ ότι είμαι ούτε ότι πρόκειται να γίνω. Είμαι όμως αγανακτησμένος και λίγο αηδιασμένος από όλα. Και τέτοιες κινήσεις απλά με εκνευρίζουν περισσότερο.
:smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023
"Τα τρία θεμέλια της ευτυχίας σε αυτήν την ζωή είναι:κάτι να κάνεις,κάτι να αγαπάς και κάτι να ελπίζεις." Joseph Addison
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Wed May 05, 2010 1:49 pm

giak wrote:
nickpro wrote:Δεν προσπαθώ να το παίξω επαναστάτης. Δεν θεωρώ ότι είμαι ούτε ότι πρόκειται να γίνω. Είμαι όμως αγανακτησμένος και λίγο αηδιασμένος από όλα. Και τέτοιες κινήσεις απλά με εκνευρίζουν περισσότερο.
άκου να δεις τι γίνεται.

Υποθέτω πως δεν έχεις κάποια καβάτζα στην ζωή σου και πως αν δεν δουλεύεις ήδη κάπου μισθωτός θα δουλέψεις πολύ σύντομα. Άρα ανήκεις στην εργατική τάξη. Αυτές της μέρες η αντίπαλη σου τάξη, η αστική, αποφάσισε να σε *** στεγνά και με πάθος δίνοντας μάλιστα υποσχέσεις ότι θα πάει όλο και πιο βαθιά. Είσαι λοιπόν σε ένα σημείο της ζωής που θα είτε θα κάτσεις να το ευχαριστηθείς είτε θα αντισταθείς. Αηδίες, εκνευρισμοί, αγανακτήσεις και όλα αυτά να καταλήγουν σε γκρίνια πάνε δεν έχουν καμία χρησιμότητα για σένα. Οπότε ή σκύβεις το κεφάλι σαν καλός ραγιάς, παίρνεις το χαρτί σου και φεύγεις και ετοιμάσου να να το σκύβεις συνέχεια ή βλέπεις τι παίζει στο πολιτικό φάσμα, διαλέγεις αυτό που σου ταιριάζει (και παίρνεις απόφαση ότι το ιδανικό υπάρχει μόνο στα παραμύθια..) και προσπαθείς με φόβο αλλά και πολύ πάθος να κάνεις κάτι να αλλάξεις την ζωή σου και των γύρω σου. Νομίζω είναι η κατάλληλη εποχή ε;
Καταρχάς δεν πιστεύω στις ταξεις. Δεν πιστέυω ότι ανήκω σε κάποια τάξη ούτε πιστεύω ότι κάποια άλλη τάξη θα προσπαθήσει να μου πιει το αίμα ή να με *****. Έχω μια καβάτζα, ίσως είμαι τυχερός που την έχω, αλλά δεν αποτελεί πρώτη προτεραίτητα για εμένα. Επίσης ποτέ δεν κατάλαβα τον λόγο που όταν δουλεύεις μισθωτός σου πίνουν το αίμα. Κάνεις δουλειά και πληρώνεσαι για αυτό. Αν κάνεις καλή δουλειά τότε θα στο αναγνωρίσουν. Εκτός και αν δουλεύεις στο δημόσιο, κάτι που εγώ αποκλείω στον εαυτό μου να κάνω όσο επικρατεί η γνωστή κατάσταση. Δεν θεωρώ ότι δουλεύωντας ως μισθωτός σκύβω το κεφάλι και δουλεύω σαν ραγιάς.Γιατί να τα θεωρείς εσύ αυτά?? Με ποια λογική??
Ελπίζω όχι με την γνωστή λογική του giak.
tZoLe
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by tZoLe » Wed May 05, 2010 3:15 pm

