Οι Αλέξηδες;jimm wrote:Οι γκαστρωμενες γυναικες;PASCAL wrote:Οι όμορφες κουρτίνες άσχημα καίγονται!
Στη Βουλή...
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
Re: Στη Βουλή...
Χμμμ.. αυτοι που εν γνωσει τους ρισκαρουν και πανε και πετανε πετρες στα περιπολικα τα βραδια και αλλα τετοια "ανταρτικα";PASCAL wrote:Οι Αλέξηδες;jimm wrote:Οι γκαστρωμενες γυναικες;PASCAL wrote:Οι όμορφες κουρτίνες άσχημα καίγονται!
Δε τους βαζω στην ιδια κατηγορια με εγγυες που πανε να βγαλουν μεροκαματο.

- PASCAL
- Wow! Terabyte level
Όχι τους βάζεις ακόμα πιο κάτω, τους εξομοιώνεις με κουρτίνες και βιτρίνες. Και εν πάση περιπτώση ο αγώνας των αναρχικών είναι αγώνας για ζωή όχι για θάνατο. Δεν θα παίξω άλλο στη λογική σου γιατί είναι φαύλος κύκλος.jimm wrote:Χμμμ.. αυτοι που εν γνωσει τους ρισκαρουν και πανε και πετανε πετρες στα περιπολικα τα βραδια και αλλα τετοια "ανταρτικα";PASCAL wrote:Οι Αλέξηδες;jimm wrote: Οι γκαστρωμενες γυναικες;
Δε τους βαζω στην ιδια κατηγορια με εγγυες που πανε να βγαλουν μεροκαματο.
Δεν εξομοιωνω τιποτα, ο καθενας κανει τις επιλογες του και παιρνει και τα ρισκα του, και βασει αυτου κρινω. So simple.PASCAL wrote: Όχι τους βάζεις ακόμα πιο κάτω, τους εξομοιώνεις με κουρτίνες και βιτρίνες.
Ασε που στο κατω κατω, τους κακομοιρηδες της marfin οι "συμβολικα καμμενες κουρτινες και οι βιτρινες" τους φαγανε.
Τα περι "αγωνα για ζωη" θα χαρουν να τα ακουσουν οι συγγενεις τους.
Και οι κοτουλες που το κανανε που ειναι; Αφαντες;
Ουτε ενα σημειο ζωης καπου, μια ανωνυμη επιστολη ρε αδερφε, να πουν "ναι, εμεις το καναμε, ειμαστε πανιβλακες και θρασυσειλοι και τωρα κρυβομαστε για να μη μας πιασετε γιατι φοβομαστε να αντιμετωπισουμε τις συνεπειες των ηλιθιων πραξεων μας".
Εδω ο Κορκονεας μεσα σε ενα 24ωρο ειχε γινει πασιγνωστος στα περατα της γης, αυτοι που κρυβονται τοσες μερες;
Βασικα ειμαι περιεργος, να νιωθουν καμια ενοχη αραγε ή να αραζουν αμεριμνοι σε καμια πλατεια;
-
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Professor
Παρακαλώ για σεβασμό στη μνήμη (όλων) των νεκρών και στον πόνο των οικογενειών τους...
Δ. Γκρ.
Δ. Γκρ.
- zweistein
- Wow! Terabyte level
Κρατήθηκα παρα πολύ για να μην πέσω από την καρεκλα μου στα γέλια. Αλλα για να μην είμαι υποκειμενικoς, ποίους θεωρείς ως αναρχικούς εσύ pascal?PASCAL wrote: Και εν πάση περιπτώση ο αγώνας των αναρχικών είναι αγώνας για ζωή όχι για θάνατο.

- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
Ανήλικα παιδιά με ενήλικους βαζει στην ίδια κατηγορία ο εξομειωτής σου?Δε τους βαζω στην ιδια κατηγορια με εγγυες που πανε να βγαλουν μεροκαματο.
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη

- emperormario
- Wow! Terabyte level
Δε χρειάζονται οι ανούσιες συγκρίσεις..Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι δεδομένη και δε χωρά ποσοτικές αναλύσεις
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
- WoLfeN Ilic
- Mbyte level
Τοσα ξερεις τοσα λεςzweistein wrote:Κρατήθηκα παρα πολύ για να μην πέσω από την καρεκλα μου στα γέλια. Αλλα για να μην είμαι υποκειμενικoς, ποίους θεωρείς ως αναρχικούς εσύ pascal?PASCAL wrote: Και εν πάση περιπτώση ο αγώνας των αναρχικών είναι αγώνας για ζωή όχι για θάνατο.
