Ασανζ: ΠΛΕΚΤΑΝΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΤΗΣ CIAPASCAL wrote:Τέλος ξεφτίλες διότι δέχονται συμβουλές από ένα βιαστή.
Στρος Καν: ΒΙΑΣΤΗΣ
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Ασανζ: ΠΛΕΚΤΑΝΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΤΗΣ CIAPASCAL wrote:Τέλος ξεφτίλες διότι δέχονται συμβουλές από ένα βιαστή.
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
Η απόσταση από το "κέρατο" στο "βιαστής" είναι αρκετά μεγάλη, σε οποιοδήποτε αριθμό διαστάσεων...chriskin wrote:ο διαχωρισμος μπορει να γινεται και απο το γεγονος οτι ο στρος καν ειναι ηδη με την τριτη γυναικα του και εχει ιστορικο να της φοραει κερατα (το ειχαν βγαλει στις ειδησεις πριν απο δυο τρια χρονια)
κατι που, απ'οσο γνωριζω, δεν το εχει ο ασανζ
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
Σε λίγο η ρήση "ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα" θα αποκτήσει κυριολεκτική σημασία.«Μα τότε, θα πουλήσουν τελικά και τα νησιά;»
Στην απαίτηση των υπουργών της Ε.Ε. να αντιμετωπιστεί το ελληνικό χρέος άμεσα και με οποιοδήποτε κόστος, ακόμα και την πώληση νησιών, επικεντρώνεται δημοσίευμα του ολλανδικού Τύπου, και συγκεκριμένα του Maarten van Wijk για την εφημερίδα AD Haagsche Courant.
«Οι σιδηρόδρομοι, τα διόδια, τα ορυχεία, ίσως ακόμα και ολόκληρα νησιά: Η Ελλάδα πρέπει να πουλήσει άμεσα, απαιτούν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών.
Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν υποσχεθεί στην Ελλάδα 110 δισεκατομμύρια ευρώ επείγουσα βοήθεια, αλλά ως αντάλλαγμα η κυβέρνηση της χώρας θα πρέπει να προβεί σε σκληρές περικοπές. «Πριν από λίγους μήνες, είχαν υποσχεθεί ότι θα πουλούσαν κρατική ιδιοκτησία αξίας 50 δις», λέει ο καθηγητής Sylvester Eijffinger. «Αλλά τώρα φαίνεται ότι δεν έχουν συγκεντρώσει ούτε το 20%. Αυτό φυσικά δεν είναι σωστό».
Ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ολλανδία, είναι ιδιαίτερα θυμωμένες και για αυτό φωνάζουν σήμερα στην Ελλάδα να συμμορφωθεί. Εάν οι Έλληνες δεν βρουν μια καλή δικαιολογία, η Ολλανδία θα σταματήσει να πληρώνει το μερίδιό που της αναλογεί στο πακέτο στήριξης, απείλησε την περασμένη Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών, Jan Kees de Jager.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, υποσχέθηκε πως θα υπάρξει πρόοδος: Τώρα, η χώρα του πραγματικά θα βιαστεί, όσον αφορά την πώληση περιουσιακών στοιχείων...
«Η Ελλάδα πιθανότατα θα λάβει λιγότερα χρήματα για τα περιουσιακά της στοιχεία, από όσα περίμενε», λέει ο Eijffinger. «Και τότε θα πρέπει να πουλήσουν περισσότερα».
Σε αυτή την περίπτωση, η πώληση των νησιών θα είναι μια πραγματική ευκαιρία. Η Ελλάδα έχει 6.000 νησιά, από τα οποία μόνο τα 227 κατοικούνται. Στην ιστοσελίδα PrivateIslands.com υπάρχουν ήδη νησιά αξίας 2 έως 15 εκατομμυρίων ευρώ, διαθέσιμα για αγορά.
Συγκριτικά με ένα διαμέρισμα στην Νέα Υόρκη φαντάζουν φτηνά, γράφει στην ιστοσελίδα, όπου μπορεί κανείς να διαβάσει αυτό που φοβούνται περισσότερο οι Έλληνες: εμπορευματοποίηση της γης και τέλος στην ηρεμία και τη φύση. «Εδώ μπορεί να αναπτυχθεί ένα πανέμορφο θέρετρο για την ελίτ», ανακοινώνει η ιστοσελίδα για τον Άγιο Ιωάννη. «Αυτή τη στιγμή κατοικείται μόνο από ένα κοπάδι κατσίκες».
