θα κανω συνελευση με τον εαυτο μου αργοτερα μπας και βρω διαφορετικη αποψη - για τωρα αυτο που λες μου φαινεται λογικο

Υπαρχει ποτε περιπτωση να γινει αυτο???nickpro wrote:Ακόμα να τους μπαγλαρώσουν αυτούς??
Μην τα ξαναλέμε πάλι.Δεν είναι σωστός τρόπος αντίδρασης αυτός. Στο κάτω κάτω κάποιοι "προασπίζονται" τα δικαιώματα κάποιων οι οποίοι δεν θέλουν να τα προασπίσουν στην συγκεκριμένη απεργία. Δεν θέλω κύριε να με υπερασπιστείς.Αν θέλω θα το κάνω μόνος μου.Αν δεν το κάνω κακό του κεφαλιού μου.barbarosa wrote:Ας υπάρχει μια αντίδραση ρε παιδιά κι ας είναι και τέτοια δεν πειράζει καλό κάνει.
Και τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών να μην τα θυμόμαστε μόνο όταν κάνει απεργεία κάποιος συμπολίτης μας αλλά και όταν μας γ****** οι πολιτικοί και τα ΔΝΤ καταπατώντας κάθε ελευθερία μας και διαλύοντας την αξιοπρέπεια μας.
Εγω παλι γιατι πιστευω οτι αυτες οι απεργιακες κινητοποιησεις (ειτε απο ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ ειτε απο ΠΑΜΕ ειτε οτιδηποτε αλλο) ειναι σε ενα μεγαλο βαθμο υποκινουμενες?Δε λεω πραγματι βγαινει κοσμος στους δρομους που πραγματικα αγωνιζεται για τα δικαιωματα του.Αλλα εχω την εξης απορια:αν οι απεργιες ηταν ανεξαρτητες απο πολιτικες σκοπιμοτητες,γιατι να μην γινονται οργανωμενα απο ολους?Π.χ. γιατι να κανουν διαφορετικες συγκεντρωσεις κ διαδηλωσεις οι διαφορες οργανωσεις ενω την ιδια ημερα διαδηλωνουν σε αποστασεις πολυ μικρες μεταξυ τους?Γιατι να μην ενωνονται για να αποκτησουν μεγαλυτερη δυναμη?Αυτο δεν σας θυμιζει πολιτικη διαφοροποιηση?Εγω ετσι το βλεπω.barbarosa wrote:Ας υπάρχει μια αντίδραση ρε παιδιά κι ας είναι και τέτοια δεν πειράζει καλό κάνει.
Και τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών να μην τα θυμόμαστε μόνο όταν κάνει απεργεία κάποιος συμπολίτης μας αλλά και όταν μας γ****** οι πολιτικοί και τα ΔΝΤ καταπατώντας κάθε ελευθερία μας και διαλύοντας την αξιοπρέπεια μας.
Συγγνώμη κιόλας αλλά ο μοναδικός φορέας που κάνει ξεχωριστές απεργίες/συλλαλητήρια (προφανώς επειδή κατέχει τη μοναδική αλήθεια) είναι το ΚΚΕ και τα όργανά του (ΠΑΜΕ, ΠΚΣ, ΜΑΣ, ΣΑΣΑ κλπ.), όλοι οι άλλοι συνήθως κατεβαίνουν στην ίδια κινητοποίηση...lost_noni_dw wrote:Εγω παλι γιατι πιστευω οτι αυτες οι απεργιακες κινητοποιησεις (ειτε απο ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ ειτε απο ΠΑΜΕ ειτε οτιδηποτε αλλο) ειναι σε ενα μεγαλο βαθμο υποκινουμενες?Δε λεω πραγματι βγαινει κοσμος στους δρομους που πραγματικα αγωνιζεται για τα δικαιωματα του.Αλλα εχω την εξης απορια:αν οι απεργιες ηταν ανεξαρτητες απο πολιτικες σκοπιμοτητες,γιατι να μην γινονται οργανωμενα απο ολους?Π.χ. γιατι να κανουν διαφορετικες συγκεντρωσεις κ διαδηλωσεις οι διαφορες οργανωσεις ενω την ιδια ημερα διαδηλωνουν σε αποστασεις πολυ μικρες μεταξυ τους?Γιατι να μην ενωνονται για να αποκτησουν μεγαλυτερη δυναμη?Αυτο δεν σας θυμιζει πολιτικη διαφοροποιηση?Εγω ετσι το βλεπω.barbarosa wrote:Ας υπάρχει μια αντίδραση ρε παιδιά κι ας είναι και τέτοια δεν πειράζει καλό κάνει.
