Λειτουργία Πανεπιστημίου και Γενικά Θέματα

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
MpoMp
Venus Former Team Member

Re: Θα κλείσει?

Post by MpoMp » Sun Nov 14, 2010 8:30 pm

chriskin wrote:
MpoMp wrote:Και με την κατάληψη θα τα πετύχουν ΟΛΑ. Back to Ελληνικό Λύκειο.

Παρεμπιπτόντως, δεν ήμαστε στη Γ.Σ. για να ρωτάμε, δεν ξέρουμε ποιος πήρε την απόφαση και γι' αυτό ρωτάμε.
θα ορκιζομουν οτι βρισκεται στις προηγουμενες σελιδες αυτου του thread - που δεν ηταν και τοσο παλιες οταν επεσε η ερωτηση για πρωτη φορα

και οχι, προφανως δεν θα πετυχουν τα παντα με την καταληψη. η καταληψη ειναι για να ακουστουν τα προβληματα στο μεγαλο μερος του πληθυσμου, προφανως.
ΟΚ, και θύμισέ μου, ποιος δίνει δεκάρα για τις καταλήψεις, στο μεγάλο μέρος του πληθυσμού? Ή να το θέσω αλλιώς, ποιος τις εγκρίνει, πλην των φοιτητών που τις κάνουν?

Εκτός αυτού, συ είπας: δεν μπορεις να περιμενεις απο το γενικο πληθυσμο να ασχοληθει με την παιδεια , δεν θα μεινει τιποτα στο τελος
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Βασικά, δεν θα πετύχουν ΤΙΠΟΤΑ.
:-D
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sun Nov 14, 2010 8:33 pm

MpoMp wrote:
chriskin wrote:
MpoMp wrote:Και με την κατάληψη θα τα πετύχουν ΟΛΑ. Back to Ελληνικό Λύκειο.

Παρεμπιπτόντως, δεν ήμαστε στη Γ.Σ. για να ρωτάμε, δεν ξέρουμε ποιος πήρε την απόφαση και γι' αυτό ρωτάμε.
θα ορκιζομουν οτι βρισκεται στις προηγουμενες σελιδες αυτου του thread - που δεν ηταν και τοσο παλιες οταν επεσε η ερωτηση για πρωτη φορα

και οχι, προφανως δεν θα πετυχουν τα παντα με την καταληψη. η καταληψη ειναι για να ακουστουν τα προβληματα στο μεγαλο μερος του πληθυσμου, προφανως.
ΟΚ, και θύμισέ μου, ποιος δίνει δεκάρα για τις καταλήψεις, στο μεγάλο μέρος του πληθυσμού? Ή να το θέσω αλλιώς, ποιος τις εγκρίνει, πλην των φοιτητών που τις κάνουν?

Εκτός αυτού, συ είπας: δεν μπορεις να περιμενεις απο το γενικο πληθυσμο να ασχοληθει με την παιδεια , δεν θα μεινει τιποτα στο τελος
Βασικά, δεν θα πετύχουν ΤΙΠΟΤΑ.
:-D
αποψεις, ας δεχτουμε οτι διαφωνουμε.

(μην αλλαζεις αυτα που λεω : δεν μπορεις να περιμενεις απο τον γενικο πληθυσμο να ασχοληθει με την παιδεια , πραγματι. κανεις δνε ειπε οτι δεν μπορεις να τον πεισεις να ασχοληθει ομως - απλα μην περιμενεις να το κανει για σενα)
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Sun Nov 14, 2010 8:36 pm

Δεν άλλαξα τίποτα, πήρα αυτούσιο ένα κομμάτι, χωρίς τα συμφραζόμενα.