Μόνο ο Παρθενώνας μοιάζει ακόμα ιερός. Το ΔΝΤ δήλωσε ότι οι πολιτιστικοί θησαυροί δεν διατίθενται προς πώληση.
Αλλά ακόμα και αν οι Έλληνες έρθουν σήμερα με νέες προτάσεις, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών έχουν κάθε λόγο να είναι δύσπιστοι. Ξέρουν ότι δεν αποτελεί επιλογή, να σταματήσουν την παροχή οικονομικής βοήθειας. Μια πιθανή πτώχευση της Ελλάδας, θα είχε καταστροφικές συνέπειες για ολόκληρη την Ευρώπη, όπως προειδοποιούν οι ειδικοί.
Ίσως τελικά αποφασιστεί να βοηθήσουν την Ελλάδα, σκέπτεται ο Eiffinger. «Μπορείς να αφήσεις μια μεγάλη επενδυτική τράπεζα να τις αναλάβει τις ιδιωτικοποιήσεις».
Η πιθανότητα οι ευρωπαϊκές χώρες να ζητήσουν εγγυήσεις για περαιτέρω δάνεια έκτακτης ανάγκης, μοιάζει απίθανη. Αυτό θα σήμαινε ότι οι αρχηγοί των κρατών έχουν σταματήσει να πιστεύουν πως η Ελλάδα θα μπορούσε κάποτε να εξοφλήσει τα χρέη της. Με αυτόν τον τρόπο, η κρίση στη χώρα μόνο θα χειροτέρευε.
Για αυτό το λόγο, ο Παπανδρέου χαρακτήρισε το περασμένο Σαββατοκύριακο «σχεδόν προσβλητική», ακόμα και την υπόδειξη για τα ενέχυρα: «Τα λόγια μας και οι πράξεις μας πρέπει να είναι το ενέχυρο». Η Ελλάδα όμως έχει ακόμα πολύ δρόμο πριν να γίνει κάτι τέτοιο».
http://www.tvxs.gr/news/%CE%B1%CF%80%CF ... E%AC%C2%BB
Ακου τι λεειΓια αυτό το λόγο, ο Παπανδρέου χαρακτήρισε το περασμένο Σαββατοκύριακο «σχεδόν προσβλητική», ακόμα και την υπόδειξη για τα ενέχυρα:
Ναι ενώ του Στρώς Καν, που έχει κάνει π****να τον Σαρκοζί στις δημοσκοπήσεις, σαφώς και δεν θα του βρουν δικαιολογία για σκευωρία... (έτσι να για παίξω και γω λιγάκι στο παιχνίδι 'Συνωμοσίες'. Ζήλεψα βλέπεις...).PASCAL wrote:Το να συγκρίνεται ο Ασάνζ με τον Στρος Καν είναι ενδεικτικό χαμηλής νοημοσύνης. Από τη μια μιλάμε για άνθρωπο που αποκαλύπτει απόρρητα έγγραφα πρεσβειών απ' όλο τον κόσμο και άρα είναι κάτι σαν διαδικτυακός Μπιν Λάντεν και κάθε κράτος έχει κίνητρο να του στήσει σκευωρία και από την άλλη για τον βαθύπλουτο πρόεδρο του ΔΝΤ που γ*** λαούς και απολαμβάνει διεθνή ασυλία και νομίζει ότι αυτή επεκτείνεται σε όλους και σε όλα. Ας το παραδεχτούν όσοι συνεχίζουν να στηρίζουν τις πολιτικές του μνημονίου: γίναμε οι π***νες της Ευρώπης.
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
Ρε, εδώ ο πιο πολύσ κόσμος άνω των 45, θεωρεί ότι η Μέρκελ μας ζηλεύει επειδή έχουμε παραλίες και θάλασσες και νησιά, και γενικά επειδή είμαστε γ@μ@τοι, και δεν μας χωνεύει, και ότι για αυτό ΕΚΕΙΝΗ θέλει το κακό μας και ΕΚΕΙΝΗ είναι αυτή που προκαλεί όλες αυτές τις καταστάσεις εναντίον μας.Ganther wrote:Η συλλογιστικη που ακολουθει και που με μεγαλη προθυμια υιοθετει μεγαλο μερος του πληθυσμου με αφηνει αφωνο πραγματικα.
