Καλωσόρισμα Πρωτοετών 2010-2011 στο τμήμα Πληροφορικής ΑΣΟΕΕ

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Kostas1601
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a
Re: Καλωσόρισμα Πρωτοετών 2010-2011 στο τμήμα Πληροφορικής ΑΣΟΕΕ

Post by Kostas1601 » Mon Sep 13, 2010 12:44 am

Γειά σου meli! :smt006
Καλοσήλθες στο τμήμα Πληροφορικής της ΑΣΟΕΕ και στο venus :-)

Ώς σχεδόν δευτεροετής πιά θα σου πώ και εγώ τις εντυπώσεις μου απο το τμήμα και τη σχολή γενικώς..
Όσον αφορά τη σχολή, έχει ψιλοάθλιες εγκαταστάσεις(παλιό κτήριο και αμφιθέατρα, τα εργαστήρια είναι σχετικά εντάξει...) αλλα μπορώ να πώ οτι ώς προς την οργάνωση είναι ικανοποιητική...
Θα βρείς σχεδόν σίγουρα καθηγητές τους οποίους είτε δέν θα καταλαβαίνεις είτε δέν θα μπορείς να παρακολουθήσεις, αλλα υπάρχει ένα καλό ποσοστό καθηγητών που είναι κατανοητοί και πρόθημοι σε επίπεδο να σε κάνουν να αγαπήσεις ένα μάθημα ή και μια επιστήμη που ίσως να μην σου λέει πολλά αυτή τη δεδομένη στιγμή... :smt024

Τα μαθήματα του πρώτου εξαμήνου είναι τελείως εισαγωγικά, και θα σε "εισάγουν" στο νόημα για το με τί περίπου θα ασχοληθείς κατα τη διάρκεια του προγράμματος σπουδών...
Θα καταλάβεις πιστεύω με τί ασχολείται το τμήμα μας και εάν ψάξεις, θα βρείς σίγουρα κάτι που θα σου κινήσει το ενδιαφέρον...

Αυτά για αρχή, το venus βοηθάει πάρα πολλύ σε οτιδήποτε ψάχνεις σχετικό με τη σχολή και τα μαθήματα, και γενικά είμαστε μια πολλύ fun παρέα όπως έχεις καταλάβει :-)

Καλή Αρχή ;)
~Yesterday is History, Tommorow's a Mystery...But Today is a Gift...And That's Why They Call It Present ;)~
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Mon Sep 13, 2010 1:24 am

τι εγινε ρε παιδια φετος και εχει πεσει τοση ευγενεια;
Loner
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Post by Loner » Mon Sep 13, 2010 1:31 am

Μία 1οετή την έχουμε,να την χάσουμε? :lol: :lol:
You either die a Spongebob or live long enough to see yourself become the Squidward.
miv
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 2nd year

Post by miv » Mon Sep 13, 2010 2:19 am

Εε ναι βασικά αυτό. :lol:
Πέρσι ήμασταν τουλάχιστον 4-5 άτομα, εγώ δε είχα μπει πριν καν συμπληρώσω το μηχανογραφικό. Φέτος δεν ξέρω τι παίχτηκε και δεν υπάρχει κόσμος...ακόμα. Ελπίζω από Οκτώβρη να ξαναγίνουν οι ενημερώσεις και τα λοιπά, κι εμείς οι παλιότεροι να το πουλήσουμε όσο μπορούμε. :)
Προτιμήστε ανοιχτές και δωρεάν λύσεις λογισμικού, σε όλα τα λειτουργικά, έναντι τις κλειστές και πειρατικές. Μπορεί να σώζουν προσωρινά την τσέπη σας, είναι εμπόδιο όμως στην ελευθερία της γνώσης.
Βρείτε εδώ με τί μπορείτε να αντικαταστήσετε το πανάκριβο πρόγραμμα το οποίο είστε έτοιμοι να κατεβάσετε παράνομα:
http://www.osalt.com
Εν τέλει θα ανακαλύψετε κάτι καλύτερο, πραγματικά δωρεάν και πραγματικά ελεύθερο
Esteban
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Esteban » Mon Sep 13, 2010 2:28 am

chriskin wrote:τι εγινε ρε παιδια φετος και εχει πεσει τοση ευγενεια;
Φύλο: ♀

:lol:
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Mon Sep 13, 2010 2:42 am

