Αρση ασύλου στη Νομική

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Re: Αρση ασύλου στη Νομική

Post by Zifnab » Thu Jan 27, 2011 8:38 pm

@ Esteban και λοιποί - κρατήστε λίγο το επίπεδο - αλλιώς λουκέτο...
vasilaros69
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by vasilaros69 » Thu Jan 27, 2011 8:39 pm

stoupeace wrote:
Οι όροι που έθεσαν οι μετανάστες για να μετεγκατασταθούν είναι: να μην υπάρχει 24ωρη αστυνομική παρακολούθηση του νέου κτιρίου, να μπορούν να βρίσκονται στο χώρο και οι αλληλέγγυοι στην κινητοποίησή τους και να γίνει η μετεγκατάστασή τους χωρίς αστυνομική συνοδεία. Οι προϋποθέσεις τους έγιναν δεκτές, αλλά «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις αποτελεί ο όρος για την 24ωρη φύλαξη, καθώς ο ιδιοκτήτης του χώρου που προτάθηκε να μετεγκατασταθούν οι μετανάστες δεν τον παραχωρεί αν δεν υπάρχει συνεχής παρακολούθηση από τις δυνάμεις ασφαλείας, εκφράζοντας ανησυχίες για την ακεραιότητά του. Συνεπώς, θα χρειαστεί να βρεθεί κάποιος άλλος χώρος ή να μεταπειστεί ο ιδιώτης στον οποίο ανήκει το κτίριο της Πατησίων.
ενημερωση απο tvxs.gr http://tvxs.gr/node/76713

Ρε παιδια στην Πατησιων δεν ειμαστε κι εμεις?? :-p
Απλα για να ξερουμε που μπορει να συνεχιστει η απεργια πεινας αν κατι παει στραβα....
"Sometimes questions are more powerful than answers,..."
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Thu Jan 27, 2011 8:39 pm

Esteban wrote: Τις π******ς που πετάς τις έχεις διασταυρώσει τουλάχιστον;

Οι άνθρωποι είναι απεργοί πείνας και είναι σε καθημερινή επαφή με γιατρούς.

http://www.diktio.org/node/688
http://parekklisi.wordpress.com/2011/01/27/nomiki/
Τώρα μου παραθέτεις "έγκυρες" πηγές για να αντικρούσεις τις "π******ς" μου δηλαδή?? Το ότι κάποιος έγραψε ότι είναι υπό ιατρική παρακολούθηση, δεν σημαίνει καν ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Και εγώ μπορώ να το γράψω. Όπως επίσης δεν σημαίνει ότι επειδή τους παρακολουθούν, είναι και υγειείς.

Πολύ πιθανόν εσύ να λές τις π******ς. Ή αυτός που έγραψε τα άρθρα. Λέω π@π@ρες όσο λες και εσύ.
Last edited by enum21 on Thu Jan 27, 2011 8:56 pm, edited 1 time in total.
Reason: bad language
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Thu Jan 27, 2011 8:42 pm

βασικα αυτο για τους γιατρους το ειπαν ακομα και στην τηλεοραση. μην πετας οτι να'ναι και τρελαινομαστε.
το ειπε και ο πρυτανης, το ειπαν και οι ιδιοι οι γιατροι (!), το ειπαν και οσοι συμμετεχουν κτλ κτλ

vasilaros69 wrote:
Ρε παιδια στην Πατησιων δεν ειμαστε κι εμεις?? :-p
Απλα για να ξερουμε που μπορει να συνεχιστει η απεργια πεινας αν κατι παει στραβα....
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
η δεν ηταν αστειο; :lol:
vasilaros69
Gbyte level
Gbyte level

Post by vasilaros69 » Thu Jan 27, 2011 8:46 pm

nickpro wrote:
Esteban wrote: Τις *** που πετάς τις έχεις διασταυρώσει τουλάχιστον;

Οι άνθρωποι είναι απεργοί πείνας και είναι σε καθημερινή επαφή με γιατρούς.

http://www.diktio.org/node/688
http://parekklisi.wordpress.com/2011/01/27/nomiki/
Τώρα μου παραθέτεις "έγκυρες" πηγές για να αντικρούσεις τις "π@π@ρες" μου δηλαδή?? Το ότι κάποιος έγραψε ότι είναι υπό ιατρική παρακολούθηση, δεν σημαίνει καν ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Και εγώ μπορώ να το γράψω. Όπως επίσης δεν σημαίνει ότι επειδή τους παρακολουθούν, είναι και υγειείς.

