Εξοστρακισμός των αιώνιων φοιτητών στα ΙΕΚ
- dexter
- Venus Former Team Member
- Academic status: N>4
Re: Εξοστρακισμός των αιώνιων φοιτητών στα ΙΕΚ
ρε παιδιά τι με κράξατε?
εγώ θέλω να πληρώνουν οι εκτός ΕΕ φοιτητές για να μην έρχονται μόνο και μόνο για να πάρουν ένα δωρεάν πτυχίο και να μην έρθουν "σκαστοί" μόνο για αυτό τον λόγο..
φυσικά όσοι είναι εδώ χρόνια όπως πηγαίνουν δωρεάν στα νοσοκομεία μπορούν να πάνε και σε πανεπιστήμιο(αν και τα ποσοστά τους είναι πολύ μικρά)
δωρεάν και δημόσια παιδεία μπορεί να υπάρξει και με καταγραφή όλων των διαλέξεων των πανεπιστημίων και το ανεβασμά τους στο διαδίκτυο ώστε να είναι προσβάσιμα δωρεάν από οποιονδήποτε οποτεδήποτε..
άλλο δωρεάν παιδεία και άλλο δωρεάν εργασιακά δικαιώματα..
άλλο κόπο τράβηξε κάποιος που έδωσε πανελλήνιες να μπει σε μία σχολή και άλλο κάποιος που έκανε μία αίτηση..
λίγη αξιοκρατία δεν βλάπτει..
εγώ θέλω να πληρώνουν οι εκτός ΕΕ φοιτητές για να μην έρχονται μόνο και μόνο για να πάρουν ένα δωρεάν πτυχίο και να μην έρθουν "σκαστοί" μόνο για αυτό τον λόγο..
φυσικά όσοι είναι εδώ χρόνια όπως πηγαίνουν δωρεάν στα νοσοκομεία μπορούν να πάνε και σε πανεπιστήμιο(αν και τα ποσοστά τους είναι πολύ μικρά)
δωρεάν και δημόσια παιδεία μπορεί να υπάρξει και με καταγραφή όλων των διαλέξεων των πανεπιστημίων και το ανεβασμά τους στο διαδίκτυο ώστε να είναι προσβάσιμα δωρεάν από οποιονδήποτε οποτεδήποτε..
άλλο δωρεάν παιδεία και άλλο δωρεάν εργασιακά δικαιώματα..
άλλο κόπο τράβηξε κάποιος που έδωσε πανελλήνιες να μπει σε μία σχολή και άλλο κάποιος που έκανε μία αίτηση..
λίγη αξιοκρατία δεν βλάπτει..
http://foss.aueb.gr
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
- XaviannNJ
- Gbyte level
- Academic status: N>4
Όχι πια!Ο νόμος άλλαξε.Τώρα μπορείς να δώσεις με το 10% μέχρι 2 χρονιές μετά από τη χρονιά που έδωσες πανελλήνιες.shodanjr_gr wrote:Συμπεριφορά αιωνίου δεν έχουν μόνο οι ν+2 for the record. Επίσης μπορείς άνετα μετά τα ν+2 να δώσεις 10% και να μπεις σε ένα καμένο ΤΕΙ για να απολαμβάνεις τα προνόμια. Just sayin'StormRider wrote:Ποιες είναι αυτές μωρέ; ούτε φαγητό, ούτε πάσο έχεις μετά τον n+2 χρόνο.shodanjr_gr wrote:Κόστος στο κράτος λόγω των παροχών που λαμβάνουν
Ganther wrote:Τι παει να πει ζουν ολη τους τη ζωη στην ελλαδα χωρις υπηκοοτητα? Προφανως και πρεπει να πληρωσουν αν δεν εχουν υπηκοοτητα. Αυτο ισχυει παντου. Δεν καταλαβαινω την απορια (ειλικρινα δεν κοροιδευω)XaviannNJ wrote: Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για άτομα που μπορεί να ζουν όλη τους την ζωή στην Ελλάδα χωρίς να έχουν Ελληνική υπηκοότητα?
