Στάσεις στα ΜΜΜ και απεργίες

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
nikolas17
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Re: Στάσεις στα ΜΜΜ

Post by nikolas17 » Fri Jun 18, 2010 2:04 am

Πριν προσληφθούν αυτοί οι 275 με ΣΥΜΒΑΣΗ χάλια ζούσαμε δηλαδή :roll: :roll: :roll:
Image
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Fri Jun 18, 2010 2:06 am

nikolas17 wrote:Πριν προσληφθούν αυτοί οι 275 με ΣΥΜΒΑΣΗ χάλια ζούσαμε δηλαδή :roll: :roll: :roll:

μην μπλεκεις το παραδειγμα με την απαντηση μου.
για το τι προβληματα θα εμφανιστουν το λεει παραπανω.αυτο που σχολιασες ηταν παραδειγμα για τον ηλεκτρισμο (!)

νομιζω πως υπαρχει ηδη τετοια ελλειψη που ειναι παραλογο να μειωσουν τον κοσμο

οσο για το με ποιον τροπο προσληφθηκαν τι σχεση εχει; δουλεια να κανουν, το πως θα πληρωθουν δεν αλλαζει κατι , αλλαζει;σε θεμα υπηρεσιων παντα
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Fri Jun 18, 2010 2:15 am

Άσχετο, αλλά μετά από προτροπή της Michelle, έκανα follow αυτό: http://twitter.com/athenstransport

Ομολογώ ότι είναι πολύ βολικό. Είναι ένα live feed για τα ΜΜΜ. Δεν χρειάζεται να έχει Twitter account κάποιος για να το δει.
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Fri Jun 18, 2010 2:28 am

Ισοβίτης wrote:Άσχετο, αλλά μετά από προτροπή της Michelle, έκανα follow αυτό: http://twitter.com/athenstransport

Ομολογώ ότι είναι πολύ βολικό. Είναι ένα live feed για τα ΜΜΜ. Δεν χρειάζεται να έχει Twitter account κάποιος για να το δει.
χρησιμο φαινεται αλλα δεν εχει υπερβολικα πολλα μηνυματα σε μικρο χρονικο διαστημα?
εχει και μερικα ιδια
nikolas17
Gbyte level
Gbyte level

Post by nikolas17 » Fri Jun 18, 2010 2:57 am

Εάν δεν κάνεις κριτική σε όλα δεν αντέχεις ε? :smt016
οσο για το με ποιον τροπο προσληφθηκαν τι σχεση εχει;
Όταν κάνουν προσλήψεις συγγενείς υπουργών μην σε ακούσω να διαμαρτυρυθεις :roll:
Image
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Fri Jun 18, 2010 3:25 am

nikolas17 wrote:Εάν δεν κάνεις κριτική σε όλα δεν αντέχεις ε? :smt016
οσο για το με ποιον τροπο προσληφθηκαν τι σχεση εχει;
Όταν κάνουν προσλήψεις συγγενείς υπουργών μην σε ακούσω να διαμαρτυρυθεις :roll:

αμα γινουν καπου που χρειαζονται και δουλεψουν αδιαφορο μου ειναι
εκεινη του πασοκ που εχωσε 2-3 δικους της (που στην τηλεοραση τους εκαναν 9 τα κορακια αλλα δεν ειναι αυτο που εχει σημασια) αδιαφορη μου ειναι πχ
προφανως πρεπει να αλλαξει καποτε κι αυτο αλλα εχουμε αλλα θεματα τωρα
(και εγω εχω πχ συγγενη μεγαλο - πρωην πια με τις βλακειες του - υπουργο αλλα ποτε δεν το χρησιμοποιησα εγω η οποιοσδηποτε απο την αμεση οικογενεια μου για χαρη , και δεν ειναι οτι θα μας χαλαγε αμα μας βοηθουσε σε αρκετα ζητηματα. ομοιως καλο ειναι να μην το χρησιμοποιησει κανεις, για να μην συνεχιστει αυτη η λογικη της σαπιλας και της διαφθορας που εχει γινει καθημερινο φαινομενο)

αν ομως, σε ηδη σαπια μμμ απολυσουν καμια 300ατομα δεν χαιρομαι ιδιαιτερα

τονισα νομιζω πως το σχολιο μου ηταν καθαρα στο θεμα λειτουργιας των μμμ και οχι πολιτικο / ηθικο η οτιδηποτε αλλο.