Πολύ πιθανόν εσύ να λές τις π@π@ρες. Ή αυτός που έγραψε τα άρθρα. Λέω π@π@ρες όσο λες και εσύ.

@nickpro. Φιλε επειδη βλεπω πως δεν τους πας μια και να φανταστω ουτε και τους υπολοιπους μεταναστες (οικονομικους) στην Ελλαδα πας εχω να σου πω κατι.
1)Για να το γραφουν αρκετα blogs παει να πει οτι κατα 80% ισχυει.
2)Ουτε ολοι μας τους παμε ολους.
3)Επειδη σου φανταζει πιο σουπερ ντουπερ ουαου στη θεση αυτων των μεταναστων να ηταν ευρωπαιοι μεταναστασες, εχω να σου πω πως αυτοι ειναι πιο βρωμικοι απο οτι φανταζεσαι και θες να πιστευεις.Και το ζω καθημερινα,οπως εγινε και σημερα, που τους βλεπω στο μετρο να κανουν τις ΑΗΔΙΕΣ και τα πιο ανθυγιεινα πραγματα.

Γιαυτο λεω κι εγω πλεον οτι μιλαμε για ρατσισμο....
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Thu Jan 27, 2011 8:48 pm

Δεν σταματατε να λετε για 100000000η φορα τις αποψεις σας, και να μεινουμε λιγο στην ενημερωση?
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Thu Jan 27, 2011 8:50 pm

chriskin wrote:βασικα αυτο για τους γιατρους το ειπαν ακομα και στην τηλεοραση. μην πετας οτι να'ναι και τρελαινομαστε.
το ειπε και ο πρυτανης, το ειπαν και οι ιδιοι οι γιατροι (!), το ειπαν και οσοι συμμετεχουν κτλ κτλ
Ρε δεν διαφωνώ ότι είπαν για τους γιατρούς. Αλλά αυτό δεν τους κάνει να μην είναι άρρωστοι. Δεν είπαμε να έχουν κάναν πυρετούλι να πάρουν Depon. Πραγματικά δεν ξέρεις τι μπορεί να έχουν και η ιατρική παρακολούθηση δεν σημαίνει ότι δεν είναι άρρωστοι και ότι δεν συντρέχει λόγως υγειονομικής ανησυχίας.

@vasilaros. Δεν έχω συγκεκριμένο θέμα με τους μετανάστες τους οικονομικούς ούτε ρατσιστικό. Και γερμανοί-άγγλοι-γάλλοι(καλά αυτοί όχι είναι πιο βρώμικοι) να ταν, αν επί κάποιους μήνες ταξιδεύαν στριμογμένοι σε πλοία χωρίς να τηρούνται οι συνθήκες υγιεινής, τα ίδια θα έλεγα. Ακόμα και έλληνες να ταν.Μην προσπαθείς να το πάς στο ρατσιστικό.

Δεν ξέρω αν εσύ πείθεσαι από τα blogs που το λένε, εγώ είμαι δύσπιστος πάντως. Και δύσπιστος δεν σημαίνει ρατσιστής.
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Thu Jan 27, 2011 8:55 pm

nickpro wrote:Δεν ξέρω αν εσύ πείθεσαι από τα blogs που το λένε, εγώ είμαι δύσπιστος πάντως. Και δύσπιστος δεν σημαίνει ρατσιστής.
Τώρα το πώς η δυσπιστία σου γέρνει προς το μέρος της δυσπιστίας των ΜΜΕ, αυτό είναι μυστήριο! :lol:
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Thu Jan 27, 2011 9:02 pm

nickpro wrote:
chriskin wrote:βασικα αυτο για τους γιατρους το ειπαν ακομα και στην τηλεοραση. μην πετας οτι να'ναι και τρελαινομαστε.
Ρε δεν διαφωνώ ότι είπαν για τους γιατρούς. Αλλά αυτό δεν τους κάνει να μην είναι άρρωστοι. Δεν είπαμε να έχουν κάναν πυρετούλι να πάρουν Depon. Πραγματικά δεν ξέρεις τι μπορεί να έχουν και η ιατρική παρακολούθηση δεν σημαίνει ότι δεν είναι άρρωστοι και ότι δεν συντρέχει λόγως υγειονομικής ανησυχίας.

