Πρόβλημα με τα windows μου
Πρόβλημα με τα windows μου
Γεια σας,
Έχω ένα πρόβλημα με τα windows(XP Home Edition). Βασικά μου έχει τύχει πολλές φορές να ανοίγω τον υπολογιστή και να μη με βάζει στα Windows αλλα στο περιβάλλον που λέει για άνοιγμα του pc με "Ασφαλή λειτουργία", "Ασφαλή λειτουργία μέσω δικτύου" κτλ. Πατάω κανονική εκίνηση των windows και δεν ανοίγει καν ο υπολογιστής, αλλά κάνει restart και με βάζει στο ίδιο περιβάλλον. Είπα να κάνω repair μπας και φτιάξει η κατάσταση και ενώ το έκανα και την πρώτη μέρα πήγαιναν όλα καλά, την επόμενη μέρα πάλι τα ίδια. Έκανα κι άλλο ένα repair. Μετά για λίγο όλα καλά πάλι. Τώρα πάλι τα ίδια.
Φαντάζομαι ότι τα windows δε θα έχουν κάποιο πρόβλημα, αλλά ίσως κάποιο πρόγραμμα που έχω κανει Install δημιουργεί την όλη κατάσταση.
Μήπως έχετε καμιά ιδέα πως μπορώ να εντοπίσω το πρόβλημα(εκτος βέβαια από το να κάνω συνεχώς repair);
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Έχω ένα πρόβλημα με τα windows(XP Home Edition). Βασικά μου έχει τύχει πολλές φορές να ανοίγω τον υπολογιστή και να μη με βάζει στα Windows αλλα στο περιβάλλον που λέει για άνοιγμα του pc με "Ασφαλή λειτουργία", "Ασφαλή λειτουργία μέσω δικτύου" κτλ. Πατάω κανονική εκίνηση των windows και δεν ανοίγει καν ο υπολογιστής, αλλά κάνει restart και με βάζει στο ίδιο περιβάλλον. Είπα να κάνω repair μπας και φτιάξει η κατάσταση και ενώ το έκανα και την πρώτη μέρα πήγαιναν όλα καλά, την επόμενη μέρα πάλι τα ίδια. Έκανα κι άλλο ένα repair. Μετά για λίγο όλα καλά πάλι. Τώρα πάλι τα ίδια.
Φαντάζομαι ότι τα windows δε θα έχουν κάποιο πρόβλημα, αλλά ίσως κάποιο πρόγραμμα που έχω κανει Install δημιουργεί την όλη κατάσταση.
Μήπως έχετε καμιά ιδέα πως μπορώ να εντοπίσω το πρόβλημα(εκτος βέβαια από το να κάνω συνεχώς repair);
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
- ~~Wind~~
- Gbyte level
- Academic status: N>4
Re: Πρόβλημα με τα windows μου
Εγω επελεγα Εκκινηση με τις προηγουμενες ρυθμισεις που ο υπολογιστης δουλευε (ή καπως ετσι τελος παντων)
Λογικα, καποιο προγραμμα ή καποιο driver εβαλες μη συμβατο ή μη σταθερο.
Δεν εχω ιδεα πως μπορεις να το βρεις.
Για θυμισου τι εγκατεστησες τελευταια..
Λογικα, καποιο προγραμμα ή καποιο driver εβαλες μη συμβατο ή μη σταθερο.
Δεν εχω ιδεα πως μπορεις να το βρεις.
Για θυμισου τι εγκατεστησες τελευταια..
Last edited by ~~Wind~~ on Tue May 13, 2008 12:44 pm, edited 1 time in total.

Come to foss-aueb ...we have cookies.. yamyam~nomnomnomnomnomnomnomnom
a cookie ~ I will do science to it
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Οπως τα λεει ο wind.Επισης μπορει να φταιει και καποιο hardware που εβαλες προσφατα.δοκιμασε να βαλεις την επιλογη Εκκινηση με τις πιο προσφατες ρυθμισεις που λειτουργουσαν και αν δν φτιαξει επανερχεσαι 

Ή πολύ απλά μπορεί το παλιό σου hardware να χάλασε. Κάνει τίποτα άλλο περίεργο ο υπολογιστής?ultimate_aektzis wrote:.Επισης μπορει να φταιει και καποιο hardware που εβαλες προσφατα
http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Play and help!

