Βοήθεια σχετικά με το τμημα!!

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
tasosatha
Buffer underflow exception
Academic status: High school
Βοήθεια σχετικά με το τμημα!!

Post by tasosatha » Sat Jul 17, 2010 10:35 pm

Φετος τελειωσα το σχολειο και θελω να ασχοληθω με πληροφορικη. Βεβαια είμαι αναμεσα σε 2 τμηματα: της ΑΣΟΕΕ και των Ιωαννινων. Δυσκολευομαι πολυ να επιλεξω ενα απο τα δυο και θα ηθελα να με βοηθησετε...Εχουν πολλες διαφορες τα δυο τμηματα? Το μονο που γνωρίζω για το τμημα της ΑΣΟΕΕ ειναι οτι οι αποφοιτοι γραφοντε στο οικονομικο επιμελητηριο αλλα απ' οτι εχω καταλαβει λιγοι ασχολουνται μετεπειτα με οικονομικα.Θα ηθελα πολυ να με βοηθησετε σχετικα με την επιλογη που πρεπει να κανω...
cypher
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a
Re: Βοήθεια σχετικά με το τμημα!!

Post by cypher » Sat Jul 17, 2010 11:24 pm

Δες για αρχη εδω http://www.cs.aueb.gr/under_grad_studie ... amma.shtml το προγραμμα/οδηγο σπουδων να παρεις μια ιδεα για το τι μαθηματα εχει η σχολη και κατα ποσο σε ενδιαφερουν και συγκρινε το με το αντιστοιχο της σχολης Ιωαννινων.
ImageImageImageImageImageImageImage
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by stoupeace » Sat Jul 17, 2010 11:26 pm

Γεια, και καλωσήρθες στο forum!

Δεν ξέρω πολλά για το τμήμα Ιωαννίνων, αρα δεν μπορω να σου κανω αμεση σύγκριση, θα σου πω όμως κάποια πράγματα για το δικό μας τμήμα :-D

Αρχικά, το τμήμα μας ασχολείται κυρίως με τον προγραμματισμό (όχι πολύ hardware). Τα οικονομικά υποχρεωτικά μαθήματα είναι 2 στο πρώτο έτος. Απο κει και πέρα, αν σου αρέσει το αντικείμενο, παίρνεις τον κύκλο (κατεύθυνση) των οικονομικών ως 1 απο τους 2 κύκλους που πρέπει να ολοκληρώσεις στο 3ο και 4ο έτος.
Εχουμε αρκετές εργασίες προγραμματιστικές κατα 95%, και αν θες να ασχοληθείς σοβαρά και να μάθεις, απαιτείται αρκετή παρακολούθηση. Ουσιαστικά, πρέπει να κρατάς επαφή όλο το 6μηνο, αλλά πάντα μπορείς να προγραμματίσεις το χρόνο που αφιερώνεις όσο θέλεις. ;)

Στα 2 χρόνια που είμαι εδώ, είμαι αρκετά ευχαριστημένος από το επίπεδο σπουδών, αλλά πάντα υπάρχει χώρος για βελτιώσεις. Μην ξεχνάς ότι πρόκειται για ελληνικό πανεπιστήμιο :???: Υπάρχουν 4-5 καθηγητές διαμάντια, 2-3 αντιπαθητικοί στην πλειοψηφία των φοιτητών που μείνανε, και γενικά είναι και θέμα προσωπικού γούστου, μη σε προκαταβάλλω.

Το πρόγραμμα διαλέξεων είναι μερικές φορές εξαντλητικό, στη χειρότερη να'χεις 12ωρο μια μέρα της εβδομάδας (9 πρωί με 9 βράδυ), αλλά θα δεις εσύ που θα κάνεις περικοπές, πάντα χωράνε αυτές :-p

Γενικά, ξέχασα να σου πω τόσα πολλά πράγματα, αλλά θα στα πούνε οι άλλοι. Είναι ενα απαιτητικό τμήμα σίγουρα, αλλά άμα γουστάρεις μια χαρά θα σου φανεί, και θα εντρυφήσεις και μόνος σου στα αντικείμενα που θέλεις και προσφέρονται στους κύκλους (Θεωρητική Πληροφορική, Οικονομικά, Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, Βάσεις Δεδομένων, και Δίκτυα, Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων και δεν ξέρω αν ξέχασα κανέναν κύκλο ή αν είπα τίποτα λάθος).
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
enum21
Venus Former Team Member

