CD μουσικής
CD μουσικής
Θέλω να γράψω 10 CD μουσικής για ένα φίλο μου .
Για να μην πάρω καμιά μ@μ@κί@ μάρκα ,μιας και είναι πολλά ,έχετε να μου προτείνετε καμιά καλή μάρκα να παίζουν στάνταρ ;;
Για να μην πάρω καμιά μ@μ@κί@ μάρκα ,μιας και είναι πολλά ,έχετε να μου προτείνετε καμιά καλή μάρκα να παίζουν στάνταρ ;;
- semis19
- Gbyte level
Βασικά καθένας θα λέει το μακρί και το κοντό του ...
Προσωπικά, από στατιστικές μελέτες που έχω κάνει ... έχουμε και λέμε ...
Τι θέλουμε; Μουσική! Πολυ ωραία άρα μεγάλη συχνότητα παιξήματος άρα θέλουμε ανθεκτικό cd όσο το δυνατόν ...
Αποκλείουμε τα no-label, έχεις να διαλέξεις σε tdk, smartbuy, skc, intenso and so many other ...
Εγώ προτέινω τα BLUE SKY (από το carrfour τα παίρνεις) πολλούνται σε 5αδες είναι πολύ καλά, έχω γράψει εκατοντάδες
divx και μουσικά σε αυτά και δεν έχω κανένα πρόβλημα! Αυτά που μου έχουν βγει μούφα είναι τα nolabel & intenso.
υγ: μιας και καταπιαστήκαμε με το θέμα η mitsui τι απέγινε; Ξέρει κανείς; Απίστευτα cd όλοι οι πειρατές κάποτε
σε τέτοια αντέγρφαν αποκλειστικά, μονοπώλειο ... σκυλιά ... πραγματικά σκυλιά ...
Προσωπικά, από στατιστικές μελέτες που έχω κάνει ... έχουμε και λέμε ...
Τι θέλουμε; Μουσική! Πολυ ωραία άρα μεγάλη συχνότητα παιξήματος άρα θέλουμε ανθεκτικό cd όσο το δυνατόν ...
Αποκλείουμε τα no-label, έχεις να διαλέξεις σε tdk, smartbuy, skc, intenso and so many other ...
Εγώ προτέινω τα BLUE SKY (από το carrfour τα παίρνεις) πολλούνται σε 5αδες είναι πολύ καλά, έχω γράψει εκατοντάδες
divx και μουσικά σε αυτά και δεν έχω κανένα πρόβλημα! Αυτά που μου έχουν βγει μούφα είναι τα nolabel & intenso.
υγ: μιας και καταπιαστήκαμε με το θέμα η mitsui τι απέγινε; Ξέρει κανείς; Απίστευτα cd όλοι οι πειρατές κάποτε
σε τέτοια αντέγρφαν αποκλειστικά, μονοπώλειο ... σκυλιά ... πραγματικά σκυλιά ...
"Make way for the bad guy.", Al Pacino, Playing Tony Montana in Scarface
"Elementary, my dear Watson.",The adventures of Sherlock Holmes
"A boy's best friend is his mother.", Antony Perkins, Psycho
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
εμένα μου αρέσουν της sony kai ths smartbuy
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Το θέμα δεν είναι να καεί το θέμα είναι να παίξει μετά την 5η φορά ...a_s wrote:Εγώ είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με τα no-name από το Πλαίσιο... κοστίζουν περίπου 30 cents το καθένα και μου έχουν βγεί 100% αξιόπιστα τα τελευταία 3 χρόνια που τα χρησιμοποιώ... ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ!!!
Και πίστεψέ με στο τομέα αυτό τα εν λόγω έχουν τρελλό κόλλημα ... ας μη μιλήσω για τα no-label dvd του πλαισίου ...
@lexo, έχει και μουσικά blue sky!
