netharis wrote:Αυτό για παράδειγμα στο εξωτερικό δεν υπήρχε περίπτωση να γινόταν, θα τον είχαν συλλάβει με το πρώτο όχι. Και δεν μιλάω για χώρες όπως Γερμανία, Αμερική αλλά για Ελβετία, Ολλανδία, Σουηδία (ο Ganther μπορεί να επιβεβαιώσει λογικά).
Δηλαδή εσένα θα σου άρεσε να σε ακολουθώ συνέχεια απο πίσω και να σε τραβάω βίντεο;
Εχω πλειστακις εκφρασει "δεξιαζουσες αποψεις" αλλα στο θεμα της αστυνομικης βιας ποτε δε συμφωνησα. Δεν συμφωνω -προφανως- με τους καθε λογης μπαχαλακηδες που καψαν κοσμο επειδη "δεν ξερανε οτι ηταν μεσα" και γενικα με την ολη ανοχη στη μολοτοφ-σημαια ροπαλο, αλλα στο συγκεκριμενο εχεις αδικο. Και θα το καταλαβεις αν ποτε σου συμπεριφερθουν σαν αγελη οπως στο βιντεο.
Ημουν βερολινο την 1η μαη (η ημερομηνια ετυχε, δεν πηγα για τα επισοδια :p ), (μπορειτε να δειτε βιντεο των επεισοδιων) και η αστυνομια ηταν με το "σεις και σας" σε ατομα που δεν καναν τιποτα, καμμια σχεση με αυτο που βλεπουμε στο βιντεο. Κλομπς και σπρωξιματα με ασπιδες η τετοια πραγματα δεν υπηρχαν επουδενι λογου, στο σημειο που βρισκομουν δεν υπηρχαν καν δακρυγονα. Η διαφορα -και αυτο που μου εκανε εντυπωση- ειναι οτι υπηρχαν ολοκληρες ομαδες της riot police που τραβουσαν με βιντεο τα παντα. Ετσι δεν υπηρχε θεμα αστυνομικης -η μπαχαλιστικης- βιας. Οσοι διαδηλωτες θελαν, τραβουσαν φωτος με φοντο τα ματ ανετως...
Η διαφορα στην "αυστηροτητα" ειναι οτι μολις απφασισαν να καθαρισουν την περιοχη, το επραξαν ταχιστα και χωρις να ανοιξει μυτη πραγματικα. Εαν εισαι εκπαιδευμενος ψυχραιμος και οχι αξεστος δεν χρειαζεσαι κλομπ και χημικα για να καθαρισεις μια περιοχη. Η βια φερνει βια.
Στη Σουηδια δεν εχω παρεδωσε με την αστυνομια, ειναι πρακτικα ανυπαρκτοι, αλλα ειμαι σιγουρος οτι ειναι ευγενεστατοι σε σχεση με τους δικους μας τους αξεστους.
bullies υπαρχουν παντου, αλλα το δικο μας το επιπεδο ειναι τραγικο... Οι νορμαλ ειναι η εξαιρεση.
το προβλημα στο βιντεο ειναι οτι την πεφτουν ως αγελη σε εναν τυπακο ο οποιος απλα τραβαει με την καμερα, κατι το οποιο ΔΕΝ απαγορευεται, προκαλωντας τον στην ουσια να αντισταθει, (το ιδιο θα εκανες πιστεψε με). Ξαναλεω στην Γερμανια τραβουσαν βιντεο ΟΛΟΙ, και κανενας δεν ειχε προβλημα...