Πρόβλημα με υπολογιστή - Έκλεισε ξαφνικά
Πρόβλημα με υπολογιστή - Έκλεισε ξαφνικά
Καλησπέρα παιδια..Ειμαι καινουργιος εδω περα και πιστέβω οτι θα με συγχωρέσετε για μερικα λαθακια!
Ας ξεκινήσουμε..
Εκει που έπεζα ενα παιχνιδι στον τραπεζιο υπολογιστη μου ( RAM 4GB CPU Double Core ) αρχισε να τρεμοπαίζει η οθονη και μετα απο 3 δευτερολεπτα εβγαλε ενα μήνυμα σε μπλε οθονη κατι για τα windows is damaged (ηταν γεματη η εικονα απο τα γραμματα) κατι τετοιο δεν προλαβα να το διαβασω καθως εφυγε πολυ γρηγορα.. μετα το ανοιξα και εκει που ειναι για επιλογη χρηστη εβγαλε μια οθονη λες και δεν ειχα καρτα γραφικων.. διαλεγω χρηστη και μπαίνω μεσα στα windos..Ολα ηταν λες και δεν ειχα καρτα οπως ειπα.. μετα κανω μια επανεκκίνηση να δω τι παιζει ΞΑΝΑ τα ιδια.. το αφινω λιγο και μετα απο 10λεπτα παω το ανοιγω τοτε ανοιγει κανονικα(ολα αυτα βραδακι).Την αλλη μερα το ανοιγω ολα ενταξει μετα απο 2-3 ωρες ξανα τα ιδια! Μετα μπηκα απο το λαπτοπ μου στο forum σας και έψαξα σχετικά με το θέμα... είδα κάποιοι λεγατε να το φυσήξουμε..εε τι να κανω και εγω σε απογνοση πηρα το πιστολάκι το δυνατό σε κρύο αέρα και το φύσηξα(εγινε σαν καινούργιο αν και δεν είχε πολύ σκονη γιατι μιτρικη καρτα, επεξεργαστη αλλαξα πριν 2μηνες). Τωρα το ανοίγω και επιχειρώ να κάνω την ίδια διαδικασία για να ανοίξει αλλά δεν ανοίγει.. μπήκα στον χρηστη με τα χαλια γραφικα και τα παραλλαγμένα χρώματα και το εβαλα να κανει scan..τελειωσε και αυτο κανενας απολύτως ιός.. ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΩ? ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ..
Τα ευχαριστώ μου..εκ των προτέρων!
Edit: δεν ειναι απο θερμοκρασία μπηκα στα BIOS και ολα ειναι οκ 50/130 ειναι οι θερμοκρασίες.. τωρα καταφερα και τον ανοιξα σε 3 λεπτα αρχισε να τρεμει η οθονη και εκλεισε ξανα..εβγαλε ξανα την μπλε οθονη και ελεγε.. Your windows Damaged και μετα ελεγε κατι για drivers
Ας ξεκινήσουμε..
Εκει που έπεζα ενα παιχνιδι στον τραπεζιο υπολογιστη μου ( RAM 4GB CPU Double Core ) αρχισε να τρεμοπαίζει η οθονη και μετα απο 3 δευτερολεπτα εβγαλε ενα μήνυμα σε μπλε οθονη κατι για τα windows is damaged (ηταν γεματη η εικονα απο τα γραμματα) κατι τετοιο δεν προλαβα να το διαβασω καθως εφυγε πολυ γρηγορα.. μετα το ανοιξα και εκει που ειναι για επιλογη χρηστη εβγαλε μια οθονη λες και δεν ειχα καρτα γραφικων.. διαλεγω χρηστη και μπαίνω μεσα στα windos..Ολα ηταν λες και δεν ειχα καρτα οπως ειπα.. μετα κανω μια επανεκκίνηση να δω τι παιζει ΞΑΝΑ τα ιδια.. το αφινω λιγο και μετα απο 10λεπτα παω το ανοιγω τοτε ανοιγει κανονικα(ολα αυτα βραδακι).Την αλλη μερα το ανοιγω ολα ενταξει μετα απο 2-3 ωρες ξανα τα ιδια! Μετα μπηκα απο το λαπτοπ μου στο forum σας και έψαξα σχετικά με το θέμα... είδα κάποιοι λεγατε να το φυσήξουμε..εε τι να κανω και εγω σε απογνοση πηρα το πιστολάκι το δυνατό σε κρύο αέρα και το φύσηξα(εγινε σαν καινούργιο αν και δεν είχε πολύ σκονη γιατι μιτρικη καρτα, επεξεργαστη αλλαξα πριν 2μηνες). Τωρα το ανοίγω και επιχειρώ να κάνω την ίδια διαδικασία για να ανοίξει αλλά δεν ανοίγει.. μπήκα στον χρηστη με τα χαλια γραφικα και τα παραλλαγμένα χρώματα και το εβαλα να κανει scan..τελειωσε και αυτο κανενας απολύτως ιός.. ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΩ? ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ..