@vasilaros. Δεν έχω συγκεκριμένο θέμα με τους μετανάστες τους οικονομικούς ούτε ρατσιστικό. Και γερμανοί-άγγλοι-γάλλοι(καλά αυτοί όχι είναι πιο βρώμικοι) να ταν, αν επί κάποιους μήνες ταξιδεύαν στριμογμένοι σε πλοία χωρίς να τηρούνται οι συνθήκες υγιεινής, τα ίδια θα έλεγα. Ακόμα και έλληνες να ταν.Μην προσπαθείς να το πάς στο ρατσιστικό.

Δεν ξέρω αν εσύ πείθεσαι από τα blogs που το λένε, εγώ είμαι δύσπιστος πάντως. Και δύσπιστος δεν σημαίνει ρατσιστής.
αρα ειναι υγιεις αλλα δεν ειναι υγιεις γιατι μπορει να ειναι φορεις καποιου μικροβιου απο την χωρα τους;
τοσα χρονια στην κρητη που ηταν οι περισσοτεροι, τωρα θυμηθηκαν το μικροβιο;

stoupeace wrote:
nickpro wrote:Δεν ξέρω αν εσύ πείθεσαι από τα blogs που το λένε, εγώ είμαι δύσπιστος πάντως. Και δύσπιστος δεν σημαίνει ρατσιστής.
Τώρα το πώς η δυσπιστία σου γέρνει προς το μέρος της δυσπιστίας των ΜΜΕ, αυτό είναι μυστήριο! :lol:
:lol: :lol: :lol:

-----

@ απο-κατω-μηνυμα-για-να-μην-σπαμαρω : υπερβαλεις λιγο, νομιζω οτι οι απαντησεις δεν ειναι τοσο γενικες.
Last edited by chriskin on Thu Jan 27, 2011 9:05 pm, edited 1 time in total.
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Thu Jan 27, 2011 9:03 pm

stoupeace wrote:
Δεν ξέρω τι λένε τα ΜΜΕ, δεν βλέπω ειδήσεις. Γενικά δεν τα θεωρώ αξιόπιστα. Γενικά δεν θεωρώ σχεδόν καμία πηγή ενημέρωσης απόλυτα αξιόπιστη. Αλλά στο συγκεκριμένο θέμα, αν τα ΜΜΕ έχουν τέτοια δυσπιστία, τότε καλά κάνουν.

Γενικά έχουμε σαν λαός και το φόρουμ δεν αποτελεί εξαίρεση, να γενικολογούμε. Εχει ο nickpro μια πεποίθηση που τείνει στα ΜΜΕ, άρα ο nickpro είναι με τα ΜΜΕ. Τα ΜΜΕ είναι με το σύστημα, άρα ο nickpro είναι με το σύστημα. Ο nickpro θεωρεί ότι οι μετανάστες που δεν τηρούν τις συνθήκες υγιεινής (προφανώς όταν είναι μήνες κλειδαμπαρομένοι σε καράβια στιβαγμένοι σαν σαρδέλες), άρα είναι ρατσιστής. Ο nickpro δεν είναι αντίθετος στην σημερινή άρση ασύλου. Αρα σε λίγο πείτε με και φασίστα να τελειώνουμε .
enum21
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by enum21 » Thu Jan 27, 2011 9:05 pm

Sorry, αλλά το θέμα μας είναι η υγιεινή των μεταναστών ή η άρση του ασύλου? :roll:
vasilaros69
Gbyte level
Gbyte level

Post by vasilaros69 » Thu Jan 27, 2011 9:07 pm

Ωραια η αρση ασυλου μοιαζει στην προκειμενη να ειναι λυση...Ομως δεν θα μεινει εκει το πραγμα αν γινει αυτο.Δες που κατεληξαν τα εργασιακα μας δικαιωματα και τα κεκτημενα τοσων χρονων μεσα σε λιγους μηνες.... :-(
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Thu Jan 27, 2011 9:18 pm

vasilaros69 wrote:Ωραια η αρση ασυλου μοιαζει στην προκειμενη να ειναι λυση...Ομως δεν θα μεινει εκει το πραγμα αν γινει αυτο.Δες που κατεληξαν τα εργασιακα μας δικαιωματα και τα κεκτημενα τοσων χρονων μεσα σε λιγους μηνες.... :-(
Το ξέρω. Θα υπάρχουν αντιδράσεις σίγουρα. Anyway, δεν έχω σκοπό να συζητήσω άλλο σε αυτό το topic. Δεν είμαι αρκετά αριστερός και δεν δείχνω εμπιστοσύνη στα blogs. Οπότε..
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Thu Jan 27, 2011 9:24 pm

tsilochr wrote:Αναρωτιέμαι, αυτός που τους πήγε εκεί εξαρχής τι σκεφτόταν και τι επιδιώκει;
ουκ ολίγες φορες η ιστορία έχει αναδείξει παραδείγματα τέτοιων καταστάσεων. και ο λαός τσιμπάει πάντα. το τέλειο μέσο: διαιρει και βασίλευε.....
Image
Stayrakas
Mbyte level
Mbyte level

