help I'm disappointed... :-(

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.
neraidoula
Buffer underflow exception
Academic status: 1st year

Re: help I'm disappointed... :-(

Post by neraidoula » Thu Dec 23, 2010 8:53 pm

proskopos wrote:Νεράιδα, μπορεί να έχασες ήδη ένα εξάμηνο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πολλά... Προσπάθησε από την αρχή.. ενα έξάμηνο δεν είναι τίποτα.. Άκου τον ερεβό, μην πας απλά να περάσεις ένα μάθημα.. οργανώσου και διάβασε.. Μιας και μιλάμε για 1 εξάμηνο, πάντως δοκίμασε τώρα στις γιορτές που έχεις χρόνο να διαβάσεις τα μαθηματικά και να τα μάθεις.. είναι εφικτός στόχος σε αντίθεση με την java και την μεγαθήριο της οικονομίας (εκτός αν είχες ΑΟΘ).
μπα την οικονομια την αφηνω για αργοτερα..λεω να ασχοληθω με το...μεγαθηριο της java γιατι αυτο θα μου χρησιμευσει περισσοτερο απο τα μαθηματικα...ο ερεβος καλα τα ειπε,αλλα στο μονο που συμφωνω μαζι του ειναι το ιδεν πρεπει να επαναπαυθω στη λογικη του "περναω μαθηματα με 5"αλλα να αποκτησω γνωσεις...κατα τ αλλα με εστησε στον τοιχο και δεν καταλαβα το γιατι ..μαλλον προσπαθωντας να με"ταρακουνησει"...εγω δεν ταρακουνηθηκα...αυτα
Δεν υπάρχουν άπιαστα όνειρα, μόνο άνθρωποι υπόδουλοι στα όριά τους.....
Η θέληση σε υποχρεώνει να νικάς όταν η λογική σου λέει πως έχασες.
sinty
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: MSc

Post by sinty » Thu Dec 23, 2010 9:25 pm

Γεια σου και από μένα νεραϊδούλα!
Καταρχάς, ζηλεύω την επιλογή nickname που έκανες! Είναι πολύ ωραίο! :smt007
edit: σου έχω και πρόταση για άβαταρ :-D
Image
Επί του θέματος: 1ο εξάμηνο όχι απλά ήμουν σαν κι εσένα, αλλά επιπλέον δε μ'άρεσε η πληροφορική ΚΑΙ δεν είχα όρεξη να ασχοληθώ ΚΑΙ δεν ήξερα καν τι κάναμε προγραμματισμό λύκειο, αφού ήμουν από θετική :-p
Όσα σου είπανε πιο πάνω έχε τα υπόψιν σου, θα σου φανούν χρήσιμα ;)
Αυτό που μπορώ να σου πω εγώ εκ πείρας είναι ότι αν έχεις τόση όρεξη όσο έχεις τώρα να ασχοληθείς με το αντικείμενο και μαζί με τη βοήθεια από τον πολυαγαπημένο μας όπως αναφέρθηκε googλη :smt016 η σχολή είναι ένα περπάτημα στο πάρκο. Το μόνο που απαιτείται είναι να ασχολείσαι με τις εργασίες που δίνονται (ακόμα και τις προαιρετικές). Η ενασχόληση θα δεις ότι θα σε αναγκάσει να ψάξεις μόνη σου, κι εκεί θα καταλάβεις αυτό που λένε όλοι "μην περιμένεις να μάθεις -προγραμματισμό, κτλ- από τη σχολή, πρέπει να ασχοληθείς μόνη σου". Από κει και πέρα κάθε φορά που θα μαθαίνεις κάτι και φτιάχνεις κάτι (πρόγραμμα, ιστοσελίδα, ...) θα θες από μόνη σου να δοκιμάσεις και κάτι επιπλέον για να το κάνεις καλύτερο! Οπότε, τη java (αλλά κι ό,τι άλλο μάθεις) που φοβάσαι θα τη λατρέψεις!
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Ω, ναι! αυτό το λέω εγώ που σιχαίνομαι τον προγραμματισμό, αλλά άμα ξεκινήσω να προγραμματίζω κολλάω(!! :oops: !) και που 1ο εξάμηνο μου έλεγες java και σου έλεγα "εταιρία παιχνιδιών δεν είναι;" (από το κινητό μου :-p ) -> δεν ήξερα καν ότι είναι νησί
Έτσι θα μαθαίνεις πράγματα χωρίς να στα διδάξει κάποιος που ενδέχεται να σου φανούν χρήσιμα στο μέλλον + θα μπορείς να περνάς με σχετική ευκολία μαθήματα (δεν ξέρω ποιος είναι ο στόχος σου αλλά σίγουρα σε ενδιαφέρει και να τελειώσεις τη σχολή :-p ). Οπότε start coding :smt024 ;) και καλή επιτυχία!
Κάτι μου λέει ότι θα την έχεις και χωρίς την ευχή μου ;) :-D
She's lost in the darkness, fading away
I'm still around here, screaming her name
neraidoula

