enum21 wrote:
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
enum21 wrote:
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
ωραίος.. μόνο να προσθέσω μια μικρή λεπτομέρεια. Το φρέσκο γιαουρτάκι θα κοστίσει 1,5 με 2 € (και στα 2 το 1 δώροAmmarkoV wrote:clopyrighted :
Όταν τρώει ένα ΦΡΕΣΚΟ γιαούρτι ένας βουλευτής είναι επίθεση κατά της Δημοκρατίας. Όταν ψεκάζονται 100.000 Ελληνες με ΛΗΓΜΕΝΑ χημικά είναι απλά Τετάρτη.
http://www.akous.gr/post.asp?uid=3463Το γραφείο τύπου της αντιπροεδρίας διαψεύδει το περιστατικό
Αρπαξαν τα ψάρια του Πάγκαλου σε ταβέρνα στον Πειραιά;
4 | ΙΟΥΛ | 2011
Η ιστορία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και στον τύπο της Δευτέρας θέλει τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης πρωταγωνιστή σε μια ακόμη ιστορία στον απόηχο του "Μαζί τα φάγαμε".
Το περιστατικό φέρεται να συνέβη σε ταβέρνα του Πειραιά, όπου ο Θεόδωρος Πάγκαλος πήγε για φαγητό με παρέα φίλων.
Η παρέα του αντιπροέδρου παρήγγειλε φρέσκα ψάρια.
Μετά από λίγη ώρα ο σερβιτόρος εναπόθεσε στο τραπέζι τη μεγάλη πιατέλα με τα ψάρια.
Ξαφνικά, από το διπλανό τραπέζι σηκώθηκε ένας καλοντυμένος 35αρης και πήγε στο τραπέζι του Θεόδωρου Πάγκαλου.
«Συγγνώμη, εσείς δεν είστε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, ο κύριος Πάγκαλος;» τον ρώτησε.
Ο αντιπρόεδρος απάντησε ένα ξερό "ναι".
«Κύριε Πάγκαλε να σας θυμίσω ότι είπατε "μαζί τα φάγαμε"» συνέχισε ο κύριος και ο αντιπρόεδρος άρχισε να καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά.
«Μην ξαναγυρνάμε στα ίδια» του είπε.
«Όχι κύριε Πάγκαλε, δίκιο έχετε, μαζί τα φάγαμε και μαζί θα τα φάμε! Μου επιτρέπετε σας παρακαλώ να πάρω την πιατέλα σας;» και χωρίς δεύτερη σκέψη πήρε την πιατέλα με τα ψάρια και την πήγε στην παρέα του για να τα φάνε.
Σε κατηγορηματική διάψευση του επεισοδίου προχώρησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, κάνοντας λόγο για "είδηση" που διαχύθηκε από το σύστημα παραπληροφόρησης της ΝΔ.
akous.gr web radios
Ουφ, ανακουφίστηκα, η Εκκλησία θα συνεχίσει να στεκεται πλάι μαςΔιέψευσε ο υπ. Οικονομικών τις φήμες για περικοπές μισθών στους κληρικούς, κατά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο. Μίλησε για συμβατική υποχρέωση της πολιτείας να διατηρήσει στο ίδιο επίπεδο τους μισθούς. Ικανοποίηση της εκκλησίας
Συμβατική υποχρέωση της Πολιτείας χαρακτήρισε την μισθοδοσία του ιερού κλήρου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της συναντήσεως του σήμερα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τα μέλη της ΔΙΣ.
Φέρεται μάλιστα να είπε ότι το ζήτημα είναι ηθικό και πως από ένα τέτοιο ενδεχόμενο το ποσό που θα εξοικονομούσε το Κράτος δεν θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό.
Με τον τρόπο αυτό, όπως αναφέρουν συνοδικές πηγές, ο υπουργός θέλησε να καθησυχάσει τους ιερείς από τις πληροφορίες που ήθελαν την Κυβέρνηση να σχεδιάζει περικοπές ή ακόμα και τη διακοπή της μισθοδοσίας τους από το Κράτος.
"Η Εκκλησία συμβάλει ήδη αποφασιστικά και είναι έτοιμη να συμβάλει ακόμη περισσότερο στην αντιμετώπιση και την υπέρβαση της κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική είναι και κοινωνική είναι και ηθική. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την εθνική μας ενότητα και την κοινωνική μας συνοχή άρα και ο λόγος και η πράξη της Εκκλησίας είναι καθοριστικής σημασίας.
Χάρη στην πρωτοβουλία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος είχα σήμερα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον ίδιο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, να ανταλλάξουμε απόψεις.