Post by Stayrakas » Thu Jan 27, 2011 9:31 pm

Αν δεν κανω λαθος, ειναι απο τη νομοθεσια επιτρεπτο ο πρυτανης να κανει την αρση ασυλου σε εξεραιτικες περιπτωσεις...
Αυτο που με ανησυχει ειναι οι δηλωσεις νδ (καλα για το λΆ.ος (σιχαινομαι να το ακουω λαός....) δν περιμενα κατι λιοτερο)
Ελπιζω αν εστω προσπαθησουν (που σιγουρα συντομα θα το κανουν) να το κανουν σε ευρυ κλιμακα αυτο, το διαιρει και βασιλευε που λεει ο zweinstein, να τους γυρισει μπουμερανκ, απο το φοιτητικο κοσμο...Ειναι απλα ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να γινει κατι τετοιο...
Three Rings for the Elven-kings under the sky,Seven for the Dwarf-lords in their halls of stone,Nine for Mortal Men doomed to die,
One for the Dark Lord on his dark throne,In the Land of Mordor where the Shadows lie.
One Ring to rule them all, One Ring to find them,One Ring to bring them all and in the darkness bind them
In the Land of Mordor where the Shadows lie.
vasilaros69
Gbyte level
Gbyte level

Post by vasilaros69 » Thu Jan 27, 2011 9:32 pm

nickpro wrote:
vasilaros69 wrote:Ωραια η αρση ασυλου μοιαζει στην προκειμενη να ειναι λυση...Ομως δεν θα μεινει εκει το πραγμα αν γινει αυτο.Δες που κατεληξαν τα εργασιακα μας δικαιωματα και τα κεκτημενα τοσων χρονων μεσα σε λιγους μηνες.... :-(
Το ξέρω. Θα υπάρχουν αντιδράσεις σίγουρα. Anyway, δεν έχω σκοπό να συζητήσω άλλο σε αυτό το topic. Δεν είμαι αρκετά αριστερός και δεν δείχνω εμπιστοσύνη στα blogs. Οπότε..

Ουτε εγω ειμαι αριστερος, ουτε δεξιος, ουτε τπτ....οσο για τα blogs τυχαια το ανεφερα αλλα ειναι διασταυρωμενο κι απο αλλου.
aguero88
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by aguero88 » Thu Jan 27, 2011 10:13 pm

Όπως είπε ο Αλαβάνος: Δεν ήταν εύστοχη επιλογή

Το μόνο που είχε σαν αποτέλεσμα αυτή η πρωτοβουλία είναι να ξαναρχήσουν οι κραυγές για κατάργηση του Ασύλου.
Οι μετανάστες δεν κερδίζουν τίποτα
Ακόμα αναρωτιόμαστε ποιος είναι ο Νίκος Γιαννόπουλος (λένε ότι είναι γνωστός στην "πιάτσα") και πιο το παρελθόν του(εκπρόσωπος είναι της αλληλεγγύης)...
Επίσης αναρωτιόμαστε όλοι τι σχέση έχει ο ακτιβισμός με το γιαουρτάκι activia
Ψάχνουμε πόσους μετανάστες θέλουμε παίζοντας για άλλη μια φορά το κλασσικό ελληνικό άθλημα, την κολοκυθιά.
Κάτι τέτοιες φορές ακούς τον αναρχικό Χατζηδάκι και ξέρεις ότι αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ...

Υ.Γ Ηπείρου και Πατησιών θα μεταφερθούν
Υ.Γ2 Καληνύχτα Ελλάδα , Καληνύχτα Άσυλο...
Λεφτά υπάρχουν: Και άξιοι επίσης δείτε αυτή την εκπληκτική ιστορία --------> http://www.youtube.com/watch?v=yraCtUo9N6E Και για όσους βαριούνται εδω ---------> http://blogthea.gr/NextStep/aeeaeidhyo/ ... -ueea.html
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Eytixws den eimai Notios Makedonas na mou leei o Anthimos ti na psifisw...
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Thu Jan 27, 2011 11:26 pm

Κοιτώντας τους μετανάστες χάνουμε το δάσος.

Πολιτικό είναι το όλο παιχνίδι. Και ναι, τώρα είναι που επιβάλλεται να γίνει άρση ασύλου.