Post by neraidoula » Thu Dec 23, 2010 10:15 pm

sinty wrote:Γεια σου και από μένα νεραϊδούλα!
Καταρχάς, ζηλεύω την επιλογή nickname που έκανες! Είναι πολύ ωραίο! :smt007
edit: σου έχω και πρόταση για άβαταρ :-D
Image
Επί του θέματος: 1ο εξάμηνο όχι απλά ήμουν σαν κι εσένα, αλλά επιπλέον δε μ'άρεσε η πληροφορική ΚΑΙ δεν είχα όρεξη να ασχοληθώ ΚΑΙ δεν ήξερα καν τι κάναμε προγραμματισμό λύκειο, αφού ήμουν από θετική :-p
Όσα σου είπανε πιο πάνω έχε τα υπόψιν σου, θα σου φανούν χρήσιμα ;)
Αυτό που μπορώ να σου πω εγώ εκ πείρας είναι ότι αν έχεις τόση όρεξη όσο έχεις τώρα να ασχοληθείς με το αντικείμενο και μαζί με τη βοήθεια από τον πολυαγαπημένο μας όπως αναφέρθηκε googλη :smt016 η σχολή είναι ένα περπάτημα στο πάρκο. Το μόνο που απαιτείται είναι να ασχολείσαι με τις εργασίες που δίνονται (ακόμα και τις προαιρετικές). Η ενασχόληση θα δεις ότι θα σε αναγκάσει να ψάξεις μόνη σου, κι εκεί θα καταλάβεις αυτό που λένε όλοι "μην περιμένεις να μάθεις -προγραμματισμό, κτλ- από τη σχολή, πρέπει να ασχοληθείς μόνη σου". Από κει και πέρα κάθε φορά που θα μαθαίνεις κάτι και φτιάχνεις κάτι (πρόγραμμα, ιστοσελίδα, ...) θα θες από μόνη σου να δοκιμάσεις και κάτι επιπλέον για να το κάνεις καλύτερο! Οπότε, τη java (αλλά κι ό,τι άλλο μάθεις) που φοβάσαι θα τη λατρέψεις!
Ω, ναι! αυτό το λέω εγώ που σιχαίνομαι τον προγραμματισμό, αλλά άμα ξεκινήσω να προγραμματίζω κολλάω(!! :oops: !) και που 1ο εξάμηνο μου έλεγες java και σου έλεγα "εταιρία παιχνιδιών δεν είναι;" (από το κινητό μου :-p ) -> δεν ήξερα καν ότι είναι νησί
Έτσι θα μαθαίνεις πράγματα χωρίς να στα διδάξει κάποιος που ενδέχεται να σου φανούν χρήσιμα στο μέλλον + θα μπορείς να περνάς με σχετική ευκολία μαθήματα (δεν ξέρω ποιος είναι ο στόχος σου αλλά σίγουρα σε ενδιαφέρει και να τελειώσεις τη σχολή :-p ). Οπότε start coding :smt024 ;) και καλή επιτυχία!
Κάτι μου λέει ότι θα την έχεις και χωρίς την ευχή μου ;) :-D
σε ευχαριστω παρα πολυ για το αβαταρ!!ολα τα αλλα που ειχα ηταν μεγαλης χωρητικοτητας και δεν τα δεχοταν...σε ευχαριστω και για αυτα που μου ειπες!!!πηρα θαρρος ;)
sinty
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by sinty » Thu Dec 23, 2010 10:18 pm

neraidoula wrote:
σε ευχαριστω παρα πολυ για το αβαταρ!!ολα τα αλλα που ειχα ηταν μεγαλης χωρητικοτητας και δεν τα δεχοταν
http://imageshack.us/ :)
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by PASCAL » Thu Dec 23, 2010 10:24 pm

Συνταγή επιτυχίας για πτυχίο σε 4 το πολύ 5 χρόνια:

α)δίνε κάθε εξεταστική 3 μαθήματα και πέρνα τα. Ούτε λιγότερα ούτε περισσότερα, 3 άρκούν. 3μαθήματα Χ 12εξεταστικές = 36 μαθήματα = πτυχίο!
β)πάρε κύκλους Πληροφοριακά Συστήματα και Ασφάλεια και Επιχειρησιακή Έρευνα και Οικονομικά Πληροφορικής. Μπορεί να βγαίνεις ημιπληροφορικάριος αλλά αυτό κάνει το 70% των φοιτητών!
γ)πάρε σαν μαθήματα ελεύθερης επιλογής Παιδαγωγική, Διδακτική, Τεχνολογικά Θέματα Βιομηχανίας Ι και ΙΙ.
δ)γράψε εκεί που ξέρεις αυτούς που σε πιέζουν, δηλαδή γονείς και συγγενείς αλλά και αυτούς που θα προσπαθήσουν να σε κριτικάρουν, δηλαδή σπασικλάκια.
ε)μην ζηλεύεις και κάνεις συγκρίσεις με τους άλλους, το μέσο όρο κτλ.
στ)πρώτα πέρνα τα εύκολα μαθήματα. Αυτό θα σου ανεβάσει την ψυχολογία και θα σου δώσει αυτοπεποίθηση. Ειδικά αν χτυπήσεις και βαθμούς θα είσαι ακόμα καλύτερα!
ζ)άσε τι προτείνει το πρόγραμμα σπουδών και πέρνα τα εξής με αυτή τη σειρά:

