Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
-
netharis
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a
-
Stayrakas wrote:
Μα ακριβως αυτο ειναι το point μου! Οτι ΔΕΝ πρεπει να καθισουμε, να μοιζεριασουμε, να απεχουμε... Δηλαδη τοσο δυσκολο ειναι να σταματησουμε τις παραταξεις αυτες , ενεργοποιοντας του φοιτητες να ενδιαφερθουν για τα κοινα? Να ενδιαφερθουν για το πανεπιστημιο τους? Και να μην αφηνουν φερεφωνα των κομματων να διαλυουν τα ΑΕΙ?
Οι παρατάξεις δεν έρχονται μόνες τους στα πανεπιστήμια
They do as they are told. Και νομίζεις οτι θα αφήσει το κάθε κόμμα να φύγουν οι παρατάξεις; Απο πού θα μαζέψουν άτομα;
Πάει πολύ μακριά το ζήτημα αυτό των παρατάξεων και έχει τις ρίζες του ακόμη πιο βαθιά.
Το ζήτημα είναι να αποκτήσουν μερικοί μία φιλοσοφία "επιστήμονα", να συνειδητοποιήσουν οτι βρίσκονται σε Πανεπιστήμιο, και να μην γίνονται πρόβατα για κανέναν. Το Πανεπιστήμιο, θεωρητικά θα έπρεπε να δουλεύει χωρίς καμία συμμετοχή απο παρατάξεις κτλ. Ένα απλό "15-μελές" είναι αρκετό για να μεταφέρει τα αιτήματα των φοιτητών στη συνεύλευση.
/offtopic
Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
-
stoupeace
- Wow! Terabyte level

- Academic status: High school
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου:
Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
-
The Heart Collector
- Kilobyte level

by The Heart Collector » Thu Nov 18, 2010 11:50 am
stoupeace wrote:Εχω βαρεθει την ωραιοποίηση της ιστορίας.
soupeace ++
Όποιο κίνημα πετυχαίνει κάτι είναι καταδικασμένο να αφομοιώνεται από την εξουσία,όπως το Πολυτεχνείο. Όποιο αποτυγχάνει να αλλάξει τα πράγματα είναι καταδικασμένο στην συκοφάντηση, όπως ο Δεκέμβρης.
Η ιστορία γράφεται από τους νικητές πάντα, και συγκεκριμένα από την ίδια την εξουσία. Η πραγματική ιστορία παραμένει βαθιά χαραγμένη στη συλλογική μνήμη όσων έζησαν και όσων κατάφεραν να διαδώσουν τις εμπειρίες τους
-
alberta
- Kilobyte level

H σχολή είναι κανονικά ανοιχτή σήμερα τελικά?
-
samiwinch
- Mbyte level

- Academic status: MSc
alberta wrote:H σχολή είναι κανονικά ανοιχτή σήμερα τελικά?
yeap...
When you walk through a storm Hold your chin up high And don't be afraid of the dark.
At the end of a storm Is a golden sky And the sweet, silver song of a lark.
Walk on, through the wind Walk on, through the rain, Though your dreams be tossed and blown.
Walk on, walk on with hope in your heart, And YOU'LL NEVER WALK ALONE, YOU'LL NEVER WALK ALONE...
http://www.youtube.com/watch?v=lR4n_Ttx ... re=related
-
marios
- Wow! Terabyte level

Απλά να θυμήσω, χωρίς σε καμία περίπτωση να θέλω να μειώσω το Πολυτεχνείο το οποίο είναι η τελευταία μαζίκή προσπάθεια για ελευθερία στην Ελλάδα, ότι η γενιά των γονείων μας μετά το Πολυτεχνείο είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία να φτιάξει μια σωστή κοινωνική δομή και σωστή νοοτροπία. Αντίθετα, το τι έκανε το βλέπουμε καθημερινά.
Μπορεί να έκανε κάτι για το οποίο είμαι τρελά περήφανος και να αποτελεί τον πιο βασικό λόγο για τον οποίο όσο είμαι Ελλάδα δεν πρόκειται να μην ψηφίσω, αλλά (όπως έχω πει και στον πατέρα μου και έχει συμφωνήσει) η γενιά εκείνη είχε την πιο "looser" συνέχεια.
Για την σημερινή γενιά, ο χρόνος θα δείξει. Δεν της έχει τύχει κάτι το τόσο extreme όσο η χούντα ώστε να μπορεί να κριθεί στα ίσια. Άλλωστε, να θυμήσω ότι πριν την χούντα είχαν περάσει εκλογές "βιας και νοθείας" και αρκετές άλλες "περίεργες" καταστάσεις και οι αντιδράσεις ήταν(δεδομένης της συνέχειας) ελάχιστες.
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
-
ja_the_invincible
- Wow! Terabyte level

