σωστός... αλλά είναι διαφορετικό το συναίσθημα την απόρριψης από την ίδια τη σχολή σου. Εσύ θα πας στο Harvard, σε ένα εντελώς άγνωστο περιβάλλον.... Αν σε είχαν απορρίψει από εκεί δεν θα σε ένοιαζε και τόσο, αφού δεν τους ήξερες, ούτε σε ήξεραν και από παλιά... Κατάλαβες τι θέλω να πω?Marauder wrote:στις αιτήσεις που έκανα εγώ στο εξωτερικό, ήμουν έτοιμος να μη με δεχτούν κάπου όπου θα δέχονταν π.χ. τον γιό του τάδε γερουσιαστή κλπ. Έ όπως και νάχει αυτό δεν συνέβη - αλλά και να συνέβενε τι θα έπρεπε να κάνω; Τι θα μπορούσα να κάνω; Απλά να κάνω πολλές αιτήσεις σε πολλά μερη, για να γίνω δεκτός κάπου που μου αρέσει. Έτσι και έκανα (the rest is history...)
Εξαιρετικά Σημαντική Ερώτηση - Για τους Επιτυχόντες στa Π.Σ.
- a_s
- Mbyte level
- Academic status: Alumnus/a
όλα στη ζωή είναι ένας κύκλος...
- rapadder
- Gbyte level
Ο μέσος μου όρος είναι μόλις 7.16. Αυτό είναι βλακεία γιατί είχα αναγνωρίσει 8 μαθήματα όταν μπήκα στην Πληροφορική και έχω περάσει μόνο 25 μαθήματα. Η δημοσίευση μάς πήρε περίπου 7-9 μέρες και ήταν εμπνευσμένη σε μεγάλο βαθμό από ένα άρθρο που βρήκαμε στο Internet και σε άλλο (δικτυακό) υλικό. Βέβαια συνολικά μας πήρε πολύ παραπάνω η όλη προσπάθεια, αλλά για δημοσίευση είναι λίγος χρόνος. Η Τζένη έκανε την πιο πολύ δουλειά. Επίσης το Φοιτητικό Συνέδριο του ΔΕΤ δεν είναι και ότι πιο σοβαρό για δημοσίευση.
Κιουντούζη έχω 5 και Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης έχω 6. Έχω 8.5 στη Διαχείριση Έργων Πληροφορικής (που ειναι έυκολο μάθημα) και χρώσταγα Τεχνολογία Λογισμικού. Δεν έχω πάρει άλλα μαθήματα της κατεύθυνσης. Αυτό σημαίνει ότι η σχετικότητα μου με τα Πληροφοριακά Συστηματα είναι πολύ περιορισμένη.
Όταν μπήκα για συνέντευξη έκατσα σε λάθος καρέκλα
και ήμουν νευρικός. Ο Γκρίτζαλης μου έκανε δύο φορές παρατήρηση να μην αγχώνομαι και ότι με ξέρουν και ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Μάλλον φόβόντουσταν να μην τους μείνω στα χέρια γιατί με ρωτάγανε μετά για την οικογένεια μου. Μεταξύ μας, επειδή πέρασα Πληροφορική και με την 3η, με ενδιαφέρει περισσότερο η Επιστήμη των Υπολογιστών. Μάλιστα θα δώσω τώρα Ειδικά Θέματα Αλγορίθμων για να πάρω σχετική κατεύθυνση. Απλά έκανα αίτηση μπάς και με πάρουν. Αν με ενδιέφεραν τόσο τα Πληροφοριακά Συστήματα θα έμενα στο ΔΕΤ.
Λυπάμαι εάν έχω γίνει λίγο μίζερος. Τώρα που διάβαζα το post του Marauder, χτύπησε το τηλέφωνο και με πήραν για συνέντευξη στο μεταπτυχιακό Οικονομική και Διοικητική των Τηλεπικοινωνιακών Δικτύων (Τετάρτη, 13:50). Αυτό είναι καλό σημάδι, δεν τους παίρνουν όλους για συνέντευξη. Ελπίζω τουλάχιστον να με πάρουν εκεί, έχω κάνει 1.5 κιλό φάκελο.