- semis19
- Gbyte level
Επίσης στη Σουρνάρη γίνεται κάτι παρόμοιο με αυτό της Ομόνοιας!Ganther wrote:Μην παρεις ΝΟ-ΝΑΜΕ για 10 λεπτα, ελεος. Πηγαινε απο την κασετεμπορικη στην ομονοια και θα βρεις το ιδιο φτηνα, πολυ καλυτερης ποιοτητας...
Μιας και μιλάμε για cd πιστεύω ότι πρέπει να καταθέσω και εγώ τη γνώμη μου μιας και έχω γράψει τα κέρατά μου.
Όπως σωστά μίλησε ο semis εξαρτάται για τι χρήση θες τα cd καθώς και τι μέγεθος θα έχουν τα αρχεία που θα βάλεις
Και εξηγούμαι γιατί:
Αν θές cd μιας χρήσης τότε τα no label είναι καλά.
Διαφορετικά τα πράγματα αλλάζουν...
Τώρα μιας και μιλάμε για audio που σημαίνει αναπαραγωγή πολλές φορές με το δισκάκι να γυρνά ασταμάτητα(σε αντίθεση με mp3)θα πρότεινα την αγορά μιας επώνυμης μάρκας cd τύπου Audio(κατά προτίμηση σε θήκες με ζελατίνα από έξω και όχι σε στοίβα ή χύμα).Πρέπει να επισημάνω το γεγονός ότι μερικά στερεοφωνικά δεν παίζουν γραμμένα cd που δεν είναι τύπου audio(π.χ. no label κ.τ.λ.)Θα μου πείτε πως γίνεται αυτό???Αφού το αντιγραφικό τα γράφει όλα με τον ίδιο τρόπο.audio ή μη.Μάλλον τότε είναι θέμα υλικού του cd.Τα γνήσια γράφονται με διαφορετικό τρόπο οπότε είναι εκτός θέματος.
Όσον αφορά το θέμα μέγεθος αρχείων.Είναι τελείως διαφορετικό να έχεις ένα αρχείο 700ΜΒ σε ένα cd από το να έχεις π.χ. 70 αρχεία των 10ΜΒ.
Έχω παρατηρήσει ότι όταν το cd είναι γρατσουνισμένο σε κάποιο σημείο και στο σημείο αυτό βρίσκεται ένα σχετικά μικρό αρχείο τότε με κάποια προσπάθεια καταφέρνει να το διαβάσει το drive και να το αντιγράψει τελικά.Αν όμως έχεις ένα μεγάλο αρχείο π.χ. μια ταινία DivX που θα πιάνει 700ΜΒ, αν το cd έχει γρατσουνιστεί σε κάποιο σημείο τότε χαιρέτα το όλο το αρχείο γιατί είναι σχεδόν αδύνατο να το διαβάσει σωστά και να το αντιγράψει.(Βέβαια μπορεί να παίξει η ταινία, να κολλήσει στο σημείο εκείνο και να το περάσει ο υπολογιστής χωρίς να συμβαίνει τίποτα αλλά το cd δε θα αντιγράφεται
)
Υ.Γ. Αν έχετε παρατηρήσει τα cd των videogames αν και είναι τα πιο γρατσουνισμένα από όλα τα άλλα λόγω χρήσης συνήθως παίζουν κανονικά το παιχνίδι.(Δε μιλάμε για games που παίζουν από το σκληρό.Για παράδειγμα τα παιχνίδια του Playstation).Και πιστεύω και πάλι ότι οφείλεται στο γεγονός ότι η κονσόλα φορτώνει μικρά αρχεία που αν και λίγο κατεστραμμένα κατορθΏνει να τα φορτώσει)
ΞΕΦΥΓΑ ΛΙΓΟ ΑΠ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΠΝΙΓΟΜΟΥΝ
ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΑ intenso KAI TA imation
Είναι χειρότερα και από τα no label
ΕΠΑΘΑ ΑΛΛΑ ΕΜΑΘΑ!!!
Όπως σωστά μίλησε ο semis εξαρτάται για τι χρήση θες τα cd καθώς και τι μέγεθος θα έχουν τα αρχεία που θα βάλεις

Και εξηγούμαι γιατί:
Αν θές cd μιας χρήσης τότε τα no label είναι καλά.