- Academic status: N>4
by ja_the_invincible » Thu Nov 18, 2010 5:57 pm
marios wrote:
Μπορεί να έκανε κάτι για το οποίο είμαι τρελά περήφανος και να αποτελεί τον πιο βασικό λόγο για τον οποίο όσο είμαι Ελλάδα δεν πρόκειται να μην ψηφίσω, αλλά (όπως έχω πει και στον πατέρα μου και έχει συμφωνήσει) η γενιά εκείνη είχε την πιο "looser" συνέχεια.
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Ακολουθεί off topic ιστορικό σημείωμα:
Μετά το πολυτεχνείο ακολούθησε το πασοκ
Μετά την αντίσταση ακολούθησε ο εμφύλιος(ο οποίος ξεκίνησε πρν φύγουν οι γερμανοί)
Μετά την επανάσταση του 21 ακολούθησε άλλος εμφύλιος (πρν τελειώσει η επανάσταση).
Μάλλον οι Έλληνες τελικά έχουμε ροπή στο να αντιστεκόμαστε και μόλις πετύχει η αντίσταση να βγάζουμε τα μάτια μας :-p
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
-
marios
- Wow! Terabyte level

ja_the_invincible wrote:- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Μετά το πολυτεχνείο ακολούθησε το πασοκ
Μετά την αντίσταση ακολούθησε ο εμφύλιος(ο οποίος ξεκίνησε πρν φύγουν οι γερμανοί)
Μετά την επανάσταση του 21 ακολούθησε άλλος εμφύλιος (πρν τελειώσει η επανάσταση).
Μάλλον οι Έλληνες τελικά έχουμε ροπή στο να αντιστεκόμαστε και μόλις πετύχει η αντίσταση να βγάζουμε τα μάτια μας :-p
Η διαφορά με τα άλλα παραδείγματα που έδωσες, είναι ότι μετά το Πολυτεχνείο δεν ακολούθησε πόλεμος(εκτός φυσικά από την "επιδρομή" στην Κύπρο από τους Τούρκους) και θα μπορούσαν να μπουν οι βάσεις για κάτι σαφώς καλύτερο απ'ότι στο παρελθόν. Κάτι το οποίο και δεν συνέβει.
P.S.1: Μετά το Πολυτεχνείο ακολούθησε ο Καραμανλής, ο θείος. Το ΠΑΣΟΚ βγήκε το '81(όχι ότι παίζει κανένα μεγάλο ρόλο, αφού και οι 2 εξίσου χάλια τα έκαναν εν τέλει).
P.S.2: Για το συμπέρασμα που βγάζεις στο τέλος συμφωνώ απόλυτα

Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
-
photisd
- Mbyte level

ja_the_invincible wrote:marios wrote:
Μα όποιον νοήμονα άνθρωπο και να ρωτήσετε σήμερα της ηλικίας αυτής, θα σας πει ότι για τη σημερινή κατάντια της σημερινής γενιάς ευθύνεται κυρίως εκείνη η γενιά για τον παραπάνω λόγο που αναφέρατε! Πάντα οι Έλληνες είχαμε, έχουμε και θα έχουμε την τάση να αυτοκαταστρεφόμαστε παρά τον ηρωισμό, το θάρρος και όλα τα συναφή χαρακτηριστικά που μας διακρίνουν... Αν δεν είχαμε αυτή την τάση, όσο με θυμάμαι 21 χρόνια,
από όλους αυτούς --> (σίγουρα έχουν περάσει 1000 άτομα από τη Βουλή και πολλές περισσότερες χιλιάδες άνθρωποι έχουν υπάρξει με μεγάλη επιρροή στο πως θεσπίζεται, λειτουργεί και εξελίσσεται η κοινωνία) όλο και κάποιος θα είχε την ευαισθησία έστω να ζητήσει μια ειλικρινή συγγνώμη και να παραδεχθεί που μας οδήγησε!
Το να συμβεί αυτό
http://e-parembasis.blogspot.com/2010/1 ... _8550.html είναι πολύ ακραίο, αν όντως έγινε, και ίσως θα έπρεπε να είχε σκεφτεί το ρόλο του καλύτερα όταν ήταν εκεί που ήταν...
...Τα μεγαλύτερα όνειρα δεν βγαίνουν ποτέ έξω απ' το κουτί. Χρειάζεται μεγάλο θάρρος για να τα βγάλεις στο φως, να τα κρατήσεις ψηλά και να δεις τον πραγματικό σου εαυτό να αντικατοπτρίζεται μέσα τους...
-
nickpro
- Gbyte level