μην ψαχνεις να βρεις σε καθε σχολιο μου πως ειναι σχολιο εναντια στην κυβερνηση της εποχης. λεω την αποψη μου και η αποψη μου ειναι πως τα μμμ χρειαζονται περισσοτερο κοσμο, κυριως οδηγους (για λεωφορεια) και μερικους καθαριστες (ηλεκτρικο/μετρο/προαστιακο). (μερικοι παραπανω στην ασφαλεια σε καποιες μικροτερες στασεις μετρο δεν θα με χαλαγαν επισης - αν και δεν ορκιζομαι οτι χρειαζονται. δεν εχει γινει ποτε κατι σοβαρο νομιζω ετσι κι αλλιως)
thefreak
Mbyte level
Mbyte level

Post by thefreak » Fri Jun 18, 2010 3:26 am

Ισοβίτης wrote:Άσχετο, αλλά μετά από προτροπή της Michelle, έκανα follow αυτό: http://twitter.com/athenstransport

Following, ελπίζω να μην απεργεί και το twitter τους.
aquila non captat muscas. numero 5
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Fri Jun 18, 2010 10:53 am

chriskin wrote:
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[quote="nikolas17"]Εάν δεν κάνεις κριτική σε όλα δεν αντέχεις ε? :smt016 [quote]οσο για το με ποιον τροπο προσληφθηκαν τι σχεση εχει;
Όταν κάνουν προσλήψεις συγγενείς υπουργών μην σε ακούσω να διαμαρτυρυθεις :roll:[/quote]

αμα γινουν καπου που χρειαζονται και δουλεψουν αδιαφορο μου ειναι
εκεινη του πασοκ που εχωσε 2-3 δικους της (που στην τηλεοραση τους εκαναν 9 τα κορακια αλλα δεν ειναι αυτο που εχει σημασια) αδιαφορη μου ειναι πχ
προφανως πρεπει να αλλαξει καποτε κι αυτο αλλα εχουμε αλλα θεματα τωρα
(και εγω εχω πχ συγγενη μεγαλο - πρωην πια με τις βλακειες του - υπουργο αλλα ποτε δεν το χρησιμοποιησα εγω η οποιοσδηποτε απο την αμεση οικογενεια μου για χαρη , και δεν ειναι οτι θα μας χαλαγε αμα μας βοηθουσε σε αρκετα ζητηματα. ομοιως καλο ειναι να μην το χρησιμοποιησει κανεις, για να μην συνεχιστει αυτη η λογικη της σαπιλας και της διαφθορας που εχει γινει καθημερινο φαινομενο)

αν ομως, σε ηδη σαπια μμμ απολυσουν καμια 300ατομα δεν χαιρομαι ιδιαιτερα

τονισα νομιζω πως το σχολιο μου ηταν καθαρα στο θεμα λειτουργιας των μμμ και οχι πολιτικο / ηθικο η οτιδηποτε αλλο.

