Φοιτητικές Εκλογές 2010 : Μαθήματα Δημοκρατίας

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
lne89
bit level
bit level

Φοιτητικές Εκλογές 2010 : Μαθήματα Δημοκρατίας

Post by lne89 » Wed May 19, 2010 11:15 am

Στο προεκλογικό ΔΣ αποφασίστηκε με πλειοψηφία 6/11 η διεξαγωγή φοιτητικών εκλογών με παραβάν. Παρόλα αυτά, το πρωί της Τετάρτης (19/5) κι ενώ είχαν όντως τοποθετηθεί παραβάν, συνδικαλιστές της "πρώτης δύναμης της ΑΣΟΕΕ" τα έσκισαν και τα πέταξαν στην κυριολεξία στα σκουπίδια, ακόμα και από τα παράθυρα, τραμπουκίζοντας όποιον πήγε να τους σταματήσει. Με τη στάση τους αυτή φανερώνουν τη θέλησή τους να πραγματοποιηθούν εκλογές χωρίς το θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα της μυστικής ψήφου.

Ιδού και το φωτογραφικό ντοκουμέντο :

http://img88.yfrog.com/gal.php?g=foe.jpg
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Re: Φοιτητικές Εκλογές 2010 : Μαθήματα Δημοκρατίας

Post by Zifnab » Wed May 19, 2010 11:31 am

Για αυτό είμαστε άξιοι για την κατάντια μας!
Bye Bye Ελλάδα :lol:
lost_noni_dw
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by lost_noni_dw » Wed May 19, 2010 11:53 am

Αντε μπραβο μας κ εις ανωτερα... :smt011
Image
blackbird
byte level
byte level
Academic status: 4th year

Post by blackbird » Wed May 19, 2010 12:08 pm

StormRider
Gbyte level
Gbyte level

Post by StormRider » Wed May 19, 2010 12:15 pm

Κάποιοι έχουν πάθει ψύχωση με τη διαφάνεια τώρα τελευταία και δεν ξέρουν από που να αρχίσουν και που να σταματήσουν. Hint: εξετάστε τις "φορολογικές εκκρεμότητες" των υπουργών, για να μην έχετε άλλες εκπλήξεις, και αφήστε ακέραιο ό,τι ακόμα θυμίζει δημοκρατία...

Είναι τέτοιο το επίπεδο πολιτικής ωριμότητας των μεγάλων παρατάξεων που τόσα χρόνια στην ΑΣΟΕΕ και σε άλλες σχολές, η μυστική ψήφος απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα.
Image
Master_ex
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by Master_ex » Wed May 19, 2010 12:27 pm

Εγώ ξέρω ότι και με παραβάν και χωρίς το ίδιο χάλια είναι το αποτέλεσμα... απλά κάποιοι έχουν το θράσος να μην κρατάνε ούτε καν τα προσχήματα.
http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Image Play and help!
lne89
bit level
bit level

Post by lne89 » Wed May 19, 2010 12:45 pm

photos updated ...

"Συνδικαλιστές" επί τω έργω ...

http://img16.imageshack.us/img16/223/photoparavan.jpg
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year

Post by rose » Wed May 19, 2010 12:48 pm

Ναι θυμάμαι πέρσι δεν ειχε παραβάν, κάθησα σε μία καρέκλα ετοιμασα το φακελάκι και ψήφισα. Μου εκανε εντύπωση δεν το εχω ξαναδεί αυτό. χεχε γτπ η ασοεε.
που θα πάει θα το δουμε...
netharis
Venus Former Team Member

Post by netharis » Wed May 19, 2010 1:39 pm

Να μου κοπεί το χέρι να ψηφίσω ξανά ΑΣΟΕΕ. Μία φορά και πολύ τους ήταν. :lol:
Image
Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Wed May 19, 2010 1:57 pm

0 φορές και πολύ τους ήταν ! Άπειρες φορές καλύτερο από το πλην άπειρο :lol:
darkness
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by darkness » Wed May 19, 2010 2:31 pm

Απλά έλεος. Αυτά συμβαίνουν και σε άλλες σχολές ή μόνο εμείς είμαστε τόσο μπροστά;
Zifnab wrote:0 φορές και πολύ τους ήταν ! Άπειρες φορές καλύτερο από το πλην άπειρο :lol:
++
Φέτος σκεφτόμουν κι εγώ να πάω για πρώτη φορά να ψηφίσω στην ΑΣΟΕΕ αλλά δεν μετανιώνω που τελικά δεν το έκανα...
For science. You monster.
cypher
Venus Former Team Member

Post by cypher » Wed May 19, 2010 2:31 pm

Aν πηγαινατε πισω απο τις κουρτινες μια χαρα ψηφιζατε. Παραβαν ειναι και αυτο. :lol:
Και ειδα και κανα δυο χλεχλεδες που κρυφοκοιταζαν τα παιδια,, που δεν προσεχαν αν φαινοντουσαν η οχι, και εβλεπαν τι ψηφιζαν. Γελοια κατασταση. :-p
shrinked image
ImageImageImageImageImageImageImage
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Wed May 19, 2010 2:33 pm

Nαι, τώρα θα μάθουμε τις τακτικές τους. Πέθανα στα γέλια όταν το είδα, τόσο γελοίοι είναι, και το'χω ξαναπει είμαστε και εμείς γελοίοι που τους ανεχόμαστε. Ολοι μας.

Η μανούρα τώρα είναι ότι θα μπαίνουν μέσα στο μάθημα και θα λένε "Προβοκάτσια, προβοκάτσια!!" και μετά οι άλλοι θα λένε "Οχι, εχουμε φωτογραφίες!!!" και μετα "Αυτά είναι προσωπικά δεδομένα!" και πάνε τα αυτιά μου, πάει το μάθημα, πάει και η διαθεσή μου.

Χαίρομαι με κάτι τέτοια πάντως. Το λογικό είναι ο κόσμος να δει την κατάντια όλων τους και να φεύγει σιγά σιγά.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
maria_
Venus Former Team Member

Post by maria_ » Wed May 19, 2010 6:29 pm

StormRider wrote:Κάποιοι έχουν πάθει ψύχωση με τη διαφάνεια τώρα τελευταία και δεν ξέρουν από που να αρχίσουν και που να σταματήσουν. Hint: εξετάστε τις "φορολογικές εκκρεμότητες" των υπουργών, για να μην έχετε άλλες εκπλήξεις, και αφήστε ακέραιο ό,τι ακόμα θυμίζει δημοκρατία...

Είναι τέτοιο το επίπεδο πολιτικής ωριμότητας των μεγάλων παρατάξεων που τόσα χρόνια στην ΑΣΟΕΕ και σε άλλες σχολές, η μυστική ψήφος απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα.
++
Για όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, προσωπικά θεωρώ οτι η αποχή δεν είναι λύση. Απλά κάθε φορά το αποτέλεσμα θα βγαίνει από μικρότερο ποσοστό των φοιτητών. Σίγουρα τα καραγκιοζιλίκια που γίνονται κάθε φορά περισσότερο αποτρέπουν παρά ενθαρρύνουν τον κόσμο να συμμετέχει στη διαδικασία. Αλλά με την αποχή δεν επιτυγχάνουμε κάτι, μάλλον αυτο-υπονομευόμαστε.
Βάλε φωτιά σε ό,τι σε καίει, σε ό,τι σου τρώει την ψυχή
Έξω οι δρόμοι αναπνέουν διψασμένοι, ανοιχτοί!
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by stoupeace » Wed May 19, 2010 6:39 pm

maria_ wrote:Για όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, προσωπικά θεωρώ οτι η αποχή δεν είναι λύση.
Συμμετέχοντας στις εκλογές δηλώνω ότι υποστηρίζω την ύπαρξη των κομματικών παρατάξεων στο πανεπιστήμιο. Δε με νοιάζει να μη βγει ΠΑΣΠ και η κάθε ΠΑΣΠ, με νοιάζει να μην υπάρχει.

Η αποχή μόνη της δεν είναι λύση, σίγουρα, χρειάζονται κι άλλες δράσεις απο το ΦΣ. Αλλά δεν θα κατεβω να ψηφισω, επειδη "σιγά μη φύγουν οι παραταξεις ποτέ"
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
dexter
Venus Former Team Member

Post by dexter » Wed May 19, 2010 6:49 pm

Stoupeace wrote:
maria_ wrote:Για όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, προσωπικά θεωρώ οτι η αποχή δεν είναι λύση.
Συμμετέχοντας στις εκλογές δηλώνω ότι υποστηρίζω την ύπαρξη των κομματικών παρατάξεων στο πανεπιστήμιο. Δε με νοιάζει να μη βγει ΠΑΣΠ και η κάθε ΠΑΣΠ, με νοιάζει να μην υπάρχει.

Η αποχή μόνη της δεν είναι λύση, σίγουρα, χρειάζονται κι άλλες δράσεις απο το ΦΣ. Αλλά δεν θα κατεβω να ψηφισω, επειδη "σιγά μη φύγουν οι παραταξεις ποτέ"
++

και εγώ πιστεύω ότι με την συμμετοχή σου όχι μόνο δηλώνεις ότι θες τις παρατάξεις αλλά και ότι το εκλογικό σύστημα είναι δίκαιο..

