Αυθεντικότητα του software
- AnINffected
- Gbyte level
Αυθεντικότητα του software
Έχω κατεβάσει μέσω της E-academy την ISO των windows xp/sp2 στο σκληρό.
Έχω την εξής απορία:
Αν τη βάλω σε cd για μελλοντική αναφορά ή/και ως αντίγραφο ασφαλείας, θεωρείται ακόμα γνήσια ή αντιγραφή;
Aν τα εγκαταστήσω από αυτό το cd θα μπορώ να κατεβάζω updates χωρίς πρόβλημα κλπ;
Πάντα είχα απορία σχετικά μ'αυτό το ζήτημα.Υποτίθεται οτι το να κρατάς backup για κάτι που έχεις νόμιμα δεν είναι παράνομο, όμως από τεχνικής σκοπιάς η αντιγραφή δε καταστρέφει την αυθεντικότητα αυτού που αντιγράφεις;
Ξέρω πολλοί θα μου πείτε "βάλε debian να ησυχάσεις".Σκοπεύω να το κάνω, αλλά δεν έφτασε ακόμη η ωρα και μάλλον θα τα έχω και τα δύο παράλληλα στο μέλλον.
Έχω την εξής απορία:
Αν τη βάλω σε cd για μελλοντική αναφορά ή/και ως αντίγραφο ασφαλείας, θεωρείται ακόμα γνήσια ή αντιγραφή;
Aν τα εγκαταστήσω από αυτό το cd θα μπορώ να κατεβάζω updates χωρίς πρόβλημα κλπ;
Πάντα είχα απορία σχετικά μ'αυτό το ζήτημα.Υποτίθεται οτι το να κρατάς backup για κάτι που έχεις νόμιμα δεν είναι παράνομο, όμως από τεχνικής σκοπιάς η αντιγραφή δε καταστρέφει την αυθεντικότητα αυτού που αντιγράφεις;
Ξέρω πολλοί θα μου πείτε "βάλε debian να ησυχάσεις".Σκοπεύω να το κάνω, αλλά δεν έφτασε ακόμη η ωρα και μάλλον θα τα έχω και τα δύο παράλληλα στο μέλλον.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

Ada Lovelace

- tsilochr
- Wow! Terabyte level
- Academic status: PhD
δεν είμαι σίγουρος τι παίζει με το να γράψεις το iso σε άλλο δισκάκι αλλά αν προσπαθήσεις να τα εγκαταστήσεις σε άλλο μηχάνημα τότε δεν θα παίξει η ενεργοποίηση των windows. Ακόμα και στο δικό σου μηχάνημα αν αλλάξεις σημαντικά τη σύνθεση του hardware νομίζω θα έχεις πρόβλημα για reinstall και activation.
- AnINffected
- Gbyte level
Περίεργο... Στις ROMs των emulators δεν ισχύει αυτό, αντίθετα οι ROMs υπάρχουν στο internet (υποτίθεται πάνταEinjerhar wrote:από νομικής άποψης είναι παράνομο να κάνεις ανίγραφο ενός cd που το απαγορεύει ακόμη και αν το έχεις αγοράσει. Πνευματικά δικαιώματα βλέπεις....
βέβαια το τι κάνεις σπίτι σου είναι δικό σου θέμα.

Το ίδιο και για τους emulators.Έτσι νομίζω, τουλάχιστον.
Και πίστευα πως αυτό ισχύει παντού.
Αναγκαστικά πρέπει να το γράψω όμως.Πώς θα bootάρω διαφορετικά;tsilochr wrote:δεν είμαι σίγουρος τι παίζει με το να γράψεις το iso σε άλλο δισκάκι αλλά αν προσπαθήσεις να τα εγκαταστήσεις σε άλλο μηχάνημα τότε δεν θα παίξει η ενεργοποίηση των windows. Ακόμα και στο δικό σου μηχάνημα αν αλλάξεις σημαντικά τη σύνθεση του hardware νομίζω θα έχεις πρόβλημα για reinstall και activation.
Εντύπωση μου κάνει αυτό που λές.Ακόμη και στο δικό μου μηχάνημα;Γιατί όμως γίνεται αυτό, ξέρεις;
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Ada Lovelace

- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
Μπορείς να κάνεις όσα αντίγραφα θέλεις κανονικότατα για προσωπική σου χρήση εάν έχεις αγοράσει κάτι(σχύει και για τα μουσικά CD). Η διακίνηση, εμπορία και γενικά η προμήθεια τρίτων απαγορεύεται.Einherjar wrote:από νομικής άποψης είναι παράνομο να κάνεις ανίγραφο ενός cd που το απαγορεύει ακόμη και αν το έχεις αγοράσει. Πνευματικά δικαιώματα βλέπεις....
βέβαια το τι κάνεις σπίτι σου είναι δικό σου θέμα
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
HdkiLLeR wrote:Μπορείς να κάνεις όσα αντίγραφα θέλεις κανονικότατα για προσωπική σου χρήση εάν έχεις αγοράσει κάτι(σχύει και για τα μουσικά CD). Η διακίνηση, εμπορία και γενικά η προμήθεια τρίτων απαγορεύεται.Einherjar wrote:από νομικής άποψης είναι παράνομο να κάνεις ανίγραφο ενός cd που το απαγορεύει ακόμη και αν το έχεις αγοράσει. Πνευματικά δικαιώματα βλέπεις....
βέβαια το τι κάνεις σπίτι σου είναι δικό σου θέμα
Yap.Μπορω να εχω για παραδειγμα αν θελω 100 αντιγραφα του dvd της ταινιας Gigli για παρτη μου ( :D:D ) αλλα δεν μπορω να την προβαλω σε κοινο (δεν θυμαμαι τι ακριβως οριζεται ως κοινο παντως με φιλαρακια τη βλεπω),να τη πουλησω,νοικιασω κτλ.Λογικα και αυτο που γινεται στη σχολη ειναι παρανομο (οχι πως με νοιαζει).Εκτος αν υπαρχει και αδεια προβολης η κατι τετοιο.Ξερει κανεις?Yπαρχει τετοια αδεια?
- ttoppouzokypraios
- Kilobyte level
Πρόσφατα κάηκε το PC μου και πήρα καινούριο. Εγκατέστησα και πάλι τα XP Της σχολής και πολύ λογικά δεν ενεργοποιόταν. Πήρα τηλ στη Microsoft (το τηλ σου το δίνουν τα windows κατά την ενεργοποίηση και δεν χρεώνεσαι) Έβαλα τον αριθμό ενεργοποίησης μέσω τηλεφωνικής συσκευής, μου είπε υπάρχει πρόβλημα, μήλισα με κάποιον και του είπα τι έγινε και μετά όλα οκ. Τα win ενεργοποιήθηκαν κανονικά...
"I'm not smart enough to debate you
point to point but I have the feeling
that 60% of what you say is crap"
David Letterman
David Letterman
- AnINffected
- Gbyte level
HdkiLLeR wrote:Μπορείς να κάνεις όσα αντίγραφα θέλεις κανονικότατα για προσωπική σου χρήση εάν έχεις αγοράσει κάτι(σχύει και για τα μουσικά CD). Η διακίνηση, εμπορία και γενικά η προμήθεια τρίτων απαγορεύεται.
Αυτά ξέρω και εγώ για τις αντιγραφές.Tomahawk wrote:ap.Μπορω να εχω για παραδειγμα αν θελω 100 αντιγραφα του dvd της ταινιας Gigli για παρτη μου ( Very HappyVery Happy ) αλλα δεν μπορω να την προβαλω σε κοινο (δεν θυμαμαι τι ακριβως οριζεται ως κοινο παντως με φιλαρακια τη βλεπω),να τη πουλησω,νοικιασω κτλ.Λογικα και αυτο που γινεται στη σχολη ειναι παρανομο (οχι πως με νοιαζει).Εκτος αν υπαρχει και αδεια προβολης η κατι τετοιο.Ξερει κανεις?Υπαρχει τετοια αδεια?
Άδεια για ευρεία προβολή λογικά μόνο οι έχοντες τα δικαιώματα/οι διανομείς της ταινίας μπορούν να σου δώσουν.Αυτό στην πράξη μάλλον σημαίνει οτι πρέπει να έχεις δικό σου κινηματογράφο!
Τώρα αν εγώ γράψω το cd σαν καλό και νόμιμο παιδί, αυτό θα θεωρείται παράνομο επειδή δεν είναι copyrighted, έτσι δεν είναι;αλλά, αυτό δεν έρχεται σε αντίφαση με τα παραπάνω;
EDIT
Ενδιαφέρον αυτό!ttopouzokypraios wrote:Πρόσφατα κάηκε το PC μου και πήρα καινούριο. Εγκατέστησα και πάλι τα XP Της σχολής και πολύ λογικά δεν ενεργοποιόταν. Πήρα τηλ στη Microsoft (το τηλ σου το δίνουν τα windows κατά την ενεργοποίηση και δεν χρεώνεσαι) Έβαλα τον αριθμό ενεργοποίησης μέσω τηλεφωνικής συσκευής, μου είπε υπάρχει πρόβλημα, μήλισα με κάποιον και του είπα τι έγινε και μετά όλα οκ. Τα win ενεργοποιήθηκαν κανονικά...
Δλδ τους παίρνω τηλ. & ούτε γάτα ούτε ζημιά;
Και πώς ξέρουν οτι δε θα λέω ψέμματα;
Ada Lovelace