Δεν διαφωνώ με το να βγούμε να διαδηλώσουμε για τα όσα αποφασίζονται από την κυβέρνηση μας, που νομίζει ότι εκφράζει τον λαό :smt005 , για τους διεφθαρμένους πολιτικούς μας που δεν τιμωρούνται για τα όσα διαχρονικά έχουν κλέψει. Η ανάρτηση πανό στην Ακρόπολη είχε συμβολικό χαρακτήρα. Δεν διαφωνώ με την ανάρτηση ενός πανό. Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα αν και κάτω από ποιες συνθήκες απαγορεύτηκε η είσοδος στους τουρίστες στο μνημείο. Εάν οι διαδηλωτές δεν επιτρέψαν την είσοδο, τότε αυτό είναι απαράδεχτο και μας ντροπιάζει. Κάποιοι μιλάνε για ένα πολιτικό σύστημα που εκμεταλλεύεται τον λαό, που κοροϊδεύει, που επιβάλλει αντιλαϊκά μέτρα κλπ Άλλοι μιλάνε για ανάγκη αντίδρασης και πάλης ενάντια σε αυτό το σύστημα. Αλήθεια ποιοι τροφοδοτούν και δίνουν ζωή σε αυτό το σύστημα? Μήπως εμείς οι ίδιοι? Ο πρωθυπουργός μας με παρθενογένεση εμφανίστηκε τον Οκτώβριο του 2009? Πόσοι από εμάς τρέχουμε να βολέψουμε παιδιά και φίλους στο δημόσιο εκμεταλλευόμενοι τα κονέ μας? Αυτό που χρειάζεται πρώτα από όλα είναι να στραφούμε εναντίον του χειρότερου εαυτού μας, γιατί μία δημοκρατία χρειάζεται ώριμους πολίτες, να απαιτήσουμε την τιμωρία πολιτικών και πολιτών που παρανομούν, και να βλέπουμε λιγότερο ερτ, γιατί σε λίγο θα πιστέψουμε πως το ΔΝΤ είναι οι μάγοι με τα δώρα. Σχετικά με τα μέτρα, εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχουν και πολλές εναλλακτικές για μία χώρα με βαριά βιομηχανία τον τουρισμό, που εισάγει γεωργικά προϊόντα από την Τουρκία και με 75% του ΑΕΠ ιδιωτική κατανάλωση. Ας απαιτήσουμε τουλάχιστον κάτι να αλλάξει από αύριο για κάποια επόμενη γενιά.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Wed May 05, 2010 6:42 pm

WoLfeN Ilic wrote:
nickpro wrote:Γιατί δεν πάνε να κάνουνε κατάληψη στο σπίτι του Παπανδρέου, ή του Καραμανλή, ή του Βαρδινογιάννη ξέρω γω? Αυτό θα ήταν και συμβολικό.
Ποσο κλασσικη ατακα....
Γιατι δεν πανε να κανουν εκεινο?Γιατι δεν πανε να κανουν το αλλο?Εκεινο ειναι καλυτερο
Ελα ρε, εχει κανεις αλλος αλλες οδηγιες να δωσει απο τον υπολογιστη του?
Ναι ρε φιλαράκι γιατί πολύ απλά αν έχεις κάτι με τον γείτονα πας να τα πεις στην μούρη του και δεν πας να δείρεις το παιδί του για να του την πεις.
Γιατί αν πραγματικά είχαν να τα βάλουν με τους πολιτικούς αλλα έπρεπε να κάνουν και όχι να μας μαμάνε περισσότερο.
γιατί δεν πάνε na τα κάνουν στα σπίτια και τις βίλες των πολιτικών? γιατί δεν κάνουν κατάληψη στην βουλή?
Αλλα δεν πάνε, χέζουν τούβλα στον φόβο τους.
Για τα ματια του κόσμου τα κάνουν όλα ψεφτοαναρχικοί μ@λ@κες wanna be επαναστάτες.
Με τα κόμματα και αθλια ξεπλυμένα μυαλά που κουβαλάνε.
Όλα τα σπασμένα μαγαζιά και καταστήματα από τις τράπεζες θα δανειστούν.
Όλοι έξω που μας κοροϊδεύουν το τελευταίο πράγμα που θα συμβάλουν θα είναι στο να αυξηθεί ο τουρισμός μας.
Το κτίριο με τa αρχεία της σδοε γιατί το έκαψαν? κατά λάθος?
Με την μαμημένη την υποκρισία τους ζούμε, τάχα μου αγωνιστές της πλακας ηλίθιοι.
Και ναι ρε φιλε θα δώσω οδηγίες από τον υπολογιστή μου, γουστάρω την ελευθερια λόγου μου.
Το μονο που βλέπουμε είναι αντίδραση και διαμαρτυρία.
Ας έρθουν να προτείνουν λύσεις αν τους βαστάει.
Ας στηρίξουν την χωρα αν μπορούν.
Ας τα βάλουν με τους πολιτικούς και τις δικες τους περιουσιες αν μπορούν.
Της περιουσιες 10 γενεών που απέκτησαν όντως με τα δικά μας λεφτά. Με τις ασφάλειες, τα φπα, τα επιδόματα, τα λάδια και τις μίζες τους.
Και αν δεν μπορείτε όσοι τα κάνετε και όσοι τους υποστηρίζεται, απλά βουλώστε το
γιατί τις έχουμε δει τις λύσεις που έχουν δώσει μέχρι τώρα στην χωρα μας.
Και με δικαίωμα μας θα τους κράζουμε.
Και εάν η ίδια η ελευθερια λόγου σαν επιτρέπει να διαμαρτυρηθείτε κανένας δεν σας επιτρέπει να δράτε εις βάρος της υγείας, της περιουσιας, και της ελευθερίας άλλων.
Εάν θέλουν δημοκρατία να τα βάλουν με αυτούς που προκαλούν το πρόβλημα, και αν είναι μάγκες να παίξουν το παιχνίδι με τους δικούς τους κανόνες και να τους νικήσουν.
Και αν δεν γουστάρουν δημοκρατία να τραβήξουν σε καμια χωρα με το ανάλογο πολίτευμα να ησυχάσουν και αυτοί από μας και εμείς από αυτούς.
Image
XaviannNJ
Gbyte level
Gbyte level