Post by enum21 » Sat Jul 17, 2010 11:27 pm

tasosatha wrote:Φετος τελειωσα το σχολειο και θελω να ασχοληθω με πληροφορικη. Βεβαια είμαι αναμεσα σε 2 τμηματα: της ΑΣΟΕΕ και των Ιωαννινων. Δυσκολευομαι πολυ να επιλεξω ενα απο τα δυο και θα ηθελα να με βοηθησετε...Εχουν πολλες διαφορες τα δυο τμηματα? Το μονο που γνωρίζω για το τμημα της ΑΣΟΕΕ ειναι οτι οι αποφοιτοι γραφοντε στο οικονομικο επιμελητηριο αλλα απ' οτι εχω καταλαβει λιγοι ασχολουνται μετεπειτα με οικονομικα.Θα ηθελα πολυ να με βοηθησετε σχετικα με την επιλογη που πρεπει να κανω...
Το τμήμα των Ιωαννίνων γιατί σε ενδιαφέρει; Μένεις εκεί;
tasosatha

Post by tasosatha » Sat Jul 17, 2010 11:43 pm

Ναι μενω στα Ιωαννινα και γι' αυτο σκεφτομουν οτι αν τα δυο τμηματα δεν εχουν σηματικες διαφορες να μεινω εδω...
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: N>4

Post by ja_the_invincible » Sun Jul 18, 2010 12:13 am

tasosatha wrote:Φετος τελειωσα το σχολειο και θελω να ασχοληθω με πληροφορικη. Βεβαια είμαι αναμεσα σε 2 τμηματα: της ΑΣΟΕΕ και των Ιωαννινων. Δυσκολευομαι πολυ να επιλεξω ενα απο τα δυο και θα ηθελα να με βοηθησετε...Εχουν πολλες διαφορες τα δυο τμηματα? Το μονο που γνωρίζω για το τμημα της ΑΣΟΕΕ ειναι οτι οι αποφοιτοι γραφοντε στο οικονομικο επιμελητηριο αλλα απ' οτι εχω καταλαβει λιγοι ασχολουνται μετεπειτα με οικονομικα.Θα ηθελα πολυ να με βοηθησετε σχετικα με την επιλογη που πρεπει να κανω...
Νομίζω πως η πληροφορική ιωαννίνων ασχολείται και με hardware.Στο δικό μας τμήμα από την άλλη δίνεται αρκετή έμφαση στον προγραμματισμό ( μέχρι το 2ο έτος τουλάχιστον θα έχεις ασχοληθεί με java , c++ , c ).Επίσης όσον αφορά τον οικονομικό κύκλο του τμήματος καλύτερα να μην τον θεωρείς ως καλή επιλογή ουσιαστικά έχει το ίδιο αντικείμενο με το Δετ , δεν έχεις καθαρά οικονομικές σπουδές.Από την άλλη υπάρχουν κύκλοι όπως οι Βάσεις και τα Δίκτυα που ασχολούνται με καθαρή πληροφορική.Θεωρώ καλύτερο να ενημερωθείς από κάποιον υπεύθυνο του πανεπιστημίου ιωαννίνων και να κάνεις την επιλογή σου με βάση το πρόγραμμα σπουδών.Βέβαια είναι και το οικονομικό στην μέση και η αθήνα είναι ακριβή πόλη οπότε ψάξτο καλά πριν αποφασίσεις. :smt023
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
enum21
Venus Former Team Member

