Βασικά ρώτησα αν έχει καποιος άλλος πρόβλημα, γιατί διάβασα κάπου ότι σε ορισμένες περιπτώσεις δεν τρέχουν στον emulator ενώ αν περάσεις την εφαρμογή σε αντίστοιχο smartphone δεν υπάρχει πρόβλημα!
Η Google (GOOG) σχεδιάζει να προωθήσει το λογισμικό της Android για κινητά στην Ινδία και την Κίνα, και εξετάζει τρόπους ώστε οι developers να βγάλουν περισσότερα χρήματα από τις εφαρμογές, ενισχύοντας τον ανταγωνισμό με την Apple (AAPL) και τη Nokia (NOK).
Για να προσελκύσει τους προγραμματιστές στο λειτουργικό της σύστημα Android, η Google μπορεί να προσφέρει εργαλεία που τους βοηθούν να πωλήσουν συνδρομές, εικονικά αγαθά, καθώς και άλλα στοιχεία μέσα από τις εφαρμογές στα κινητά τηλέφωνα, λέει σε μια συνέντευξη ο Andy Rubin, αντιπρόεδρος μηχανικής στη Google.
Η εταιρεία στοχεύει επίσης να συμπεριλάβει το λειτουργικό σύστημα Android στα τηλέφωνα με χαμηλότερες τιμές που κατασκευάζονται από τη Huawei Technologies (2049: TT) και τη LG Electronics (066.570: KS) σε τμήματα της Ασίας και της Ευρώπης, όπου ξεπερνά τη Nokia, τον ηγέτη στην αγορά κινητών. «Υπάρχουν ευκαιρίες στο κάτω μέρος της αγοράς,» λέει ο Rubin. «Είναι πραγματικά μια επανάσταση.»
Το Android αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Google να βάλει περισσότερο από το λογισμικό της σε κινητές συσκευές, δημιουργώντας νέους δρόμους για πώληση διαφήμισης, που είναι η κύρια πηγή εσόδων. Η συνολική αγορά κινητής διαφήμισης θα αυξηθεί στα 13,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2013 από λιγότερο από 1 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Gartner (IT) που εδρεύει στο Stamford, Conn.
Η Google, με έδρα το Mountain View της Καλιφόρνια, υστερεί σε σχέση με την Apple στα apps για φορητές συσκευές, τα οποία είναι μια αναπτυσσόμενη πλατφόρμα για τις διαφημίσεις και βοηθούν στην προσέλκυση των καταναλωτών στις συσκευές. Οι χρήστες του Android έχουν διαθέσιμες περίπου 65.000 εφαρμογές, λιγότερο από το ένα τρίτο των εφαρμογών της Apple, που είναι περισσότερες από 200.000.
Ανάπτυξη του Android
Η Google παίρνει μέτρα για να επιταχύνει την ανάπτυξη του Android. Η επέκταση σε νέες αγορές όπως η Κορέα βοήθησε να ανεβεί ο αριθμός των χρηστών που ενεργοποίησαν συσκευές Android στους 160.000 ημερησίως τον Ιούνιο, από 100.000 τον Μάιο, σύμφωνα με την εταιρεία. Το εξήντα εννέα τοις εκατό των τηλεφώνων με Android που πουλήθηκαν κατά το πρώτο τρίμηνο ήταν στις ΗΠΑ. «Τα πάμε καλά,» δήλωσε ο Rubin, αναφερόμενος στο μοντέλο ανάπτυξης του Android. Ο Gartner προβλέπει ότι το Android θα ξεπεράσει το λειτουργικό σύστημα της Apple, το iOS, έως το 2012, και θα είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές σύστημα για κινητά στον κόσμο πίσω από το Symbian που χρησιμοποιεί η Nokia.
Το Google επίσης αυξάνει τα κίνητρα για την ανάπτυξη εφαρμογών. Διερευνά τρόπους ώστε οι προγραμματιστές να βγάλουν περισσότερα χρήματα από το λογισμικό τους, όπως καθιστώντας ευκολότερη την αποδοχή πληρωμών εντός των apps ή να πωλούν συνδρομές, είπε ο Rubin. Αυτό παρέχει στους καταναλωτές έναν τρόπο να αγοράσουν νέα επίπεδα παιχνιδιών, εικονικών όπλων, καθώς και μηνιαίες συνδρομές σε ψηφιακά περιοδικά. Η Apple προσέθεσε παρόμοια χαρακτηριστικά στο iPhone το 2009.
