zweistein wrote:Για την τελευταία πρόταση άδικο δεν έχεις, και δεν νομίζω να είναι τόσο αυστηρά έτσι.
Απλά είναι όπως σου είπα. Από την μια τίθεται θέμα προέλευσης από την άλλη θέμα μεθόδου απόδοσης.
Πάντως από ότι έχω δει έως τώρα (κάπου 2000 episodes είχα χτυπήσει κάποτε) το anime έχουν πολύ συγκεκριμένο στιλ απόδοσης σεναρίου, διαλογου, σχεδίου κτλ. Αυτό ήταν καθαρά θέμα κουλτούρας της Ιαπωνίας. Εφόσον οι κοινωνίες είναι εδώ και δεκαετίες πιο ανοιχτές η κουλτούρα αυτή άρεσε (και ιοθετήθηκε) από πολλούς και έτσι πλέον δεν είναι θέμα προέλευσης αλλα απόδοσης.
Πλέον το θέμα cartoons vs anime είναι εντελώς άλλο.
Προφανώς τα anime κάνουν μπαμ στην διαφορες που έχουν από όλα τα αλλα ήδη cartoons στον κόσμο.
Απλά έτσι έμεινε και έτσι πλέον χρησιμοποιείται ακόμα από τους fans.
Είναι απλά το ότι όταν ένα αντικείμενο έχει υπερβολικά πολλούς υποστηρικτές (και τίθεται και θέμα μεγάλης βιομηχανίας) για τον λόγο ότι είναι διαφορετικό από όλα τα αλλα του είδους κάνουν επίσημο τον διαχωρισμό του. E όταν αυτό το αντικείμενο έχει ηλικία χιλιάδων ετών τότε ο διαχωρισμός αυτός διαρκεί παρα πολλά χρονια και στηρίζεται από παρα πολλές κοινωνίες. Όλα τα αλλα είναι σχετικά και το thread μακράν off topic

χαχαχα ναι ειναι τελειως off, πραγματι
(πωω δεν θελω να μετρησω κι εγω ποσα εχω χτυπησει, φοβαμαι να δω ποσες μερες εχω χασει σε anime

)
βαζω ενα τελος ομως :
καταλαβαινω τι λες, και συμφωνω σε ολοκληρο εκτος απο ενα μικρο μερος, που δυστυχως εχει μεγαλη σημασια.
η κουλτουρα της ιαπωνιας δεν σημαινει πως θα αρεσει σε εναν ιαπωνα (δεν μπορει να αρεσει σε ολους, σε καμια χωρα δεν γινεται αυτο), μπορει ομως να αρεσει - και πραγματι αρεσει - σε αρκετους εκτος ιαπωνιας.
αμα καποιος που εχει ζησει λιγο στην ιαπωνια, εχει διαβασει πολυ γι αυτην και εχει δει αρκετα anime, γιατι να μην ειναι σε θεση να γραψει ενα;
φοβαμαι πως αυτος ο διαχωρισμος εχει γινει καθαρα για εμπορικους σκοπους, για να μην αρχισουν ξενες επιχειρησεις να πουλανε το αλλο προιον . οχι επειδη δεν μπορουν οι ξενοι να φτιαξουν αξιολογα anime αλλα ακριβως επειδη μπορουν και θα επαιρναν μερος των κερδων και θα μειωνοταν και η πορωση συγκεκριμενα με την ιαπωνια.
περισσοτερα anime ομως θα εφερναν ανταγωνισμο στον κλαδο αρα καλυτερες σειρες σε εμας - αντι για τωρα που υπαρχουν μερικες περιοδοι που δεν βγαζουν τιποτα αξιολογο (η αντε 1 για ολοκληρη εποχη)
και για την περιπτωση που πει κανεις για τη γλωσσα , πως αμα δεν ειναι στα ιαπωνικα δεν ειναι anime θυμιζω οτι anime υπαρχουν και σε αλλες γλωσσες. ειχα πετυχει ενα που ηταν Μονο σε ρωσσικα , Μονο στη ρωσσια και απλα ο σχεδιασμος ηταν απο anime. αμα αυτο δεν το ειχε κανει ιαπωνας δεν θα λεγοταν anime. επειδη το εκανε ιαπωνας, λεγεται.
τελος ομως το off, γεμιζω κοσμο με ενημερωσεις νεας δημοσιευσης που κατα 99% δεν τους ενδιαφερουν