Ada Lovelace

- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
Καλά όλα απαγορεύονται , δεν έχει νόημα να το ψάχνετε.. Πχ γιατί αν έχεις αγοράσει κάτι να μην μπορείς να το κάνεις disassemble..? :-P
Ευτυχώς ότι κλειδώνει ξεκλειδώνει,although this is the path to the darkside
Ευτυχώς ότι κλειδώνει ξεκλειδώνει,although this is the path to the darkside

- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη

- AnINffected
- Gbyte level
[off]Άσε μη μου τα θυμίζεις ακόμη δεν έχω πάει να δώ την ταινία![/off]Ammarkov wrote:although this is the path to the darkside

Βέβαια αλλά θέλω να το παίξω Jedi τώρα... Sentinel κιόλας!
Ada Lovelace

Ada Lovelace

- ttoppouzokypraios
- Kilobyte level
Ρε παιδιά ξεχωρήστε μερικά πράγματα. Άλλο να πάρεις τα πειρατικά XP με τον γνωστό KHGW κλπ sn και άλλο να κατεβάσεις τα windows από το e-academy και να τα γράψεις σε ένα cd. Aυτό το δικαιούσε αφού είναι μέρος της volume license συμφωνίας που έχει κάνει η σχολή μας με τη Microsoft.
Όσον αφορά τα νόμιμα XP δεν μπορεί να σου περιορίσει η Microsoft σε πόσους υπολογιστές θα τα εγκαταστήσεις αρκεί κάθε φορά να είναι εγκατεστημένα σε ένα μόνο υπολογιστή. Οπότε το πιο πιθανόν αυτό που κοιτάζει ο τεχνικός τον οποίο πέρνεις τηλ είναι πρώτα αν το SN που βλέπει μπροστά του είναι blacklisted και στη συνέχεια πόσες φορές τους έχεις ενοχλήσει. Τώρα αν τους πέρνεις τηλ 3 φορές τη βδομάδα και τους λες ότι έκαψες το pc σου σε κάποια φάση θα σου πουν άντε γειά, ειδικά αν βλέπουν πως από το ίδιο sn ενόνονται στο windows update καμιά δεκαριά διαφορετικά μηχανήματα...
Όσον αφορά τα νόμιμα XP δεν μπορεί να σου περιορίσει η Microsoft σε πόσους υπολογιστές θα τα εγκαταστήσεις αρκεί κάθε φορά να είναι εγκατεστημένα σε ένα μόνο υπολογιστή. Οπότε το πιο πιθανόν αυτό που κοιτάζει ο τεχνικός τον οποίο πέρνεις τηλ είναι πρώτα αν το SN που βλέπει μπροστά του είναι blacklisted και στη συνέχεια πόσες φορές τους έχεις ενοχλήσει. Τώρα αν τους πέρνεις τηλ 3 φορές τη βδομάδα και τους λες ότι έκαψες το pc σου σε κάποια φάση θα σου πουν άντε γειά, ειδικά αν βλέπουν πως από το ίδιο sn ενόνονται στο windows update καμιά δεκαριά διαφορετικά μηχανήματα...
"I'm not smart enough to debate you
David Letterman
David Letterman
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι όταν είχα ακούσει αυτό το σκηνικό (microsoft is watching u) 4 χρόνια πριν είχα σοκαριστεί...άσχετο!!
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Visions from a dying brain
I hope you don't understand