Οι προγραμματιστές του Android βγάζουν χρήματα κυρίως από διαφημίσεις που τοποθετούνται στα apps τους ή από εφάπαξ χρεώσεις. Αυτό καθιστά δυσκολότερο για αυτούς να κερδίσουν όσα και οι ομόλογοί τους στην Apple. Από τα 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια που οι καταναλωτές θα δαπανήσουν για λήψεις εφαρμογών φέτος, το App Store της Apple θα λάβει τουλάχιστον το 77 τοις εκατό των εσόδων, σύμφωνα με την Futuresource Consulting από το Dunstable της Αγγλίας. Το Android αγορά θα πάρει το 9 τοις εκατό. Η Natalie Harrison, εκπρόσωπος της Apple με έδρα το Cupertino (Καλιφόρνια), δεν επέστρεψε μια κλήση για σχόλιο.
Ενώ οι επιχειρήσεις όπως το PayPal του eBay (EBAY) προσφέρουν ήδη εργαλεία πληρωμής μέσα στις εφαρμογές για τους προγραμματιστές Android, το να ασχολείται κανείς με πολλαπλές εταιρίες αυξάνει την πολυπλοκότητα, λέει ο Rubin. Από τότε που το PayPal ξεκίνησε την εφαρμογή για πληρωμή στις 19 Μαΐου, πάνω από 1.000 developers το κατεβάζουν, λέει ο Osama Bedier, ένας αντιπρόεδρος στο PayPal. Οι περισσότεροι από τους προγραμματιστές προέρχονταν από την Κίνα.
Βοηθώντας τους κατασκευαστές κινητών
Το Google βοηθά επίσης τους κατασκευαστές κινητών όπως η Huawei στην Κίνα και η LG στη Νότια Κορέα να προσφέρουν φθηνότερα smartphones που θα χρησιμοποιούν το Android, είπε ο Rubin. Η Huawei, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ασύρματου εξοπλισμού για τους παρόχους στην Κίνα, παρουσίασε το Φεβρουάριο τέσσερα τηλέφωνα με Android και ένα tablet με Android.
Οι μικρότεροι κινέζοι κατασκευαστές, οι οποίοι αποτελούν περίπου το 10 τοις εκατό της παγκόσμιας προσφοράς τηλέφωνων, υιοθετούν επίσης το Android, επιδιώκοντας να κερδίσουν μερίδιο με φθηνότερα προϊόντα. Πολλοί από αυτούς τους κατασκευαστές βασίζονται στη MediaTek με έδρα τη Ταϊβάν, η οποία προμηθεύει τσιπ για τα εξαιρετικά φθηνά τηλέφωνα που πωλούνται στην Ασία, την Αφρική και τη Νότια Αμερική. Η εταιρεία έχει ενταχθεί στο Open Handset Alliance, την ομάδα που προωθεί το Android, ανέφερε η Google. Οι συσκευές με βάση τον εξοπλισμό της MediaTek μπορεί να κοστίζουν στους παρόχους μόλις 70 δολάρια η μία, είπε η Carolina Milanesi, αναλύτρια της Gartner. Σήμερα, το φθηνότερο τηλέφωνο με Android κοστίζει στους παρόχους περίπου 200 δολάρια, ενώ οι χαμηλού κόστους συσκευές με Symbian περίπου 170 δολάρια , είπε.
Καθώς όλο και περισσότερα τηλέφωνα με χαμηλότερη τιμή έρχονται στην αγορά, περισσότεροι πάροχοι θα προσφέρουν τις συσκευές στους καταναλωτές δωρεάν. Αυτό θα μπορούσε να ενισχύσει την υιοθέτηση του Android, ειδικά στις αναδυόμενες αγορές όπως η Ινδία και η Κίνα. Αυτό θα προδώσει στο Android ένα ανάστημα σε σχέση με τη Nokia. Ενώ η εταιρεία με έδρα το Espoo (Φινλανδία) κατέχει μόνο ένα τμήμα της αγοράς των ΗΠΑ, είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τηλεφώνων σε παγκόσμιο επίπεδο. «Καθώς αναπτύσσεται το Android, ο κύριος πωλητής ο οποίος πρόκειται να αισθάνεται την πίεση είναι η Nokia,» λέει η Milanesi.
