Venus Feedback
- para
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
Re: Venus Feedback
χμ.. Ίσως Venus Feedback? Όχι ότι είναι feedback, αλλά συνήθως εκεί κάνουμε τις απορίες.
Απλά το είπα επειδή το portal δεν έχει να κάνει με το forum στο οποίο βρίσκονται τα pms.
Απλά το είπα επειδή το portal δεν έχει να κάνει με το forum στο οποίο βρίσκονται τα pms.
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
Venus is up and running again 

just in time...Van51 wrote:Venus is up and running again

Αύριο δίνω μάθημα και ήθελα να δω παλιά θέματα!

- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
- Shocker
- Gbyte level
- Academic status: N>4
τραγικό πάντως ρε σεις...δν γίνεται με κανέναν τρόπο να παραμένει Online το venus ? 

- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
YesΤόσο καιρό από τότε που (όπως φαντάζομαι) έπεσε ο server ήταν κλειστή η σχολή?
Τελικα τι εγινε και ειχε πεσει?

- dexter
- Venus Former Team Member
- Academic status: N>4
yeah baby!Van51 wrote:Venus is up and running again
ότι έγινε και στο πολυτεχνείο και είχε πέσει ο server του που εκτός των άλλων είναι πηγή λογισμικού για τα ubuntu..ultimate_aektzis wrote:YesΤόσο καιρό από τότε που (όπως φαντάζομαι) έπεσε ο server ήταν κλειστή η σχολή?
Τελικα τι εγινε και ειχε πεσει?
εδώ πάνε διακοπές και οι servers να ξεκουραστούν

http://foss.aueb.gr
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
Το ξεσυνήθισα
Καλη ανασταση!

Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
-
χεχε ... είχε πέσει το ρεύμα κι εξαντλήθηκε η μπαταρία του UPS, που σημαίνει ότι το τελευταίο έκλεισε και περίμενε κάποιον καλό administrator να πάει να το ανοίξει. Ευχαριστούμε όποιον το έκανε 

- zweistein
- Wow! Terabyte level
πω ρε παιδιά μιλάμε για τραγική κατάσταση... ευτυχώς που άνοιξε γιατί ξεκινάει η εξεταστική και έχουν να πέσουν και να απαντηθούν πολλές απορίες.
Πάντως το έχω λίγο απορία, ένα εναλλακτικό host στο σπίτι κανενός διαχειριστή δεν είναι εφικτό να γίνει? Με λίγο donation και υπομονή νομίζω μπορούμε να τα καταφέρουμε.. Τουλάχιστον για το forum που δεν θέλει και τρελή επεξεργαστική ισχύ πρέπει να είναι εφικτό και σε ένα σχετικά φτηνό pc.
Πάντως το έχω λίγο απορία, ένα εναλλακτικό host στο σπίτι κανενός διαχειριστή δεν είναι εφικτό να γίνει? Με λίγο donation και υπομονή νομίζω μπορούμε να τα καταφέρουμε.. Τουλάχιστον για το forum που δεν θέλει και τρελή επεξεργαστική ισχύ πρέπει να είναι εφικτό και σε ένα σχετικά φτηνό pc.

- cypher
Δεν ειναι το pc το προβλημα αλλα η συνδεση. Θελουμε γραμμη με παραπανω upload απο ενα π.χ. 1Mbps. 

- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Εγω παντως αν ειναι να δινω καποιο ποσο για να το εχουμε aueb free ειμαι μεσα 

