TOEFL

Συζητήσεις και ενημέρωση σχετικά με μεταπτυχιακές σπουδές σε Ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια.
nocturna_gr
byte level
byte level

TOEFL

Post by nocturna_gr » Wed Nov 26, 2008 10:26 pm

Γεια σας παιδια,
γνωριζει κανεις αν μπορει να κανει καποιος μονος του προετοιμασια για TOEFL; Ξερει κανεις να συστησει κανενα βιβλιο; Υπαρχει κανενα λινκ, για να τσεκαρω σε ποιο επιπεδο βρισκονται αυτη τη στιγμη οι γωνσεις μου; Το 213 computer-based / 80 internet-based (απο γερμανικα πανεπιστημια) μπορει να προσδιορισει κανεις σε τι επιπεδο ειναι;

Ευχαριστω
koki
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4

Re: TOEFL

Post by koki » Wed Nov 26, 2008 11:53 pm

Αν και δεν το επικροτώ απαραίτητα, πιστεύω πως το ίντερνετ είναι μεγάλο και σε διάσημες σελίδες (πχ piratebay ή google search με έξτρα όρο το torrent) θα μπορούσες να βρεις λιγότερο ή περισσότερο νόμιμες συλλογές σχετικών εγγράφων.
``Άναρθρες κραυγές τύπου απόλυσης από στρατό' ' + ``'Άναρθρες κραυγές τύπου θα πάω στο Παρίσι' ' + ``Άναρθρες κραυγές τύπου μαμά μου φοβάμαι' '

Τα βλογς είναι σαν τις ********, όλοι έχουν από μία ;)

Death By Popcorn : Η απάντηση σε κάθε εσωτερική και εξωτερική σινε/σειρο-αναζήτηση. :D
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by shodanjr_gr » Thu Nov 27, 2008 4:27 pm

Προσωπική μου άποψη είναι ότι το TOEFL είναι τραγικά εύκολο να είσαι καλός στα αγγλικά (γράφεις πάνω από 100 χωρίς προετοιμασία) και αρκετά έως πολύ εύκολο αν είσαι μέτριος. Γενικά σε δυσκολία θα έλεγα ότι βρίσκεται κάπως παραπάνω από το lower και παρακάτω από το proficiency. Αυτό που πρέπει να τσεκάρεις είναι ότι έχεις μία σχετική ευχέρια να μιλάς αγγλικά υπό πίεση (διότι το "speaking" στο internet based test αποτελείται ουσιαστικά από εσένα να απαντάς σε ερωτήσεις με το χρονόμεντρο να μετράει και το PC να καταγράφει). Κατά τα άλλα η θεματολογία των κειμένων/lectures σε listening/speaking/reading τείνει προς το ακαδημαϊκό λιγουλάκι, αλλά δεν είναι τίποτα το φοβερό.

Αυτά :)
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Mon Apr 12, 2010 5:06 pm

Παιδιά, τι ακριβώς είναι το TOEFL και σε τι χρησιμεύει?? Μόνο ακουστά το έχω μέχρι σήμερα... :smt017
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Mon Apr 12, 2010 11:35 pm

είναι μία εξέταση αγγλικών, χαμηλότερου επιπέδου από Proficiency, η οποία ζητείται από τα πανεπιστήμια του εξωτερικού για να πιστοποιήσεις το επίπεδο αγγλικών σου όταν υποβάλεις αίτηση σε αυτά για σπουδές. Εάν έχεις πάρει το proficiency πρόσφατα μπορεί να δεχτούν αυτό.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Wed Apr 14, 2010 1:07 am

Όταν λες πρόσφατα? Εντός 1-2 χρόνων?
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Wed Apr 14, 2010 1:38 am

νομίζω το πολύ μέχρι 2 χρόνια. Βέβαια αυτό δεν είναι κανόνας, αλλά εξαρτάται από το εκάστοτε πανεπιστήμιο.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"

έτσι

XaviannNJ
Gbyte level
Gbyte level

Post by XaviannNJ » Wed Apr 14, 2010 1:40 am

Έχει διαφορά το ποιο Proficiency θα πάρεις?
Cause we all live under the same sun......

http://www.youtube.com/watch?v=MwyXnft6ZVk
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Wed Apr 14, 2010 1:47 am

Δεν το γνωρίζω με βεβαιότητα αυτό, αλλά νομίζω πως μεταξύ του Cambridge και του Michigan δεν πρέπει να υπάρχει κάποια διαφορετική αντιμετώπιση.
Image

έτσι

Theofaman
Mbyte level
Mbyte level

Post by Theofaman » Wed Apr 14, 2010 3:26 am

tZoLe wrote:Δεν το γνωρίζω με βεβαιότητα αυτό, αλλά νομίζω πως μεταξύ του Cambridge και του Michigan δεν πρέπει να υπάρχει κάποια διαφορετική αντιμετώπιση.
Σε μερικά Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια υπάρχει διαφορά. Σε όσα έχω κοιτάξει δέχονται μόνο Cambridge (CPE ή CAE πχ. http://www.rektorat.ethz.ch/students/ad ... e/index_EN). Michigan δεν έχω δει να δέχονται κάπου.
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Wed Apr 14, 2010 9:43 am

