Óöõñéæåé ç ïèïíç :P

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
Post Reply
Tomahawk
Mbyte level
Mbyte level

Σφυριζει η οθονη :P

Post by Tomahawk » Thu Jun 23, 2005 5:56 pm

Παιδια εδω και καποιο καιρο εχει αρχισει να "σφυριζει" η οθονη!
Δεν εχω ιδεα ποιος ειναι ο λογος εκτος απο το οτι σιγουρα κατι δεν παει καλα.
Τη πιεζω λιγο στα πλαγια,λιγο απο μπροστα (οχι ακριβως απο την οθονη ομως) κτλ κτλ και σταματαει για λιγο.Μετα αντε παλι κ.ο.κ
Το περιεργο ειναι το εξης: Βλεπω το desktop που ειναι σε ποιο σκουρο χρωμα και δεν σφυριζει.Ανοιγω maximized παραθυρο explorer που ειναι full στο ασπρο και αρχιζει να σφυριζει.Το κανω minimize σταματαει.Maximize παλι (τον explorer παντα) αρχιζει παλι να σφυριζει κ.ο.κ.Αλλες φορες το αντιθετο.Σφυριζει στο desktop και σταματαει στο ασπρο του explorer.

Η οθονη ειναι 17 inches CRT Sony flat trinitron 3,5-4 ετων.
Ειναι το τελευταιο 1,5 ισως ,και παραπανω, χρονο σε σταθεροποιητη τασης.
Ειναι ανοιχτη ωρες οσο καθομαι μπροστα αλλα παντα παντα κλεινει βραδια και οταν λειπω κτλ κτλ.

Εχει κανενας τετοια εμπειρια ή τουλαχιστον καμια ιδεα τι παιζει?
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by Einherjar » Thu Jun 23, 2005 6:31 pm

έχει ενσωματωμένα ηχεία? δε θυμάμαι!
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
Tomahawk
Mbyte level
Mbyte level

Post by Tomahawk » Thu Jun 23, 2005 6:53 pm

Οχι δεν εχει.
Το μονο extra που εχει ειναι usb 1.1 hub αλλα σχεδον σιγουρα δεν παιζει αυτο μιας και δεν το χρησιμοποιω.Παντως το hub το εχω συνδεσει στο pc απλα δεν συνδεω συσκευες στις θυρες που εχει.
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Thu Jun 23, 2005 7:26 pm

Το ειχα και εγω αυτο το προβλημα.
Αν ανεβασεις τα ΗΖ της οθονης θα φτιαξει. Πηγαινε το στα 100 ας πουμε, η στα 85... Αναλογως που την εχεις τωρα...
Tomahawk
Mbyte level
Mbyte level

Post by Tomahawk » Thu Jun 23, 2005 9:34 pm

Hmmm πρεπει να δω και τα ορια της.Μην τα ξεπερασω.Εισαι σιγουρος για τη λυση αυτη? (καλα δεν θα σου παρω και το κεφαλι)

Στα 75 το εχω.
Κατσε να δω ποσα παιρνει.
vangos
Mbyte level
Mbyte level

Post by vangos » Thu Jun 23, 2005 10:18 pm

Το είχα πάθει και εγώ αυτό σε κάποια φάση που είχα ανεβάσει πολύ συχνότητα σάρωσης και ανάλυση. Προφανώς ζοριζόταν πολύ, γι' αυτό το έκανε. Αφού λες οτί όταν εμφανίζεις το desktop που είναι πιο σκούρο δεν το κάνει μάλλον και με σένα κάτι ανάλογο παίζει. Εγω κατέβασα λίγο την ανάλυση και υσήχασα.
Tomahawk
Mbyte level
Mbyte level

Post by Tomahawk » Thu Jun 23, 2005 11:32 pm

Ναι και εμενα πιο λογικο μου φαινεται το να χαμηλωσω την συχνοτητα αλλα δεν πειραζει,θα το δοκιμασω και ετσι να δω.Ελπιζω να μην της κανω ζημια.Ειναι και κατι αλλο ακομα που δεν θελω να λυσω.Οι ριμαδες οι drivers τις ati ειναι σχετικα παλιες ( 4.8 ) και σε καθε reboot (μπορει και χωρις reboot!!) αλλαζουν διαρκως την συχνοτητα.Μια μπαινω ειναι 75.Αλλη φορα 85.Σημερα ηταν 60.
Αλλα αντι αλλων.
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Fri Jun 24, 2005 1:06 am

Εμενα μου το κανει μονο στα 60ΗΖ και κατω...
Η Οθονη μου ειναι 19αρα χιτάτσι (το σκοτωσα :) ) και μολις πιασει τα 75 σταματαει να σφυριζει!!!
Κοιτα γενικως ρε παιδι μου, και κατα την προσωπικη μου αποψη δεν παιζει να καει με τη μια (αν δεν την βαλεις κατευθειαν στα 1600χ1200 με 120ΗΖ), αλλα και αν καει στη χειροτερη, παρε μια, ειναι τσαμπα τωρα. Αν το σφυριγμα μοιαζει με της δικης μου, δεν αντεχεται... παντως εμενα 2 χρονια τωρα μια χαρα δουλευει... 1024χ768 @ 120ΗΖ για να ξερετε...
Α! και αν το κατεβασεις απο το 75 που το εχεις, το 60 θα ειναι πολυ κουραστικο για το ματι. Δοκιμασε για 85 πρωτα, και μετα βλεπεις...

Εγω στα πειραματα, εβαλα τη δικη μου στα 1024χ768 με 200ΗΖ, και δεν επαθε τιποτα!!!! χαχαχα... (εννοειται οτι δεν εδειχνε τιποτα, ειχε παπαρωσει η οθονη μεχρι να επανελθει!! (με εσκειπ επανερχεται στην προτερη ρυθμιση! :-p )
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by HdkiLLeR » Fri Jun 24, 2005 11:52 am

Το σφύριγμα παιδιά την οθόνης (εάν αυτή είναι CRT) είναι και δεν είναι ανυσυχητικό. Μπορεί απλά να συντονίζεται το πυροβόλο με την πλάκα φθορίου οπότε εκεί δεν έχεις prob(εάν αυξομειώνεις το refresh rate και περνάει τοτε αυτό μάλλον είναι οπότε κατα πάσα πιθανότητα δεν θα έχεις θέμα) η να ξεφεύγει απο τα όρια κατά το horizontal ή το vertical retrace. Σε αυτή την περίπτωση δεν "περνάει" με αλλαγή του ρυθμού ανανέωσης αλλά με αλλαγή της ανάλυσης(η οθόνη θέλει calibration και service γιατί δεν μπορεί να ξανακάνει retrace σωστά - αυτό οδηγεί και σε ένα flicker/τρεμόπαιγμα βέβαια). Για την περίπτωση του Tomahawk μπορεί να είναι και θέμα θερμοκρασία του άσπρου. Εάν η οθόνη σου, σου δίνει την δυναότητα να αλλάξεις τους βαθμούς του άσπρου απο το menu της(πέρα απο το contrast) τότε δοκίμασε και αυτό.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Post Reply

Return to “Hardware”