WiFi is not safe for kids
-
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a
Re: WiFi is not safe for kids
δεν την είχα ακούσει ποτέ αυτή την άποψη. Νόμιζα ότι το WiFi εκπέμπει σε ασφαλή για τον άνθρωπο μήκη κύματος
- Spy
- Kilobyte level
Εγώ την είχα ακούσει, αλλά είχα ακούσει ότι δεν υπάρχουν έρευνες για να την τεκμηριώνουν.
Κάτι παρόμοιο γίνεται και με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, κανένας δεν μίλησε για το πόσο αθώες ή όχι είναι.
Στο σπίτι μου πιάνω 10 wi-fi. Αυτό πόσο ακίνδυνο είναι;
Απέναντι από την ΑΣΟΕΕ είναι ο ΟΤΕ, με πάνω απο 20 κεραίες στην ταράτσα του.... είναι και αυτό αθώο;
Κάτι παρόμοιο γίνεται και με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, κανένας δεν μίλησε για το πόσο αθώες ή όχι είναι.
Στο σπίτι μου πιάνω 10 wi-fi. Αυτό πόσο ακίνδυνο είναι;
Απέναντι από την ΑΣΟΕΕ είναι ο ΟΤΕ, με πάνω απο 20 κεραίες στην ταράτσα του.... είναι και αυτό αθώο;
Νομιζω οτι υπαρχουν wi-fi διαφορετικων εντασεων ..
Παντως δεν μπορουμε να συγκρινουμε ενα κινητο που εχουμε στο κεφαλι μας με ενα wi-fi μεσα στο σπιτι.Το θεμα ειναι οτι αν πιανεις 5-10 wifi μεσα στο σπιτι σου .. ποσο συσωρευτικα δουλευουν αυτα.
Παντως δεν μπορουμε να συγκρινουμε ενα κινητο που εχουμε στο κεφαλι μας με ενα wi-fi μεσα στο σπιτι.Το θεμα ειναι οτι αν πιανεις 5-10 wifi μεσα στο σπιτι σου .. ποσο συσωρευτικα δουλευουν αυτα.
Βασικά αυτή είναι μια πολύ σκοτεινή πλευρά και δυστυχώς δεν ξέρω ακόμα κι αν υπάρξουν στοιχεία αν θα αφήσουν οι εταιρίες να δημοσιευτούν γιατί παίζονται πολλά λεφτά στον τομέα! Φανταστείτε πόσα εκατομύρια θα χανόντουσαν και πόσες μεγαλοεπιχειρήσεις θα έκλειναν...
Η ιστορία με τα κινητά είναι όντως παρόμοια και κάποτε είχα δει και ντοκυμαντέρ με ανεξάρτητους επιστήμονες που ελεγαν ότι τα κινητά τηλέφωνα είναι άκρως επικίνδυνα αποδεδειγμένα (έτσι έλεγαν τουλάχιστον και παρουσίαζαν τα στοιχεία τους εκεί).
Με το φτωχό μου το μυαλό σκέφτομαι ότι η πληροφορία που μεταδίδεται απο το Wi-Fi είναι πολλαπλάσια από αυτήν του κινητού (σκεφτείτε μια απλή κλήση ενάντια στις ευρυζωνικές ταχύτητες) οπότε ο θεός να μας φυλάει αν το κινητό είναι όντως επιβλαβες γιατί το Wi-Fi θα είναι πολύ περισσότερο!
Πολλές φορές σκέφτομαι ότι ίσως οι πολλοί καρκίνοι στις μέρες μας εκτός απο τη μόλυνση και τα άγχη της καθημερινότητας ίσως οφείλονται και στον κατακλυσμό από μικροκύματα που δεχόμαστε καθημερινά. Γιατρός δεν είμαι αλλά μου φαίνεται πιθανό. Ελπίζω αν είναι όντως βλαβερά να μπορέσει ο ανθρώπινος οργανισμός να τα καταπολεμήσει και να προσαρμοστεί γιατί αμφιβάλω αν μπορούμε να τα βγάλουμε έτσι απλά από τη ζωή μας. (ακόμα κι αν μας το πουν επίσημα)
Η ιστορία με τα κινητά είναι όντως παρόμοια και κάποτε είχα δει και ντοκυμαντέρ με ανεξάρτητους επιστήμονες που ελεγαν ότι τα κινητά τηλέφωνα είναι άκρως επικίνδυνα αποδεδειγμένα (έτσι έλεγαν τουλάχιστον και παρουσίαζαν τα στοιχεία τους εκεί).
Με το φτωχό μου το μυαλό σκέφτομαι ότι η πληροφορία που μεταδίδεται απο το Wi-Fi είναι πολλαπλάσια από αυτήν του κινητού (σκεφτείτε μια απλή κλήση ενάντια στις ευρυζωνικές ταχύτητες) οπότε ο θεός να μας φυλάει αν το κινητό είναι όντως επιβλαβες γιατί το Wi-Fi θα είναι πολύ περισσότερο!
Πολλές φορές σκέφτομαι ότι ίσως οι πολλοί καρκίνοι στις μέρες μας εκτός απο τη μόλυνση και τα άγχη της καθημερινότητας ίσως οφείλονται και στον κατακλυσμό από μικροκύματα που δεχόμαστε καθημερινά. Γιατρός δεν είμαι αλλά μου φαίνεται πιθανό. Ελπίζω αν είναι όντως βλαβερά να μπορέσει ο ανθρώπινος οργανισμός να τα καταπολεμήσει και να προσαρμοστεί γιατί αμφιβάλω αν μπορούμε να τα βγάλουμε έτσι απλά από τη ζωή μας. (ακόμα κι αν μας το πουν επίσημα)
Last edited by barbarosa on Tue Sep 28, 2010 5:41 pm, edited 1 time in total.
-
- Gbyte level
Στο εύρος συχνοτήτων του wifi εκπέμπουν δεκάδες συσκευές: από τα baby monitors μέχρι τους φούρνους μικροκυμάτων. Δεν είμαι φυσικός, νομίζω όμως ότι το wifi έχει σαφώς μικρότερη ισχύ εκπομπής από άλλες ασύρματες τεχνολογίες, όπως πχ η κινητή τηλεφωνία, και αυτό είναι που μετράει (κι όχι το data rate). Το τί είναι ασφαλές και το τί όχι, είναι πολύ σχετικό, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και ο τρόπος ζωής. Όταν βλέπουμε τους γονείς να δίνουν με την ώρα το κινητό στο παιδί για να μιλήσει "στο μπαμπά, τη γιαγιά και τον παππού", σίγουρα η κατάσταση θα ναι επιβαρυντική. Αλλά ας μην τρελαθούμε, η ίδια η εξέλιξη του ανθρώπου είναι σύμφυτη (και) με (ηλεκτρομαγνητικές) ακτινοβολίες.
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Εχω ακουσει οτι το ασυρματο τηλεφωνο ειναι πιο επικινδυνο απο τα κινητα καθως η συσκευη εχει γυρω στα 300W.Το wifi λειτουργει στις ιδιες συχνοτητες με τον φουρνο μικροκυματων οποτε θα ειναι και παρομοιας επικινδυνοτητας. 

