Da Vinci και λοιπά προγράμματα

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Post Reply
ailouros
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Da Vinci και λοιπά προγράμματα

Post by ailouros » Wed May 04, 2005 2:13 pm

Έχει κανείς κάποιες πληροφορίες σχετικά με προγράμματα εύρεσης δουλειάς στο εξωτερικό (τύπου Erasmus ,δηλαδή κυρίως μέσω Πανεπιστημιών).Εγώ ξέρω μόνο για το Da Vinci αλλά έχω ακούσει και άλλα τα οποία δεν θυμάμαι αυτήν την στιγμή (μπορείτε να αναφέρετε και άλλα εκτός πανεπιστημίων) :-D
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Wed May 04, 2005 2:38 pm

Aiesec που υπαρχει και στην Ασοεε...
a_s
Mbyte level
Mbyte level

Post by a_s » Thu May 05, 2005 10:25 am

Ganther wrote:Aiesec που υπαρχει και στην Ασοεε...
....στο κτήριο Βανκούβερ, Δεριγνύ 1 ;)
όλα στη ζωή είναι ένας κύκλος...
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Thu May 05, 2005 12:49 pm

Νομίζω οτι είναι σε μια είσοδο δίπλα ακριβώς από την είσοδο της Δεριγνύ. Μια παλιά και μεγάλη πόρτα ανάμεσα στην είσοδο και την βιβλιοδιανομή.
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Thu May 05, 2005 1:36 pm

Αυτο που λετε ολοι ειναι, το παλιο κτιριο με την παλια πορτα, ειναι εκει που ειναι η Θεατρικη ομαδα, το γραφειο Αθλησης, και στον 3ο ειναι το γραφειο του Βασσαλου, η Aiesec και το Erasmus (Νομιζω ειναι κατι σαν συλλογος οσων πηγαν erasmus)
Ειναι οντως Κτιριο Βανκουβερ, Δεριγνυ 1...
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Thu May 05, 2005 2:38 pm

Αιλ, δίπλα από τη γιάφκα του Erasmus είναι αλλά δε θα βρεις και πολύ άκρη.

Ψαξε στη Γραμματεία Νέας Γενειάς καλύτερα ή απευθείας σε εταιρίες
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Thu May 05, 2005 5:06 pm

PaP wrote:Αιλ, δίπλα από τη γιάφκα του Erasmus είναι αλλά δε θα βρεις και πολύ άκρη.

Ψαξε στη Γραμματεία Νέας Γενειάς καλύτερα ή απευθείας σε εταιρίες
Γιατι το λες αυτο?? :smt017 :smt017
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Thu May 05, 2005 11:50 pm

Γιατί δε σημαίνει ότι αν κάνεις αίτηση θα βρεις και σου βρουν και θέση απαραίτητα.....

Επίσης, η διαδικασία είναι σχετικα χρονοβόρα και πρέπει να υπολογίζεις και περίπου 40 ευρώ για την αίτηση.

Η αλήθεια είναι έχουν φύγει αρκετά άτομα αλλά καλύτερα να είσαι πρώτα μέλος στην AIESEC για να φύγεις πιο εγγυημένα
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Fri May 06, 2005 1:05 am

PaP wrote:Γιατί δε σημαίνει ότι αν κάνεις αίτηση θα βρεις και σου βρουν και θέση απαραίτητα.....

Επίσης, η διαδικασία είναι σχετικα χρονοβόρα και πρέπει να υπολογίζεις και περίπου 40 ευρώ για την αίτηση.

Η αλήθεια είναι έχουν φύγει αρκετά άτομα αλλά καλύτερα να είσαι πρώτα μέλος στην AIESEC για να φύγεις πιο εγγυημένα
Για ολα αυτα που λες, ισχυει το εξης. Αν εισαι "ανοιχτος" στο ποιες χωρες θα κανεις αιτηση, αυξανεις κατα πολυ τις πιθανοτητες σου... Αν ψαχνεις για ολο τον κοσμο, ειναι πολυ μικρη η πιθανοτητα να μη βρεις τιποτα.
Επισης οταν δηλωνεις πολλες χωρες, θα βρεις πιο γρηγορα.
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Fri May 06, 2005 9:44 am

To ξέρω και ξέρω και πολλά μέλη της ΑΙESEC ....
Aπλα το θέμα είναι ότι δε μπορεί κανείς να σου εγγυηθεί 100% ότι θα βρεις θέση
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Fri May 06, 2005 1:02 pm

PaP wrote:Γιατί δε σημαίνει ότι αν κάνεις αίτηση θα βρεις και σου βρουν και θέση απαραίτητα.....

Η διαδικασία είναι μεν χρονοβόρα, αλλά εδώ που τα λέμε το μεγαλύτερο της ζωής ταξίδιον των περισσοτέρων είναι μέχρι την Αθήνα... Εδώ πηγαίνουν πολλοί φοιτητές στην Αγγλία και γυρίζουν πίσω γιατί δεν μπορούν να προσαρμοστούν, σκέψου να θες να πας στην Ινδία. Ας προετοιμαστείς τουλάχιστον όσο γίνεται καλύτερα...

