Κάρτα με barcode για τις αποδείξεις

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
giak
Mbyte level
Mbyte level

Re: Κάρτα με barcode για τις αποδείξεις

Post by giak » Thu May 20, 2010 5:56 pm

ναι αλλά από την άλλη είσαι παράνομος.

δεν συζητάω για την απόδειξη σαν απόδειξη αλλά τις εξαρτήσεις που φέρνει το πακέτο. με τις αποδείξεις όπως είναι τώρα είναι αδύνατον να τσεκάρουν ότι έχεις αγοράσει που και πότε γιατί δεν είναι ένα απλό query σε κάποιο σύστημα, το καταλαβαίνεις πιστεύω.

η όλη ιστορία μου θυμίζει την φάση με το υποχρεωτικό ονοματικό εισιτήριο για τα ΜΜΜ. είναι μεν πιο εύχρηστο να έχεις μία κάρτα αντί να αγοράζεις χαρτάκια αλλά κάνοντας το ονομαστικό και υποχρεωτικό σε αναγκάζουν να δηλώνεις όλες σου τις μετακινήσεις. (άσε που δεν μπορείς να δώσεις το εισιτήριο στον επόμενο ;) )
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by mikem4600 » Thu May 20, 2010 6:46 pm

giak wrote:η όλη ιστορία μου θυμίζει την φάση με το υποχρεωτικό ονοματικό εισιτήριο για τα ΜΜΜ. είναι μεν πιο εύχρηστο να έχεις μία κάρτα αντί να αγοράζεις χαρτάκια αλλά κάνοντας το ονομαστικό και υποχρεωτικό σε αναγκάζουν να δηλώνεις όλες σου τις μετακινήσεις. (άσε που δεν μπορείς να δώσεις το εισιτήριο στον επόμενο ;) )
α) Το να δίνεις το εισιτήριο στον επόμενο είναι τραγικό. :smt018 Χτυπάς έτσι τον φορέα ΜΜΜ που μόλις χρησιμοποίησες εκεί ακριβώς που τον πονάει: στα έσοδά του.
β) Το αυτόματο σύστημα συλλογής κομίστρου με smart cards που έχει προταθεί κατ' επανάληψη (και δεν έχει γίνει ποτέ) στην Αθήνα δεν λέει ότι οι smart cards είναι υποχρεωτικά ονομαστικές. Δες τις oyster cards στο Λονδίνο π.χ. με τις οποίες το κόμιστρο έχει λιγότερο από μισή τιμή σε σχέση με το κανονικό ενώ διατηρείς πλήρως την ανωνυμία σου.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
philimonas
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by philimonas » Thu May 20, 2010 6:49 pm

& το να μην πληρώνεις εισιτήριο ανάλογα με την απόσταση που διανύεις δεν είναι τραγικό..;
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Thu May 20, 2010 6:53 pm

Χτυπάς έτσι τον φορέα ΜΜΜ που μόλις χρησιμοποίησες
Ο οποίος έχει ενοποιήσει τα εισητήρια και είναι πανάκριβα..
Και εφόσον αγοράζοντας 1 εισητήριο έχεις πληρώσει 1:30 ώρα για μεταφορά για ένα άτομο γιατι όταν τελειώνεις στα 20 λεπτά να πηγαίνει χαμένη η υπόλοιπη ? :smt018 :smt018 :smt018 :smt018
Last edited by AmmarkoV on Thu May 20, 2010 7:03 pm, edited 1 time in total.
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Thu May 20, 2010 6:57 pm