Γραφικός κανείς καταντάει όποιος θεωρεί ότι τη μέρα που ο δικός του πολιτικός σχηματισμός έχει πορεία, δικαιούται να αποφασίζει τι θα δουλέψει και τι όχι. Στη λογική των συμψηφισμών περιορίζονται όσοι δε μπορούν να δομήσουν επιχειρήματα με περιεχόμενο, το ότι δε μπορούν 10 γελοίοι να κλείνουν όποτε γουστάρουν το λιμάνι χωρίς απόφαση των εργαζόμενων του λιμανιού δεν σημαίνει ότι δεν έχω λογο και άποψη παράλληλα και για εγκλήματα που συντελούνται με τη μορφή "μέτρων" από πλευράς της κυβέρνησης, εκτός κι αν στην ΚΝΕ σας μαθαίνουν ότι ο άνθρωπος μπορεί να έχει μία άποψη τη φορά, εν προκειμένω αυτή που υπογραμμίζει η ΚΕ.WoLfeN Ilic wrote:Ενώ για παράδειγμα τα νέα μέτρα για την οικονομική κρίση είναι η ολοκλήρωση της δημοκρατίας.
Όλα τα άλλα κυλάνε κανονικά και το ΚΚΕ σας φάνηκε αντιδημοκρατικό. καταντάτε απλά γραφικοί ορισμένοι..
Μην εφαρμόζεις τις τεχνικές των ΚΚΕδων, όταν τους στριμώχνουν να αλλάζουν αμέσως θέμα στα νέα μέτρα, στον καπιταλισμό, στο κακό ΠΑΣΟΚ και την κακιά ΝΔ, το φασιστικό ΛΑΟΣ και τον αδιάφορο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θίγουμε τα νέα μέτρα αυτή τη στιγμή.Θίγουμε την παράνομη και καταχρηστική κίνηση του ΠΑΜΕ.WoLfeN Ilic wrote:Ενώ για παράδειγμα τα νέα μέτρα για την οικονομική κρίση είναι η ολοκλήρωση της δημοκρατίας.
Όλα τα άλλα κυλάνε κανονικά και το ΚΚΕ σας φάνηκε αντιδημοκρατικό. καταντάτε απλά γραφικοί ορισμένοι..
Ρε συ χαλάρωσε λίγο, μη γίνεσαι προκλητικός (όσο κι αν το σηκώνει η γνωστή μας Γραφειοκρατεία). Ειδικά αν δεις λίγο τα posts του Wolfen θα δεις ότι είναι ο τελευταίος που θα υποστήριζε οτιδήποτε σχετικό με πρωτοπορίες, γραμμές, γραφειοκρατίες κτλ. κτλ.miv wrote:... και για εγκλήματα που συντελούνται με τη μορφή "μέτρων" από πλευράς της κυβέρνησης, εκτός κι αν στην ΚΝΕ σας μαθαίνουν ότι ο άνθρωπος μπορεί να έχει μία άποψη τη φορά, εν προκειμένω αυτή που υπογραμμίζει η ΚΕ.
κοίτα εμένα ο καθοδηγητής μου, έτσι μου έμαθε να λέω. Τώρα μου είπε πως αν με στριμώξουν, να πω κάτι περί λαικής πάλης και τις 9 δεκαετίες αγώνα και θυσία με το κκε για την κυριαρχία; κάτσε όχι, με το κκε για την πρωτοπορεία μου είπε; ή μήπως ήταν με το κκε για κόκκινη δικτατορία; δεν θυμάμαι. Θα τον ρωτήσω αύριο το πρωί που θα με βγάλει για εξόρμηση να μοιράσω ριζοσπάστης και θα σου απαντήσωmiv wrote:εκτός κι αν στην ΚΝΕ σας μαθαίνουν ότι ο άνθρωπος μπορεί να έχει μία άποψη τη φορά, εν προκειμένω αυτή που υπογραμμίζει η ΚΕ.
δεν το βάζω με τον τρόπο που το βάζουν οι κομματικοί. Δεν αναφέρομαι στο συγκεκριμένο περιστατικό και δεν θα μπω στη διαδικασία να κρίνω αν είναι δίκαιη ή σωστή η κίνηση του κκε καθώς δεν έχω ψάξει καθόλου το συγκεκριμένο θέμα. Αυτό που έθιξα είναι το κλασσικό επιχείρημα περί καταπάτησης δικαιωμάτων περί περιστολής της δημοκρατίας και τα υπόλοιπα νούφαρα που πετιούνται όποτε βλέπουμε ότι μια κινητοποίηση συνεχίζεται.nickpro wrote: Μην εφαρμόζεις τις τεχνικές των ΚΚΕδων, όταν τους στριμώχνουν να αλλάζουν αμέσως θέμα στα νέα μέτρα, στον καπιταλισμό, στο κακό ΠΑΣΟΚ και την κακιά ΝΔ, το φασιστικό ΛΑΟΣ και τον αδιάφορο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θίγουμε τα νέα μέτρα αυτή τη στιγμή.Θίγουμε την παράνομη και καταχρηστική κίνηση του ΠΑΜΕ.