Κιουντούζη έχω 5 και Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης έχω 6. Έχω 8.5 στη Διαχείριση Έργων Πληροφορικής (που ειναι έυκολο μάθημα) και χρώσταγα Τεχνολογία Λογισμικού. Δεν έχω πάρει άλλα μαθήματα της κατεύθυνσης. Αυτό σημαίνει ότι η σχετικότητα μου με τα Πληροφοριακά Συστηματα είναι πολύ περιορισμένη.
Όταν μπήκα για συνέντευξη έκατσα σε λάθος καρέκλα

Λυπάμαι εάν έχω γίνει λίγο μίζερος. Τώρα που διάβαζα το post του Marauder, χτύπησε το τηλέφωνο και με πήραν για συνέντευξη στο μεταπτυχιακό Οικονομική και Διοικητική των Τηλεπικοινωνιακών Δικτύων (Τετάρτη, 13:50). Αυτό είναι καλό σημάδι, δεν τους παίρνουν όλους για συνέντευξη. Ελπίζω τουλάχιστον να με πάρουν εκεί, έχω κάνει 1.5 κιλό φάκελο.
Last edited by rapadder on Mon Jun 27, 2005 5:28 pm, edited 3 times in total.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
- Einherjar
- Venus Project Founder
Καλή επιτυχία rapadder! πάντως, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι σημαντικό να έχεις ολοκληρώσει την κατεύθυνση των ΠΣ για να σε πάρουν! όσα δηλαδή τμήματα άλλων πανεπιστημίων δεν έχουν τέτοια κατεύθυνση τι γίνεται? το αναφέρω γιατί φαίνεται να έχει δωθεί βαρύτητα από σένα στην κατεύθυνση.
εγώ ολοκληρώνω την κατεύθυνση της επιστήμης υπολογιστών και δεν έχω πάρει κανένα μάθημα από την άλλη κατεύθυνση. Με ενδιαφέρει όμως σε μεταπτυχιακό επίπεδο τα ΠΣ! δεν πιστεύω ότι πρέπει να φοράω παροπίδες (ή όπως γράφεται) και να εμμένω σε κάποιο τομέα. έχω διαπιστώσει την αναγκαιότητα πολλών μαθημάτων σχετικών με πληροφοριακά συστήματα, tα οποία όταν τα έκανα βαριόμουν και όταν ήρθε η ώρα της κρίσεως (δουλειά) υπήρχαν κενά (βλέπε UML, διαγράμματα ροής κλπ).
εγώ ολοκληρώνω την κατεύθυνση της επιστήμης υπολογιστών και δεν έχω πάρει κανένα μάθημα από την άλλη κατεύθυνση. Με ενδιαφέρει όμως σε μεταπτυχιακό επίπεδο τα ΠΣ! δεν πιστεύω ότι πρέπει να φοράω παροπίδες (ή όπως γράφεται) και να εμμένω σε κάποιο τομέα. έχω διαπιστώσει την αναγκαιότητα πολλών μαθημάτων σχετικών με πληροφοριακά συστήματα, tα οποία όταν τα έκανα βαριόμουν και όταν ήρθε η ώρα της κρίσεως (δουλειά) υπήρχαν κενά (βλέπε UML, διαγράμματα ροής κλπ).
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
- rapadder
- Gbyte level
Μάλιστα ο Γκρίτζαλης σε e-mail που μόλις έλαβα, επιβεβαιώνει τα παρακάτω:
ΥΓ-1. Αν έχεις και στο άλλο μεταπτυχιακό τόση έλλειψη αυτοελέγχου, όσο και στο δικό μας μεταπτυχιακό, δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα...
ΥΓ-2. Επίσης, πρέπει να εκφράζεσαι πολύ πιο συνεκτικά και περιεκτικά.
Που σημαίνει ότι με απέρριψαν κυρίως λόγω συνέντευξης
ΥΓ-1. Αν έχεις και στο άλλο μεταπτυχιακό τόση έλλειψη αυτοελέγχου, όσο και στο δικό μας μεταπτυχιακό, δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα...
ΥΓ-2. Επίσης, πρέπει να εκφράζεσαι πολύ πιο συνεκτικά και περιεκτικά.
Που σημαίνει ότι με απέρριψαν κυρίως λόγω συνέντευξης

Βρε Σταμάτη μη χαλιέσαι... Κανείς δε χάνεται... Και πόσο μάλλον εσύ που προσπαθείς τόσο πολύ!