1η Εξεταστική:
Διδακτική
Τεχνολογικά Θέματα Βιομηχανίας Ι
Εισαγωγή στην Οικονομική Επιστήμη
2η Εξεταστική:
Παιδαγωγική
Τεχνολογικά Θέματα Βιομηχανίας ΙΙ
Λογιστική
3η Εξεταστική:
Εισαγωγή στην Επιστήμη των Υπολογιστών
Μαθηματικά ΙΙ
Μαθηματικά Ι
4η Εξεταστική:
Διακριτά Μαθηματικά
Σχεδιασμό Βάσεων Δεδομένων
Πιθανότητες

και μετά όλα τα άλλα.
netharis
Venus Former Team Member

Post by netharis » Thu Dec 23, 2010 10:51 pm

PASCAL wrote:Συνταγή επιτυχίας για πτυχίο σε 4 το πολύ 5 χρόνια:
β)πάρε κύκλους Πληροφοριακά Συστήματα και Ασφάλεια και Επιχειρησιακή Έρευνα και Οικονομικά Πληροφορικής. Μπορεί να βγαίνεις ημιπληροφορικάριος αλλά αυτό κάνει το 70% των φοιτητών!
Τώρα αυτό το λες για καλό;
FFS CS είμαστε, όχι ΟΔΕ.
Image
Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
mxsar.opa
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by mxsar.opa » Thu Dec 23, 2010 11:30 pm

Καλή δύναμη και από μένα!

Άποψή μου είναι πως επέλεξες να δώσεις μαθήματα που σε μερικά εξάμηνα θα μετανιώσεις που τα πέρασες με το βαθμό που θα τα περάσεις αυτό το εξάμηνο. Και αυτό είναι σίγουρο, όσο καλά και να γράψεις. Αυτό το λέω, διότι και τα 2 έχουν υποχρεωτικές εργασίες που σημαίνει πως θα σου "κόψουν" βαθμούς από τον τελικό βαθμό της εξέτασης αφού δεν τις έχεις παραδώσει.

Θα σου έλεγα να διαβάσεις Java οπωσδήποτε για να θέσεις βάσεις για άλλα μαθήματα αλλά να μην τη δώσεις αν δεν έχεις κάνει και τις αντίστοιχες εργασίες. Αυτό δε σημαίνει να τη σέρνεις μέχρι το 4ο έτος αλλά συμφωνώ πως αυτό το εξάμηνο έχει χαθεί για τη Java. Επαναλαμβάνω, αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορείς να διαβάσεις μόνη σου και να φτάσεις στο επίπεδο που χρειάζεται, ώστε να την έχεις έτοιμη για του χρόνου και να αφιερώνεις χρόνο μόνο στις εργασίες.

Περίπου το ίδιο ισχύει και με την Επιστήμη Υπολογιστών. Συμφωνώ με τα παιδιά πως το μάθημα είναι μια πολύ καλή εισαγωγή για αρκετά μαθήματα τις σχολής αλλά δε συγκρίνεται σε κανένα βαθμό με τη δυσκολία και το χρόνο που απαιτεί η Java. Αυτό σημαίνει πως και του χρόνου το χειμερινό να το δώσεις δεν είναι μεγάλο πρόβλημα από άποψη "κενών" στη γνώση σου. Επίσης μην παραδίδοντας ασκήσεις και την ιστοσελίδα πας με άριστα το 6 σε ένα μάθημα που μπορείς να κυνηγήσεις έναν πολύ πιο αξιόλογο βαθμό.

Προσωπική μου συμβουλή, πήγαινε για τα Διακριτά Μαθ/κά (που μπορείς όχι μόνο να περάσεις αλλά έχεις όλο το χρόνο να προσπαθήσεις και για βαθμό - μόνο οι αποδείξεις πιάνουν περίπου 3), την Οικονομική Επιστήμη (που θέλει διάβασμα αλλά αν ξεμπερδεύεις νωρίς δε θα τη σέρνεις για πολλά πολλά χρόνια όπως πολλοί άλλοι) και τα Μαθηματικά Ι (που θα σου πάρουν αρκετό χρόνο διαβάσματος καθώς το θεωρώ απαιτητικό μάθημα αλλά με κανένα τρόπο τραγικά δύσκολο). Αυτά όλα (εκτός των Μαθ/κών Ι που είχαν ασκήσεις με bonus 2 μονάδες και αν τις έκανες βοηθούσε πολύ να παρακολουθείς τη ροή της ύλης) δεν έχουν υποχρεωτικές ασκήσεις που σημαίνει πως στο τέλος μπορείς να γράψεις ακόμα και 10.

To sum up, πήγαινε για τα 3 μαθήματα που προανέφερα, παράλληλα αφιέρωσε χρόνο στη Java αλλά μην τη δώσεις αν δεν παραδώσεις εργασίες. Το μάθημα που σίγουρα δε θα ασχολιόμουν άμεσα σε περίπτωση λίγου χρόνου είναι η Επιστήμη Υπολογιστών.

