http://www.antinews.gr/2011/02/02/83424/Άστραψαν και βρόντηξαν οι εθνοπατέρες μας, με προεξάρχοντα τον επί των Μεταφορών κ. Ρέππα. «Τσαμπατζήδες» και «μπατακτσήδες» είναι λοιπόν, όλοι όσο στενάζοντας από τα αλλεπάλληλα χαστούκια, αποφάσισαν να πουν «τέρμα, δεν πληρώνω» στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στους σταθμούς διοδίων.
Και ποιοι επιδίδονται σε αυτούς τους άθλιους χαρακτηρισμούς; Οι κατ`εξοχήν τσαμπατζήδες, που ως βουλευτές, ανάθεμά με αν ποτέ πληρώνουν τίποτα. Όχι ότι ανέβηκε ποτέ σε λεωφορείο κανένας από αυτούς, αλλά θα ήθελα να ξέρω, πληρώνουν διόδια οι πολιτικάντηδες μας; Πληρώνουν τηλέφωνα; Πληρώνουν αεροπορικά εισιτήρια; Πληρώνουν τρένα; Πληρώνουν ξενοδοχεία; Πληρώνουν υπαλλήλους; Πληρώνουν φόρους στα πολυτελή τους ι.χ.; Και άλλα πολλά.
Όχι, δεν νομίζω να πληρώνουν. Αντιθέτως, ζουν σε μια εικονική πραγματικότητα, δωρεάν και εις βάρος μας. Οπότε τι να καταλάβουν από μια αύξηση της τάξης των 40 λεπτών;
Οι κύριοι (και οι κυρίες) αυτοί ταξιδεύουν δωρεάν, χρησιμοποιώντας τις αίθουσες VIP των αεροδρομίων, μη γνωρίζοντας τι σημαίνει ουρά, αναπαυόμενοι στα πολυτελή καθίσματα, και απολαμβάνοντας την ιδιαίτερη φροντίδα της Α` θέσης στα αεροπλάνα, διαθέτοντας μια ολόκληρη σειρά από παρατρεχάμενους βαστάζους, που τους οδηγούν τις λιμουζίνες τους, τις σταθμεύουν όπου θέλουν και όποτε θέλουν, τους κουβαλάνε τις βαλίτσες και τους χαρτοφύλακες, και πάει λέγοντας.
Κάτι σαν Βαρόνοι του μεσαίωνα δηλαδή. Και όλοι εμείς οι υπόλοιποι, οι δουλοπάροικοι, υπάρχουμε μόνο και μόνο για να πληρώνουμε τους φόρους, τα τέλη, τα πρόστιμα, κλπ. για να ζουν αυτοί καλά, και κάποιοι από αυτούς καλύτερα. Και επειδή τα πήγαν «μια χαρά» με την οικονομία τόσα χρόνια, τώρα θα πρέπει να μας πατήσουν κάτω σαν αράχνες, για να μας ξεζουμίσουν εντελώς, αφού όπως λένε «μαζί τα φάγαμε». Ναι μαζί φάγαμε ψωμί και αλάτι. Αυτοί το ψωμί κι εμείς το αλάτι.
Και να μη ξεχνάμε, πως όχι μόνο δεν πληρώνουν, όχι μόνο μπορούν να μας βρίζουν και να μας απαξιώνουν, αλλά αν τυχόν το θελήσουν, οι κ.κ. βουλευτές και υπουργοί, μπορούν ακόμη και να μας χαστουκίσουν μέσα στο δρόμο…. ατιμώρητα! Βλέπετε, διαθέτουν τη περιλάλητη βουλευτική ασυλία. Για να επιδίδονται ανεπηρέαστοι στο σημαντικό πολιτικό τους έργο!
Τι μας λέτε καλέ; Αντί να μας ζητήσετε συγγνώμη για τα χάλια στα οποία εσείς μας φέρατε, να ανασκουμπωθείτε, να σηκώσετε τα μανίκια, και με χαμηλά το κεφάλι να προσπαθήσετε να βοηθήσετε τον απλό εργαζόμενο που χρόνια τώρα σας ταϊζει, εσείς του επιτίθεστε; Και μάλιστα κρυβόμενοι πίσω από τις πλάτες του ΔΝΤ. Και σε τι διαφέρετε τότε από τη κατοχική κυβέρνηση των Τσολάκογλου, Ράλλη, κλπ.
Ντροπή. Τίποτα άλλο.
Strange Attractor
Κοίτα ποιός μιλάει για “τσαμπατζήδες”
- dexter
- Venus Former Team Member
- Posts: 2496
- Joined: Wed Jan 09, 2008 11:50 pm
- Academic status: N>4
- Gender: ♂
- Location: springfield
- Contact:
Κοίτα ποιός μιλάει για “τσαμπατζήδες”
http://foss.aueb.gr
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
- ja_the_invincible
- Wow! Terabyte level
- Posts: 2414
- Joined: Tue Dec 01, 2009 12:33 am
- Academic status: N>4
- Gender: ♂
- Location: Κάπου στο matrix...