ΚΑλή επιτυχία στο άλλο μεταπτυχιακό...
Ερώτηση: Ποιοί καθηγητές είναι στην επιτροπή, εκτός από τον κο Γκρίτζαλη που αναφέρθηκε??
ΚΑλή επιτυχία στο άλλο μεταπτυχιακό...
Ερώτηση: Ποιοί καθηγητές είναι στην επιτροπή, εκτός από τον κο Γκρίτζαλη που αναφέρθηκε??
Last edited by semika on Mon Jun 27, 2005 5:53 pm, edited 1 time in total.
- a_s
- Mbyte level
Πάντως πέρα από όλα αυτά, καλό θα ήταν να υπήρχε μαζί με τα αποτελέσματα και ένα excel που να δείχνει τους βαθμούς επιτυχίας κάθε υποψηφίου.
Αυτο το αναφέρω, δεδομένου ότι στην ιστοσελίδα γράφει ότι κριτήριο επιλογής είναι ο τελικός βαθμός που βγαίνει από συνέντευξη, βαθμό πτυχίου, συστατικές, κλπ.
Καλό θα ήταν δηλαδή να υπήρχε κάτι ανάλογο όπως βγάζει τα μόρια το Α.Σ.Ε.Π.
Αυτο το αναφέρω, δεδομένου ότι στην ιστοσελίδα γράφει ότι κριτήριο επιλογής είναι ο τελικός βαθμός που βγαίνει από συνέντευξη, βαθμό πτυχίου, συστατικές, κλπ.
Καλό θα ήταν δηλαδή να υπήρχε κάτι ανάλογο όπως βγάζει τα μόρια το Α.Σ.Ε.Π.
κ. Αποστολόπουλος, κ Μαλεύρης και κ Κωνσταντόπουλοςsemika wrote:Ερώτηση: Ποιοί καθηγητές είναι στην επιτροπή, εκτός από τον κο Γκρίτζαλη που αναφέρθηκε??
όλα στη ζωή είναι ένας κύκλος...
- ailouros
- Gbyte level
Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι τι τελικά μετράει.Η ειλικρίνεια ή να ακούσουν αυτό που θέλουν;
Διότι είναι λογικό κάποιος που ψάχνεται για μεταπτυχιακά στην Ελλάδα και δη στο Ο.Π.Α να έχει και στον νου του και άλλα μεταπτυχιακά και είναι ιδιαίτερα δύσκολο να το παίζεις ταγμένος σε κάποιο μεταπτυχιακό.
Διότι είναι λογικό κάποιος που ψάχνεται για μεταπτυχιακά στην Ελλάδα και δη στο Ο.Π.Α να έχει και στον νου του και άλλα μεταπτυχιακά και είναι ιδιαίτερα δύσκολο να το παίζεις ταγμένος σε κάποιο μεταπτυχιακό.
- ailouros
- Gbyte level
Μάλλον το πρόβλημα έχει να κάνει με τα αξιακά κριτήρια του καθενός.Απλά εγώ πιστεύω ότι σε συνεντεύξεις για μεταπτυχιακά (γιατί για δουλειά εννοείται κάνεις και το κορόιδο ,δεν μπορείς δηλαδή να πας στην ιντρακομ και να λες ότι οι πολυεθνικές ρουφαν το αίμα του κόσμου ακόμα και αν το πιστεύεις) αν θεωρούμε τα μεταπτυχιακά τμημα του Πανεπιστημίου και όχι της αγοράς ,πρέπει να λειτουργεί όχι με βάση τι "πρεπει " να πει κανείς αλλά βάση του τι πραγματικά πιστεύει.
- Einherjar
- Venus Project Founder
στα NP-complete προβλήματα όταν έχεις μια λύση, μπορείς να την επιβεβαιώσεις με πολυονυμική πολυπλοκότητα. το θέμα είναι όμως να βρεις μια λύση σε πεπερασμένο χρόνο. το βάρυνα, ε? οκ, το κόβωa_s wrote:Εσένα Νεκτάριε σε πήραν!! Άρα ξέρεις να μας πεις τη λύση!Einherjar wrote:αυτό ανήκει στα NP-complete προβλήματα. λύσε πρώτα το SAT και μετά εγώ θα σου πω τι μετράειΑυτό που δεν έχω καταλάβει είναι τι τελικά μετράει![]()

[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
γενική συμβουλή για όλες τις συνεντεύξεις: να είστε (είμαστε) ο εαυτός μας, δηλαδή ειλικρινείς!!!
