Ένα μέλλον ως μετανάστες ονειρεύονται οι νέοι πτυχιούχοι

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Ένα μέλλον ως μετανάστες ονειρεύονται οι νέοι πτυχιούχοι

Post by Theofaman » Mon Aug 30, 2010 2:39 pm

Κύμα μετανάστευσης του νέου επιστημονικού προσωπικού που υπάρχει στη χώρα απειλεί να δημιουργήσει η παρατεταμένη ύφεση στην αγορά και οι ολοένα και λιγότερες ευκαιρίες για μόνιμη και ασφαλή εργασία που προσφέρουν οι ελληνικές επιχειρήσεις.

Το συμπέρασμα-σοκ που προκύπτει από τη μεγάλη έρευνα της Κάπα Research, η οποία έγινε για λογαριασμό του Βήματος με την υποστήριξη του in.gr , είναι ότι επτά στους δέκα Έλληνες οι οποίοι είτε έχουν ολοκληρώσει είτε ολοκληρώνουν τις σπουδές τους θα εγκατέλειπαν ευχαρίστως την Ελλάδα για μια δουλειά στο εξωτερικό, ενώ οι μισοί από αυτούς έχουν ήδη προβεί και στις σχετικές ενέργειες.

Η πανελλαδική δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 5.442 νέων από 22 ως 35 ετών, τελειόφοιτους ή απόφοιτους ΑΕΙ και ΤΕΙ, εκ των οποίων η συντριπτική πλειονότητα είτε αναζητεί δουλειά είτε εργάζεται αλλά με μη ικανοποιητικούς όρους....
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231056766
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Re: Ένα μέλλον ως μετανάστες ονειρεύονται οι νέοι πτυχιούχοι

Post by chriskin » Mon Aug 30, 2010 2:54 pm

στα λογια ολοι θελουν να φυγουν απο την ελλαδα, ειτε επειδη θελουν καλυτερη ζωη ειτε επειδη τους το εχουν περασει οτι το θελουν μιας και ακουγεται συνεχεια
αμα 7 στους 10 ηθελαν να φυγουν ομως, γιατι φευγουν τοσο λιγοτεροι;
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Mon Aug 30, 2010 2:57 pm

chriskin wrote:στα λογια ολοι θελουν να φυγουν απο την ελλαδα, ειτε επειδη θελουν καλυτερη ζωη ειτε επειδη τους το εχουν περασει οτι το θελουν μιας και ακουγεται συνεχεια
Λεφτά? Εδώ κυνηγάμε έναν καλό μέσο όρο μπας και πάρουμε υποτροφία για κανα μεταπτυχιακό έξω!
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level

Post by Theofaman » Mon Aug 30, 2010 3:02 pm

chriskin wrote:στα λογια ολοι θελουν να φυγουν απο την ελλαδα, ειτε επειδη θελουν καλυτερη ζωη ειτε επειδη τους το εχουν περασει οτι το θελουν μιας και ακουγεται συνεχεια
Δεν είναι και λίγοι Έλληνες έξω http://en.wikipedia.org/wiki/Greek_dias ... mographics
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Mon Aug 30, 2010 3:07 pm

αλλο λεω : σιγουρα δν ειναι 7 στους 10 που φευγουν ετσι δεν ειναι;

αντε να φυγει ενας στους 100 , το πολυ δυο

@stoupeace : ναι, μεταπτυχιακο αμα κατσει εξω, αλλα θα καθοσουν να ζησεις μακρια απο καθε γνωστο σου για παντα;
γιατι κι εγω μαθαινω φινλανδικα με τη λογικη (και) του να παω προς τα εξω για σπουδες αλλα το να μενω μονιμα εκει δεν μπορω να πω οτι με ενθουσιαζει

@Theofaman : αυτοι της διασπορας ειναι κυριως απογονοι αυτων που ειχαν φυγει προηγουμενες δεκαετιες. δεν λεω οτι η ελλαδα δν εχει ιστορια στο "να φυγουμε απο εδω μεσα" , απλα οτι σιγουρα δεν φευγουν 7 στους 10 (αμα το ηθελαν, γιατι δεν το κανουν εστω οι μισοι απο αυτους;)
kwnccc
Mbyte level
Mbyte level