Ευχαριστώ, θα δοκιμάσω αυτήν την επιλογή και θα επανέλθω.
Όχι μόνο αυτό κάνει, ευτυχώς.Κάνει τίποτα άλλο περίεργο ο υπολογιστής?

Πως να δω τι ακριβως χάλασε. Ίσως να δείχνει κάτι το device manager? Αν και νομίζω ότι είναι όλα καλά εκείτο παλιό σου hardware να χάλασε
Κοίτα, βασικά συνήθως φαίνεται που είναι το πρόβλημα. π.χ. αν δεν ανοίγει καθόλου είναι τροφοδοτικόmagdalena wrote: Πως να δω τι ακριβως χάλασε. Ίσως να δείχνει κάτι το device manager? Αν και νομίζω ότι είναι όλα καλά εκεί

Απότι λες δεν μπορείς να μπείς καθόλου μέσα...θα σου πρότεινα να πάρεις ένα backup και να κάνεις format και πάλι από την αρχή. Ξέρω το format δεν είναι η καλύτερη λύση αλλά αν υπάρχει πρόβλημα με το λειτουργικό θα επιλυθεί έτσι. Όσο για το πως θα πάρεις τα αρχεία σου νομίζω πως γίνεται εύκολα αν τρέξεις με live cd κάποια διανομή linux και να τα πάρεις από εκεί...
http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Play and help!

Βασικά δε νομίζω να φταίει το λειτουργικό γιατί ήδη έχω κάνει 2 repair και μετά από λίγο πάλι μου εμφανίζει το πρόβλημα.Απότι λες δεν μπορείς να μπείς καθόλου μέσα...θα σου πρότεινα να πάρεις ένα backup και να κάνεις format και πάλι από την αρχή. Ξέρω το format δεν είναι η καλύτερη λύση αλλά αν υπάρχει πρόβλημα με το λειτουργικό θα επιλυθεί έτσι.
Να σου πω την αλήθεια βαριέμαι απεριόριστα να μπω στη διαδικασία του format τώρα

Καλημέρα και πάλι,
Επέλεξα αυτό με το άνοιγμα του υπολογιστή με τις τελευταίες ρυθμίσεις που λειτουργούσε αλλά πάλι τα ίδια...
Μήπως πρέπει να καταφύγω σε format ή μπορώ να κάνω κάτι άλλο πριν από αυτό?
Επέλεξα αυτό με το άνοιγμα του υπολογιστή με τις τελευταίες ρυθμίσεις που λειτουργούσε αλλά πάλι τα ίδια...

Μήπως πρέπει να καταφύγω σε format ή μπορώ να κάνω κάτι άλλο πριν από αυτό?
Αν και καθυστερημένα...
Βάλε το cd των Windows και bootαρε από αυτό όπως όταν κάνεις format.
Πάτα όταν φορτώσει την επιλογή Repair using console...
Θα σε βγάλει σε console.
Εκεί βάλε
Άστο να κάνει το check disk για να βρει τους bad sectors και πες μετά αν δουλεύει.
Βάλε το cd των Windows και bootαρε από αυτό όπως όταν κάνεις format.
Πάτα όταν φορτώσει την επιλογή Repair using console...
Θα σε βγάλει σε console.
Εκεί βάλε
Code: Select all
chkdsk c: /r
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
-
- Buffer underflow exception
- Academic status: 4th year
εχω κ εγω το ιδιο προβλημα, ανοιγω τον υπολογιστη κ το μονο που βλεπω ειναι ενα μηνυμα που λεει ...''οτι τα windows did not star succewwfully. a recent hardware or software change might have caused this. bla bla bla...... k μετα εχει να διαλεξω μια απο τισ επιλογεσ:
safe mode
safe mode with networking
sefe mode with command prompt
last known configuraation (your most recent settings that worked)
start windows normally
οτι κι να επιλεγω ομωσ παντα καταληγω σε αυτη τη μαυρη σελιδα με τα ασπρα γραμματα....
ξερει κανεις τι πρεπει να κανω? φοβαμαι μη χαθουν τα αρχεια μου..... κ μετα.... αχχ δεν εχω κανενα αντιγραφο δυστηχωσ.....
επισησ εβαλα κ το σι ντι αλλα τιποτα....
safe mode
start windows normally
οτι κι να επιλεγω ομωσ παντα καταληγω σε αυτη τη μαυρη σελιδα με τα ασπρα γραμματα....