-
οι μικροκυματικές ζεύξεις μεταξύ δύο κόμβων πέφτουν όταν βρέχει, ενώ το wifi δεν έχει τέτοια προβλήματα. Άρα δεν είναι ίδιες συχνότητες.ultimate_aektzis wrote:Το wifi λειτουργει στις ιδιες συχνοτητες με τον φουρνο μικροκυματων
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Ναι αλλα οταν ανοιγεις τον φουρνο μπορει να σκαλωσει το wifi 

- gasparosoft
- Gbyte level
Ο φούρνος μικροκυμμάτων δουλεύει στα 2.4 GHz περίπου. Δεν νομίζω τα μικροκύμματα να δημιουργούν καρκίνο μιας και δεν έχουν την απαραίτητη ενέργεια για να το κάνουν (αντίθετα με gamma rays, x-rays, UV).
ΥΓ: Μας έχουν πρήξει όλοι τους πάντως. Κακό για την υγεία μας το ένα. Κακό το άλλο. Ε, ας πάμε να αυτοκτονήσουμε να τελειώνουμε. Όλα είναι στον τρόπο ζωής.
ΥΓ: Μας έχουν πρήξει όλοι τους πάντως. Κακό για την υγεία μας το ένα. Κακό το άλλο. Ε, ας πάμε να αυτοκτονήσουμε να τελειώνουμε. Όλα είναι στον τρόπο ζωής.
-

