Αρση ασύλου στη Νομική
- Chuang
- bit level
- Academic status: 4th year
Re: Αρση ασύλου στη Νομική
Το θέμα δεν είναι αυτό, πως θα μπεί το σόι σου όταν πάρει πτυχίο.
Ο καθένας πρέπει να έχει το δικαίωμα να πάει σε όποιο πανεπιστήμιο θέλει και να παρακολουθήσει ότι μάθημα θέλει. Άμα εμένα μου κα$%$σει να πάω να παρακολουθήσω κάποιο μάθημα στην νομική επειδή θέλω να μάθω δίκαιο, δεν θα μπορώ ?
Ο καθένας πρέπει να έχει το δικαίωμα να πάει σε όποιο πανεπιστήμιο θέλει και να παρακολουθήσει ότι μάθημα θέλει. Άμα εμένα μου κα$%$σει να πάω να παρακολουθήσω κάποιο μάθημα στην νομική επειδή θέλω να μάθω δίκαιο, δεν θα μπορώ ?
Δεν είναι το γιατί, είναι το πώς και πού το κάνεις ,
Δεν είναι από που είσαι, είναι που είσαι και τι κάνεις
Δεν είναι από που είσαι, είναι που είσαι και τι κάνεις
-
- bit level
Καλα ρε παιδιά τι λέτε??? Ειναι δυνατόν να πιστευέτε όντως ότι χρειάζεται αστυνομία για να απωθήσει τους μεταλλάδες με τα ρόπαλα , τους 100 πακιστανούς και τα πρεζάκια??? Δίπλα από το πολυτεχνείο, ΟΧΙ μέσα, δίπλα (ανάμεσα σε μουσείο και πολυτεχνείο) γίνεται καθημερινά διακίνηση ναρκωτικών ελεύθερα , μπροστά στα μάτια μας και πόσες φορές που έχετε περάσει έχετε δει εσείς αστυνομία να κάνει συλλήψεις???? Δηλαδή το άσυλο και τα πανεπιστήμια γίνανε ξαφνικά κέντρα διερχομένων??? Η αστυνομία αν ήθελε δεν μπορούσε να καθαρίσει την περιοχή γύρω γύρω... Πρέπει να μπει μέσα στο πολυτεχείο για να εξυγιάνει το έγκλημα??? Πλάκα κάνετε???? Προσωπικά δεν φοβήθηκα ποτέ να μπω στην ασοεε παρά μόνο όταν πλάκωναν μπράβοι και παιζόντουσαν φασαρίες μεταξύ των κομματικών νεολαίων.. Κατά τα άλλα ούτε κατά την περίοδο καταλήψεων, ούτε για κανένα λόγο δεν έχω νιώσει την ανάγκη της αστυνομίας να με προστατεύει. Μάλιστα νιώθω πολύ περισσότερο φόβο όταν περνάω μπροστά από τα διάφορα σώματα της ασφάλειας, παρά όταν βλέπω μαλλιάδες με σουγιάδες και ρόπαλα... Και όχι δεν είμαι περίεργη αλλα δν μου την έχει πέσει ποτέ μαλλιάς η μεταλλάς.... Όσων αφορά τους πακιστάνους που κάνανε την κατάληψη στη νομική από ότι ξέρω είχαν το οκ από το φοιτητικό σύλλογο παρόλο που εμένα αυτό δν με βρίσκει σύμφωνη... Αν ο φοιτητικός σύλλογος ήταν κατά της κατάληψης και αδυνατούσε να βγάλει έξω τους μετανάστες τότε θα υπήρχε πρόβλημα...
Είμαστε μια χωρά που θεμελιώσαμε την ελεύθερη παιδία και διακίνηση ιδεών. Είναι ντροπή ένα τόσο σημαντικό δημόσιο δωρεάν αγαθό να το καταργήσουμε. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Αναρωτιέμαι πως μορφωμένα και έξυπνα παιδιά σαν και εσάς να συναινείτε στην κατάργηση του υπέρτατου δωρεάν αγαθου:της δημόσιας δωρεάν παιδίας.. Οι πόρτες του πανεπιστημίου οφείλουν να είναι ανοιχτές για όλους , φοιτητές και μη, υπάρχουν και άνθρώποι που ίσως βρίσκουν την μικροοικονόμια ενδιαφέρουσα όχι επειδή επιβάλλεται στο πρόγραμμα σπουδών αλλά επειδή έτσι απλά γουστάρουν να κάτσουν και να μάθουν... Μπορεί φυσικά αυτό να ακούγεται ηλίθιο στις μέρες μας αλλά αν υπάρχει έστω και ένας που δεν είναι φοιτητής αλλά γουστάρει γνώση κανείς από μας δεν έχει το δικαίωμα να του τη στερήσει.... Άκου να δεχόμαστε να δείχνουμε την ταυτότητα μας σε κάθε τυχαίο... Ρε πάτε καλά???
Είμαστε μια χωρά που θεμελιώσαμε την ελεύθερη παιδία και διακίνηση ιδεών. Είναι ντροπή ένα τόσο σημαντικό δημόσιο δωρεάν αγαθό να το καταργήσουμε. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Αναρωτιέμαι πως μορφωμένα και έξυπνα παιδιά σαν και εσάς να συναινείτε στην κατάργηση του υπέρτατου δωρεάν αγαθου:της δημόσιας δωρεάν παιδίας.. Οι πόρτες του πανεπιστημίου οφείλουν να είναι ανοιχτές για όλους , φοιτητές και μη, υπάρχουν και άνθρώποι που ίσως βρίσκουν την μικροοικονόμια ενδιαφέρουσα όχι επειδή επιβάλλεται στο πρόγραμμα σπουδών αλλά επειδή έτσι απλά γουστάρουν να κάτσουν και να μάθουν... Μπορεί φυσικά αυτό να ακούγεται ηλίθιο στις μέρες μας αλλά αν υπάρχει έστω και ένας που δεν είναι φοιτητής αλλά γουστάρει γνώση κανείς από μας δεν έχει το δικαίωμα να του τη στερήσει.... Άκου να δεχόμαστε να δείχνουμε την ταυτότητα μας σε κάθε τυχαίο... Ρε πάτε καλά???
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
mirtouou το ++ μου δεν είναι αρκετό ούτε στο ελάχιστο. 

Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
-
- Mbyte level
- Academic status: N>4
Επίσης ο σεκιούριτυ να φροντίζει να τρέξει να κλειδώσει, ώστε το μικρόβιο Η1Ν1 από αυτόν που φταρνίστηκε περνώντας απ' έξω από την ΑΣΟΕΕ, να μην μπει μέσα. Αυτό το ξεχάσατε μερικοί - μερικοί.
Μετά βέβαια, που θα πληρώνουν κανονικά για να παρακολουθήσουν, οι φοιτητές θα μπορούν να λένε πια, εμείς πληρώνουμε, εσύ πληρώνεις; Τι θες εδώ;
Μετά βέβαια, που θα πληρώνουν κανονικά για να παρακολουθήσουν, οι φοιτητές θα μπορούν να λένε πια, εμείς πληρώνουμε, εσύ πληρώνεις; Τι θες εδώ;
- tZoLe
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a
Μας αρέσει να κρυβόμαστε πίσω από το δαχτυλάκι μας σαν λαός και να εθελοτυφλούμε. Πόσες φορές μπάχαλοι εκμεταλλευόμενοι το ακαδημαϊκό άσυλο βρίσκουν καταφύγιο σε χώρους ΑΕΙ? Πόσες φορές μπάχαλοι προκαλούν φθορές στο δημόσιο πανεπιστήμιο που πληρώνουμε όλοι??? Πόσες φορές χρησιμοποιήθηκε το άσυλο μετά το 74 για να μπορέσει να μιλήσει κάποιος που καταδιωκόταν έξω στον υπόλοιπο κόσμο??? Πόσες φορές καταφέραμε εμείς οι φοιτητές να μην υπερασπιστούμε το άσυλο?? Πόσες φορές υποχρεώθηκε ο κάθε φοιτητής να ανεχθεί τους παραταξιακούς να παίζουν ξύλο μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου??? Ποιος πιστεύει από εσάς που φοβάστε μία νέα χούντα ότι εάν αυτή έρθει θα σεβαστεί το άσυλο???mirtououou wrote:Καλα ρε παιδιά τι λέτε??? Ειναι δυνατόν να πιστευέτε όντως ότι χρειάζεται αστυνομία για να απωθήσει τους μεταλλάδες με τα ρόπαλα , τους 100 πακιστανούς και τα πρεζάκια??? Δίπλα από το πολυτεχνείο, ΟΧΙ μέσα, δίπλα (ανάμεσα σε μουσείο και πολυτεχνείο) γίνεται καθημερινά διακίνηση ναρκωτικών ελεύθερα , μπροστά στα μάτια μας και πόσες φορές που έχετε περάσει έχετε δει εσείς αστυνομία να κάνει συλλήψεις???? Δηλαδή το άσυλο και τα πανεπιστήμια γίνανε ξαφνικά κέντρα διερχομένων??? Η αστυνομία αν ήθελε δεν μπορούσε να καθαρίσει την περιοχή γύρω γύρω... Πρέπει να μπει μέσα στο πολυτεχείο για να εξυγιάνει το έγκλημα??? Πλάκα κάνετε???? Προσωπικά δεν φοβήθηκα ποτέ να μπω στην ασοεε παρά μόνο όταν πλάκωναν μπράβοι και παιζόντουσαν φασαρίες μεταξύ των κομματικών νεολαίων.. Κατά τα άλλα ούτε κατά την περίοδο καταλήψεων, ούτε για κανένα λόγο δεν έχω νιώσει την ανάγκη της αστυνομίας να με προστατεύει. Μάλιστα νιώθω πολύ περισσότερο φόβο όταν περνάω μπροστά από τα διάφορα σώματα της ασφάλειας, παρά όταν βλέπω μαλλιάδες με σουγιάδες και ρόπαλα... Και όχι δεν είμαι περίεργη αλλα δν μου την έχει πέσει ποτέ μαλλιάς η μεταλλάς.... Όσων αφορά τους πακιστάνους που κάνανε την κατάληψη στη νομική από ότι ξέρω είχαν το οκ από το φοιτητικό σύλλογο παρόλο που εμένα αυτό δν με βρίσκει σύμφωνη... Αν ο φοιτητικός σύλλογος ήταν κατά της κατάληψης και αδυνατούσε να βγάλει έξω τους μετανάστες τότε θα υπήρχε πρόβλημα...