Αν σου επιτρεπουν να μεινεις ολη σου τη ζωη στην Ελλαδα χωρις να παιρνεις υπηκοοτητα (Γινεται αυτο???) Τοτε ειναι γελοιο το θεμα με την υπηκοοτητα, δεν φταινε τα υποθετικα διδακτρα. Ακομα και στα πιο δυσκολα κρατη αν μεινεις ολη σου τη ζωη μετα απο καμποσα χρονια περνεις υπηκοοτητα.
Υποθετικό ήταν αυτό που ρώτησα γιατί ειλικρινά ούτε εγώ ξέρω αν γίνεται.

- enum21
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a
έχουμε τέτοιους φοιτητές?dexter wrote:ρε παιδιά τι με κράξατε?

- miv
- Kilobyte level
- Academic status: 2nd year
barbarosa wrote:Ξεχνάτε όλοι πως η παιδεία δεν είναι εμπόρευμα. Δεν έχει σημασία αν έχει πληρώσει η όχι κάποιος γι αυτήν παρέχεται σε όλους ανεξαιρέτως! Κάποια πράγματα δεν είναι μπίζνα πως να το κάνουμε!
Επιτρέψτε μου να αναλύσω το σκεπτικό όσων μιλάνε για την κατανομή διδάκτρων ανάλογα το απο που είσαι και τι φόρους έχεις πληρώσει.
Σύμφωνα με το σκεπτικό αυτό λοιπόν ούτε εμείς δικαιούμαστε δωρεάν παιδεία γιατί στα 18 μας δεν έχουμε πληρώσει φόρους.
Ναι θα μου πείτε έχει πληρώσει όμως ο πατέρας μου, η μάνα μου ο παππούς μου κτλ κτλ.
(Αλήθεια μήπως να εξαιρέσουμε μήπως αυτούς που οι παππούδες τους ως μετανάστες πλήρωσαν φόρους σε άλλη χώρα?) :P
Οκ όμως, έστω ότι το σοι σας έχει πληρώσει κανονικά τους φόρους του. Γιατί τότε στην ΑΣΟΕΕ σπουδάζει αυτός που έγραψε καλά στις πανελλήνιες και μόνο? Ο πατέρας του παιδιού που βγάζει 13k μόρια δεν έχει πληρώσει κι αυτός? Γιατί αυτό το παιδί δεν μπορεί να μπει ΑΣΟΕΕ?
Επίσης αν πάτε διακοπες σε ξένη χώρα και πάθετε ατύχημα μην περιμένετε να σας μαζέψει ασθενοφόρο γιατί δεν έχετε πληρώσει γι αυτό. Να έρθει απ την Ελλάδα αν θέλετε το δικό σας σας που το πλήρωσατε.
Όσο για τους αιώνιους τα χω ξαναπεί δεν ζημιώνουν σε τίποτα τη σχολή γιατί δεν πατάνε καν και δεν ασχολούνται. Υπάρχουν πολύ πιο έξυπνοι τρόποι να εξοικονομήσεις χρήμα αν θες. Πχ όταν έχεις τμήμα πληροφορικής βάλε τους φοιτητές να σου φτιάξουν ιστοσελίδες αντί να πληρώνεις 50 χιλιάρικα.
Το ότι θα παραπέμπονται σε ΙΕΚ και καλά οι αιώνιοι είναι η πιο fail ιδέα που έχω ακούσει. Λες και στα ΙΕΚ δεν μπαίνεις όποτε θέλεις αλλά πρέπει να σ' αναγκάσει κάποιος. Εκτος κι αν εννοούν ότι επειδή πλέον όλα θα είναι ιδιωτικά θα σε κάνουν δυσμενή μετάθεση σε 'χειρότερο' 'πανεπιστήμιο'. Μήπως τότε να ανεβάζουμε τους καλούς φοιτητές των ΙΕΚ στα ΑΕΙ? Έτσι να το κάνουμε όπως και στο ποδόσφαιρο με την Α και Β εθνική. Το θέατρο του παραλόγου.