Ισχύει αυτό, σε αρκετές περιπτώσεις μετά από επικοινωνία με το πανεπιστήμιο για διευκρίνιση μπορεί να γίνει δεχτό.
Image

έτσι

kwnccc
Mbyte level
Mbyte level

Post by kwnccc » Wed Apr 28, 2010 10:43 pm

Δηλαδή μόνο αν έχεις proficiency του Cambridge μέχρι το πολύ πριν 2 χρόνια δεν χρειάζεται να δώσεις TOEFL για να γίνεις δεκτός από ξένα πανεπιστήμια?
ο βαθμός που χρειάζεται είναι διαφορετικός για κάθε Πανεπιστήμιο έτσι?
weird_13
byte level
byte level

Post by weird_13 » Wed Apr 28, 2010 11:01 pm

kwnccc wrote:Δηλαδή μόνο αν έχεις proficiency του Cambridge μέχρι το πολύ πριν 2 χρόνια δεν χρειάζεται να δώσεις TOEFL για να γίνεις δεκτός από ξένα πανεπιστήμια?
ο βαθμός που χρειάζεται είναι διαφορετικός για κάθε Πανεπιστήμιο έτσι?
Τα περισσότερα πανεπιστήμια στην Ευρώπη το δέχονται (π.χ. Imperial, Delft, EPFL, KTH) αλλά το καλύτερο που έχεις να κάνεις όταν έρθει η στιγμή να κάνεις τις αιτήσεις για τα μεταπτυχιακά προγράμματα, είναι να στείλεις ένα e-mail να ρωτήσεις συγκεκριμένα. (Σε κάποια όμως δέχονται μόνο IELTS ή TOEFL. Στην Ευρώπη, νόμίζω πως προτιμούν IELTS.)
Επίσης, δεν εχω δει κάπου να θέλουν πάνω από C στο Proficiency του Cambridge.
Don't Settle!
Expecting the world to treat you fairly because you are a good person is a little like expecting the bull not to attack you because you are a vegetarian...
The greatest sin of all is risking nothing.
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy? Albert Einstein
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year

Post by Ganther » Thu Apr 29, 2010 12:21 pm

tip.
πολλα πανεπιστημια αν εχεις παρει μαθηματα στα αγγλικα, το δεχονται ως επαρκεια γλωσσας. Οποτε αν εχετε παει ερασμους ψαχτειτε μηπως μονο αυτο αρκει... (Stockholm's Universitetet πχ ειναι ενα απο αυτα.)
kwnccc
Mbyte level
Mbyte level

Post by kwnccc » Thu Apr 29, 2010 8:55 pm

Ganther wrote:tip.
πολλα πανεπιστημια αν εχεις παρει μαθηματα στα αγγλικα, το δεχονται ως επαρκεια γλωσσας. Οποτε αν εχετε παει ερασμους ψαχτειτε μηπως μονο αυτο αρκει... (Stockholm's Universitetet πχ ειναι ενα απο αυτα.)
Όταν λες μαθήματα στα αγγλικά, εννοείς ως μάθημα επιλογής πέρα από τα αγγλικα IV που είναι υποχρεωτικά?
Ποια η διαφορά μεταξύ TOEFL και IELTS? Άκουσα πως TOEFL ζητούν τα περισσότερα πανεπιστήμια στην Αμερική ενώ IELTS κυρίως στην Ευρώπη, ισχύει κάτι τέτοιο?
weird_13
byte level
byte level

Post by weird_13 » Thu Apr 29, 2010 10:08 pm

kwnccc wrote:
Ganther wrote:tip.
Όταν λες μαθήματα στα αγγλικά, εννοείς ως μάθημα επιλογής πέρα από τα αγγλικα IV που είναι υποχρεωτικά?
Ποια η διαφορά μεταξύ TOEFL και IELTS? Άκουσα πως TOEFL ζητούν τα περισσότερα πανεπιστήμια στην Αμερική ενώ IELTS κυρίως στην Ευρώπη, ισχύει κάτι τέτοιο?
Φαντάζομαι πως εννοεί,αν έχεις παρακολουθήσει μαθήματα στα αγγλικά, πέρα από τα Αγγλικά 4 (π.χ. εάν έχεις πάει erasmus, τότε εκεί έχεις παρακολουθήσει μαθήματα στα Αγγλικά και έτσι μπορείς να παρακολουθήσεις μαθήματα στα αγγλικά και στο μεταπτυχιακό).