Τι συμβαίνει σε χώρες όπου δεν υπάρχει άσυλο και υπάρχει φύλαξη του πανεπιστημίου? Καμία σχέση με όσα περιγράφετε...έχετε πολύ φαντασία. Στην ελβετία όπου άσυλο δεν υφίσταται, όποιος θέλει χρησιμοποιεί τους χώρους του πανεπιστημίου, δηλαδή βιβλιοθήκες, εστιατόρια, εργαστήρια κλπ Κάποιοι χώροι, έχουν περιορισμένη πρόσβαση, η οποία γίνεται μόνο με φοιτητική κάρτα αυτόματα. Δεν μπορεί ο καθένας να μπαίνει σε όλα τα εργαστήρια. Αστυνομία του πανεπιστημίου υπάρχει και εμφανίζεται μόνο όταν την καλέσει κάποιος, όπως σε περίπτωση κλοπής. Αφήστε τους λαϊκισμούς και τις γραφικότητες με τους μαλλίαδες , το πανεπιστήμιο δεν λειτούργησε με άσυλο και δεν θα λειτουργήσει. Ο χρόνος κυλάει υπέρ της κατάργησής του. Ένα δημοψήφισμα θα τα ξεκαθαρίσει όλα, αλλά είπαμε δημοκρατία αλά καρτ.

"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)
έτσι
Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
-
- bit level
Όσο και αν κοιτάω το Post μου δεν καταλαβαίνω που ακριβώς λαικίζω και εθελουφλώ. Ας σου απαντήσω όμως:
Αν θέλεις, μπορείς να κατηγορήσεις για λαικισμό και γραφικότητες τους παραπάνω που πόσταραν ποστ , γιατί αυτοί μιλήσανε για ΄μαλλιάδες με ρόπαλα' (μήπως πρόκειται για στερεότυπο που μας έχει μείνει από την εποχή που είμασταν ούγκα μπουγκα) και σε αυτούς απάντησα στον ίδιο τόνο. Τώρα όσον αφορά την εθελοτυφλία, δεν βλέπω να αναφέρω πουθένα ότι δεν έχουν γίνει μπάχαλα άπο εξωπανεπιστημιακούς ή ότι δεν έχει πέσει ξύλο ανάμεσα στις κομματικές νεολαίες ή ακόμα περισσότερο ότι κάποιος δεν έχει χρησιμοποιήσει το άσυλο για να ακουστεί. Θα σε παρακαλούσα λοιπόν να μην διαστρεβλώνεις τα λόγια μου και να μην δημιουργείς τις εντυπώσεις που θέλεις. Όλα αυτά που αναφέρεις και ακόμα περισσότερα είναι γεγονότα. Αυτό που σου λέω όμως είναι το εξής. ΔΕΝ είναι όλα αυτά, λόγοι ικανοί να καταργήσουν το θεσμό του ασύλου. Ξύλο, εγκληματικότητα, μπάχαλα, φασαρίες, διακίνηση ναρκωτικών συμβαίνουν παντού, δεν είναι τα πανεπιστήμια το καταφύγιο του κάθε εγκληματία, ούτε έχουμε εξυγιάνει το έγκλημα σε όλη την υπόλοιπη Αθήνα και μας έμειναν δυο πρεζάκια και ένας μπάχαλος που καταχράζονται το άσυλο να μαζέψουμε.
Προφανώς μάλλον εσύ εθελοτυφλείς, γιατί οταν λέω ότι προσωπικά φοβάμαι τα σώματα ασφαλείας δεν αντιπροσωπεύω μόνο τον εαυτό μου και καθημερινά υπάρχουν γεγονότα που αποδυκνείουν την θέση μου αυτή. Για να στο πω απλά αν έχεις κατέβει έστω και μια φόρα στο δρόμο θα έχεις ζήσει την τρομοκρατία που ασκείται από αυτούς που εσύ θέλεις να τους δώσεις ελευθέρας στα πανεπιστήμια. Ή ακόμα και αν δεν έχει κατέβει μπορείς ωραιότατα να ανοίξεις τον υπολογιστή σου και να ανατρέξεις μόνο στα γεγονότα ξυλοδαρμών και κατάχρησης εξουσίας του τελευταίου χρόνου. Εγώ δεν συναινώ στο έγκλημα του να επιδεικνύω την ταυτότητα μου σε αυτούς, ούτε και στο να τους δώσω την άδεια να γνώριζουν ποια είμαι και τι πιστεύω. Και επειδή δεν ζω στην Ελβετία, Αγγλία, Γαλλία κλπ αλλά στην Ελλάδα, και έδω όσο κι αν δεν θέλεις να το παραδεχτείς έτσι θα γίνει, δεν θέλω σεκιούριτι στα πανεπιστήμια, ούτε αστυνομικούς να πλακώνουν κάθε φορά που θα συντρέχει πραγματικός η μη λόγος.
Θα μπορούσαμε ωραιότατα να προσπαθήσουμε να συννενοηθούμε οι φοιτητές μεταξύ μας, να φτιάξουμε φοιτητικό μη κομματικό σύλλογο, να διώξουμε τραπεζάκια κλπ, να πηγαίνουμε στις συνελεύσεις , να ψηφίζουμε και να μην αφήνουμε να αποφάσιζουν άλλοι για μας και μετά να γκρινιάζουμε και να καθόμαστε εμείς στα πανεπιστήμια όταν τελικά αποφάσιζουμε πχ για κατάληξη ώστε να μην αφήνουμε την τύχη της σχολής σε εξωπανεπιστημιακους.
Αλλά όχι... Προφανώς είναι πολύ πιο εύκολο να προσλάβουμε σεκιουριτάδες για να μας λύσουν τα προβλήματα??? Αυτή είναι η γνώμη σου έ??? Συγχαρητήρια...
Αν θέλεις, μπορείς να κατηγορήσεις για λαικισμό και γραφικότητες τους παραπάνω που πόσταραν ποστ , γιατί αυτοί μιλήσανε για ΄μαλλιάδες με ρόπαλα' (μήπως πρόκειται για στερεότυπο που μας έχει μείνει από την εποχή που είμασταν ούγκα μπουγκα) και σε αυτούς απάντησα στον ίδιο τόνο. Τώρα όσον αφορά την εθελοτυφλία, δεν βλέπω να αναφέρω πουθένα ότι δεν έχουν γίνει μπάχαλα άπο εξωπανεπιστημιακούς ή ότι δεν έχει πέσει ξύλο ανάμεσα στις κομματικές νεολαίες ή ακόμα περισσότερο ότι κάποιος δεν έχει χρησιμοποιήσει το άσυλο για να ακουστεί. Θα σε παρακαλούσα λοιπόν να μην διαστρεβλώνεις τα λόγια μου και να μην δημιουργείς τις εντυπώσεις που θέλεις. Όλα αυτά που αναφέρεις και ακόμα περισσότερα είναι γεγονότα. Αυτό που σου λέω όμως είναι το εξής. ΔΕΝ είναι όλα αυτά, λόγοι ικανοί να καταργήσουν το θεσμό του ασύλου. Ξύλο, εγκληματικότητα, μπάχαλα, φασαρίες, διακίνηση ναρκωτικών συμβαίνουν παντού, δεν είναι τα πανεπιστήμια το καταφύγιο του κάθε εγκληματία, ούτε έχουμε εξυγιάνει το έγκλημα σε όλη την υπόλοιπη Αθήνα και μας έμειναν δυο πρεζάκια και ένας μπάχαλος που καταχράζονται το άσυλο να μαζέψουμε.
Προφανώς μάλλον εσύ εθελοτυφλείς, γιατί οταν λέω ότι προσωπικά φοβάμαι τα σώματα ασφαλείας δεν αντιπροσωπεύω μόνο τον εαυτό μου και καθημερινά υπάρχουν γεγονότα που αποδυκνείουν την θέση μου αυτή. Για να στο πω απλά αν έχεις κατέβει έστω και μια φόρα στο δρόμο θα έχεις ζήσει την τρομοκρατία που ασκείται από αυτούς που εσύ θέλεις να τους δώσεις ελευθέρας στα πανεπιστήμια. Ή ακόμα και αν δεν έχει κατέβει μπορείς ωραιότατα να ανοίξεις τον υπολογιστή σου και να ανατρέξεις μόνο στα γεγονότα ξυλοδαρμών και κατάχρησης εξουσίας του τελευταίου χρόνου. Εγώ δεν συναινώ στο έγκλημα του να επιδεικνύω την ταυτότητα μου σε αυτούς, ούτε και στο να τους δώσω την άδεια να γνώριζουν ποια είμαι και τι πιστεύω. Και επειδή δεν ζω στην Ελβετία, Αγγλία, Γαλλία κλπ αλλά στην Ελλάδα, και έδω όσο κι αν δεν θέλεις να το παραδεχτείς έτσι θα γίνει, δεν θέλω σεκιούριτι στα πανεπιστήμια, ούτε αστυνομικούς να πλακώνουν κάθε φορά που θα συντρέχει πραγματικός η μη λόγος.
Θα μπορούσαμε ωραιότατα να προσπαθήσουμε να συννενοηθούμε οι φοιτητές μεταξύ μας, να φτιάξουμε φοιτητικό μη κομματικό σύλλογο, να διώξουμε τραπεζάκια κλπ, να πηγαίνουμε στις συνελεύσεις , να ψηφίζουμε και να μην αφήνουμε να αποφάσιζουν άλλοι για μας και μετά να γκρινιάζουμε και να καθόμαστε εμείς στα πανεπιστήμια όταν τελικά αποφάσιζουμε πχ για κατάληξη ώστε να μην αφήνουμε την τύχη της σχολής σε εξωπανεπιστημιακους.