Συμφωνώ, απλά η κατάληψη της σχολής θα πρέπει να είναι πλέον γνωστό στους νοήμονες φοιτητές ότι έχει μηδαμινή αποτελεσματικότητα.
MpoMp @ Discord
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sun Nov 14, 2010 8:42 pm

με καταληψεις εχουν γινει μερικα απο τα σημαντικοτερα πραγματα στην ιστορια της ελλαδας , δεν μπορω να δεχτω οτι ειναι αχρηστες
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Sun Nov 14, 2010 8:49 pm

Δεν διαφωνώ. Ωστόσο, στην παρούσα χρονική στιγμή, χώρα, και με τις συνθήκες που επικρατούν, με τις παρατάξεις να κινούν τα νήματα, πιστεύεις ότι αυτό ακόμα ισχύει? Μάλλον πρέπει να γίνει με άλλο τρόπο το μπαμ αυτή τη φορά.
Last edited by MpoMp on Sun Nov 14, 2010 9:00 pm, edited 1 time in total.
MpoMp @ Discord
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sun Nov 14, 2010 8:50 pm

MpoMp wrote:Δεν διαφωνώ. Ωστόσο, στην παρούσα χρονική στιγμή, χώρα, και με τις συνθήκες που επικρατούν, με τις παρατάξεις να κινούν τα νήματα, πιστεύεις ότι αυτό ακόμα ισχύει? Μάλλον, πρέπει να γίνει με άλλο τρόπο το μπαμ αυτή τη φορά.

για πες μου εναν αλλο τροπο.
(προφανως οι καταληψεις ειναι , μικρο κιολας , μερος της λυσης - για αλλους, του προβληματος - οχι η ιδια)
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Sun Nov 14, 2010 9:00 pm

chriskin wrote:
MpoMp wrote:Δεν διαφωνώ. Ωστόσο, στην παρούσα χρονική στιγμή, χώρα, και με τις συνθήκες που επικρατούν, με τις παρατάξεις να κινούν τα νήματα, πιστεύεις ότι αυτό ακόμα ισχύει? Μάλλον, πρέπει να γίνει με άλλο τρόπο το μπαμ αυτή τη φορά.

για πες μου εναν αλλο τροπο.
Τα έχουμε πει πολλές φορές αυτά. Και η πιο πρόσφατη ήταν παραπάνω στο thread. Κατάργηση πάσης φύσεως κομματικής παράταξης εντός των πανεπιστημίων και αναδιαμόρφωση του φοιτητικού συλλόγου.
MpoMp @ Discord
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sun Nov 14, 2010 9:05 pm

αν ημαστε σε εναν ιδανικο κοσμο που ολοι οι ανθρωποι θα σκεφτονταν το ιδιο, θα ημουν ο πρωτος να κανω το βημα προς αυτο που προτινεις.
hint : δεν ειμαστε.
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Sun Nov 14, 2010 9:07 pm

chriskin wrote:αν ημαστε σε εναν ιδανικο κοσμο που ολοι οι ανθρωποι θα σκεφτονταν το ιδιο, θα ημουν ο πρωτος να κανω το βημα προς αυτο που προτινεις.
hint : δεν ειμαστε.
Στο χέρι μας δεν είναι να τους πείσουμε να σκεφτούν έτσι?
MpoMp @ Discord
nickpro
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by nickpro » Sun Nov 14, 2010 9:07 pm

enum21 wrote:Άρα αύριο είναι ανοικτά? :smt017

γιατί λέει κλείσιμο 16 & 17
Όχι γιατί μην ξεχνάς την επίσημη ανακοίνωση, για τον εορτασμό της επετείου. :-p

------------------

chriskin, διάβασα το πλαίσιο της ΑΡΕΝα, αλλά δεν βρήκα κάποιο σημαντικό λόγο κατάληψης, υπό την έννοια ότι ποιο ακριβώς από όλα αυτά εξυπηρετεί η κατάληψη?? Πραγματικά σε ρωτάω.
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Sun Nov 14, 2010 9:50 pm

nickpro wrote:

Για τις εκλογές είναι κλειστά όχι για τον εορτασμό :-p Μετά βγήκε για τον εορτασμό :-p
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sun Nov 14, 2010 9:57 pm

nickpro wrote:

------------------

chriskin, διάβασα το πλαίσιο της ΑΡΕΝα, αλλά δεν βρήκα κάποιο σημαντικό λόγο κατάληψης, υπό την έννοια ότι ποιο ακριβώς από όλα αυτά εξυπηρετεί η κατάληψη?? Πραγματικά σε ρωτάω.