Αν υποστηρίζεις τις παράνομες και πραγματικά χωρίς λογική αυτές κινήσεις με δικαιολογία τα αντιδημοκρατικά μέτρα, τότε τι να σου πω. Καταρχάς το ΚΚΕ δεν αναγνωρίζει το Σύνταγμα με επίσημη δήλωσή του, οπότε για αυτό παρανομεί συνειδητά. Αυτό συνεπάγεται όμως ότι δεν αναγνωρίζουν την δημοκρατία.Οπότε είναι σχετικό το τι το ΚΚΕ θεωρεί αντιδημοκρατικό.
Το λέω ακριβώς στα πλαίσια που ορίζεται και χρησιμοποιείται η συγκεκριμένη έννοια σε τέτοιες συγκεκριμένες περιπτώσεις. Και τα πλαίσια αυτά ορίζουν ότι δημοκρατία = πλειοψηφία. Το έχουμε δει άπειρες φορές να ορίζεται ως τέτοιο και το δεκέμβρη και σε πάμπολες κινητοποιήσεις (να θυμήσω τους αγρότες;) όπου πολλές φορές έχει και επεξηγηματικού χαρακτήρα ορισμό του στυλ "300 εργαζόμενοι του μετρό εμποδίζουν 650.000 που χρησιμοποιούν το μετρό να πάνε στις δουλειές τους". Δεν θα μπω στη διαδικασία να πω αν ο ορισμός αυτός της δημοκρατίας είναι σωστός. Αποδεχόμενος όμως αυτό τον ορισμό, κάποιος θα πρέπει να αναγνωρίσει τις αντιφάσεις του. Αφού λοιπόν έστω και προσωρινά "συμφωνούμε" ότι δημοκρατία = πλειοψηφία, συμφωνούμε ότι σχεδόν κάθε απεργιακή κινητοποίηση είναι αντιδημοκρατική μέχρι στιγμής. Όμως αν αναγνωρίσουμε αυτό θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι όταν μια κυβέρνηση 150 κάτι(τι γίνεται με τις διαγραφές; δεν παρακολουθώ αυτές τις μέρες) βουλευτών ορίζει μέτρα που έστω ότι τα θέλει ο λαός 10 εκατομμυρίων, δρα αντιδημοκρατικά ενάντια στους 200.000 τις 5ης μάη που διαδήλωσαν εναντίον των μέτρων. (προφανώς εδώ λέμε ότι τα μέτρα περνιούνται από 150 βουλευτές και ότι παρόλο που μπορεί να συμφωνούν 8 εκατομμύρια, δεν τα περνάνε αυτοί τα μέτρα, όπως με τον ίδιο τρόπο λέμε ότι τις απεργίες τις κάνουν αυτοί που απεργούν και όχι και αυτοί που απλά συμφωνούν). Οπότε εδώ, είτε θα πεις ότι ναι και τα 2 είναι αντιδημοκρατικά, είτε επειδή διακρίνω ορισμένες κωλοτούμπες από κάποιους που δεν είναι κομματικά στελέχη για να τους δικαιολογήσω, θα πρέπει να παραδεχτείς ότι ο ορισμός σου περί δημοκρατίας είναι λάθος.nickpro wrote: Χωρίς συγκεκριμένα πλαίσια για το τι είναι δημοκρατικό δεν υφίσταται συζήτηση.
όσο απίστευτο μπορεί να ακούγεται, συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λέει ο tZoLetZoLe wrote:Οι αγώνες στην ελλάδα δυστυχώς δεν γίνονται με κλιμακωτές αντιδράσεις, αλλά με σπασμωδικές και συνήθως ακραίες αντιδράσεις. Το ίδιο βλέπω και σε αυτή την περίπτωση. Η έλλειψη ομοφωνίας και σύμπλευσης όλων των συνδικαλιστών ή τουλάχιστον της πλειοψηφίας, δυστυχώς για εμένα ακυρώνει το δίκαιο του αγώνα των ναυτεργατών. Εκτός και εάν το ΠΑΜΕ μόνο έχει δίκιο.
ja_the_invincible wrote:έτσι πάμε αφού με τον "συνδικαλισμό" κλείσαμε ένα-ένα όλα τα εργοστάσια της χώρας τώρα ας γ@μeσουμε και την ναυτιλία και τον τουρισμό που είναι οι μόνες πηγές εισοδήματος αυτής της χώρας..είναι να αναρωτιέται κανείς αν τέτοιες κινητοποήσεις οργανώνονται απο ηλίθιους ή από προδότες.αλήθεια μεσημεριάτικο οι εκπρόσωποι του πάμε δεν δουλευουν?
+ εξίσου ενδιαφέρον θα ήταν να ψάξει κανείς τα περιουσιακά στοιχεία των "συντρόφων" ,κάτι μου λέει ότι δεν είναι παιδιά της εργατικής ζώνης..