Στρος ΚΑΝ : Πρεπει να γινουν αλλαγες γιατι η χωρα σας ειναι ΓΤΠ
Ελληνες: Μη μιλας εσυ σατυρε, βιαστη.
Δε με απασχολει αν ειναι σατυρος. Προσωπικα θεωρω οτι το πιθανοτερο ειναι πως ειναι, μιας και οι θεσεις εξουσιας εχουν πολλες φορες παρομοιες συμπεριφορες απο τους κατεχοντες.
Το θεμα εινια οτι το ολο αυτο σκηνικο υιοθετειται με περισσεια ευκολια προκειμενου να μη γινει καμμια αλλαγη, ενω αυτη χρειαζεται.
Του Γιώργου Καισάριου
Γενικά έχω ένα πρόβλημα με τον όρο χρεοκοπία. Αυτός ο όρος υποδηλώνει ότι δεν έχουμε να φάμε, ότι έχει μειωθεί το βιοτικό μας επίπεδο και γενικά ότι θα καταντήσουμε σαν κάποια τριτοκοσμική χώρα.
Για μένα δεν πρέπει να μπλέκουμε τον όρο αναδιάρθρωση με την χρεοκοπία. Είναι άλλο πράγμα να είσαι ταμειακά μη βιώσιμος (όπως είμαστε σήμερα) και άλλο να είσαι χρεοκοπημένος ή να είσαι φτωχός.
Ταμειακά μη βιώσιμοι είμαστε διότι έχουμε υπερδανειστεί, όχι διότι είμαστε φτωχοί. Φτωχοί θα ήμασταν αν είχαμε μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα περί τα
6.000 ευρώ όπως έχουν ορισμένες άλλες χώρες, που όμως, δεν έχουν χρέος και δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα.
Το γεγονός ότι ορισμένες φτωχές χώρες δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα δεν σημαίνει ότι είναι πλούσιες. Είναι μεν φτωχές, απλά δεν έχουν ταμειακό πρόβλημα.
Το ταμειακό πρόβλημα το δικό μας, έχει τη ρίζα του αφενός στην ανεπάρκεια των πολιτικών που εκλεγούμε και αφετέρου στο ότι οι τραπεζίτες μας δάνειζαν νομίζοντας ότι δανείζουν τη Γερμανία. Είχαν την εντύπωση ότι δεν μπορεί να γίνει αναδιάρθρωση στην Ευρώπη και ότι θα βρεθεί κάποιος μαγικός τρόπος να πάρουν τα λεφτά τους.
Δυστυχώς για μας, μέχρι τώρα επαληθεύονται, διότι μέσω του μηχανισμού της τρόικας παίρνουν πίσω τα λεφτά τους και τους τόκους τους. Επένδυσαν δηλαδή σε ομόλογα υψηλής απόδοσης, χωρίς το ρίσκο. Να επαναλάβω για άλλη μια φορά, ότι αυτό δεν είναι στα πλαίσια των κανόνων της αγοράς.
Υψηλή απόδοση σημαίνει υψηλό ρίσκο και αυτό σημαίνει ότι κατά καιρούς θα τρως και καμία φόλα. Οι της ΕΕ όμως θεωρούν ότι οι τράπεζες (οι μέτοχοι αυτών δηλαδή) πρέπει να μπορούν να τοποθετούνται εκ του ασφαλούς.
Αλλά το γεγονός ότι δεν έχουμε να πληρώσουμε δεν σημαίνει ότι είμαστε φτωχοί και ότι έχουμε πτωχεύσει. Σημάνει απλά ότι δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε το χρέος που μας δόθηκε, διότι οι τραπεζίτες αγνόησαν τους κανόνες που θα έπρεπε να έχουν ακολουθήσει. Τούτο είναι η δυνατότητα αποπληρωμής με βάση το εισόδημα που έχουμε.
Διότι ακόμα και αν δώσεις ένα μεγάλο δάνειο σε έναν πλούσιο, που είναι πέραν των δυνατοτήτων του, δεν θα το πληρώσει. Όχι διότι είναι φτωχός, άλλα διότι είναι πέραν των εισοδηματικών ικανοτήτων του να εξυπηρετήσει ένα τέτοιο δάνειο.