Τα ευχαριστώ μου..εκ των προτέρων!
Edit: δεν ειναι απο θερμοκρασία μπηκα στα BIOS και ολα ειναι οκ 50/130 ειναι οι θερμοκρασίες.. τωρα καταφερα και τον ανοιξα σε 3 λεπτα αρχισε να τρεμει η οθονη και εκλεισε ξανα..εβγαλε ξανα την μπλε οθονη και ελεγε.. Your windows Damaged και μετα ελεγε κατι για drivers
Last edited by Kmaris on Thu Jun 02, 2011 8:46 pm, edited 1 time in total.
- Esteban
- Kilobyte level
- Academic status: N>4
Re: Πρόβλημα με υπολογιστή - Έκλεισε ξαφνικά
Αρχικά δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το αυτόματο restart όταν σου βγάζει blue screen.
Δεξί κλικ στο my computer > properties > advanced > startup & recovery settings > system failure > automatically restart
και γράψε εδώ τι σου βγάζει μπας και σε βοηθήσει κάνας χριστιανός
Δεξί κλικ στο my computer > properties > advanced > startup & recovery settings > system failure > automatically restart
και γράψε εδώ τι σου βγάζει μπας και σε βοηθήσει κάνας χριστιανός
Ναι αλλα αυτο δεν μου βγαζει παντα την μπλε οθονη..εχω κανει τοσες επανακινήσεις 2 φορές την εβγαλε..
Η μαντεψιά μου από την περιγραφή θα ήταν πρόβλημα στους drivers της κάρτας γραφικών σου. Δοκίμασε να εγκαταστήσεις την τελευταία έκδοση ή να την ξαναεγκαταστήσεις αν την έχεις ήδη.
Επίσης, τα windows σου είναι αυθεντικά?
Επίσης, τα windows σου είναι αυθεντικά?
δεν ειναι αυθεντικα.. φώναξα τεχνικό μου ειπε οτι ειναι απο υπερθερμανση της καρτας γραφικών και οταν ανοιγω παιχνιδια ανεβαζει στροφες και βγηνει για να μην καει..τι λετε για αυτο?
- Zifnab
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
Η κάρτα γραφικών σου η έχει ανεμιστηράκι? Ίσως έχει πιάσει σκόνη. Αν δεν έχει ανεμιστηράκι τότε ίσως υπάρχει θέμα με την θερμική πάστα και δεν πατάει σωστά στην GPU της κάρτας γραφικών.Kmaris wrote:δεν ειναι αυθεντικα.. φώναξα τεχνικό μου ειπε οτι ειναι απο υπερθερμανση της καρτας γραφικών και οταν ανοιγω παιχνιδια ανεβαζει στροφες και βγηνει για να μην καει..τι λετε για αυτο?
Παρόμοια φαινόμενα μπορεί να συμβούν με την ψύκτρα/ανεμιστηράκι του κεντρικού επεξεργαστή (CPU).
Δεν έχεις βάλει κάποιο πρόγραμμα για overclocking έτσι - μήπως ενεργοποίησες κάποια ανάλυση στον υπολιστή σου / ή στο παιχνίδι που παίζεις, που δεν υποστηρίζει η κάρτα γραφικών?
