Προτασεις για καλη+ξεκουραστη οθονη υπολογιστη
Προτασεις για καλη+ξεκουραστη οθονη υπολογιστη
Λοιπον εχω μια lg 1900R 19αρα και παρατηρω οτι τους τελευταιους μηνες με κουραζει πολυ.Εχω χαμηλωσει τον φωτισμο αλλα και παλι δεν την πολυ παλευω ιδιως οταν διαβαζω κειμενα (games-ταινιες πολυ πιο ξεκουραστες).Βεβαια λιωνω και μερικες φορες ..
Οποτε μια και θα αγορασω μια καινουργια οθονη(αυτη θα παει σε αλλο pc) λεω να παρω κατι καλο που πιθανος θα με βοηθουσε για καλυτερη ξεκουραση.Οποτε πειτε καμια καλη προταση.Αλλοστε ολοι πληροφορικοι ειμαστε ,καιγομαστε οποτε οι προτασεις θα ειναι χρησιμες για ολους :idea: :idea:
Υ.Γ η οφθαλμιατρος ειπε οτι δεν εχω κατι.. αλλα ειναι μαλλον η κουραση
Οποτε μια και θα αγορασω μια καινουργια οθονη(αυτη θα παει σε αλλο pc) λεω να παρω κατι καλο που πιθανος θα με βοηθουσε για καλυτερη ξεκουραση.Οποτε πειτε καμια καλη προταση.Αλλοστε ολοι πληροφορικοι ειμαστε ,καιγομαστε οποτε οι προτασεις θα ειναι χρησιμες για ολους :idea: :idea:
Υ.Γ η οφθαλμιατρος ειπε οτι δεν εχω κατι.. αλλα ειναι μαλλον η κουραση
- emperormario
- Wow! Terabyte level
Re: Προτασεις για καλη+ξεκουραστη οθονη υπολογιστη
Τι ρυθμό ανανέωσης έχει η lg σου? Οι περισσότεροι θα σου πουν ότι στις οθόνες υγρών κρυστάλλων δεν παίζει πλέον ρόλο, αλλά εγώ προσωπικά βλέπω μεγάλες διαφορές μεταξύ 60 και 75Hz, με τα 75 να είναι απείρως πιο ξεκούραστα..(τι να πω, μπορεί να έχω μεταίσθημα )
Προσπάθησε γενικά να κάνεις διαλλείματα ανα 45 λεπτά max, και βγαίνε στο μπαλκόνι, κοιτάζοντας τον ορίζοντα, τον ουρανό, τη γειτόνισσα, whatever . Αφού, όπως λες, κουράζεσαι όταν εστιάζεις, νομίζω θα σε βοηθήσει αυτό. Όταν διαβάζεις περιοδικά/βιβλία/εφημερίδα για ώρα, κουράζεσαι?
Προσπάθησε γενικά να κάνεις διαλλείματα ανα 45 λεπτά max, και βγαίνε στο μπαλκόνι, κοιτάζοντας τον ορίζοντα, τον ουρανό, τη γειτόνισσα, whatever . Αφού, όπως λες, κουράζεσαι όταν εστιάζεις, νομίζω θα σε βοηθήσει αυτό. Όταν διαβάζεις περιοδικά/βιβλία/εφημερίδα για ώρα, κουράζεσαι?