Διαφορετικά τα πράγματα αλλάζουν...
Τώρα μιας και μιλάμε για audio που σημαίνει αναπαραγωγή πολλές φορές με το δισκάκι να γυρνά ασταμάτητα(σε αντίθεση με mp3)θα πρότεινα την αγορά μιας επώνυμης μάρκας cd τύπου Audio(κατά προτίμηση σε θήκες με ζελατίνα από έξω και όχι σε στοίβα ή χύμα).Πρέπει να επισημάνω το γεγονός ότι μερικά στερεοφωνικά δεν παίζουν γραμμένα cd που δεν είναι τύπου audio(π.χ. no label κ.τ.λ.)Θα μου πείτε πως γίνεται αυτό???Αφού το αντιγραφικό τα γράφει όλα με τον ίδιο τρόπο.audio ή μη.Μάλλον τότε είναι θέμα υλικού του cd.Τα γνήσια γράφονται με διαφορετικό τρόπο οπότε είναι εκτός θέματος.
Όσον αφορά το θέμα μέγεθος αρχείων.Είναι τελείως διαφορετικό να έχεις ένα αρχείο 700ΜΒ σε ένα cd από το να έχεις π.χ. 70 αρχεία των 10ΜΒ.
Έχω παρατηρήσει ότι όταν το cd είναι γρατσουνισμένο σε κάποιο σημείο και στο σημείο αυτό βρίσκεται ένα σχετικά μικρό αρχείο τότε με κάποια προσπάθεια καταφέρνει να το διαβάσει το drive και να το αντιγράψει τελικά.Αν όμως έχεις ένα μεγάλο αρχείο π.χ. μια ταινία DivX που θα πιάνει 700ΜΒ, αν το cd έχει γρατσουνιστεί σε κάποιο σημείο τότε χαιρέτα το όλο το αρχείο γιατί είναι σχεδόν αδύνατο να το διαβάσει σωστά και να το αντιγράψει.(Βέβαια μπορεί να παίξει η ταινία, να κολλήσει στο σημείο εκείνο και να το περάσει ο υπολογιστής χωρίς να συμβαίνει τίποτα αλλά το cd δε θα αντιγράφεται

Υ.Γ. Αν έχετε παρατηρήσει τα cd των videogames αν και είναι τα πιο γρατσουνισμένα από όλα τα άλλα λόγω χρήσης συνήθως παίζουν κανονικά το παιχνίδι.(Δε μιλάμε για games που παίζουν από το σκληρό.Για παράδειγμα τα παιχνίδια του Playstation).Και πιστεύω και πάλι ότι οφείλεται στο γεγονός ότι η κονσόλα φορτώνει μικρά αρχεία που αν και λίγο κατεστραμμένα κατορθΏνει να τα φορτώσει)
ΞΕΦΥΓΑ ΛΙΓΟ ΑΠ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΠΝΙΓΟΜΟΥΝ
ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΑ intenso KAI TA imation
Είναι χειρότερα και από τα no label
ΕΠΑΘΑ ΑΛΛΑ ΕΜΑΘΑ!!!
"Mess with the best die like the rest" - Major
- a_s
- Mbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Τα cd του πλαισίου είναι πολύ καλά... DVD δεν έχω δοκιμασειsemis19 wrote:Το θέμα δεν είναι να καεί το θέμα είναι να παίξει μετά την 5η φορά ...
Και πίστεψέ με στο τομέα αυτό τα εν λόγω έχουν τρελλό κόλλημα ... ας μη μιλήσω για τα no-label dvd του πλαισίου ...
@lexo, έχει και μουσικά blue sky!
όλα στη ζωή είναι ένας κύκλος...