Επίσης γιατί να χτυπάς εισιτήριο στον ΗΣΑΠ , ο οποίος σε έχει πηδήξει στα έργα και στην ταλαιπωρία εδώ και 2 χρόνια;
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Thu May 20, 2010 6:59 pm

philimonas wrote:& το να μην πληρώνεις εισιτήριο ανάλογα με την απόσταση που διανύεις δεν είναι τραγικό..;
Με τις σημερινές τιμές που έχουν τα εισιτήρια; Όχι φυσικά. Με 1 ευρώ μπορείς να διανύσεις την Αθήνα από την μία άκρη ως την άλλη. Τα εισιτήρια στην Ελλάδα είναι πάμφθηνα σε σχέση με το εξωτερικό. Γι' αυτό άλλωστε κι όλοι οι φορείς εκμετάλλευσης μπαίνουν μέσα. Πιο ρεαλιστικό θα ήταν κλιμακωτή χρέωση από 0,5 μέχρι 6-7 ευρώ, ανάλογα με την απόσταση.
AmmarkoV wrote:
Χτυπάς έτσι τον φορέα ΜΜΜ που μόλις χρησιμοποίησες
Ο οποίος έχει ενοποιήσει τα εισητήρια και είναι πανάκριβα..
Και εφόσον αγοράζοντας 1 εισητήριο έχεις πληρώσει 1:30 ώρα για μεταφορά για ένα άτομο γιατι όταν τελειώνεις στα 20 λεπτά να πηγαίνει χαμένη η υπόλοιπη ? :smt018 :smt018 :smt018 :smt018
Τα εισιτήρια, ακόμα και για την αισχρή υπηρεσία που έχουμε στην Ελλάδα (εκτός του μετρό), είναι πάμφθηνα. Και τα ταξί το ίδιο. Ειδικά μάλιστα αν βγάλεις και κάρτα απεριορίστων, η μετακίνηση γίνεται εξαιρετικά οικονομική.
Δεν έχεις πληρώσει αυτό για 1:30 ώρα :smt018 , έχεις πληρώσει για μια διαδρομή ενός ατόμου για 1:30 ώρα. :roll:
Loner
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Post by Loner » Thu May 20, 2010 7:01 pm

Ένα άτομο θα είναι κάθε στιγμή στον συρμό :-D
You either die a Spongebob or live long enough to see yourself become the Squidward.
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Thu May 20, 2010 7:02 pm

Loner++ Philimon++ ( πριν το post :P )
Last edited by AmmarkoV on Thu May 20, 2010 7:06 pm, edited 1 time in total.
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
philimonas
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by philimonas » Thu May 20, 2010 7:04 pm

Με 1 ευρώ μπορείς όντως να διασχίσεις την Αθήνα από τη μια άκρη στην άλλη.
Αλλά το ίδιο ποσό χρειάζεσαι και για να πάρεις το λεωφορείο για μία στάση.
(& για να μην πεις "περπάτα", το ίδιο είναι και για 2,3,4 στάσεις..!)

Τα εισιτήρια είναι όντως πιο φτηνά σε σχέση με τη δυτική Ευρώπη πχ, αλλά πρέπει να συγκρίνεις και τι υπηρεσίες παρέχουν.
Όταν δεν υπάρχει ουσιαστικά πρόγραμμα για τα λεωφορεία, όταν είναι υπεργεμάτα αντί να αυξήσουν τις συχνότητες κλπ κλπ, δεν μπορούμε να συγκρίνουμε μόνο την τιμή του εισιτηρίου!
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Thu May 20, 2010 7:34 pm

philimonas wrote:Τα εισιτήρια είναι όντως πιο φτηνά σε σχέση με τη δυτική Ευρώπη πχ, αλλά πρέπει να συγκρίνεις και τι υπηρεσίες παρέχουν.
Όταν δεν υπάρχει ουσιαστικά πρόγραμμα για τα λεωφορεία, όταν είναι υπεργεμάτα αντί να αυξήσουν τις συχνότητες κλπ κλπ, δεν μπορούμε να συγκρίνουμε μόνο την τιμή του εισιτηρίου!
θα συμφωνήσω απόλυτα. Eιδικά σε θέματα καθαριότητας, ασφαλειας, και εξαερισμού. (αλλα αν το αναλύσουμε πάμε σε άλλο topic.)
Image
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year

Post by Ganther » Thu May 20, 2010 8:07 pm

εχει δει καποιος κλιμακωτες χρεωσεις καπου?? Εγω οσο ταξιδευω δεν εχω δει, εκτος απο τα εισητηρια με ζωνες πχ η πολη σε 3 ζωνες, κεντρο, προαστια κτλ... Εχει δει καποιος καπου να μετρανε στασεις και να χρεωνουν κλιμακωτα??
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Thu May 20, 2010 8:10 pm