Είναι αρκετές οι συσκευές που εκπέμπουν στα 2.4 GHz και είναι αρκετές από τις ασύρματες συσκευές!Wi-Fi pollution, or an excessive number of access points in the area, especially on the same or neighboring channel, can prevent access and interfere with other devices' use of other access points, caused by overlapping channels in the 802.11g/b spectrum, as well as with decreased signal-to-noise ratio (SNR) between access points. This can become a problem in high-density areas, such as large apartment complexes or office buildings with many Wi-Fi access points. Additionally, other devices use the 2.4 GHz band: microwave ovens, security cameras, ZigBee devices, Bluetooth devices and (in some countries) Amateur radio, video senders, cordless phones and baby monitors, all of which can cause significant additional interference. It is also an issue when municipalities[32] or other large entities (such as universities) seek to provide large area coverage. This openness is also important to the success and widespread use of 2.4 GHz Wi-Fi.
Η maximum εκπομπή που μπορεί να έχει το wifi είναι ~1W, το οποίο δεν ξέρω πόσο επιβλαβές μπορεί να είναι!
Ραδιοφωνικοί σταθμοί εκπέμπουν 10.000 - 50.000 W, και κάπου αρκετά λιγότερο οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας...
p.s. υπάρχουν και wifi που εκπέμπουν στα 5GHz
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Μια εύλογη απορία: τι βλάβες προκαλεί η ακτινοβολία των ασύρματων συσκευών; Έχουν αρκετά μεγάλο μήκος κύματος για να προκαλούν βλάβες στο dna όπως οι Χ,γ. Μπορώ να φανταστώ ότι μπορεί να προκαλούν μια θέρμανση των ιστών, αλλά κι αυτό γιατί είναι βλαβερό;
( ω ναι, θα πρόκοβα στο φυσικό
)
( ω ναι, θα πρόκοβα στο φυσικό

September 28, daylight. The monsters have overtaken the city. Somehow, I am still alive...
- zweistein
- Wow! Terabyte level
μου θυμίζεις ένα επεισόδιο από southpark... αλλα έχει δεν τους έπεφταν τα μαλλιά xaxaxaThe Punisher wrote:Όταν ανοίγουν οι φούρνοι μικροκυμάτων δεν εκπέμπουν (διακόπτης στο πορτάκι), γιατί όποιος πέρναγε μπροστά θα του έπεφταν τα μαλλιά! Οπότε δεν παίζει κάποια σύνδεση μεταξύ των δύο μάλλον. Δε μου έχει τύχει ποτέ παρεμπιπτόντως

- ventrix
- byte level
- Academic status: MSc
Δεν είδα κανέναν να κατηγορεί για καρκίνο τα τηλέφωνα DECT που όλοι μας έχουμε στα σπίτια μας μιας και αυτά εκπέμπουν στα 2.4Ghz (ω, ναι, μπορείς και εσύ να το διαπιστώσεις εαν δεις το ασημί αυτοκολλητάκι απο κάτω του) με πολλαπλάσια ισχύ απο του WiFi.
Η συχνότητα του φούρνου μικροκυμάτων μπορεί να είναι στα 2.4ghz όμως η ισχύς του είναι τεράστεια.
Η ισχύς του WiFi είναι πολύ πολύ πολύ μικρότερη απο αυτή που εκπέμπει ενα κινητό και φυσικά μια κεραία κινητής.
(simple proof: WiFi max range: 300m, Mobile phone max range: ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ).
Επίσης τα κινητά τηλέφωνα εκπέμπουν την μέγιστη ακρινοβολία στην έναρξη μιας κλήσης όπου ανταλλάσουν πληροφορίες με τον σταθμό βάσης (BTS) και φυσικά όταν δεν υπάρχει καλό σήμα, τώρα θα το ξανασκεφτείτε όταν πάτε να πάρετε τηλέφωνο απο την άκρη του βουνού, ή τη μέση του αιγαίου
ορίστε και δυο self explained φωτογραφίες που θα τις παραθέσω χωρίς σχόλιο:
http://www.kollewin.com/EX/09-15-03/em_spectrum.jpg
http://mynasadata.larc.nasa.gov/images/ ... m3-new.jpg
Η συχνότητα του φούρνου μικροκυμάτων μπορεί να είναι στα 2.4ghz όμως η ισχύς του είναι τεράστεια.
Η ισχύς του WiFi είναι πολύ πολύ πολύ μικρότερη απο αυτή που εκπέμπει ενα κινητό και φυσικά μια κεραία κινητής.
(simple proof: WiFi max range: 300m, Mobile phone max range: ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ).
Επίσης τα κινητά τηλέφωνα εκπέμπουν την μέγιστη ακρινοβολία στην έναρξη μιας κλήσης όπου ανταλλάσουν πληροφορίες με τον σταθμό βάσης (BTS) και φυσικά όταν δεν υπάρχει καλό σήμα, τώρα θα το ξανασκεφτείτε όταν πάτε να πάρετε τηλέφωνο απο την άκρη του βουνού, ή τη μέση του αιγαίου