μην ψαχνεις να βρεις σε καθε σχολιο μου πως ειναι σχολιο εναντια στην κυβερνηση της εποχης. λεω την αποψη μου και η αποψη μου ειναι πως τα μμμ χρειαζονται περισσοτερο κοσμο, κυριως οδηγους (για λεωφορεια) και μερικους καθαριστες (ηλεκτρικο/μετρο/προαστιακο). (μερικοι παραπανω στην ασφαλεια σε καποιες μικροτερες στασεις μετρο δεν θα με χαλαγαν επισης - αν και δεν ορκιζομαι οτι χρειαζονται. δεν εχει γινει ποτε κατι σοβαρο νομιζω ετσι κι αλλιως)[/spoiler][/quote]

Ωραία τα λέτε και φεύγετε οφφ. Να υπενθυμίσω πριν επανέλθουμε οντόπικ ότι ο λόγος που δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις είναι η πολιτική για πάγωμα των προσλήψεων και μη ανανέωσης καμίας σύμβασης stage.Ήταν ένα τεράστιο αγκάθι για τον προϋπολογισμό αυτές οι συμβάσεις, αλλά δεν γίνεται να είσαι επιλεκτικός ως προς το ποιες θα ανανεώσεις.Οπότε τις αφήνεις όλες, και ελπίζεις να βρεις κάποτε λεφτά να κάνεις ΜΟΝΙΜΕΣ (ή κανονικές αν προτιμάτε) προσλήψεις.

Κάτι πήρε τ αυτί μου ότι πολλές από αυτές τις συμβάσεις ήταν παράνομες γιατί έγιναν σε προεκλογική περίοδο.
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Fri Jun 18, 2010 4:04 pm

23 θα γίνει κάτι??
nikolas17
Gbyte level
Gbyte level

Post by nikolas17 » Fri Jun 18, 2010 7:01 pm

Μέχρι τώρα νομίζω οτι δεν έχει ανακοινωθεί κάτι σχετικά με τα ΜΜΜ. Πάντως 23/6 καλεί σε απεργία το ΠΑΜΕ απ' ότι είδα.
Image
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Sat Jun 19, 2010 12:39 am

παιδιά άκουσα ότι το Σ.Κ. το metro θα είναι open for all... ισχύει?
Image
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sat Jun 19, 2010 12:40 am

zweistein wrote:παιδιά άκουσα ότι το Σ.Κ. το metro θα είναι open for all... ισχύει?

ναι σαββατοκυριακο ειπαν να ειναι ανοιχτο
aguero88
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by aguero88 » Sat Jun 19, 2010 12:43 am

Μερικοί από του 270 για τους οποίος γίνεται λόγος:
capital.gr wrote:- Σε βιογραφικό αναγράφεται χειρόγραφα τηλέφωνο της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Έργων.

- Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, με εμπειρία αποκλειστικά σε αθλητικά κέντρα και ινστιτούτα αισθητικής προσλαμβάνεται ως υπάλληλος προμηθειών. Στο βιογραφικό της φέρει χειρόγραφη σημείωση «την είδε ο Πρόεδρος».

- Προσλαμβάνονται άτομα τα βιογραφικά των οποίων έχουν αποσταλεί από αριθμό τηλεομοιοτυπίας που ανήκει στο τέως ΥΠΕΧΩΔΕ.

- Άτομα χωρίς καμία επαγγελματική εμπειρία προσελήφθησαν ως οδηγοί συρμών.

- Υποψήφιος με εργασιακή εμπειρία σε τοποθέτηση τεντών, συσκευασία CD προσελήφθη ως υπεύθυνος σταθμών.

- Γυναίκα με εμπειρία 13 ετών ως dealer σε καζίνο προσελήφθη ως οδηγός συρμών.

- Προσληφθέντες έδωσαν συνέντευξη μία εβδομάδα μετά την πρόσληψή τους.

- Φοιτήτρια ΑΕΙ, χωρίς καμία εργασιακή εμπειρία προσλαμβάνεται ως υπεύθυνη σταθμού.

- Κάτοικοι επαρχίας, χωρίς καμία επαγγελματική εμπειρία και με αρνητικές αξιολογήσεις προσελήφθησαν ως υπεύθυνοι σταθμού.

- Με περιστασιακή εργασία ως σερβιτόρα προσλαμβάνεται ως πωλήτρια εισητηρίων.

- Πρώην οδηγός υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ προσλαμβάνεται στο Μετρό.