Άρση ασύλου σημαίνει νίκη της δημοκρατίας απέναντι στη χούντα των δήθεν "αριστερών" (που η ίδια η κοινωνία παραλίγο να πετάξει έξω από τη Βουλή).
aguero88 wrote:Υ.Γ2 Καληνύχτα Ελλάδα , Καληνύχτα Άσυλο...
Καληνύχτα Κεμάλ. Αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ...

Συμπτωματικά, κατάργηση ασύλου θα σημάνει μια ορθολογική αλλαγή απέναντι στον απόλυτο παραλογισμό που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Μπορώ να ερμηνεύσω με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο τον Γκάτσο, αλλά πραγματικά λυπάμαι να μπλέκω έναν ποιητή σε μικροπολιτικά παιχνιδάκια.
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
mirtououou
bit level
bit level

Post by mirtououou » Thu Jan 27, 2011 11:46 pm

Αυτό που παίζει στην νομική είναι τραγικό..
Από τη μια είναι τελείως μαλακεία να χρησιμοποιούν ορισμένοι επιτήδειοι το άσυλο και τα προβλήματα των μεταναστών για να εξυπηρετήσουν οι συμφέροντα που εμείς ούτε καν φανταζόμαστε. Και από τη μεριά των μεταναστών και από αυτους που τους υποστηρίζουν είτε πονηρά είτε αφελώς λόγω καλοσύνης, είναι εκβιαστικό να χρησιμοποιείς το θεσμό του ασύλου, που με τόσους αγώνες κατακτήθηκε προκειμένου να εξασφάλισεις τα δικαιώματα σου. Φυσικά ως άνθρωποι, όλοι συναινούμε με τα προβλήματα των μεταναστών, ωστώσο ως πολίτες πρέπει να σκεφτούμε αν μπορεί η χώρα μέσα σε όλα τα προβλήματα που έχει και της έχουν δημιουργήσει να νομιμοποιήσει όλα τα ρεύματα των μεταναστών που έρχονται στη χώρα. Γιατί φυσικά αν εκβιαστικά 250 άνθρωποι διεκδικίσουν και εξασφαλίσουν την νομιμοποίηση τους τότε είμαστε υποχρεωμένοι κατά την ίδια λογική να νομιμοποιήσουμε και όλους τους υπόλοιπους. Φυσικά καταλαβαίνω ότι πολλλοί φοιτητές που βρίσκονται δίπλα στους μετανάστες το κάνουν λόγω αλλυλεγγύης και καλοσύνης. Πραγματικά και εγώ θα ήθελα να είμαι τόσο καλή και ανθρωπίστρια ώστε να είμαι σε θέση να στερηθώ εγώ για να δώσω στους μετανάστες. ΘΑ ΗΘΕΛΑ όμως ΔΕΝ είμαι τόσο καλή. Τέλος πάντων θέλω να πω ότι πρέπει να μετρήσουμε πόσους μετανάστες μπορεί να έχει η χώρα και σε πόσους μπορεί όντως να εξασφαλίσει μια ζωή ανθρώπινη εδώ και τόσους τελικά να τη δώσει. Έχουν υπογράψει ότι να ναι (συνθήκη σεγκεν κλπ ) και έχουν αφήσει τη χώρα παράλυτή να μην μπορεί να πιαστεί από πουθενά... Ξεφύγαν λίγο οι σκέψεις μου.. Ήθελα να πω ότι από τη μία θεωρώ εκβιαστική και τελείως λάθος την κίνηση των μεταναστών να κατάλαβουν ένα δημόσιο ιστορικό κτίρο και να καταχράστουν έτσι το άσυλο, θέτωντας το για ακόμη μια φορά σε κίνδυνο από την αλλη όμως σκέφτειτε τη παραμύθι και ταλαιπώρια έχουνε φάει αυτοί οι ανθρώποι. Τους παρουσίασανε την Ελλάδα σαν την γη της επαγγελιας, ήρθανε με χίλιες ταλαιπωρίες και έξοδα, πολλοί απο αυτούς πεθάνανε πάνω στην προσπάθεια τους. Έρχονται έδώ ζούνε μέσα στην φτώχεια, την ταλαιπωρία και την περιφρόνηση... και το χειρότερο, όλα αυτά γίνονται με την ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ του κράτους.. Δεν τους διώχνουνε ( γιατί παίρνουν λέφτα για το κάθε κεφάλι που περιμένει χαρτιά, γιατί όταν τους βάζουνε φυλακή, τους κρατάνε ένα μήνα και πληρώνονται για την κάθε μέρα που τους κρατάνε και μετά τους κάνουν απέλαση ΑΛΛΑ κανείς δεν τους στένει πίσω, γιατί τους συμφέρει να έχουν φθηνό και μη ασφαλισμένο εραγατικό δυναμικό οι κατασκευαστικές κλπ..δεν ξέρω....) αλλά δεν τους νομιμοποιούνε κιόλας για να μην μπορούν ποτέ να διεκδικήσουν τίποτα...
Λοιπόν η αλήθεια είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι τα μεγαλύτερα θύματα.. Φυσικά από ανθρωπιστικής πλευράς αξίζουν όσα άξιζουμε όλοι... Είμαστε εμείς όμως τόσο ανθρωπιστές για να τους τα δώσουμε άκομα και αν εμείς στερηθούμε??? Να σκεφτούμε τη χώρα μας και το μέλλον των Ελλήνων ή ότι όλοι είμαστε ίσοι και αυτό πρέπει να δικδικούμε πάντα, παντού και για όλους????
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Thu Jan 27, 2011 11:50 pm