αμα δεν σε επεισε η δευτερη σελιδα του pdf των παιδιων απο την αρενα σιγουρα κατι που θα πω εγω δεν προκειται να σε πεισει.
η καταληψεις υπαρχουν παντως για να ακουγονται τα διαφορα προβληματα στην κοινωνια. αυτα τα προβληματα μου φαινονται εμενα αρκετα σημαντικα.
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Sun Nov 14, 2010 10:30 pm

chriskin wrote: αμα δεν σε επεισε η δευτερη σελιδα του pdf των παιδιων απο την αρενα σιγουρα κατι που θα πω εγω δεν προκειται να σε πεισει.
η καταληψεις υπαρχουν παντως για να ακουγονται τα διαφορα προβληματα στην κοινωνια. αυτα τα προβληματα μου φαινονται εμενα αρκετα σημαντικα.
Εγώ πιστεύω ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται. Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να γίνεται, ή αν τα ΜΜΕ το διαστρεβλώνουν ώστε να δημιουργήσουν αρνητική εικόνα, η ουσία είναι ότι δεν βλέπω κάποιο όφελος από το να κάνεις μια κατάληψη στο πανεπιστήμιό σου.Να πες μου τώρα, τι καταφέραμε με αυτές τις 2 μέρες κατάληψη. Εγώ πιστεύω τίποτα. Ήταν η πιο άκαιρη κατάληψη όλων των εποχών. Οι δικοί μου άνθρωποι δεν θα την έπαιρναν καν χαμπαρι αν δεν τους το έλεγα εγώ, και φαντάζομαι ότι σχεδόν κανένας δεν πήρε χαμπάρι αυτή την κατάληψη.Η κοινωνία που ήθελες να ακούσει τα προβλήματά σου, δεν πήρε πρέφα, για τον Α ή Β λόγο, είτε αυτός λέγεται εκλογές, είτε λέγεται "η οικονομική μου κατάσταση είναι οριακή και δεν μπορώ να ασχοληθώ με τίποτα άλλο", είτε λέγεται "τα ΜΜΕ αποπροσανατολίζουν τον κόσμο".

Καλώς ή κακώς, το μόνο καλό που έκανε αυτή η κατάληψη ήταν ένα όμορφο 5ήμερο ξεκούρασης. Και ο πιο ρεαλιστικός λόγος για αυτή, πιστεύω ήταν η ανάγκη των αριστερών σχημάτων της ΑΣΟΕΕ να δείξουν στα αντίστοιχα τμήματα άλλων σχολών (που έχουν πολύ καιρό κατάληψη, αλλά και εδώ πολύ λίγος κόσμος εκτός φοιτητών το γνωρίζει) ότι κάνουν κάποια "δουλειά" .
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sun Nov 14, 2010 10:36 pm

συνηθως στις καταληψεις και στις διαφορες εκδηλωσεις διαμαρτυριας βγαζουν και ενα χαρτι που το μοιραζουν στην πατησιων στους περαστικους, απο εκει γινεται συνηθως η ενημερωση του κοσμου
δεν ξερω αμα εγινε κατι τετοιο αυτη τη φορα.
enum21
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by enum21 » Sun Nov 14, 2010 10:38 pm

chriskin wrote:συνηθως στις καταληψεις και στις διαφορες εκδηλωσεις διαμαρτυριας βγαζουν και ενα χαρτι που το μοιραζουν στην πατησιων στους περαστικους, απο εκει γινεται συνηθως η ενημερωση του κοσμου
οι περισσότεροι όμως ούτε καν τα διαβάζουν chriskin. Στην καλύτερη να το πετάξουν σε κάδο ανακύκλωσης και στη χειρότερη κάτω :???:
Michelle
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Sun Nov 14, 2010 10:39 pm

chriskin wrote:αν ημαστε σε εναν ιδανικο κοσμο που ολοι οι ανθρωποι θα σκεφτονταν το ιδιο, θα ημουν ο πρωτος να κανω το βημα προς αυτο που προτινεις.
Ιδανικός ένας κόσμος όπου όλοι θα σκέφτονταν το ίδιο; So much for diversity.
Question everything (and first of all, yourself)

w3.org/People/all#lealea.verou.me@leaverou on Twitter
cypher
Venus Former Team Member

