LinuX....???

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν λειτουργικά συστήματα (Linux, *BSD, MacOS, Windows, κτλ.) .
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Re: LinuX....???

Post by chriskin » Thu Jan 13, 2011 8:32 pm

με οποιοδηποτε προγραμμα για email και κλεινοντας τις εικονες απο καπου στις ρυθμισεις; δεν νομιζω οτι ειναι κατι πολυπλοκο.
εκτος αμα δεν εννοεις να βλεπεις μονο το κειμενο αλλα να το βλεπεις απο text only προγραμμα, μεσω terminal πχ η κατι τετοιο - οχι οτι αυτοθα ειναι δυσκολο αλλα λεμε τωρα.
PatrickFTW
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by PatrickFTW » Thu Jan 13, 2011 8:36 pm

chriskin wrote:με οποιοδηποτε προγραμμα για email και κλεινοντας τις εικονες απο καπου στις ρυθμισεις; δεν νομιζω οτι ειναι κατι πολυπλοκο.
εκτος αμα δεν εννοεις να βλεπεις μονο το κειμενο αλλα να το βλεπεις απο text only προγραμμα, μεσω terminal πχ η κατι τετοιο - οχι οτι αυτοθα ειναι δυσκολο αλλα λεμε τωρα.
Α εντάξει αυτο εννοούσα ευχαριστώ

==
Κατέβασα ένα παιχνίδι που είναι με κατάληξη .bin . Πως το κάνω install ? Έψαξα στο ιντερνέτ και σε ένα site έλεγε οτι για να το εκτελέσω πρέπει να πατήσω
chmod +x file.bin και ./file.bin ενω σε ενα αλλο βρηκα οτι ειναι CD image . Τελικά τι ισχύει ?

==
PatrickFTW wrote:Κατέβασα ένα παιχνίδι που είναι με κατάληξη .bin . Πως το κάνω install ? Έψαξα στο ιντερνέτ και σε ένα site έλεγε οτι για να το εκτελέσω πρέπει να πατήσω
chmod +x file.bin και ./file.bin ενω σε ενα αλλο βρηκα οτι ειναι CD image . Τελικά τι ισχύει ?
Έψαξα λίγο καλύτερα , τελικά μαλλον είναι CD image .
Oι άνθρωποι δεν πρέπει να φοβούνται τις κυβερνήσεις, οι κυβερνήσεις πρέπει να φοβούνται τους ανθρώπους...
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Thu Jan 13, 2011 10:28 pm

ποιο παιχνιδι; μπορει να εχει ευκολοτερες οδηγιες για εγκατασταση
αλλιως θα εχει μαζι καποιο αρχειο - αν και πραγματι τα bin ειναι εικονες
---------
με την ευκαιρια
αμα θελεις να βαζεις καποια παραπανω πληροφορια, μην στελνεις και αλλο μηνυμα. πατα επεξεργασια και αλλαξε αυτο που εχεις ηδη γραψει - ειναι κουραστικο σε ενα thread να υπαρχουν συνεχομενα μηνυματα του ιδιου, ειδικα αμα ειναι τοσο μικρα
PatrickFTW
Mbyte level
Mbyte level

Post by PatrickFTW » Thu Jan 13, 2011 10:47 pm

chriskin wrote:ποιο παιχνιδι; μπορει να εχει ευκολοτερες οδηγιες για εγκατασταση
αλλιως θα εχει μαζι καποιο αρχειο - αν και πραγματι τα bin ειναι εικονες
---------
με την ευκαιρια
αμα θελεις να βαζεις καποια παραπανω πληροφορια, μην στελνεις και αλλο μηνυμα. πατα επεξεργασια και αλλαξε αυτο που εχεις ηδη γραψει - ειναι κουραστικο σε ενα thread να υπαρχουν συνεχομενα μηνυματα του ιδιου, ειδικα αμα ειναι τοσο μικρα
Το παιχνίδι http://www.wolfire.com/lugaru , με μια πρόχειρι ματιά δεν είδα να έχει κάποιο manual ή κάτι αντίστοιχο και το μόνο που κατεβαινει είναι το file.bin . Μήπως επι της ευκαιρίας έχεις και κανά προγραμματάκι να μου προτείνεις εφάμιλο του deamon tools το οποίο να είναι προσιτό στους αρχάριους ?
Oι άνθρωποι δεν πρέπει να φοβούνται τις κυβερνήσεις, οι κυβερνήσεις πρέπει να φοβούνται τους ανθρώπους...
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Thu Jan 13, 2011 10:51 pm

acetoneiso ειναι αρκετα καλο προγραμμα

οσο για το lugaru κοιτα το http://www.playdeb.net/updates/ubuntu/10.10/?q=lugaru (λεει οδηγιες πανω πανω για το πως να τα βαλεις)
αρκετα πιο ευκολο απο το .bin

με την ευκαιρια εχει βγει και το επομενο του lugaru,νομιζω overgrowth η καπως ετσι - δνε το εχω δοκιμασει ακομα για να πω αποψη , το lugaru ομως ειχε ΤΡΕΛΟ γελιο.

