Reactable
- Zifnab
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
Re: Reactable
- Esteban
- Kilobyte level
- Academic status: N>4
ναι ρε, το ξέρω. Απλά αναρωτιέμαι πώς το υλοποίησαν. Ίσως να μην το έθεσα σωστά.Zifnab wrote:Esteban wrote: πώς θα μπορούσε να προγραμματιστεί κάτι τέτοιο; Πείτε ιδέες, βασικά οτιδήποτε σας έρχετε στο μυαλό
Έχει ήδη υλοποιηθεί απ' ότι φαίνεται
Link
- Zifnab
Δεν ξέρω αν το τραπέζι της microsoft που είναι multitouch μπορεί να ανιχνεύει αντικείμενα πάνω του και μάλιστα το σχήμα τους - αν γίνει αυτό όλα είναι θέμα προγραμματισμού με συντεταγμένες κτλ...
- AnINffected
- Gbyte level
edit: Πολύ εντυπωσιακό αλλά αναρωτιέμαι αν είναι εύχρηστο για τον μουσικό ή τον dj...
Θα ήθελα ν'ακούσω τη γνώμη κάποιου που ασχολείται!
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!
Ada Lovelace
- Esteban
- Kilobyte level
Αυτό που παρουσιάζει είναι μια live παραγωγή.AnINffected wrote:edit: Πολύ εντυπωσιακό αλλά αναρωτιέμαι αν είναι εύχρηστο για τον μουσικό ή τον dj...
Δηλαδή αποθηκεύεις patterns στα κυβάκια και χτίζεις το κομμάτι σου από την αρχή. Δεν είναι κάτι που δεν μπορείς να κάνεις με ableton ή fruity loops πχ εκτός κι αν τα εφέ που προσφέρει (reverbs filters κλπ) απέχουν τόσο πολύ σε ποιότητα που το κάνουν πραγματικά χρήσιμο ( που δεν νομίζω ).
Το θέμα είναι η ποζεριά
Και εφόσον σε ένα live 50% είναι η σκηνική παρουσία του μουσικού μπορείς να καταλάβεις πόσο εύχρηστο είναι για έναν dj. (αφού και ο τελευταίος *** να ναι εσύ θα έχεις μείνει μ@λ@κ@ς με το reactable )
- AnINffected
- Gbyte level
Live παραγωγή ε; Επειδή είμαι άσχετος από μουσικά θέματα αυτό πρώτη φορά το ακούω.Δηλαδή αυτοσχεδιάζει τελείως στο βίντεο ο Maneken? (εγώ νόμιζα οτί είναι ένα κομμάτι που παίζει και οτί αυτός απλά το τροποποιεί ( ποια είναι η σωστή λέξη; μιξάρει; ) live.
Το περίμενα πάντως οτί δεν σου δίνει κάτι που δεν μπορείς να το αναπαράγεις με τα "παραδοσιακά" μέσα, το θέμα είναι λοιπόν αν με αυτό μπορείς να κάνεις τα ίδια πράγματα ευκολότερα.Εσένα π.χ. σου φαίνεται να είναι εντελώς έξω από τα νερά σου αυτό το τραπέζι, οτί θα σου πάρει καιρό να το μάθεις, η νοιώθεις (με βάση ό,τι είδες) οτί το παίζεις ήδη στα δάκτυλα;Πέρα από αυτό φυσικά καταλαβαίνω αυτό που λες οτί προσφέρει στην σκηνική παρουσία, απλά εγώ ρωτούσα για την ευκολία ("φυσικότητα") της χρήσης του για έναν ενδιαφερόμενο.
Όσο για τον προγραμματισμό του, οι βασικές αρχές του πρέπει να είναι ίδιες με αυτές ενός οποιουδήποτε interface αφής που καταλαβαίνει gestures, απλά προφανώς τα gestures που αντιλαμβάνεται είναι πολύ πιο sophisticated.+ ό,τι είπε ο Zifnab παραπάνω.Από τους καθηγητές της ΑΣΟΕΕ που γνωρίζω, ο κ.Παπαϊωάννου θα μπορούσε να σου πεί περισσότερα.
Το περίμενα πάντως οτί δεν σου δίνει κάτι που δεν μπορείς να το αναπαράγεις με τα "παραδοσιακά" μέσα, το θέμα είναι λοιπόν αν με αυτό μπορείς να κάνεις τα ίδια πράγματα ευκολότερα.Εσένα π.χ. σου φαίνεται να είναι εντελώς έξω από τα νερά σου αυτό το τραπέζι, οτί θα σου πάρει καιρό να το μάθεις, η νοιώθεις (με βάση ό,τι είδες) οτί το παίζεις ήδη στα δάκτυλα;Πέρα από αυτό φυσικά καταλαβαίνω αυτό που λες οτί προσφέρει στην σκηνική παρουσία, απλά εγώ ρωτούσα για την ευκολία ("φυσικότητα") της χρήσης του για έναν ενδιαφερόμενο.