Γιατί να μην γίνουν αρχικά κάποιες πιο απλές κινήσεις? Όπως ας πούμε να προμηθευτεί ο admin κλειδί για το cslab1, ή να πάει ο server στο cslab2 (γιατί από ότι έχω καταλάβει αυτό μένει ανοιχτό το καλοκαίρι, ενώ το 1 όχι), ή ακόμα να πάμε τον server στο κτήριο των μεταπτυχιακών (θα γλιτώσουμε και τις καταλήψεις)?? Και αν μας το αρνηθούν ας την κάνουμε.ultimate_aektzis wrote:Εγω παντως αν ειναι να δινω καποιο ποσο για να το εχουμε aueb free ειμαι μεσα
- marios
- Wow! Terabyte level
Προσωπικά είμαι αντίθετος με το να φύγουμε από το aueb.gr domain, αφού είναι ένας από τους βασικούς λόγους για εγγραφή νέων μελών(κάτι σε αυτό το domain, δεν μπορεί εξ ορισμού να είναι ούτε παραταξιακό ούτε να έχει στόχο το κέρδος, οπότε κάποιος "νέος" μπορεί να το "εμπιστευθεί" ευκολότερα απ'ότι ένα venus.marios.gr portal/forum).
Δεν ξέρω αν το mouth-to-mouth επαρκεί για να μπαίνουν νέα άτομα(λογικά αν δεν είσαι .aueb.gr δεν θα δίνει και η γραμματεία χαρτί στην εγγραφη) χωρίς να έχουν ενδοιασμούς.
My vote(if it counts) είναι για κινήσεις βελτίωσης χωρίς αλλαγή domain.
Δεν ξέρω αν το mouth-to-mouth επαρκεί για να μπαίνουν νέα άτομα(λογικά αν δεν είσαι .aueb.gr δεν θα δίνει και η γραμματεία χαρτί στην εγγραφη) χωρίς να έχουν ενδοιασμούς.

Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
++marios wrote:Προσωπικά είμαι αντίθετος με το να φύγουμε από το aueb.gr domain, αφού είναι ένας από τους βασικούς λόγους για εγγραφή νέων μελών(κάτι σε αυτό το domain, δεν μπορεί εξ ορισμού να είναι ούτε παραταξιακό ούτε να έχει στόχο το κέρδος, οπότε κάποιος "νέος" μπορεί να το "εμπιστευθεί" ευκολότερα απ'ότι ένα venus.marios.gr portal/forum).
Δεν θα είμαστε "επίσημη" online κοινότητα μπλα μπλα, χωρίς το aueb.gr. Απλα χρειάζεται να μας πάρουν περισσότερο στα σοβαρά. Δεν είναι δυνατόν με τόσα προβλήματα, ο admin να μην έχει ένα κλειδί για το lab!
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
- Michelle
- Gbyte level
Θα μπορούσε να είναι σε εξωτερικό host και να έχει ακόμα τέτοιο (sub)domain. Δεν έχει να κάνει.marios wrote:Προσωπικά είμαι αντίθετος με το να φύγουμε από το aueb.gr domain, αφού είναι ένας από τους βασικούς λόγους για εγγραφή νέων μελών(κάτι σε αυτό το domain, δεν μπορεί εξ ορισμού να είναι ούτε παραταξιακό ούτε να έχει στόχο το κέρδος, οπότε κάποιος "νέος" μπορεί να το "εμπιστευθεί" ευκολότερα απ'ότι ένα venus.marios.gr portal/forum).
Question everything (and first of all, yourself)
w3.org/People/all#lea ✿ lea.verou.me ✿ @leaverou on Twitter
- netharis
Γενικά δεν είναι και τόσο εύκολο:
Να έχουμε ένα backup μηχάνημα κάποιος από εμάς στο σπίτι μας έχουμε προβλήματα:
-Synchronize
-Bandwidth
-Domain
Να το πάμε κάπου έξω και να κρατήσουμε το domain, δεν νομίζω να είναι εφικτό. Έχω την εντύπωση πως οι nameservers είναι εσωτερικοί στην ΑΣΟΕΕ.
Επίσης θυμηθείτε ότι το πανεπιστήμιο μας κάνει εξυπηρέτηση που στεγάζει το Venus. Δεν είναι υποχρέωση τους να μας φιλοξενήσουν.
Το πρόβλημα είναι κυρίως σε περιόδους διακοπών που αν γίνει κάτι (όπως έγινε πριν 3 βδομάδες) και πέσει το ρεύμα η κάτι αντίστοιχο δεν έχουμε πρόσβαση.
Να έχουμε ένα backup μηχάνημα κάποιος από εμάς στο σπίτι μας έχουμε προβλήματα:
-Synchronize
-Bandwidth
-Domain
Να το πάμε κάπου έξω και να κρατήσουμε το domain, δεν νομίζω να είναι εφικτό. Έχω την εντύπωση πως οι nameservers είναι εσωτερικοί στην ΑΣΟΕΕ.
Επίσης θυμηθείτε ότι το πανεπιστήμιο μας κάνει εξυπηρέτηση που στεγάζει το Venus. Δεν είναι υποχρέωση τους να μας φιλοξενήσουν.
Το πρόβλημα είναι κυρίως σε περιόδους διακοπών που αν γίνει κάτι (όπως έγινε πριν 3 βδομάδες) και πέσει το ρεύμα η κάτι αντίστοιχο δεν έχουμε πρόσβαση.

Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
- zweistein
- Wow! Terabyte level
Ρε παιδιά έχω ακούσει ότι υπάρχουν domains που δίνουν χώρο με 100 ευρώ για 5 χρονια.
Αν αυτό αληθεύει νομίζω δεν θα είναι καθόλου δύσκολο να βάλουμε από 5 EUR donations και να σηκώσουμε την σελίδα μας εκεί, θα έχουμε και ένα αξιόλογο back up έτσι.
Αν αυτό αληθεύει νομίζω δεν θα είναι καθόλου δύσκολο να βάλουμε από 5 EUR donations και να σηκώσουμε την σελίδα μας εκεί, θα έχουμε και ένα αξιόλογο back up έτσι.

zweistein wrote:Ρε παιδιά έχω ακούσει ότι υπάρχουν domains που δίνουν χώρο με 100 ευρώ για 5 χρονια.
μπορει μετα οι φοιτητες να θεωρουν αυτοματα οτι το site ειναι καποιας παραταξης και χανεται ετσι ολο το νοημα του
βλεπω ηδη τα παιδακια απο καμια δυο παραταξεις να λενε πως αυτοι εφτιαξαν το venus.
καλυτερα μεσα στην ασοεε και με προβληματα παρα εξωτερικο - και δεν ειναι οτι εχω προβλημα να δωσω καποια λεφτα σιγουρα.
η μεταφορα του σερβερ σε αιθουσα που μενει συχνοτερα ανοιχτη μ φαινεται πιο λογικη, το cslab2 πχ που αναφερθηκε παραπανω
- Michelle
- Gbyte level
Αυτά είναι για μικρότερα sites και έχουν και πολύ μικρότερες δυνατότητες παραμετροποίησης και πρόσβασης στο server αφού στο ίδιο μηχάνημα φιλοξενούνται χιλιάδες sites (πχ συνήθως δεν έχεις SSH access).zweistein wrote:Ρε παιδιά έχω ακούσει ότι υπάρχουν domains που δίνουν χώρο με 100 ευρώ για 5 χρονια.
Επίσης, το domain είναι άλλο πράγμα, εμείς μιλάμε για hosting (αν και μάλλον εκ παραδρομής το έγραψες έτσι).
Πάντως θεωρώ κι εγώ ότι το .aueb.gr είναι σημαντικό plus, όχι επειδή αλλιώς θα νομίζουν ότι ανήκει σε παράταξη, έχει πλέον μια Α ιστορία το Venus ώστε να μην κινδυνεύει από τέτοιες παρανοήσεις, αλλά κυρίως για το κύρος και την "επισημότητα" που προσδίδει στο forum και τη βοήθεια που παρέχει το ΟΠΑ δίνοντας το link σε φοιτητές.
Question everything (and first of all, yourself)
- zweistein
- Wow! Terabyte level
θα συμφωνήσω, απλά δεν μου αρέσει η ιδέα ότι ολόκληρη η ηλεκτρονική κοινότητα μας εξαρτάται από το αν θα κάνει κέφι στον εκάστοτε δημόσιο υπάλληλο που δουλεύει στην asoee να μπει να κάνει ένα boot στους servers... anyway..

- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Ρε οι μισοι απο αυτους δυσκολευονται να περασουν java2 θελουν να στησουν και server απο το 0.?βλεπω ηδη τα παιδακια απο καμια δυο παραταξεις να λενε πως αυτοι εφτιαξαν το venus.

Εδω οποιος εχει αντιρρησεις για το θεμα του venus.

Επισης οι δημιουργοι του κανουν διδακτορικο στην Αμερικη τωρα, με οτι αυτο συνεπαγεται για τον παραπανω lol ισχυρισμο.Βεβαια "εφτιαξαν" το venus αλλα με την πρωτη ευκαιρια το κραζουν γιατι δεν τους αφηνουμε να κανουνε promotion.