Σύγχρονος Αμερικανικός Κινηματογράφος
- ttoppouzokypraios
- Kilobyte level
really sad end: Requiem for a dream
"I'm not smart enough to debate you
point to point but I have the feeling
that 60% of what you say is crap"
David Letterman
point to point but I have the feeling
that 60% of what you say is crap"
David Letterman
- Paralias
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Αυτές είναι οι εξαιρετικές περιπτώσεις που σας έλεγα.Αν αναλογιστείτε το μέγεθος των ταινιών που έχουν happy end σε σχέση με αυτές που έχουν sad end είναι ελάχιστο.
Πάντως και'γω αν τελικά άβλεπα μία ταινία που να νικούν επιτέλους οι κακοί (καθώς αυτή που αναφέρεις Marauder δεν την έχω δει) μου φαίνεται θα είχα ανάλογη αντίδραση (γιατί κουβαλάω και μία "Α" τρέλα)

Πάντως και'γω αν τελικά άβλεπα μία ταινία που να νικούν επιτέλους οι κακοί (καθώς αυτή που αναφέρεις Marauder δεν την έχω δει) μου φαίνεται θα είχα ανάλογη αντίδραση (γιατί κουβαλάω και μία "Α" τρέλα)

- AnINffected
- Gbyte level
Έχω και εγώ κάποιες υπ'οψην μου αλλά αμα αρχίζουμε να τις λέμε όλες δε θα υπάρχει surprise μετά!
(Μάλλον θα έχετε καταλάβει οτι έχω ένα μικρό κόλλημα με τις εκπλήξεις.)
(Μάλλον θα έχετε καταλάβει οτι έχω ένα μικρό κόλλημα με τις εκπλήξεις.)
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

Ada Lovelace

- semis19
- Gbyte level
Ναι, όντως! Αυτή ήταν και ταινιάρα αλλά εκεί το καλό με το κακό συγχέεται ... επίσης το madhouse έχει κακό τέλος, το seven, οι συνήθεις ύποπτοι, blow out (De Palma - J. Travolta), Braveheart, Gladiator, Προφητεία Ι είναι πολλές παιδιά! Βέβαια σαν αναλογία μπροστά στις καλές ...Marauder wrote:Sad end εχω δει και σε καλές καινούργιες.... "Ο ύποπτος της οδού Άρλινγκτον" π.χ... Ε εντάξει το επικότερο μπαμ στο τέλος....το είχα δει με φίλο 2α Λυκείου ο οποίος πορώθηκε που για πρώτη φορά νικήσαν οι κακοί και βγαίνονταςστην Πατησίων άρχισε να φωνάζει: "ΝΙΚΗΣΑΝ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΡΕΕΕΕΕΕ"...
"Make way for the bad guy.", Al Pacino, Playing Tony Montana in Scarface
"Elementary, my dear Watson.",The adventures of Sherlock Holmes
"A boy's best friend is his mother.", Antony Perkins, Psycho
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
- AnINffected
- Gbyte level
Ε ρε παιδιά φαγωθήκατε να λέτε ταινίες.
Θα σας πώ και εγώ μερικές τώρα.
Hero (Ο Ήρωας), Darkness (Απόλυτο Σκοτάδι), In the Mouth of Madness (Στο Στόμα της Τρέλλας-εκπληκτική ατμόσφαιρα), Η Γυναίκα του Αστροναύτη (δε θυμάμαι ξένο τίτλο), Η 25η ώρα (25th Hour), Fight Club, μια πρόσφατη ταινία σχετική με τη μυθολογία Κθούλου της οποίας το όνομα μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή, και...
μία ταινία που θα βγεί σύντομα στους κινηματογράφους (δε σας λέω, ζήλεια, ψώρα!)
Υ.Γ. Είχε το Prophecy 1 κακό τέλος;
(spoilers coming up)
----------------------------------------------------------------------------------
Στο τέλος του βιβλίου ο Φρόντο δε πέφτει με το Γκόλουμ από το γκρεμό .Το Γκόλουμ παραπατάει και πέφτει μόνο του και ο Φρόντο με το Σαμ ήταν κανονικά πάνω και τρέξαν να σωθούν.
Δεν εκτυλίχθηκε δηλαδή η σκηνή "ΠΙΑΣΕ ΜΕ, ΦΡΟΝΤΟ, ΓΕΡΑ!!!" που ήταν πολύ κλισέ στη ταινία.
Ο Σαμ δεν ήταν τόσο υπερήρωας όσο τον έδειξε στην ταινία.Για να σώσει το Φρόντο που τον είχαν αιχμάλωτο είχε φορέσει το Δακτυλίδι κανονικότατα και αν θυμάμαι καλά παραλίγο να σκοτωθούν μεχρι να του δώσει το Δακτυλίδι πίσω.
Επίσης την αράχνη την έδιωξε επειδή κατάφερε να τρυπώσει απο κάτω της που ήταν πιο ευάλωτη, και έβαλε στην πληγή της το Φώς του Εαρεντίλ.
Και γενικά οι ήρωες-με εξαίρεση το Γκάνταλφ που δεν ήταν άνθρωπος αλλά πνεύμα όπως και ο Σάουρον-δεν ήταν τόσο φοβεροί πολεμιστές, στο βιβλίο παρουσιάζονται πολύ πιο ρεαλιστικά.
Οι (τα;) Χόμπιτ γυρνώντας στο χωριό τους το βρίσκουν κατειλλημένο από τον Σάρουμαν (τον "κακό μάγο") ο οποίος προφανώς δεν είχε πεθάνει οταν πολιόρκησαν τον πύργο του.
Βέβαια το χωρίο το πήραν πίσω εύκολα διότι ο Σάρουμαν είχε χάσει τις δυνάμεις του, οπότε το "happy end" ισχύει, αλλά τουλάχιστον ήταν μία ανατροπή!
Πολλούς απογοήτευσε το τέλος αν και στην πραγματικότητα δεν ήταν τέλος γιατί ο Τόλκιν σκόπευε να συνεχίσει την ιστορία, αλλά τον πρόλαβε ο θάνατος.
Το βιβλίο Σιλμαρίλλιον του ίδιου συγγραφέα παρουσιάζει πιο τραγικές καταστάσεις.
Θα σας πώ και εγώ μερικές τώρα.