==
επειδη φαινεται πως εκει εξω το "μ'αρεσουν τα προιοντα της microsoft αλλα εχω linux για λειτουργικο" φαινεται να ειναι troll-ο-μαγνητης, μπορει να πει κανεις αμα ξερει αμα λειτουργει το arc touch mouse της microsoft σε ubuntu
PatrickFTW
Mbyte level
Mbyte level

Post by PatrickFTW » Fri Jan 14, 2011 2:56 am

chriskin wrote:

οσο για το lugaru κοιτα το http://www.playdeb.net/updates/ubuntu/10.10/?q=lugaru (λεει οδηγιες πανω πανω για το πως να τα βαλεις)
αρκετα πιο ευκολο απο το .bin
Φίλε chriskin μπήκα στο site και ακολούθησα τις οδηγείες αλλά όταν πατάω Install this now μου ανοίγει ένα άλλο site και δεν γίνεται τίποτα
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Fri Jan 14, 2011 3:00 am

περιεργο, εμενα μου το τρεχει κανονικα
πηγαινε τοτε σε οποιο προγραμμα εχεις για να βαζεις προγραμματα (φανταζομαι το ubuntu software center? ποτε δεν μ'αρεσε αλλα μιας και ειναι μπροστα μπροστα...) και ψαξε εκει . αμα εκανες σωστα install το πακετο που σου λεει στις οδηγιες σε εκεινη τη σελιδα, θα στο βγαλει κανονικα τωρα εκει μεσα και θα το βαλεις
Van51
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Van51 » Fri Jan 14, 2011 3:20 am

PatrickFTW wrote: Το παιχνίδι http://www.wolfire.com/lugaru , με μια πρόχειρι ματιά δεν είδα να έχει κάποιο manual ή κάτι αντίστοιχο και το μόνο που κατεβαινει είναι το file.bin .
Το file.bin σου αρκει, απλα κανε αυτο που διαβασες στο internet :

Code: Select all

chmod +x file.bin 
 ./file.bin 
Απ' ο,τι ειδα τωρα που το περασα σου το βαζει στο home σου ( αυτο by default , αν θες το αλλαζεις ) και στη συνεχεια για να το τρεξεις δινεις

~/lugaru/lugaru
Γενικα με τα αρχεια bin αυτη την διαδικασια ξερω και ακολουθω.. εσυ την δοκιμασες καθολου και δεν σου δουλεψε?
PatrickFTW
Mbyte level
Mbyte level

Post by PatrickFTW » Fri Jan 14, 2011 3:29 am

chriskin wrote:περιεργο, εμενα μου το τρεχει κανονικα
πηγαινε τοτε σε οποιο προγραμμα εχεις για να βαζεις προγραμματα (φανταζομαι το ubuntu software center? ποτε δεν μ'αρεσε αλλα μιας και ειναι μπροστα μπροστα...) και ψαξε εκει . αμα εκανες σωστα install το πακετο που σου λεει στις οδηγιες σε εκεινη τη σελιδα, θα στο βγαλει κανονικα τωρα εκει μεσα και θα το βαλεις
Δεν ξέρω ....... τι να πω . Το έχω κάνει καμιά 7 φορες και τίποτα ( έχει εγκατασταθεί κανονικα παντως αυτο που λες )

==
Van51 wrote:
PatrickFTW wrote: Το παιχνίδι http://www.wolfire.com/lugaru , με μια πρόχειρι ματιά δεν είδα να έχει κάποιο manual ή κάτι αντίστοιχο και το μόνο που κατεβαινει είναι το file.bin .
Το file.bin σου αρκει, απλα κανε αυτο που διαβασες στο internet :

chmod +x file.bin 
 ./file.bin 
Απ' ο,τι ειδα τωρα που το περασα σου το βαζει στο home σου ( αυτο by default , αν θες το αλλαζεις ) και στη συνεχεια για να το τρεξεις δινεις

~/lugaru/lugaru
Γενικα με τα αρχεια bin αυτη την διαδικασια ξερω και ακολουθω.. εσυ την δοκιμασες καθολου και δεν σου δουλεψε?