Αλλά όχι... Προφανώς είναι πολύ πιο εύκολο να προσλάβουμε σεκιουριτάδες για να μας λύσουν τα προβλήματα??? Αυτή είναι η γνώμη σου έ??? Συγχαρητήρια...
(έχοντας παρακολουθήσει μόνο τα τελευταία post και με τον φόβο να το χει πει και κάποιος νωρίτερα αυτό)
Μην ξεχνάτε πως υπάρχει νόμος σύμφωνα με τον οποίο η αστυνομία μπορεί να επέμβει όταν διαπράτωνται αυτόφορα κακουργήματα. Όταν δηλαδή σκοτώνονται στο ξύλο η κάνουν εμπόριο ναρκωτικών κάποιοι μέσα στα πανεπιστήμια υπάρχει η δυνατότητα να επέμβει η αστυνομία κανονικά και να επιβάλει το νόμο.
Σκόπιμα όμως δεν το κάνει για να τίθεται συνεχώς θέμα ασύλου.
Πχ, τους τόσους μπάχαλους τους ξέρει πολύ καλά η αστυνομία ποιοι είναι οπότε θα μπορούσαν να τους πιάσουν κι απέξω. Γιατί άραγε δεν τους πιάνουν?
Μην ξεχνάτε πως υπάρχει νόμος σύμφωνα με τον οποίο η αστυνομία μπορεί να επέμβει όταν διαπράτωνται αυτόφορα κακουργήματα. Όταν δηλαδή σκοτώνονται στο ξύλο η κάνουν εμπόριο ναρκωτικών κάποιοι μέσα στα πανεπιστήμια υπάρχει η δυνατότητα να επέμβει η αστυνομία κανονικά και να επιβάλει το νόμο.
Σκόπιμα όμως δεν το κάνει για να τίθεται συνεχώς θέμα ασύλου.
Πχ, τους τόσους μπάχαλους τους ξέρει πολύ καλά η αστυνομία ποιοι είναι οπότε θα μπορούσαν να τους πιάσουν κι απέξω. Γιατί άραγε δεν τους πιάνουν?
- tZoLe
@mirtououou. Αρχικά μπορείς να δεις από το ποστ μου πως δεν απευθύνομαι σε σένα προσωπικώς, αλλά σε όσους κόπτονται για το άσυλο παίρνοντας αφορμή από δικό σου ποστ που ήταν το τελευταίο. Φυσικά, τα ερωτήματα που έθεσα δεν αφορούν μόνο εσένα, και βεβαίως θα μείνουν αναπάντητα.
Δεν είναι λαϊκισμός να μιλάμε για αστυνομία στα πανεπιστήμια και για κακούς μπάτσους, όταν σε κανένα μέρος όπου δεν υπάρχει πανεπιστημιακό άσυλο, δεν υπάρχει αστυνομία? Βέβαια εδώ είναι Ελλάδα και θα γίνει κατάχρηση. Ακριβώς γιατί είναι ελλάδα υπάρχει ακόμα αυτό το *** στο χώρο του πανεπιστημίου. Ακριβώς γιατί είμαστε στην Ελλάδα μπήκαν χτες στη νομική αναρχικοί κατά τη διάρκεια εξέτασης και πήραν τα γραπτά επειδή θέλανε να επιβάλλουν δημοκρατικά στους συναδέρφους τους που εξεταζόντουσαν τη συμμετοχή σε διαμαρτυρία. Δημοκρατικό? Ποιον προστάτευσε το άσυλο εδώ? Γιατί να μπορούν αυτοί οι καραγκιόζηδες να κάνουν ότι γουστάρουν? Εγώ δεν χρησιμοποιώ τη φαντασία μου για να μιλήσω εναντίον του ασύλου.
Δεν είναι λαϊκισμός να μιλάμε για αστυνομία στα πανεπιστήμια και για κακούς μπάτσους, όταν σε κανένα μέρος όπου δεν υπάρχει πανεπιστημιακό άσυλο, δεν υπάρχει αστυνομία? Βέβαια εδώ είναι Ελλάδα και θα γίνει κατάχρηση. Ακριβώς γιατί είναι ελλάδα υπάρχει ακόμα αυτό το *** στο χώρο του πανεπιστημίου. Ακριβώς γιατί είμαστε στην Ελλάδα μπήκαν χτες στη νομική αναρχικοί κατά τη διάρκεια εξέτασης και πήραν τα γραπτά επειδή θέλανε να επιβάλλουν δημοκρατικά στους συναδέρφους τους που εξεταζόντουσαν τη συμμετοχή σε διαμαρτυρία. Δημοκρατικό? Ποιον προστάτευσε το άσυλο εδώ? Γιατί να μπορούν αυτοί οι καραγκιόζηδες να κάνουν ότι γουστάρουν? Εγώ δεν χρησιμοποιώ τη φαντασία μου για να μιλήσω εναντίον του ασύλου.
Δεν μιλάμε για έγκλημα. Μιλάμε για φασίζουσες μειοψηφείς που αυτοαποκαλούνται συνήθως αριστεροί και κατά του συστήματος, ενώ είναι οι ίδιοι το σύστημα, που εκμεταλλεύονται το θεσμό του ασύλου για να κάνουν ότι γουστάρουν και να επιβάλλονται στις πλειοψηφίες. Δεν έχει κλείσει ποτέ σχολή από κάποιους παρά την αντίθετη απόφαση ΓΣ? Για ρώτα κανένα από τη Νομική να σου πει. Πόσες φορές έχουν εμποδιστεί ΓΣ τμημάτων ή εκλογές επειδή κάποιοι έτσι θέλουν? Πόσες φορές έχουν γίνει επεισόδια σε πορείες και κάποιοι βρίσκουν καταφύγιο στο χώρο του πανεπιστημίου? Πόσες φορές έχουμε πληρώσει καταστροφές στα ΑΕΙ?Πρέπει να μπει μέσα στο πολυτεχείο για να εξυγιάνει το έγκλημα??? Πλάκα κάνετε????
Νιώθω απόλυτα ασφαλής μπροστά σε μπάτσους και κατά ένα περίεργο τρόπο δεν μου την έχουν πέσει ακόμα, παρά τους ελέγχους που μου έχουν κάνει.Μάλιστα νιώθω πολύ περισσότερο φόβο όταν περνάω μπροστά από τα διάφορα σώματα της ασφάλειας, παρά όταν βλέπω μαλλιάδες με σουγιάδες και ρόπαλα... Και όχι δεν είμαι περίεργη αλλα δν μου την έχει πέσει ποτέ μαλλιάς η μεταλλάς....
Φαίνεται δεν θυμάσαι, αλλά το 2008 χωρίς απόφαση του φοιτητικού συλλόγου και χωρίς τη συμμετοχή του, η ασοεε τελούσε υπό κατάληψη και έγιναν και πολλές καταστροφές. Οι μπάχαλοι είχαν καταλάβει τη σχολή και ο φοιτητικός σύλλογος ήταν ανήμπορος.Αν ο φοιτητικός σύλλογος ήταν κατά της κατάληψης και αδυνατούσε να βγάλει έξω τους μετανάστες τότε θα υπήρχε πρόβλημα...
Ποιός μίλησε για κατάργηση δωρεάν παιδείας? Έχω ανάγκη το άσυλο για να εκφραστώ ελεύθερα? Η μήπως σε περίπτωση χούντας, οι δικτάτορες θα το σεβαστούν? Η μήπως είναι χούντα θα είναι τόσο αφελής ώστε να είναι ίδια με τη παλιά? Και ξαναρωτώ, σε χώρες όπου δεν υπάρχει άσυλο δεν μπορεί αν μπει όποιος θέλει στα πανεπιστήμια? Αν δεν ξέρεις μη λες ανακρίβειες.Είμαστε μια χωρά που θεμελιώσαμε την ελεύθερη παιδία και διακίνηση ιδεών. Είναι ντροπή ένα τόσο σημαντικό δημόσιο δωρεάν αγαθό να το καταργήσουμε. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Αναρωτιέμαι πως μορφωμένα και έξυπνα παιδιά σαν και εσάς να συναινείτε στην κατάργηση του υπέρτατου δωρεάν αγαθου:της δημόσιας δωρεάν παιδίας.. Οι πόρτες του πανεπιστημίου οφείλουν να είναι ανοιχτές για όλους , φοιτητές και μη, υπάρχουν και άνθρώποι που ίσως βρίσκουν την μικροοικονόμια ενδιαφέρουσα όχι επειδή επιβάλλεται στο πρόγραμμα σπουδών αλλά επειδή έτσι απλά γουστάρουν να κάτσουν και να μάθουν... Μπορεί φυσικά αυτό να ακούγεται ηλίθιο στις μέρες μας αλλά αν υπάρχει έστω και ένας που δεν είναι φοιτητής αλλά γουστάρει γνώση κανείς από μας δεν έχει το δικαίωμα να του τη στερήσει
Ακόμα πιστεύεις ότι δεν είσαι γραφικός και λαϊκιστής? Κρίμα γιατί στην ελβετία, την αυστρία και το βέλγιο που γνωρίζω παρά το γεγονός ότι άσυλο δεν υπάρχει, κανείς δε δείχνει ούτε ταυτότητα, ούτε δίνει DNA για να μπει. Ακόμα, και αν δεν είναι φοιτητής. Στην ελβετία αν θες να χρησιμοποιήσεις τα γυμναστήρια δείχνεις ταυτότητα, γιατί οι φοιτητές έχουν προτεραιότητα.Άκου να δεχόμαστε να δείχνουμε την ταυτότητα μας σε κάθε τυχαίο... Ρε πάτε καλά???

"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)
έτσι
Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
- ja_the_invincible
- Wow! Terabyte level
Αυτό που με προβληματίζει δεν είναι τόσο η αναγκαιότητα του ασύλου στις μέρες μας αλλά οι προβοκατόρικες ενέργειες που προσπαθούν να οδηγήσουν στην κατάλυσή του.Κρατάτε και στην άκρη του μυαλού σας ότι η κατάργηση του ασύλου είναι ένα βήμα προς την ιδιωτικοποίησή του δημόσιου πανεπιστημίου.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
- nachos
- Gbyte level
Tzole, μπορεί να μη σε συμπάθησα όσο έπαιζες στην Α' Εθνική, αλλά τώρα σου βγάζω το καπέλο.