Το χειροτερο απο την αμαθεια ειναι η ημιμαθεια. Και φυσικα το επιχειρημα σου ειναι στην ιδια βαση με το επιχειρημα "ενας αλβανος κλεβει => ολοι οι αλβανοι ειναι κλεφτες" "ενας αναρχικος ή που αυτοαποκαλειται αναρχικος κανει κατι, αρα ολοι οι αναρχικοι το κανουν και συμφωνουν με αυτο"Ερρίκο Μαλατέστα wrote:Αν, προκειμένου να νικήσουμε, θα έπρεπε να στήσουμε κρεμάλες στις πλατείες, θα προτιμούσα να χάσουμε
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
Συμφωνώ με τα παραπάνω, αλλά είναι και η αντιβία στη μέση. Δηλαδή η βία στη βία της εξουσίας είναι αναρχικό σύνθημα. Δηλαδή προφανώς κάποιοι δεν χωρίζουν τον μπάχαλο απο τον αναρχικό, αλλά η επίθεση στα ΜΑΤ ας πούμε δεν είναι anarchy approved (ηλίθιος όρος σορρυ)?
Υπάρχουν και οι Νετσαγιεφικοί http://en.wikipedia.org/wiki/Sergey_Nechayev, σύμφωνα με τους οποίους κάθε μέσο για την επίτευξη της επανάστασης είναι θεμιτό.
Βασικά η αναρχία δεν είναι δόγμα, άρα ο κάθε αναρχικός έχει προφανώς τη δική του άποψη, απλά εχω γνωρίσει άτομα που δηλώνουν αναρχικοι και έχω ακούσει πολλές απόψεις σχετικά με τη χρήση βίας, άλλες υπέρ και άλλες κατά. Απο την εμπειρία μου όμως, οι περισσότεροι είναι υπέρ.
Υπάρχουν και οι Νετσαγιεφικοί http://en.wikipedia.org/wiki/Sergey_Nechayev, σύμφωνα με τους οποίους κάθε μέσο για την επίτευξη της επανάστασης είναι θεμιτό.
Βασικά η αναρχία δεν είναι δόγμα, άρα ο κάθε αναρχικός έχει προφανώς τη δική του άποψη, απλά εχω γνωρίσει άτομα που δηλώνουν αναρχικοι και έχω ακούσει πολλές απόψεις σχετικά με τη χρήση βίας, άλλες υπέρ και άλλες κατά. Απο την εμπειρία μου όμως, οι περισσότεροι είναι υπέρ.
Last edited by stoupeace on Wed May 12, 2010 7:42 pm, edited 1 time in total.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Υπάρχει και αρθρογραφία που υποστηρίζει το αντίθετο βέβαια . Μάλλον θα είναι της εν λόγω σχολής σκέψης ο PASCAL .WoLfeN Ilic wrote: Το χειροτερο απο την αμαθεια ειναι η ημιμαθεια.

- WoLfeN Ilic
- Mbyte level
Ο νετσαγιεφ ηταν μηδενιστης. Αμα εχει διαβασει κανεις την κατηχηση του επαναστατη και θεωρει πως αυτος ο ανθρωπος ηταν αναρχικος μαλλον κατι δεν εχει καταλαβει σωστα.
Η βια ειναι μεσο, ενα απο τα πολλα μεσα που εχει ο ανθρωπος γενικα στη διαθεση του για να πετυχει καποιους σκοπους.
Η βια ειναι μεσο, ενα απο τα πολλα μεσα που εχει ο ανθρωπος γενικα στη διαθεση του για να πετυχει καποιους σκοπους.
- mikem4600
- Gbyte level
Πολύ πεφωτισμένη άποψη αυτή...WoLfeN Ilic wrote:Η βια ειναι μεσο, ενα απο τα πολλα μεσα που εχει ο ανθρωπος γενικα στη διαθεση του για να πετυχει καποιους σκοπους.