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Einherjar wrote:στα NP-complete προβλήματα όταν έχεις μια λύση, μπορείς να την επιβεβαιώσεις με πολυονυμική πολυπλοκότητα. το θέμα είναι όμως να βρεις μια λύση σε πεπερασμένο χρόνο. το βάρυνα, ε? οκ, το κόβωa_s wrote:Εσένα Νεκτάριε σε πήραν!! Άρα ξέρεις να μας πεις τη λύση!Einherjar wrote:αυτό ανήκει στα NP-complete προβλήματα. λύσε πρώτα το SAT και μετά εγώ θα σου πω τι μετράει![]()
LOOOOL παρα πολυ σωστος :D:D:D
Μ@λ@κα σοβαρα ηταν οτι καλυτερο μπορουσες να πεις.
P.S συγνωμη αν εκτροχιαζω την κουβεντα :P
Πάντως κάτι που αφορά όλα τα παιδιά που δεν έγιναν δεκτά: μη σας παίρνει από κάτω - αλλοίμονο εάν τα κοινωνικά κριτήρια ήταν ίδια με τα κριτήρια μιας επιτροπής ενός μεταπτυχιακού. Δεν είναι τα σταθμά της ζωής αυτά. Πολλές φορές χρειάζεται να πέσουμε για να μάθουμε πως είναι το να ξανασηκωθούμε στα πόδια μας. Αυτό που μας διαχωρίζει είναι το να μαθαίνουμε να ξανασηκωνόμαστε.
Ο Φρέντυ Γερμανός όταν έδωσε πανελλήνιες πάτωσε και έκθεση πήρε κάτω από τη βάση. Και ήταν ο Φρέντυ Γερμανός - ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ έλληνας Ιστορικός Μυθιστοριογράφος.. Η ζωή έχει άλλα κριτήρια, η επιτυχία έχει άλλα κριτήρια, η πρόοδος έχει άλλα κριτήρια. Το θέμα είναι: Πάντα μπροστά! Το πάντα ψηλά αργά η γρήγορα θα έρθει αν υπάρχει υποδομή και ποιότητα.
Ο Φρέντυ Γερμανός όταν έδωσε πανελλήνιες πάτωσε και έκθεση πήρε κάτω από τη βάση. Και ήταν ο Φρέντυ Γερμανός - ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ έλληνας Ιστορικός Μυθιστοριογράφος.. Η ζωή έχει άλλα κριτήρια, η επιτυχία έχει άλλα κριτήρια, η πρόοδος έχει άλλα κριτήρια. Το θέμα είναι: Πάντα μπροστά! Το πάντα ψηλά αργά η γρήγορα θα έρθει αν υπάρχει υποδομή και ποιότητα.
- rapadder
- Gbyte level
Παράκληση σε όσους έχουν γίνει αποδεκτοί και στα δύο μεταπτυχιακά του τμήματος (ή άλλων τμημάτων) και έχουν αποφασίσει σε ποιό θα πάνε (ή τελοςπάντων να αποφασίσουν γρήγορα
), να ειδοποιήσουν τα υπόλοιπα ότι δεν θα παρακολουθήσουν. Είναι κρίμα να πάνε χαμένες οι θέσεις (άμα δεν πατήσουν τον Οκτώβρη δεν παίρνουν επιλαχόντες) και να μην γίνουν δεκτοί άλλοι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται (εχμ, εχμ...). Έτσι, στο Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου μας στο ά-έτος και μετά από ένα μήνα λειτουργίας είχε 17 άτομα (από 35 άτομα, χώρια οι επιλαχόντες...).

- AnINffected
- Gbyte level
Σε πήραν στο Μεταπτυχιακό Νεκτάριε;Συγχαρητήρια ρε!Εσένα Νεκτάριε σε πήραν!! Άρα ξέρεις να μας πεις τη λύση!

Ο Marauder έχει απόλυτο δίκιο.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!