Esteban wrote:
chriskin wrote:τι εγινε ρε παιδια φετος και εχει πεσει τοση ευγενεια;
Φύλο: ♀

:lol:
edit για αποφυγη εικονων : Rule 30 - There are no girls on the internet
netharis
Venus Former Team Member

Post by netharis » Mon Sep 13, 2010 5:16 am

XaviannNJ wrote:[off-topic]Netharis,που μπορώ να βρω άλλες εικόνες σαν κι αυτή??? :-D [/off-topic]
Google demotivators

@chriskin
rules 1 & 2 ;)

Γενικά κάθε χρόνο και λιγότερους θα έχουμε, dunno το internet δεν είναι "hip" πλέον;
Image
Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Mon Sep 13, 2010 9:52 am

Το internet όπως αυτό αντιπροσωπεύεται από τα social media (facebook,twitter, κλπ) είναι, όπως και τα parties και τα μπουζούκια. Τα fora ίσως δεν είναι πλέον.
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Mon Sep 13, 2010 9:59 am

The Punisher wrote:Το internet όπως αυτό αντιπροσωπεύεται από τα social media (facebook,twitter, κλπ) είναι, όπως και τα parties και τα μπουζούκια. Τα fora ίσως δεν είναι πλέον.
:smt023 Η ευρυζωνικότηα του νεοέλληνα περιορίζεται στο youtube σε μερικά blogs και στα κοινωνικά δίκτυα.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Mon Sep 13, 2010 10:49 am

Kαντε twitter account :-p
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
pyro
byte level
byte level

Post by pyro » Mon Sep 13, 2010 11:59 am

και μην ξεχνάμε το 4chan
meli
bit level
bit level

Post by meli » Mon Sep 13, 2010 5:33 pm

:smt006 !!! Θα γίνω βαρετή αλλα πρεπει ν τ πώ κ στς υπόλοιπους....Ευχαριστώ πλ για τ καλοσορίσματα!!!!! Κ αφου μ δίνετε τν άδεια ν κάνω ερωτήσεις έχω 3 πρόχειρες..... :-) :-) :-)
1. Στ απαιτούμενα για τν εγγραφή ειναι 2 ευρω για τ εισητήρια.Ποιά εισητήρια ??? Τν λεγόμενη κάρτα εισόδου αντί για εισητήρια? :smt017
2. Επισης μιλάει για μια ηλεκτρονική αίτηση, που θ τν βρώ ??? :smt017 :smt017
3. Πόσοι απο εσάς μπήκατε σε αυτή τν σχολή γιατι αγαπούσατε τν προγραμματισμό ή τν πληροφορική (τς Η/Υ) ?
Η τελευταία προαιρετικά. Απλά είμαι περίεργει , γιατι απο τς γύρω μου λίγοι μπήκαν εκει π ήθελαν κ λίγοι ήταν αυτοί π ήξεραν τι ήθελαν.
Θεωρίστε τ ως μια ιδιωτική έρευνα . :smt024
crash_override
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by crash_override » Mon Sep 13, 2010 5:39 pm

1. Θέλουν 2 ευρώ για να σου βγάλουν το πάσο με το οποίο θα παίρνεις μισά εισιτήρια στον ΟΑΣΑ και θα έχεις εκπτώσεις σε θέατρα, κινηματογράφους κτλ. (μην ξεχάσεις ότι θέλει και μία έγχρωμη μικρή σου φωτογραφία)

2. Για την ηλεκτρονική αίτηση: http://e-grammateia.aueb.gr:8081/eggrafes/Main.action
και περισσότερες πληροφορίες για πρωτοετείς εδώ: http://www.aueb.gr/pages/foithsh/odigos/index.php

3. Στην πορεία της σχολής θα βρεις πράγματα που σου αρέσουν. Κανείς δεν μπαίνει αποφασισμένος, αλλά σχεδόν όλοι ξεχωρίζουν κάποιες κατευθύνσεις που δεν ήξεραν από πριν.
What to say man...what to say....
nikolas17
Gbyte level
Gbyte level