Hero (Ο Ήρωας), Darkness (Απόλυτο Σκοτάδι), In the Mouth of Madness (Στο Στόμα της Τρέλλας-εκπληκτική ατμόσφαιρα), Η Γυναίκα του Αστροναύτη (δε θυμάμαι ξένο τίτλο), Η 25η ώρα (25th Hour), Fight Club, μια πρόσφατη ταινία σχετική με τη μυθολογία Κθούλου της οποίας το όνομα μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή, και...
μία ταινία που θα βγεί σύντομα στους κινηματογράφους (δε σας λέω, ζήλεια, ψώρα!)
Υ.Γ. Είχε το Prophecy 1 κακό τέλος;

A με την ευκαιρία να επισημάνω μερικές διαφορές με το βιβλίοΠ.χ ο Άρχοντας δεν θα ηταν πιο ενδιαφέρων αν ο φρόντο (και ειδικά ο ΣΑΜ!!!) καιγόταν σε καυτή λάβα και ο Σόρον αποκτούσε μορφή; Η ταινία θα ήταν σα μια αρχαιοελληνική τραγωδία
(spoilers coming up)
----------------------------------------------------------------------------------
Στο τέλος του βιβλίου ο Φρόντο δε πέφτει με το Γκόλουμ από το γκρεμό .Το Γκόλουμ παραπατάει και πέφτει μόνο του και ο Φρόντο με το Σαμ ήταν κανονικά πάνω και τρέξαν να σωθούν.
Δεν εκτυλίχθηκε δηλαδή η σκηνή "ΠΙΑΣΕ ΜΕ, ΦΡΟΝΤΟ, ΓΕΡΑ!!!" που ήταν πολύ κλισέ στη ταινία.
Ο Σαμ δεν ήταν τόσο υπερήρωας όσο τον έδειξε στην ταινία.Για να σώσει το Φρόντο που τον είχαν αιχμάλωτο είχε φορέσει το Δακτυλίδι κανονικότατα και αν θυμάμαι καλά παραλίγο να σκοτωθούν μεχρι να του δώσει το Δακτυλίδι πίσω.
Επίσης την αράχνη την έδιωξε επειδή κατάφερε να τρυπώσει απο κάτω της που ήταν πιο ευάλωτη, και έβαλε στην πληγή της το Φώς του Εαρεντίλ.
Και γενικά οι ήρωες-με εξαίρεση το Γκάνταλφ που δεν ήταν άνθρωπος αλλά πνεύμα όπως και ο Σάουρον-δεν ήταν τόσο φοβεροί πολεμιστές, στο βιβλίο παρουσιάζονται πολύ πιο ρεαλιστικά.
Οι (τα;) Χόμπιτ γυρνώντας στο χωριό τους το βρίσκουν κατειλλημένο από τον Σάρουμαν (τον "κακό μάγο") ο οποίος προφανώς δεν είχε πεθάνει οταν πολιόρκησαν τον πύργο του.
Βέβαια το χωρίο το πήραν πίσω εύκολα διότι ο Σάρουμαν είχε χάσει τις δυνάμεις του, οπότε το "happy end" ισχύει, αλλά τουλάχιστον ήταν μία ανατροπή!
Πολλούς απογοήτευσε το τέλος αν και στην πραγματικότητα δεν ήταν τέλος γιατί ο Τόλκιν σκόπευε να συνεχίσει την ιστορία, αλλά τον πρόλαβε ο θάνατος.