Και (επειδή πολλές φορές κάνω αυτό το λάθος κι εγώ) σταμάτησε να οργανώνεις το διάβασμά σου και ξεκίνα πραγματικά να διαβάζεις... ;)

Νομίζω πως πλέον έχεις πολύ καλή εικόνα του τι σε περιμένει (που φυσικά αν δε σχηματίσεις τη δική σου άποψη δεν έχει καμία σημασία), έχεις ακούσει άπειρες συμβουλές, σου έχει προσφερθεί από όλους μας όση βοήθεια θες (φυσικά αν χρειαστείς κάτι I'm only a pm away) και πρέπει γρήγορα να πάρεις αποφάσεις και να αφιερώσεις όλες τις γιορτές στο να καλύψεις τα κενά 2,5 μηνών. Δύσκολο αλλά εφικτό.

Good luck! :smt023
Laugh as much as you breathe and love as long as you live.
neraidoula

Post by neraidoula » Thu Dec 23, 2010 11:37 pm

[quote="mxsar.opa"]Καλή δύναμη και από μένα! Άποψή μου είναι πως επέλεξες να δώσεις μαθήματα που σε μερικά εξάμηνα θα μετανιώσεις που τα πέρασες με το βαθμό που θα τα περάσεις αυτό το εξάμηνο. Και αυτό είναι σίγουρο, όσο καλά και να γράψεις. Αυτό το λέω, διότι και τα 2 έχουν υποχρεωτικές εργασίες που σημαίνει πως θα σου "κόψουν" βαθμούς από τον τελικό βαθμό της εξέτασης αφού δεν τις έχεις παραδώσει. Θα σου έλεγα να διαβάσεις Java οπωσδήποτε για να θέσεις βάσεις για άλλα μαθήματα αλλά να μην τη δώσεις αν δεν έχεις κάνει και τις αντίστοιχες εργασίες. Αυτό δε σημαίνει να τη σέρνεις μέχρι το 4ο έτος αλλά συμφωνώ πως αυτό το εξάμηνο έχει χαθεί για τη Java. Επαναλαμβάνω, αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορείς να διαβάσεις μόνη σου και να φτάσεις στο επίπεδο που χρειάζεται, ώστε να την έχεις έτοιμη για του χρόνου και να αφιερώνεις χρόνο μόνο στις εργασίες. Περίπου το ίδιο ισχύει και με την Επιστήμη Υπολογιστών. Συμφωνώ με τα παιδιά πως το μάθημα είναι μια πολύ καλή εισαγωγή για αρκετά μαθήματα τις σχολής αλλά δε συγκρίνεται σε κανένα βαθμό με τη δυσκολία και το χρόνο που απαιτεί η Java. Αυτό σημαίνει πως και του χρόνου το χειμερινό να το δώσεις δεν είναι μεγάλο πρόβλημα από άποψη "κενών" στη γνώση σου. Επίσης μην παραδίδοντας ασκήσεις και την ιστοσελίδα πας με άριστα το 6 σε ένα μάθημα που μπορείς να κυνηγήσεις έναν πολύ πιο αξιόλογο βαθμό. Προσωπική μου συμβουλή, πήγαινε για τα Διακριτά Μαθ/κά (που μπορείς όχι μόνο να περάσεις αλλά έχεις όλο το χρόνο να προσπαθήσεις και για βαθμό - μόνο οι αποδείξεις πιάνουν περίπου 3), την Οικονομική Επιστήμη (που θέλει διάβασμα αλλά αν ξεμπερδεύεις νωρίς δε θα τη σέρνεις για πολλά πολλά χρόνια όπως πολλοί άλλοι) και τα Μαθηματικά Ι (που θα σου πάρουν αρκετό χρόνο διαβάσματος καθώς το θεωρώ απαιτητικό μάθημα αλλά με κανένα τρόπο τραγικά δύσκολο). Αυτά όλα (εκτός των Μαθ/κών Ι που είχαν ασκήσεις με bonus 2 μονάδες και αν τις έκανες βοηθούσε πολύ να παρακολουθείς τη ροή της ύλης) δεν έχουν υποχρεωτικές ασκήσεις που σημαίνει πως στο τέλος μπορείς να γράψεις ακόμα και 10. To sum up, πήγαινε για τα 3 μαθήματα που προανέφερα, παράλληλα αφιέρωσε χρόνο στη Java αλλά μην τη δώσεις αν δεν παραδώσεις εργασίες. Το μάθημα που σίγουρα δε θα ασχολιόμουν άμεσα σε περίπτωση λίγου χρόνου είναι η Επιστήμη Υπολογιστών. Και (επειδή πολλές φορές κάνω αυτό το λάθος κι εγώ) σταμάτησε να οργανώνεις το διάβασμά σου και ξεκίνα πραγματικά να διαβάζεις... ;) Νομίζω πως πλέον έχεις πολύ καλή εικόνα του τι σε περιμένει (που φυσικά αν δε σχηματίσεις τη δική σου άποψη δεν έχει καμία σημασία), έχεις ακούσει άπειρες συμβουλές, σου έχει προσφερθεί από όλους μας όση βοήθεια θες (φυσικά αν χρειαστείς κάτι I'm only a pm away) και πρέπει γρήγορα να πάρεις αποφάσεις και να αφιερώσεις όλες τις γιορτές στο να καλύψεις τα κενά 2,5 μηνών. Δύσκολο αλλά εφικτό. Good luck! :smt023[/quote]
ευχαριστω πολυ!!!!με βοηθησες αρκετα!!και ολοι δηλαδη :)
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by PASCAL » Fri Dec 24, 2010 12:13 am

netharis wrote:
PASCAL wrote:Συνταγή επιτυχίας για πτυχίο σε 4 το πολύ 5 χρόνια:
Τώρα αυτό το λες για καλό;
FFS CS είμαστε, όχι ΟΔΕ.
Όχι ρε συ, εννοείται. Σαν διέξοδο στην κοπέλα το λέω. Το ξέρω ότι είναι αγκάθι αυτό που συμβαίνει.
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Fri Dec 24, 2010 12:49 pm