+οο από μένα.
Πάντως η φωνή σου είναι φωνή βοώντος εν τη ερημω, σε αυτή τη χώρα άλλωστε κανείς δεν ενδιαφέρεται για την ουσία του πράγματος. Θα φλερτάρω σίγουρα με τα όρια της στοχαστικής υπερβολής, αλλά ειλικρινά έχω αρχίσει να νιώθω πως σε αυτή τη χώρα κανένα εγειρόμενο γεγονός δεν έχει λόγω ύπαρξης πέραν του επικοινωνιακού πλασαρίσματος του κάθε ιδεολογικού/παραταξιακού/συνδικαλιστικού χώρου. Μιλάμε για άσυλο και δεν έχω δει ποτέ κανέναν να στέκεται με τόση κριτική σκέψη απέναντί του. Αντίθετα, ακούμε μια ακατάσχετη φανφαρολογία από το ένα άκρο, περί επερχόμενου φασισμού φακελώματος και κατάλυσης της ελευθερίας της εκφρασης, λες και η ζωή εκτός τον ορίων του πανεπιστημίου είναι η χούντα της Μιανμάρ και από το άλλο άκρο μια ασύληπτη υποκρισία για το μπάχαλο του ελληνικού πανεπιστημίου, αμελόντας μάλλον ποιοι ήταν αυτοί που το μπόλιασαν με τους κομματικούς στρατούς τους και την σήψη που τους ακολουθεί. Η υποκρισία άλλωστε, είναι ένα από τα εθνικά μας σπορ.
+οο από μένα.
Πάντως η φωνή σου είναι φωνή βοώντος εν τη ερημω, σε αυτή τη χώρα άλλωστε κανείς δεν ενδιαφέρεται για την ουσία του πράγματος. Θα φλερτάρω σίγουρα με τα όρια της στοχαστικής υπερβολής, αλλά ειλικρινά έχω αρχίσει να νιώθω πως σε αυτή τη χώρα κανένα εγειρόμενο γεγονός δεν έχει λόγω ύπαρξης πέραν του επικοινωνιακού πλασαρίσματος του κάθε ιδεολογικού/παραταξιακού/συνδικαλιστικού χώρου. Μιλάμε για άσυλο και δεν έχω δει ποτέ κανέναν να στέκεται με τόση κριτική σκέψη απέναντί του. Αντίθετα, ακούμε μια ακατάσχετη φανφαρολογία από το ένα άκρο, περί επερχόμενου φασισμού φακελώματος και κατάλυσης της ελευθερίας της εκφρασης, λες και η ζωή εκτός τον ορίων του πανεπιστημίου είναι η χούντα της Μιανμάρ και από το άλλο άκρο μια ασύληπτη υποκρισία για το μπάχαλο του ελληνικού πανεπιστημίου, αμελόντας μάλλον ποιοι ήταν αυτοί που το μπόλιασαν με τους κομματικούς στρατούς τους και την σήψη που τους ακολουθεί. Η υποκρισία άλλωστε, είναι ένα από τα εθνικά μας σπορ.
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα της Ελληνικής κοινωνίας και των πολιτών της. Η υποκρισία που μας διακρίνει. Και αυτό φαίνεται σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.
Τα παιδιά έχουν δίκιο πιο πάνω και ακόμα και αν διαφωνώ με κάποιες απόψεις συμφωνώ 100% με την λεγόμενη υποκρισία. Υποκρισία στον Αγ. Παντελεήμονα π.χ που όλοι το παίζουν τιμητές είτε των μεταναστών είτε των κατοίκων και κανείς δεν μένει εκεί. Υποκρισία στο θέμα των Πανεπιστημίων λες και κανείς δεν ξέρει τι γίνεται. Υποκρισία παντού.
Ο Έλληνας πρώτα από όλα κατηγορεί τους άλλους, γιατί είναι εγωιστής και δεν μπορεί να αποδεχτεί τα δικά του λάθη. Όλοι φταίμε που η κατάσταση με το άσυλο έφτασε σε αυτό το σημείο. Εμείς οι ίδιοι οι απλοί φοιτητές που όταν το άσυλο καταχραζόταν από ομάδες ατόμων δεν βγήκαμε μπροστά. Εμείς είμαστε αυτοί. Δεν μας φταίει ούτε ο πρύτανης ούτε οι αρχές του Πανεπιστημίου.
Π.χ κατηγορούμε τον Πάγκαλο επειδή είπε "μαζί τα φάγαμε" . Οκ και εγώ συμφωνώ ότι δεν είναι το ίδιο η μίζα της SIEMENS με μια καθημερινή απατεονίτσα-λαμογιά του Έλληνα αλλά έχει ένα δίκιο. Ποιος ζητούσε απόδειξη τα προηγούμενα χρόνια; Η μήπως ξεχνάμε ότι το 2007 που κάηκε όλη η Ελλάδα η ΝΔ στους νομούς που καήκανε πήρε ακόμα και παραπάνω ψήφους επειδή μοίραζε χιλιάρικα ως αποζημιώσεις. Ποιοι τα εισέπραξαν ; Δήλωνε ο άλλος μου κάηκε η καλλιέργεια και έπαιρνε 1000E για ένα χωράφι που είχε ξεχασμένο επί χρόνια. Πόσοι φίλοι μας σαν φοιτητές δουλεύουν στο ΟΤΕ (που ο ΟΤΕ το έχει καθαρά για κοινωνικούς λόγους το πρόγραμμα, γιατί οι μισθοί που δίνει δεν τον συμφέρουν) πάνε μετά και γράφονται στο ταμείο Ανεργίας και εισπράττουν το επίδομα; (ρε φίλε φοιτητής είσαι και ούτε θα δούλευες αν δεν υπήρχε ο ΟΤΕ να σου προσφέρει αυτές τις συνθήκες). Πόσοι από μας ξέρουμε γνωστούς που κάνανε επιχειρήσεις με τα λεφτά της Ε.Ε και μετά τις έκλεισαν; Η μήπως ξεχνάμε της αναπηρικές συντάξεις; Έβγαλε κανείς άδεια επιδιόρθωσης του σπιτιού του, όταν έκανε εργασίες και έδινε μαύρα σε Έλληνες και μετανάστες; Ασφάλισε κανέναν; Λένε πολλά παιδιά της ηλικίας μας εγώ δεν τα έφαγα ή εγώ δεν φταίω. Μα δεν γίνεται αυτό!!!!!!!!!! Δεν μπορώ να το αποδείξω μαθηματικά αλλά το σίγουρο είναι ότι όλοι φταίνε. Λίγο η πολύ. Αλλά όπως είπατε και όπως λέω συνέχεια, η υποκρισία και το ΕΓΩ δεν φταίω του Έλληνα μας έχουν μείνει. Σίγουρα το κράτος υποκρίνεται πρώτο από όλους και παραδείγματα μπορώ να φέρω άπειρα
Και στην τελική ποιοι είναι αυτοί που καθοδηγούν τους μετανάστες στην Νομική, ποιοι είναι αυτοί που μπαίνουν και σκίζουν κόλλες στην νομική, ποιος είναι ο Ανδρέας που είπε "Τσοβόλα δώστα όλα" και ποιοι είναι οι αγρότες που φωνάζουν "όλα τα λεφτά όλα τα κιλά", ποιοι είναι οι πολιτικοί,οι δικαστές, οι δικηγόροι,οι ταξιτζήδες,οι φαρμακοποιοί, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι αναρχικοί, τα μέλη κομματικών νεολαιών κλπ; Μήπως είναι κάποιοι από μας; Η καλύτερα μήπως είμαστε ΕΜΕΙΣ;
Όταν συνειδητοποιήσουμε ότι ναι ΕΜΕΙΣ είμαστε όλα αυτά, ότι ΝΑΙ εμείς φταίμε για τα γεγονότα της ΝΟΜΙΚΗΣ(άλλος πολύ, άλλος λίγο) και για τα γεγονότα της κάθε Νομικής και σταματήσει η υποκρισία τότε ΝΑΙ κάτι θα γίνει στον έρμο αυτό τον τόπο.
Μέχρι τότε, θα παίζουμε GTA, με το που είναι άσυλο και που δεν είναι στην Πανεπιστημίου και θα ωρυόμαστε αν πατήσει το πεζοδρόμιο αστυνομικός ή θα ουρλιάζουμε ότι για την κατάντια της ΑΣΟΕΕ φταίει το άσυλο και οι εγκληματικές ομάδες την ώρα που στα 300 μέτρα γίνεται αλισβερίσι ναρκωτικών κάθε μέρα, όλη μέρα...
Τα παιδιά έχουν δίκιο πιο πάνω και ακόμα και αν διαφωνώ με κάποιες απόψεις συμφωνώ 100% με την λεγόμενη υποκρισία. Υποκρισία στον Αγ. Παντελεήμονα π.χ που όλοι το παίζουν τιμητές είτε των μεταναστών είτε των κατοίκων και κανείς δεν μένει εκεί. Υποκρισία στο θέμα των Πανεπιστημίων λες και κανείς δεν ξέρει τι γίνεται. Υποκρισία παντού.
Ο Έλληνας πρώτα από όλα κατηγορεί τους άλλους, γιατί είναι εγωιστής και δεν μπορεί να αποδεχτεί τα δικά του λάθη. Όλοι φταίμε που η κατάσταση με το άσυλο έφτασε σε αυτό το σημείο. Εμείς οι ίδιοι οι απλοί φοιτητές που όταν το άσυλο καταχραζόταν από ομάδες ατόμων δεν βγήκαμε μπροστά. Εμείς είμαστε αυτοί. Δεν μας φταίει ούτε ο πρύτανης ούτε οι αρχές του Πανεπιστημίου.