Κατά το πρώτο τρίμηνο, περισσότερο από 41% των smartphones που απεστάλησαν σε όλο τον κόσμο λειτουργούν με Symbian, το λογισμικό που χρησιμοποιείται στις περισσότερες συσκευές Nokia. Σχεδόν το 16% χρησιμοποιούσε το λειτουργικό σύστημα της Apple και το 10% Android, σύμφωνα με την συμβουλευτική εταιρεία ABI Research στο Oyster Bay της Νέας Υόρκης.
Η Nokia λέει ότι έχει το εμπορικό σήμα και τα προϊόντα για να διατηρήσει το μερίδιο αγοράς της στην Ευρώπη και την Ασία. «Η Nokia έχει αναπτύξει σε τοπικό επίπεδο λύσεις που αποτελούνται από προσιτά κινητά τηλέφωνα και εφαρμογές, που σχεδιάστηκαν και χτίστηκαν από το μηδέν για να ικανοποιήσουν τις συγκεκριμένες ανάγκες των πελατών στις αναδυόμενες αγορές,» λέει η εκπρόσωπος της Laurie Armstrong.
Τα δυο καλύτερα κινητά σε αυτή τη τιμή είναι το Xperia X10 Mini και το HTC Wildfire. Το δεύτερο το έχω επεξεργαστεί απο κοντά, πρόκειται για ενα φανταστικό κινητό και το μόνο που με χάλασε ήταν η οθόνη του, τέλεια για τα λεφτά του, αλλά τα pixels φαίνονται... (δεν αποτελώ μέτρο σύγκρισης, έχω το Desire που έχει καταπληκτική οθόνη). Αναμένεται πολύ σύντομα στην ελληνική αγορά σε απίστευτη τιμή! Δες λεπτομέρειες εδώ1. Προβλέπεται να βγεί στην (ελληνική) αγορά τις επόμενες εβδομάδες κάποιο άλλο κινητό με μια τιμή παραπλήσια ή 50 - 60 Ευρώ προς τα πάνω; Με εξαίρεση το Sony Ericsson Xperia X10 Mini, δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν σύντομα μοντέλα με τιμή της τάξης των 200 - 250 Ευρώ. Υπάρχει και το HTC Tatoo, το οποίο έχει Andoid 1.5 και είναι λίγο παλαιότερο μοντέλο. Αντίστοιχο είναι και το Samsung Galaxy Spica με Andoid 1.5.
Οτιδήποτε εχω αναφέρει προηγουμένως εξακολουθεί να ισχύει2. Τι βιβλία θα προτείνατε για Android development και ποιό είναι το κόστος τους; Έχετε προτείνει το Apress - Pro Android (Jun 2009). Για την αρχή θα αρκεστώ στο υλικό που υπάρχει στο web.
πλέον οι χώρες είναι 11, αλλά η Ελλάδα δυστυχώς οχι...rose wrote:Εχει αλλάξει αυτο η ακομα?
LinkGoogle is following in Nokia's footsteps today by offering its users a simple-to-use DIY app maker. Employing a design scheme that relies on visual blocks rather than oodles of arcane code, the App Inventor -- still in Beta, of course -- has functions for "just about anything" you can do with an Android handset, including access to GPS and phone functionality. All that's really missing is the raw creative talent, which we're sure you'll be happy to provide. Hit the source link to get involved or skip past the break for an educational video.
Κρίμα πάντως... Μπορείς να μου πεις πως είναι το Desire? γιατί όπως το βλέπω αυτό θα πάρω, καθώς δεν βρίσκω κάποιον εγκεκριμένο πωλητή από Αμερική για το evo!ventrix wrote:σήμερα ανακοινώθηκε και είναι σε πιλοτική φάση...
