Επίθεση σε Υποψήφια Διδάκτορα εντός Εργαστηρίου

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
kwnccc
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a
Re: Επίθεση σε Υποψήφια Διδάκτορα εντός Εργαστηρίου

Post by kwnccc » Mon Jul 12, 2010 8:04 pm

enum21 wrote:
kwnccc wrote:chriskin++

Ευτυχώς που ο vasvas μας ενημέρωσε για το συμβάν και επιπλέον χαίρομαι πάρα πολύ που υπάρχουν καθηγητές που αφήνουν αιχμή και δεν δυστάζουν να κατακρίνουν τη στάση του πρύτανη που όχι μόνο δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για το πρόβλημα προστασίας της σχολής, αλλά μας "ρίχνει και το μπαλάκι"!
Δε μας "έριξε το μπαλάκι" (ήτοι είμαστε εμείς υπεύθυνοι) απλά όπως σε όλες τις ανακοινώσεις του, ο επίλογος είναι ο ίδιος δηλαδή στέλνει το ίδιο μήνυμα. Όλοι μαζί και κυρίως εμείς που είμαστε πληθυσμιακά περισσότεροι να κάνουμε κάτι,να καταπολεμήσουμε και να κατακρίνουμε τέτοιου είδους γεγονότα κλπ.. το θέμα είναι πως σε τέτοια περιστατικά κανείς δεν θα ρισκάρει τη σωματική του ακεραιότητα.Άρα θα πρέπει να βρεθεί μια λογική λύση από τους ιθύνοντες (και δεν είναι οι προπτυχιακοί φοιτητές αυτοί) για να νιώθουμε πιο ασφαλείς. Άμα εμείς περιμένουμε να γίνει κάποια αλλαγή και κάποιοι άλλοι περιμένουν εμείς να κάνουμε μια αλλαγή --> starvation :-p
Απλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε εμείς!
Η ασφάλεια της σχολής είναι καθαρά θέμα της σχολής! Και βέβαια μπορούμε να κατακρίνουμε, αλλά δεν νομίζω να είμαστε σε θέση να βάζουμε σε κίνδυνο ο καθένας μας την προσωπική του ακεραιότητα "κατακρίνοντας" τέτοια γεγονότα!
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Άρα ικανοποίειται μία συνθήκη του Coffman! :smt016
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Mon Jul 12, 2010 8:21 pm

ο πρύτανης περιμένει η σιωπηρή πλειοψηφία να σταματήσει να είναι τόσο σιωπηρή. Δεν σου ζητά να σταματήσεις το ληστή, μπορείτε όμως να περιθωριοποιήσετε "μαιμουδίστικες" συμπεριφορές που λέτε ότι σας ενοχλούν (αφισορύπανση, κάπνισμα, στέκι, κατάληψη από μειοψηφίες κλπ).

Και για να προλάβω την απάντηση σου (που νομίζω ότι την έχεις έτοιμη :-) ) αντίστοιχα, την ίδια αυτοκάθαρση βέβαια θα έπρεπε να κάνει και η κοινότητα των καθηγητών, δλδ να περιθωριοποιήσει όσους καθηγητές είναι αδιάφοροι ή ακόμα χειρότερα αυθεραιτούν.

Σε κάθε περίπτωση, όταν προτείνεις σε κάποιον να κάνει κάτι είναι αρκετά αναμενόμενο να σου απαντήσει "καλά, καθάρισε το δικό σου συνάφι και βλέπουμε" :) οπότε καταλήγουμε καθόμαστε και σηκώνουμε το δάχτυλο επικριτικά σχολιάζοντας ό,τι κινείται :lol:
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Mon Jul 12, 2010 8:54 pm

Γι' αυτό και η "αυτοκάθαρση" ούτε δούλεψε ούτε δουλεύει πουθενά. Πρέπει να αλλάξουν οι κανόνες του παίγνιου. Και ένα παίγνιο σε ισορροπία αλλάζει μόνο χάριν ενός εξωτερικού παράγοντα.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
kwnccc
Mbyte level
Mbyte level