- Εικοσαετής απόφοιτος γυμνασίου, μολονότι αξιολογείται αρνητικά ως τεχνικός από τα αρμόδια στελέχη της ΑΜΕΛ προσλαμβάνεται ως εκπαιδευόμενος τεχνίτης.

- Απόφοιτος γυμνασίου, αξιολογείται αρνητικά («δεν προτείνεται για καμία θέση»). και προσλαμβάνεται ως υπάλληλος αποθήκης.

- Υποψήφιος παρότι αξιολογείται αρνητικά ως τεχνικός από τριμελή επιτροπή της ΑΜΕΛ με την ένδειξη «Δεν κάνει». προσλαμβάνεται ως εκπαιδευόμενος τεχνίτης συντήρησης
Και επειδή δεν εμπιστεύομαι και πολύ το capital.gr περίπου τα ίδια λέει και το βήμα. http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46 ... 18/06/2010

Επίσης αυτό το σχόλιο το έχω δει σε τουλάχιστον 2 site(προφανώς ο υπάλληλος οργώνει το internet για να του δώσουμε δίκιο) news247.gr troktiko
ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ Αγαπητοί αναγνώστες, Διαβάζω με ιδιαίτερη προσοχή όλα τα δημοσιεύματα που αφορούν τις κινητοποιήσεις μας για τις άδικες απολύσεις 275 συναδέλφων μας. Επειδή διακρίνω πολλές ανακρίβειες και προς αποκατάσταση της αλήθειας, θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής: - Η ΑΜΕΛ Α.Ε. λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια όπως κάθε ιδιωτική εταιρεία και υπάρχει σχετική γνωμάτευση του κράτους. - Η ΑΜΕΛ δεν έχει και δεν είχε ποτέ συμβασιούχους ορισμένου χρόνου με την έννοια που ισχύει στον δημόσιο τομέα, αλλά ούτε συμβασιούχους τύπου stage. Η φύση της σύμβασης ορισμένου χρόνου είναι ιδιαίτερη, όπως και η φύση της ίδιας της εργασίας και διαφοροποιείται από τις παραπάνω περιπτώσεις. Ουσιαστικά πρόκειται για μια προπαρασκευαστική σύμβαση κατά το διάστημα της οποίας ο εργαζόμενος εκπαιδεύεται σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο σε συγκεκριμένα αντικείμενα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας. [b]Επομένως θεωρείται αυτονόητη η ανανέωσή της.[/b] Οι εργαζόμενοι στο Μετρό της Αθήνας υποστηρίζουμε καθημερινά την ασφαλή και ποιοτική μετακίνηση του επιβατικού κοινού και ζητάμε την κατανόηση και την συμπαράσταση του για την πρόσκαιρη ταλαιπωρία του.
Το bold είναι δικό μου...

Περαστικά μας.
Λεφτά υπάρχουν: Και άξιοι επίσης δείτε αυτή την εκπληκτική ιστορία --------> http://www.youtube.com/watch?v=yraCtUo9N6E Και για όσους βαριούνται εδω ---------> http://blogthea.gr/NextStep/aeeaeidhyo/ ... -ueea.html
Eytixws den eimai Notios Makedonas na mou leei o Anthimos ti na psifisw...
kwnccc
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by kwnccc » Sat Jun 19, 2010 12:49 am

zweistein wrote:παιδιά άκουσα ότι το Σ.Κ. το metro θα είναι open for all... ισχύει?
Έχω την εντύπωση ότι θα είναι κλειστό! :smt017

Εδιτ: Άκυρο!
nikolas17
Gbyte level
Gbyte level

Post by nikolas17 » Sat Jun 19, 2010 12:54 am

Εγώ πάλι νομίζω ανοικτό θα είναι. Εξάλλου
Συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή η απεργία στο Μετρό. Θα λειτουργήσει κανονικά το Σαββατοκύριακο.
http://twitter.com/athenstransport
Image
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Sat Jun 19, 2010 9:50 am