Πατάω

chmod +x lugaru-linux-x86-1.0c.bin
και μου βγαζει

chmod: cannot access `lugaru-linux-x86-1.0c.bin': No such file or directory
Last edited by PatrickFTW on Fri Jan 14, 2011 3:31 am, edited 1 time in total.
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Fri Jan 14, 2011 3:29 am

δοκιμασες να πας στο software center να δεις αμα εμφανιστηκε εκει;
PatrickFTW
Mbyte level
Mbyte level

Post by PatrickFTW » Fri Jan 14, 2011 3:32 am

chriskin wrote:δοκιμασες να πας στο software center να δεις αμα εμφανιστηκε εκει;
ναί αφου είχα και επιλογή reinstall
Van51
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Van51 » Fri Jan 14, 2011 3:35 am

PatrickFTW wrote:
Πατάω desktop:~$ chmod +xlugaru-linux-x86-1.0c.bin και μου βγαζει chmod: cannot access `lugaru-linux-x86-1.0c.bin': No such file or directory
Οπως την δινεις την εντολη θεωρει οτι το αρχειο lugaru-linux-x86-1.0c.bin ειναι στον ιδιο φακελο που εισαι κι εσυ ( στο home σου εν την προκειμενη ) και δεν το βρισκει.
Το αρχειο το κατεβασες με firefox? Εαν ναι λογικα θα ειναι στον φακελο ~/Downloads , οποτε πρεπει ή να πας στον αντιστοιχο φακελο και να εκτελεσεις τις εντολες ή να δωσεις το πληρες path. Το 1ο γινεται ως εξης :

cd ~/Downloads
./lugaru-linux-x86-1.0c.bin
Το 2ο ετσι :

chmodx +x Downloads/lugaru-linux-x86-1.0c.bin
Downloads/lugaru-linux-x86-1.0c.bin
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Fri Jan 14, 2011 3:39 am

δεν ειμαι σιγουρος οτι μιλαμε στο ιδιο θεμα
βαζεις το πακετο απο εκει που λεει "how to install" στο "playdeb" και μετα ψαχνεις το Παιχνιδι στο software center.

αμα σου εχει reinstall σημαινει οτι το εχεις βαλει ηδη το παιχνιδι; τοτε τι ψαχνεις;
κατι παει στραβα στην κουβεντα μας :-D

η μπορεις προφανως να δοκιμασεις το παραπανω που σου λεει ο van51 - εγω μια εναλλακτικη βαζω, αρκετα ευκολοτερη και με το θετικο οτι θα εχει μονιμα updates οταν ερχονται
PatrickFTW
Mbyte level
Mbyte level

Post by PatrickFTW » Fri Jan 14, 2011 3:42 am

Van51 wrote:
PatrickFTW wrote:
Πατάω desktop:~$ chmod +xlugaru-linux-x86-1.0c.bin και μου βγαζει chmod: cannot access `lugaru-linux-x86-1.0c.bin': No such file or directory
Οπως την δινεις την εντολη θεωρει οτι το αρχειο lugaru-linux-x86-1.0c.bin ειναι στον ιδιο φακελο που εισαι κι εσυ ( στο home σου εν την προκειμενη ) και δεν το βρισκει.
Το αρχειο το κατεβασες με firefox? Εαν ναι λογικα θα ειναι στον φακελο ~/Downloads , οποτε πρεπει ή να πας στον αντιστοιχο φακελο και να εκτελεσεις τις εντολες ή να δωσεις το πληρες path. Το 1ο γινεται ως εξης :

cd ~/Downloads
./lugaru-linux-x86-1.0c.bin
Το 2ο ετσι :

chmodx +x Downloads/lugaru-linux-x86-1.0c.bin
Downloads/lugaru-linux-x86-1.0c.bin
Ναι το είχα ψιλιαστεί και εγώ αλλά πάτησα

chmod +x ~/Downloads/lugaru-linux-x86-1.0c.bin
και μου ειχε βγαλει το ιδιο , αλλα με τον 1ο τροπο σου λυθηκε το προβλημα

==
Σας ευχαριστώ και τους 2 πάντως , το πρόβλημα λύθηκε .
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Fri Jan 14, 2011 3:49 am

καθε φορα που κανεις double η triple post πεθαινει ενα πανεμορφο dual monitor συστημα. (στα triple posts , βασικα, πεθαινει ενα triple monitor συστημα, αλλα δεν με αγχωνει γιατι δεν εχω :))
προσπαθησε να το αποφευγεις, το κουμπι για επεξεργασια υπαρχει για καποιο λογο :???:

κατα τ'αλλα : καλη απολαυση. μπορει να μην εχει θεικα γραφικα (ειναι ψιλοαρχαιο το παιχνιδι) αλλα εχει σιγουρα πολυ γελιο.
vasilaros69
Gbyte level
Gbyte level