Post by XaviannNJ » Wed May 05, 2010 6:52 pm

Σωστός!!! :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023
Cause we all live under the same sun......

http://www.youtube.com/watch?v=MwyXnft6ZVk
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Wed May 05, 2010 6:53 pm

Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Wed May 05, 2010 6:59 pm

WoLfeN Ilic wrote: ja_the_invincible ποσες σειρες απο το post μου διαβασες? 2 και αρχισες να γραφεις?
Φίλε μου δεν κάθομαι όλη τη μέρα να διαβάζω τα ποστ των άλλων.Αν αναφερόμουνα σε κάποιον θα το έκανα σαν quote.Αυτά.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
lost_noni_dw
Mbyte level
Mbyte level

Post by lost_noni_dw » Wed May 05, 2010 6:59 pm

zweistein wrote:
WoLfeN Ilic wrote:
nickpro wrote:Γιατί δεν πάνε να κάνουνε κατάληψη στο σπίτι του Παπανδρέου, ή του Καραμανλή, ή του Βαρδινογιάννη ξέρω γω? Αυτό θα ήταν και συμβολικό.
Ποσο κλασσικη ατακα....
Γιατι δεν πανε να κανουν εκεινο?Γιατι δεν πανε να κανουν το αλλο?Εκεινο ειναι καλυτερο
Ελα ρε, εχει κανεις αλλος αλλες οδηγιες να δωσει απο τον υπολογιστη του?
Ναι ρε φιλαράκι γιατί πολύ απλά αν έχεις κάτι με τον γείτονα πας να τα πεις στην μούρη του και δεν πας να δείρεις το παιδί του για να του την πεις.
Γιατί αν πραγματικά είχαν να τα βάλουν με τους πολιτικούς αλλα έπρεπε να κάνουν και όχι να μας μαμάνε περισσότερο.
γιατί δεν πάνε na τα κάνουν στα σπίτια και τις βίλες των πολιτικών? γιατί δεν κάνουν κατάληψη στην βουλή?
Αλλα δεν πάνε, χέζουν τούβλα στον φόβο τους.
Για τα ματια του κόσμου τα κάνουν όλα ψεφτοαναρχικοί μ@λ@κες wanna be επαναστάτες.
Με τα κόμματα και αθλια ξεπλυμένα μυαλά που κουβαλάνε.
Όλα τα σπασμένα μαγαζιά και καταστήματα από τις τράπεζες θα δανειστούν.
Όλοι έξω που μας κοροϊδεύουν το τελευταίο πράγμα που θα συμβάλουν θα είναι στο να αυξηθεί ο τουρισμός μας.
Το κτίριο με τa αρχεία της σδοε γιατί το έκαψαν? κατά λάθος?
Με την μαμημένη την υποκρισία τους ζούμε, τάχα μου αγωνιστές της πλακας ηλίθιοι.
Και ναι ρε φιλε θα δώσω οδηγίες από τον υπολογιστή μου, γουστάρω την ελευθερια λόγου μου.
Το μονο που βλέπουμε είναι αντίδραση και διαμαρτυρία.
Ας έρθουν να προτείνουν λύσεις αν τους βαστάει.
Ας στηρίξουν την χωρα αν μπορούν.
Ας τα βάλουν με τους πολιτικούς και τις δικες τους περιουσιες αν μπορούν.
Της περιουσιες 10 γενεών που απέκτησαν όντως με τα δικά μας λεφτά. Με τις ασφάλειες, τα φπα, τα επιδόματα, τα λάδια και τις μίζες τους.
Και αν δεν μπορείτε όσοι τα κάνετε και όσοι τους υποστηρίζεται, απλά βουλώστε το
γιατί τις έχουμε δει τις λύσεις που έχουν δώσει μέχρι τώρα στην χωρα μας.
Και με δικαίωμα μας θα τους κράζουμε.
Και εάν η ίδια η ελευθερια λόγου σαν επιτρέπει να διαμαρτυρηθείτε κανένας δεν σας επιτρέπει να δράτε εις βάρος της υγείας, της περιουσιας, και της ελευθερίας άλλων.
Εάν θέλουν δημοκρατία να τα βάλουν με αυτούς που προκαλούν το πρόβλημα, και αν είναι μάγκες να παίξουν το παιχνίδι με τους δικούς τους κανόνες και να τους νικήσουν.
Και αν δεν γουστάρουν δημοκρατία να τραβήξουν σε καμια χωρα με το ανάλογο πολίτευμα να ησυχάσουν και αυτοί από μας και εμείς από αυτούς.
respect Image
Image
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Wed May 05, 2010 7:05 pm