Post by kwnccc » Mon Jul 12, 2010 9:05 pm

tsilochr wrote:ο πρύτανης περιμένει η σιωπηρή πλειοψηφία να σταματήσει να είναι τόσο σιωπηρή. Δεν σου ζητά να σταματήσεις το ληστή, μπορείτε όμως να περιθωριοποιήσετε "μαιμουδίστικες" συμπεριφορές που λέτε ότι σας ενοχλούν (αφισορύπανση, κάπνισμα, στέκι, κατάληψη από μειοψηφίες κλπ).
Ως προς αυτό συμφωνώ, αλλά εδώ μιλάμε για συγκεκριμένο συμβάν!
tsilochr wrote: Και για να προλάβω την απάντηση σου (που νομίζω ότι την έχεις έτοιμη :-) ) αντίστοιχα, την ίδια αυτοκάθαρση βέβαια θα έπρεπε να κάνει και η κοινότητα των καθηγητών, δλδ να περιθωριοποιήσει όσους καθηγητές είναι αδιάφοροι ή ακόμα χειρότερα αυθεραιτούν.
Δεν νομίζω να είναι τόσοι πολλοί οι καθηγητές αυτοί, αλλα για να το λες και μπορεί να ξέρεις!

Πάντως πιστεύω ότι και οι καθηγητές και οι φοιτητές με την κριτική τους μπορεί να αλληλοκαθορίσουν τη συμπεριφορά του άλλου, χωρίς βέβαια αυτό που απαιτείται να είναι πέραν του λογικού! Απλά μεταξύ καθηγητών όπως και μεταξύ φοιτητών η κριτική λαμβάνεται διαφορετικά!
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Mon Jul 12, 2010 10:12 pm

mikem κεντάς :-p
tsilochr wrote:ο πρύτανης περιμένει η σιωπηρή πλειοψηφία να σταματήσει να είναι τόσο σιωπηρή. Δεν σου ζητά να σταματήσεις το ληστή, μπορείτε όμως να περιθωριοποιήσετε "μαιμουδίστικες" συμπεριφορές που λέτε ότι σας ενοχλούν (αφισορύπανση, κάπνισμα, στέκι, κατάληψη από μειοψηφίες κλπ).
Nope. Αν πεις σε κάποιον να σβήσει το τσιγάρο, το λιγότερο να γελάσει μαζί σου. Αν ξυλώσεις αφίσα, μπορεί και να σε δείρουν. Αν πας να σταματήσεις κατάληψη (LOL) η φαντασία μου δεν μπορεί να συλλάβει αυτό που ενδεχομένως συμβεί.

Να το δούμε στεγνά και λογικά όμως:

- Τι συνιστούν οι παραπάνω ενέργειες (ληστείες, καταλήψεις, ξυλοδαρμοι, κλπ);
- Συνιστούν παράνομες πράξεις και δραστηριότητες.

- Τι γίνεται σε περίπτωση κατάλυσης του νόμου;
- Το εντεταλμένο από την πολιτεία όργανο οφείλει να αποκαταστήσει την έννομη τάξη προχωρώντας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες (συλλήψεις, προσαγωγές, κλπ).

- Ποιο είναι αυτό το εντεταλμένο όργανο;
- ...
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
kwnccc
Mbyte level
Mbyte level

Post by kwnccc » Mon Jul 12, 2010 11:14 pm

Ισοβίτης wrote:mikem κεντάς :-p
Nope. Αν πεις σε κάποιον να σβήσει το τσιγάρο, το λιγότερο να γελάσει μαζί σου. Αν ξυλώσεις αφίσα, μπορεί και να σε δείρουν. Αν πας να σταματήσεις κατάληψη (LOL) η φαντασία μου δεν μπορεί να συλλάβει αυτό που ενδεχομένως συμβεί.
Το θέμα είναι επίσης για ποιό λόγο ας πούμε να μην πεις σε κάποιον να σβήσει το τσιγάρο?
Γιατί να μην ξυλώσεις αφίσες? Πιστεύω υπάρχουν πολλοί που δεν συνφωνούν είτε με το κάπνισμα είτε με την αφισοκόλληση για παραδειγμα, αλλα γιατί κανένας μας δεν λέει κάτι? Μήπως τελικά δεν τον ενδιαφέρει και τόσο και απλά το καταπίνει όλο αυτό?
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Mon Jul 12, 2010 11:43 pm