Π.χ κατηγορούμε τον Πάγκαλο επειδή είπε "μαζί τα φάγαμε" . Οκ και εγώ συμφωνώ ότι δεν είναι το ίδιο η μίζα της SIEMENS με μια καθημερινή απατεονίτσα-λαμογιά του Έλληνα αλλά έχει ένα δίκιο. Ποιος ζητούσε απόδειξη τα προηγούμενα χρόνια; Η μήπως ξεχνάμε ότι το 2007 που κάηκε όλη η Ελλάδα η ΝΔ στους νομούς που καήκανε πήρε ακόμα και παραπάνω ψήφους επειδή μοίραζε χιλιάρικα ως αποζημιώσεις. Ποιοι τα εισέπραξαν ; Δήλωνε ο άλλος μου κάηκε η καλλιέργεια και έπαιρνε 1000E για ένα χωράφι που είχε ξεχασμένο επί χρόνια. Πόσοι φίλοι μας σαν φοιτητές δουλεύουν στο ΟΤΕ (που ο ΟΤΕ το έχει καθαρά για κοινωνικούς λόγους το πρόγραμμα, γιατί οι μισθοί που δίνει δεν τον συμφέρουν) πάνε μετά και γράφονται στο ταμείο Ανεργίας και εισπράττουν το επίδομα; (ρε φίλε φοιτητής είσαι και ούτε θα δούλευες αν δεν υπήρχε ο ΟΤΕ να σου προσφέρει αυτές τις συνθήκες). Πόσοι από μας ξέρουμε γνωστούς που κάνανε επιχειρήσεις με τα λεφτά της Ε.Ε και μετά τις έκλεισαν; Η μήπως ξεχνάμε της αναπηρικές συντάξεις; Έβγαλε κανείς άδεια επιδιόρθωσης του σπιτιού του, όταν έκανε εργασίες και έδινε μαύρα σε Έλληνες και μετανάστες; Ασφάλισε κανέναν; Λένε πολλά παιδιά της ηλικίας μας εγώ δεν τα έφαγα ή εγώ δεν φταίω. Μα δεν γίνεται αυτό!!!!!!!!!! Δεν μπορώ να το αποδείξω μαθηματικά αλλά το σίγουρο είναι ότι όλοι φταίνε. Λίγο η πολύ. Αλλά όπως είπατε και όπως λέω συνέχεια, η υποκρισία και το ΕΓΩ δεν φταίω του Έλληνα μας έχουν μείνει. Σίγουρα το κράτος υποκρίνεται πρώτο από όλους και παραδείγματα μπορώ να φέρω άπειρα
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Και στην τελική ποιοι είναι αυτοί που καθοδηγούν τους μετανάστες στην Νομική, ποιοι είναι αυτοί που μπαίνουν και σκίζουν κόλλες στην νομική, ποιος είναι ο Ανδρέας που είπε "Τσοβόλα δώστα όλα" και ποιοι είναι οι αγρότες που φωνάζουν "όλα τα λεφτά όλα τα κιλά", ποιοι είναι οι πολιτικοί,οι δικαστές, οι δικηγόροι,οι ταξιτζήδες,οι φαρμακοποιοί, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι αναρχικοί, τα μέλη κομματικών νεολαιών κλπ; Μήπως είναι κάποιοι από μας; Η καλύτερα μήπως είμαστε ΕΜΕΙΣ;
Όταν συνειδητοποιήσουμε ότι ναι ΕΜΕΙΣ είμαστε όλα αυτά, ότι ΝΑΙ εμείς φταίμε για τα γεγονότα της ΝΟΜΙΚΗΣ(άλλος πολύ, άλλος λίγο) και για τα γεγονότα της κάθε Νομικής και σταματήσει η υποκρισία τότε ΝΑΙ κάτι θα γίνει στον έρμο αυτό τον τόπο.
Μέχρι τότε, θα παίζουμε GTA, με το που είναι άσυλο και που δεν είναι στην Πανεπιστημίου και θα ωρυόμαστε αν πατήσει το πεζοδρόμιο αστυνομικός ή θα ουρλιάζουμε ότι για την κατάντια της ΑΣΟΕΕ φταίει το άσυλο και οι εγκληματικές ομάδες την ώρα που στα 300 μέτρα γίνεται αλισβερίσι ναρκωτικών κάθε μέρα, όλη μέρα...
Λεφτά υπάρχουν: Και άξιοι επίσης δείτε αυτή την εκπληκτική ιστορία --------> http://www.youtube.com/watch?v=yraCtUo9N6E Και για όσους βαριούνται εδω ---------> http://blogthea.gr/NextStep/aeeaeidhyo/ ... -ueea.html
- Ισοβίτης
Εδώ μιλάμε για το άσυλο. Δημόσια και δωρεάν Παιδεία υπάρχει ανεξάρτητα από αυτόν τον θεσμό.mirtououou wrote:Είμαστε μια χωρά που θεμελιώσαμε την ελεύθερη παιδία και διακίνηση ιδεών. Είναι ντροπή ένα τόσο σημαντικό δημόσιο δωρεάν αγαθό να το καταργήσουμε. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Αναρωτιέμαι πως μορφωμένα και έξυπνα παιδιά σαν και εσάς να συναινείτε στην κατάργηση του υπέρτατου δωρεάν αγαθου:της δημόσιας δωρεάν παιδίας..?
Αν ο φοιτητικός σύλλογος αποφασίσει να κάνει φόνο, αυτό νομιμοποιεί το φόνο; Ο φοιτητικός σύλλογος που αποφασίζει για καταλήψεις, αποφασίζει να πράξει κάτι παράνομο. Τελεία και παύλα. Το ότι κάτι αποφασίζεται από τον φοιτητικό σύλλογο δεν του δίνει κανένα νομικό άλλοθι.mirtououou wrote:Αν ο φοιτητικός σύλλογος ήταν κατά της κατάληψης και αδυνατούσε να βγάλει έξω τους μετανάστες τότε θα υπήρχε πρόβλημα...
Στα υπόλοιπα με κάλυψε απόλυτα ο tZole. Μπράβο του που ασχολείται με τον παραλογισμό μας, ενώ βρίσκεται σε ένα τόσο πολιτισμένο κράτος.
Το μεγάλο λάθος που κάνουν πολλοί είναι ότι σκέφτονται συναισθηματικά / ρομαντικά γύρω από μια πολιτική κατάσταση. Λοιπόν, επειδή το συναίσθημα δεν χωράει εδώ, η πολιτική παίζεται με συμφέροντα και λογική. Οποιοδήποτε άλλο επιχείρημα είναι μόνο για εντυπωσιασμό.
Θα πω και ένα τεράστιο ++ στον aguero88. Με το παραπάνω ποστ του συμφωνώ απόλυτα.
- proskopos
- Wow! Terabyte level
Περιμένεις από τον φοιτητή να τα βάλει με τους μπάχαλους ή τις παρατάξεις? Πέραν από το να τους μιλήσεις τι άλλο μπορείς να κάνεις? Θα οργανωθούμε πχ, να τους διώξουμε? Θα κάνουμε δυνατότερο σύλλογο? τι ακριβως?
Που βρίσκεσαι κόκκινε συμφορουμίτη??Ισοβίτης wrote: Στα υπόλοιπα με κάλυψε απόλυτα ο tZole. Μπράβο του που ασχολείται με τον παραλογισμό μας, ενώ βρίσκεται σε ένα τόσο πολιτισμένο κράτος.

-
- Gbyte level
Οι λόγοι που παραθέτεις βασίζονται σε μία λογική που αντιμετωπίζει τα κοινωνικά φαινόμενα ως παιδιά του μανιχαϊσμού (ισχύει - δεν ισχύει). Το γεγονός δηλαδή ότι το πολίτευμα είναι δημοκρατικό δε σημαίνει ότι το επίπεδο (ή η "ποιότητα") δημοκρατίας ήταν ίδιο πριν δέκα χρόνια ή είκοσι ή αμέσως μετά την πτώση της χούντας. Μακάρι οι κοινωνικοί θεσμοί να ήταν κάτι στατικό ή κάτι binary, αλλά δεν είναι. Η ρευστότητα της κοινωνίας δεν επιτρέπει επίσης -κατά την άποψή μου- ούτε στο νόμο να ακολουθείται as is και να ερμηνεύεται "αντικειμενικά". Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι οι νόμοι συνήθως ερμηνεύονται δια των δικαστηρίων (νομολογία), ως προς τη συνταγματικότητά τους, αναθέτοντας στη δικαστική εξουσία ένα έργο διόλου trivial, το οποίο δε θα μπορούσε να το κάνουν τα όργανα τήρησης της τάξης. Αυτό που θέλω να εξάγω από τα παραπάνω είναι ότι το γεγονός ύπαρξης της ελευθερίας του λόγου de facto σε όλη την επικράτεια είναι κάτι σχετικό και ρευστό.Ισοβίτης wrote:Στο θέμα του ασύλου, αν το δούμε με το γράμμα του νόμου, δεν υφίσταται ουδεμία περίπτωση άρσης του. Ο παραλογισμός του ασύλου έγκειται στα παρακάτω (η κατάληψη της Νομικής είναι απλώς η αφορμή):
- Σε ολόκληρη την επικράτεια υπάρχει ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Το Πανεπιστήμιο υπάγεται στην επικράτεια, άρα και εκεί υπάρχει ελεύθερη διακίνηση ιδεών by default.
- Από τη στιγμή που έχουμε δημοκρατία, τα όργανα επιβολής της τάξης δεν έχουν ούτε λόγο ούτε δικαίωμα να έρχονται απρόσκλητα στα Πανεπιστήμια. Μερικοί φαντάζονται πως αν αρθεί το άσυλο, μέσα σε κάθε αίθουσα θα μπαίνει ένας αστυνομικός και θα φακελώνει τους φοιτητές. Συγγνώμη, αλλά αυτά δεν τα κάνουν οι αστυνομικοί (σε ΚΑΝΕΝΑ κράτος του κόσμου). Τα κάνουν οι κομματικές νεολαίες.
- Είμαστε τόσο κομπογιαννίτες, ώστε ορίζουμε το άσυλο χωρικά. Οι μετανάστες κατέλαβαν ένα κτίριο το οποίο δεν χρησιμοποιείται. Αυτομάτως, εκεί δεν γίνεται και διακίνηση ιδεών. Αυτομάτως, δεν έχει και λόγο να υπάγεται σε άσυλο...