Post by kwnccc » Mon Aug 30, 2010 3:17 pm

chriskin wrote:αλλο λεω : σιγουρα δν ειναι 7 στους 10 που φευγουν ετσι δεν ειναι;

αντε να φυγει ενας στους 100 , το πολυ δυο

@stoupeace : ναι, μεταπτυχιακο αμα κατσει εξω, αλλα θα καθοσουν να ζησεις μακρια απο καθε γνωστο σου για παντα;
γιατι κι εγω μαθαινω φινλανδικα με τη λογικη (και) του να παω προς τα εξω για σπουδες αλλα το να μενω μονιμα εκει δεν μπορω να πω οτι με ενθουσιαζει

@Theofaman : αυτοι της διασπορας ειναι κυριως απογονοι αυτων που ειχαν φυγει προηγουμενες δεκαετιες. δεν λεω οτι η ελλαδα δν εχει ιστορια στο "να φυγουμε απο εδω μεσα" , απλα οτι σιγουρα δεν φευγουν 7 στους 10 (αμα το ηθελαν, γιατι δεν το κανουν εστω οι μισοι απο αυτους;)
7 στους 10 πιστεύω θέλουν να μεταναστέψουν... θέλει όμως κότσια για να το κάνει κάποιος αυτό!
Πρέπει να αφήσει πίσω οικογένεια, φίλους κλπ, δεν είναι καθόλου εύκολο απόφαση,είναι σαν να πρέπει να ξεκινήσεις από το 0!
από τους 7 ακόμα και οι 3 να μεταναστεύουν είναι πολύ μεγάλο ποσοστό!
Last edited by kwnccc on Mon Aug 30, 2010 3:18 pm, edited 2 times in total.
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Mon Aug 30, 2010 3:17 pm

chriskin wrote:@stoupeace : ναι, μεταπτυχιακο αμα κατσει εξω, αλλα θα καθοσουν να ζησεις μακρια απο καθε γνωστο σου για παντα;
Δε θέλω να λεω μεγάλα λόγια, αλλά πραγματικά, μετά απο 2 χρόνια σπουδές έξω δε γύρναγα για κανένα λόγο. Οσοι γνωστοί/φίλοι μου έχουν φύγει έξω για σπουδές, δεν έχουν γυρίσει, ουτε σκοπεύουν.

Πάντως ισχύει ότι πολλοί το λένε και λίγοι το κάνουν. Μια απόφαση ζωής είναι, λογικό το βρίσκω.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
kwnccc
Mbyte level
Mbyte level

Post by kwnccc » Mon Aug 30, 2010 3:19 pm

Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα οι ευκαιρίες που υπάρχουν είναι ελάχιστες και εκεί που υπάρχουν να μη πληρώνουν καλά!
Για ποιο λόγο λοιπόν να θέλει κάποιος να μείνει στην Ελλάδα μετά τις σπουδές του? Για να ψάξει να βρει μια δουλειά για την οποία θα πρέπει να χτενίσει κάθε δυνατό μέσο που μπορεί να βρει ή μήπως για την ποιότητα ζωής που του προσφέρει η χώρα αυτή!
Είναι πολύ δύσκολη απόφαση να πει κανείς ότι τέλος θα μείνω μόνιμα στο εξωτερικό, αλλά από την αλλή δεν υπάρχουν πια περιθώρια! Για πιο λόγο να σκίζεται ο καθένας όταν αύριο θα βγει σε μια κοινωνία που αξιοκρατία δεν υπάρχει πουθενά?
Και μεταξύ μας, τι μέλλον μπορεί να σου εξασφαλίσει η χώρα μας?
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Mon Aug 30, 2010 3:25 pm

Γιατι ειναι δυσκολη αποφαση να πεις οτι πας εξω?Σορυ αλλα ειμαι πολυ αισιοδοξος για να κολλησω σε τετοιες λεπτομερειες οπως αυτες που ακουω συνηθως.Οκ, θα μου λειψει η οικογενεια μου και καποιοι φιλοι μου αλλα προκειμενου να μην στεναχωρηθουν αυτοι δεν θα κυνηγησω τις πιθανοτητες να προοδευσω στην ζωη μου?Την τελευταια φορα που ειπα τετοιο πραμα βεβαια καποιοι με ειπαν εγωιστη αλλα τι να κανεις, δεν τους χωρανε ολους τα τρελαδικα. :-p

