Είμαι 19, αγανακτισμένος, αλλά στο Σύνταγμα δεν πάω
- zweistein
- Wow! Terabyte level
Re: Είμαι 19, αγανακτισμένος, αλλά στο Σύνταγμα δεν πάω
πολύ ενδιαφέρουσα αναφορά. και καθόλου άστοχη.

- nachos
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Suits for me. +1
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
- ja_the_invincible
- Wow! Terabyte level
- Academic status: N>4
++ και από μένα.Οι ίδιοι που κάποτε φωνάζανε 'Τσοβόλα δώστα όλα" τώρα γίνανε αγανακτισμένοι..Όπως τα λέει το άρθρο είναι δυστυχώς το είδα και από κοντά. 

f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
προς το τελος το καταστρεφει τελειως αλλα η αρχη του αρθρου ειναι αρκετα καλη 

- Clouseau
- Kilobyte level
Καλά τα λέει γενικά,αλλά αλήθεια οι «μνημονιακές» πανελλαδικές γιατί διαφέρουν απο τις προηγούμενες;
Που να δεί η «μνημονιακή» ανεργία τι ωραία που είναι.
Που να δεί η «μνημονιακή» ανεργία τι ωραία που είναι.
Exceptions, gotta catch 'em all!
ολοι γκρινιαζουν στις πανελλαδικες, παντα
ειδικα αμα δινουν δευτερη φορα
ειτε υπερβολικα ευκολα, ειτε υπερβολικα δυσκολα - δεν ξερω τι περιμενουν ακριβως
βασικη αληθεια για τις πανελλαδικες : αμα ειναι δυσκολες, θα ειναι για ολους οχι μονο για εναν
αρα πρακτικα ιδια αξια θα εχει το 15 στις δυσκολες με το 17 στις ευκολες, δεν καταλαβαινω γιατι φρικαρουν ολοι
ειδικα αμα δινουν δευτερη φορα
ειτε υπερβολικα ευκολα, ειτε υπερβολικα δυσκολα - δεν ξερω τι περιμενουν ακριβως
βασικη αληθεια για τις πανελλαδικες : αμα ειναι δυσκολες, θα ειναι για ολους οχι μονο για εναν
αρα πρακτικα ιδια αξια θα εχει το 15 στις δυσκολες με το 17 στις ευκολες, δεν καταλαβαινω γιατι φρικαρουν ολοι
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Ειναι το κομπλεξ και η υπερβολη του Ελληνα. Καθε χρονο ακουω οτι ηταν πιο δυσκολα απο περσυ. Σε λιγο θα δινουμε στη Βοστωνη μαζι με τους θετικους του MIT.
Αυτό ήταν καλό.Είδες τελικά που έχεις χιούμορ?ultimate_aektzis wrote: Σε λιγο θα δινουμε στη Βοστωνη μαζι με τους θετικους του MIT.
Mpomp is building an army.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ______☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. _ / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ______☻/︻╦╤─
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. _ / \
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
Το Σύνταγμα έχει πολλά καλά και πολλά κακά. Άμα κάτσει ο καθένας να τα απαριθμίσει δεν θα έπρεπε να κατεβαίνει κανείς. Σε πολλούς τη σπάει το "χέρι χέρι με τον Καρατζαφέρη" που λένε τα φασισταριά στην πάνω πλατεία ή η εκμετάλευση της κατάστασης από τις καντίνες αλλά αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι το...ελικόπτερο. Ο στόχος είναι να φύγει αεροπορικώς η κυβέρνηση, η Τρόικα και το ΔΝΤ. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση στις 15 θέλει και να μπει και να βγει στη βουλή για να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο και όχι να αποκλειστεί. Τους τσούζει αυτό το ενδεχόμενο όπως τους τσούζει και η πρόταση η ΓΕΝΟΠ να κατεβάσει τους διακόπτες της βουλής μεθαύριο. Προ αυτών των ενδεχομένων θα ειπωθούν πολλά διασπαστικά από "19 χρονους", Πρετεντέρηδες, Πορδοσάλτες...
Ναι δυστυχώς οι μαζώξεις στο Σύνταγμα δείχνουν ότι οδεύουν προς αποτυχία. Καταρχάς ποτέ δεν έχουν γίνει κίνημα. Για να γίνει κίνημα πρέπει οι συμμετέχοντες να έχουν κοινά αιτήματα και συνοχή. Δεν είναι το ίδιο ο αγανακτισμένος καρεκλοκένταυρος των 5 χιλιάδων ευρώ που παλιότερα έπαιρνε 7 χιλιάδες ευρώ και ο απολυμένος ναυτεργάτης που δούλευε σε άθλιες συνθήκες σαν το σκυλί χωρίς προστατευτικό εξοπλισμό για 1000 ευρώ.