Η άποψή μου είναι δωρεάν παιδεία για όλους χωρίς καμία εξαίρεση!
Δεν είναι θέμα μπίζνας, δε μίλησε κανένας για επιχειρηματικό κέρδος στα πανεπιστήμια, μιλήσαμε για το πως μπορεί ένα ίδρυμα να βγάζει τα λεφτά του. Αυτός που η οικογένειά του έχει συνεισφέρει στην ελληνική οικονομία μέσω φόρων κι έχει πληρώσει το δικαίωμα συμμετοχής του στην κοινωνική πρόνοια, έχει δικαίωμα και να το απολαμβάνει δωρεάν ή τέλος πάντων φθηνά. Ο άλλος που έρχεται από το εξωτερικό χρησιμοποιεί welfare του ελληνικού κράτους χωρίς να υποχρεώνεται σε φόρους. Γιατί να μην πληρώνει δηλαδή; Έχουμε παρανοήσει κάποια πράγματα νομίζω...άσυλο για όλους τους κατατρεγμένους της γης, δωρεάν παιδεία για όλο τον πλανήτη...Μήπως να δώσουμε και επιδόματα σε όλους τους εργαζόμενους του κόσμου επειδή είναι "κοινωνική κατάκτηση"; Όσο για τους ομογενείς, εντάσσονται σε κοινωνική πρόνοια, οικονομικά φυσικά δεν θα έπρεπε να το δικαιούνται αλλά είναι ειδική πρόβλεψη.
Το δικαίωμα στις κοινωνικές δομές του κράτους ναι μεν το πληρώνουμε αλλά δεν σημαίνει ότι το δικαιούμαστε πάντα και όλοι. Και την περίθαλψη έχεις πληρώσει αλλά στο νοσοκομείο σε βάζουν όταν υπάρχει αντικειμενικός λόγος, όχι όποτε νομίζεις εσύ. Και στο πανεπιστήμιο μπαίνεις όταν πληροίς κάποια ελάχιστα τυπικά προσόντα και όχι όποτε νομίζεις εσύ ότι θα έπρεπε να μπεις. Φυσικά αν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν και τα 10 εκατομμύρια, τα προσόντα αυτά θα χαμήλωναν.
Στις διακοπές έτσι κι αλλιώς πρέπει να κάνεις ταξιδιωτική ασφάλιση γιατί οποιοδήποτε κόστος προκύψει απ'τη θεραπεία σου στο εξωτερικό, το πληρώνεις επί τόπου. Γνωστό αυτό. Με την ίδια ακριβώς λογική. Ίσως σε κάποιες χώρες προβλέπεται δωρεάν περίθαλψη για τα επείγοντα αλλά επειδή μπερδευόμαστε και πάλι, εδώ μιλάμε για ζωτική ανάγκη, η παιδεία είναι δευτερεύουσα. Μπορεί κάποιος να επιβιώσει και χωρίς (δωρεάν) παιδεία.
Προτιμήστε ανοιχτές και δωρεάν λύσεις λογισμικού, σε όλα τα λειτουργικά, έναντι τις κλειστές και πειρατικές. Μπορεί να σώζουν προσωρινά την τσέπη σας, είναι εμπόδιο όμως στην ελευθερία της γνώσης.
Βρείτε εδώ με τί μπορείτε να αντικαταστήσετε το πανάκριβο πρόγραμμα το οποίο είστε έτοιμοι να κατεβάσετε παράνομα: http://www.osalt.com
Εν τέλει θα ανακαλύψετε κάτι καλύτερο, πραγματικά δωρεάν και πραγματικά ελεύθερο
Βρείτε εδώ με τί μπορείτε να αντικαταστήσετε το πανάκριβο πρόγραμμα το οποίο είστε έτοιμοι να κατεβάσετε παράνομα: http://www.osalt.com
Εν τέλει θα ανακαλύψετε κάτι καλύτερο, πραγματικά δωρεάν και πραγματικά ελεύθερο
- Ganther
- Wow! Terabyte level
- Academic status: 3rd year
Παρα πολλους!enum21 wrote:έχουμε τέτοιους φοιτητές?dexter wrote:ρε παιδιά τι με κράξατε?