Post by cypher » Sun Nov 14, 2010 11:13 pm

Mετεφερα τα offtopic. :-)
ImageImageImageImageImageImageImage
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Mon Nov 15, 2010 1:59 am

chriskin wrote:συνηθως στις καταληψεις και στις διαφορες εκδηλωσεις διαμαρτυριας βγαζουν και ενα χαρτι που το μοιραζουν στην πατησιων στους περαστικους, απο εκει γινεται συνηθως η ενημερωση του κοσμου
Ναι, αλλά χρειαζόταν κατάληψη για να μοιραστεί το χαρτί?? Μπορούσε να μοιραστεί και χωρίς κατάληψη. :???:

Και κάτι άλλα που ακούω γενικότερα, ότι γίνεται κατάληψη για να οργανωθεί η συμμετοχή στην πορεία του πολυτεχνείου. Χρειάζεται να γίνει κατάληψη σε ένα ολόκληρο κτήριο για να οργανωθεί η πορεία?? Πόσο δύσκολο είναι να οργανωθεί αυτό το πράγμα??
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Mon Nov 15, 2010 2:08 am

στο πρωτο : αυτα ειναι δυο ασχετα πραγματα μεταξυ τους
γινεται η καταληψη Και μοιραζεται το χαρτι για να ακουστουν τα αιτηματα

στο δευτερο : το εχεις καταλαβει τελειως λαθος, αμα το λες κυριολεκτικα.
ο κοσμος ψηφιζει καταληψη σε τετοιες περιπτωσεις (οχι τοσο για του πολυτεχνειου οσο για αλλες μερες με πορειες) ωστε να μην υπαρχει το "να παω στο μαθημα η στην πορεια;" που θα εκανε καποιον να προτιμησει το πρωτο λογω υποχρεωσης.

και πριν πει κανεις "και οι υπολοιποι που θελουν να κανουν μαθημα;" , ερχεται το προφανες : δημοκρατια, αμα θελουν να ακουστουν να πανε να ψηφισουν κατα.
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Mon Nov 15, 2010 2:19 am

chriskin wrote: στο δευτερο : το εχεις καταλαβει τελειως λαθος, αμα το λες κυριολεκτικα.
ο κοσμος ψηφιζει καταληψη σε τετοιες περιπτωσεις (οχι τοσο για του πολυτεχνειου οσο για αλλες μερες με πορειες) ωστε να μην υπαρχει το "να παω στο μαθημα η στην πορεια;" που θα εκανε καποιον να προτιμησει το πρωτο λογω υποχρεωσης.

και πριν πει κανεις "και οι υπολοιποι που θελουν να κανουν μαθημα;" , ερχεται το προφανες : δημοκρατια, αμα θελουν να ακουστουν να πανε να ψηφισουν κατα.
Στη σχολή μας που δεν έχουμε απουσίες, καθένας είναι ελεύθερος να διαλέξει αν θα πάει στο μάθημα ή στην πορεία. Δεν είναι κανένας υποχρεωμένος. Όποιος θέλει έρχεται και όποιος δεν θέλει πάει στην πορεία. Αν κάποιος θέλει να πάει στην πορεία είμαι σίγουρος ότι θα πάει, έχουμε δεν έχουμε μάθημα, και αν κάποιος δεν θέλει να πάει, δεν θα τον κάνει να αλλάξει γνώμη η κατάληψη. Έχεις δει στις πορείες να έχει περισσότερο κόσμο (από ΑΣΟΕΕ πάντα που δεν έχουμε απουσίες) όταν έχουμε κατάληψη, παρά όταν δεν έχουμε?? Εγώ νομίζω είναι ο ίδιος, και αν όχι ελάχιστα περισσότερος.

