Esteban wrote:chriskin wrote:απορια : τι νοημα εχει το "athens pride" καθε χρονο;
χωρις καμια προθεση κοινωνικου ρατσισμου προφανως.
δεν με ενδιαφερει καθολου τι κανει ο αλλος στο κρεβατι του και στη σχεση του. ποσο μαλλον για το ποιο θα ειναι το φυλο του συντροφου του.
τι νοημα εχει ομως;
και κυριως : αμα εβγαιναν οι straight σε straight pride παρελαση δεν θα ηταν γελιο; γιατι αμα βγουν οι μη-straight θεωρειται κατι ξεχωριστο και σημαντικο;
υπαρχει κατι που κανει τους straight πιο γελιους η τους μη-straight πιο ξεχωριστους;

Αν δεν είχε το χαρακτήρα πανυγηριού που συνηθίζει να έχει, θα ήταν ένδειξη διαμαρτυρίας στον κοινωνικό ρατσισμό που αντιμετωπίζουν. Προφανώς δεν σκέφτονται όλοι σαν και σένα και μεγάλο μέρος του πληθυσμού ακόμα θεωρεί ανωμαλία την σχέση μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.
Σήμερα βέβαια κάπου χάνεται το νόημα (μεταξύ κομφετί και Παπαρίζου)
πιστευω πως δεν δεχεται ολος ο κοσμος τους ομοφυλοφιλους ακριβως Επειδη το κανουν τοσο θεμα
δεν χρειαζεται να διατυμπανιζει συνεχεια "ειμαι ομοφυλοφιλος ειμαι ομοφυλοφιλος" οπως δεν διατυμπανιζω εγω "δεν ειμαι ομοφυλοφιλος δεν ειμαι ομοφυλοφιλος". αμφιβαλω αμα ενδιαφερεται ο διπλανος μου πραγματικα για το τι κανω στη σχεση μου.
αυτο που ενοχλει τον κοσμο ειναι πως το λενε/δειχνουν συνεχεια. ετσι τραβανε τα βλεμματα πανω τους επιτηδες και ειναι προφανες οτι θα δημιουργηθει και μισος καποια στιγμη. ποσο μαλλον οταν καποιοι συντηριτικοτατοι εκμεταλλευονται αυτην την ενοχληση για δικο τους κερδος (οι περισσοτερες εκκλησιες παγκοσμιως, σχεδον καθε κυβερνηση κτλ)
δεν λεω να κρυβονται οι ανθρωποι απλα βλεπω δυο δρομους
1) πολιτικος αγωνας για να αναγνωριστουν επισημα τα δικαιωματα τους (σε γαμο πχ)
2) καμια απολυτως πραξη ωστε να γινουν μερος της κοινωνιας και να μην ξεχωριζουν
γιορτες και "πορειες"-καρναβαλια (μουσικη, πολλα χρωματα κτλ, αυτο εννοω) μη πολιτικου περιεχομενου που κοντευουν τη φαση κακιας ("να τους δειξουμε οτι ειμαστε παντου" ελεγε η ανακοινωση - γιατι να μας ενδιαφερει αμα ειναι η δεν ειναι; κι εμεις ειμαστε παντου αλλα δεν το κανουμε θεμα ) σιγουρα δεν βοηθανε στην ενσωματωση τους στην κοινωνια οπως λενε οτι θελουν.
αμα δεν σταματησουν να τονιζουν συνεχεια με χαζο τροπο ποσο διαφορετικοι ειναι , δεν προκειται ποτε αυτο το μεγαλο μερος του πληθυσμου που λες να "σκεφτει οπως εγω" και να μην "θεωρει ανωμαλια τη σχεση μεταξυ ατομων του ιδιου φυλου". μακαρι να τα καταφερουν , προφανως, αλλα με αυτον τον τροπο χανουν υποστηριξη, δεν κερδιζουν