Οτι και αν αποφασισεις να κανεις, προσπαθησε να φτασεις σε ενα καλο, για το εξαμηνο σου, επιπεδο στην java γιατι αλλιως θα σε παρουν απο κατω η java2 και οι Δομες.Και εννοειται πως χωρις εργασιες δεν θα κατσεις να την δωσεις.Γιατι θα παρεις 7-8 στην καλυτερη.Οποτε για μενα

1.Ξεκινα απο εδω και βαλε ενα χρονοδιαγραμμα να βγαλεις την αντιστοιχη υλη του εξαμηνου μεχρι τον Φλεβαρη-Μαρτη.Και την δινεις του χρονου.

2.Ξεκινα να διαβαζεις τα υπολοιπα πλην Τουμπη που απο οτι ξερω ειναι απαιτητικος και περνα τα.Μην νομιζεις οτι και εμεις διαβασαμε παραπανω εκει, ειδικα Οικονομια και Διακριτα.

3.Μην ξανακανεις τα ιδια λαθη.Αν νιωθεις οτι δεν αντεχεις παρε 3 μαθηματα ανα εξαμηνο και ασχολησου σοβαρα ωστε να πεις οτι κατι εμαθες.
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Fri Dec 24, 2010 4:14 pm

PASCAL wrote: δ)γράψε εκεί που ξέρεις αυτούς που σε πιέζουν, δηλαδή γονείς και συγγενείς αλλά και αυτούς που θα προσπαθήσουν να σε κριτικάρουν, δηλαδή σπασικλάκια.
:smt023 .σαν να είμαστε στο γυμνάσιο ένα πράγμα ε?
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Fri Dec 24, 2010 6:29 pm

Πωωωω, Pascal αυτοκτονώ από βαρεμάρα με αυτά που της πρότεινες. Γιατί δεν έγραψες "Συνταγή για να γίνεις ένας φοιτητής της σειράς";
Και επειδη πολλά είπαμε αλλά καλύτερα να δουλέψεις κράτα αυτά.
a) Διάβασε Java, αν διαβασεις πως βελτιώνεσαι και θα μπορούσες να χτυπήσεις βαθμό ασε την για του χρόνου
β) Επιστημη υπολογιστών next year.
γ) Μην υποτιμάς καθολου τα Μαθηματικα και μη λες πως δε θα σου χρειαστουν, πραγματικα θα μεινεις εκπληκτη. Δωσε οπωσδηποτε Διακριτά Μαθηματικά. Υπαρχουν ολες οι σημειωσεις ψηφιοποιημενες από το Zifnab και τον nicolas, μπορεις να γραψεις και 10αρι αν στρωθεις αμεσα.
δ) Μαθηματικά Ι, τα θεωρω δυσκολα αλλα καθολου ασημαντα, ισως να το αφησεις για του χρονου
ε) Οικονομία, πέρνα την τωρα που μπορείς δεν αξιζει να περιμενεις για του χρονου.
Αν ημουν στη θεση σου θα περνουσα Διακριτα και Οικονομια και θα μελετουσα Java. Αν τα κανεις αυτα πας με μικρες απωλειες στο επομενο εξαμηνο.
Παντως επειδη σε πηραμε μονοτερμα οι χαμηλοι βαθμοι του πρωτου ετους μπορουν με μεγαλη προσπαθεια να μη σου κανουν τεραστια ζημια στο Μ.Ο. Αλλα καθε τωρινο 5αρι θα θελει έναν αριστο βαθμο στη συνεχεια για να το εξισορροπησεις.

Υ.Γ. : Erevo πες μου ποιους ειχες φοιτητες φετος και σε εχουν πικρανει τοσο, πες μου! :-p
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
neraidoula