Και στην τελικη γιατι να μην σας αρεσει εξω?Πηγατε ειδατε και αποφανθηκατε?Η σας εχουν πεισει οτι ζουνε μεσα στην μιζερια γιατι τα μαγαζι κλεινουν πριν τις 2?Ξερετε πχ πολλους Αλβανους που σκεφτονται να επαναπατριστουν?Γιατι εγω γνωριζω αρκετους αλλα κανεις δεν συζηταει τετοια ενδεχομενα...
kwnccc
Mbyte level
Mbyte level

Post by kwnccc » Mon Aug 30, 2010 3:31 pm

ultimate_aektzis wrote:Γιατι ειναι δυσκολη αποφαση να πεις οτι πας εξω?Σορυ αλλα ειμαι πολυ αισιοδοξος για να κολλησω σε τετοιες λεπτομερειες οπως αυτες που ακουω συνηθως.Οκ, θα μου λειψει η οικογενεια μου και καποιοι φιλοι μου αλλα προκειμενου να μην στεναχωρηθουν αυτοι δεν θα κυνηγησω τις πιθανοτητες να προοδευσω στην ζωη μου?Την τελευταια φορα που ειπα τετοιο πραμα βεβαια καποιοι με ειπαν εγωιστη αλλα τι να κανεις, δεν τους χωρανε ολους τα τρελαδικα. :-p

Και στην τελικη γιατι να μην σας αρεσει εξω?Πηγατε ειδατε και αποφανθηκατε?Η σας εχουν πεισει οτι ζουνε μεσα στην μιζερια γιατι τα μαγαζι κλεινουν πριν τις 2?Ξερετε πχ πολλους Αλβανους που σκεφτονται να επαναπατριστουν?Γιατι εγω γνωριζω αρκετους αλλα κανεις δεν συζηταει τετοια ενδεχομενα...
Όταν σκέφτεσαι να μεταναστεύσεις και κριτήριο σου είναι το τι ώρα κλείνουν τα μαγαζιά, απλά πηγαινε στο wikipedia και βάλε το όνομα σου δίπλα στο FAIL!! :lol: :lol:
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Δεν μιλάω προσωπικά για σένα, γενικά μιλάμε! :-p p.s. Χάσαμε χθες ρε γαμώτο!
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Mon Aug 30, 2010 3:33 pm

ultimate_aektzis wrote:Γιατι ειναι δυσκολη αποφαση να πεις οτι πας εξω?Σορυ αλλα ειμαι πολυ αισιοδοξος για να κολλησω σε τετοιες λεπτομερειες οπως αυτες που ακουω συνηθως.Οκ, θα μου λειψει η οικογενεια μου και καποιοι φιλοι μου αλλα προκειμενου να μην στεναχωρηθουν αυτοι δεν θα κυνηγησω τις πιθανοτητες να προοδευσω στην ζωη μου?Την τελευταια φορα που ειπα τετοιο πραμα βεβαια καποιοι με ειπαν εγωιστη αλλα τι να κανεις, δεν τους χωρανε ολους τα τρελαδικα. :-p

δεν ειπε κανεις να κατσεις εδω για να μην στεναχωρηθουν - εσυ θα εισαι (οχι εσυ συγκεκριμενα, αυτος που θα παει να φυγει εννοω) αυτος που θα στεναχωριεται λογικα αμα φυγει - συνηθως ετσι γινεται.
οσο για τους αλβανους και τους λοιπους βαλκανιους (η και μη ) που ερχονται στην ελλαδα, συνηθως ερχονται με ολοκληρη την οικογενεια τους, η επιστρεφουν συχνα πισω για να τους δουν.

οσο για το αμα ο κοσμος "εξω" ειναι περισσοτερο καταθλιπτικος δν ειναι τελειως ψεμα αλλα πραγματι υπαρχουν υπερβολες σε αυτο το θεμα - δεν μας νιαζει ομως σε αυτη τη φαση πως θα ειναι εκει ενας ντοπιος αλλα πως θα ειμαστε εμεις ως μεταναστες με κανεναν γνωστο - αρκετους τους ξενιζει αυτο, ειδικα αμα εχουν συνηθισει σε μεγαλες παρεες
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Mon Aug 30, 2010 3:45 pm

Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[quote="kwnccc"][quote="ultimate_aektzis"]Γιατι ειναι δυσκολη αποφαση να πεις οτι πας εξω?Σορυ αλλα ειμαι πολυ αισιοδοξος για να κολλησω σε τετοιες λεπτομερειες οπως αυτες που ακουω συνηθως.Οκ, θα μου λειψει η οικογενεια μου και καποιοι φιλοι μου αλλα προκειμενου να μην στεναχωρηθουν αυτοι δεν θα κυνηγησω τις πιθανοτητες να προοδευσω στην ζωη μου?Την τελευταια φορα που ειπα τετοιο πραμα βεβαια καποιοι με ειπαν εγωιστη αλλα τι να κανεις, δεν τους χωρανε ολους τα τρελαδικα. :-p Και στην τελικη γιατι να μην σας αρεσει εξω?Πηγατε ειδατε και αποφανθηκατε?Η σας εχουν πεισει οτι ζουνε μεσα στην μιζερια γιατι τα μαγαζι κλεινουν πριν τις 2?Ξερετε πχ πολλους Αλβανους που σκεφτονται να επαναπατριστουν?Γιατι εγω γνωριζω αρκετους αλλα κανεις δεν συζηταει τετοια ενδεχομενα...[/quote] Όταν σκέφτεσαι να μεταναστεύσεις και κριτήριο σου είναι το τι ώρα κλείνουν τα μαγαζιά, απλά πηγαινε στο wikipedia και βάλε το όνομα σου δίπλα στο FAIL!! :lol: :lol: [spoiler]Δεν μιλάω προσωπικά για σένα, γενικά μιλάμε! :-p p.s. Χάσαμε χθες ρε γαμ...![/quote] Αστα να πανε...δεν πανε με την Τσουμελεκα να κανουν κανα βαδην λεω γω? :-p

δεν ειπε κανεις να κατσεις εδω για να μην στεναχωρηθουν - εσυ θα εισαι (οχι εσυ συγκεκριμενα, αυτος που θα παει να φυγει εννοω) αυτος που θα στεναχωριεται λογικα αμα φυγει - συνηθως ετσι γινεται.
Οχι ρε δεν θα στεναχωρηθουνε οι γονεις σου αν φυγεις...παιζει απο την χαρα τους να διοργανωσουν και βραδια strip poker.
οσο για τους αλβανους και τους λοιπους βαλκανιους (η και μη ) που ερχονται στην ελλαδα, συνηθως ερχονται με ολοκληρη την οικογενεια τους, η επιστρεφουν συχνα πισω για να τους δουν.
Οκ κολλησες στην εθνικοτητα...βαλε Πακιστανους.Απλα ειπα για Αλβανους γιατι γνωριζω αρκετους.Αυτοι γιατι δεν σκεφτονται να φυγουν?Μηπως γιατι η ποιοτητα ζωης της Ελλαδας(ναι αυτο το χαλι που κραζουμε καθημερινα εμεις) ουτε που το ονειρευονται σε εκεινες τις χωρες?Εσυ αντιστοιχα που πχ στην Γερμανια ή την Σουηδια θα βιωσεις κατι αναλογο γιατι να θες να φυγεις?Δεν σου λεει κανεις οτι δεν θα ξαναγυρισεις, προσεχε το αυτο.Θυμαμαι ειχα γνωρισει ηλεκτρονικα εναν ΑΕΚτζη που μενει Ελβετια μονιμα και παιρνει διαρκειας και ανα 2 εντος το πολυ ειναι μεσα.Ερχοταν Παρασκευη βραδυ και εφευγε Κυριακη βραδυ.Και τους γονεις του εβλεπε και την ομαδα του.

οσο για το αμα ο κοσμος "εξω" ειναι περισσοτερο καταθλιπτικος δν ειναι τελειως ψεμα αλλα πραγματι υπαρχουν υπερβολες σε αυτο το θεμα - δεν μας νιαζει ομως σε αυτη τη φαση πως θα ειναι εκει ενας ντοπιος αλλα πως θα ειμαστε εμεις ως μεταναστες με κανεναν γνωστο - αρκετους τους ξενιζει αυτο, ειδικα αμα εχουν συνηθισει σε μεγαλες παρεες
Ναι ειδαμε και στην "πιο ηλιολουστη χωρα του κοσμου" οτι οι αυτοκτονιες ειναι φαινομενο προς εξαφανιση :-p
Μεχρι και αρση απορρητου :shock: γινεται πλεον αν γραψει καποιος στο internet οτι θα αυτοκτονησει.Και γιατι ντε και καλα να μεινεις μονος σου εκει περα?Δεν θα κανεις φιλους?Ειδικα αν πας για σπουδες...
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Mon Aug 30, 2010 4:03 pm