Στο Σύνταγμα επίσης υπάρχουν όπως σωστά λεει και το παιδί ομάδες που κατεβαίνουν για το δικό τους όφελος. Είναι προφανές ότι αυτές οι ομάδες δεν έχουν σταθερή στάση ούτε εκράζουν πολιτικό και δημοκρατικό λόγο και έτσι δεν μπορούν να προσελκύσουν κόσμο.
Όταν βλέπεις χρυσαυγίτες και αναρχικούς να κάνουν ξαφνικά ειρηνική διαδήλωση κάπως σου χτυπάει.
Δεν μπορεί αυτοί που μαχαιρώνουν αθώους στο κέντρο να διαδηλώνουν ειρηνικά.
Δεν μπορεί αυτοί που καλούσαν τον κόσμο σε εξέγερση στην Κερατέα πριν λίγο καιρό, αυτοί που εύχονται θάνατο στους μπάτσους κι αυτοί που στις λαικές συνελεύσεις μιλάνε για αλληλέγγυες μάσκες χημικών που θα μοιραστούν από αλληλέγγυους φαρμακοποιούς κατά των κακών αστυνομικών όταν έρθει η ώρα να προσελκύσουν σοβαρό και πολιτικοποιημένο κόσμο να διαδηλώσει ειρηνικά έχοντας σοβαρά πολιτικά αιτήματα.
Επίσης καλή είναι η συνάθροιση πολύ κόσμου στο Σύνταγμα, να δούμε και κανα γκομενάκι, να φάμε και κανα βρώμικο αλλά κάποια στιγμή θα έπρεπε να αποφασίσουν και καμια απεργία να πιέσουν και καναν καπιτάλα δεν νομίζετε? Εκεί να πονέσει και λίγο. Αν όσοι πήγαν 2 Κυριακές πριν στο Σύνταγμα (πιστεύω πάνω από 150 χιλιάδες) έκαναν κι απεργία όλη την επόμενη βδομάδα θα πίεζαν πολύ περισσότερο την κατάσταση. Για να πιέσεις βέβαια για κάτι πρέπει να έχεις ένα αίτημα...
Ακόμα δεν έχει χαθεί βέβαια η κάθε ελπίδα και θα πρέπει να δούμε το τέλος αυτής της ιστορίας για να την κρίνουμε ολοκληρωμένα αλλά τα σημάδια δεν είναι ελπιδοφόρα.
Α και τέλος
Στο Σύνταγμα επίσης υπάρχουν όπως σωστά λεει και το παιδί ομάδες που κατεβαίνουν για το δικό τους όφελος. Είναι προφανές ότι αυτές οι ομάδες δεν έχουν σταθερή στάση ούτε εκράζουν πολιτικό και δημοκρατικό λόγο και έτσι δεν μπορούν να προσελκύσουν κόσμο.
Όταν βλέπεις χρυσαυγίτες και αναρχικούς να κάνουν ξαφνικά ειρηνική διαδήλωση κάπως σου χτυπάει.
Δεν μπορεί αυτοί που μαχαιρώνουν αθώους στο κέντρο να διαδηλώνουν ειρηνικά.
Δεν μπορεί αυτοί που καλούσαν τον κόσμο σε εξέγερση στην Κερατέα πριν λίγο καιρό, αυτοί που εύχονται θάνατο στους μπάτσους κι αυτοί που στις λαικές συνελεύσεις μιλάνε για αλληλέγγυες μάσκες χημικών που θα μοιραστούν από αλληλέγγυους φαρμακοποιούς κατά των κακών αστυνομικών όταν έρθει η ώρα να προσελκύσουν σοβαρό και πολιτικοποιημένο κόσμο να διαδηλώσει ειρηνικά έχοντας σοβαρά πολιτικά αιτήματα.