- Οι πρυτάνεις είναι υποχρεωμένοι να δίνουν στο Υπουργείο τους χώρους του Πανεπιστημίου που ορίζουν ως "άσυλο". Κανείς πρύτανης δεν έχει παραδώσει σχετικό έγγραφο. Γιατί; Διότι αν το κάνει, ξέρει ότι θα φάει ξύλο από τις κομματικές νεολαίες.
- Το Υπουργείο κάνει τα στραβά μάτια και αντί να πάψει τη χρηματοδότηση σε Πανεπιστήμια που δεν τηρούν το νόμο, συνεχίζει το τουμπεκί.
Παρέθεσα ήδη 5 λόγους που φανερώνουν ότι το άσυλο είναι:
α) ανόητο (άνευ νοήματος),
β) αντιδημοκρατικό.
Τώρα για το άσυλο δεν έχει νόημα να αναφέρω και πολλά πράγματα, μιας και τα χω ξαναπεί. Είναι ιστορικό σφάλμα να παραβλέπουμε την κοινωνική φύση του. Άποψή μου είναι ότι το άσυλο θα ξανακερδιθεί στον προσεχή καιρό. Όλα αυτά τα κοινωνικά ριζώματα που ψάχνουν χώρο έκφρασης θα επανοικιοποιηθούν το θεσμό του ασύλου, είτε οι σεκιουριτάδες κάνουν πάρτυ μέσα στην ασοεε, είτε όχι.
Ειλικρινά είναι μια μεγάλη κουβέντα αυτή που ανοίγει και δε διατίθεμαι τώρα, λόγω χρόνου να τη συνεχίσω. Κάποια facts:
-"ΚΑΝΕΝΑ κράτος του κόσμου": us, us, uk
-είναι ενδιαφέρον ότι το άσυλο δεν είχε αρχικά χωροταξική έννοια. Στον μεσαιωνικό κοινωνικό ιστό και στο πρώϊμο τότε πανεπιστήμιο το άσυλο είχε να κάνει με τη σωματική ακεραιότητα των μελών της Universitas. Αντιγράφω:
ΥΓ. Όσον αφορά την ήδη υποχρηματοδοτούμενη παιδεία μας, το υπουργείο μας φαίνεται να επιφυλάσσει εκπλήξεις είτε παραβαίνουν τα Πανεπιστήμια τους νόμους, είτε όχιmedieval uni wrote:Students entered the University at fourteen to fifteen years of age. Classes usually started at 5:00 or 6:00 AM. Students were afforded the legal protection of the clergy. In this way no one was allowed to physically harm them; they could only be tried for crimes in a church court, and were thus immune from any corporal punishment. This gave students free rein in urban environments to break secular laws with impunity, a fact which produced many abuses: theft, rape and murder were not uncommon among students who did not face serious consequences. This led to uneasy tensions with secular authorities. Students would sometimes "strike" by leaving a city and not returning for years. This happened at the University of Paris strike of 1229 after a riot (started by the students) left a number of students dead; the University went on strike and they did not return for two years. As the students had the legal status of clerics which, according to the Canon Law, could not be held by women, women were not admitted into universities.
-
- bit level
Tzole
Αρχικά να σου πω ότι όταν παραθέτεις όλο μου το ποστ πάνω από το δικό σου θα υποθέσω ότι αναφέρεσαι λίγο περισσότερο σε μένα και λιγότερο στους άλλους. Τα ερωτήματα σου τα απάντησα 'όσον αφορά την εθελοτυφλία, δεν βλέπω να αναφέρω πουθένα ότι δεν έχουν γίνει μπάχαλα άπο εξωπανεπιστημιακούς ή ότι δεν έχει πέσει ξύλο ανάμεσα στις κομματικές νεολαίες ή ακόμα περισσότερο ότι κάποιος δεν έχει χρησιμοποιήσει το άσυλο για να ακουστεί.' αλλά για να το καταστήσουμε και σαφές: ναι γίνονται μπάχαλα από αναρχικούς ( επιφυλάσσομαι φυσικά για το από ποιους αποτελούνται οι περιβότητοι αναρχικοί ), ναι οι παραταξιακοί έχουν παίξει άπειρες φορές ξύλο και ναι αν έρθει η όποια χούντα δεν θα σεβαστεί το άσυλο αλλά μάλλον τότε θα απασχολούμαστε και με αυτό.
Όχι δεν είναι λαικισμός να αναφέρομαι στη ανικανότητα της αστυνομίας να διαχειριστεί καταστάσεις παίρνωντας παράδειγμα από τα πάμπολλα καθημερινά παραδείγματα. Φυσικά εγώ δεν χρησιμοποιώ το όρο κακοί καλοί κλπ αλλά αναφέρομαι σε ανικανότητα για αυτό να μην μου βάζεις λόγια στο στόμα. Όσωνα φορά το πανεπιστημιακό άσυλο στο εξωτερικό, υπάρχουν σεκιούριτι στους χώρους του πανεπιστημίκου και η αστυνομία μπορεί να εισέλθει στο πανεπιστήμιο μετά από κλήση και όταν συντρέχει κάποιος λόγος. Σχετικό γενικό άρθρο υπάρχει εδώ http://www.dictyo.gr/index.php?option=c ... 2&Itemid=1. Στο μόνο που θα συμφωνήσουμε είναι ότι όντως η Ελλάδα είναι ένα *** και για αυτό ακρίβως πιστεύω ότι μέτρα ανάλογα αυτών που αναφέρεις δν θα αποτρέψουν τις φασαρίες και θα συμβάλλον τα μέγιστα στο φακέλωμα των ιδεών και πεποιθήσεων των φοιτητων. Τώρα για το μπουκάρισμα των αναρχικών, όπως τους αποκαλείς , στην νομική http://24wro.blogspot.com/2011/01/n_31.htmlεγώ δεν το αποκαλώ δημοκρατικό αλλά φασιστικό... Για να το σκεφτώ λίγο όμως... 35 άτομα επιτέθηκαν με ύβρεις σε 250 και τα εμπόδισαν να εξεταστούν και μόνο 1 εκ των 250 αντέδρασε... Ναι νομίζω διάβασα καλά 250 εναντίον 35 και ένας μόνο απάντησε... Φίλε μου, είμαστε άξιοι της μοιρας μας....
Ωστέ δεν μιλάς για έγκλημα αλλά φασίζουσες μειοψηφείες που αυτοαποκούνται αριστεροί... Ωστώσο ξεχνάς να μας αναφέρεις πόσες φορές το άσυλο χρησιμοποιήθηκε από τους φοιτητές, που ειρηνικά διαδήλωναν, προκειμένου να γλιτώσουν τους ξυλοδαρμούς, συλληψεις και προσαγωγές απο τις φασιστικές μειοψηφίες της αστυνομίας... Όμως πες το μου ξανά.. Γίνομαι γραφική έτσι???
Τώρα για τις γενικές συνελεύσεις και τις εκλογές, αυτές δεν πρόκειται να λειτουργήσουν όταν θα βάλουμε σεκιούριτι στη πόρτα αλλά όταν όλοι οι φοιτητές αρχίζουν να παρίστανται σε αυτές και αντιληφούν ότι έχουν μέρος της ευθύνης όταν αφήνουν τα φερέφωνα των κομματικών παρατάξεων να αποφασίζουν για τις τύχες τους. Τραγικές οι συμμετοχές φοιτητών σε ΓΣ και σε εκλογές, κερδίζει πάντα η αποχή.. Άρα αγαπητέ τις αλλαγές στην συνείδηση δεν θα τις πραγματοποιήσει ούτε ο σεκιούριτι, ούτε η κατάργηση του ασύλου.
Ώστε νιώθεις απόλυτα ασφαλής μπροστά στα σώματα ασφαλείας γιατί περιέργως ποτέ δεν είχες άδικη αντιμετώπιση... Μάντεψε.. Εμένα με έχει αδικήσει και προσωπικά η αστυνομία.. Και τώρα τι?? Θες μήπως να παίξουμε την κολοκυθιά.. Ακόμα και όταν δεν με είχε αδικήσει είχα τα ματάκια μου ανοιχτα και έβλεπα όταν αδικούσε τους άλλους. Ευτυχώς φυσικά δεν έχουμε φτάσει στο σημείο οπου η αστυνομία έχει αδικήσει όλους τους έλληνες πολίτες ανεξαιρέτως. Μήπως πρέπει να φτάσουμε εκεί για να μην σου φαίνονται περίεργα τα γεγονότα. Και να σου παραθέσω εδώ λίστα με γκάφες και εγκληματα της αστυνομίας και πες μου αν τα θεωρείς περίεργα και αυτά ( Φέι Μάγιερ, Ξυλοδαρμός αμερικανίδας ακτιβίστριας τον Νοέμβρη 2010, Κυπριος φοιτητής και ζαρντινιέρα, και ο τραγικός για μένα (γραφικός για σένα?) θάνατος του γρηγορόπουλου). Γραφικό είναι να ξεχνάς και να αποσιωπάς τέτοια γεγονότα....
Θυμάμαι πολύ καλά τι γινόταν το 2008. Ο φοιτητικός σύλλογος με την μορφή που έχει είναι έτσι κι αλλιώς ανήμπορος.. Τους λόγους έχω εξηγήσει και παραπάνω..
