Μα τι φανταστικό thread!
Γενικά εγώ προτιμώ τις κόκκινες, ακολουθούν οι μαύρες και τέλος οι ξανθιές.
Η πρώτη στις προτιμήσεις μου είναι η Leffe (η σκούρα, ξανθιά δεν έχω βρει για να δοκιμάσω). Είναι πραγματικά μια φανταστική μπύρα, νομίζω όλοι οι fan του είδους θα πρέπει να τη δοκιμάσουν! Δεύτερη είναι η Aventinus, είναι μια καταπληκτική μοναστηριακή μπύρα, της οποίας την ανακάληψη χρωστώ στον mario και τον netharis (και τα Beer Academy στη Στουρνάρη

).
Στις κόκκινες δεν μπορώ να κάνω διαχωρισμούς, μ'αρέσουν όλες

Κάποιες που μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό είναι οι McFarland, murphy's, flensburger (πολύ καλή!) και η κόκκινη της Kraft. Από τις μπύρες της Kraft είναι πολύ ωραία επίσης και η μαύρη και ίσως αξίζει να δοκιμάσει κανείς και την κάπνιστη για την εμπειρία (η καπνιστή σου βγάζει ξεκάθαρα συναισθήματα - you either like it, or not). Επίσης ωραία είναι και η μαύρη murphy's, αλλά στις μαύρες νομίζω πως η κορυφαία είναι η Guinness με διαφορά.Btw, σε όσους αρέσει η κόκκινη murphy's, ίσως θα θέλετε να δοκιμάσετε και την καφετιά Newcastle, λογικά θα σας αρέσει. Τέλος, όσον αφορά τις ξανθές, έχω καταλήξει πως αυτές που μου αρέσουν περισσότερο είναι αυτές με βάση το ρύζι, π.χ. Bud και Tsingtao.