Επίσης καλή είναι η συνάθροιση πολύ κόσμου στο Σύνταγμα, να δούμε και κανα γκομενάκι, να φάμε και κανα βρώμικο αλλά κάποια στιγμή θα έπρεπε να αποφασίσουν και καμια απεργία να πιέσουν και καναν καπιτάλα δεν νομίζετε? Εκεί να πονέσει και λίγο. Αν όσοι πήγαν 2 Κυριακές πριν στο Σύνταγμα (πιστεύω πάνω από 150 χιλιάδες) έκαναν κι απεργία όλη την επόμενη βδομάδα θα πίεζαν πολύ περισσότερο την κατάσταση. Για να πιέσεις βέβαια για κάτι πρέπει να έχεις ένα αίτημα...
Ακόμα δεν έχει χαθεί βέβαια η κάθε ελπίδα και θα πρέπει να δούμε το τέλος αυτής της ιστορίας για να την κρίνουμε ολοκληρωμένα αλλά τα σημάδια δεν είναι ελπιδοφόρα.
Α και τέλος
quoted for truthΕιναι το κομπλεξ και η υπερβολη του Ελληνα. Καθε χρονο ακουω οτι ηταν πιο δυσκολα απο περσυ. Σε λιγο θα δινουμε στη Βοστωνη μαζι με τους θετικους του MIT.

@pascal
Υπαρχουν/Υπαρχουμε και αυτοι που δεν συμφωνουν με οτι γινεται στο συνταγμα χωρις να ειμαστε βαλτοι για τη διασπαση
εγω μιλαγα εναντια στο θεμα του συνταγματος απο την πρωτη μερα και θα συνεχιζω να μιλαω εναντια του , ακομα κι αν πετυχει (που δεν το πιστευω, αλλα λεμε τωρα)
ο στοχος Δεν ειναι να φυγει η κυβερνηση, ποτε δεν θα πρεπει να ειναι κατι τετοιο
προτιμας πραγματικα στη θεση του πασοκ μια νεα δημοκρατια με δυνατο λα.ο.ς; γιατι , μην κοροιδευομαστε, αυτο θα ερθει αμα πεσει το πασοκ μεσα στους επομενους μηνες
και μολις ερθει αυτο το πακετακι δεξιας/ακροδεξιας θα λενε ολοι να φυγει αεροπορικώς για να ερθει το πασοκ
και μετα παλι το αντιθετο κτλ κτλ
στοχος ειναι να δυναμωσουν οι καθαροτερες (εστω :λιγοτερο σαπιες) πολιτικες δυναμεις (η να βγουν νεες, πραγματικα νεες ομως οχι οπως το δυ.αρι ή η δη.συ) με μια αρκετα ισχυτεροτερη συμμετοχη του λαου(==μηδενικη αποχη επιτελους), οχι να γινει μια ακομα εναλλαγη πασοκ/νδ με τεραστια αποχη απο "αγανακτισμενους" απο τη αντιπροσωπευτικη δημοκρατια.
barbarosa 99%++
Υπαρχουν/Υπαρχουμε και αυτοι που δεν συμφωνουν με οτι γινεται στο συνταγμα χωρις να ειμαστε βαλτοι για τη διασπαση
εγω μιλαγα εναντια στο θεμα του συνταγματος απο την πρωτη μερα και θα συνεχιζω να μιλαω εναντια του , ακομα κι αν πετυχει (που δεν το πιστευω, αλλα λεμε τωρα)
ο στοχος Δεν ειναι να φυγει η κυβερνηση, ποτε δεν θα πρεπει να ειναι κατι τετοιο
προτιμας πραγματικα στη θεση του πασοκ μια νεα δημοκρατια με δυνατο λα.ο.ς; γιατι , μην κοροιδευομαστε, αυτο θα ερθει αμα πεσει το πασοκ μεσα στους επομενους μηνες
και μολις ερθει αυτο το πακετακι δεξιας/ακροδεξιας θα λενε ολοι να φυγει αεροπορικώς για να ερθει το πασοκ
και μετα παλι το αντιθετο κτλ κτλ
στοχος ειναι να δυναμωσουν οι καθαροτερες (εστω :λιγοτερο σαπιες) πολιτικες δυναμεις (η να βγουν νεες, πραγματικα νεες ομως οχι οπως το δυ.αρι ή η δη.συ) με μια αρκετα ισχυτεροτερη συμμετοχη του λαου(==μηδενικη αποχη επιτελους), οχι να γινει μια ακομα εναλλαγη πασοκ/νδ με τεραστια αποχη απο "αγανακτισμενους" απο τη αντιπροσωπευτικη δημοκρατια.
barbarosa 99%++
χαχαχαχαχαχαchriskin wrote: barbarosa 99%++
Ε βέβαια ήταν ποτέ δυνατόν να συμφωνήσεις εντελώς με κάποιον?