Και μετά αναρωτιόμαστε πως φτάσαμε ως εδώ.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
- WoLfeN Ilic
- Mbyte level
Ναι αγορι μου ξεχασα οτι εσυ τρεφεσαι απο τον ουρανο και μπορεις να καταδικαζεις τη βια γενικα και αοριστα. Εγω που τρωω κρεας για παραδειγμα δεν μπορω να την καταδικασω γιατι εγω(ή αλλοι) χρησιμοποιουν τη βια για να σκοτωσουν(μεσο) ζωα για να τραφουν(σκοπος)mikem4600 wrote:Πολύ πεφωτισμένη άποψη αυτή...WoLfeN Ilic wrote:Η βια ειναι μεσο, ενα απο τα πολλα μεσα που εχει ο ανθρωπος γενικα στη διαθεση του για να πετυχει καποιους σκοπους.
Και μετά αναρωτιόμαστε πως φτάσαμε ως εδώ.
mikem , δεν ξερω αμα το κανεις επιτηδες η οχι αλλα εχω παρατηρησει πως , ενω σου εχει εξηγησει 100 φορες τι εννοει με τη λεξη μια, επιμενεις να βαζεις δικο σου ορισμο στις λεξεις του.
χωρις να συμφωνω , τουλαχιστον οχι πληρως, σε αρκετα απο αυτα που λεει, το οτι η βια ειναι ενα εργαλειο νομιζω οτι ειναι προφανες. τι προτινεις πχ; να αφηναν οι ελληνες τους ιταλους/γερμανους να μπουν και να κανουν οτι θελουν χωρις καμια αντισταση; η να ελεγαν "ε τωρα, αφου δεν μπορω να διωξω τους τουρκους ηρεμα, ας κατσω στα αυγα μου, η βια ειναι κακο πραγμα παντα";
χωρις να συμφωνω , τουλαχιστον οχι πληρως, σε αρκετα απο αυτα που λεει, το οτι η βια ειναι ενα εργαλειο νομιζω οτι ειναι προφανες. τι προτινεις πχ; να αφηναν οι ελληνες τους ιταλους/γερμανους να μπουν και να κανουν οτι θελουν χωρις καμια αντισταση; η να ελεγαν "ε τωρα, αφου δεν μπορω να διωξω τους τουρκους ηρεμα, ας κατσω στα αυγα μου, η βια ειναι κακο πραγμα παντα";
- zweistein
- Wow! Terabyte level
WoLfeN Ilic wrote:Τοσα ξερεις τοσα λεςzweistein wrote:Κρατήθηκα παρα πολύ για να μην πέσω από την καρεκλα μου στα γέλια. Αλλα για να μην είμαι υποκειμενικoς, ποίους θεωρείς ως αναρχικούς εσύ pascal?PASCAL wrote: Και εν πάση περιπτώση ο αγώνας των αναρχικών είναι αγώνας για ζωή όχι για θάνατο.
Γι αυτό λοιπόν πες σε μένα τον κακόμοιρο αμαθή, τι είναι ο αναρχικός και τι περιλαμβάνει η ιδεολογία του φανταστηκε WoLfeN Ilic που τα ξέρεις όλα και ο νους σου παντού φτάνει?

- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
1)Σου εξήγησε ακριβώς απο κάτω απο το σημείο που έκανες quotezweistein wrote: Γι αυτό λοιπόν πες σε μένα τον κακόμοιρο αμαθή, τι είναι ο αναρχικός και τι περιλαμβάνει η ιδεολογία του φανταστηκε WoLfeN Ilic που τα ξέρεις όλα και ο νους σου παντού φτάνει?
2)Δεν υπάρχει λόγος για ειρωνίες, κουβέντα κάνουμε.
Με παρεξήγησες, δεν είπα ότι είναι αναρχικός, έκανα μια γενικευση για τη χρήση βίας ως μέσο επανάστασης.WoLfeN Ilic wrote:Ο νετσαγιεφ ηταν μηδενιστης. Αμα εχει διαβασει κανεις την κατηχηση του επαναστατη και θεωρει πως αυτος ο ανθρωπος ηταν αναρχικος μαλλον κατι δεν εχει καταλαβει σωστα.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
- WoLfeN Ilic
- Mbyte level
σου απαντησε ο stoupeacezweistein wrote: Γι αυτό λοιπόν πες σε μένα τον κακόμοιρο αμαθή, τι είναι ο αναρχικός και τι περιλαμβάνει η ιδεολογία του φανταστηκε WoLfeN Ilic που τα ξέρεις όλα και ο νους σου παντού φτάνει?
my bad then sorryStoupeace wrote: Με παρεξήγησες, δεν είπα ότι είναι αναρχικός, έκανα μια γενικευση για τη χρήση βίας ως μέσο επανάστασης.