Το βιβλίο Σιλμαρίλλιον του ίδιου συγγραφέα παρουσιάζει πιο τραγικές καταστάσεις.
Last edited by AnINffected on Tue Jun 28, 2005 10:56 pm, edited 2 times in total.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Ada Lovelace

- semis19
- Gbyte level
Εεε δεν το λες και καλό το παιδί ζει κανονικά με το σατανά μέσα του!AnINffected wrote:Υ.Γ. Είχε το Prophecy 1 κακό τέλος;![]()

Εξαρτάται πως το βλέπεις!

- AnINffected
- Gbyte level
Άαα, εσύ μιλάς για το Omen 1
Συγνώμη, μπέρδεψα ελληνικό/ξένο τίτλο.
Ναί, αλλά συνολικά η τριλογία έχει happy end (όσο χάπι μπορεί να είναι μετά από τόσους θανάτους)
Παρεπιπτόντως το Prophecy 1 (ελλ. Οι Άγγελοι του Σκότους) στο οποίο αναφέρθηκα προηγουμένως αναφέρεται σε πολέμους μεταξύ "φωτεινών" και έκπτωτων αγγέλων και έχει αίσιο τέλος.
Συγνώμη, μπέρδεψα ελληνικό/ξένο τίτλο.
Ναί, αλλά συνολικά η τριλογία έχει happy end (όσο χάπι μπορεί να είναι μετά από τόσους θανάτους)

Παρεπιπτόντως το Prophecy 1 (ελλ. Οι Άγγελοι του Σκότους) στο οποίο αναφέρθηκα προηγουμένως αναφέρεται σε πολέμους μεταξύ "φωτεινών" και έκπτωτων αγγέλων και έχει αίσιο τέλος.

Ada Lovelace

Ada Lovelace

- semis19
- Gbyte level
Και το omen II έχει άσχημο τέλος ... εεε στο 3ο για αλλαγή βάλλανε happy end της πλάκας!
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
τι λεπτομέρεια πήγες κ πρόσεξες??!!???
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Επίσης όταν κάποιος πάρει ένα τηλ από το κινητό του,αμέσως μόλις πληκτρολογήσει τον αριθμό έχει γίνει η σύνδεση,ο συνομιλητής ήταν πάνω από το τηλέφωνο και το σηκώνει στο καπάκι και ξεκινάνε αμέσως να μιλάνε.Φοβερές ταχύητες στην Αμερική 
Και όταν υπάρχει μία βόμβα έτοιμη να εκραγεί και θέλει π.χ. 20" για να σκάσει εκείνη την ώρα που ο "καλός" είναι από πάνω της και θα προσπαθήσει να την απενεργοποιήσει σκάει ο "κακός" και δίνουν μία μάχη που χαλαρά κρατάει κανά 2λεπτο,αλλά μετά (και φυσικά αφού νικήσει ο καλός) θα έχουν μείνει και 5" για να μπορέσει να την απενεργοποιήσει.