- proskopos
- Wow! Terabyte level
Η Γενοπ ΔΕΗ? Αυτοί που ανεβάζουν το τιμολόγιο συνεχώς και πληρώνουν μειωμένο? Θα αρχίσουμε να συμφωνούμε και με τέτοιους ανθρώπους?PASCAL wrote:Το Σύνταγμα έχει πολλά καλά και πολλά κακά. Άμα κάτσει ο καθένας να τα απαριθμίσει δεν θα έπρεπε να κατεβαίνει κανείς. Σε πολλούς τη σπάει το "χέρι χέρι με τον Καρατζαφέρη" που λένε τα φασισταριά στην πάνω πλατεία ή η εκμετάλευση της κατάστασης από τις καντίνες αλλά αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι το...ελικόπτερο. Ο στόχος είναι να φύγει αεροπορικώς η κυβέρνηση, η Τρόικα και το ΔΝΤ. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση στις 15 θέλει και να μπει και να βγει στη βουλή για να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο και όχι να αποκλειστεί. Τους τσούζει αυτό το ενδεχόμενο όπως τους τσούζει και η πρόταση η ΓΕΝΟΠ να κατεβάσει τους διακόπτες της βουλής μεθαύριο. Προ αυτών των ενδεχομένων θα ειπωθούν πολλά διασπαστικά από "19 χρονους", Πρετεντέρηδες, Πορδοσάλτες...
Ο 19χρονος έχει όνομα δεν είναι "19 χρονος".. Συμφωνώ σε αυτό που λες, στο νόημά του...
Αλλά δεν θα ήμουν στο πλευρό κανενός επιλεκτικά αγανακτισμένου γιατί έτσι μειώνεται η δική μου αγανάκτιση.
Στόχος μου επίσης δεν είναι να φύγει κανείς... Στόχος μου είναι να γίνει καλύτερη η ποιότητα ζωής μου... No matter what...
@ barbarosa
αμα μετρησει κανεις τις περιπτωσεις που συμφωνω (ειτε στελνοντας οτι συμφωνω αμα ειναι ωραια γραμμενο, ειτε απλα οταν δεν στελνω τιποτα) ειναι ακραια περισσοτερες απο αυτες που δεν συμφωνω.
απλα οταν συμφωνω συνηθως δεν εχω κατι νεο να πω και το θεμα ειναι αρκετα σοβαρο ωστε να ειναι περιεργο να στειλω απλα "++"
αμα μετρησει κανεις τις περιπτωσεις που συμφωνω (ειτε στελνοντας οτι συμφωνω αμα ειναι ωραια γραμμενο, ειτε απλα οταν δεν στελνω τιποτα) ειναι ακραια περισσοτερες απο αυτες που δεν συμφωνω.
απλα οταν συμφωνω συνηθως δεν εχω κατι νεο να πω και το θεμα ειναι αρκετα σοβαρο ωστε να ειναι περιεργο να στειλω απλα "++"
++
Τουλάχιστον οι μικροπωλητές βολεύτηκαν.
Τουλάχιστον οι μικροπωλητές βολεύτηκαν.
"Must float like lotus on river... and kill old lady!"
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
Κι αυτό για διαφωνία μετράειchriskin wrote:@ barbarosa

Μπορεί να μη συμφωνώ πλήρως πλέον με το χαρακτήρα των αγανακτισμένων, αλλά το ότι ο κόσμος είναι στις πλατείες μόνο καλό μου φαίνεται. Μπορούν να ξεπηδήσουν ωραία πράγματα από κει

Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
stoupeace wrote: Μπορούν να ξεπηδήσουν ωραία πράγματα από κει
δεν βλεπω να το κανουν ομως
μονο μουτζες, βρισιες και λαικιστικα "ολοι ιδιοι ειναι" βλεπω να ξεπηδανε
- iDriL..*
- Kilobyte level
@stoupeace ++stoupeace wrote:
Μπορεί να μη συμφωνώ πλήρως πλέον με το χαρακτήρα των αγανακτισμένων, αλλά το ότι ο κόσμος είναι στις πλατείες μόνο καλό μου φαίνεται. Μπορούν να ξεπηδήσουν ωραία πράγματα από κει
Ήδη την Τετάρτη έχει αποφασιστεί μαζική συγκέντρωση και ένωση με τους απεργούς από τη λαϊκή συνέλευση, και συζητούνται και οι επόμενες κινήσεις, απεργίες,συγκεντρώσεις κτλ. Το κίνημα δεν είναι απολιτίκ, θέτονται συνεχώς ζητήματα που αφορούν σε αλλαγές που είναι αναγκαίες στη φάση της κοινωνίας που βρισκόμαστε. Έχω συναντήσει αρκετό κόσμο στην πλατεία που ανήκει στις ομάδες που περιγράφει και το παιδί στο άρθρο, ναι έχουν κάνει λάθη,ναι ευθύνονται ως ένα μεγάλο βαθμό πολλοί απ αυτούς για το σημείο στο οποίο φτάσαμε,ναι μου προκαλούν μέχρι και αηδία μερικοί. Αλλά πιστεύω στο ότι μπορεί το σύστημα να αλλάξει και όσο περισσότεροι το συνειδητοποιήσουμε και μαζευτούμε για να το αλλάξουμε τόσο το καλύτερο.. Πιστεύω ότι αυτό που πάει να δημιουργηθεί δεν θα αφήσει όλους αυτούς να εκμεταλλευτούν ευκαιρίες και να το καταστρέψουν.Oυτοπικό αλλά worths the effort.