Τα αναριθμητα διεθνη τμηματα και μαθηματα μας τα οποια διδασκονται στα αγγλικα, καθως και οι μετεπειτα πολλα υποσχομενες αλλα και δεδομενες επαγγελματικες ευκαιριες στην ημεδαπη, εχουνε γινει πολλος ελξης για φοιτητες κομητες απο χωρες εκτος ΕΕ που συρρεουν με τις αιτησεις των στα Ελληνικα πανεπιστημια. (Καπου εδω να πουμε και για τη στρατηγικη θεση της ελλαδας που ενωνει Ασια αφρικη και Ευρωπη ?

Μεγαλη συμβολη σε αυτο εχει η διεθνης αναγνωρισημοτητα των ελληνικων πτυχιων ΑΕΙ τα οποια ειναι πασπαρτου για ολες τις πορτες επαγγελματικα και ακαδημαικα μετα την ολοκληρωση των σπουδων!!
Ακομα και τα ελαχιστα ελληνογλωσσα τμηματα δεν θα πρεπει να θεωρουνται ως ανυπερβλητο εμποδιο σε οποιον θελει να σπουδασει, αφου η ελληνικην ειναι μια γλωσσα ιδιαιτερως χρησιμιν για οσους θελησουνε να βγουνε double date με τον Σωκρατη και την Ασπασια
Καληνυχτα Ελλαδα.
Η παιδεία δεν είναι καθόλου δευτερεύουσα. Η έλλειψή της είναι η αιτία των περισσότερων προβλημάτων.miv wrote: Δεν είναι θέμα μπίζνας, δε μίλησε κανένας για επιχειρηματικό κέρδος στα πανεπιστήμια, μιλήσαμε για το πως μπορεί ένα ίδρυμα να βγάζει τα λεφτά του. Αυτός που η οικογένειά του έχει συνεισφέρει στην ελληνική οικονομία μέσω φόρων κι έχει πληρώσει το δικαίωμα συμμετοχής του στην κοινωνική πρόνοια, έχει δικαίωμα και να το απολαμβάνει δωρεάν ή τέλος πάντων φθηνά. Ο άλλος που έρχεται από το εξωτερικό χρησιμοποιεί welfare του ελληνικού κράτους χωρίς να υποχρεώνεται σε φόρους. Γιατί να μην πληρώνει δηλαδή; Έχουμε παρανοήσει κάποια πράγματα νομίζω...άσυλο για όλους τους κατατρεγμένους της γης, δωρεάν παιδεία για όλο τον πλανήτη...Μήπως να δώσουμε και επιδόματα σε όλους τους εργαζόμενους του κόσμου επειδή είναι "κοινωνική κατάκτηση"; Όσο για τους ομογενείς, εντάσσονται σε κοινωνική πρόνοια, οικονομικά φυσικά δεν θα έπρεπε να το δικαιούνται αλλά είναι ειδική πρόβλεψη.
Το δικαίωμα στις κοινωνικές δομές του κράτους ναι μεν το πληρώνουμε αλλά δεν σημαίνει ότι το δικαιούμαστε πάντα και όλοι. Και την περίθαλψη έχεις πληρώσει αλλά στο νοσοκομείο σε βάζουν όταν υπάρχει αντικειμενικός λόγος, όχι όποτε νομίζεις εσύ. Και στο πανεπιστήμιο μπαίνεις όταν πληροίς κάποια ελάχιστα τυπικά προσόντα και όχι όποτε νομίζεις εσύ ότι θα έπρεπε να μπεις. Φυσικά αν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν και τα 10 εκατομμύρια, τα προσόντα αυτά θα χαμήλωναν.