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
Βασικά η περιστροφή δεν χαλάει το cd απο μόνη της, το πρόβλημα είναι με το τι κάνει ο χρήστης του cd. Εαν προσέχεις και δεν ξεσκίζεις την επιφάνεια τους τότε δεν θα έχεις ιδιαίτερο prob.Major wrote: Τώρα μιας και μιλάμε για audio που σημαίνει αναπαραγωγή πολλές φορές με το δισκάκι να γυρνά ασταμάτητα(σε αντίθεση με mp3)θα πρότεινα την αγορά μιας επώνυμης μάρκας cd τύπου Audio(κατά προτίμηση σε θήκες με ζελατίνα από έξω και όχι σε στοίβα ή χύμα).
Τα γνήσια CD δεν αντιγράφονται, βγαίνουν απο πρέσα η οποία έχει επάνω την αντίστροφη μήτρα(καλούπι) του CD(έχει προεξοχές δηλαδή οι οποίες θα δημιουργήσουν τις κατάλληλες εσοχές στο δισκάκι) γι' αυτό και είναι εντελώς διαφορετικό και το υλικό. Το ένα έχει υλικό το οποίο εξαϋλώνεται εύκολα απο συγκεκριμένα μήκη κύματος, οπτικά lasers - τα οποία δεν έχουν την παραμικρή σχέση με χειρουργικά τα οποία "κόβουν" στην πραγματικότητα γιατί έχω ακούσει κάτι τέτοια ότι το laser του CDR κόβει κλπ κλπ. Απλό φως είναι το οποίο αντιδράει με το υλικό της επίστροσης εγγραφής. Γι' αυτό και απ'εξω τα CDR έχουν δύο ακόμη προστατετυτικές επιδερμίδες ή και παραπάνω... Στην δεύτερη περίπτωση CDs πρόκειται για συνθετική επίστρωση η οποία δεν "καίγεται" και είναι πολύ πιο ανθεκτική απο τα cd-r. Ακόμη και εκεί όμως έχουμε επιπλέον επιστρώσεις για να μην γρατζουνίζονται κλπ κλπ.Major wrote: Μάλλον τότε είναι θέμα υλικού του cd.Τα γνήσια γράφονται με διαφορετικό τρόπο οπότε είναι εκτός θέματος.
Αυτό δεν ισχύει, έχει να κάνει καθαρά με το cdplayer. Η οπτική ανάγνωση είναι απο την φύση της ελατωματική το error rate των cds είναι τεράστιο με αποτέλεσμα σχεδόν σε κάθε ανάλνωση πχ ενός byte να έχεις 1bit error - παράδειγμα ήταν. Γι' αυτόν τον λόγο χρησιμοποιείται επιπλέον CRC(πέρα απο αυτό που έχει συνήθως το file) το οποίο στοχεύει την δίορθωση λαθών και όχι στην ανακάλυψη τους. Τώρα πως ακριβώς γίνεται αυτό είναι θέμα του κατασκευαστή οπότε μπορεί να διαφέρει αρκετά απο cd-player σε cd-player. Επίσης έχει να κάνει και με το πώς αντιμετωπίζεται το λάθος(spin down, persistent reading κλπ κλπ). Σε όλα αυτά έρχεται απο επάνω και το σύνολο λαθών εξαιτίας της κακοποιημένης επιφάνειας. Αυτά το μόνο που δημιουργούν είναι λάθος ανακλάσεις και αλλαγές στην στόχευση(διάθλαση - αφού έχει στρεβλωθεί η επιδερμιακή επιφάνεια) οπότε είναι το ίδιο με τα προιγούμενα και αντιμετωπίζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Τέλος το cd-player δεν έχει τρόπο να ξεχωρίζει files, απλά βλέπει περιοχές και διαβάζει τις τιμές τους, εάν έχεις πολλά μικρά files τότε μπορεί όντως να μειώνεις την περίπτωση να τα χάσεις όλα γιατί στην χειρότερη που δεν μπορείς να αναγνώσεις κάτι θα χάνεις ένα file. Πάντος είναι καθαρά θέμα cd-player πχ το playstation που αναφέρεις έχει τέλειο μηχανισμό ανάκαμψης απο τέτοια λάθη. Εχει μέσα στο format των cds ειδικό ecTOC = error correction table of contents...Τώρα ψιλοβαριέμαι να γράψω γι' αυτό αλλά γενικά το format το ίδιο λαμβάνει υπόψην του τα λάθη ανάγνωσης ή και λόγο καταστροφής των επιφάνειας και μέσω τεχνικών redundancy κυρίως ανακάπτει και βλέπεις πως το χιλιογρατζουνισμένο cd παίζει μια χαρα. Σε αυτά βέβαια προστίθεται και το θέμα της καλύτερης ποιότητας των cds κλπ κλπ.Major wrote: Όσον αφορά το θέμα μέγεθος αρχείων.Είναι τελείως διαφορετικό να έχεις ένα αρχείο 700ΜΒ σε ένα cd από το να έχεις π.χ. 70 αρχεία των 10ΜΒ.