Τώρα για το άσυλο και τις κατηγορίες σου ότι είμαι ανακριβής.. Το σχόλιο μου αφορούσε τα ποστ των παραπάνω. Είχε αρχίσει μια υποθετική συζήτητση για το τι τελικά θα ψηφιστει σε σχέση με το άσυλο και την είσοδο μας στα πανεπιστήμια. Και λέω υποθετική καθώς τίποτα δεν έχει ψηφιστεί και εφαρμοστεί ακόμα. Στη υποθετική αυτή συζήτηση κάποιοι λέγανε, ότι συμφωνουν με την παρακράτηση ταυτότητας στην είσοδο ή με την επίδειξη ταυτότητας στην είσοδο, ή με το οι εξωπανεπιστημιακοί να εισέρχονται με την ευθύνη των φοιτητών που είναι γνωστή τους. Σε αυτά τα σχόλια απάντησα και είπα ότι είμαι κάθετα αρνητική με αυτές τους τις απόψεις, ότι δεν δέχομαι να δείχνω σε κανέναν τυχαίο την ταυτότητα μου και ότι αυτές τους οι απόψεις καταργούν την έννοια της δημόσιας δωρεάν παιδείας. Από τις δηλώσεις της υπουργού παιδείας { http://www.diamantopoulou.gr/beta/index ... &Itemid=29 , http://www.radio9.gr/News.aspx?a_id=5914 } ξεχωρίζω τα εξής 'δημόσιο εκπαιδευτικό ίδρυμα στο οποίο θα υπάρχουν εσωτερικοί κανόνες από τη χρηματοδότηση και συμμετοχή στις εξετάσεις μέχρι την είσοδο στα κτίρια ' από την συνέντευξη στα νέα' και ' Θα πρέπει να υπάρχει στο πανεπιστήμιο είσοδος. Θα πρέπει να μπαίνει ο φοιτητής, ο καθηγητής με την κάρτα του. Το πανεπιστήμιο δεν είναι ένας χώρος ανεξέλεγκτος όπως είναι μία πλατεία. ' από συνέντευξη στον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου:
Από αυτές τις δηλώσεις εγώ δεν καταλαβαίνω επακριβώς ποιος θα ελέγχει, με ποιον τρόπο και σε ποιον θα επιτρέπεται η είσοδος. Όπως και να έχει όμως αρνούμαι να επιδεικνώ τα στοιχεία μου σε οποιονδήποτε και είμαι αντίθετη σε οτιδήποτε θα ψηφιστεί και θα απαγορεύει η θα δυσκολεύει την είσοδο μη φοιτητών στο πανεπιστήμιο και θα δυσχαιρένει το δικαιώμα όλων στην παιδεία. Γίνομαι σαφής τώρα??? Νομίζω μάλιστα ότι εσύ είσαι ο ανακριβής που βγάζεις αυθαίρετα συμπερασμάτα και κατευθύνεις την συζήτηση όπως σου κατέβαινει. Δεν σου είπα ότι γνωρίζω τι συμβαίνει στα πανεπιστήμια που μου παραθέτεις γιατί δεν γνωρίζω. Ωστώσο εσύ που είσαι τόσο υπέρμαχος της ακρίβειας γιατί υποθέτεις αυθαίρετα ότι τα πλαίσια που θα διαμορφωθούν θα είναι παρόμοια με αυτά της Ελβετίας, της Αυστρίας και του Βελγίου και ότι ακόμα κι αν έτσι γίνει θα έχουν τα ίδια αποτελέσματα. Εγω από ότι είδα πάντως έχει γίνει μελέτη με βάση τα πανεπιστημιακά συστήματα πολλών χωρών. Και φυσικά με την δήλωση της Κας διαμαντοπούλου περί καρτών φοιτητών και καθηγητών, καθέ άλλο παρά μη επίδειξη της ταυτότητας συνεπάγέται.
Αν θες να συζητήσουμε σοβαρά, χωρίς ανακρίβειες και κατηγορίες, περιμένω για να μιλήσουμε για οτιδήποτε αλλά συμφωνείς ή οχι. Ωστώσο δεν θα ξαναμπώ στον κόπο να σου απαντήσω στους ψευδεις χαρακτηρισμους που μου φορτωνεις. Ανακριφής και γραφικός σου εξήγησα γιατί είσαι και όσων αφορά τον λαικισμό , αν λάβω υπόψη τα ποστ των ομοιδεατών μάλλον αντιλαικά είναι αυτά που λέω.
Αρχικά να σου πω ότι όταν παραθέτεις όλο μου το ποστ πάνω από το δικό σου θα υποθέσω ότι αναφέρεσαι λίγο περισσότερο σε μένα και λιγότερο στους άλλους. Τα ερωτήματα σου τα απάντησα 'όσον αφορά την εθελοτυφλία, δεν βλέπω να αναφέρω πουθένα ότι δεν έχουν γίνει μπάχαλα άπο εξωπανεπιστημιακούς ή ότι δεν έχει πέσει ξύλο ανάμεσα στις κομματικές νεολαίες ή ακόμα περισσότερο ότι κάποιος δεν έχει χρησιμοποιήσει το άσυλο για να ακουστεί.' αλλά για να το καταστήσουμε και σαφές: ναι γίνονται μπάχαλα από αναρχικούς ( επιφυλάσσομαι φυσικά για το από ποιους αποτελούνται οι περιβότητοι αναρχικοί ), ναι οι παραταξιακοί έχουν παίξει άπειρες φορές ξύλο και ναι αν έρθει η όποια χούντα δεν θα σεβαστεί το άσυλο αλλά μάλλον τότε θα απασχολούμαστε και με αυτό.
Όχι δεν είναι λαικισμός να αναφέρομαι στη ανικανότητα της αστυνομίας να διαχειριστεί καταστάσεις παίρνωντας παράδειγμα από τα πάμπολλα καθημερινά παραδείγματα. Φυσικά εγώ δεν χρησιμοποιώ το όρο κακοί καλοί κλπ αλλά αναφέρομαι σε ανικανότητα για αυτό να μην μου βάζεις λόγια στο στόμα. Όσωνα φορά το πανεπιστημιακό άσυλο στο εξωτερικό, υπάρχουν σεκιούριτι στους χώρους του πανεπιστημίκου και η αστυνομία μπορεί να εισέλθει στο πανεπιστήμιο μετά από κλήση και όταν συντρέχει κάποιος λόγος. Σχετικό γενικό άρθρο υπάρχει εδώ http://www.dictyo.gr/index.php?option=c ... 2&Itemid=1. Στο μόνο που θα συμφωνήσουμε είναι ότι όντως η Ελλάδα είναι ένα *** και για αυτό ακρίβως πιστεύω ότι μέτρα ανάλογα αυτών που αναφέρεις δν θα αποτρέψουν τις φασαρίες και θα συμβάλλον τα μέγιστα στο φακέλωμα των ιδεών και πεποιθήσεων των φοιτητων. Τώρα για το μπουκάρισμα των αναρχικών, όπως τους αποκαλείς , στην νομική http://24wro.blogspot.com/2011/01/n_31.htmlεγώ δεν το αποκαλώ δημοκρατικό αλλά φασιστικό... Για να το σκεφτώ λίγο όμως... 35 άτομα επιτέθηκαν με ύβρεις σε 250 και τα εμπόδισαν να εξεταστούν και μόνο 1 εκ των 250 αντέδρασε... Ναι νομίζω διάβασα καλά 250 εναντίον 35 και ένας μόνο απάντησε... Φίλε μου, είμαστε άξιοι της μοιρας μας....
Ωστέ δεν μιλάς για έγκλημα αλλά φασίζουσες μειοψηφείες που αυτοαποκούνται αριστεροί... Ωστώσο ξεχνάς να μας αναφέρεις πόσες φορές το άσυλο χρησιμοποιήθηκε από τους φοιτητές, που ειρηνικά διαδήλωναν, προκειμένου να γλιτώσουν τους ξυλοδαρμούς, συλληψεις και προσαγωγές απο τις φασιστικές μειοψηφίες της αστυνομίας... Όμως πες το μου ξανά.. Γίνομαι γραφική έτσι???
Τώρα για τις γενικές συνελεύσεις και τις εκλογές, αυτές δεν πρόκειται να λειτουργήσουν όταν θα βάλουμε σεκιούριτι στη πόρτα αλλά όταν όλοι οι φοιτητές αρχίζουν να παρίστανται σε αυτές και αντιληφούν ότι έχουν μέρος της ευθύνης όταν αφήνουν τα φερέφωνα των κομματικών παρατάξεων να αποφασίζουν για τις τύχες τους. Τραγικές οι συμμετοχές φοιτητών σε ΓΣ και σε εκλογές, κερδίζει πάντα η αποχή.. Άρα αγαπητέ τις αλλαγές στην συνείδηση δεν θα τις πραγματοποιήσει ούτε ο σεκιούριτι, ούτε η κατάργηση του ασύλου.
Ώστε νιώθεις απόλυτα ασφαλής μπροστά στα σώματα ασφαλείας γιατί περιέργως ποτέ δεν είχες άδικη αντιμετώπιση... Μάντεψε.. Εμένα με έχει αδικήσει και προσωπικά η αστυνομία.. Και τώρα τι?? Θες μήπως να παίξουμε την κολοκυθιά.. Ακόμα και όταν δεν με είχε αδικήσει είχα τα ματάκια μου ανοιχτα και έβλεπα όταν αδικούσε τους άλλους. Ευτυχώς φυσικά δεν έχουμε φτάσει στο σημείο οπου η αστυνομία έχει αδικήσει όλους τους έλληνες πολίτες ανεξαιρέτως. Μήπως πρέπει να φτάσουμε εκεί για να μην σου φαίνονται περίεργα τα γεγονότα. Και να σου παραθέσω εδώ λίστα με γκάφες και εγκληματα της αστυνομίας και πες μου αν τα θεωρείς περίεργα και αυτά ( Φέι Μάγιερ, Ξυλοδαρμός αμερικανίδας ακτιβίστριας τον Νοέμβρη 2010, Κυπριος φοιτητής και ζαρντινιέρα, και ο τραγικός για μένα (γραφικός για σένα?) θάνατος του γρηγορόπουλου). Γραφικό είναι να ξεχνάς και να αποσιωπάς τέτοια γεγονότα....
Θυμάμαι πολύ καλά τι γινόταν το 2008. Ο φοιτητικός σύλλογος με την μορφή που έχει είναι έτσι κι αλλιώς ανήμπορος.. Τους λόγους έχω εξηγήσει και παραπάνω..