μπράβο στις υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις που πήρανε τους ανθρώπους και τους παρατήσανε σε ένα άθλιο χώρο.οι μετανάστες δεν φταίνε σε τίποτα , αν είναι να γίνουν διώξεις να γίνουν απέναντι σε αυτούς που τους φουσκώσανε τα μυαλά.
Πάρτε το άσυλο τώρα (να πω ότι δεν τα είπα ???) αριστεροί του κ#λου που δεν νοιάζεστε ούτε για το τι γίνεται ένα τετράγωνο από την πόρτα τους , ξαφνικά σφίχτηκε η καρδιά σας για τους μετανάστες.
Last edited by ja_the_invincible on Fri Jan 28, 2011 12:43 am, edited 1 time in total.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by PASCAL » Thu Jan 27, 2011 11:58 pm

Ισοβίτης wrote:Κοιτώντας τους μετανάστες χάνουμε το δάσος.

Πολιτικό είναι το όλο παιχνίδι. Και ναι, τώρα είναι που επιβάλλεται να γίνει άρση ασύλου.

Άρση ασύλου σημαίνει νίκη της δημοκρατίας απέναντι στη χούντα των δήθεν "αριστερών" (που η ίδια η κοινωνία παραλίγο να πετάξει έξω από τη Βουλή).
aguero88 wrote:Υ.Γ2 Καληνύχτα Ελλάδα , Καληνύχτα Άσυλο...
Καληνύχτα Κεμάλ. Αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ...

Συμπτωματικά, κατάργηση ασύλου θα σημάνει μια ορθολογική αλλαγή απέναντι στον απόλυτο παραλογισμό που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Μπορώ να ερμηνεύσω με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο τον Γκάτσο, αλλά πραγματικά λυπάμαι να μπλέκω έναν ποιητή σε μικροπολιτικά παιχνιδάκια.
Ο πρόεδρος σου κατέθεσε ήδη σχέδιο νόμου για την κατάργηση του ασύλου. Μαζί με τον Καρατζαφέρη φυσικά!
Οπότε να περιμένουμε στην επόμενη ΓΣ η ιαχή σας από: ΚΑΙ Α ΚΑΙ ΟΥ(ΓΚ) ΚΑΙ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ(ΟΥΓΚ) να μετατραπεί σε ΚΑΙ Α ΚΑΙ ΟΥ(ΓΚ) ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΣΥΛΟΥ(ΓΚ);

Ξαναλέω: για το ακαδημαϊκό άσυλο υπάρχει νόμος που δεν παραβιάστηκε.
zaveti
Mbyte level
Mbyte level

Post by zaveti » Fri Jan 28, 2011 12:08 am

Αντιδραστικές ιαχές με συγκεκριμένο στόχο

Απάντηση στο παραλήρημα της κυβέρνησης και των συμμάχων της, κύρια του ΛΑ.Ο.Σ., έδωσαν χτες οι βουλευτές του ΚΚΕ

Τα πιο ακραία και αντιδραστικά αντανακλαστικά σε βάρος των μεταναστών, αλλά και του ασύλου, επιχειρεί να ενεργοποιήσει ο ΛΑ.Ο.Σ., παίζοντας το ρόλο του λαγού στα κατασταλτικά σχέδια της κυβέρνησης και των συμμάχων της.