Post by vasilaros69 » Thu Mar 03, 2011 12:01 am

Παιδια εχω ενα ψιλοσαπιο λαπτοπ και θελω να βαλω Linux.Ποια εκδοση προτεινετε?και ακομα πειτε μου για Gnome ή KDE...
"Sometimes questions are more powerful than answers,..."
netharis
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by netharis » Thu Mar 03, 2011 12:07 am

vasilaros69 wrote:Παιδια εχω ενα ψιλοσαπιο λαπτοπ και θελω να βαλω Linux.Ποια εκδοση προτεινετε?και ακομα πειτε μου για Gnome ή KDE...
if only I could move posts between venus.cs.aueb.gr and foss.aueb.gr ... :-p

Εξαρτάται απο το πόσο familiar είσαι με GNU/Linux distros. Θα πρότεινα Arch με XFCE ή LXDE, ή αλλιώς αν βαριέσαι να το στήνεις, Xubuntu.
Image
Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Thu Mar 03, 2011 12:21 am

για ποσο σαπιο μιλαμε; παιζει να μπορεις να τρεξεις και κατι με gnome αμα δεν ειναι τελειως σαπιο - με kde και να μπορουσες δεν ξερω κατα ποσο αξιζει. πανεμορφα αλλα τους λειπουν αρκετα σε θεμα χρηστικοτητας (αποψη μου, προφανως)
για τις διαφορες gnome/kde/κατι αλλο καλυτερα να δεις σε καμια εικονα στο google
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Thu Mar 03, 2011 1:21 pm

Νομζω οτι το crunchbang ειναι ευκολο στο σεταρισμα.Ριξτου ενα βλεφαρο.
vasilaros69
Gbyte level
Gbyte level

Post by vasilaros69 » Thu Mar 03, 2011 3:34 pm

Σαπιο εννοω με 512ΜΒ RAM, chipset της Intel για γραφικα, συνολικα 50κατι GB σκληρο. Σαυτο εχω ηδη τα XP και θελω να βαλω Linux dual boot γτ απο cd και usb θα μου παρει ενα αιωνα να φορτωσει. Το εχω κυριως για να κατεβαζω πραγματα απο εκει, γιαυτο σκοπευα σε καποια αρκετα ελαφρια διανομη ισα-ισα να μαθω τα βασικα και αργοτερα βλεπουμε....

Οσον αφορα gnome/kde κτλ μονο τα γραφικα και η οργανωση των φακελων ειναι το θεμα? φανταζομαι θα τρωνε πιο πολυ RAM απο αυτα που αναφερει ο Netharis.
Οσο για Archlinux και Crunchbang θελω να ρωτησω, αν μου παρουσιαστει καποιο προβλημα, εχουν ικανοποιητικο community ωστε να μπορεσω να ζητησω βοηθεια??
"Sometimes questions are more powerful than answers,..."
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Thu Mar 03, 2011 3:46 pm

(σχεδον) ολα εχουν καλες κοινοτητες (και συνηθως τα διαφορα tutorials δεν ειναι μονο για μια διανομη)

το kde καταναλωνει αρκετη ram (στην κλασικη desktop μορφη του τουλαχιστον), το gnome δεν ειναι και τοσο βαρυ ομως - δεν το εχω δοκιμασει με 512 αλλα με 1gb ram τρεχει μια χαρα
καπου ειχα δει πως σε συγκεκριμενες περιπτωσεις το gnome ειναι πιο ελαφρυ απο το xfce σε θεμα ram - δεν εχω link ομως προχειρο

αλλη διαφορα μεταξυ gnome και kde - σε αυτα που βλεπει ο χρηστης - ειναι τα βασικα προγραμματα που εχει μεσα στην αρχη (οχι οτι ειναι τα ιδια σε ολες τις διανομες αλλα ειναι καποια στανταρ που πανε με το γραφικο περιβαλλον συνηθως)

συνεχιζοντας στις απαντησεις με τελειως λαθος σειρα : τα 50 gb δισκου ειναι υπεραρκετα για ο,τι και να βαλεις - εγω συνηθως καμια 20αρια τα κανω τα partitions του λειτουργικου (και ειναι ενα tb ο δισκος μου)
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Thu Mar 03, 2011 8:24 pm

Το arch εχει και μια διαδικασια στησιματος διαφορη του next-next-install που εχουν τα ubuntu-οειδη.Απλα στο θυμιζω, γιατι ειπωθηκε και παραπανω αλλα δεν σε βλεπω διατεθειμενο να την κανεις. :-p
Post Reply

Return to “Λειτουργικά συστήματα”