- zweistein
- Wow! Terabyte level
Όταν λες οι τάδε αγωνίζονται για την ζωή και όχι για τον θάνατο,
θα μπορούσε να το πει και ο Κωστάκης όταν και καλά προσπαθούσε για το καλο της χώρας.
Γι αυτό λοιπόν σε τέτοιες εκφράσεις γελάω.
Γιατί στην ζωή μετά την επιβίωση έρχεται ο σεβασμός σε αυτήν, και πολλά έως απίστευτα πολλά πράγματα από τις ενέργειες των τάχα μου αναρχικών παραβιάζουν και τις 2 αυτές αρχές.
Και λέω τάχα μου αναρχικών γιατί εγώ βλέπω ότι η έννοια τους έχει γίνει μια μεγάλη φούσκα, όπως εξηγούσα και κάποτε στον αγαπητό chriskin.
Και επειδή πλέον σήμερα, πράξη και ιδεολογία, δεν συμβαδίζουν πάντα, δεν συμφωνώ με αυτά που βλέπω.
Έχω γνωρίσει από κοντά αναρχικούς και αναρχικούς. Και κάνει μπαμ αυτός που θέλει να εκφράσει μια γνώμη αντίστασης είτε συμφωνούν οι άλλοι είτε όχι, από αυτόν που έχει καλο στον εγκέφαλο και ξεχύνεται στον δρόμο με μια φανατίλα να τα κάψει όλα.
Ο συμβολισμός είναι συμβολισμός, αλλα και η κάθε ενέργεια έχει τις αντίστοιχες επιπτώσεις.
Η ιστορία μας έχει δείξει ότι εάν ένα σύνολο πιστεύει ότι δεν εκφράζεται από μια μειοψηφία τους αποκλείει από το σύνολο, και εάν βλάπτεται από μια μειοψηφία θα κοιτάξει να την "αφανίσει" με τα ανάλογα μέσα.
Για το πρώτο στην σημερινή μας κοινωνία εγώ βλέπω ένα μπαλάκι ευθυνών να πετάγεται από σύνολο σε σύνολο (είτε είναι κόμμα, είτε είναι κίνημα, είτε μια άλλους τέτοιους είδους ομάδα ανθρώπων) και για το δεύτερο δεν βλέπω απολύτως τίποτα (παρα μονο προσλήψεις για τα ματια του κόσμου και φυλακίσεις ατόμων που καμια φορα δεν έχουν και καμια σχέση με τα επεισόδια).
θα μπορούσε να το πει και ο Κωστάκης όταν και καλά προσπαθούσε για το καλο της χώρας.
Γι αυτό λοιπόν σε τέτοιες εκφράσεις γελάω.
Γιατί στην ζωή μετά την επιβίωση έρχεται ο σεβασμός σε αυτήν, και πολλά έως απίστευτα πολλά πράγματα από τις ενέργειες των τάχα μου αναρχικών παραβιάζουν και τις 2 αυτές αρχές.
Και λέω τάχα μου αναρχικών γιατί εγώ βλέπω ότι η έννοια τους έχει γίνει μια μεγάλη φούσκα, όπως εξηγούσα και κάποτε στον αγαπητό chriskin.
Και επειδή πλέον σήμερα, πράξη και ιδεολογία, δεν συμβαδίζουν πάντα, δεν συμφωνώ με αυτά που βλέπω.
Έχω γνωρίσει από κοντά αναρχικούς και αναρχικούς. Και κάνει μπαμ αυτός που θέλει να εκφράσει μια γνώμη αντίστασης είτε συμφωνούν οι άλλοι είτε όχι, από αυτόν που έχει καλο στον εγκέφαλο και ξεχύνεται στον δρόμο με μια φανατίλα να τα κάψει όλα.
Ο συμβολισμός είναι συμβολισμός, αλλα και η κάθε ενέργεια έχει τις αντίστοιχες επιπτώσεις.
Η ιστορία μας έχει δείξει ότι εάν ένα σύνολο πιστεύει ότι δεν εκφράζεται από μια μειοψηφία τους αποκλείει από το σύνολο, και εάν βλάπτεται από μια μειοψηφία θα κοιτάξει να την "αφανίσει" με τα ανάλογα μέσα.