Σε ποιό παιχνίδι γίνεται/έγινε αυτό? Τί κάρτα γραφικών έχεις και τί ανάλυση στον υπολογιστή?
Κάτι τέτοιο έπαθε ένας φίλος - του χάλασε η κάρτα γραφικών του και προσωρινά του μετέφερα την οθόνη στην ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Δες αν η motherboard σου έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών.. και συνέδεσε την οθόνη εκεί προσωρινά αν υπάρχει..
Λογικά θα τα έχει κακαρώσει η κάρτα και δεν πιστεύω ότι είναι θέμα software/drivers - έτσι στο ξαφνικό..
@από πάνω - τι σχέση έχει αν είναι αυθεντικά τα windows???

Μια χαρα updates κανουν..barbarosa wrote:
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
---------
Zifnab wrote:Η κάρτα γραφικών σου η έχει ανεμιστηράκι? Ίσως έχει πιάσει σκόνη. Αν δεν έχει ανεμιστηράκι τότε ίσως υπάρχει θέμα με την θερμική πάστα και δεν πατάει σωστά στην GPU της κάρτας γραφικών.Kmaris wrote:δεν ειναι αυθεντικα.. φώναξα τεχνικό μου ειπε οτι ειναι απο υπερθερμανση της καρτας γραφικών και οταν ανοιγω παιχνιδια ανεβαζει στροφες και βγηνει για να μην καει..τι λετε για αυτο?
Παρόμοια φαινόμενα μπορεί να συμβούν με την ψύκτρα/ανεμιστηράκι του κεντρικού επεξεργαστή (CPU).
Δεν έχεις βάλει κάποιο πρόγραμμα για overclocking έτσι - μήπως ενεργοποίησες κάποια ανάλυση στον υπολιστή σου / ή στο παιχνίδι που παίζεις, που δεν υποστηρίζει η κάρτα γραφικών?
Σε ποιό παιχνίδι γίνεται/έγινε αυτό? Τί κάρτα γραφικών έχεις και τί ανάλυση στον υπολογιστή?
Κάτι τέτοιο έπαθε ένας φίλος - του χάλασε η κάρτα γραφικών του και προσωρινά του μετέφερα την οθόνη στην ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Δες αν η motherboard σου έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών.. και συνέδεσε την οθόνη εκεί προσωρινά αν υπάρχει..
Λογικά θα τα έχει κακαρώσει η κάρτα και δεν πιστεύω ότι είναι θέμα software/drivers - έτσι στο ξαφνικό..
@από πάνω - τι σχέση έχει αν είναι αυθεντικά τα windows???Αυτά τα λένε στο Πλαίσιο και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι..
Ο υπολογιστης μου εχει ανεμιστηρακι μονο απο τον Επεξεργαστη κανενα αλλο..τον χειμωνα αλλαξα μιτρική οπως ειπα και ετσι μου ειπε οτι το καλοκαιρι θα μου βαλει ανεμιστηρακια και τωρα που εβγαλε ζεστες χρειαστηκε..
Σκονη δεν εχει καθολου το φυσαω πολυ συχνα..(το εκανα και εχτες)
Στο lineage2.. το παιχνιδι το παιζω καιρο δεν εχω ενεργοποιήσει για ποιο καλα γραφικα..
NVIDIA GeForce 8300 εχω..
τωρα για την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών δεν ξερω να σου απαντίσω ;p
Last edited by Loner on Thu Jun 02, 2011 2:22 pm, edited 1 time in total.