Απόψεις πρακτικές. Είχα την ευκαιρία να δώσω απαντήσεις σε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα και νομίζω ότι διαμορφώθηκε ένα κλίμα συναντίληψης και συστράτευσης". δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως και υπουργός Οικονομικών αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης με τον Αρχιεπίσκοπο και τη ΔΙΣ.
"Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος και πάρα πολύ ευτυχής γιατί και μετά από τη συνάντηση αυτή μπορούμε να κάνουμε πολύ συγκεκριμένα πρακτικά θέματα που θα ανακουφίσουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και θα στείλουν ένα μήνυμα σε όλη την ελληνική κοινωνία αλλά και διεθνώς ότι υπάρχει στη χώρα μας μια πανστρατιά, μια πραγματική εθνική συστράτευση. Ευχαριστώ Μακαριώτατε για την στάση σας, τον λόγο σας, την μετριοπάθεια σας και την βοήθειά σας", πρόσθεσε ο καθ.Βενιζέλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, σε σχετικό ερώτημα συνοδικού ιεράρχη με τις προβλέψεις του Εφαρμοστικού Νόμου του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος για τη διαχείριση και εκποίηση της ακίνητης περιουσίας ΝΠΔΔ από το Ταμείο που θα δημιουργηθεί για τον σκοπό αυτό, διευκρίνισε ότι αυτές δεν αφορούν τα αυτοδιοίκητα ΝΠΔΔ όπως είναι τα Πανεπιστημιακά και τα εκκλησιαστικά.
"Η συνάντηση ήταν ωφέλιμη και η συνεργασία πολύ εποικοδομητική. Όλοι οι Αρχιερείς έλαβαν τον λόγο. Δόθηκαν απαντήσεις σε θέματα ουσιαστικά που αποβλέπουν στην πρόοδο", δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.
"Η Εκκλησία πάντοτε σε αυτόν τον τόπο στάθηκε πλάι, αγωνίστηκε και έδωσε ό,τι μπορούσε. Και σε αυτήν την κρίσιμη ώρα δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά αλλά θα συνεχίσει την ίδια πορεία. ‘Ομως κάτω από ορισμένους όρους, όπως συζητήσαμε, όπως τα θελήσαμε και όπως θα το δούμε στην πράξη καθώς ο καιρός θα περνά", τόνισε ο κ.Ιερώνυμος.
H συνάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως και υπουργού Οικονομικών με τον Αρχιεπίσκοπο και τη ΔΙΣ ξεκίνησε περίπου στις 9:15 το πρωί και διήρκεσε περισσότερο από μια ώρα. Λίγο πριν ο καθ.Ευαγγελος Βενιζέλος είχε ολιγόλεπτη ιδιαίτερη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Στην αίθουσα της Ιεραρχίας, όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση, παρέστησαν επίσης ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Μάρκος Βασιλάκης, ο Πρόεδρος της ΕΚΥΟ, Μητροπολίτης Ελασσώνος Βασίλειος, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης και ο Νομικός Σύμβουλος της Ιεράς Συνόδου Θεόδωρος.
Δεν κρατάει κανείς τράγος την κοινωνία πίσω. Απλά οι πολιτικοί μας κ***ώνουν...Λογικό βέβαια όταν ο κάθε Άνθιμος μπορεί κράζοντας τον Βενιζέλο μια βδομάδα, να του αφαιρέσει χιλιάδες ψήφους από τις θρήσκες γιαγιάδες.....barbarosa wrote:Δήμευση της περιουσίας της εκκλησίας και βγαίνουμε από την κρίση αμέσως.
Έλεος πια με τους τράγους ως πότε θα κρατάνε την κοινωνία πίσω?
++gasparosoft wrote:Τα ζώα της εκκλησίας, μετά από τα τόσα δεινά που έχει τραβήξει εξαιτίας της η ανθρωπότητα τα τελευταία 1500 χρόνια, κάνουν ακόμα ό,τι θέλουν. Μετά από αυτό ο αντίχριστος λογικά δεν θα πειράξει την Ελλάδα. Είναι πολύ μπροστά οι πολιτικοί μας....
γιατί δε δοκιμάζει πόσα θα μαζέψει αν δεν δώσει μισθό σε κληρικούς? Αφού αυτοί έχουν βολέψει μέχρι και τα εγγόνια τους με σπίτια και περιουσίες. Μαζεύουν λεφτά από λειτουργίες (που κανονικά δεν θα έπρεπε να πληρώνονται για αυτό -- είναι ηθικό το ζήτημαemperormario wrote:Ασπίδα στους μισθούς των κληρικών από ΒενιζέλοΦέρεται μάλιστα να είπε ότι το ζήτημα είναι ηθικό και πως από ένα τέτοιο ενδεχόμενο το ποσό που θα εξοικονομούσε το Κράτος δεν θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό.