...
αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με νέα 24ωρη απεργία την προσεχή Δευτέρα.
...
Αλλά ενόψει της απόφασης του Πρωτοδικείου της Αθήνας, στο οποίο προσέφυγε η διοίκηση της ΑΜΕΛ, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας για τη Δευτέρα, οπότε και θα συνεδριάσει εκ νέου το ΔΣ των Σωματείων.
..
€Lε∅s
Image
the_night_watchman
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by the_night_watchman » Sun Jun 20, 2010 4:05 pm

**Νέες κινητοποιήσεις εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, με τρεις δίωρες στάσεις εργασίας την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη (7-9 το πρωί, 3-5 το μεσημέρι, 10-12 το βράδυ). Η ομοσπονδία θα συμμετάσχει επίσης στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 29 Ιουνίου και θα πραγματοποιήσει άλλη μια 24ωρη απεργία στις 30 Ιουνίου.
πηγή

εχω αρχισει να κουραζομαι... :smt011
"There are two kinds of people in this world:Those who survive no matter the cost, and those who are walking victims."
Image
:::it will be alr1ght:::
Siente la magia que vive en ti...
~~Wind~~
Gbyte level
Gbyte level

Post by ~~Wind~~ » Sun Jun 20, 2010 4:11 pm

athenstransport wrote:ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Το @athenstransport είναι μία εθελοντική προσπάθεια των @greekdude και @olrandir που ουδεμία σχέση έχουν με τον ΟΑΣΑ

EKTAKTO: Ανεστάλη η απεργία του Μετρό. Κανονικά θα λειτουργεί αύριο Δευτέρα

για αυτή τη βδομάδα δεν υπάρχει κάτι σίγουρο. απεργία ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ όμως 29 και 30/6
ImageImage
Come to foss-aueb ...we have cookies.. yamyam~nomnomnomnomnomnomnomnom
a cookie ~ I will do science to it
crazybone
byte level
byte level

Post by crazybone » Sun Jun 20, 2010 4:59 pm

Μα δε μπορει να παρει κι αλλη παραταση η εξεταστικη.Ας κανει κατι η πρυτανεια να γινει η εξεταση το Σαββατο 26.Δε μπορουμε για ενα μαθημα να παμε τοσο πισω.
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Sun Jun 20, 2010 9:35 pm

~~Wind~~ wrote:
athenstransport wrote:ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Το @athenstransport είναι μία εθελοντική προσπάθεια των @greekdude και @olrandir που ουδεμία σχέση έχουν με τον ΟΑΣΑ

EKTAKTO: Ανεστάλη η απεργία του Μετρό. Κανονικά θα λειτουργεί αύριο Δευτέρα

για αυτή τη βδομάδα δεν υπάρχει κάτι σίγουρο. απεργία ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ όμως 29 και 30/6
+++++++++++++++++++
Να γράψουμε java τουλάχιστον :!:
Image
miv
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 2nd year

Post by miv » Tue Jun 29, 2010 7:45 pm

chriskin wrote:
nikolas17 wrote:Πριν προσληφθούν αυτοί οι 275 με ΣΥΜΒΑΣΗ χάλια ζούσαμε δηλαδή :roll: :roll: :roll:

για το τι προβληματα θα εμφανιστουν το λεει παραπανω.αυτο που σχολιασες ηταν παραδειγμα για τον ηλεκτρισμο (!)