Reason: double post
Reason: double post
Λογικά θα έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών και να πως μπορείς να το καταλάβεις. Κοίτα στο πίσω μέρος του κουτιού σου το βίσμα στο οποίο συνδέεται η οθόνη στην κάρτα γραφικών σου και ψάξε να δεις αν υπάρχει κι άλλο τέτοιο σε κάποιο άλλο σημείο. Το βίσμα λέγεται D-sub και είναι για 15 pins. Ε εκεί είναι η έξοδος της ενσωματωμένης κάρτας και εκεί πρέπει να συνδέσεις την οθόνη σου αν αυτή υπάρχει. Το πρόβλημα βέβαια είναι κάτι σχετικό μ αυτό που σου λέει ο μιχάλης οπότε μάλλον πρέπει σιγά σιγά να ψάξεις για καινούρια κάρτα γραφικών... Με λιγότερα από 50 ευρώ μην πω και λιγότερα από 30 μπορείς να βρεις καλύτερη από την 8300 

Τα δύο ανεμιστηράκια που θα βαλω λετε να μην κανουν δουλεια?(το ενα θα φυσάει πανω στην καρτα γραφικων..
- cypher
- Academic status: Alumnus/a
Το θέμα δεν ειναι μόνο η ποσότητα των ανεμιστήρων αλλα και η γενική ροη του αέρα στο κουτί. Το γενικό σκεπτικό που θες είναι να μπαίνει κρύος αέρας απο μπροστά και κάτω στο κουτί (για να ψύχει και δίσκους) και να φεύγει ο ζεστός απο πίσω και πάνω. Άν πάει έτσι η ροή δεν θα προλαβαίνει να συσσωρευτεί ζεστός αέρας γύρω απο την κάρτα γραφικών σου και θα είναι πιο χαλαρα τα πράγματα.Kmaris wrote:Τα δύο ανεμιστηράκια που θα βαλω λετε να μην κανουν δουλεια?(το ενα θα φυσάει πανω στην καρτα γραφικων..

- Zifnab
Μήπως απλά δεν είχε καλή θερμαπαγωγική παστα στην ψύκτρα της nvidia 8300 και υπερθερμένεται? Τελικά δεν κατάλαβα μπορείς να ανοίξεις τον υπολογιστή και να δεις θερμοκρασέις της κάρτας γραφικών με κάποιο σχετικό πρόγραμμα? rivatuner κτλ?? Δες όπως είπε και ο barbarosa αν έχεις ενσωματωμένη κάρτα γραφικών..Kmaris wrote:Τα δύο ανεμιστηράκια που θα βαλω λετε να μην κανουν δουλεια?(το ενα θα φυσάει πανω στην καρτα γραφικων..
-
Μήπως απλά έχει καεί ή καρτα; Γιατί μου κάνει εντύπωση ξαφνικά να φταίει η θερμοκρασία. Μπορείς να βάλεις το Riva Tuner να μας πεις τι θερμοκρασίες έχεις;
quoted for truthbarbarosa wrote:πρέπει σιγά σιγά να ψάξεις για καινούρια κάρτα γραφικών... Με λιγότερα από 50 ευρώ μην πω και λιγότερα από 30 μπορείς να βρεις καλύτερη από την 8300
- PatrickFTW
- Mbyte level
- Academic status: N>4
Βασικά μήπως θα έπρεπε πρώτα να δει στα συμβάντα τι error του έβγαλε στην μπλε οθόνη ? Μπορείς να το δεις στην Προβολή Συμβάντων
Oι άνθρωποι δεν πρέπει να φοβούνται τις κυβερνήσεις, οι κυβερνήσεις πρέπει να φοβούνται τους ανθρώπους...
Τώρα για την παστα που λες θα ρωτισω αυτον που μου τα φτιαχνει..Ο υπολογιστης ανοιγει κανονικα απλα μετα απο 30-40 λεπτα σβηνει..Ε οταν ανοιξε μπηκα στα BAIOS και ειδα θερμοκρασιες.Τωρα για την ενσωματωμένη καρτα εχει αλλα οταν εβαλα το καλωδιο της οθονης εκει και ανοιξα τον υπολογιστη δεν εμφανιστηκε τιποτα σαν να μην τον ανοιξα(ενω ο θόρυβος ακουγώταν..)Zifnab wrote: Μήπως απλά δεν είχε καλή θερμαπαγωγική παστα στην ψύκτρα της nvidia 8300 και υπερθερμένεται? Τελικά δεν κατάλαβα μπορείς να ανοίξεις τον υπολογιστή και να δεις θερμοκρασέις της κάρτας γραφικών με κάποιο σχετικό πρόγραμμα? rivatuner κτλ?? Δες όπως είπε και ο barbarosa αν έχεις ενσωματωμένη κάρτα γραφικών..