Κακά τα ψέματα... Πλέον, το μόνο σοβαρό εμπόδιο για να μην μεταναστεύσει κανείς είναι το οικονομικό. Δεν υφίσταται κανένα επαγγελματικό κίνητρο να μείνει κάποιος εδώ (εκτός αν θέλει να ασχοληθεί εκτενώς με τη λαμογιά και τον συνδικαλισμό). Σε ό,τι αφορά φίλους, οικογένεια, κλπ, υπάρχουν τόσα τεχνολογικά μέσα επικοινωνίας που δεν νομίζω να φανεί η έλλειψη.

Αν το δούμε ιστορικά, είναι απόλυτα φυσιολογικά τα αποτελέσματα της έρευνας: Όταν μία χώρα βουλιάζει στην παρακμή, όσοι έχουν τη δυνατότητα φεύγουν προς χώρες όπου θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν το ταλέντο, τις γνώσεις και την εμπειρία τους. Αυτό συνέβαινε πάντα και δεν πρόκειται να αλλάξει τώρα.

Από την έρευνα, πάντως, βλέπω και κάτι αισιόδοξο: Επιτέλους, μερικοί Έλληνες άρχισαν να σκέφτονται...
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Mon Aug 30, 2010 4:05 pm

@ultimate

δεν ειπα οτι δεν θα στεναχωρηθουν, απλα οτι κυριως εσυ θα εχεις προβλημα αντι για τους γονεις - η πως τουλαχιστον το δικο σου προβλημα θα ειναι πιθανοτερος λογος να σε κρατησει πισω.
\
δεν κολλησα στην εθνικοτητα .
επειδη γνωριζω αρκετους απο την ελληνικη κοινοτητα στη γερμανια οι περισσοτεροι λενε οτι θελουν να γυρισουν (η εχουν ηδη γυρισει).
προφανως δεν λεω οτι το θελουν ολοι - απλα αρκετοι μεταναστες πανε εξω για μικρο χρονικο διαστημα και μετα με καποια λεφτα που βαζουν στη ακρη συνεχιζουν τη ζωη στη χωρα τους. εκτος απο τους αλβανους πχ που προτιμουν να συνεχισουν τη ζωη τους εδω (συνηθως) οι υπολοιποι μεταναστες στην ελλαδα αυτην την ταση εχουν συνηθως - το ιδιο και οι ελληνες που πανε εξω.
\
ρε συ δν ειναι το ιδιο ευκολο να εχεις παρεα που να μιλαει τη γλωσσα σου και το ιδιο ευκολο να εχεις παρεα που μιλαει τελειως διαφορετικη γλωσσα την οποια ισα που ξερεις η και καθολου.
προφανως και γινεται, και προφανως για πολλους ειναι κομπλε εξω. απλα αυτο που ελεγα στην αρχη ειναι πως οσοι λενε πως θελουν να πανε εξω δεν το εχουν σκεφτει αρκετα σοβαρα ακομα. μολις υπολογισουν τι πραγματικα θα γινει μολις φυγουν μειωνονται πολυ αυτοι που θελουν να φυγουν.

(το οτι η αυτοκτονιες ειναι λιγοτερες εδω κατω παντως ειναι δεδομενο - χωρις αυτο να εχει να κανει ιδιαιτερα με τον ηλιο.
η ελλαδα πχ εχει 2.8 ανα 100.000 το χρονο ενω η ιαπωνια πχ 24.4 , η φινλανδια 18.8, η σουηδια 13.2 , ηπα 11.1 κτλ.
η διαφορα ειναι Τεραστια νομιζω.)
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: N>4