Τώρα για το άσυλο και τις κατηγορίες σου ότι είμαι ανακριβής.. Το σχόλιο μου αφορούσε τα ποστ των παραπάνω. Είχε αρχίσει μια υποθετική συζήτητση για το τι τελικά θα ψηφιστει σε σχέση με το άσυλο και την είσοδο μας στα πανεπιστήμια. Και λέω υποθετική καθώς τίποτα δεν έχει ψηφιστεί και εφαρμοστεί ακόμα. Στη υποθετική αυτή συζήτηση κάποιοι λέγανε, ότι συμφωνουν με την παρακράτηση ταυτότητας στην είσοδο ή με την επίδειξη ταυτότητας στην είσοδο, ή με το οι εξωπανεπιστημιακοί να εισέρχονται με την ευθύνη των φοιτητών που είναι γνωστή τους. Σε αυτά τα σχόλια απάντησα και είπα ότι είμαι κάθετα αρνητική με αυτές τους τις απόψεις, ότι δεν δέχομαι να δείχνω σε κανέναν τυχαίο την ταυτότητα μου και ότι αυτές τους οι απόψεις καταργούν την έννοια της δημόσιας δωρεάν παιδείας. Από τις δηλώσεις της υπουργού παιδείας { http://www.diamantopoulou.gr/beta/index ... &Itemid=29 , http://www.radio9.gr/News.aspx?a_id=5914 } ξεχωρίζω τα εξής 'δημόσιο εκπαιδευτικό ίδρυμα στο οποίο θα υπάρχουν εσωτερικοί κανόνες από τη χρηματοδότηση και συμμετοχή στις εξετάσεις μέχρι την είσοδο στα κτίρια ' από την συνέντευξη στα νέα' και ' Θα πρέπει να υπάρχει στο πανεπιστήμιο είσοδος. Θα πρέπει να μπαίνει ο φοιτητής, ο καθηγητής με την κάρτα του. Το πανεπιστήμιο δεν είναι ένας χώρος ανεξέλεγκτος όπως είναι μία πλατεία. ' από συνέντευξη στον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου:
Από αυτές τις δηλώσεις εγώ δεν καταλαβαίνω επακριβώς ποιος θα ελέγχει, με ποιον τρόπο και σε ποιον θα επιτρέπεται η είσοδος. Όπως και να έχει όμως αρνούμαι να επιδεικνώ τα στοιχεία μου σε οποιονδήποτε και είμαι αντίθετη σε οτιδήποτε θα ψηφιστεί και θα απαγορεύει η θα δυσκολεύει την είσοδο μη φοιτητών στο πανεπιστήμιο και θα δυσχαιρένει το δικαιώμα όλων στην παιδεία. Γίνομαι σαφής τώρα??? Νομίζω μάλιστα ότι εσύ είσαι ο ανακριβής που βγάζεις αυθαίρετα συμπερασμάτα και κατευθύνεις την συζήτηση όπως σου κατέβαινει. Δεν σου είπα ότι γνωρίζω τι συμβαίνει στα πανεπιστήμια που μου παραθέτεις γιατί δεν γνωρίζω. Ωστώσο εσύ που είσαι τόσο υπέρμαχος της ακρίβειας γιατί υποθέτεις αυθαίρετα ότι τα πλαίσια που θα διαμορφωθούν θα είναι παρόμοια με αυτά της Ελβετίας, της Αυστρίας και του Βελγίου και ότι ακόμα κι αν έτσι γίνει θα έχουν τα ίδια αποτελέσματα. Εγω από ότι είδα πάντως έχει γίνει μελέτη με βάση τα πανεπιστημιακά συστήματα πολλών χωρών. Και φυσικά με την δήλωση της Κας διαμαντοπούλου περί καρτών φοιτητών και καθηγητών, καθέ άλλο παρά μη επίδειξη της ταυτότητας συνεπάγέται.
Αν θες να συζητήσουμε σοβαρά, χωρίς ανακρίβειες και κατηγορίες, περιμένω για να μιλήσουμε για οτιδήποτε αλλά συμφωνείς ή οχι. Ωστώσο δεν θα ξαναμπώ στον κόπο να σου απαντήσω στους ψευδεις χαρακτηρισμους που μου φορτωνεις. Ανακριφής και γραφικός σου εξήγησα γιατί είσαι και όσων αφορά τον λαικισμό , αν λάβω υπόψη τα ποστ των ομοιδεατών μάλλον αντιλαικά είναι αυτά που λέω.
- ja_the_invincible
- Wow! Terabyte level
το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν
Last edited by ja_the_invincible on Wed Feb 02, 2011 1:05 pm, edited 1 time in total.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
-
- bit level

Ναι μ****ία που έπιασα τόσο χώρο... Σόρυ παιδιά τόσος μου χρειάστηκε για να απαντήσω...
Last edited by Loner on Wed Feb 02, 2011 1:09 pm, edited 1 time in total.
Reason: badLanguageException();
Reason: badLanguageException();
Πάτησα στην τύχη τον σύνδεσμο για την Αμερική και με έβγαλε σε συνέλευση των G20 , τι σχέση έχει αυτό με αυτά που είπε ο Ισοβίτης και πώς ακριβώς απαντούν σε αυτά ?StormRider wrote:Ισοβίτης wrote:
- Από τη στιγμή που έχουμε δημοκρατία, τα όργανα επιβολής της τάξης δεν έχουν ούτε λόγο ούτε δικαίωμα να έρχονται απρόσκλητα στα Πανεπιστήμια. Μερικοί φαντάζονται πως αν αρθεί το άσυλο, μέσα σε κάθε αίθουσα θα μπαίνει ένας αστυνομικός και θα φακελώνει τους φοιτητές. Συγγνώμη, αλλά αυτά δεν τα κάνουν οι αστυνομικοί (σε ΚΑΝΕΝΑ κράτος του κόσμου). Τα κάνουν οι κομματικές νεολαίες.Κάποια facts:
-"ΚΑΝΕΝΑ κράτος του κόσμου": ι

Παρεπιπτόντως , ποιά είναι η μετάφραση στα ελληνικά της φράσης informal fallacy ?

-
- Gbyte level
Ήταν μεσα στο campus τα γεγονότα που συνέβησαν. Αποτελούν παράδειγμα για το πόσο αγνοούν τους νόμους οι ανάγκες της εκτελεστικής εξουσίας. Στην πρώτη περίπτωση όσον αφορά την ελευθερία του λόγου, στη δεύτερη όσον αφορά την κατάρευση κάθε λογικής μπροστά στις εντολές του Mayor of Pittsburgh (ο οποίος είχε να αντιμετωπίσει "national security incident" τους φοιτητές που άραζαν;), και στην τρίτη όσον αφορά το δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Είναι παραδείγματα που απαντούν στο τί δουλειά έχει η αστυνομία σε ένα πανεπιστήμιο, από τη στιγμή που δε διαπράττεται κάποιο έγκλημα.L30N wrote: Πάτησα στην τύχη τον σύνδεσμο για την Αμερική και με έβγαλε σε συνέλευση των G20 , τι σχέση έχει αυτό με αυτά που είπε ο Ισοβίτης και πώς ακριβώς απαντούν σε αυτά ?![]()
- Ισοβίτης
Συμφωνώ στα όσα λες περί μανιχαϊσμού και, εκ πρώτης όψεως, ναι, υφίσταται δυισμός. Απλώς αυτός έχει να κάνει με τήρηση ή μη των νόμων. Εδώ όχι μόνο καταπατάται ο νόμος, αλλά ούτε καν ασχολείται κανείς (δικαστήρια) μαζί του...StormRider wrote:Οι λόγοι που παραθέτεις βασίζονται σε μία λογική που αντιμετωπίζει τα κοινωνικά φαινόμενα ως παιδιά του μανιχαϊσμού (ισχύει - δεν ισχύει). Το γεγονός δηλαδή ότι το πολίτευμα είναι δημοκρατικό δε σημαίνει ότι το επίπεδο (ή η "ποιότητα") δημοκρατίας ήταν ίδιο πριν δέκα χρόνια ή είκοσι ή αμέσως μετά την πτώση της χούντας. Μακάρι οι κοινωνικοί θεσμοί να ήταν κάτι στατικό ή κάτι binary, αλλά δεν είναι. Η ρευστότητα της κοινωνίας δεν επιτρέπει επίσης -κατά την άποψή μου- ούτε στο νόμο να ακολουθείται as is και να ερμηνεύεται "αντικειμενικά". Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι οι νόμοι συνήθως ερμηνεύονται δια των δικαστηρίων (νομολογία), ως προς τη συνταγματικότητά τους, αναθέτοντας στη δικαστική εξουσία ένα έργο διόλου trivial, το οποίο δε θα μπορούσε να το κάνουν τα όργανα τήρησης της τάξης. Αυτό που θέλω να εξάγω από τα παραπάνω είναι ότι το γεγονός ύπαρξης της ελευθερίας του λόγου de facto σε όλη την επικράτεια είναι κάτι σχετικό και ρευστό.
Τα γεγονότα υποδεικνύουν ότι ελευθερία λόγου, 100%, δεν υπάρχει στο Πανεπιστήμιο.
Διαφωνώ, αλλά και οι δύο κάνουμε υποθέσεις. Η ελλαδική "societas" οφείλει να γίνει "κοινωνία" πριν ζητήσει "κοινωνικά" μέτρα. Ένα κράτος, προκειμένου να λειτουργεί (με σωστό ή λάθος τρόπο) χρειάζεται να διαθέτει είτε κοινωνία (Σκανδιναβοί) είτε αστυνομία (USA). Η Ελλάδα δεν διαθέτει τίποτα από τα δύο. Η Ιστορία λέει ότι σε μια παρηκμασμένη χώρα αμόρφωτων πολιτών, είναι ευκολότερο να ξαναστήσεις κράτος με αυστηρή εφαρμογή νόμου, παρά με εφαρμογή σοασιαλισμού πάντως.StormRider wrote:Τώρα για το άσυλο δεν έχει νόημα να αναφέρω και πολλά πράγματα, μιας και τα χω ξαναπεί. Είναι ιστορικό σφάλμα να παραβλέπουμε την κοινωνική φύση του. Άποψή μου είναι ότι το άσυλο θα ξανακερδιθεί στον προσεχή καιρό. Όλα αυτά τα κοινωνικά ριζώματα που ψάχνουν χώρο έκφρασης θα επανοικιοποιηθούν το θεσμό του ασύλου, είτε οι σεκιουριτάδες κάνουν πάρτυ μέσα στην ασοεε, είτε όχι.