Και όταν υπάρχει μία βόμβα έτοιμη να εκραγεί και θέλει π.χ. 20" για να σκάσει εκείνη την ώρα που ο "καλός" είναι από πάνω της και θα προσπαθήσει να την απενεργοποιήσει σκάει ο "κακός" και δίνουν μία μάχη που χαλαρά κρατάει κανά 2λεπτο,αλλά μετά (και φυσικά αφού νικήσει ο καλός) θα έχουν μείνει και 5" για να μπορέσει να την απενεργοποιήσει.
- semis19
- Gbyte level
Πάρτε κάποια μπόνους!!!
Ο αρχηγός της αστυνομίας δίνει πάντα 48 ώρες προθεσμία.
Μπορείς να προσγειώσεις ένα τζάμπο αρκεί να σου μιλά κάποιος απο κάτω.
Το σύστημα εξαερισμού είναι καλή κρυψώνα και σε πάει όπου θές.
Πάντοτε υπάρχει χώρος να παρκάρεις εκεί που πάς.
Όλοι όσοι ξυπνούν απο εφιάλτη είναι υδρωμένοι.
Τα κραγιόν και τα μέικ απ παραμένουν ακόμη και σε κατάδυση για ψαροντούφεκο.
Δεν έχει σημασία με πόσους θα τα βάλεις έτσι κι αλλιώς οι αντίπαλοι έρχονται ένας ένας.
Όλα τα αυτοκίνητα που τρακάρουν εκρύγνηνται και τυλίγονται στις φλόγες.
Όλες οι κλειδαριές ανοίγουν με μια πιστωτική εκτός αν το σπίτι καίγεται και υπάρχει ένα παιδί μέσα.
Είναι πολύ πιθανό να γλυτώσεις απο μία μάχη αρκεί να μην πείς πως πεθύμησες την οικογένεια σου.
Τα βράδια οι κουζίνες δεν έχουν φώς, γιατί του ψυγείου είναι αρκετό.
Τα εξάσφαιρα πιστόλια πολλές φορές ρίχνουν έως και 75 σφαίρες με ένα γέμισμα.
Όλοι οι αστυνομικοί ντετέκτιβ συχνάζουν σε στρυπτιζάδικα.
Όσο ξύλο και αν φάς ακόμη κι αν σε σαπίσουν στις γροθιές θα την γλυτώσεις με λίγο αίμα από το στόμα.
Αν περνάμε μέσα απο μια πόλη, σίγουρα θα πέσουμε πάνω σε κάποια παρέλαση.
Ο πύργος του Αιφελ στο Παρίσι, φαίνεται απο οποιδήποτε παράθυρο της πόλης.
Ακόμη και μιλώντας Αγγλικά, πάντα μπορείς να περάσεις σαν Γερμανός Αξιωματικός.
Η μάνα πάντα μαγειρεύει αυγά και μπέικον το πρωί για την φαμίλια, άσχετα αν ποτέ δεν έχουν τον χρόνο να καθήσουν και να φάνε.
Ένα και μόνο σπίρτο είναι ικανό να φωτίσει μια ολόκληρη σπηλιά.