Έχω παρατηρήσει ότι όταν το cd είναι γρατσουνισμένο σε κάποιο σημείο και στο σημείο αυτό βρίσκεται ένα σχετικά μικρό αρχείο τότε με κάποια προσπάθεια καταφέρνει να το διαβάσει το drive και να το αντιγράψει τελικά.Αν όμως έχεις ένα μεγάλο αρχείο π.χ. μια ταινία DivX που θα πιάνει 700ΜΒ, αν το cd έχει γρατσουνιστεί σε κάποιο σημείο τότε χαιρέτα το όλο το αρχείο γιατί είναι σχεδόν αδύνατο να το διαβάσει σωστά και να το αντιγράψει.(Βέβαια μπορεί να παίξει η ταινία, να κολλήσει στο σημείο εκείνο και να το περάσει ο υπολογιστής χωρίς να συμβαίνει τίποτα αλλά το cd δε θα αντιγράφεται![]()
)
ΥΓ: Υπάρχει και το ignore on errors mode κατά την αντιγραφή οπότε μπορείς να γράψεις ακόμη και ένα cd που βρίσκει λάθη απλά θα σου κάνει ignore την περιοχή που δεν μπορεί να αναγνώσει και εάν πρέοκαιται για ταινία δεν θα καταλάβεις σχεδόν καθόλου διαφορά. Αυτό ήταν ένα προτόγονο lock των cds. Τα πρώτα hardware locks στα cds έτσι γινόντουσαν, γράφανε το cd και στην συνέχεια σε μία μικρή περιοχή εκτός data γράφανε(με πρέσα) invalid δεδομένα οπότε το burn έσκαγε...Μετά γίνανε πιο έξυπνοι και το βάζαμε μέσα στο TOC οπότε να μην μπορείς να αναγκήσεις το table of contents αλλά αυτά είναι όλα παλελθόν...
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
Και εγώ την έχω πατήσει με intenso, το CD ράγισε!!! ενώ έπαιζε!!!!!!Major wrote:ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΑ intenso KAI TA imation
Είσαι σίγουρος? , πρώτη φορά το ακούω αυτό για την πρέσα!HdkiLLeR wrote:Τα γνήσια CD δεν αντιγράφονται, βγαίνουν απο πρέσα η οποία έχει επάνω την αντίστροφη μήτρα(καλούπι) του CD(έχει προεξοχές δηλαδή οι οποίες θα δημιουργήσουν τις κατάλληλες εσοχές στο δισκάκι) γι' αυτό και είναι εντελώς διαφορετικό και το υλικό.
Έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ Clony,alcohol 120%,κλπ προγράμματα εγγραφής?
