Michelle wrote:zweistein wrote:Ρε παιδιά έχω ακούσει ότι υπάρχουν domains που δίνουν χώρο με 100 ευρώ για 5 χρονια.
Αν αυτό αληθεύει νομίζω δεν θα είναι καθόλου δύσκολο να βάλουμε από 5 EUR donations και να σηκώσουμε την σελίδα μας εκεί, θα έχουμε και ένα αξιόλογο back up έτσι.
Αυτά είναι για μικρότερα sites και έχουν και πολύ μικρότερες δυνατότητες παραμετροποίησης και πρόσβασης στο server αφού στο ίδιο μηχάνημα φιλοξενούνται χιλιάδες sites (πχ συνήθως δεν έχεις SSH access).
Επίσης, το domain είναι άλλο πράγμα, εμείς μιλάμε για hosting (αν και μάλλον εκ παραδρομής το έγραψες έτσι).
Πάντως θεωρώ κι εγώ ότι το .aueb.gr είναι σημαντικό plus, όχι επειδή αλλιώς θα νομίζουν ότι ανήκει σε παράταξη, έχει πλέον μια Α ιστορία το Venus ώστε να μην κινδυνεύει από τέτοιες παρανοήσεις, αλλά κυρίως για το κύρος και την "επισημότητα" που προσδίδει στο forum και τη βοήθεια που παρέχει το ΟΠΑ δίνοντας το link σε φοιτητές.
Αυτό που λέει ο zweistein είναι (μάλλον) shared hosting και έχει αρκετούς περιορισμούς. Νομίζω ότι προτιμάμε ένα dedicated μηχάνημα.
Το aueb.gr δεν με χαλάει και να φύγει. Άλλωστε, το Πανεπιστήμιο έχει αποδείξει ότι δεν το ενδιαφέρει η ύπαρξη του Venus. Με ελαφρώς καλύτερο marketing μπορούμε να δείχνουμε στον επισκέπτη ότι το forum είναι ανεξάρτητο.
Το μεγάλο πρόβλημα, βέβαια, είναι το μηνιαίο κόστος χρήσης ενός dedicated server (~200 ευρώ / μήνα πιστεύω θα ήταν ένα λογικό κόστος, αν και δεν έχω στατιστικά χρήσης). Βάζοντας διαφημίσεις, δύσκολα θα βγαίνουν τόσα χρήματα... Ενδεχομένως να υπήρχε συνεργασία με partners (εταιρίες, ιδιώτες, κλπ) οι οποίοι θα μπορούν να προωθούν προϊόντα, υπηρεσίες, ακόμα και θέσεις απασχόλησης στο target group του Venus. Η λύση του donation δεν ξέρω πόσο θα άντεχε σε βάθος χρόνου. Ενδεχομένως να ήταν ικανοποιητικός ένας συνδυασμός donation και advertising, αλλά δεν θα το συνιστούσα.