Ακόμη κι αν οδηγείς σε δρόμο ευθύ, το τιμόνι θα το στρίβεις πότε λίγο αριστερά, πότε λίγο δεξιά.
Δεν έχει σημασία με πόσους θα τα βάλεις αφού έτσι κι αλλιώς οι αντίπαλοι έρχονται ένας ένας.
υγ: Συγγνώμη για duplicates!!!
Ο αρχηγός της αστυνομίας δίνει πάντα 48 ώρες προθεσμία.
Μπορείς να προσγειώσεις ένα τζάμπο αρκεί να σου μιλά κάποιος απο κάτω.
Το σύστημα εξαερισμού είναι καλή κρυψώνα και σε πάει όπου θές.
Πάντοτε υπάρχει χώρος να παρκάρεις εκεί που πάς.
Όλοι όσοι ξυπνούν απο εφιάλτη είναι υδρωμένοι.
Τα κραγιόν και τα μέικ απ παραμένουν ακόμη και σε κατάδυση για ψαροντούφεκο.
Δεν έχει σημασία με πόσους θα τα βάλεις έτσι κι αλλιώς οι αντίπαλοι έρχονται ένας ένας.
Όλα τα αυτοκίνητα που τρακάρουν εκρύγνηνται και τυλίγονται στις φλόγες.
Όλες οι κλειδαριές ανοίγουν με μια πιστωτική εκτός αν το σπίτι καίγεται και υπάρχει ένα παιδί μέσα.
Είναι πολύ πιθανό να γλυτώσεις απο μία μάχη αρκεί να μην πείς πως πεθύμησες την οικογένεια σου.
Τα βράδια οι κουζίνες δεν έχουν φώς, γιατί του ψυγείου είναι αρκετό.
Τα εξάσφαιρα πιστόλια πολλές φορές ρίχνουν έως και 75 σφαίρες με ένα γέμισμα.
Όλοι οι αστυνομικοί ντετέκτιβ συχνάζουν σε στρυπτιζάδικα.
Όσο ξύλο και αν φάς ακόμη κι αν σε σαπίσουν στις γροθιές θα την γλυτώσεις με λίγο αίμα από το στόμα.
Αν περνάμε μέσα απο μια πόλη, σίγουρα θα πέσουμε πάνω σε κάποια παρέλαση.
Ο πύργος του Αιφελ στο Παρίσι, φαίνεται απο οποιδήποτε παράθυρο της πόλης.
Ακόμη και μιλώντας Αγγλικά, πάντα μπορείς να περάσεις σαν Γερμανός Αξιωματικός.
Η μάνα πάντα μαγειρεύει αυγά και μπέικον το πρωί για την φαμίλια, άσχετα αν ποτέ δεν έχουν τον χρόνο να καθήσουν και να φάνε.
Ένα και μόνο σπίρτο είναι ικανό να φωτίσει μια ολόκληρη σπηλιά.
Ακόμη κι αν οδηγείς σε δρόμο ευθύ, το τιμόνι θα το στρίβεις πότε λίγο αριστερά, πότε λίγο δεξιά.
Δεν έχει σημασία με πόσους θα τα βάλεις αφού έτσι κι αλλιώς οι αντίπαλοι έρχονται ένας ένας.
υγ: Συγγνώμη για duplicates!!!
- Fairy
- Gbyte level