Παραληρώντας χτες στη Βουλή, ο Γ. Καρατζαφέρης ζήτησε επιχείρηση «σκούπα» και μάλιστα «ηλεκτρική πολλών βατ» εναντίον όλων των μεταναστών, αλλά και κατάργηση του ασύλου το οποίο χαρακτήρισε «εκκολαπτήριο» τρομοκρατών και καταφύγιο εγκληματιών! Μάλιστα, απείλησε την κυβέρνηση ότι αν δεν αναλάβει πρωτοβουλία κατάργησής του θα φέρει ο ΛΑ.Ο.Σ. στη Βουλή σχετική πρόταση νόμου.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Εδώ, κ. υπουργέ, διενεργείται στη Νομική ένα έγκλημα. Να λάβετε μέτρα. Πρόσφατα σε νόμο που ψηφίσατε, καταφέραμε η διακίνηση λαθρομεταναστών να παραμείνει κακούργημα. Γιατί δεν εφαρμόζεται; (...) Μόνο η Ελλάδα έχει το θλιβερό αυτό προνόμιο, για να δίνεται ο ρυθμός και η εκπαίδευση των τρομοκρατών μέσα στα πανεπιστήμια (...) Δε μπορεί να πατήσει μέσα στο Πανεπιστήμιο ο αστυνομικός, το έννομο όργανο της τάξης και μπορεί ο λαθρομετανάστης να κάνει κατάληψη! Συγχαρητήρια!!».

Σιγοντάροντας την κυρίαρχη αντιμεταναστευτική προπαγάνδα, ο παριστάμενος υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης, είπε ότι το πανεπιστημιακό άσυλο πρέπει να υπάρχει «για να προστατεύει την ακαδημαϊκή κοινότητα και την ελεύθερη διακίνηση και όχι για να λύνει τις στεγαστικές ανάγκες των μεταναστών», ενώ δήλωσε ότι δεν είναι ενημερωμένος για το εάν ο πρόεδρος της Νομικής είχε ειδοποιήσει την αστυνομία για την είσοδο των μεταναστών στη σχολή.
===
Παραθεση απο Ριζοσπαστη..

<<H εγκατάσταση 300 μεταναστών στη Νομική Σχολή στην Αθήνα και στο Εργατικό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη είναι ένα γεγονός που αντικειμενικά προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Αυτή η ομάδα μεταναστών ξεκίνησε συγκροτημένα και οργανωμένα (σ.σ. υπάρχει σχετικό οπτικό υλικό στην ιστοσελίδα του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης) από το λιμάνι της Σούδας στα Χανιά το Σάββατο και έφτασαν στην Αθήνα την Κυριακή το βράδυ. Μαζί τους υπήρχαν και άλλοι 40 «αλληλέγγυοι», όπως χαρακτηρίζονται στην ίδια ιστοσελίδα. Χτες, υπήρξε πληροφόρηση ότι αντίστοιχη κίνηση ξεκίνησε να γίνεται το πρωί στην Πάτρα, με μια ομάδα μεταναστών να κατευθύνεται προς την Περιφέρεια, χωρίς όμως να πραγματοποιείται μια τέτοια κίνηση μέχρι αργά χτες το βράδυ.

Τα ερωτήματα, λοιπόν, που προκύπτουν από τα συγκεκριμένα γεγονότα είναι πολλά.

Γιατί οργάνωσαν όλη αυτή την επιχείριση μεταφοράς και εγκατάστασης των μεταναστών και γιατί στους συγκεκριμένους χώρους, δηλαδή στα Πανεπιστήμια; Από όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και από πληροφορίες, η οργάνωση είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό. Η πλειοψηφία των μεταναστών έχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα νομιμοποίησης. Η όλη επιχείρηση μεταφοράς, η απεργία πείνας προβαλλόταν πολλές μέρες πριν και μάλιστα συγκεντρώνονταν υπογραφές στήριξης. Σχετικά βίντεο από την αναχώρηση στο λιμάνι της Σούδας υπήρχαν στο διαδίκτυο από την προηγούμενη μέρα... Πολύ συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το πού ακριβώς θα πάνε οι απεργοί πείνας, το πώς θα φτάσουν, ποιοι θα τους περιμένουν, υπήρχαν πριν καν ξεκινήσουν οι μετανάστες από τα Χανιά. Δηλαδή, έδιναν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που προκαλούν κινδύνους, ιδιαίτερα για «παράνομους» μετανάστες. Τόση σιγουριά ότι δε θα υπήρχε κίνδυνος κρατικής κατασταλτικής επέμβασης ενάντια στους μετανάστες; `Η, μήπως, θα τους έσωνε η σκληράδα των «προστατών» τους, όπως δήλωνε χτες ένας απ' αυτούς ως δήθεν αντίπαλος του συστήματος;