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Oχι μονο με την οθονη κουραζομαι τοσο εντονα.Καλα και πανω απο το βιβλιο αμα ειναι ολη μερα θα παθω ενα κατι αλλα ενταξη σε γενικα πλαισια.Και εγω εχω αρχισει και εφαρμοζω διαλειματακια και με εχουν βοηθησει (εχω βαλει το workrave που σου λεει κατα περιοδους να κανεις διαλημα).Σε full αναλυση 1280 60 hz ειναι
emperormario wrote:Τι ρυθμό ανανέωσης έχει η lg σου? Οι περισσότεροι θα σου πουν ότι στις οθόνες υγρών κρυστάλλων δεν παίζει πλέον ρόλο, αλλά εγώ προσωπικά βλέπω μεγάλες διαφορές μεταξύ 60 και 75Hz, με τα 75 να είναι απείρως πιο ξεκούραστα..(τι να πω, μπορεί να έχω μεταίσθημα )
κανεις κι εσυ διαλλειματα καθε 45 λεπτα (max κιολας) απο τον υπολογιστη η το προτινεις μονο επειδη λεει οτι τον ενοχλει;
- Stayrakas
- Mbyte level
- Academic status: N>4
Ελπιζω το δευτερο..chriskin wrote:emperormario wrote:Τι ρυθμό ανανέωσης έχει η lg σου? Οι περισσότεροι θα σου πουν ότι στις οθόνες υγρών κρυστάλλων δεν παίζει πλέον ρόλο, αλλά εγώ προσωπικά βλέπω μεγάλες διαφορές μεταξύ 60 και 75Hz, με τα 75 να είναι απείρως πιο ξεκούραστα..(τι να πω, μπορεί να έχω μεταίσθημα )
κανεις κι εσυ διαλλειματα καθε 45 λεπτα (max κιολας) απο τον υπολογιστη η το προτινεις μονο επειδη λεει οτι τον ενοχλει;
Three Rings for the Elven-kings under the sky,Seven for the Dwarf-lords in their halls of stone,Nine for Mortal Men doomed to die,
One for the Dark Lord on his dark throne,In the Land of Mordor where the Shadows lie.
One Ring to rule them all, One Ring to find them,One Ring to bring them all and in the darkness bind them
In the Land of Mordor where the Shadows lie.
One for the Dark Lord on his dark throne,In the Land of Mordor where the Shadows lie.
One Ring to rule them all, One Ring to find them,One Ring to bring them all and in the darkness bind them
In the Land of Mordor where the Shadows lie.
- emperormario
- Wow! Terabyte level
Δε μπορω να σου απαντήσω, κάνω διάλλειμα τώραchriskin wrote: κανεις κι εσυ διαλλειματα καθε 45 λεπτα (max κιολας) απο τον υπολογιστη η το προτινεις μονο επειδη λεει οτι τον ενοχλει;
Πειτε καμια καλη ποιοτικη προταση!
Δε νομίζω να πουλιούνται ειδικές οθόνες για ξεκούραστα μάτια. Φυσικά πάντα ρόλο παίζουν οι ίντσες, η ανάλυση, ο ρυθμός ανανέωσης κτλ., αλλά και αυτά δεν είναι αρκετά άμα κάθεσαι πολλές ώρες μπροστά από την οθόνη.
September 28, daylight. The monsters have overtaken the city. Somehow, I am still alive...
Προφανως δεν ειναι ειδικες.. αλλα μια ποιοτικη οθονη θα βοηθησει
- emperormario
- Wow! Terabyte level
Πολύ καλά λόγια (έως και διθυραμβικά θα έλεγεα) ακούγονται για αυτήν:
Dell U2311H, την οποία και κοζάρω εδώ και καιρό, αλλά όλο διστάζω
http://www.msystems.gr/index.php?catego ... duct=10596
emperormario wrote:Πολύ καλά λόγια (έως και διθυραμβικά θα έλεγεα) ακούγονται για αυτήν:
Ααααχ..Να τη ζαχάρωνες μόνο εσύ καλά θα ταν!!! Go for this Lifer!!
Και εγω με καποιο ψαξιμο το εχω δει αυτο το μοντελο (και τα παροιμοια της dell).Και γενικα βλεπω οτι για ποιοτικη και ξεκουραστη οθονη πρεπει να παω σε μη-tn πανελ (ips-pva).Bεβαια αυτο που με ανυσηχει με αυτα τα πανελ και με το συγκεκριμενο δλδ ειναι το Response Time , στην προκειμενη 8μς .. μην εχω προβληματα στα παιχνιδια
Επισης στην ιδια περιπου κατηγορια κοιταω και την HP ZR 22W (KAI ZR 24W)
Επισης στην ιδια περιπου κατηγορια κοιταω και την HP ZR 22W (KAI ZR 24W)
- ja_the_invincible
- Wow! Terabyte level
- Academic status: N>4
όταν κοιτάζεις την γειτόνισα δηλαδή δεν εστιάζεις????emperormario wrote: Προσπάθησε γενικά να κάνεις διαλλείματα ανα 45 λεπτά max, και βγαίνε στο μπαλκόνι, κοιτάζοντας τον ορίζοντα, τον ουρανό, τη γειτόνισσα, whatever . Αφού, όπως λες, κουράζεσαι όταν εστιάζεις, νομίζω θα σε βοηθήσει αυτό. Όταν διαβάζεις περιοδικά/βιβλία/εφημερίδα για ώρα, κουράζεσαι?