" now for wrath,now for ruin and a red nightfall.. " J.R.R.T.
Εμένα δεν μου λέει πολλά αυτή η κατάσταση στο Σύνταγμα. Με καλύπτει σχεδόν απόλυτα ο Μάνος Κανδεράκης. Δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο σκοπό. Ξεκίνησε αυθόρμητα αλλά δεν είχε κάποιο στόχο, απλά πάμε στις πλατείες να δείξουμε με την παρουσία μας ότι αντιτειθέμεθα στα νέα μέτρα. Ε, οκ, σιγά μην πτοήσει κάποιον πολιτικό κάτι τέτοιο. Μιλάμε κάναμε και γ@μ* τα κινήματα.
Από αυτούς που πάνε, οι πιο πολλοί πάνε για τον χαβαλέ και για να πείσουν τον εαυτό τους ότι "αντιστάθηκαν στο μνημόνιο", το 1/4 είναι πολιτικοποιημένοι και προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την συγκέντρωση προς όφελός τους, και το άλλο 1/4 είναι άνεργοι που δεν τους μένει να κάνουν κάτι άλλο (μωρέ τους μένει αλλά δεν τολμούν....)
Και όταν βαρεθεί ο κοσμάκης, γιατί στην Ελλάδα το έχουμε αυτό, βαριόμαστε και πάμε διακοπές, τότε θα δεις την κινηματάρα των αγανακτισμένων. Μιλάμε θα κάνουν τη μούρη κρέας σε όλους.

Από αυτούς που πάνε, οι πιο πολλοί πάνε για τον χαβαλέ και για να πείσουν τον εαυτό τους ότι "αντιστάθηκαν στο μνημόνιο", το 1/4 είναι πολιτικοποιημένοι και προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την συγκέντρωση προς όφελός τους, και το άλλο 1/4 είναι άνεργοι που δεν τους μένει να κάνουν κάτι άλλο (μωρέ τους μένει αλλά δεν τολμούν....)
Και όταν βαρεθεί ο κοσμάκης, γιατί στην Ελλάδα το έχουμε αυτό, βαριόμαστε και πάμε διακοπές, τότε θα δεις την κινηματάρα των αγανακτισμένων. Μιλάμε θα κάνουν τη μούρη κρέας σε όλους.
- photisd
- Mbyte level
+++++++nickpro wrote:Εμένα δεν μου λέει πολλά αυτή η κατάσταση στο Σύνταγμα. Με καλύπτει σχεδόν απόλυτα ο Μάνος Κανδεράκης. Δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο σκοπό. Ξεκίνησε αυθόρμητα αλλά δεν είχε κάποιο στόχο, απλά πάμε στις πλατείες να δείξουμε με την παρουσία μας ότι αντιτειθέμεθα στα νέα μέτρα. Ε, οκ, σιγά μην πτοήσει κάποιον πολιτικό κάτι τέτοιο. Μιλάμε κάναμε και γ@μ* τα κινήματα.![]()
...Τα μεγαλύτερα όνειρα δεν βγαίνουν ποτέ έξω απ' το κουτί. Χρειάζεται μεγάλο θάρρος για να τα βγάλεις στο φως, να τα κρατήσεις ψηλά και να δεις τον πραγματικό σου εαυτό να αντικατοπτρίζεται μέσα τους...