Τι επιδιώκουν εκείνοι που εκθέτουν τους μετανάστες σε σοβαρούς κινδύνους; Γιατί τους μετέφεραν στο συγκεκριμένο πανεπιστημιακό χώρο; Στη Νομική Σχολή της Αθήνας ένας από εκείνους που εμφανίζεται ως εκπρόσωπός τους είναι ο Ν. Γιαννόπουλος από το «Δίκτυο για τα Κοινωνικά Δικαιώματα» και από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για εκείνον που στις 21 Δεκέμβρη 2008, με αφορμή την προβοκατόρικη δράση των κουκουλοφόρων, έγραφε στην εφημερίδα «Εποχή» της ΑΚΟΑ, συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, τα εξής: «Η "κουκούλα" και η "πέτρα" είναι μητρικά ουσιαστικά στο λεξικό της εξέγερσης (...)». Λογική που θεωρεί το μπάχαλο ως «κοινωνική εξέγερση» και είναι γνωστό ότι τότε, εκείνο το μπάχαλο, συνέβαλε αντικειμενικά, στο να «ανοίξει» ένας τεράστιος κύκλος άγριας καταστολής από τους μηχανισμούς του αστικού κράτους με τη συγκρότηση νέων ομάδων της αστυνομίας που περιπολούν 24 ώρες το 24ωρο σε όλη τη χώρα. Και όχι μόνο. Εκείνα τα γεγονότα λειτούργησαν σαν το καλύτερο έδαφος για να ξεδιπλωθούν προβοκάτσιες ενάντια στο λαϊκό κίνημα. Και τώρα, όσοι οδήγησαν τους μετανάστες στη Νομική Σχολή και το Εργατικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης τους εκθέτουν περισσότερο στη συκοφάντηση, στις απειλές, στην κρατική καταστολή. Και τώρα, κάποιοι (όπως ο Σκυφτούλης) κάνουν λόγο για «κοινωνική εξέγερση»... Τι εννοούν, ότι οι έγκλειστοι στη Νομική και οι «προστάτες» τους θα εξεγερθούν; Μήπως δεν ξέρουν ότι προκαλούν την καταστολή ή αυτό επιδιώκουν; Μήπως δε χρησιμοποιούνται ανάλογες δράσεις για να ξεδιπλώνονται προβοκάτσιες κατά του εργατικού κινήματος; Το ξέρουν. Τότε; Τι επιδιώκουν; Και μάλιστα μπροστά στην οργάνωση της πανεργατικής απεργίας ενάντια στην αδίστακτη πολιτική κυβέρνησης - τρόικας - κεφαλαίου;

Επιπλέον, μήπως όσοι επέλεξαν τον πανεπιστημιακό χώρο, δεν προσφέρουν - ηθελημένα ή όχι - υπηρεσίες σε εκείνες τις δυνάμεις που επιθυμούν την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου; Ηδη, έχει ανοίξει για τα καλά η κουβέντα της κατάργησης του ασύλου από την κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα, με πρόσχημα την απομάκρυνση των μεταναστών.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες. Είναι εγκλωβισμένοι από την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης που υλοποιούν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Δεν μπορούν να ταξιδέψουν σε καμία άλλη χώρα, αφού αυτό προβλέπει η οδηγία «Δουβλίνο 2» που έχει ενσωματωθεί στο ελληνικό Δίκαιο. Μόνο το 0,01% των μεταναστών που αιτούνται άσυλο, τελικά το παίρνουν. Τα αφεντικά στους τόπους δουλειάς τους εκμεταλλεύονται άγρια (η ιστορία της Μανωλάδας και της Αρτας με τους μετανάστες εργάτες γης είναι γνωστή). Είναι επίσης γνωστή η πολιτική της κυβέρνησης που εντείνει ακόμα περισσότερο την καταστολή σε βάρος τους είτε με τους σχεδιαζόμενους φράχτες στον Εβρο, είτε με τη δράση της ΦΡΟΝΤΕΞ. Οπως, επίσης, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι κάποιοι με αυτήν την ενέργεια δεν υπηρετούν τα δίκαια αιτήματα των μεταναστών - προσφύγων, αλλά τους εκθέτουν περισσότερο σε πολύ σοβαρές απειλές...
>>
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”