οσο για το με ποιον τροπο προσληφθηκαν τι σχεση εχει; δουλεια να κανουν, το πως θα πληρωθουν δεν αλλαζει κατι , αλλαζει;σε θεμα υπηρεσιων παντα
Δεν διαφωνεί κανείς ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες (αν όχι όλοι, κάποιοι τουλάχιστον), ειδικά απ'τη στιγμή που επεκτείνεται το δίκτυο. Το ότι θεωρείς ασήμαντο το πως προσελήφθησαν ειλικρινά με εκπλήσσει να το δηλώνεις εσύ. Ναι, υπάρχει θέμα και υπάρχει επειδή: α) Προσελήφθησαν σε προεκλογική περίοδο, κάτι που είναι παράνομο και β) προσελήφθησαν απ'τις γνωστές γαλάζιες δεξαμενές απ'τις οποίες προσελήφθησαν και οι χιλιάδες stagieurs την περίοδο 2004-2006 και με προφανή ανταλλάγματα στις επερχόμενες εκλογές, κάτι που είναι ανήθικο.
Δηλαδή μου λες ότι επειδή χρειάζονται ορισμένοι απ'τους 295, μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι πρόκειται για παράνομη πρόσληψη γαλάζιων παιδιών...Αν εννοείς αυτό, ειλικρινά πέφτω απ'τα σύννεφα, το βρίσκω εκνευριστικά υποκριτικό να καταδικάζουμε όλοι "απερίφραστα" τη διαπλοκή και τις πελατειακές σχέσεις και μόλις έχουμε μία περίπτωση που αποκαλύπτεται ξαφνικά να κοβόμαστε για τα "δικαιώματα των εργαζομένων". Ποια δικαιώματα; Κι εμείς είχαμε δικαιώματα, αλλά δεν είχαμε γνωστό βουλευτή, για τα δικά μας δεν θα κοπεί κανένας;
Έτσι κι αλλιώς είμαι σίγουρος ότι κι αφού πάνε σπίτι τους οι γαλάζιοι, οι ανάγκες μπορούν να καλυφθούν από νέες προσλήψεις, αυτή τη φορά νομότυπες, αξιοκρατικές και διαφανείς. Αυτό δεν είναι που ζητάμε όλοι; Ή μήπως όχι...
Προτιμήστε ανοιχτές και δωρεάν λύσεις λογισμικού, σε όλα τα λειτουργικά, έναντι τις κλειστές και πειρατικές. Μπορεί να σώζουν προσωρινά την τσέπη σας, είναι εμπόδιο όμως στην ελευθερία της γνώσης.
Βρείτε εδώ με τί μπορείτε να αντικαταστήσετε το πανάκριβο πρόγραμμα το οποίο είστε έτοιμοι να κατεβάσετε παράνομα:
http://www.osalt.com
Εν τέλει θα ανακαλύψετε κάτι καλύτερο, πραγματικά δωρεάν και πραγματικά ελεύθερο
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Tue Jun 29, 2010 8:23 pm

miv wrote:
chriskin wrote:

Δεν διαφωνεί κανείς ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες (αν όχι όλοι, κάποιοι τουλάχιστον), ειδικά απ'τη στιγμή που επεκτείνεται το δίκτυο. Το ότι θεωρείς ασήμαντο το πως προσελήφθησαν ειλικρινά με εκπλήσσει να το δηλώνεις εσύ. Ναι, υπάρχει θέμα και υπάρχει επειδή: α) Προσελήφθησαν σε προεκλογική περίοδο, κάτι που είναι παράνομο και β) προσελήφθησαν απ'τις γνωστές γαλάζιες δεξαμενές απ'τις οποίες προσελήφθησαν και οι χιλιάδες stagieurs την περίοδο 2004-2006 και με προφανή ανταλλάγματα στις επερχόμενες εκλογές, κάτι που είναι ανήθικο.
Δηλαδή μου λες ότι επειδή χρειάζονται ορισμένοι απ'τους 295, μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι πρόκειται για παράνομη πρόσληψη γαλάζιων παιδιών...Αν εννοείς αυτό, ειλικρινά πέφτω απ'τα σύννεφα, το βρίσκω εκνευριστικά υποκριτικό να καταδικάζουμε όλοι "απερίφραστα" τη διαπλοκή και τις πελατειακές σχέσεις και μόλις έχουμε μία περίπτωση που αποκαλύπτεται ξαφνικά να κοβόμαστε για τα "δικαιώματα των εργαζομένων". Ποια δικαιώματα; Κι εμείς είχαμε δικαιώματα, αλλά δεν είχαμε γνωστό βουλευτή, για τα δικά μας δεν θα κοπεί κανένας;
Έτσι κι αλλιώς είμαι σίγουρος ότι κι αφού πάνε σπίτι τους οι γαλάζιοι, οι ανάγκες μπορούν να καλυφθούν από νέες προσλήψεις, αυτή τη φορά νομότυπες, αξιοκρατικές και διαφανείς. Αυτό δεν είναι που ζητάμε όλοι; Ή μήπως όχι...
νομιζω οτι ειχα αναφερει πως ΔΕΝ αναφερομουν στο πολιτικο θεμα αλλα στο θεμα αποδοσης των μμμ.