- Academic status: N>4
Από την αρχαιότητα το έχουμε αυτό. Μετά που ενωμένοι νικήσαμε τους Πέρσες, δεν πλακωθήκαμε μεταξύ μας?? Και εντελώς τυχαία μετά από αυτό ήρθε η παρακμή. Το Βυζάντιο παρήκμασε άσχημα, όταν οι μεγάλες φατρίες άρχισαν να τρώγονται μεταξυ τους, αποδυναμόνοντας συνολικά το κράτος. Μάλιστα ακόμα και με τον Μωάμεθ έξω από τα τείχη, αυτοί τρωγόντουσαν μέσα (καμία σχέση με τον αυτοκράτορα αυτές οι οικογένειες). Πριν την επανάσταση του 21, νομίζω στα ορλοφικά, κάποιοι Έλληνες κοτζαμπάσηδες δεν σαμπόταραν την απόπειρα επανάστασης, για να μην χάσουν τα προνόμιά τους?? Και μετά έρχονται αυτά που ειπώθηκαν πιο πριν, για το ότι μεταξυ 1824-1829 φαγωνόμασταν μεταξύ μας, πιο μετά με τους Βενιζελικούς που είχαμε χωριστεί στα 2, μετά στον εμφύλιο κλπ κλπ κλπ.
Δεν μας φταίει κανένας τελικά.
-
PASCAL
- Wow! Terabyte level

photisd wrote:ja_the_invincible wrote:marios wrote:
Μα όποιον νοήμονα άνθρωπο και να ρωτήσετε σήμερα της ηλικίας αυτής, θα σας πει ότι για τη σημερινή κατάντια της σημερινής γενιάς ευθύνεται κυρίως εκείνη η γενιά για τον παραπάνω λόγο που αναφέρατε! Πάντα οι Έλληνες είχαμε, έχουμε και θα έχουμε την τάση να αυτοκαταστρεφόμαστε παρά τον ηρωισμό, το θάρρος και όλα τα συναφή χαρακτηριστικά που μας διακρίνουν... Αν δεν είχαμε αυτή την τάση, όσο με θυμάμαι 21 χρόνια,
από όλους αυτούς --> (σίγουρα έχουν περάσει 1000 άτομα από τη Βουλή και πολλές περισσότερες χιλιάδες άνθρωποι έχουν υπάρξει με μεγάλη επιρροή στο πως θεσπίζεται, λειτουργεί και εξελίσσεται η κοινωνία) όλο και κάποιος θα είχε την ευαισθησία έστω να ζητήσει μια ειλικρινή συγγνώμη και να παραδεχθεί που μας οδήγησε!
Το να συμβεί αυτό http://e-parembasis.blogspot.com/2010/1 ... _8550.html είναι πολύ ακραίο, αν όντως έγινε, και ίσως θα έπρεπε να είχε σκεφτεί το ρόλο του καλύτερα όταν ήταν εκεί που ήταν...
wikipedia wrote:Με την ονομασία Χαρακίρι, ή Σεπούκου, ονομάζεται ο ιαπωνικός τελέτουργικός τύπος αυτοκτονίας ο οποίος καθιερώθηκε από τους Σαμουράι ως μοναδική επιτρεπτή διέξοδο σε περίπτωση ήττας ή ατίμωσης.
Κατά το τελετουργικό αυτό ο προς αυτοκτονίαν στρέφεται προς τον Ήλιο και γονατίζοντας σύρει το σπαθί του, το οποίο και στη συνέχεια καρφώνει στη κοιλιακή του χώρα. Ο τρόπος αυτός φέρεται ν΄ αποτελεί κωδικοποιημένη ηθική συμπεριφορά από το λεγόμενο "μπουσίντο" το οποίο αποτελεί τον ηθικό κώδικα των Σαμουράι και ειδίκότερα της υψηλής ελίτ αυτών ονομαζομένων "μπούσι" (αριστοκράτες πολεμιστές)[1].
Ο αυτοκτονών Σαμουράι συνήθως αποκεφαλίζεται από ένα φιλικό πολεμιστή την στιγμή του πόνου.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως τον αποκεφαλισμό είχε αναλάβει ο έτερος σαμουράι Χρήστος Παπουτσής.
-
MpoMp
- Venus Former Team Member
-
/ignore
Τι περηφάνια να είσαι Νεοέλληνας.
Στούπ, The Heart Collector ++++
“
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.”
-
stoupeace
- Wow! Terabyte level