Στο τελευταίο που λες θα συμφωνήσω όμως. Και από εδώ και πέρα θα πηγαίνω σε όλες τις συνελεύσεις, τουλάχιστον στο κομμάτι της ψηφοφορίας. Δεν θα ξαναφήσω κανέναν να αποφασίσει για εμένα, χωρίς εμένα.
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Mon Nov 15, 2010 2:32 am

nickpro wrote:
chriskin wrote: στο δευτερο : το εχεις καταλαβει τελειως λαθος, αμα το λες κυριολεκτικα.

Στη σχολή μας που δεν έχουμε απουσίες, καθένας είναι ελεύθερος να διαλέξει αν θα πάει στο μάθημα ή στην πορεία. Δεν είναι κανένας υποχρεωμένος. Όποιος θέλει έρχεται και όποιος δεν θέλει πάει στην πορεία. Αν κάποιος θέλει να πάει στην πορεία είμαι σίγουρος ότι θα πάει, έχουμε δεν έχουμε μάθημα, και αν κάποιος δεν θέλει να πάει, δεν θα τον κάνει να αλλάξει γνώμη η κατάληψη. Έχεις δει στις πορείες να έχει περισσότερο κόσμο (από ΑΣΟΕΕ πάντα που δεν έχουμε απουσίες) όταν έχουμε κατάληψη, παρά όταν δεν έχουμε?? Εγώ νομίζω είναι ο ίδιος, και αν όχι ελάχιστα περισσότερος.

Στο τελευταίο που λες θα συμφωνήσω όμως. Και από εδώ και πέρα θα πηγαίνω σε όλες τις συνελεύσεις, τουλάχιστον στο κομμάτι της ψηφοφορίας. Δεν θα ξαναφήσω κανέναν να αποφασίσει για εμένα, χωρίς εμένα.
αυτο που λες ειναι παραλογο και το καταλαβαινεις νομιζω. δεν χρειαζετια να υπαρχουν απουσιες για να ειναι ενα μαθημα υποχρεωτικο. υπαρχει ανετα το "το ειπα στην ταξη, δεν ανεβαζω σημειωσεις στο ιντερνετ" οπως και το οτι πολλες φορες γινεται τοσο σημαντικο μαθημα που δεν μπορεις να το χασεις και να πηγαινεις για καλο βαθμο στο τελος.

οσο για το τελευταιο, κανε οτι θελεις, αλιμονο. καλο ειναι ομως αμα πας στο μερος της ψηφοφοριας να πας και στις ομιλιες. το να ψηφιζει κανεις χωρις να ξερει τι ψηφιζει ειναι καπως περιεργο. κι εγω το δαπιτη δεν θα τον ψηφιζα αλλα στη συνελευση ημουν εκει οταν μιλαγε και τον προσεχα (σχεδον) σε ολη τη διαρκεια της ομιλιας του
Chuang
bit level
bit level
Academic status: 4th year

Post by Chuang » Mon Nov 15, 2010 2:38 am

nickpro wrote:
Μπορεί να μην περνούμε απουσίες και να είναι προαιρετική η παρουσία μας αλλά δεν σημαίνει ότι θέλουμε να χάσουμε και κάποια μαθήματα.
Για παράδειγμα, στην Ασφάλεια την προηγούμενη Δευτέρα που όλο το πανεπιστήμιο ήταν κλειστό, εκεί έγινε μάθημα, ουσιαστικά έπρεπε να επιλέξουμε αν θα ψηφίσουμε ή αν θα πάμε για μάθημα. (αυτοί που δεν είναι από Αθήνα τουλάχιστον).Με την λογική που λες, σημαίνει ότι τα μαθήματα θα έπρεπε να συνεχίσουν να γίνονται αφού είναι προαιρετικά.
Δεν είναι το γιατί, είναι το πώς και πού το κάνεις ,
Δεν είναι από που είσαι, είναι που είσαι και τι κάνεις
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”