Post by ja_the_invincible » Mon Aug 30, 2010 4:17 pm

Να σας το λύσω?άμα δεν είσαι σίγουρος για την αποκατάσταση σου δεν πας εξωτερικό.η περίπτωση να πας και να κάνεις σπουδές χειρότερες απ'ότι περιμένεις ή να μην βρεις δουλειά ικανοποιητική είναι αρκετά σημαντική.πρέπει να ζυγίζεις τους παράγοντες όταν είναι να επενδύσεις σε κάτι το οποίο και χρονικά και χρηματικά θα σε πάει πίσω.επίσης η προσαρμογή είναι αρκετά δύσκολη σε μία ξένη χώρα πόσο μάλλον αν η εγκατάσταση και η αποκατάσταση σου εκεί απέχουν από αυτό που περίμενες.Ας πούμε ότι πας σε μία χ,ψ χώρα που έχεις πρόταση να εργαστείς και απολύεσαι μέσα στο 4μηνο.δεν είναι όλα τόσο εύκολα.. ;)
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
sinty
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: MSc

Post by sinty » Mon Aug 30, 2010 4:33 pm

Ισχύει ότι το εξωτερικό δεν είναι πανάκεια... Αυτό που το κάνει τόσο 'ποθητό' όμως από μια μεγάλη μερίδα νέων ανθρώπων είναι ότι δεν έχει ισοπεδώσει τις ελπίδες τους. Φρούδες ή μη οι ελπίδες μας δίνουν ώθηση.... ;)
She's lost in the darkness, fading away
I'm still around here, screaming her name
Serendipity
Gbyte level
Gbyte level

Post by Serendipity » Mon Aug 30, 2010 5:18 pm

Δυστυχώς , η κατάσταση στην ελλάδα πάει από το κακό στο χειρότερο και δυστυχώς η βλέψεις για την ανεύρεση της γής της επαγγελίας στο εξωτερικό γίνεται πλέον μια πραγμτικότητα για τα παιδιά της ηλικίας μας. Ωστόσο, το να σαι μόνος σου χωρίς κανένα κύκλο είναι κ κομματάκι βάρβαρο υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα σε κάθε απόφαση...

Αφιερώνω σε όλους το παρακάτω

Link
Δεν έχω τόπο, δεν έχω ελπίδα,
δε θα με χάσει καμιά πατρίδα
και με τα χέρια μου και την καρδιά μου
φτιάχνω τσαντίρια στα όνειρά μου
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

ImageImage

My new blog Serendipity's thoughts!
Kostas1601
Mbyte level
Mbyte level

Post by Kostas1601 » Mon Aug 30, 2010 5:47 pm

Συμφωνώ οτι θέλει κότσια για να πάς να μείνεις σε ένα μέρος τελείως άγνωστο και να παρατήσεις οτιδήποτε έχεις στην πατρίδα σου, ωστόσο το κάθε άτομο το οποίο έχει όνειρα και φιλοδοξίες να ζήσει μια καλύτερη ζωή και να λάβει μια καλύτερη και ποιοτικότερη μόρφωση, πρέπει (για τον εαυτό του ) να πάρει αυτήν την απόφαση(απόφαση ζωής όπως ειπώθηκε) και να αναζητήσει το καλύτερο παρά να καθήσει και να "βολευτεί" κουτσά στραβά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα για να μήν στενοχωρήσει την οικογένεια και τους φίλους του, ή για να μήν στενοχωρηθεί ο ίδιος...
Ναί θα στενοχωρηθεί, χωρίς θυσίες όμως δέν γίνεται τίποτα...
Και όπως είπε και ο ultimate δέν είναι τα πράγματα τόσο τραγικά όσο νομίζουν όλοι για το εξωτερικό...Όλα αυτά τα "δέν θα βρείς εύκολα φίλους" και "δέν θα μπορουμε να συνενοηθούμε γιατι δέν θα μιλάνε ελληνικα" δέν ισχύουν πιστεύω και όσο για τα μαγαζιά δέν θα σχολιάσω κάν -.-......μια χαρά παρέες κάνεις εάν θέλεις...θα πρέπει να αλλάξεις νοοτροπία βέβαια, γιατι στο εξωτερικό οι άνθρωποι δέν έχουν την ελληνική νοοτροπια που έχουμε συνιθήσει, ότι και να συνεπάγεται αυτή( τα θετικά και τα..αρνητικά της)...αλλα μόλις προσαρμωστείς και εάν έχεις σωστή ψυχολογία και έναν καθαρό και αισιόδοξο στόχο, όλα έιναι μια χαρά πιστεύω...
Δέν ξέρω κατα πόσο Ισχύουν τα νούμερα της έρευνας, αλλα πιστέυω οτι ισχύουν σε αρκετά μεγάλο βαθμό...πολλοί, θέλουν,ή σκοπεύουν, να μεταναστέψουν για να εργαστούν στο εξωτερικό, το ποιοί θα το κάνουν στην τελική θα δείξει...
Το μεγαλύτερο εμπόδιο όμως είναι το οικονομικό...δέν έχουν όλοι την οκονομικοί άνεση, και αυτοί που δέν την έχουν, ούτε καταφέρουν να πάρουν κάποια υποτροφία, πρέπει αναγκαστικά να βολευτούν εδώ... :???:
~Yesterday is History, Tommorow's a Mystery...But Today is a Gift...And That's Why They Call It Present ;)~
Serendipity
Gbyte level
Gbyte level