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη

O hdkiller εχει απόλυτο δίκιο. Δεν σου λέει ότι δεν μπορούν να αντιγραφούν, απλά ότι κατά τη διαδικασία της παραγωγής τους δεν "γράφονται" με τον τρόπο που γνωρίζουμε εμείς αλλά βγαίνουν από πρέσα.AmmarkoV wrote:Και εγώ την έχω πατήσει με intenso, το CD ράγισε!!! ενώ έπαιζε!!!!!!Major wrote:ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΑ intenso KAI TA imationΕίσαι σίγουρος? , πρώτη φορά το ακούω αυτό για την πρέσα!HdkiLLeR wrote:Τα γνήσια CD δεν αντιγράφονται, βγαίνουν απο πρέσα η οποία έχει επάνω την αντίστροφη μήτρα(καλούπι) του CD(έχει προεξοχές δηλαδή οι οποίες θα δημιουργήσουν τις κατάλληλες εσοχές στο δισκάκι) γι' αυτό και είναι εντελώς διαφορετικό και το υλικό.
Α, και επειδή διάβασα κάτι για CD BLUE SKY, σας προτείνω να τα αποφύγετε. Εγώ είχα άσχημη εμπειρία με πολλά από αυτά και πλέον δεν θέλω ούτε να τα δω μπροστά μου. Συγκεκριμένα, τα CD δεν είχαν ούτε μία γρατζουνιά αλλά τους έφευγε η επίστρωση που έχουν από πάνω με αποτέλεσμα να αχρηστευτούν. Και όχι μόνο σε ένα. Σε πολλά!

- semis19
- Gbyte level
Δεν ξέρω αν λέμε τα ίδια vangos αλλά εγώ έχω 300 cd blue sky divx τα μισά τα έχωvangos wrote:Α, και επειδή διάβασα κάτι για CD BLUE SKY, σας προτείνω να τα αποφύγετε. Εγώ είχα άσχημη εμπειρία με πολλά από αυτά και πλέον δεν θέλω ούτε να τα δω μπροστά μου. Συγκεκριμένα, τα CD δεν είχαν ούτε μία γρατζουνιά αλλά τους έφευγε η επίστρωση που έχουν από πάνω με αποτέλεσμα να αχρηστευτούν. Και όχι μόνο σε ένα. Σε πολλά!
δανείσει σε πάνω από 10 άτομα και όχι η επίστρωση δεν έχει φύγει είναι σαν είναι κανούργια!
Διαψεύδω παντελώς αυτό που λες ... μπορεί να πήρες άλλη παρτίδα ελλατωματική ...
Εγώ τα ψωνίζω σε τακτά χρονικά διαστήματα και δεν έχω problem...
Τα noname όχι μόνο του πλαισίου αλλά και γενικά είναι για το π@@@@ο αν τα θες για συχνή χρήση ...a_s wrote:Τα cd του πλαισίου είναι πολύ καλά...
Μόνο για back up είναι και αυτό για μια δυο το πολύ χρήσεις!
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
Κοίτα θα σου έλεγα ότι είναι 101% σίγουρος αλλά μπορείς να ρωτήσεις όπου θέλεις για το θέμα, με τύπωση βγαίνουν. Τώρα επειδή όταν το είχα ψάξει το θέμα ήταν και η μοναδική μέθοδος, τώρα ίσως να υπάρχουν και νέες γρηγορότερες και μαζικότερες αλλά recording δεν γίνεται και αναφέρω τους λόγους επάνω(διαφορετικό επιστροτικό υλικό και διαφορετικός τρόπος λειτουργίας).AmmarkoV wrote: Είσαι σίγουρος? , πρώτη φορά το ακούω αυτό για την πρέσα!
Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ αντιγραφή γιατί όταν έχω διαβάσει απο τι αποτελείται το ένα cd και απο τι αποτελεται το άλλο θα ήταν χαζό να το έβαζα στο cd-r

- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
Πραγματι ο υπολογιστής έχει την δυνατότητα να αντιλαμβάνεται αν το CD είναι κανονικό ή όχι , αυτό συμβαίνει όμως μόνο όταν έχεις μια πολύ επώνυμη συσκευή (Βλέπε Plextor κλπ) η οποία χρειάζεται αυτή την λειτουργία για να μπορεί να ξέρει αν πρέπει η όχι να επιχειρήσει εγγραφή! Σε ένα απλό μούφα CD/DVD drive δεν κάνει το ίδιο (δεν το ξέρω σίγουρα μέσω specifications αλλά το testing που έχω κάνει αυτό μου δείχνει..!)