Post by neraidoula » Fri Dec 24, 2010 6:38 pm

sandra wrote:Πωωωω, Pascal αυτοκτονώ από βαρεμάρα με αυτά που της πρότεινες. Γιατί δεν έγραψες "Συνταγή για να γίνεις ένας φοιτητής της σειράς";
Και επειδη πολλά είπαμε αλλά καλύτερα να δουλέψεις κράτα αυτά.
a) Διάβασε Java, αν διαβασεις πως βελτιώνεσαι και θα μπορούσες να χτυπήσεις βαθμό ασε την για του χρόνου
β) Επιστημη υπολογιστών next year.
γ) Μην υποτιμάς καθολου τα Μαθηματικα και μη λες πως δε θα σου χρειαστουν, πραγματικα θα μεινεις εκπληκτη. Δωσε οπωσδηποτε Διακριτά Μαθηματικά. Υπαρχουν ολες οι σημειωσεις ψηφιοποιημενες από το Zifnab και τον nicolas, μπορεις να γραψεις και 10αρι αν στρωθεις αμεσα.
δ) Μαθηματικά Ι, τα θεωρω δυσκολα αλλα καθολου ασημαντα, ισως να το αφησεις για του χρονου
ε) Οικονομία, πέρνα την τωρα που μπορείς δεν αξιζει να περιμενεις για του χρονου.
Αν ημουν στη θεση σου θα περνουσα Διακριτα και Οικονομια και θα μελετουσα Java. Αν τα κανεις αυτα πας με μικρες απωλειες στο επομενο εξαμηνο.
Παντως επειδη σε πηραμε μονοτερμα οι χαμηλοι βαθμοι του πρωτου ετους μπορουν με μεγαλη προσπαθεια να μη σου κανουν τεραστια ζημια στο Μ.Ο. Αλλα καθε τωρινο 5αρι θα θελει έναν αριστο βαθμο στη συνεχεια για να το εξισορροπησεις.

Υ.Γ. : Erevo πες μου ποιους ειχες φοιτητες φετος και σε εχουν πικρανει τοσο, πες μου! :-p
ετσι σκεφτομουν και εγω να διαβασω ακριβως sadra!!δεν ηξερα οτι απο το πρωτο κιολας ετος οι βαθμοι μετρουν γ το πτυχιο αλλα anyway...στην πορεια θα βαλω τα δυνατα μου...αα και μια ακομα ερωτηση ...οσον αφορα τα διακριτα με καλυπττι το βιβλιαρακι του Κατερινη με τις σημειωσεις και το συγγραμμα?η να παρω και τις σημειωσεις απ το venus??
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Fri Dec 24, 2010 6:40 pm

να τις πάρεις αν και πάνω κάτω θα είναι τα ίδια :lol: .το σύγγραμμα αν και είναι εξαιρετικό βιβλίο λογικά δεν θα σου χρειαστεί..τα φροντιστήρια ψάξε να βρεις.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
vasilaros69
Gbyte level
Gbyte level

Post by vasilaros69 » Fri Dec 24, 2010 6:53 pm

Δεν ξερω αν τελικα θα συμφωνησεις μαυτο που θα πω ή οχι, ή θα με παρουν με τις πετρες οι απο πανω...
Κατα τη γνωμη μου για αυτη την εξεταστικη μην δωσεις επιστημη υπολογιστων και java.
1) γιατι η επιστημη ειναι μαθημα για βαθμο
2) java θα επρεπε να ειχες κανει εργασιες γτ χανεις το 20% του τελικου βαθμου σου

Οποτε θα σου προτεινα για τωρα ΣΑΦΩΣ και να ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ Java κι ας μην τη δωσεις (γιατι πολυ απλα στο επομενο εξαμηνο εχεις java 2 και στο τριτο εξαμηνο εχεις δομες δεδομενων που χρησιμοποιουν τη java),
αλλα και αν θες προσπαθησε να δωσεις οικονομια και διακριτα που ειναι σχετικα ευκολα ωστε να τα περασεις και να μην τα εχεις μπροστα σου αργοτερα.Ο βαθμος κατα τη γνωμη μου στα 2 συγκεκριμενα μαθηματα ας ειναι και 5.Σε τετοια μαθηματα μην δινεις και πολυ σημασια.

Καλο κουραγιο..!!
"Sometimes questions are more powerful than answers,..."
sinty
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by sinty » Fri Dec 24, 2010 7:03 pm

Εγώ που δεν έχω πρόβλημα αγχώνομαι με αυτά που λέτε! Αφήστε τη νεραϊδούλα να επιλέξει τι θα κάνει από μόνη της. Είναι πρώτο έτος, δεν γνωρίζει ακόμα και πολύ καλά τι της αρέσει. Θα μάθει θα ρωτήσει τι προτείνουμε όταν έρθει η ώρα και μετά θα δει! Τι κύκλους λέτε; Κάτσε να βγάλει αυτό το εξάμηνο, και τα υπόλοιπα φεεεεεεεεεεετα! :-p Δεν επείγουν! Όσο για το ποια μαθήματα θα διαβάσει για να δώσει τώρα αυτό το γνωρίζει καλά η ίδια, με βάση της δυνατότητες της. Να την ενθαρρύνουμε ζήτησε για τώρα, όχι να της προτείνουμε τι θα κάνει... αν δεν κάνω λάθος αυτό ζητούσε όταν δημιούργησε το θέμα ;)
ας με συμβουλεψει
συμβουλή... που να μην την αγχώνει περισσότερο από όσο ήδη είναι!
ενθαρρυντικες συμβουλες
να την κάνει να δει πιο ζεστά το θέμα!
Last edited by sinty on Fri Dec 24, 2010 7:08 pm, edited 2 times in total.
neraidoula