Για Αμερική θέλουν νομίζω TOEFL. Για Ευρώπη, δέχονται και τα δύο, αλλά απ'ότι έχω καταλάβει υπάρχει κάποια προτίμηση για IELTS (σίγουρα στην Αγγλία) αν και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα αν έχεις TOEFL (απ' ότι ξέρω).
Don't Settle!
Expecting the world to treat you fairly because you are a good person is a little like expecting the bull not to attack you because you are a vegetarian...
The greatest sin of all is risking nothing.
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy? Albert Einstein
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year

Post by Ganther » Wed May 05, 2010 12:12 am

εννοουσα αυτο που ειπε ο weird_13, δλδ να εχεις παρακολουθησει αγγλοφωνα μαθηματα σε ερασμους, σε καμμια περιπτωση τα αγγλικα 4 δεν αρκουν...
Οσο για toefl vs IELTS δεν εχω δει πουθενα να υπαρχει προτιμηση στο ενα η το αλλο. Παντως κατι σκορ 80-100 που ζητουν οι χωρες το Internet based toefl, σημαινει βασικη αντιληψη αγγλικων. Αν δεν ειναι καποιος μουγγος η κουφος, δυσκολα παιρνει κατω απο 100. Για το ΙΒΤ ψαχτειτε για βιβλια στον ορμο του πειρατη.
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Sat Oct 02, 2010 4:46 pm

Αναμεσα σε Longman, Barrons, Princeton, Kaplan, Cambridge και ETS ποιο προτεινετε; Να δινει εμφαση σε listening και writing και να εχει καμποσα τεστς.
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
liam
byte level
byte level

Post by liam » Sat Oct 02, 2010 7:31 pm

Του Barrons εχει μπολικα test (8), και η 13η εκδοση ανταποκρινεται πιστευω στην πραγματικη εξεταση.

Απο Κaplan αξιζουν μονο τα test, τα οποια ειναι πιο δυσκολα απο την πραγματικη εξεταση αλλα αξιζει σαν εξασκηση. Το βιβλιο σε βομβαρδιζει με αχρηστες στρατιγικες.

Το Longman παλι το CD-software βρες. Τα test του ειναι πιο ευκολα απο τους αλλους και το writing δεν ανταποκρινεται με το πραγματικο κατα την γνωμη μου. Ειδικα το Integrated.

Ολα υπαρχουν στο internet αν ψαξεις θα βρεις τα complete tests.

Επισης για Writing πολυ καλο ειναι το Βαrrons Writing for the TOEFL IBT - 3rd Edition.

Eπισης οσοι εχετε χασει επαφη με την γλωσσα ή εχετε συνιθησει το στυλ του Gambridge, μην το υποτιματε. :smt018
nik_sak
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by nik_sak » Sun Oct 30, 2011 10:43 pm

Ηρθε ο καιρος σιγα σιγα να αρχισω να ασχολουμαι με το TOEFL :smt015
Τα αγγλικα μου ειναι σε αρκετα καλο επιπεδο νομιζω, εχω profficiency michigan και πολυ μεγαλυτερη ευχερεια στην ομιλια απο τοτε που το εδωσα και δεν ανησυχω γενικα. Εχω τα εξης να ρωτησω:

1) αν χρειστω καποια βοηθεια, αυτη θα ειναι στο writing, δεν το γουσταρω σε καμια γλωσσα του κοσμου :-p
πιστευετε οτι χρειαζετε, εκανε κανεις μαθηματα προετοιμασιας πανω σε αυτο? (φροντιστηρια - ιδαιτερα)?
αν εχετε κατι συγκεκριμενο να προτεινεται, ευπροσδεκτο.

2) καποιο καλο βιβλιο με τεστ (online και μη) ή και εκθεσεις,tips κλπ
ή καποιο site?

3) κατι αλλο σημαντικο που πρεπει να ξερω?

θενξ
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Mon Oct 31, 2011 12:59 am

1) όχι μαθήματα, το ΤOEFL έχει pool εκθεσεων, οποτε ξερεις εκ των προτερων ολα τα πιθανα θεματα που μπορουν να πεσουν. Ψαξε καποιο βιβλιο μονο για εκθεση και δες ενδεικτικες προσεγγισεις
2) Δεν ειχα βιβλιο για TOEFL αλλα νομιζω οτι το επισημο της ETS ήταν καλο
3) Ψαξε για λεξιλογιο που πεφτει συχνα στο TOEFL, κανε practice στον υπολογιστη στο speaking part, με μικροφωνο και ακουστικα και χρονομετρα τον εαυτο σου.
Και καλη επιτυχια
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
nik_sak
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by nik_sak » Wed Nov 02, 2011 6:51 pm

βρηκα τα παρακατω βιβλια στο αμαζον, εχετε καμια εμπειρια/σχολιο/προταση πανω σ αυτα?

http://www.amazon.co.uk/TOEFL-Barrons-T ... 862&sr=1-6
http://www.amazon.co.uk/Barrons-TOEFL-I ... 62&sr=1-12
http://www.amazon.co.uk/Official-Guide- ... 862&sr=1-1
http://www.amazon.co.uk/Must-Have-Words ... 862&sr=1-2
http://www.amazon.co.uk/Perfect-Phrases ... 862&sr=1-4

το 3ο ειναι αυτο που προτεινε η sanrda.
επισης αν ξερει κανεις τι extra εχουν αυτα τα 10 cd στο superpack tou Barrons, θα με βοηθουσε,
Post Reply

Return to “Μεταπτυχιακά”