Στις διακοπές έτσι κι αλλιώς πρέπει να κάνεις ταξιδιωτική ασφάλιση γιατί οποιοδήποτε κόστος προκύψει απ'τη θεραπεία σου στο εξωτερικό, το πληρώνεις επί τόπου. Γνωστό αυτό. Με την ίδια ακριβώς λογική. Ίσως σε κάποιες χώρες προβλέπεται δωρεάν περίθαλψη για τα επείγοντα αλλά επειδή μπερδευόμαστε και πάλι, εδώ μιλάμε για ζωτική ανάγκη, η παιδεία είναι δευτερεύουσα. Μπορεί κάποιος να επιβιώσει και χωρίς (δωρεάν) παιδεία.
Δεν θέλουν να σπουδάσουν και τα 10 εκατομύρια μην ανησυχείς, αλλά το σωστό θα ήταν να σπουδάζει όποιος το επιθυμεί. Κι όχι δεν θέλουν όλοι να γίνουν γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί και ασοίτες.
Σκοπός ενός ιδρύματος εκπαίδευσης είναι να παράγει γνώση και όχι να βγάζει τα λεφτά του όπως λες. (αν έχει αυτό ως σκοπό γίνεται αυτόματα επιχείρηση). Τα πανεπιστήμια δεν μας πειραζει να είναι και ζημιογώνα προς το ελληνικό δημόσιο. Το έλλειμά τους να καλύπτεται από τους φόρους μας. Γι αυτό άλλωστε ο κάθε εργαζόμενος στην Ελλάδα πληρώνει 45% φόρο. Για παιδεία και για υγεία προτίστως. Αυτό ισχύει για όλα τα ιδρύματα και οργανισμούς οι οποίοι έχουν ως στόχο την ικανοποίηση βασικων αναγκών των πολιτών. (και για να γίνω και γραφικός)Ούτε για γερμανικά υποβρύχια (που μάλιστα μπατέρνουν) ούτε για αεροπλάνα ούτε για επιδοτήσεις στους εφοπλιστές θέλει να πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος.
Και κάτι τελευταίο. Επειδή χρεώνουν κάπου το ασθενοφόρο που έρχεται να σε πάρει ενώ σπαρταράς στο οδόστρωμα μετά από το τροχαίο δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνουμε και μεις. Ντάξει? Σκεφτείτε ότι αν τα περισσότερα κράτη το έκαναν σωστά θα υπήρχε υγεία για όλους τους ανθρώπους στον πλανήτη. Τα μέσα για να επιτευχθεί αυτό υπάρχουν. Άρα κάτι γίνεται λάθος...
'Oχι μόνο είναι , αλλα είναι και μαγαζί γωνία. Δες μόνο η Αγγλία ποσα δισ. βγάζει απο εισαγωγή φοιτητών και την εξαγωγή παιδείας.Ρε συ νόμιζα ότι παιδεία δεν είναι εμπόρευμα.
Αfter all , its Pascal we are talking about . . .Αυτά είναι αναρχοκομμουνιστική προπαγάνδα.
-
- Gbyte level
Καλά δε θα κρίνω τη συμπεριφορά κανενός, αλλά αυτό για το 10% ενώ είσαι φοιτητής να δώσεις για 10% δεν το ήξερα. Πάντως τώρα οι συνθήκες για το 10% έχουν αλλάξει. Μπορούν να το κάνουν μόνο όσοι είναι μέχρι 2ο έτος.shodanjr_gr wrote:Συμπεριφορά αιωνίου δεν έχουν μόνο οι ν+2 for the record. Επίσης μπορείς άνετα μετά τα ν+2 να δώσεις 10% και να μπεις σε ένα καμένο ΤΕΙ για να απολαμβάνεις τα προνόμια. Just sayin'
Λάθος κατάλαβα εγώ (μπερδεύτικα με το "απειρος κόσμος"). Όπως και να χει, το να συνδυάσεις ταυτόχρονα σπουδές με δουλεία μου ακούγεται πολύ δύσκολο. Εσύ όταν ήσουν εδώ, μπορούσες να το κάνεις; Εγώ το μόνο που κατάφερα όταν είχαμε μαθήματα ήταν να κάνω δουλείε του ποδαριού στον ελεύθερο χρόνο. Αυτός δεν ήταν ποτέ αρκετός ούτε για να σκεφτώ να κάνω part time.shodanjr_gr wrote:Άλλο γράφω, άλλο απαντάς. Δεν μίλησα για το πόσοι έχουν πτυχία. Μίλησα για το πόσοι από το φοιτητικό σώμα του κάθε πανεπιστημίου είναι full-time φοιτητές και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ δουλεύουν.