Post by nikolas17 » Mon Sep 13, 2010 5:44 pm

Πότε λήγει το πάσο που έχουμε ήδη? Χρειαζόμαστε να φέρουμε άλλη φωτογραφία για το καινούργιο? Και πότε βγαίνει το καινούργιο? :-p
Image
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Mon Sep 13, 2010 5:52 pm

@nikolas17 To πάσο λήγει στον 1 χρόνο - αλλά ακόμα και αν το πάρεις 2-3 μήνες μετά δεν θα έχεις πρόβλημα με τα μέσα - παράδειγμα πρόπερσι (ίσως και πέρυσι) η σχολή είχε έλλειψη από χαρτάκια και έδιναν λίγα λίγα. Χρειάζεσαι 2 ευρώ την ακαδημαική σου ταυτότητα και αν θες ξήλωσε την παλιά φωτό σου από το παλιό. Εγώ αυτό κάνω τόσα χρόνια :smt023

@meli αν τη συγκοπτώμενη γλώσσα στο πληκτρολόγιο την χρησιμοποιείς για εξοικονόμηση/βαρεμάρα (ή έστω συνήθεια) τότε επειδή θα ασχοληθείς με τον προγραμματισμό θα πρέπει να το ξεπατώσεις το πληκτρολόγιο που λέμε και επίσης να γράφεις τα προγράμματα σου, με σαφήνεια (για τους τρίτους) και επακριβώς. Δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα! Πολλοί μπήκαν από θετική στη σχολή δίχως να γνωρίζουν γρί προγραμματισμό :smt023
Για τις 1,2 νομίζω με κάλυψαν οι προηγούμενοι. Όσο για το 3 ναι ήταν σχολή της επιλογής μου, όμως μου άρεσε (ίσως και πιο πολύ) η βιολογία/γενετική αλλά την επέλεξα σε περίπτωση που δεν μπορέσω να φύγω εξωτερικό και παρ' όλα αυτά να βρώ δουλειά εδώ. Γενικά στη σχολή μου έλειψαν τα κλασσικά μαθηματικά (είχα αρκετά κενά στον μαθηματικό λογισμό -κυρίως λόγω παλιού καθηγητή που το έκανε, τώρα είναι πιο απαιτητικό - αλλιώς θα είχα επιλέξει και άλλα μαθηματικά πέρα από τα τετριμμένα υποχρεωτικά), αλλά επίσης χημεία/φυσική και βιολογία.
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Mon Sep 13, 2010 8:53 pm

Εγω ειμαι ενας απο τους 10 που το ειχαν πρωτη επιλογη. :-p
Xrhstos_kiP
Gbyte level
Gbyte level

Post by Xrhstos_kiP » Mon Sep 13, 2010 9:26 pm

meli wrote: 3. Πόσοι απο εσάς μπήκατε σε αυτή τν σχολή γιατι αγαπούσατε τν προγραμματισμό ή τν πληροφορική (τς Η/Υ) ?
Η τελευταία προαιρετικά. Απλά είμαι περίεργει , γιατι απο τς γύρω μου λίγοι μπήκαν εκει π ήθελαν κ λίγοι ήταν αυτοί π ήξεραν τι ήθελαν.
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[quote="crash_override"]3. Στην πορεία της σχολής θα βρεις πράγματα που σου αρέσουν. Κανείς δεν μπαίνει αποφασισμένος, αλλά σχεδόν όλοι ξεχωρίζουν κάποιες κατευθύνσεις που δεν ήξεραν από πριν.[/quote] ++
Παντως, αγαπας δεν αγαπας (αγαπησεις και δεν αγαπησεις) τον προγραμματισμο κ τη πληροφορικη, μην αφησεις καποιους αλλους παραγοντες (βλεπε καθηγητες πχ) να σου χαλασουν τη διαθεση... :smt023
XaviannNJ
Gbyte level
Gbyte level