Ganther wrote:εχει δει καποιος κλιμακωτες χρεωσεις καπου?? Εγω οσο ταξιδευω δεν εχω δει, εκτος απο τα εισητηρια με ζωνες πχ η πολη σε 3 ζωνες, κεντρο, προαστια κτλ... Εχει δει καποιος καπου να μετρανε στασεις και να χρεωνουν κλιμακωτα??
εννοείς σαν τα κτελ?
Image
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Thu May 20, 2010 8:16 pm

Ganther wrote:εχει δει καποιος κλιμακωτες χρεωσεις καπου?? Εγω οσο ταξιδευω δεν εχω δει, εκτος απο τα εισητηρια με ζωνες πχ η πολη σε 3 ζωνες, κεντρο, προαστια κτλ... Εχει δει καποιος καπου να μετρανε στασεις και να χρεωνουν κλιμακωτα??
Να μετράνε στάσεις όχι (εκτός από το τραμ μας που είχε εισιτήριο για μέχρι 4 στάσεις). Κλιμακωτή χρέωση είναι το σύστημα με τις ζώνες. Παλιά είχε και ο ΗΣΑΠ.
philimonas
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by philimonas » Thu May 20, 2010 8:19 pm

Προσωπικά ζώνες εννοώ. Ή όπως είχε το τραμ στην αρχή νομίζω εισιτήριο για 5 4( :-p ) στάσεις.

@zweistein και το κτελ νομίζω με ζώνες λειτουργεί ουσιαστικά. Π.χ. αν πάρεις το λεωφορείο από εθνική άμυνα για Ραφήνα πληρώνεις το ίδιο με το αν ανέβεις στην Αγία Παρασκευή, αλλά όχι αν το πάρεις από Παλλήνη.
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Thu May 20, 2010 8:32 pm

philimonas wrote:Προσωπικά ζώνες εννοώ. Ή όπως είχε το τραμ στην αρχή νομίζω εισιτήριο για 5 4( :-p ) στάσεις.

@zweistein και το κτελ νομίζω με ζώνες λειτουργεί ουσιαστικά. Π.χ. αν πάρεις το λεωφορείο από εθνική άμυνα για Ραφήνα πληρώνεις το ίδιο με το αν ανέβεις στην Αγία Παρασκευή, αλλά όχι αν το πάρεις από Παλλήνη.
Ναι άρα καλά το κατάλαβα. Εγώ νομίζω ότι πλέον τέτοιου είδους χρεώσεις παίζουν μονο έξω από ζώνη των "προαστίων της Αθηνας" (αλλα πλέον όλο το λεκανοπέδιο είναι κατοικημένο άλλες φορες είναι και απλά θέμα απόστασης). Είναι το φυσικό κριτήριο χρέωσης και για πλοία, αεροπλάνα, τρένα, προαστιακός... Απλά από ένα σημείο και μετά εντός μιας περιοχής η χρέωση είναι σχεδόν πάντα σταθερή για την διευκόλυνση των πολιτών (δηλαδή καλύτερη εξυπηρέτηση του μέσου ορου κατοικήσιμης περιοχής)....
Image
jimm
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by jimm » Fri May 21, 2010 2:46 am

Ναι, στον προαστιακο της νεας υορκης (οχι στο subway).
Αναλογα για ποσες στασεις ταξιδευεις, χτυπας και αντιστοιχο εισητηριο που υπολογιζει την πρωτη και την τελευταια σταση και πληρωνεις αναλογα.
Δε ξερω λεπτομερειες, δε το εχω παρει ποτε μου (παω παντου με το αμαξι μου και δε μπαινω σε τραινα,λεωφορεια κλπ), απλως ξερω οτι λειτουργει καπως ετσι.
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Fri May 21, 2010 3:05 am

A για εξωτερικό μιλούσε, ιδέα δεν είχα :-p
Image
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year