Και για να αποφευχθούν παρεξηγήσεις περί thread topic και κομματικών ιδεών.
Το post μου δεν αφορά μονο την κατάληψη της Ακρόπολης αλλα όλα τα γεγονότα που βλέπουμε αυτές τις μέρες.
Image
giak
Mbyte level
Mbyte level

Post by giak » Wed May 05, 2010 8:43 pm

nickpro αφού έχει την καβάτζα σου πάσο, θρανίο-καναπές-θάνατος.
nickpro wrote:πίσης ποτέ δεν κατάλαβα τον λόγο που όταν δουλεύεις μισθωτός σου πίνουν το αίμα. Κάνεις δουλειά και πληρώνεσαι για αυτό.
υπεραξία λέγεται.
nickpro wrote:Δεν θεωρώ ότι δουλεύωντας ως μισθωτός σκύβω το κεφάλι και δουλεύω σαν ραγιάς.
δεν είπα κάτι τέτοιο.
AmmarkoV wrote:Δηλαδή τα "Golden Boys" στην αμερική που είναι μισθωτοί ( για να δώσω άλλο ένα ακραίο παράδειγμα ) είναι εργάτες σύμφωνα με τον ορισμό σου ?
δεν είναι δικός μου ο ορισμός και όχι δεν θεωρούνται εργάτες γιατί ακόμα και αν δεν είναι τυπικά δικά τους διαχειρίζονται σημαντικά μέσα παραγωγής και καθορίζουν την εργασία των από κάτω τους.
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Wed May 05, 2010 10:07 pm

giak wrote:ακόμα και αν δεν είναι τυπικά δικά τους διαχειρίζονται σημαντικά μέσα παραγωγής και καθορίζουν την εργασία των από κάτω τους.
AmmarkoV wrote:Μόνο και μόνο το γεγονός οτι σπουδάζουμε σε ΑΕΙ και είμαστε προγραμματιστές και όχι εργάτες στο εργοστάσιο της ΔΕΗ μας τοποθετεί σε αρκετά υψηλό κομμάτι της κοινωνίας για να μην θεωρούμαστε μπουρζουαζία imho
AmmarkoV wrote:Έχουμε μια αλυσίδα μισθωτών και οσο πιο ψιλά είσαι τόσο πιο πολλούς εκμεταλλεύεσαι απο κάτω σου..
Το ίδιο πράμα λέμε αρα , απλά εσύ πιστεύεις οτι εμείς δεν καθορίζουμε την εργασία πολλών απο κάτω μας..
Διαφωνώ αλλα ok
Image
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Thu May 06, 2010 4:55 am