Αποχή++ από εμένα :smt023
http://foss.aueb.gr
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
aguero88
Kilobyte level
Kilobyte level
Re: Επιστολή Πρύτανη - Φοιτητικές Εκλογές 2010

Post by aguero88 » Wed May 19, 2010 7:01 pm

proskopos wrote:
aguero88 wrote: Υ.Γ
κ.Πραστάκο πρόκληση αποτελούσε η πολιτική του κ.Αλογοσκούφη. Πρόκληση αποτελεί το γεγονός ότι ο άνθρωπος που αύξησε το ΑΕΠ της χώρας κατά 20-30% σε ένα βράδυ να διδάσκει Οικονομικά στο πανεπιστήμιο. Πρόκληση αποτελεί να μας λέτε να μην μιλάμε για τον άνθρωπο που έχει σοβαρό μερίδιο στην καταστροφή της Ελλάδας.Πρόκληση αποτελεί το γεγονός ότι δεν τον δέχτηκαν πουθενά και έριξε τα μούτρα του και γύρισε στο πανεπιστήμιο να διδάξει. Πρόκληση αποτελεί ο μπράβος. Πρόκληση αποτελείτε εσείς με τα λεγόμενα σας.

Όχι κ. Πραστάκο...Εγώ δεν θα σας ακούσω...Αν δω τον κ.Αλογοσκούφη κάπου στην ΑΣΟΕΕ θα τον γιουχάρω(δεν τον έχω πετύχει)...Η λαϊκή οργή δεν συγκρατείται επειδή το θέλετε εσείς...
++
Αλλά αμα εγω δω εσένα και την παράταξή σου (και τις άλλες) να σπάτε ένα έδρανο, μπορώ να έρθω να σε κάνω να τρέχεις μέχρι να πιάσεις χιόνι? Γιατί καλά αυτά που λες και συμφωνώ, αλλά δεν γράφεις τίποτα για την ανακοίνωση του κ. Πραστάκου παρα μόνο για το τι κρύβεται απο κατω...
Καταρχάς για "την παράταξη μου" τα έχουμε ξαναπεί...Μπες και δες...Δεν μπορώ να λέω κάθε φορά τα ίδια...Κατά 2ον και γω μαζί σου να τους κυνηγήσουμε...3ον περσυ είχε υποθεί ότι είχαν φτιαχτεί τα σπασμένα έδρανα με λεφτά του φοιτητικού συλλόγου...(τώρα δεν ξέρω τι παίζει)
Γιατί να σχολιάσω αυτά που λέει ο πραστάκος; Αφού αλλα συμφέροντα εξυπερετεί...Να πάρω σοβαρά κάποιον που έκλεισε την σχολή για την γρίπη και την ξανανοιξε μετά από 2 ώρες; Ε οχι!
Λεφτά υπάρχουν: Και άξιοι επίσης δείτε αυτή την εκπληκτική ιστορία --------> http://www.youtube.com/watch?v=yraCtUo9N6E Και για όσους βαριούνται εδω ---------> http://blogthea.gr/NextStep/aeeaeidhyo/ ... -ueea.html
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Eytixws den eimai Notios Makedonas na mou leei o Anthimos ti na psifisw...
maria_
Venus Former Team Member

Post by maria_ » Wed May 19, 2010 7:13 pm

@dexter, Stoupeace
Θεωρώ οτι η αποχή δεν έχει κάτι να πεί στη χ,ψ,ω παράταξη. Απλά θα εκλεγούν εκπρόσωποι για 'σένα, χωρίς εσένα (για τον καθένα δηλαδή - δεν το θέτω προσωπικά). Ίσως να σήμαινε κάτι αν ίσχυε οτι από ένα ποσοστό φοιτητών και κάτω δεν μπορεί να εξαχθεί εκλογικό αποτέλεσμα (υπάρχει κάτι τέτοιο;). Επίσης αν δεν συμφωνείς με κανέναν τους, υπάρχει και το άκυρο. Άποψη είναι κι αυτή. :smt002
Βάλε φωτιά σε ό,τι σε καίει, σε ό,τι σου τρώει την ψυχή
Έξω οι δρόμοι αναπνέουν διψασμένοι, ανοιχτοί!
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by stoupeace » Wed May 19, 2010 7:16 pm

maria_ wrote:Επίσης αν δεν συμφωνείς με κανέναν τους, υπάρχει και το άκυρο. Άποψη είναι κι αυτή. :smt002
Μα το άκυρο, μαθηματικά αν το πάρεις, δεν προσμετράται σαν ξεχωριστή παράταξη. Απλά τα πετάνε. Το μόνο που κάνει είναι να μειώνει τα ποσοστά. Και πάλι, ποσώς με ενδιαφέρει αν θα με "εκπροσωπούν" 5 ή 7 κομμα-dogs. Και ξαναλέω, συμφωνώ ότι η αποχή απο μόνη της δε λέει κάτι.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by PASCAL » Wed May 19, 2010 7:18 pm