ακριβώς αυτός είναι ο λόγος, 4G δίκτυα δεν παίζουν ιδιαίτερα στην ευρώπη.
chriskin wrote:(desire ε; θα το παρω σε 2-3 μερες κι εγω)
Το έβαλε προσφορά ο Γερμανός στα 399 Ευρώ .
Πώπω... γιατί μου το κάνεις αυτό? Δεν θέλεις να πάω διακοπές ε?ventrix wrote:ενα καταπληκτικό τηλέφωνο, όπως έχω δηλώσει, δεν θα το αλλάξω με τίποτα...
απο: http://androidgreece.gr/forum/viewtopic ... 849&p=1802
kwnccc wrote:Πώπω... γιατί μου το κάνεις αυτό? Δεν θέλεις να πάω διακοπές ε?ventrix wrote:ενα καταπληκτικό τηλέφωνο, όπως έχω δηλώσει, δεν θα το αλλάξω με τίποτα...
Το έβαλε προσφορά ο Γερμανός στα 399 Ευρώ .![]()
Πολύ καλή προσφορά! Αν και τις περισσότερες φορές που είχα πάρει κινητό από το Γερμανο το είχα μετανιώσει γιατί συνέχει μου έβγαζαν όλο και κάποιο ελλάτωμα, ελλάτωμα που τις αρκετές φορές δεν κάλυπτε η εγγύηση...
Λίγο offtopic... αλλά είχε κανένας άλλος πρόβλημα ποτέ με κινητό από τον Γερμανό?rose wrote:kwnccc wrote: Πώπω... γιατί μου το κάνεις αυτό? Δεν θέλεις να πάω διακοπές ε?![]()
Πολύ καλή προσφορά! Αν και τις περισσότερες φορές που είχα πάρει κινητό από το Γερμανο το είχα μετανιώσει γιατί συνέχει μου έβγαζαν όλο και κάποιο ελλάτωμα, ελλάτωμα που τις αρκετές φορές δεν κάλυπτε η εγγύηση...
Εγω λέω να μην πάς δωσε τα 400Ε στο Γερμανο που θα βρεις αλλη ευκαιρία? Chriskin και εσύ απο Γερμανο αντε να ανεβάσουμε τα εσοδα του ΟΤΕ μας.
ναι το ξερω, γι αυτο θα το παρω σε καμια δυο μερεςventrix wrote:ενα καταπληκτικό τηλέφωνο, όπως έχω δηλώσει, δεν θα το αλλάξω με τίποτα...
ΟΤΕ μαςrose wrote: Εγω λέω να μην πάς δωσε τα 400Ε στο Γερμανο που θα βρεις αλλη ευκαιρία? Chriskin και εσύ απο Γερμανο αντε να ανεβάσουμε τα εσοδα του ΟΤΕ μας.
Όταν το πάρεις περιμένω εντυπώσεις!!chriskin wrote: αλλα ναι, απο το γερμανο θα το τσιμπησω οταν ειναι , αν και μ λειπουν ακομα καμια 50αρια ευρω, καποιος θα τα δωσει ελπιζω
εγω θα κανω τα παντα να βρω τα λεφτα Τωρα και να παω στο καταστημα πρωι πρωιkwnccc wrote:Όταν το πάρεις περιμένω εντυπώσεις!!chriskin wrote: αλλα ναι, απο το γερμανο θα το τσιμπησω οταν ειναι , αν και μ λειπουν ακομα καμια 50αρια ευρω, καποιος θα τα δωσει ελπιζω![]()
Από αύριο ξεκινάει η προσφορά...
Φανταζεσαι να ξεπουληθούν όλα??
Δεν ακούστηκε ωραία!!!!chriskin wrote:εγω θα κανω τα παντα να βρω τα λεφτα Τωρα και να παω στο καταστημα πρωι πρωιkwnccc wrote:Όταν το πάρεις περιμένω εντυπώσεις!!chriskin wrote: αλλα ναι, απο το γερμανο θα το τσιμπησω οταν ειναι , αν και μ λειπουν ακομα καμια 50αρια ευρω, καποιος θα τα δωσει ελπιζω![]()
Από αύριο ξεκινάει η προσφορά...
Φανταζεσαι να ξεπουληθούν όλα??![]()