giak wrote:nickpro αφού έχει την καβάτζα σου πάσο, θρανίο-καναπές-θάνατος.
Ναι έχεις τόσο δίκιο όσο και να μου πεις ότι η ζωή είναι γέννηση-ζωή-θάνατος.
giak wrote:
nickpro wrote:πίσης ποτέ δεν κατάλαβα τον λόγο που όταν δουλεύεις μισθωτός σου πίνουν το αίμα. Κάνεις δουλειά και πληρώνεσαι για αυτό.
υπεραξία λέγεται.
Δεν με νοιάζει πόσα κερδίζει ο άλλος. Γενικά πάρτε το χαμπάρι. Κάνετε μια δουλειά, πληρώνεστε για αυτό. Από εκεί και πέρα το πόσα κερδίζει ο εργοδότης δεν σε αφορά. Αν αρχίσει να σε αφορά είναι σαν να διεκδικείς μέρος των κερδών του. Γιατί να το κάνεις αυτό όμως? Εσύ πληρώθηκες για την δουλειά σου.... Φθόνος και απληστία λέω εγώ... Αρχέγονα ένστικτα του ανθρώπου.
giak
Mbyte level
Mbyte level

Post by giak » Thu May 06, 2010 2:09 pm

giak wrote:
nickpro wrote:επίσης ποτέ δεν κατάλαβα τον λόγο που όταν δουλεύεις μισθωτός σου πίνουν το αίμα. Κάνεις δουλειά και πληρώνεσαι για αυτό.
υπεραξία λέγεται.
nickpro wrote: Δεν με νοιάζει πόσα κερδίζει ο άλλος. Γενικά πάρτε το χαμπάρι. Κάνετε μια δουλειά, πληρώνεστε για αυτό. Από εκεί και πέρα το πόσα κερδίζει ο εργοδότης δεν σε αφορά. Αν αρχίσει να σε αφορά είναι σαν να διεκδικείς μέρος των κερδών του. Γιατί να το κάνεις αυτό όμως? Εσύ πληρώθηκες για την δουλειά σου.... Φθόνος και απληστία λέω εγώ... Αρχέγονα ένστικτα του ανθρώπου.
ΑΧΑΧΧΑΑΧΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑ φθόνος και απληστία το να ζητάς λεφτά που κλέβουν από σένα; άτιμο venus θα με πεθάνεις κάποια μέρα!

έντιτ: καλά ίσως και να μην έχεις κάτσει ποτέ να σκεφτείς πως προκύπτει το κέρδος ενός εργοδότη. γιατί να το κάνεις άλλωστε;
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Thu May 06, 2010 2:15 pm

giak wrote:
giak wrote:
nickpro wrote:επίσης ποτέ δεν κατάλαβα τον λόγο που όταν δουλεύεις μισθωτός σου πίνουν το αίμα. Κάνεις δουλειά και πληρώνεσαι για αυτό.
υπεραξία λέγεται.
nickpro wrote:Δεν με νοιάζει πόσα κερδίζει ο άλλος. Γενικά πάρτε το χαμπάρι. Κάνετε μια δουλειά, πληρώνεστε για αυτό. Από εκεί και πέρα το πόσα κερδίζει ο εργοδότης δεν σε αφορά. Αν αρχίσει να σε αφορά είναι σαν να διεκδικείς μέρος των κερδών του. Γιατί να το κάνεις αυτό όμως? Εσύ πληρώθηκες για την δουλειά σου.... Φθόνος και απληστία λέω εγώ... Αρχέγονα ένστικτα του ανθρώπου.
ΑΧΑΧΧΑΑΧΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑ φθόνος και απληστία το να ζητάς λεφτά που κλέβουν από σένα; άτιμο venus θα με πεθάνεις κάποια μέρα!

έντιτ: καλά ίσως και να μην έχεις κάτσει ποτέ να σκεφτείς πως προκύπτει το κέρδος ενός εργοδότη. γιατί να το κάνεις άλλωστε;
Δεν με ενδιαφέρει πως προκύπτει το δικό του κέρδος, αλλά πως προκύπτει το δικό μου. Αν θεωρω ότι αμοίβομαι σωστά για αυτά που προσφέρω τότε πραγματικά δεν θα με νοιάζει. Αν θέλω περισσότερα θα κοιτάξω να γίνω καλύτερος. Αν θεωρώ ότι δεν πληρώνομαι σωστά, θα το δείξω με τον τρόπο μου ενώ ταυτόχρονα θα αρχίσω να ψάχνω εναλλακτικές εργασίες.