Εντάξει, τα κριτήρια για να κρίνεις ένα uni δεν είναι αντικειμενικά. Αν το ποσοστό φοιτητών που φεύγει στο εξωτερικό σε καλά πανεπιστήμια δεν είχε κερδίσει τίποτα από την παιδεία εδώ, νομίζω δε θα γινόταν καν δεκτό. Και δε μιλώ μόνο για συναδέλφους που μπορεί να χουν κάνει τα 1002 πέραν του επιπέδου της σχολής, αλλά μιλώ και για απόφοιτους άλλων τμημάτων και πανεπιστημίων που αρκούσε η ενασχόληση με τη σχολή και ένας αξιοπρεπής βαθμός για να μπουν σε καλά πανεπιστήμια του εξωτερικού. Αν ήταν τόσο shitty η κατάσταση δε θα εξέταζαν καν αιτήσεις που έρχονταν από ελλάδα.shodanjr_gr wrote:Ναι λέγε εσύ για "σαφώς χειρότερα από τα Ελληνικά" αμερικάνικα πανεπιστήμια. Ένα μέσο αμερικάνικο πανεπιστήμιο από overall άποψη παιδείας που προσφέρει στον μέσο φοιτητή (όχι π.χ. στο αντίστοιχο top 5% των δικών μας φοιτητών που φεύγουν έξω έχοντας υπερπεράσει την κατάντια του εκπαιδευτικού συστήματος μέσω της δικής τους υπερπροσπάθειας) είναι μακρααααν ανώτερο (μόνο και μόνο η οργάνωση και η έλλειψη indymediaιστών αρκεί για να γίνει η διαφορά). Αυτό που μετράει είναι το τί παιδεία έχεις βγαίνοντας.
Τώρα, εκεί που είσαι, το πόσοι είναι από το μέσο αμερικανικό πανεπιστήμιο και πόσοι είναι από ελλάδα, εσύ σαφώς ξέρεις καλύτερα, οπότε δεν επιμένω.
Διαλέγεις που θα σπουδάσεις , δεν νομίζω να σου δίνεται δικαίωμα επιλογής για το πού θα πάθεις ατύχημα.barbarosa wrote: Κάποια πράγματα δεν είναι μπίζνα πως να το κάνουμε!Eίναι έτσι αν έτσι νομίζεις.
Γιατι ο πατέρας του παιδιού θα πληρώσει το ποσό που αντιστοιχεί στο τμήμα με βασε 13κ που θα πάει ο γιόκας του . ΜΕ την ίδια λογική γιατί να πληρώνει ο πατέρας σου το ΤΕΙ Ιχθυοκαλλιέργειας , αν εσύ δεν πάς ποτέ εκεί ? Τι σόι λογική είναι αυτή.
Οκ όμως, έστω ότι το σοι σας έχει πληρώσει κανονικά τους φόρους του. Γιατί τότε στην ΑΣΟΕΕ σπουδάζει αυτός που έγραψε καλά στις πανελλήνιες και μόνο? Ο πατέρας του παιδιού που βγάζει 13k μόρια δεν έχει πληρώσει κι αυτός? Γιατί αυτό το παιδί δεν μπορεί να μπει ΑΣΟΕΕ?Επίσης αν πάτε διακοπες σε ξένη χώρα και πάθετε ατύχημα μην περιμένετε να σας μαζέψει ασθενοφόρο γιατί δεν έχετε πληρώσει γι αυτό. Να έρθει απ την Ελλάδα αν θέλετε το δικό σας σας που το πλήρωσατε.