Έχοντας πει αυτά λοιπόν, δεν μου αρέσει ο όρος πτώχευση που παπαγαλίζουν οι πάντες. Εμείς απλά είμαστε ταμειακά μη βιώσιμοι και όχι φτωχοί. Ναι, έχουμε ξοδέψει πέραν των δυνατοτήτων μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε περιουσιακά στοιχεία. Ναι, έχουμε κατασπαταλήσει τα δάνεια που μας έδωσαν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε στο μηδέν.
Υποθέτω ότι γνωρίζετε ποιος είναι ο Donald Trump. Είναι ένα μεγιστάνας που έχει κάνει τα λεφτά του ποντάροντας σε ακίνητα στην Αμερική και κυρίως στην περιοχή της Νέας Υόρκης. Ξέρετε πόσα λεφτά έχουν χάσει οι τράπεζες από αυτόν; Σας πληροφορώ πάρα πολλά.
Μεταξύ άλλων, πτώχευση του casino Taj Mahal (1989), Trump Plaza Hotel (1992), Trump Shuttle (1990) και πολλά άλλα και δεν βάζω μέσα τα διάφορα νομικά προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει. Παρ΄ όλ΄ αυτά, τα περιουσιακά του στοιχεία είναι περίπου $3 δισ. (αν και ο ίδιος λέει πολύ περισσότερα).
Σε κάθε μια από τις αποτυχημένες του προσπάθειες, χρησιμοποίησε το εργαλείο της αναδιάρθρωσης για να τα βγάλει πέρα και σε καμία περίπτωση δεν ενεχυρίασε τις υπόλοιπες δραστηριότητες του.
Χρεοκοπία όμως είναι αυτό που θα πάθουμε, αν, στην προσπάθεια μας να αντεπεξέλθουμε στους πιστωτές μας, πουλήσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε και χρησιμοποιήσουμε το εισόδημα και το ρευστό που έχουμε, προσπαθώντας μάταια να εξυπηρετήσουμε ένα δάνειο, που είναι υπεράνω των δυνατοτήτων μας, στο όνομα του να έχουμε καθαρό πρόσωπο στην Ευρώπη και στο όνομα του ποιος θα μας δανείζει αύριο.
Θα χρεοκοπήσουμε σίγουρα, όταν θα έχει μαραζώσει τόσο πολύ ο ιδιωτικός τομέας, που δεν θα μπορεί να παράγει το παραμικρό φορολογικό εισόδημα, που είναι και ο αποκλειστικός τροφοδότης της κρατικής μηχανής. Τότε πράγματι θα έχουμε χρεοκοπήσει.
Σήμερα είμαστε απλά ταμειακά μη βιώσιμοι και όχι χρεοκοπημένοι και πάνω από όλα, δεν είμαστε φτωχοί. Φτωχοί όμως θα γίνουμε, αν για άλλη μια φορά, αγνοήσουμε τους κανόνες της αγοράς και του καπιταλιστικού συστήματος.
Αυτός ο κανόνας λέει ότι όταν δανείζεις κάποιον που ξέρεις ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει (και να μη ξέρεις, πρόβλημα σου), τότε σαν πιστωτής είσαι άξιος της τύχης σου, και αξίζεις το 100% της χασούρας που θα πάρεις.
Λογικό να ξεφούσκωσε ο ντόρος. Δεν ήταν και πολύ καλά σχεδιασμένο. Ξεκίνησε καλά, αλλά από ένα σημείο και μετά άρχισε να ασχολείται με το "απεχθές" ή "επαχθές" χρέος, το Εκουαδόρ, και το κατά πόσο το ελληνικό χρέος είναι ένα τέτοιο και αν μπορούμε να το ξεφορτωθούμε.Πράγμα που δεν είχε και πολύ νόημα τελικά και χάλασε και το ντοκιμαντέρ.ultimate_aektzis wrote:Εγω.Καθαρα απο βαρεμαρα στην αρχη, μετα ξεφουσκωσε και ο ντορος οποτε το ξεχασα.
ultimate_aektzis wrote:Αν το επιβαλλει καποιο διεθνες δικαστηριο θα τα δωσουν θελουν δεν θελουν.
ισχύει και κάποιοι έλληνες από ένα χωριό έκαναν προσφυγή σε διεθνές διακστήριο και κέρδισαν πολύ μεγάλη αποζημίωση!!!chriskin wrote:ultimate_aektzis wrote:Αν το επιβαλλει καποιο διεθνες δικαστηριο θα τα δωσουν θελουν δεν θελουν.
αισιοδοξια ftw !