Post by neraidoula » Fri Dec 24, 2010 7:07 pm

sinty wrote:Εγώ που δεν έχω πρόβλημα αγχώνομαι με αυτά που λέτε! Αφήστε τη νεραϊδούλα να επιλέξει τι θα κάνει από μόνη της. Είναι πρώτο έτος, δεν γνωρίζει ακόμα και πολύ καλά τι της αρέσει. Θα μάθει θα ρωτήσει τι προτείνουμε όταν έρθει η ώρα και μετά θα δει! Τι κύκλους λέτε; Κάτσε να βγάλει αυτό το εξάμηνο, και τα υπόλοιπα φεεεεεεεεεεετα! :-p Δεν επείγουν! Όσο για το ποια μαθήματα θα διαβάσει για να δώσει τώρα αυτό το γνωρίζει καλά η ίδια, με βάση της δυνατότητες της. Να την ενθαρρύνουμε ζήτησε για τώρα, όχι να της προτείνουμε τι θα κάνει... αν δεν κάνω λάθος αυτό ζητούσε όταν δημιούργησε το θέμα ;)
με βοηθησαν ολα τα σχολια....!!σας ευχαριστω παρα πολυ!!!κατεληξα στην προταση της sandra...φαινεται και πιο ευκολη στην κατασταση που ειμαι... :)
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Fri Dec 24, 2010 10:20 pm

sandra wrote: Υ.Γ. : Erevo πες μου ποιους ειχες φοιτητες φετος και σε εχουν πικρανει τοσο, πες μου! :-p
Ένα θα σου πω... από μερικές μερικές ακόμα περιμένω εργασία..... :p
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
L30N
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by L30N » Sat Dec 25, 2010 12:48 am

*estrngd wrote: Βέβαια, όταν ακόμα βάζουν λογιστική, οικονομική ή κάτι άλλα παραμύθια και παπαγαλίες υποχρεωτικά, προφανώς και σου αφαιρούν χρόνο και ξεκούραση από το να μπορέσεις να εμβαθύνεις σε ζητήματα πληροφορικής επιστήμης.
Athens University of Economics and Business . Sure. Και τα βασικα της μακροοικονομίας/μικροοικονομίας και φυσικά της λογιστικής δεν είναι παραμύθια αλλα ειδικά το τελευταίο είναι απολύτως απαραίτητο αν θες να γίνεις επιχειρηματίας. Το οτι εσύ δεν θέλεις να τα παρακουλουθήσεις δεν σημαίνει οτι πρεπει να τα απαξιώνεις.
Υπάρχουν και πανεπιστημιακά τμήματα αμιγώς πληροφορικής αν ήθελες κάτι τετοιο και 2 εξαμηνιαία μαθήματα που μπορείς να τα περάσεις διαβάζοντας 3 μέρες ( αν ο σκοπός είναι απλά να τα περάσεις ) σου αποσπούν την προσοχή.

ja_the_invincible wrote:να τις πάρεις αν και πάνω κάτω θα είναι τα ίδια :lol: .το σύγγραμμα αν και είναι εξαιρετικό βιβλίο λογικά δεν θα σου χρειαστεί..τα φροντιστήρια ψάξε να βρεις.
Εlements of Discrete Mathematics είναι άπαιχτο βιβλίο και έχει πολλά πράγματα που θα σου κεντρίσουν το ενδιαφέρον και θα μπορείς να ψάξεις , αν σε ενδιαφέρει να μάθεις πράγματα και οχι απλα να το περάσεις και να το ξεχάσεις . Προσωπικά το έδωσα το καλοκαίρι , μου άρεσε τόσο που το δίαβαζα και στις διακοπές ... ( Μυκονος + Διακριτά :lol: ) και το πέρασα με βαθμό στου πρώτους 5 του έτους.
Last edited by L30N on Sat Dec 25, 2010 1:07 am, edited 1 time in total.
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Sat Dec 25, 2010 11:56 am

θα ήθελα να πω σύντομα 1-2 πράγματα σχετικά με τις συμβουλές σας, από το ίδιο πρίσμα που τα βλέπει και ο erevo. Οι συμβουλές που δίνετε σε αυτό το thread έχουν πολύ μεγάλυτερη βαρύτητα από ό,τι νομίζετε. Θα πρέπει να έχετε πολύ μεγάλο αίσθημα ευθύνης όταν λέτε σε έναν 18χρονο πως να προχωρήσει στις σπουδές του (ή έστω μπαλώσει τρύπες του εξαμήνου). Ακόμα και εσείς που νομίζετε ότι δίνετε σωστές συμβουλές, δεν ξέρετε που θα σας οδηγήσουν τελικά.

Σας τα λέω αυτά διότι έχω δει ουκ ολίγους 23χρονους να κοπανάνε το κεφάλι τους που δεν το είχαν πάρει πιο ζεστα από νωρίς, ή που δεν το παράτησαν απο νωρίς γιατί δεν τους άρεσε. Και επίσης έχω δει πολλούς ημιμαθείς να αναρωτιούνται γιατί δεν μπορούν να σταθούν στον εξω κόσμο παρότι έχουν πτυχίο Πληροφορική. Pascal, ειδικά σε σένα θα απευθυνθώ διότι αυτό που έγραψες -όσο κι αν ισχύει και το είπαν και άλλοι χρήστες εμμέσως- είναι απίστευτα ανεύθυνη συμβουλή για να την δίνεις. Δεν ξέρεις την επίδραση που μπορεί να έχει μια ανεύθυνη συμβουλή.