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
- netharis
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a
http://jonls.dk/redshift/
Πολύ καλό project, και χρήσιμο ειδικά τη νύχτα
Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
- emperormario
- Wow! Terabyte level
Μην ανησυχείς, δε θα έχεις κανένα θέμα με κινούμενη εικόναLifer wrote:Bεβαια αυτο που με ανυσηχει με αυτα τα πανελ και με το συγκεκριμενο δλδ ειναι το Response Time , στην προκειμενη 8μς .. μην εχω προβληματα στα παιχνιδια
[pervert mode]Δεν εστιάζω εγώ, αλλά η ψηφιακή με το 20x οπτικό ζουμ [/pervert mode]ja_the_invincible wrote: όταν κοιτάζεις την γειτόνισα δηλαδή δεν εστιάζεις????
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Αν καταλαβα καλα, μετα τις 19:00 πχ αυξανει την φωτεινοτητα της οθονης?netharis wrote:http://jonls.dk/redshift/
λογικα θα την μειωνει μετα τις 19.00
δεν ειμαι σιγουρος ομως, τελευταια φορα ειχα διαβασει για το project πριν απο αρκετο καιρο , μπορει να εχω μπλεχτει με τι κανει
δεν ειμαι σιγουρος ομως, τελευταια φορα ειχα διαβασει για το project πριν απο αρκετο καιρο , μπορει να εχω μπλεχτει με τι κανει
- netharis
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a
Βασικά του δίνεις συντεταγμένες που βρίσκεσαι, και ανάλογα με το τι φως έχει απέξω, κάνει tune τη θερμοκρασία των χρωμάτων για να είναι πιο ξεκούραστο.
Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Αχα, μιας και υπαρχει ηδη πακετο για arch λεω να το δοκιμασω.
να απορησω γιατι να μην το κανεις αυτο μονος σου ;
γιατι η λογικη του προγραμματος μπαζει λιγο
τωρα πχ εξω εχει λιγο φως οποτε δεν εχω ανοιχτη λαμπα . σε λιγο θα εχω ανοιχτη λαμπα οποτε εδω μεσα θα ειναι (αρκετα) πιο φωτεινα απο οτι ειναι τωρα
συμφωνα με το προγραμμα , αμα καταλαβα καλα , θα ειναι πιο δυνατη η οθονη τωρα απ'οτι σε λιγο, οχι; αυτο δεν στεκει ομως
(η, πχ, τα μεσημερια κλεινω τη κουρτινα αλλα τα απογευματα οχι, αρα τα μεσημερια ειναι πιο σκοτεινα απ'οτι τα απογευματα στο δωματιο - κατι που κανουν αρκετοι ανθρωποι νομιζω)
γιατι η λογικη του προγραμματος μπαζει λιγο
τωρα πχ εξω εχει λιγο φως οποτε δεν εχω ανοιχτη λαμπα . σε λιγο θα εχω ανοιχτη λαμπα οποτε εδω μεσα θα ειναι (αρκετα) πιο φωτεινα απο οτι ειναι τωρα
συμφωνα με το προγραμμα , αμα καταλαβα καλα , θα ειναι πιο δυνατη η οθονη τωρα απ'οτι σε λιγο, οχι; αυτο δεν στεκει ομως
(η, πχ, τα μεσημερια κλεινω τη κουρτινα αλλα τα απογευματα οχι, αρα τα μεσημερια ειναι πιο σκοτεινα απ'οτι τα απογευματα στο δωματιο - κατι που κανουν αρκετοι ανθρωποι νομιζω)