Τα alcohol,Clony αυτό που κάνουν είναι να δημιουργούν ένα 1:1 αντίγραφο του δίσκου σε ISO (ή κάποια άλλα format που περιέχουν περισσότερες ακόμα πληροφορίες για τον δίσκο..) και στην συνέχεια αυτό το αρχείο στο σκληρό (συνήθως 900MB για ένα CD 700MB) ή γίνεται emulated σε ένα virtual drive το οποίο είναι 100% σαν να τρέχεις το πρωτότυπο από το drive σου(μόνο που τρέχει πιο γρήγορα καθώς ο σκληρός είναι πιο γρήγορος..!) ή γράφεται με μικρή ταχύτητα στο DVD/CD RW για να είναι σχεδόν κλώνος του αρχικού CD..!
Τα alcohol,Clony αυτό που κάνουν είναι να δημιουργούν ένα 1:1 αντίγραφο του δίσκου σε ISO (ή κάποια άλλα format που περιέχουν περισσότερες ακόμα πληροφορίες για τον δίσκο..) και στην συνέχεια αυτό το αρχείο στο σκληρό (συνήθως 900MB για ένα CD 700MB) ή γίνεται emulated σε ένα virtual drive το οποίο είναι 100% σαν να τρέχεις το πρωτότυπο από το drive σου(μόνο που τρέχει πιο γρήγορα καθώς ο σκληρός είναι πιο γρήγορος..!) ή γράφεται με μικρή ταχύτητα στο DVD/CD RW για να είναι σχεδόν κλώνος του αρχικού CD..!

- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
Ναι τα επώνυμα μπορούν να προσαρμόσουν τον τρόπο εγγραφής ανάλογα με την μάρκα των cd-r. Αλλά ακόμη και τα μούφα κάνουν medium check, ελέγχοντας εάν το cd είναι cd-r εάν είναι άδειο το TOC κλπ κλπ.AmmarkoV wrote:Πραγματι ο υπολογιστής έχει την δυνατότητα να αντιλαμβάνεται αν το CD είναι κανονικό ή όχι , αυτό συμβαίνει όμως μόνο όταν έχεις μια πολύ επώνυμη συσκευή (Βλέπε Plextor κλπ) η οποία χρειάζεται αυτή την λειτουργία για να μπορεί να ξέρει αν πρέπει η όχι να επιχειρήσει εγγραφή! Σε ένα απλό μούφα CD/DVD drive δεν κάνει το ίδιο (δεν το ξέρω σίγουρα μέσω specifications αλλά το testing που έχω κάνει αυτό μου δείχνει..!)
- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
Όταν βρώ χρόνο πάντως θέλω να το ψάξω..HdKiLLeR wrote:Ναι τα επώνυμα μπορούν να προσαρμόσουν τον τρόπο εγγραφής ανάλογα με την μάρκα των cd-r. Αλλά ακόμη και τα μούφα κάνουν medium check, ελέγχοντας εάν το cd είναι cd-r εάν είναι άδειο το TOC κλπ κλπ.
Οι μηχανισμοί security/copy protection είναι ένας κλάδος πληροφορικής μόνος του..!
Παραθέτω 2 φωτογραφίες του Alcohol 120%

Πάντως εγώ χρησιμοποιώ συνδυασμό CLONY XXL -> ALCOHOLER -> ALCOHOL 120% και λίγα δισκάκια αντιστέκονται..!
Το πρώτο πρόγραμμα εντοπίζει την προστασία , το 2ο την διαβάζει και την δίνει στο 3ο και το 3ο κάνει όλη την υπόλοιπη δουλειά..
Οι μόνες προστασίες που δεν αντιγράφονται απολύτως σωστά είναι οι δίσκοι με securom (τεχνολογία της SONY μου φαίνεται) ,Audio CD , Playstation 1/2 , Safedisc , COPS κτλ δουλεύουν μια χαρά