ορίστε και δυο self explained φωτογραφίες που θα τις παραθέσω χωρίς σχόλιο:
http://www.kollewin.com/EX/09-15-03/em_spectrum.jpg
http://mynasadata.larc.nasa.gov/images/ ... m3-new.jpg
- dexter
- Academic status: N>4
και στο τρένο είναι πολύ κακό όταν είσαι κάτω από την γη και δεν έχει σήμα, αλλά και να μην πάρεις εσύ κινητό έχουν άλλοι πεντακόσιοι 

http://foss.aueb.gr
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
- madness
- Mbyte level
στο manual του φούρνου μικροκυμάτων λέει πάντως ότι όταν λειτουργεί πρέπει να στέκεσαι σε απόσταση τουλάχιστον 20 εκατοστά από τον φούρνο... οπότε δεν είναι μια αθώα συσκευήThe Punisher wrote:Όταν ανοίγουν οι φούρνοι μικροκυμάτων δεν εκπέμπουν (διακόπτης στο πορτάκι), γιατί όποιος πέρναγε μπροστά θα του έπεφταν τα μαλλιά! Οπότε δεν παίζει κάποια σύνδεση μεταξύ των δύο μάλλον. Δε μου έχει τύχει ποτέ παρεμπιπτόντως

Καθένας με την τρέλα του...
...εγώ προτιμώ την δική μου!!!
@Mobile Application Development (Symbian Qt, bada, Android, Java ME)- ventrix
- byte level
είχα διαβάσει κάποτε και έχει μια επιστημονική λογική, οτι για να διαπιστώσετε εαν ενας φούρνος μικροκυμάτων δεν έχει leaks, βάλτε το κινητό σας μέσα, κλείστε το πορτάκι και πάρτε το τηλέφωνο.
εαν χτυπήσει, υπάρχει πρόβλημα

- sinty
- Kilobyte level
ventrix wrote:είχα διαβάσει κάποτε και έχει μια επιστημονική λογική, οτι για να διαπιστώσετε εαν ενας φούρνος μικροκυμάτων δεν έχει leaks, βάλτε το κινητό σας μέσα, κλείστε το πορτάκι και πάρτε το τηλέφωνο.

She's lost in the darkness, fading away
I'm still around here, screaming her name
I'm still around here, screaming her name
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
Το εκανα.ventrix wrote:είχα διαβάσει κάποτε και έχει μια επιστημονική λογική, οτι για να διαπιστώσετε εαν ενας φούρνος μικροκυμάτων δεν έχει leaks, βάλτε το κινητό σας μέσα, κλείστε το πορτάκι και πάρτε το τηλέφωνο.
Οχι μονο χτυπάει, αλλα δεν έχει και καμία απώλεια σήματος. Ξενέρωσα
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
-
ε γενικά μην κολλάτε τις μούρες σας στον φούρνο όταν δουλεύει 

- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
Αν τον ανάψω λίγο με το κινητό μέσα με το ελάχιστο power, και πάρω τηλέφωνο, λες να γίνει τίποτα κακό?The Punisher wrote:ε γενικά μην κολλάτε τις μούρες σας στον φούρνο όταν δουλεύει

Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \