Post
by theo » Thu Jul 01, 2010 4:38 pm
Για ένα πακέτο μακαρόνια γμίζεις την κατσαρόλα 4-5 δάχτυλα, βάζεις αλάτι να κάνει βουναλάκι (3-4 κουταλιές) και ανάβεις το νερό. Τα μακαρόνια δεν θα τα βάλεις όταν κοχλάζει, αλλά πιο πριν, όταν απλά είναι πολύ ζεστό. Σωστό το λάδι για να μην κολήσουν, αλλά πολύ και πού ανακάτωμα από τον πάτο για να μην "πιάσει". Το καπάκι όταν λυγίσουν τα μακαρόνια και πέσουν μέσα, κλείστο (με χαραμάδα για τον ατμό) Στα 20 - 30 λεπτά βγάλε με το πιρούνι ένα να το δοκιμάσεις, και όταν κρίνεις ότι είναι καλή η υφή, το σβήνεις. Τα βάζεις σε σουροτήρι, κάτω από κρύο νερό για να σφήξουν, και στην άδεια από μακαρόνια και νερά κατσαρόλα λιώνεις μια κουταλιά βούτηρο. Εκεί ξαναρίχνεις τα κρύα μακαρόνια για να ξαναζεσταθούν χωρίς να κολήσουν και να βουτηρωθούν. Εκτός αν τα τρως νερόβραστα!!!
"Ζητείτε πρώτον την βασιλεία των ουρανών, και ταύτα πάντα προστεθήσεται υμίν..."