Αύριο τελικά έχει Γ.Σ.? Ξέρετε αν έχει πει ότι θα κατέβει η ΠΑΣΠ με ΔΑΠ? Βασικα ποιος την εχει καλέσει?
Sonata Antartika
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
-
Kostas1601
- Mbyte level

stoupeace wrote:Αύριο τελικά έχει Γ.Σ.? Ξέρετε αν έχει πει ότι θα κατέβει η ΠΑΣΠ με ΔΑΠ? Βασικα ποιος την εχει καλέσει?
Εγώ άκουσα για γενική συνέλευση τμήματος Πληροφορικής...όχι φοιτητικού συλλόγου...
~Yesterday is
History, Tommorow's a
Mystery...But Today is a
Gift...And That's Why They Call It
Present
~
-
chriskin
- Wow! Terabyte level

stoupeace wrote:Αύριο τελικά έχει Γ.Σ.? Ξέρετε αν έχει πει ότι θα κατέβει η ΠΑΣΠ με ΔΑΠ? Βασικα ποιος την εχει καλέσει?
νομιζω η αρενα; φανταζομαι μαζι με εαακ - ηταν σιγουρα στο πλαισιο της προηγουμενης γ.σ. και ειδα και μια αφισα απο την αρενα στο κυλικειο
Kostas1601 wrote:stoupeace wrote:Αύριο τελικά έχει Γ.Σ.? Ξέρετε αν έχει πει ότι θα κατέβει η ΠΑΣΠ με ΔΑΠ? Βασικα ποιος την εχει καλέσει?
Εγώ άκουσα για γενική συνέλευση τμήματος Πληροφορικής...όχι φοιτητικού συλλόγου...
λιγο απιθανο μου ακουγεται, ηταν στο πλασιο της γ.σ. σχολης στις 11 του μηνα (11 δεν ηταν η προηγουμενη; μπορει και 10, δεν ορκιζομαι)
-
stoupeace
- Wow! Terabyte level

Ωραια, ανακοινωση δεν εχει βγει, αλλα δε μου λεει κατι αυτο, οπότε μονο αύριο θα ξέρουμε αν θα γίνουν μαθήματα.
Sonata Antartika
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
-
Scorpion311
- Kilobyte level

- Academic status: 4th year
by Scorpion311 » Wed Nov 24, 2010 10:46 am
ειναι κανεις σχολη να μας πει τι γινεται? οσοι ειμσατε σπιτια μας μην κατεβουμε τσαμπα...
-
Galaxy
- bit level

Έχει σίγουρα συνέλευση τμήματος πληροφορικής σήμερα. Θα γίνει και γενική συνέλευση (δεν ξέρω από ποιους...). Μαθήματα όμως θα γίνονται
-
chriskin
- Wow! Terabyte level

μπορει να πει κανεις τι εγινε γιατι δεν μπορεσα να κατεβω σημερα;
-
sinty
- Kilobyte level

- Academic status: MSc
Κανονικότατα μάθημα! Ούτε που κατάλαβα πώς υποτίθεται ότι έχει συνέλευση

She's lost in the darkness, fading away
I'm still around here, screaming her name
-
iDriL..*
- Kilobyte level

Ούτε εγώ μπόρεσα να κατέβω..πήγε κανείς στο Α να δει τι έγινε?Αν μαζεύτηκε καθόλου κόσμος κτλ..
" now for wrath,now for ruin and a red nightfall.. " J.R.R.T.
-
Scorpion311
- Kilobyte level

by Scorpion311 » Wed Nov 24, 2010 7:40 pm
αυριο που δεν εχε μμμ τι κανουμε? θα γινουν ή περιμενουμε σχετικες ανακοινωσεις απο τα μαθηματα εκεινης της ωρας;