Post by Ganther » Fri May 21, 2010 1:29 pm

zweistein wrote:A για εξωτερικό μιλούσε, ιδέα δεν είχα :-p
Γενικα μιλουσα, οχι απαραιτητα για εξωτερικο. Απλα δεν ειχα ακουσει για τετοιο συστημα (να μετραει στασεις) ηξερα μονο με ζωνες...
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Fri May 21, 2010 7:42 pm

Ίσος να θεωρείται και αυτό ως ένα metro σύγκρισης ζωνών/αποστάσεων.
Αν το σκεφτείς ότι οι στάσεις πάνε ανά κάποιες γειτονιές..
Kαι αν οι γειτονιές αυτές έχουν σχέση με αποστάσεις ή μέσο ορο μεταφορών ή μέσου ορου κατοίκων.....
Όλο και κάτι από αυτά θα παίζει ρολο πιστεύω ή ο συνδυασμός αυτών..

edit: for example Μια περιοχή όσο όλη η Αθηνα με 1 ευρώ την γυρνάς με λεωφορείο. Σε αντιστοίχιση προς Λάρισα όμως την ίδια απόσταση πληρώνεις πολύ παραπάνω.
Image
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Fri May 21, 2010 10:15 pm

philimonas wrote:Με 1 ευρώ μπορείς όντως να διασχίσεις την Αθήνα από τη μια άκρη στην άλλη.

Τα εισιτήρια είναι όντως πιο φτηνά σε σχέση με τη δυτική Ευρώπη πχ, αλλά πρέπει να συγκρίνεις και τι υπηρεσίες παρέχουν.

χωρις να θελω να ειμαι ο "κακος" εδω : οι μεταφορες στη φινλανδια(τουλαχιστον στο ελσινκι, εχω ακουσει οτι αλλου ειναι πανω κατω τα ιδια) ειναι ΤΡΑΓΙΚΑ χειροτερου επιπεδου απο τις ελληνικες
βρωμικα μικρα αργα μετρο (που κλεινει και τραγικα νωρις), ομοιως βρωμικα τραμ κτλ. κι ομως για 5 μερες εδωσα 20.40 ευρω.

(εκτος αμα λες καθαρα γεωγραφικα το "δυτικη ευρωπη" , οποτε μπορω να σου πω ποσο ακομα πιο χαλια ειναι τα μετρο του παρισιου και του λονδινου)
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Fri May 21, 2010 10:26 pm

Ποτε εφτιαξαν μετρο ομως αυτοι?Σιγουρα αρκετα χρονια πριν με αλλη τεχνογνωσια.Ενταξει η βρωμια δεν δικαιολογειται....
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Fri May 21, 2010 10:31 pm

chriskin wrote:
philimonas wrote:Με 1 ευρώ μπορείς όντως να διασχίσεις την Αθήνα από τη μια άκρη στην άλλη.

χωρις να θελω να ειμαι ο "κακος" εδω : οι μεταφορες στη φινλανδια(τουλαχιστον στο ελσινκι, εχω ακουσει οτι αλλου ειναι πανω κατω τα ιδια) ειναι ΤΡΑΓΙΚΑ χειροτερου επιπεδου απο τις ελληνικες
βρωμικα μικρα αργα μετρο (που κλεινει και τραγικα νωρις), ομοιως βρωμικα τραμ κτλ. κι ομως για 5 μερες εδωσα 20.40 ευρω.

(εκτος αμα λες καθαρα γεωγραφικα το "δυτικη ευρωπη" , οποτε μπορω να σου πω ποσο ακομα πιο χαλια ειναι τα μετρο του παρισιου και του λονδινου)

Αν και έχω ζήσει σε ένα σορό άλλες πόλεις της χώρας δεν έχw μείνει ποτε Ελσίνκι. Την επομενη φορα θα το έχω υπόψιν. Πάντως μου κάνει εντύπωση γιατί οπουδήποτε αλλου που ήμουν έτριβα τα ματια μου από καθαριότητα, τάξη και ομορφιά.. Ακόμα και τα παλιά τραίνα που γυρνάνε την χωρα με τα "φτηνά" εισιτήρια ήταν πεντακάθαρα..
Last edited by zweistein on Fri May 21, 2010 10:34 pm, edited 2 times in total.
Image
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”