Για το πρώτο στην σημερινή μας κοινωνία εγώ βλέπω ένα μπαλάκι ευθυνών να πετάγεται από σύνολο σε σύνολο (είτε είναι κόμμα, είτε είναι κίνημα, είτε μια άλλους τέτοιους είδους ομάδα ανθρώπων) και για το δεύτερο δεν βλέπω απολύτως τίποτα (παρα μονο προσλήψεις για τα ματια του κόσμου και φυλακίσεις ατόμων που καμια φορα δεν έχουν και καμια σχέση με τα επεισόδια).

- mikem4600
- Gbyte level
Τι να μου εξηγήσετε μωρέ, τ' ανεξήγητα; Έχει πολλές έννοιες η βία; Πάτε να μου δικαιολογήσετε το νόμο του ισχυρότερου, το νόμο της ζούγκλας; Τι σκ@τ@ σχέση έχει ο Β΄ ΠΠ που μου αναμασάτε ξανά και ξανά με τη σύγχρονη κοινωνία που θέλουμε για εμάς και τα παιδιά μας; Αλίμονο αν αυτό είναι το μέτρο! Το 'χετε χάσει τελείως... Το πιο αστείο είναι ότι όλοι λένε ότι ξέρουν τι είναι αναρχία, αλλά ο καθένας λέει κάθε διαφορετικό. Οπότε ο καθένας λέει "α αυτός δεν ξέρει, εμένα να ακούς, εγώ θα σου πω την αλήθεια", παραθέτοντας το δικό του δόγμα. Thanks αλλά προτιμώ να ανακαλύπτω την αλήθεια μόνος μου, ξεκινώντας με την αμφισβήτηση όλων σας.chriskin wrote:mikem , δεν ξερω αμα το κανεις επιτηδες η οχι αλλα εχω παρατηρησει πως , ενω σου εχει εξηγησει 100 φορες τι εννοει με τη λεξη μια, επιμενεις να βαζεις δικο σου ορισμο στις λεξεις του.
"Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius - and a lot of courage - to move in the opposite direction." -E. F. Schumacher
Αφιερωμένο: “A society organized and run on the basis of complete non-violence would be the purest anarchy.” -Mahatma Gandhi
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
1. προφανως γιατι ειναι ενα καλο παραδειγμα;mikem4600 wrote:Τι να μου εξηγήσετε μωρέ, τ' ανεξήγητα; Έχει πολλές έννοιες η βία; Πάτε να μου δικαιολογήσετε το νόμο του ισχυρότερου, το νόμο της ζούγκλας; Τι σκ@τ@ σχέση έχει ο Β΄ ΠΠ που μου αναμασάτε ξανά και ξανά με τη σύγχρονη κοινωνία που θέλουμε για εμάς και τα παιδιά μας; Αλίμονο αν αυτό είναι το μέτρο! Το 'χετε χάσει τελείως... Το πιο αστείο είναι ότι όλοι λένε ότι ξέρουν τι είναι αναρχία, αλλά ο καθένας λέει κάθε διαφορετικό. Οπότε ο καθένας λέει "α αυτός δεν ξέρει, εμένα να ακούς, εγώ θα σου πω την αλήθεια", παραθέτοντας το δικό του δόγμα. Thanks αλλά προτιμώ να ανακαλύπτω την αλήθεια μόνος μου, ξεκινώντας με την αμφισβήτηση όλων σας.chriskin wrote:mikem , δεν ξερω αμα το κανεις επιτηδες η οχι αλλα εχω παρατηρησει πως , ενω σου εχει εξηγησει 100 φορες τι εννοει με τη λεξη μια, επιμενεις να βαζεις δικο σου ορισμο στις λεξεις του.
"Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius - and a lot of courage - to move in the opposite direction." -E. F. Schumacher
Αφιερωμένο: “A society organized and run on the basis of complete non-violence would be the purest anarchy.” -Mahatma Gandhi
2. δεν σου ειπα τι ειναι αναρχια, απλα οτι αυτο που κανεις και αλλαζεις τις λεξεις ειναι χαζο . το υπολοιπο κειμενο σου βασιζεται στην περιεργη αποψη σου πως εδωσα καποιο ορισμο για την αναρχια οποτε δεν αξιζει να το σχολιασω.