Post by Serendipity » Mon Aug 30, 2010 7:21 pm

Kostas1601 wrote: Το μεγαλύτερο εμπόδιο όμως είναι το οικονομικό...δέν έχουν όλοι την οκονομικοί άνεση, και αυτοί που δέν την έχουν, ούτε καταφέρουν να πάρουν κάποια υποτροφία, πρέπει αναγκαστικά να βολευτούν εδώ... :???:
μεγάλη αλήθεια... :cry: :smt009 :smt009 :cry:
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

ImageImage

My new blog Serendipity's thoughts!
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year

Post by rose » Mon Aug 30, 2010 7:41 pm

Μερικά χιλιάρικα για τα βασικα θέλεις αν δεν τα εχεις να δουλέψεις.
που θα πάει θα το δουμε...
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Mon Aug 30, 2010 9:22 pm

Ισοβίτης wrote:Κακά τα ψέματα... Πλέον, το μόνο σοβαρό εμπόδιο για να μην μεταναστεύσει κανείς είναι το οικονομικό. Δεν υφίσταται κανένα επαγγελματικό κίνητρο να μείνει κάποιος εδώ (εκτός αν θέλει να ασχοληθεί εκτενώς με τη λαμογιά και τον συνδικαλισμό). Σε ό,τι αφορά φίλους, οικογένεια, κλπ, υπάρχουν τόσα τεχνολογικά μέσα επικοινωνίας που δεν νομίζω να φανεί η έλλειψη.

Αν το δούμε ιστορικά, είναι απόλυτα φυσιολογικά τα αποτελέσματα της έρευνας: Όταν μία χώρα βουλιάζει στην παρακμή, όσοι έχουν τη δυνατότητα φεύγουν προς χώρες όπου θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν το ταλέντο, τις γνώσεις και την εμπειρία τους. Αυτό συνέβαινε πάντα και δεν πρόκειται να αλλάξει τώρα.

Από την έρευνα, πάντως, βλέπω και κάτι αισιόδοξο: Επιτέλους, μερικοί Έλληνες άρχισαν να σκέφτονται...

Δεν το πιστευω οτι επιτελους συμφωνουμε σε κοινωνικοπολιτικο θεμα. :smt007 :smt016

Νομιζω 5000Ε ειναι αρκετα για να ξεκινησεις.Καποιες χωρες ζητανε γυρω στα 10.000 να τους δειξεις που σημαινει οτι μπορεις να περασεις κανα 8μηνο χωρις δουλεια.Και 5000Ε βγαινουν αμα το βαλεις στοχο.Με τους γονεις μας μενουμε οι περισσοτεροι δεν εχουμε βαρια εξοδα(φαι, στεγη κλπ).
XaviannNJ
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by XaviannNJ » Mon Aug 30, 2010 9:35 pm

ultimate_aektzis wrote: Νομιζω 5000Ε ειναι αρκετα για να ξεκινησεις.Καποιες χωρες ζητανε γυρω στα 10.000 να τους δειξεις που σημαινει οτι μπορεις να περασεις κανα 8μηνο χωρις δουλεια.Και 5000Ε βγαινουν αμα το βαλεις στοχο.Με τους γονεις μας μενουμε οι περισσοτεροι δεν εχουμε βαρια εξοδα(φαι, στεγη κλπ).
Δεν κατάλαβα τι εννοείς με το "να τους δείξεις".... :oops: Και,σε γενικές γραμμές πάντα,τι χρειάζεται για να πάρεις άδεια παραμονής σε κάποια χώρα?
Cause we all live under the same sun......

http://www.youtube.com/watch?v=MwyXnft6ZVk
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”