Και όσο για τα μέλη, όχι, δεν πάνε πιο εύκολα. Απλά ξέρουν όλες τις δυνατότητες και (τα περισσότερα) είναι πιο ανοιχτά σε προκλήσεις. Ας ξεφύγουμε πλέον από τη νεοελληνική ιδεολογία της κλίκας. Οι γνωριμίες μετράνε παντού, οπουδήποτε στον κόσμο, αλλά δεν υπάρχουν απαραίτητα οι δικοί μας και οι άλλοι...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Fri May 06, 2005 3:32 pm

Proxenos επιτρέψου να έχω την άποψη μου γιατί είναι φίλοι μου παιδία που ήταν στο διοικητικό της AIESEC για 3 χρόνια σχεδον και κάτι παραπάνω θα ξέρουν αυτοί για να τα λένε...
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Fri May 06, 2005 5:49 pm

ωραια φημη φτιαχνουν αυτα τα παιδια για τον οργανισμο στο οποιο ηταν διοικητικα... :P
Μηπως δεν καταλαβες κατι καλα απο αυτα που σου ειπαν? Εντυπωση μου κανει... Γενικως προτεινεται να εισαι μελος πριν να φυγεις, αλλα οχι επειδη ειναι "κλικα" αλλα για αλλους λογους, για να δεις και 2 πραγματα παραπανω...
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Fri May 06, 2005 6:37 pm

Κοιτα τώρα στο σημείο που φτάσαμε τη σύζητηση τα παιδιά αυτά είχαν απηυδήσει με αυτά που βλέπανε εκει μέσα και έφυγαν (2 άτομα) καθώς και ξέρω και άλλα 2 άτομα που φύγαν γιατί δε γούσταραν.

τεσπα επείδη ξεφύγαμε το θέμα απλά είναι ότι δεν ειναι ότι θα σε πάρουν 100% να δουλέψεις μέσω του προγράμματος AISEC και γίνονται πολλά παρέδωσε δυστυχώς ανάμεσα σε αγγλόφωνες χώρες.

Ενα από αυτά τα παιδία μου έλεγε ότι πριν 2 χρόνιοα είχαν βρει δουλειά για παιδί από το τμήμα μας μαζί με την AISEC Ουγγαρίας για κατασκευή πορνοσελίδων !!! Φανταστείτε τι πριμ παραγωγικότητας θα είχαν εκεί ;-)
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Fri May 06, 2005 7:50 pm

Η αδερφη μου χωρις να γνωριζει KANENAN απο την Aiesec ειναι αυτη τη στιγμη που μιλαμε στην Γαλλια με το προγραμμα. Βρεθηκε δουλεια σε πολυ μικρο χρονικο διαστημα (σχεδον αμεσως)
Ωραια ειναι να λεγονται 2 αστεια που τυχανε(οπως αυτο με τα πορνο), αλλα οχι να διμιουργουνται τετοιες εντυπωσεις και να αναπαραγωνται τετοιες εντυπωσεις για εναν οργανισμο σαν αυτον... (αναφερομαι κυριως στα αλλα παιδια, εσενα σε "προκαλεσα" να τα πεις)

Τι εννοεις γινονται πολλα παρεδωσε με αγγλοφωνες? Αν εννοεις οτι οι Αγγλοφωνες χωρες θελουνε τις περισσοτερες φορες native english, ναι, ειναι αληθεια...
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Sat May 07, 2005 3:15 am

Ναι ρε φίλε δεν έχω πρόβλημα απλά ας πούμε παιζεί πολλές θέσεις πχ στον Καναδά να τις καταλμβάνουν άγγλοι, αυστραλοί και λοιποί και δεν είναι θέμα AIESEC αλλά των εταιριών.

Οσο για το αν είσαι μέλος ότι βρεις πιο εύκολα θέση είναι πολύ απλό και λογικό απο τη στιγμή που έχεις πληρη πρόσβαση στη βάση δεδομένων. Εναλαμβάνω ότι τυχαίνει σε μερικά παιδιά που ξέρω που κάναν αίτηση και δεν βρήκαν θέση και επαναλάμβανω ότι αυτό που λέω είναι ότι η αίτηση δε συνεπάγεται απαραίτητα ότι θα σου βρουν δουλεια και αυτό γιατί είναι σαν την αγορά εργασίας.

Επίσης αυτό με το πόρνο δεν είναι καθόλου αστείο και όποτε θες να σου συστήσω και το παιδί που δούλευε στην AIESEC και είχε βρει αυτή τη θέση εργασίας.
Βέβαια η ΑΙESEC Ουγγαρίας από ότι μου είπε το παιδί έφαγε κράξιμο από τις άλλες και σταματήσαν τέτοιου είδους δουλειές.
Κριμα... :(
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Sun May 08, 2005 4:32 pm

Επειδή ήμουν κι εγώ στην AIESEC επίτρεψέ μου να ξέρω καλύτερα εκ των έσω από κάποιον που "του είπανε"... Αυτό μου θυμίζει το κλασικό "έχω έναν φίλο που..."
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”