Όσο για τον προγραμματισμό του, οι βασικές αρχές του πρέπει να είναι ίδιες με αυτές ενός οποιουδήποτε interface αφής που καταλαβαίνει gestures, απλά προφανώς τα gestures που αντιλαμβάνεται είναι πολύ πιο sophisticated.+ ό,τι είπε ο Zifnab παραπάνω.Από τους καθηγητές της ΑΣΟΕΕ που γνωρίζω, ο κ.Παπαϊωάννου θα μπορούσε να σου πεί περισσότερα.
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace
Ada Lovelace
- AnINffected
- Gbyte level
Εσκεμμένα κάνω καινούργιο post γιατί θέλω να προσθέσω και κάτι άλλο offtopic που ίσως ενδιαφέρει τους ηχόφιλους/μουσικόφιλους προγραμματιστές:
CSound book
CSound book
Ada Lovelace
Ada Lovelace
- Esteban
- Kilobyte level
Δεν ξέρω πάντως μπορώ να σου απαντήσω άνετα ότι αν είχα δικό μου σπίτι το πούλαγα για να πάρω ένα reactable κι ας μου πάρει 3 μήνες η εκμάθησή τουAnINffected wrote:Live παραγωγή ε; Επειδή είμαι άσχετος από μουσικά θέματα αυτό πρώτη φορά το ακούω.Δηλαδή αυτοσχεδιάζει τελείως στο βίντεο ο Maneken? (εγώ νόμιζα οτί είναι ένα κομμάτι που παίζει και οτί αυτός απλά το τροποποιεί ( ποια είναι η σωστή λέξη; μιξάρει; ) live.
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Ο maneken "χτίζει" ένα κομμάτι live. Δηλαδή (επειδή και γω πρώτη φορά τον είδα τον τυπά) μπορεί να το 'χε έτοιμο και να κανε απλά μικρά αυτοσχέδια breaks (ας πούμε όταν σηκώνει τα kicks για λίγο και μετά τα ξαναβάζει) συναρτήσει του πώς βλέπει να συμπεριφέρεται ο κόσμος. Ένας άλλος μπορεί να ατοσχεδίαζε με random ήχους, δεν είναι εκεί το θέμα
Βάσει αυτών που είδα δυσκολότερο θα ήταν να μάθεις πώς συμεριφερόνται τα effects που προσφέρει (δες τα βίντεο που πόσταρε ο zifnab) παρά τον τρόπο λειτουργίας του γενικά.
Αυτό που μου άρεσε στο συγκεκριμένο μηχάνημα ήταν ότι φέρνει τη σχέση μουσικής παραγωγής - κίνησης σε ένα τελείως νέο επίπεδο. Το ανώτερο στάδιο που είχα δει πριν δω το reactable ήταν οι birdy nam nam ή c2c
Link
Όσο για το fruity loops είναι stand alone software για μουσική παραγωγή Οπότε ναι, μπορεί και
να καταγράφει ένα κομμάτι της μουσικής (ή της φωνής σου σε ένα τραγούδι) και μετά το κάνει loop όσο παίζει η μουσική
- Zifnab
Esteban wrote: Δεν ξέρω πάντως μπορώ να σου απαντήσω άνετα ότι αν είχα δικό μου σπίτι το πούλαγα για να πάρω ένα reactable κι ας μου πάρει 3 μήνες η εκμάθησή του
There are just 7 Reactables out there. But the Reactable team has started a company to promote? Their invention. The list price: probably about $23,000.
- Esteban
- Kilobyte level
ναι κάπου είχα ξαναδεί την τιμή που θα 'χει. Γι' αυτό είπα να πουλούσα το σπίτι μου και όχι το pc μουZifnab wrote:Esteban wrote: Δεν ξέρω πάντως μπορώ να σου απαντήσω άνετα ότι αν είχα δικό μου σπίτι το πούλαγα για να πάρω ένα reactable κι ας μου πάρει 3 μήνες η εκμάθησή τουThere are just 7 Reactables out there. But the Reactable team has started a company to promote? Their invention. The list price: probably about $23,000.
necromancer mode : ενταξει αρχικη τιμη γυρω στα 23000 δολλαρια (18 581.354 ευρω συμφωνα με το google ) δεν ειναι και τοσο ασχημα
"συντομα" θα πουλανε τετοια (ειδικα οταν πεσουν πολλες εταιρειες) σε τιμες γυρω στο διχιλιαρο : για σοβαρο μουσικο που βγαζει χρημα απο αυτο ειναι δουλεια 3-4 ημερων λογικα. (για μεγαλο μουσικο, ουτε μιας)
ακομα και ενας μικρος θα μπορει να το παρει (με οικονομιες ολοκληρου χρονου και δουλεια το καλοκαιρι )
(κατι τετοιες φασεις παντως με κανουν να θελω να παιξω joker αυριο κιολας)
"συντομα" θα πουλανε τετοια (ειδικα οταν πεσουν πολλες εταιρειες) σε τιμες γυρω στο διχιλιαρο : για σοβαρο μουσικο που βγαζει χρημα απο αυτο ειναι δουλεια 3-4 ημερων λογικα. (για μεγαλο μουσικο, ουτε μιας)
ακομα και ενας μικρος θα μπορει να το παρει (με οικονομιες ολοκληρου χρονου και δουλεια το καλοκαιρι )
(κατι τετοιες φασεις παντως με κανουν να θελω να παιξω joker αυριο κιολας)