Τροφοδοτικα: Ποια ειναι ακριβώς η δουλειά τους;
Τροφοδοτικα: Ποια ειναι ακριβώς η δουλειά τους;
Καλησπέρα! Θέλω αν ξέρει να μου πει κάποιος ακριβώς τι κερδίζω βάζοντας ένα νέο τροφοδοτικό στον υπολογιστή μου. Συγκεκριμένα είχα ένα 450watt αλλά αγόρασα την gtx460 και όλο έκλεινε το pc μου από μόνο του. Γενικά ντάξει το τροφοδοτικό μου δεν ήταν και πολύ καλό γιατί έχω και i7 και τώρα με την gtx θα έκλεινε το φαντάστηκα. Απλά αγόρασα ένα φθηνό τροφοδοτικό στα 650watt με 35€ και θέλω να ξέρω τι μετράει,τι κερδίζω,μετράνε τα watt? Η μάρκα? Και από αυτά τι κερδίζω? Θα δουλεύει καλύτερα η κάρτα γραφικών μου και γενικά το σύστημα οπότε θα έχω με λίγα λόγια καλύτερο και γρηγορότερο pc?
Last edited by Loner on Tue Feb 22, 2011 11:36 pm, edited 1 time in total.
Reason: throw new ffffffffffffffffffffffffffffuuuuuuuuuuuuuuuuException("greeklish");
Reason: throw new ffffffffffffffffffffffffffffuuuuuuuuuuuuuuuuException("greeklish");
- sagwnias
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Re: Τροφοδοτικα: Ποια ειναι ακριβώς η δουλειά τους;
Με ενα καλο τροφοδοτικο θα μπορεις να κανει καλο overclock. Aν εχει πολλα βατ θα μπορεις να βαλεις ανετα 2η καρτα γραφηκων και πολλους δισκους.
Σε μενα μια φορα, ενω εκανε ενα τσαφ η ΔΕΗ και εσβησαν τα παντα μεσα στο σπιτι ακομα και η οθονη του υπολογιστη, το τροφοδοτικο δεν μασησε μια και το πισι δεν εσβησε Corsair HX 850W.
Επισης αν εχεις καλο τροφοδοτικο δεν θα ζοριζεται και θα ειναι αθορυβο.
Αν το τροφοδοτικο σου ειναι modular θα εχεις μονο οσα καλωδια χρειαζεσαι πανω και δεν θα γινεται πανικος στο εσωτερικο του πισι σου.
Γενικα τροφοδοτικο καλο ειναι να αγοραζουμε ενα ποιοτικο και για να προστατευει τα υπολοιπα οσο γινεται και για να το κρατησεις σε μελλοντικη αναβαθμιση.
Σε μενα μια φορα, ενω εκανε ενα τσαφ η ΔΕΗ και εσβησαν τα παντα μεσα στο σπιτι ακομα και η οθονη του υπολογιστη, το τροφοδοτικο δεν μασησε μια και το πισι δεν εσβησε Corsair HX 850W.
Επισης αν εχεις καλο τροφοδοτικο δεν θα ζοριζεται και θα ειναι αθορυβο.
Αν το τροφοδοτικο σου ειναι modular θα εχεις μονο οσα καλωδια χρειαζεσαι πανω και δεν θα γινεται πανικος στο εσωτερικο του πισι σου.
Γενικα τροφοδοτικο καλο ειναι να αγοραζουμε ενα ποιοτικο και για να προστατευει τα υπολοιπα οσο γινεται και για να το κρατησεις σε μελλοντικη αναβαθμιση.
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
650W με 35 ευρα?Μαλλον κακη επιλογη...οπως ειπε και ο jaws ειναι εξαρτημα που αξιζει τα λεφτα του.Δωστα για καποια ποιοτικη μαρκα.Εγω ενα 550W thermaltake.Σαν τρακτερ ειναι, τιποτα δεν νιωθει. 

ελπιζω να μην ειναι αργα..
στο ημισυ οτι ειπαν τα παιδια απο πανω..
δεν ειναι μονο τα watt γιατι προφανως τα watt απο μονα τους δεν λενε τιποτα..
παιζουν πολλα ρολο οπως τι ρευματα δινει στην +12 κλπ..
αν εχει και ποσο energy efficient..
πρωτα κοιτας αυτα και μετα τα watt.
με 35 ευρω τροφοδοτικο να προσεχεις για να μην κλαις τα λεφτα σου..
(παραπανω watt δεν σημαινει οτι κλοκαρει πιο πολυ,πχ εναν επεξεργαστη αν δεν ποσταρει με ενα στοιχειωδης oc χωρις να πειραξεις ρευματα απλα ανεβαζεις το vcore πχ απο 1,35 σε 1,39,οποτε μιλαμε για αμελητεες διαφορες για ενα τροφοδοτικο(ωστοσο μεγαλη για εναν cpu))
αυτα ελπιζω να βοηθησα αν κ καθυστερημενα
στο ημισυ οτι ειπαν τα παιδια απο πανω..
δεν ειναι μονο τα watt γιατι προφανως τα watt απο μονα τους δεν λενε τιποτα..
παιζουν πολλα ρολο οπως τι ρευματα δινει στην +12 κλπ..
αν εχει και ποσο energy efficient..
πρωτα κοιτας αυτα και μετα τα watt.
με 35 ευρω τροφοδοτικο να προσεχεις για να μην κλαις τα λεφτα σου..
(παραπανω watt δεν σημαινει οτι κλοκαρει πιο πολυ,πχ εναν επεξεργαστη αν δεν ποσταρει με ενα στοιχειωδης oc χωρις να πειραξεις ρευματα απλα ανεβαζεις το vcore πχ απο 1,35 σε 1,39,οποτε μιλαμε για αμελητεες διαφορες για ενα τροφοδοτικο(ωστοσο μεγαλη για εναν cpu))
αυτα ελπιζω να βοηθησα αν κ καθυστερημενα

- KMP
- byte level
- Academic status: N>4
Δική μου άποψη είναι ότι η επένδυση σε ένα ποιοτικό τροφοδοτικό σε γλιτώνει από μελλοντικά έξοδα και μπελάδες. Καλό είναι επίσης να έχεις πάντα ένα περιθώριο στα Watt ώστε να μην χρειαστεί να αλλάξεις τροφοδοτικό αν αναβαθμίσεις κάποιο άλλο κομμάτι του υπολογιστή. Το τροφοδοτικό ως τεχνολογία δεν έχει αλματώδεις εξελίξεις οπότε με την κατάλληλη επιλογή μπορεί να σου κρατήσει για χρόνια. Τέλος, να έχεις υπόψιν σου ότι οι κάρτες γραφικών (αν ασχολείσαι με games κλπ) είναι εξαιρετικά ενεργοβόρες και η γενικότερη τάση είναι οι απαιτήσεις σε ενέργεια να ανεβαίνουν με κάθε νέα γενιά.
"Side? I am on nobody's side. Because nobody is on my side, little orc."