Σύνηθες σενάριο: Αγόρι βγαίνει έξω με κορίτσι ασχημόπαπο προς χάριν ενός στοιχήματος. Το αγόρι καταλαβαίνει πως το κορίτσι έχει τέλεια προσωπικότητα και το ερωτεύεται. Το κορίτσι βγάζει τα γυαλιά του και αφήνει κάτω τα μαλλιά για να αποκαλυφθεί πως είναι όμορφη. Το κορίτσι μαθαίνει για το στοίχημα και παρατάει το αγόρι. Το αγόρι κάνει τα πάντα για να την πείσει ότι τα συναισθήματά του είναι αληθινά. Το αγόρι κερδίζει το κορίτσι πίσω.
Όταν στην ταινία εμφανίζεται ένα παιδάκι να παίζει βιντεοπαιχνίδια, αυτά παράγουν ήχους PacMan ή άλλου παιχνιδιού των 80s, άσχετα με το πόσο πρόσφατη είναι η ταινία ή η κονσόλα.
Τα κομπιούτερ είναι όλα συμβατά και εκτελούν σχεδόν αμέσως downloads, φορτώματα αρχείων και επεξεργασίες.
Αν κάποια γυναίκα κάνει εμετό, έιναι σίγουρα έγγυος.
Στις ιστορικές ταινίες οι Αμερικανοί ή η Αμερικανική κυβέρνηση αντικαθιστούν κάθε άλλη εθνικότητα, ανεξάρτητα από την ιστορική αλήθεια (βλέπε U-571).
Τα αεροπλάνα στα οποία επιβιβάζονται καλόγριες πάντα συντρίβονται. Ηθικό δίδαγμα: Αποφεύγετε τα αεροπλάνα με καλόγριες!
Όταν ένας άντρας ντύνεται γυναίκα, όσο άθλιος κι αν δείχνει, πάντα κάποιος τον ερωτεύεται.
Όταν ο ήρωας γδύνεται από τη μέση και πάνω γίνεται άτρωτος.
Τα ασανσέρ πάντα περιμένουν τον ήρωα έτοιμα στον όροφο, εκτός κι αν κάποιος τον κυνηγά, οπότε δεν έρχονται με τίποτα.
Επίσης αν ο καλός/κακός πάρει ασανσέρ, ο κακός/καλός θα φτάσει γρηγορότερα από τις σκάλες ακόμη κι αν μιλάμε για είκοσι πατώματα διαδρομή.
Κανείς δεν χρειάζεται να ψάξει κάποιο τηλέφωνο. Τα ξέρουν όλα απ' έξω.
Οι θανατηφόρες ασθένειες ξεκινούν με ένα αθώο βηχαλάκι.
Be sure to leave your important tapes, such as the one labelled "Incriminating evidence against Senator Smith showing him taking $24million in bribes and then fondling the drug lord's daughter" or your computer floppy disks labelled "All the nuclear launch codes are on here" where they can be easily found.
Στις ξιφομαχίες:
- Κάποια στιγμή οι αντίπαλοι θα διασταυρώσουν τα σπαθιά τους στο ύψος του προσώπου, θα ακινητοποιήσουν ο ένας τον άλλο και θα ανταλλάξουν σαρκαστικά σχόλια, με τον ήρωα να κάνει φυσικά το τελευταίο.
- Κάποια στιγμή ο ήρωας θα σκαρφαλώσει πάνω σε ένα τραπέζι, πάγκο κτλ πάνω από το επίπεδο του αντιπάλου του. Ο τελευταίος θα σημαδέψει τα πόδια του ήρωα, ο οποίος θα αποφύγει το χτύπημα με ένα σάλτο πάνω από τη λεπίδα του αντιπάλου.
- Συνήθως στις μονομαχίες οι δύο αντίπαλοι βγαίνουν για λίγο από το οπτικό μας πεδίο, ενώ εμείς παρακολουθουμε τις σκιές τους να μάχονται.
- Αν ο ήρωας τραυματιστεί: Είτε πάλευει με το άλλο χέρι με την ίδια ευκολία, είτε αμύνεται με κάποιο αντικείμενο όπως αλυσίδα ή κηροπήγιο, είτε επεμβαίνει και σώζει τον ήρωα το κορίτσι ή ο κολλητός του ήρωα.
- Αν υπάρχουν σκάλες, ο ήρωας θα αναγκαστεί να τις ανέβει με την πλάτη και στο τέλος θα το σκάσει αφού κρεμαστεί από ταπισερί, πολυέλαιο, σκοινί κτλ.
Κανείς δεν βγαίνει από το σπίτι του όταν υπάρχει μέσα κίνδυνος, πχ δολοφόνοι ή φαντάσματα.
Όσοι πυροβολούνται δεν υποφέρουν μετά από σοκ.
Αν κάποιος είναι ετοιμοθάνατος έχει το χρόνο να πει ό,τι ανοησία του κατέβει εκτός από το πιο σημαντικό: ποιος ήταν ο δολοφόνος.
Η καλύτερη μέθοδος να κάνεις ανάνηψη σε κάποιον του οποίου η καρδιά σταμάτησε, αφού εννοείται παλέψεις για ώρα με CPR ή ηλεκτροσόκ, είναι να του φωνάξεις κάτι σαν αυτο:
"Ποτέ δεν παραιτήθηκες από κάτι στη ζωή σου, τώρα πάλεψε! Πάλεψε! ΠΑΑΑΛΕΨΕ!" ή
"Δεν μπορείς να μου το κάνεις αυτό! Σ' αγαπάω, γαμώτο!"
ΥΓ. Από πότε ο Γκάνταλφ ήταν πνεύμα; Δεν άνηκε βέβαια στη φυλή των ανθρώπων, αλλά στη φυλή Ainur (The Holy Ones), στο τάγμα των Μάγων που είχαν σταλεί για τη διατήρηση της ισορροπίας και της τάξης της Μέσης Γης. Check this out!AnINffected wrote:Και γενικά οι ήρωες-με εξαίρεση το Γκάνταλφ που δεν ήταν άνθρωπος αλλά πνεύμα όπως και ο Σάουρον-δεν ήταν τόσο φοβεροί πολεμιστές, στο βιβλίο παρουσιάζονται πολύ πιο ρεαλιστικά.

(Στα υπόλοιπα συμφωνώ, no offence.)
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."