ξερει κανεις τι πρεπει να κανω? φοβαμαι μη χαθουν τα αρχεια μου..... κ μετα.... αχχ δεν εχω κανενα αντιγραφο δυστηχωσ.....
επισησ εβαλα κ το σι ντι αλλα τιποτα....
Last edited by oxi.allh.texnologia on Mon Mar 23, 2009 3:32 pm, edited 1 time in total.
- Zifnab
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
Αυτό είναι αρκετά σοβαρό αφού καταλήγει πάντα εκεί, ότι και αν κάνεις, όπως λες...oxi.allh.texnologia wrote:εχω κ εγω το ιδιο προβλημα, ανοιγω τον υπολογιστη κ το μονο που βλεπω ειναι ενα μηνυμα που λεει ...''οτι τα windows did not star succewwfully. a recent hardware or software change might have caused this. bla bla bla...... k μετα εχει να διαλεξω μια απο τισ επιλογεσ:
safe mode
start windows normally
Μπορείς να βγάλεις τον δίσκο και να τον εισάγεις σαν Slave σε άλλο Windows XP/Vista σύστημα για να σώσεις τα αρχεία σου...Κακώς βέβαια που δεν έχεις backup...Δηλαδή αν έκανε ένα τσαφ και καιγόταν?
-
αν καιγοταν θα επεφτα απτο μπαλκονι... (ολα στραβα, μενω σε ισογειο, ουτε μπακαπ εχω ουτε μπαλκονι....)
θα καλεσω καποιον τεχνικο, γιατι αν ασχοληθω εγω σιγουρα θα κανει τσαφ....
thanks παντωσ..
μια ερωτηση εχω... εχει ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ προσωπικο που μπορει να βοηθησει? ή το ΠΛΑΙΣΙΟ? ΜΗν παρω κανενα στη τυχη κ μου χασει τα files...
α κ κατι τελευταιο, ποσο κοστιζει ολη αυτη η επισκευη περιπου?

θα καλεσω καποιον τεχνικο, γιατι αν ασχοληθω εγω σιγουρα θα κανει τσαφ....

μια ερωτηση εχω... εχει ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ προσωπικο που μπορει να βοηθησει? ή το ΠΛΑΙΣΙΟ? ΜΗν παρω κανενα στη τυχη κ μου χασει τα files...
α κ κατι τελευταιο, ποσο κοστιζει ολη αυτη η επισκευη περιπου?
Αν έχεις κάποιο πρόσφατο restore point (θα το καταλάβεις αν ακολουθήσεις την παρακάτω διαδικασία) τότε απλά κάνε μία επαναφορά σε προγενέστερη ημερομηνία. Μπορεί να οφείλεται σε κάτι που εγκατέστησες.
Διαδικασία για επαναφορά συστήματος
Διαδικασία για επαναφορά συστήματος
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
-
restore point? τι ειναι αυτο, μου λεσ σε παρακαλω? δεν γνωριζω κ πολλα απο υπολογιστεσ παρα μόνο αυτα για την καθημερινη απλη χρηση....
- cypher
- Academic status: Alumnus/a
restore point= σημειο επαναφορας. Ενα κομματι δεδομενων (σημαντικων αρχειων για το συστημα) γινεται backup σε ενα κομματι του σκληρου και βρισκεται εκει για περιπτωση αναγκης.oxi.allh.texnologia wrote:restore point? τι ειναι αυτο, μου λεσ σε παρακαλω? δεν γνωριζω κ πολλα απο υπολογιστεσ παρα μόνο αυτα για την καθημερινη απλη χρηση....
Παντως τα αρχεια σου μπορεις να τα βρεις πολυ ευκολα boot-αρωντας με ενα linux live cd (π.χ. http://www.ubuntu.com/getubuntu/download ) κατεβαζωντας το .iso αρχειο απο το λινκ, καιγοντας το σε ενα cd με καποιο προγραμμα οπως το nero η το isoburner και να ξεκινησεις με το cd μεσα στο γραφικο περιβαλλον του ubuntu. Απο εκει απλα θα τα κανεις copy/paste σε αλλο αποθηκευτικο μεσο.
Αν παλι βαριεσαι, μπορεις να το πας στο πλαισιο η στα multirama και με 30-50 ευρω το πολυ στο ελεγχουν και στο επιδιορθωνουν.