Επίσης, τι κλέβουν από εσένα??
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Thu May 06, 2010 2:28 pm

Η όλη λογική πάει σε άτοπο. Ως εργοδότης χρειάζεσαι να έχεις κάποιους ανθρώπους να κάνουν την δουλειά, ενώ εσύ έχεις την εταιρία.
Προφανώς θα παίρνεις περισσότερα χρήματα από τον υπάλληλο σου εφόσον έχεις περισσότερα καθήκοντα.
Εάν ο τάδε υπάλληλος θεωρεί ότι αδικηται και ότι το αφεντικό του του κλέβει τα λεφτά, δεν έχει παρα να ψάξει για άλλο αφεντικό, ή απλά να ανοίξει την δίκια του εταιρία εφόσον το θεωρεί τόσο απλό.
Εφόσο σου δίνεται το δικαίωμα της επιλογής δεν έχεις παρα να το ασκήσεις.
Και στο κάτω κάτω πάνω στο ίδιο αντικείμενο εργασίαs υπάρχουν πάντα πολλές διαφορετικές θέσεις σε διαφορετικές εταιρίες με διαφορετικές πολιτικές και διαφορετικούς μισθούς.
Όταν κανεις κάτι πληρώνεσαι γι αυτό που κανεις.
Εάν το επίπεδο μισθού για την δουλειά που κανεις είναι σε πιο χαμηλό επίπεδο από ότι θα ήθελες δεν έχεις παρα να κοιτάξεις τις επιλογές σου.
Image
giak
Mbyte level
Mbyte level

Post by giak » Thu May 06, 2010 3:16 pm

nickpro wrote:
giak wrote:
giak wrote: υπεραξία λέγεται.
nickpro wrote:Δεν με νοιάζει πόσα κερδίζει ο άλλος. Γενικά πάρτε το χαμπάρι. Κάνετε μια δουλειά, πληρώνεστε για αυτό. Από εκεί και πέρα το πόσα κερδίζει ο εργοδότης δεν σε αφορά. Αν αρχίσει να σε αφορά είναι σαν να διεκδικείς μέρος των κερδών του. Γιατί να το κάνεις αυτό όμως? Εσύ πληρώθηκες για την δουλειά σου.... Φθόνος και απληστία λέω εγώ... Αρχέγονα ένστικτα του ανθρώπου.

Δεν με ενδιαφέρει πως προκύπτει το δικό του κέρδος, αλλά πως προκύπτει το δικό μου. Αν θεωρω ότι αμοίβομαι σωστά για αυτά που προσφέρω τότε πραγματικά δεν θα με νοιάζει. Αν θέλω περισσότερα θα κοιτάξω να γίνω καλύτερος. Αν θεωρώ ότι δεν πληρώνομαι σωστά, θα το δείξω με τον τρόπο μου ενώ ταυτόχρονα θα αρχίσω να ψάχνω εναλλακτικές εργασίες.

Επίσης, τι κλέβουν από εσένα??
την αξία της δουλειάς μου.
zweistein wrote:Η όλη λογική πάει σε άτοπο. Ως εργοδότης χρειάζεσαι να έχεις κάποιους ανθρώπους να κάνουν την δουλειά, ενώ εσύ έχεις την εταιρία.
Προφανώς θα παίρνεις περισσότερα χρήματα από τον υπάλληλο σου εφόσον έχεις περισσότερα καθήκοντα.
Εάν ο τάδε υπάλληλος θεωρεί ότι αδικηται και ότι το αφεντικό του του κλέβει τα λεφτά, δεν έχει παρα να ψάξει για άλλο αφεντικό, ή απλά να ανοίξει την δίκια του εταιρία εφόσον το θεωρεί τόσο απλό.
Εφόσο σου δίνεται το δικαίωμα της επιλογής δεν έχεις παρα να το ασκήσεις.
Και στο κάτω κάτω πάνω στο ίδιο αντικείμενο εργασίαs υπάρχουν πάντα πολλές διαφορετικές θέσεις σε διαφορετικές εταιρίες με διαφορετικές πολιτικές και διαφορετικούς μισθούς.
Όταν κανεις κάτι πληρώνεσαι γι αυτό που κανεις.
Εάν το επίπεδο μισθού για την δουλειά που κανεις είναι σε πιο χαμηλό επίπεδο από ότι θα ήθελες δεν έχεις παρα να κοιτάξεις τις επιλογές σου.
Η δικιά σου λογική πάει σε άτοπο και αυτό γιατί δεν μιλάς βάση εμπειρίας. Προσπάθησε πρώτα να βρεις μια δουλειά και στην συνέχεια προσπάθησε να πετάς από αφεντικό σε αφεντικό μέχρι να βρεις το Άγιο Αφεντικό και μετά έλα να μας πεις τα ίδια. Δικαίωμα τις επιλογής δεν έχεις, υπάρχει ένας εκβιασμός στην μέση, αν δεν δουλέψεις δεν τρως, και αυτό υπάρχει γιατί όταν διαπραγματεύεσαι με κάποιον εργοδότη αυτός είναι σε θέση ισχύος. Επίσης λογική δεν έχει αυτό που λες με τον εργοδότη και το κέρδος του. Πρώτον πώς προκύπτει ότι πάντα ο εργοδότης δουλεύει παραπάνω από τον εργαζόμενο; Σε πολλές δουλειές εγώ δεν έχω δει κάτι τέτοιο και υπάρχουν πάρα πολλά αφεντικά που είτε δεν δουλεύουν καθόλου και προσλαμβάνουν μανατζερέους για διαχείριση είτε απλά επιβλέπουν την εργασία των άλλων και παίρνουν κάποιες αποφάσεις. Στην τελική κοίτα γύρω σου και πες μου αν τα λεφτά μοιράζονται δίκαια ανάμεσα σε εργάτες και αφεντικά και αν μου πεις ναι υπόσχομαι να μην ξαναγράψω στο θρεντ!
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Thu May 06, 2010 3:21 pm