Μάλλον βγαινουμε πολυ οφφτοπικ.
Ποιος σου ειπε πως κανενας μας δε λεει κατι; Εχω πει σε κοπελα που πηγε να μπει μεσα στο μαγειρειο (!) με τσιγαρο να το σβησει μεσα στην ευγενεια, και με εβγαλε σιγανοπαπαδια που τρεχω στα μπουζουκια και στα μπαρ και εδω το παιζω πως με ενοχλεί :lol: Γενικα μερικες φορες σε ακουν και αλλες σε δουλευουν κανονικα. Παντως και καθηγητές μας που εχω δει να κανουν παρατηρηση στους φοιτητές (οχι απο τους καθηγητες μας που καπνιζουν εξω από την αιθουσα :-p ) παλι τους γραφουν...
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Tue Jul 13, 2010 12:02 am

Ισοβίτη διαφωνώ. Δεν μιλάμε ένα άτομο να ξεκολλήσει αφίσες μόνο του. Μιλάμε για τη μεγάλη μάζα κόσμου που δείχνει ότι ενοχλείται αλλά δεν κινητοποιείται. Πχ, η αφισοκόληση δεν υπάρχει γιατί βρέθηκε ένας δραστήριος φοιτητής με πολιτικές πεποιθήσεις, αλλά γιατί είναι όλοι ενωμένοι και έτοιμοι να διασφαλίσουν τις αφίσες τους. Στηρίζονται στο ότι μαζεύονται πολλοί (περισσότεροι από τους υπόλοιπους) και προσπαθούν να επιβληθούν με το ποιος θα φωνάξει περισσότερο. Φαντάζομαι ότι αν ένα πρωί 2000 φοιτητές πετάγανε τις αφίσες έξω, δεν θα υπήρχε θέμα :lol:

Νομίζω είναι τυπική συμπεριφορά, πρέπει να συμβαίνει σε πολλά ζώα (δεν βλέπω πολύ ΣΚΑΙ, αλλά νομίζω το pattern ισχύει). Δεν είμαι κοινωνιολόγος ούτε βιολόγος αλλά το βλέπω να επαναλαμβάνεται συνεχώς (και στο εξωτερικό επίσης, δεν είναι ελληνικό θέμα)
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Tue Jul 13, 2010 1:03 am

tsilochr wrote:Ισοβίτη διαφωνώ. Δεν μιλάμε ένα άτομο να ξεκολλήσει αφίσες μόνο του. Μιλάμε για τη μεγάλη μάζα κόσμου που δείχνει ότι ενοχλείται αλλά δεν κινητοποιείται. Πχ, η αφισοκόληση δεν υπάρχει γιατί βρέθηκε ένας δραστήριος φοιτητής με πολιτικές πεποιθήσεις, αλλά γιατί είναι όλοι ενωμένοι και έτοιμοι να διασφαλίσουν τις αφίσες τους. Στηρίζονται στο ότι μαζεύονται πολλοί (περισσότεροι από τους υπόλοιπους) και προσπαθούν να επιβληθούν με το ποιος θα φωνάξει περισσότερο. Φαντάζομαι ότι αν ένα πρωί 2000 φοιτητές πετάγανε τις αφίσες έξω, δεν θα υπήρχε θέμα :lol:
Μα ακριβώς, το θέμα είναι ότι σε ένα έννομο κράτος δεν χρειάζεται να μαζευτούν 2000 πολίτες για να σταματήσουν την διάπραξη (και διαιώνιση) ενός εγκλήματος! Σκέψου πόσες συγκρούσεις θα υπήρχαν. Πέρα από το ότι είναι αδύνατον (και παράλογο) να μαζεύεις μεγάλη μάζα φοιτητών (ποιος και πώς θα το κάνει; Πώς θα διασφαλίσει ότι δεν θα πέσει ξύλο;)...

Στην τελική, τέτοια θέματα λύνονται κάνοντας αυτό που προβλέπουν οι νόμοι. Οτιδήποτε άλλο είναι κατάλυση της δημοκρατίας (εξ ορισμού).
tsilochr wrote:Νομίζω είναι τυπική συμπεριφορά, πρέπει να συμβαίνει σε πολλά ζώα (δεν βλέπω πολύ ΣΚΑΙ, αλλά νομίζω το pattern ισχύει).
epic :smt005
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”