Post by enum21 » Sun Jul 18, 2010 12:20 am

tasosatha wrote:Ναι μενω στα Ιωαννινα και γι' αυτο σκεφτομουν οτι αν τα δυο τμηματα δεν εχουν σηματικες διαφορες να μεινω εδω...
Θα πρέπει να λάβεις αρκετούς παράγοντες υπόψη σου πριν αποφασίσεις και κυρίως τον οικονομικό (διαμονή σε άλλη πόλη για παράδειγμα). Ρίχνoντας μια ματιά στον οδηγό σπουδών του τμήματος των Ιωαννίνων από http://www.cs.uoi.gr/Studies/GR/Undergr ... urses.html μια βασική διαφορά είναι ότι εκεί αρχίζετε με C για γλώσσα προγραμματισμού ενώ εδώ με Java (η οποία χρησιμοποιείται σε σχεδόν όλες τις εργασίες). Υπάρχουν ορισμένα κοινά μαθήματα και αρκετά ενδιαφέροντα που εμείς δεν έχουμε, όπως για παράδειγμα φυσική :-( αντί για αυτήν (που εδώ που τα λέμε είναι πιο απαραίτητη :-D ) έχουμε οικονομία και λογιστική (σε Οικονομικό Πανεπιστήμιο είμαστε βλέπεις :-p ).
Πάντως αντικειμενικά τώρα και όπως θα διαπιστώσεις και εσύ από μια σύντομη σύγκριση των διδασκόμενων μαθημάτων έχετε πολύ πιο ενδιαφέροντα (ρομποτική,ιατρική Πληροφορική, Παράλληλη Επεξεργασία και τα Πληροφοριακά Συστήματα ως μάθημα επιλογής :-p ), τώρα δεν ξέρω σε πόσο βάθος γίνονται (καλύτερα να ρωτήσεις και φοιτητές από εκεί! ;) ).
Καλό θα είναι να το σκεφτείς καλά και να πάρεις την καλύτερη για σένα απόφαση! :)
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Sun Jul 18, 2010 8:49 am

Τα Ιωάννινα έχουν οδηγό σπουδών μούρλια. Στην πράξη αυτό μπορεί να απέχει από τα χαρτιά, αλλα προσφέρουν μαθηματαρες. Γνωμη μου ειναι να μην ξεσπιτωθείς αφου εχεις τμημα Πληροφορικης στην πολη σου. Το εκανα και πλεον το ψιλομετανιωνω. Καλη βεβαια η ανεξαρτησια, το να μεινεις στην πρωτευουσα και να ξεφυγεις, αλλα αν οι δικοι σου δεν ειναι ανετα οικονομικα δεν αξιζει να τους ταλαιπωρησεις για ενα ισοδυναμο χαρτι.
Εκτος κι αν εισαι τοσο συνειδητοποιημενος και σε ενδιαφερει στο βαθος τι κανουν εδω. Αν θες οικονομικα και πληροφοριακα συστηματα ελα ΑΣΟΕΕ, αλλιως για καθαρη πληροφορικη μεινε εκει.

Btw οντως εγγραφομαστε στο οικονομικο επιμελητηριο;
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
enum21
Venus Former Team Member

Post by enum21 » Sun Jul 18, 2010 11:51 am

sandra wrote: Btw οντως εγγραφομαστε στο οικονομικο επιμελητηριο;

Έχει αναφερθεί και εδώ πολύ παλιότερα το θέμα αυτό. Και όντως στις προϋποθέσεις εισαγωγής λέει ότι
Ως μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας εγγράφονται όσοι:

είναι κάτοχοι πτυχίου οικονομικής κατεύθυνσης:
-> του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ),
άρα λογικά δεν πρέπει να ισχύει.. :roll: Δε βγάζουν και καμιά ανακοίνωση να ξέρουμε :-p
debbie
Gbyte level
Gbyte level

Post by debbie » Sun Jul 18, 2010 12:32 pm

sandra wrote:Btw οντως εγγραφομαστε στο οικονομικο επιμελητηριο;
Στο 1ο έτος, λίγο μετά που περάσαμε, με είχαν καλωσορίσει στο Οικονομικό Επιμελητήριο, συγκεκριμένα στο ΟΕΕ/ΤΑΚ (τμήμα ανατολικής Κρήτης) και μου έστελναν κάθε 3 μήνες το "Οικονομολογώντας" για κάποιο διάστημα. Σίγουρα θα είχαν επικοινωνήσει και μαζί σου! Δεν ξέρω τίποτα παραπάνω..πάντως δεν είχα κάνει αίτηση να εγγραφώ ή κάτι τέτοιο, μόνοι τους με πήραν τηλέφωνο.