Post by XaviannNJ » Mon Sep 13, 2010 9:47 pm

ultimate_aektzis wrote:Εγω ειμαι ενας απο τους 10 που το ειχαν πρωτη επιλογη. :-p
Δεύτερη! :-p :lol:
Edit: [quote="netharis"][quote="XaviannNJ"][off-topic]Netharis,που μπορώ να βρω άλλες εικόνες σαν κι αυτή??? :-D [/off-topic][/quote] Google demotivators [/quote] Ευχαριστώ Netharis! :)
Cause we all live under the same sun......

http://www.youtube.com/watch?v=MwyXnft6ZVk
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Tue Sep 14, 2010 1:39 am

meli wrote: 3. Πόσοι απο εσάς μπήκατε σε αυτή τν σχολή γιατι αγαπούσατε τν προγραμματισμό ή τν πληροφορική (τς Η/Υ) ?
1η επιλογη και δεν την άλλαζα με άλλη Πληροφορική στην Αθήνα. Και ναι, Πληροφορική ήθελα. Δεν εχω δει τι απαντησαν οι αλλοι :-D

εδιτ: Α ενταξει απαντησε ο crash για τα αλλα 2
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Serendipity
Gbyte level
Gbyte level

Post by Serendipity » Tue Sep 14, 2010 2:42 am

Zifnab wrote: Δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα! Πολλοί μπήκαν από θετική στη σχολή δίχως να γνωρίζουν γρί προγραμματισμό :smt023
Για τις 1,2 νομίζω με κάλυψαν οι προηγούμενοι. Όσο για το 3 ναι ήταν σχολή της επιλογής μου, όμως μου άρεσε (ίσως και πιο πολύ) η βιολογία/γενετική αλλά την επέλεξα σε περίπτωση που δεν μπορέσω να φύγω εξωτερικό και παρ' όλα αυτά να βρώ δουλειά εδώ. Γενικά στη σχολή μου έλειψαν τα κλασσικά μαθηματικά (είχα αρκετά κενά στον μαθηματικό λογισμό -κυρίως λόγω παλιού καθηγητή που το έκανε, τώρα είναι πιο απαιτητικό - αλλιώς θα είχα επιλέξει και άλλα μαθηματικά πέρα από τα τετριμμένα υποχρεωτικά), αλλά επίσης χημεία/φυσική και βιολογία.
Eμένα ήταν 2η επιλογή μετά από την στρατιωτική ιατρική που για προσωπικούς λόγους έφυγα...
Και εγώ δεν ήξερα γρι προγραμματισμό και μάλιστα μέχρι να μπω στη σχολή άντε να είχα ανοίξει υπολογιστή 12 φορές στη ζωή μου. Την επέλεξα γιατί μου άρεσαν τα μαθηματικά και η βιολογία και γιατί θα μπορούσα να τα συνδυάσω και τα 3 μαζί! Τώρα πια δεν αλλάζω με τιποτα αυτήν την επιλογή μου!! και 18 χρονών σπάνια μπορεί να είσαι συνειδητοποιημένος... Στο σχολείο δεν ξέρεις όλες τις πτυχές της κάθε επιστήμης, πας λίγο στα τυφλά. Μαντεύεις τι ίσως θα σου άρεσε να κάνεις στο μέλλον αλλά καμια σχέση δεν έχουν τα μαθήματα με την επιστήμη που διδάσκεσαι.
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

ImageImage

My new blog Serendipity's thoughts!
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Tue Sep 14, 2010 2:43 am

και για εμένα πρώτη επιλογή ήταν... Δεν είχα βάλει ουτε καν πειραια.. ή ΟΠΑ ή ξανα προσωπικά...
Extreme Makeover... Mind edition...
3,6 μαθήματα/εξεταστική....
Image
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Tue Sep 14, 2010 2:49 am

εγω δεν μπορω να πω οτι δεν ειχα βαλει κι αλλες αλλα ηξερα απο την αρχη για που πηγαινε ο βαθμος - πολυ χαμηλος για το καποδιστριακο, πολυ υψηλος για να μην περασω στο οπα.
οποτε πρακτικα σαν να ειχα βαλει ενα ηταν
τουλαχιστον αυτην τη φορα, την προηγουμενη ηταν "πολυ χαμηλος για καποδιστριακο - πολυ χαμηλος και για οπα :-D "
Locked

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”