Re: Κοίτα ποιός μιλάει για “τσαμπατζήδες”
Εγώ ξέρω ότι τέτοιου είδους παροχές τις κάνουν οι εταιρείες στα golden boys τα οποία χειρίζονται τις σοβαρές υποθέσεις/συμφωνίες και είναι συνήθως αποδοτικά , αλλιώς πάνε σπίτι τους.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Posts: 5372
- Joined: Tue Aug 26, 2008 4:08 pm
- Academic status: High school
- Gender: ♀
Re: Κοίτα ποιός μιλάει για “τσαμπατζήδες”
Ειρωνικό άρθρο απο το cosmo.gr
http://cosmo.gr/News/Hellas/311297.htmlΜε ειδικές στολές και ειδικό σήμα, οι νέοι ελεγκτές εισιτηρίων στα λεωφορεία έχουν μία και μόνο αποστολή: να “καθαρίσουν” τα μέσα μεταφοράς από τους τζαμπατζήδες, αντικοινωνικούς και ανεύθυνους πολίτες που επιβαρύνουν τους υπόλοιπους νομοταγείς επιβάτες.
Το υπουργείο Μεταφορών κρίνει απαραίτητη μια απάντηση στο κίνημα “Δεν πληρώνω” και θεσπίζει το νέο ειδικό σώμα ελεγκτών που θα πραγματοποιεί καθημερινές εφόδους σε λεωφορεία, τραμ και τρόλεϊ.
Οι νέοι αυτοί ελεγκτές θα συνεργάζονται με την Αστυνομία προκειμένου να πατάξουν αποτελεσματικότερα το φαινόμενο της λαθρεπιβίβασης στα μέσα μεταφοράς, που ως γνωστόν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτόν τον καιρό η χώρα.
Το υπουργείο το ίδιο τους έχει ονομάσει “Ράμπο των ΜΜΜ” και θα τους νομιμοποιήσει με σχετικό νομοσχέδιο από την... πρωταπριλιά.
Τη “σατανική” αυτή σκέψη εμπνεύστηκε το υπουργείο από τις ΗΠΑ όπου το κίνημα του “Δεν πληρώνω” έχει γιγαντωθεί τα τελευταία χρόνια.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
- Chuang
- bit level
- Posts: 39
- Joined: Tue Dec 25, 2007 8:07 pm
- Academic status: 4th year
- Gender: ♂
- Location: ston aera
Re: Κοίτα ποιός μιλάει για “τσαμπατζήδες”
Τι λέτε ρε πάτε καλά ??? ο Σύνδεσμος Ειλικρινών Βιομηχάνων είναι εδώ και παρουσιάζει τις καινοτόμες προτάσεις του!
Link
Link
Δεν είναι το γιατί, είναι το πώς και πού το κάνεις ,
Δεν είναι από που είσαι, είναι που είσαι και τι κάνεις
Δεν είναι από που είσαι, είναι που είσαι και τι κάνεις
Re: Κοίτα ποιός μιλάει για “τσαμπατζήδες”
δεν μετραει το εισητηριο αλλα το ταξιδι



- zweistein
- Wow! Terabyte level
- Posts: 4537
- Joined: Sun Oct 15, 2006 10:49 pm
- Gender: ♂
- Location: in your computer
- Contact:
Re: Κοίτα ποιός μιλάει για “τσαμπατζήδες”
ειδικά αν πάρεις tram έχεις την αίσθηση ότι κανεις τον γύρω του κόσμου 2 φορες μέχρι αν φτάσεις από Βούλα Σύνταγμαchriskin wrote:δεν μετραει το εισητηριο αλλα το ταξιδι![]()
![]()




- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
- Posts: 6373
- Joined: Tue Nov 13, 2007 10:11 pm
- Gender: ♂
Re: Κοίτα ποιός μιλάει για “τσαμπατζήδες”
Εμενα παλι μ'αρεσει το τραμ.Ενταξει δεν ειναι αμα βιαζεσαι αλλα εχει την πλακα του.
-
- Venus Former Team Member
- Posts: 7561
- Joined: Thu Oct 27, 2005 1:43 pm
- Academic status: Alumnus/a
- Gender: ♂
- Location: Boston, MA
Re: Κοίτα ποιός μιλάει για “τσαμπατζήδες”
Χαχαχα απίστευτη κίνηση! Πολύ σωστός τρόπος διαμαρτυρίας η ειρωνεία. Και την προσοχή τραβάς, και δεν κουράζεις, χαρίζεις και χαμόγελα! 