τωρα, αφου θελεις να το πας στο πολιτικο μιας και ειναι off το βαζω σε spoiler
1) δεν εχω ιδιαιτερη συμπαθεια για τα γαλαζια παιδια η "παιδια" ουτε για τη διαφθορα που χαρακτηριζει (σχεδον;) ολοκληρο το κομμα τους 2) προφανως θα ηταν καλυτερο να επιλεχθουν με πραγματικα κριτηρια οι εργαζομενοι ΑΛΛΑ 1)ολοι ξερουμε οτι το πασοκ δεν θα προσλαβει αλλους τωρα. θελει να κοψει εξοδα απο εκει που δεν το ποναει (προφανως οχι απο τους μισθους τους, απο τιποτα παπαδες, καμια επιχειρισουλα κτλ κτλ) - οποτε μενουν απλα στο δρομο καποιοι ανθρωποι διαφορετικη πολιτικη αποψη και ηθικη θεση εχω απο αυτους - δεν ειμαι εχθρος τους ομως. δεν βρισκομαστε πια στον εμφυλιο να λεω "χα καλα να παθουν οι δεξιοι που απολυθηκαν μουαχαχαχχαχα" και να χαιδευω τη γατα μου. αμα απλα μενει κοσμος στο δρομο πραγματι θα με πειραξει - αμα μαλιστα αυτο δεν γινει γιατι ειναι αχρηστοι ΑΛΛΑ επειδη οι πανω τσιγκουνευονται απο εκει για να μην χασουν δικα τους λεφτα, με ενοχλει περισσοτερο. 2)σε περιπτωση που το πασοκ επιλεξει, για καποιο μυστηριο λογο (πχ δει οτι τα μμμ δεν προχωρανε χωρις αυτον τον κοσμο) να προσλαβει παλι κοσμο, πιστευεις οτι θα γινει με το ποιος ειναι πιο αξιος να παρει τη θεση? θα φυγουν τα γαλαζια παιδια για να μπουν τα πρασινα. εγω σε κανενα κομμα δεν ειμαι και παλι μπουκαλα θα μεινω - γιατι να χαρω ιδιαιτερα; ΚΑΙ αξιοι ανθρωποι δεν θα παρουν δουλεια ΚΑΙ τα μμμ θα κινδυνευσουν - προσωρινα η μονιμα - να λειτουργουν λες και ειμαστε στην αφρικη.
τωρα επιστρεφοντας στο θεμα μας : θα ξαναδιαβασω τι εχω γραψει αλλα νομιζω οτι δεν αναφερθηκα σε δικαιωματα εργαζομενων. ειναι παλιο το thread και μπορει να εχω ξεχασει ομως

(εκτος αμα εννοεις την τελευταια φραση μου. οπου νομιζω οτι θα καταλαβεις απο το spoiler πως δεν αλλαζει κατι με το αμα θα προσληφθουν αλλιως επι πασοκ - επισης , ακομα και εκει, τονιζω για αλλη μια φορα "σε θεμα υπηρεσιων παντα")
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”