- Zifnab
Ναι λογικά η ενσωματομένη κάρτα γραφικών είναι απενεργοποιημένη από το BIOS. Οπότε το πιο πιθανό είναι να έχει καεί η κάρτα γραφικών ... Φαντάζομαι τώρα βλέπεις με πολύ μικρή ανάλυση και λίγα χρώματα σωστά?Kmaris wrote:Τώρα για την παστα που λες θα ρωτισω αυτον που μου τα φτιαχνει..Ο υπολογιστης ανοιγει κανονικα απλα μετα απο 30-40 λεπτα σβηνει..Ε οταν ανοιξε μπηκα στα BAIOS και ειδα θερμοκρασιες.Τωρα για την ενσωματωμένη καρτα εχει αλλα οταν εβαλα το καλωδιο της οθονης εκει και ανοιξα τον υπολογιστη δεν εμφανιστηκε τιποτα σαν να μην τον ανοιξα(ενω ο θόρυβος ακουγώταν..)Zifnab wrote: Μήπως απλά δεν είχε καλή θερμαπαγωγική παστα στην ψύκτρα της nvidia 8300 και υπερθερμένεται? Τελικά δεν κατάλαβα μπορείς να ανοίξεις τον υπολογιστή και να δεις θερμοκρασέις της κάρτας γραφικών με κάποιο σχετικό πρόγραμμα? rivatuner κτλ?? Δες όπως είπε και ο barbarosa αν έχεις ενσωματωμένη κάρτα γραφικών..
Zifnab wrote: Ναι λογικά η ενσωματομένη κάρτα γραφικών είναι απενεργοποιημένη από το BIOS. Οπότε το πιο πιθανό είναι να έχει καεί η κάρτα γραφικών ... Φαντάζομαι τώρα βλέπεις με πολύ μικρή ανάλυση και λίγα χρώματα σωστά?
Ανοιγω το πσ και ειναι κανονικα οπως παλια..μετα απο 40 λεπτα περιπου κλεινει και εχει χαλασμενα χρωματα γραφικα..το αφινω 20 λεπτα ανοιγω ΟΛΑ ΟΚ...
Edit:Παιδια μολις ηρθε τεχνικος μου ειπε εχει καεί η καρτα γραφικων τωρα μου εβαλε την ενσωματωμενη εχετε να μου προτεινετε καμια καρτα καλυτερη απο Nvidia GeForce 8500 ???80Ε και κάτω
- Zifnab
Πως γίνεται να έχει καεί και να ξεκινάει καλά και σε 40 λεπτά να χάνει τα χρώματα.. Δεν είναι θέμα υπερθέρμανσης???Kmaris wrote:Zifnab wrote: Ναι λογικά η ενσωματομένη κάρτα γραφικών είναι απενεργοποιημένη από το BIOS. Οπότε το πιο πιθανό είναι να έχει καεί η κάρτα γραφικών ... Φαντάζομαι τώρα βλέπεις με πολύ μικρή ανάλυση και λίγα χρώματα σωστά?
Ανοιγω το πσ και ειναι κανονικα οπως παλια..μετα απο 40 λεπτα περιπου κλεινει και εχει χαλασμενα χρωματα γραφικα..το αφινω 20 λεπτα ανοιγω ΟΛΑ ΟΚ...
Edit:Παιδια μολις ηρθε τεχνικος μου ειπε εχει καεί η καρτα γραφικων τωρα μου εβαλε την ενσωματωμενη εχετε να μου προτεινετε καμια καρτα καλυτερη απο Nvidia GeForce 8500 ???80Ε και κάτω
Εννοείς την 8500GT??