Απλά αυτό που δεν υπολογίζεις είναι το ρίσκο ίσως. Δηλαδή αν κάτι πάει στραβά, ο επιχειρηματίας θα χάσει πολύ περισσότερα χρήματα απ΄τους μισθούς που χάνει ένας εργαζόμενος (δάνεια, υποθήκες, επιταγές κλπ) Αλλά και πάλι, υπάρχουν διέξοδοι.

Τίποτα από τα 2 δεν είναι "ιδανικό" με την έννοια που αναζητάμε. Έχεις δοκιμάσει τα άγχη του να τρέχεις επιχείρηση ας πούμε (όχι, ούτε τη γλύκα του εργαζόμενου, ούτε του επιχειρηματία έχω δοκιμάσει. Το λέω προς αποφυγή παρεξηγήσεων)
giak
Mbyte level
Mbyte level

Post by giak » Thu May 06, 2010 3:29 pm

The Punisher wrote:Απλά αυτό που δεν υπολογίζεις είναι το ρίσκο ίσως. Δηλαδή αν κάτι πάει στραβά, ο επιχειρηματίας θα χάσει πολύ περισσότερα χρήματα απ΄τους μισθούς που χάνει ένας εργαζόμενος (δάνεια, υποθήκες, επιταγές κλπ) Αλλά και πάλι, υπάρχουν διέξοδοι.

Τίποτα από τα 2 δεν είναι "ιδανικό" με την έννοια που αναζητάμε. Έχεις δοκιμάσει τα άγχη του να τρέχεις επιχείρηση ας πούμε (όχι, ούτε τη γλύκα του εργαζόμενου, ούτε του επιχειρηματία έχω δοκιμάσει. Το λέω προς αποφυγή παρεξηγήσεων)
Ναι αλλά αυτό που γίνεται είναι τα κέρδη δικά μου και οι ζημιές δικές μας. Όταν δηλαδή υπάρχει μια χαρά κερδοφορία αυτά γίνονται αμάξια και σπίτια, όταν υπάρχουν ζημιές τα σπίτια μπορεί και να μείνουν αλλά οι απολύσεις και οι μειώσεις είναι σίγουρες. Και καλά ένας επιχειρηματίας μπορεί και να κλείσει την επιχείρηση, να κηρύξει πτώχευση και ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ να αναγκαστεί να δουλέψει και αυτός σε άλλο αφεντικό ο καημένος. Όπως λες υπάρχουν διέξοδοι. Σε πιο δύσκολη θέση είναι ένας εργάτης που έχει οικογένεια και δάνειο αν μείνει ξαφνικά στο δρόμο παρά κάποιος επιχειρηματίες που θα έχει κρατήσει και τις καβάντζες του. Με αυτή την λογική λοιπόν ένας εργάτης έχει πιο πολύ άγχος για το αν θα πάει καλά η δουλειά και αν θα πληρωθεί παρά ένα αφεντικό άρα ο εργάτης θα έπρεπε να παίρνει παραπάνω λεφτά κάτι που δεν μπορεί να γίνει.
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”