Επίσης βρήκα κάτι σχετικό (και πρόσφατο) εδώ αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι αξιόπιστο γιατί δεν είναι από το site του Ο.Ε.Ε. :
Οι απόφοιτοι των Τμημάτων Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Πειραιώς έχουν τη δυνατότητα να εγγράφονται στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, που σημαίνει ότι έχουν το δικαίωμα να εργαστούν ως οικονομολόγοι ή ως λογιστές, αν αυτό επιθυμούν.
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Sun Jul 18, 2010 12:47 pm

sandra wrote:Τα Ιωάννινα έχουν οδηγό σπουδών μούρλια. Στην πράξη αυτό μπορεί να απέχει από τα χαρτιά, αλλα προσφέρουν μαθηματαρες. Γνωμη μου ειναι να μην ξεσπιτωθείς αφου εχεις τμημα Πληροφορικης στην πολη σου. Το εκανα και πλεον το ψιλομετανιωνω. Καλη βεβαια η ανεξαρτησια, το να μεινεις στην πρωτευουσα και να ξεφυγεις, αλλα αν οι δικοι σου δεν ειναι ανετα οικονομικα δεν αξιζει να τους ταλαιπωρησεις για ενα ισοδυναμο χαρτι.
Εκτος κι αν εισαι τοσο συνειδητοποιημενος και σε ενδιαφερει στο βαθος τι κανουν εδω. Αν θες οικονομικα και πληροφοριακα συστηματα ελα ΑΣΟΕΕ, αλλιως για καθαρη πληροφορικη μεινε εκει.

Btw οντως εγγραφομαστε στο οικονομικο επιμελητηριο;
sandra++

Ούτε να το σκέφτεσαι :-)
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Sun Jul 18, 2010 2:00 pm

Να συμφωνήσω με erevo.
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by *estrngd » Sun Jul 18, 2010 6:32 pm

sandra wrote:Τα Ιωάννινα έχουν οδηγό σπουδών μούρλια. Στην πράξη αυτό μπορεί να απέχει από τα χαρτιά, αλλα προσφέρουν μαθηματαρες. Γνωμη μου ειναι να μην ξεσπιτωθείς αφου εχεις τμημα Πληροφορικης στην πολη σου. Το εκανα και πλεον το ψιλομετανιωνω. Καλη βεβαια η ανεξαρτησια, το να μεινεις στην πρωτευουσα και να ξεφυγεις, αλλα αν οι δικοι σου δεν ειναι ανετα οικονομικα δεν αξιζει να τους ταλαιπωρησεις για ενα ισοδυναμο χαρτι.
++ κι από μένα, μεγάλη ζαλούρα τα οικονομικά και τα συστήματα αν σε ενδιαφέρει η 'καθαρή' πληροφορική.
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Sun Jul 18, 2010 7:37 pm

sandra++ Οι παραπάνω με έχουν καλύψει.
Υπάρχει η δυνατότητα να δεις και πιο θεωρητικά θέματα πληροφορικής (πέρα από εφαρμοσμένα όπως δίκτυα βάσεις κτλ) στα Ιωάννινα (δεν έχω κοιτάξει τον οδηγό σπουδών τους)? Τότε ίσως είναι η καλύτερη περίπτωση, αν ήθελες να ασχοληθείς ερευνητικά με τον τομέα. Πέρα από αυτά καλύτερα να μείνεις στον τόπο διαμονής σου μιας και έρχονται οικονομικά δυσχερείς εποχές. Καλή επιτυχία με την επιλογή σου :smt023
enum21
Venus Former Team Member

Post by enum21 » Sat Jul 24, 2010 10:28 pm

Τελικά tasosatha δε μας είπες τι αποφάσισες. :-)
madness
Mbyte level
Mbyte level

Post by madness » Sun Jul 25, 2010 2:51 pm

εγώ που πέρασα γιάννενα το μόνο που μου είχε μείνει από την μέρα της εγγραφής ήταν ο απίστευτος οδηγός σπουδών που μου έδωσαν (περιποιημένος λουστρασιών χαρτί και χαριτωμένο περιεχόμενο με τίλους μαθημάτων που σε εξιτάρουν θα έλεγα :smt016 ) και οι απίστευτες εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου... θύμιζε την πανεπιστημιούπολη μας (καμία σχέση με την ασοεε δηλ)!!! Τώρα από εργαστήρια κτλ δεν έχω ιδέα τι έχουν... αλλά το γεγονός ότι είναι Πανεπιστήμιο και όχι Οικονομικό Πανεπιστήμιο σου δίνει την δυνατότητα να έχεις πολλές εξόδους προς θετικές Καλλιτεχνικές και Ανθρωπιστικές επιστήμες... ενώ στην ασοεε κανένα μάρκετινγκ και πολύ σου είναι!!!