Εγώ στα 80 Ευρώ θα έπαιρνα αυτήν http://www.plaisio.gr/Computers/Hardwar ... D512D5.htm με μια γρήγορη ματιά..
-
εγώ θα κοίταγα κι αυτήν
Ναι αλλα την αλλη μερα που τον ανοιξα το πρωι δηλαδη ηταν κρυος δεν ανοιγε σωστα..οποτε...Zifnab wrote:Πως γίνεται να έχει καεί και να ξεκινάει καλά και σε 40 λεπτά να χάνει τα χρώματα.. Δεν είναι θέμα υπερθέρμανσης???Kmaris wrote:Zifnab wrote: Ναι λογικά η ενσωματομένη κάρτα γραφικών είναι απενεργοποιημένη από το BIOS. Οπότε το πιο πιθανό είναι να έχει καεί η κάρτα γραφικών ... Φαντάζομαι τώρα βλέπεις με πολύ μικρή ανάλυση και λίγα χρώματα σωστά?
Εννοείς την 8500GT??
Εγώ στα 80 Ευρώ θα έπαιρνα αυτήν http://www.plaisio.gr/Computers/Hardwar ... D512D5.htm με μια γρήγορη ματιά..
Ναι την Nvidia GeForce 8500GT
** Ευχαριστω και για τις δυο επιλογες σας αλλα εχω μια απορία και επειδη θελω να ειμαι σιγουρος..εγω στον υπολογιστη μου φοράω DDR3 RAM μήπως αυτες δεν κανουν επειδη στα χαρακτηριστικά του πλαισιο λεει DDR5 ή δεν παιζει ρόλο ταιριάζουν και στη μιτρική και σε ολα?
http://www.plaisio.gr/Computers/Hardwar ... E-HDMI.htm
Η γνώμη σας?
- Zifnab
Αυτή είναι GDDR και είναι η ταχύτητα/χρονισμός και η διάταξη της μνήμης γραφικών - δεν έχει σχέση με την κανονική RAM. Δες αν έχεις PCI-Express 2.0 16x και είσαι οκ..Kmaris wrote:
** Ευχαριστω και για τις δυο επιλογες σας αλλα εχω μια απορία και επειδη θελω να ειμαι σιγουρος..εγω στον υπολογιστη μου φοράω DDR3 RAM μήπως αυτες δεν κανουν επειδη στα χαρακτηριστικά του πλαισιο λεει DDR5 ή δεν παιζει ρόλο ταιριάζουν και στη μιτρική και σε ολα?
http://www.plaisio.gr/Computers/Hardwar ... E-HDMI.htm
Η γνώμη σας?
Όσο για την κάρτα αξίζει τα 10 παραπάνω ευρώ σε αυτήν που είπε ο Punisher πχ.. Αυτή που λες είναι λίγο πιο αργή και στη μνήμη και στον επεξεργαστή - και η συγκεκριμένη φαίνεται να είναι για PCI-Express 1.0.
Που να κοιτάξω για να καταλάβω οτι εχο PCI-Express 2.0 16x ?Zifnab wrote: Αυτή είναι GDDR και είναι η ταχύτητα/χρονισμός και η διάταξη της μνήμης γραφικών - δεν έχει σχέση με την κανονική RAM. Δες αν έχεις PCI-Express 2.0 16x και είσαι οκ..
Όσο για την κάρτα αξίζει τα 10 παραπάνω ευρώ σε αυτήν που είπε ο Punisher πχ.. Αυτή που λες είναι λίγο πιο αργή και στη μνήμη και στον επεξεργαστή - και η συγκεκριμένη φαίνεται να είναι για PCI-Express 1.0.
Δεν με πειράζουν τα 10 ευρώ διαφορά..Zifnab wrote: Όσο για την κάρτα αξίζει τα 10 παραπάνω ευρώ σε αυτήν που είπε ο Punisher πχ.. Αυτή που λες είναι λίγο πιο αργή και στη μνήμη και στον επεξεργαστή - και η συγκεκριμένη φαίνεται να είναι για PCI-Express 1.0.
Ευχαριστώ για την ώρα σας..