-
- Academic status: High school
Με λίγα λόγια κατέβασα το windows vista transformation για xp και άρχησε να μου βγάζει κάποια προβλήματα τέλος πάντων πηγα να το καταργήσω και καταργήθηκε τα εικονίδια και η εμφάνισει όμως είχαν μείνη τα ίδια προσπάθησα να κανω επαναφορά και μου λέει οτι η επαναφορά συστήματος απέτυχε το έκανα αυτό αλλες 4-5 φορές και πάλι τα ίδια
δοκίμασα να εγκαταστήσω τα windows xp απ'την αρχή αλλα προχωράει λίγο και μετά μου βγάζει μια μπλέ οθόνη με κάτι
ακαταλαβήστικα και μου λέει stop:0x0000007B
δοκίμασα να εγκαταστήσω τα windows xp απ'την αρχή αλλα προχωράει λίγο και μετά μου βγάζει μια μπλέ οθόνη με κάτι
ακαταλαβήστικα και μου λέει stop:0x0000007B
Last edited by Hacker on Sun Sep 12, 2010 2:55 pm, edited 1 time in total.
- cypher
Καταρχας αν γινεται μην γραφεις σε greeklish γιατι απαγορευονται. Επεξεργασου το μηνυμα σου και γραψτο παλι στα ελληνικα.
Επειτα η μπλε οθονη που σου βγηκε κατα την τελευταια εγκατασταση ειναι πιθανοτατα γιατι δεν ειχες φορτωσει τους απαραιτητους sata drivers μεσω δισκετας (πατωντας F6 οταν στο ζηταει). Τους drivers μπορεις να τους κατεβασεις απο το site του κατασκευαστη της μητρικης σου. Αν δεν φταιει αυτο τοτε τρεξε για αρχη το memtest για κανα 3ωρο και δες αν βγαζει errors.

Επειτα η μπλε οθονη που σου βγηκε κατα την τελευταια εγκατασταση ειναι πιθανοτατα γιατι δεν ειχες φορτωσει τους απαραιτητους sata drivers μεσω δισκετας (πατωντας F6 οταν στο ζηταει). Τους drivers μπορεις να τους κατεβασεις απο το site του κατασκευαστη της μητρικης σου. Αν δεν φταιει αυτο τοτε τρεξε για αρχη το memtest για κανα 3ωρο και δες αν βγαζει errors.

-
Συγνώμη για την γλώσσα δεν το ήξερα.
Τελος πάντων μου ανοίγει το cmd.exe και μετά μου κλείνη με το memtest
Τελος πάντων μου ανοίγει το cmd.exe και μετά μου κλείνη με το memtest

- cypher
Το memtest ειναι bootable. Καις το .iso σε ενα cd (η το γραφεις σε ενα usb) και ξεκινας το pc με αυτο μεσα. Δεν το τρεχεις ετσι.

-
Δεν μου κάνει τιποτα για τιν ακρίβεια με το που ανήγω τον υπολογιστη πατάω το esc για να μπώ στο Boot και μου βγάζει το floopy και το +hard .Βέβαια τον αφισα τον υπολογιστή να τρεξει μόνος του αλλα και πάλι τιποτα
HELP
HELP
- Zifnab
- Academic status: MSc
Δηλαδή δοκίμασες να κάνεις boot από το cd των windows xp και να κάνεις πρώτα format και έπειτα εγκατάσταση?
Παίξε με την σειρά του bios για το τί γίνεται boot πρώτα και βάλε το cd πρίν τους δίσκους... Αν θες όπως είπε και ο cypher κάψε το memtest και κάντο boot ομοιοτρόπως...
Παίξε με την σειρά του bios για το τί γίνεται boot πρώτα και βάλε το cd πρίν τους δίσκους... Αν θες όπως είπε και ο cypher κάψε το memtest και κάντο boot ομοιοτρόπως...