Περί ιωαννίνων 2 ακόμα θυμάμαι... το απίστευτο κρύο που είχα φάει παρόλο που ήταν γύρω στα μέσα με τέλη σεπτέμβη όταν πήγα για την εγγραφή και η ταλαιπωρία να φτάσω στο πανεπιστήμιο καθώς πέρναγαν γεμάτα τα λεωφορεία με φοιτητές και δεν σταμάταγαν καν! κατά τα άλλα η πόλη δε συγκρίνεται με αθήνα. αλλά ως ντόπιος δεν νομίζω ότι θα έχεις τέτοια θέματα.
Καθένας με την τρέλα του...
...εγώ προτιμώ την δική μου!!!
@Mobile Application Development (Symbian Qt, bada, Android, Java ME)
tasosatha

Post by tasosatha » Thu Sep 02, 2010 5:21 pm

Τελικα περασα στα Γιαννενα...θα ηθελα ομως να σας ρωτησω κατι αλλο και οποιος γνωριζει ας απαντησει...Γινεται αν περασω ολα τα μαθηματα του πρωτου έτους να παρω μεταγραφη στο τμημα σας και να εγγραφω στο δευτερο έτος???
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by stoupeace » Thu Sep 02, 2010 5:54 pm

tasosatha wrote:Τελικα περασα στα Γιαννενα...θα ηθελα ομως να σας ρωτησω κατι αλλο και οποιος γνωριζει ας απαντησει...Γινεται αν περασω ολα τα μαθηματα του πρωτου έτους να παρω μεταγραφη στο τμημα σας και να εγγραφω στο δευτερο έτος???
Νομίζω πριν απο 1-2 χρόνια άλλαξε το σύστημα των μεταγραφών και παίζουν περισσότεροι έλεγχοι (για να μην επαναληφθούν σκηνικά με παιδιά Υπουργών που περνάνε Ιατρική Αθήνας με 18 :-p )

Θα πρέπει να ρωτήσεις στη δική σου σχολή για το πώς και με τι κριτήρια θα πάρεις μεταγραφή. Καλή αρχή!
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
sinty
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: MSc

Post by sinty » Thu Sep 02, 2010 5:56 pm

Γίνεται να πάρεις μετεγγραφή υπό προϋποθέσεις (δεν ξέρω αν πληρείς κάποια κριτήρια) και να μην ξαναδώσεις τα μαθήματα που θεωρούνται ισοδύναμα! (Θεωρούνται περασμένα) Τώρα σίγουρα χρειάζονται λόγοι για να γίνει η μετεγγραφή...
She's lost in the darkness, fading away
I'm still around here, screaming her name
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Thu Sep 02, 2010 6:00 pm

Με 5 χιλιάρικα και "βουλευτικό μέσο" πας σε όποια σχολή θες (αρκεί να είναι αντίστοιχη της αρχικής που πέρασες)
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Thu Sep 02, 2010 6:10 pm

sinty wrote:Γίνεται να πάρεις μετεγγραφή υπό προϋποθέσεις (δεν ξέρω αν πληρείς κάποια κριτήρια) και να μην ξαναδώσεις τα μαθήματα που θεωρούνται ισοδύναμα! (Θεωρούνται περασμένα) Τώρα σίγουρα χρειάζονται λόγοι για να γίνει η μετεγγραφή...
ναι γίνεται...
Extreme Makeover... Mind edition...
3,6 μαθήματα/εξεταστική....
Image
enum21
Venus Former Team Member

Post by enum21 » Thu Sep 02, 2010 6:14 pm

Υπαρχει και σχετική εγκύκλιος για να είσαι πιο σίγουρος αν δικαιούσαι ή όχι. (ρίξε και μια ματιά στην τροποποιητική)
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”