Ο κρυφός φασισμός ήταν πάντα χειρότερος από τον φανερό. Και η ΠΑΣΠΑΡΑ σήμερα μας το απέδειξε άλλη μια φορά ξεφτιλίζοντας κάθε έννοια μυστικότητας της ψήφου.
aguero88
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by aguero88 » Wed May 19, 2010 7:22 pm

1ον η αποχή δεν είναι λύση.
2ον Ας μου πει ένας ο οποίος ήθελε να ψηφίσει μυστικά (υπόψιν στα ψηφοδέλτια των παρατάξεων συνολικά ήταν πάνω από 100 άτομα από το πρώτο έτος γραμμένα) και δεν μπορούσε επειδή πάνω από το κεφάλι του ήταν κάποιος άλλος και τον κοίταγε...
Ας μου πει το βίωσα αυτό, δεν μπορούσα να ψηφίσω μυστικά και πάνω από το κεφάλι μου ήταν ο τάδε(νομίζω τους ξέρουμε τους συνδικαλιστές με τα ονόματα τους).
Σε όποιον συνέβη αυτό, θα πάμε μαζί αύριο (εγώ και αυτός δηλαδή) να βρούμε τον παράγοντα που κοιτούσε την ψήφο του(έχω κάτι διασυνδέσεις) και να ζητήσουμε το λόγο.

Η ουσία είναι η εξής:
Όποιος θέλει να ψηφίσει μυστικά ψηφίζει.
Όποιος θέλει να ψηφίσει φανερά ψηφίζει.
(Οι μισοί είναι δηλωμένοι στα ψηφοδέλτια και οι άλλοι μισοί υποστηρίζουν φανερά)
Τώρα για τα παραβάν...Υπάρχει το εξής θέμα γιατί δεν μπαίνουν.
1ον Η ψηφοφορία γίνεται σε μια αίθουσα. 2ον ψηφίζουν παρα παρα πολλά άτομα. Αυτά τα 2 έχουν ως αποτέλεσμα η χρήση παραβάν να καθυστερεί την διαδικασία...Ενώ τώρα μπαίνουν στο Δεριγνύ μέσα 5-10 και ψηφίζουν...
Επίσης αν εγώ με άλλους 5 από εδώ μέσα φτιάχναμε την παράταξη VENUS, θα μπορούσαμε να μπούμε στην αίθουσα στα παραβάν στις 9 η ώρα το πρωί και να βγούμε στις 9 το βράδυ, οπότε η παράταξη Venus θα κέρδιζε με ψήφους 5-0 γιατί κανένας άλλος δεν θα είχε προλάβει να ψηφίσει...Για λόγους επιτάχυνσης της διαδικασίας δεν υπάρχουν παραβάν λοιπόν.

Λοιπόν για αυτό εγώ λέω καλύτερα να αφήσουμε τις μπαρούφες(ναι στα παραβάν, όχι στις βλακείες περί μη μυστικότητας της ψήφου από μένα) και ας εστιαστούμε στα σοβαρά ζητήματα και σε θέματα ουσίας, πολιτικής καθώς και θέματα που αφορούν το τμήμα μας.

Υ.Γ Η αποχή δεν είναι λύση
Υ.Γ2 Αν είναι χιλιάδες αυτοί που παρακάλαγαν να ψηφίσουν μυστικά και τα λαμόγια δεν τους άφηναν πείτε το μου να πάρω και βοηθό για το αυριανό μου tour...Περιμένω εεεε........
Λεφτά υπάρχουν: Και άξιοι επίσης δείτε αυτή την εκπληκτική ιστορία --------> http://www.youtube.com/watch?v=yraCtUo9N6E Και για όσους βαριούνται εδω ---------> http://blogthea.gr/NextStep/aeeaeidhyo/ ... -ueea.html
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Eytixws den eimai Notios Makedonas na mou leei o Anthimos ti na psifisw...
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Wed May 19, 2010 7:29 pm

Μια απορία: Αν δεν θέλω να ψηφίσω κανέναν(το οποίο μετά την διάλυση του ΦΑΝΚΙ είναι και η δική μου κατάσταση) θα πρέπει να πάω να ρίξω άκυρο. Με την εξαίρεση της ικανοποιήσης να πάω και να γράφω χριστοπαναγίες στο ψηφοδέλτιο, τι άλλη διαφορά κάνει από την αποχή;

P.S: Το μόνο θετικό είναι ότι γλιτώσαμε από τους κανίβαλλους αύριο στην καταμέτρηση. :smt006
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
Locked

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”