Κοπελιά κάνε αυτό που λέει η sandra, δηλαδή μόλις περάσουν οι γιορτές πήγαινε να την βρεις στο εργαστήριο και ξεκίνα να ακούς.

@Michele
Για το θέμα της πρωτείας, web programming κάνουν στο ΕΚΠΑ στο μάθημα Επικοινωνίας Ανθρώπου Υπολογιστή. Σε άλλα τμήματα θα το βρεις ως Τεχνολογίες Ιστού ή Διαδικτυακό Προγραμματισμό (τελείως άκυρο όνομα). Σε κάθε περίπτωση, η ΑΣΟΕΕ άργησε να βάλει το θέμα στο πρόγραμμα σπουδών της, δεν πρωτοπόρησε.
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by PASCAL » Sat Dec 25, 2010 12:33 pm

tsilochr wrote:θα ήθελα να πω σύντομα 1-2 πράγματα σχετικά με τις συμβουλές σας, από το ίδιο πρίσμα που τα βλέπει και ο erevo. Οι συμβουλές που δίνετε σε αυτό το thread έχουν πολύ μεγάλυτερη βαρύτητα από ό,τι νομίζετε. Θα πρέπει να έχετε πολύ μεγάλο αίσθημα ευθύνης όταν λέτε σε έναν 18χρονο πως να προχωρήσει στις σπουδές του (ή έστω μπαλώσει τρύπες του εξαμήνου). Ακόμα και εσείς που νομίζετε ότι δίνετε σωστές συμβουλές, δεν ξέρετε που θα σας οδηγήσουν τελικά.

Σας τα λέω αυτά διότι έχω δει ουκ ολίγους 23χρονους να κοπανάνε το κεφάλι τους που δεν το είχαν πάρει πιο ζεστα από νωρίς, ή που δεν το παράτησαν απο νωρίς γιατί δεν τους άρεσε. Και επίσης έχω δει πολλούς ημιμαθείς να αναρωτιούνται γιατί δεν μπορούν να σταθούν στον εξω κόσμο παρότι έχουν πτυχίο Πληροφορική. Pascal, ειδικά σε σένα θα απευθυνθώ διότι αυτό που έγραψες -όσο κι αν ισχύει και το είπαν και άλλοι χρήστες εμμέσως- είναι απίστευτα ανεύθυνη συμβουλή για να την δίνεις. Δεν ξέρεις την επίδραση που μπορεί να έχει μια ανεύθυνη συμβουλή.

Κοπελιά κάνε αυτό που λέει η sandra, δηλαδή μόλις περάσουν οι γιορτές πήγαινε να την βρεις στο εργαστήριο και ξεκίνα να ακούς.

@Michele
Για το θέμα της πρωτείας, web programming κάνουν στο ΕΚΠΑ στο μάθημα Επικοινωνίας Ανθρώπου Υπολογιστή. Σε άλλα τμήματα θα το βρεις ως Τεχνολογίες Ιστού ή Διαδικτυακό Προγραμματισμό (τελείως άκυρο όνομα). Σε κάθε περίπτωση, η ΑΣΟΕΕ άργησε να βάλει το θέμα στο πρόγραμμα σπουδών της, δεν πρωτοπόρησε.
Φίλε για έναν που γουστάρει και θέλει να πάρει τη σχολή στα σοβαρά σαφώς και υπάρχει άλλο πακέτο συμβουλών. Σε έναν όμως που έχει απελπιστεί τι να του πεις; Πως να γίνει "συστεμάς"; Βέβαια ένα πτυχίο όποια κατεύθυνση και να έχεις τελειώσεις δεν λέει τίποτα. Υπάρχουν συνταγές για τελειώσεις ότι θες. Και προφανώς από το πανεπιστήμιο δεν βγαίνεις επιστήμονας με τη στενή έννοια του όρου. Εκτός κι αν θεωρείται επιστήμονας ένας που γράφει πχ καλές εφαρμογές σε Java. Οι περισσότεροι, ακόμα και οι φοιτητές με καλές επιδόσεις, έχουν σαν στόχο "το χαρτί". Τουλάχιστον από τη δική μου σειρά αυτό είδα. Μόνο 2-3 ήταν συνειδητοποιημένοι και συνεχίζουν αναλόγως την πορεία τους. Δυστυχώς βέβαια. Αλλά αυτό είναι η πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί: να επικεντρώνεσαι στο αποτέλεσμα, όχι στην πορεία, στην Ιθάκη, όχι στο ταξίδι. Και φταίνε πολλοί γι' αυτό. Αλλά είναι μια άλλη μεγάλη συζήτηση :)
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Sat Dec 25, 2010 1:04 pm

Μην είσαι των άκρων. Δεν υπάρχει μόνο ο δρόμος του συστεμά ή της παιδαγωγικής και του εύκολου πτυχίου.

Για μένα το ζητούμενο είναι να "μην δίνεις μια συμβουλές στο χαλαρό", πόσο δε μάλιστα αν δεν πιστεύεις ότι είναι η σωστή συμβουλή (από τι καταλαβαίνω ούτε εσύ ενστερνίζεσαι το ευκαιριακό μοντέλο).
Post Reply

Return to “off-topic”