Καλά, ας λυθεί πρώτα η οικονομική κρίση και η κοινωνική, ηθική έπονται."Η Εκκλησία συμβάλει ήδη αποφασιστικά και είναι έτοιμη να συμβάλει ακόμη περισσότερο στην αντιμετώπιση και την υπέρβαση της κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική είναι και κοινωνική είναι και ηθική. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την εθνική μας ενότητα και την κοινωνική μας συνοχή άρα και ο λόγος και η πράξη της Εκκλησίας είναι καθοριστικής σημασίας.
Ε όχι και ό,τι μπορούσε... Καμιά offshore? Καμιά λιμνούλα (με τα ψάρια)? Κανά ακίνητο?"Η Εκκλησία πάντοτε σε αυτόν τον τόπο στάθηκε πλάι, αγωνίστηκε και έδωσε ό,τι μπορούσε. Και σε αυτήν την κρίσιμη ώρα δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά αλλά θα συνεχίσει την ίδια πορεία. ‘Ομως κάτω από ορισμένους όρους, όπως συζητήσαμε, όπως τα θελήσαμε και όπως θα το δούμε στην πράξη καθώς ο καιρός θα περνά", τόνισε ο κ.Ιερώνυμος.
Όταν τα τραγιά έχουν στην κατοχή τους ένα σημαντικό ποσοστό της γης της χώρας μας, συμπεριλαμβανομένων των καλύτερων φιλέτων τα οποία πήραν από τους κατακτητές μας και τα χρησιμοποιούν προς όφελος της συντεχνίας τους κάνουν μεγάλο κακό και πάνε πολύ πίσω την κοινωνία. Ο μεγαλύτερος φεουδάρχης στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι η εκκλησία και ως τέτοιος φυσικά και μπορεί και επηρεάζει τις αποφάσεις των πολιτικών όπως κάνουν και οι μεγαλοεπιχειρηματίες άλλωστε. Επίσης όταν συνειδητά μπλέκονται με την πρώτη ευκαιρία στα πολιτικά και δεν αφήνουν τον κόσμο να ελευθερωθεί από τα δεσμά τους φταίνε και παραφταίνε.nickpro wrote:Δεν κρατάει κανείς τράγος την κοινωνία πίσω. Απλά οι πολιτικοί μας κ***ώνουν...Λογικό βέβαια όταν ο κάθε Άνθιμος μπορεί κράζοντας τον Βενιζέλο μια βδομάδα, να του αφαιρέσει χιλιάδες ψήφους από τις θρήσκες γιαγιάδες.....
Συμπέρασμα...Δεν φταίει η εκκλισία ούτε ο αποχαυνομένος "πιστός"..Η έλλειψη πολιτικής βούλησης φταίει, όπως και για οτιδήποτε συμβαίνει στη χώρα τα τελευταία 25 χρόνια.
ΑμήνΣυνεπώς στο σύνολό της η εκκλησιαστική περιουσία πρέπει να ξεπερνά τα 5 τρις ευρώ δηλαδή δεκαπέντε φορές το ελληνικό χρέος!
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=296422 wrote: Δημοψηφίσματα χωρίς εφαρμογή!
Της ΕΛΕΝΗΣ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΗ
«Ναι», «Οχι» ή «λευκό» σε ένα ή και περισσότερα ερωτήματα είναι οι επιλογές που έχουν οι πολίτες στα δημοψηφίσματα που θα πραγματοποιηθούν στο μέλλον, χωρίς όμως η κρίση τους, στις περισσότερες των περιπτώσεων, να δεσμεύει την οποιαδήποτε κυβέρνηση.
Ο υπουργός Χ. Καστανίδης και ο υφυπουργός Π. Κουκουλόπουλος εξήγησαν πώς θα γίνονται τα κρατικά... γκάλοπ! Ο υπουργός Χ. Καστανίδης και ο υφυπουργός Π. Κουκουλόπουλος εξήγησαν πώς θα γίνονται τα κρατικά... γκάλοπ! «Ιδιότυπη κάλπη», θεσμό άμεσης δημοκρατίας και εργαλείο αναβάθμισης της έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας χαρακτήρισε χθες τα δημοψηφίσματα ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως αν και προβλέπεται δεκαετίες τώρα η δυνατότητα διενέργειας δημοψηφίσματος από το ελληνικό Σύνταγμα δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ και για κανένα θέμα, πλην ενός, το 1974, για τη μοναρχία.
Ο κ. Καστανίδης έδωσε χθες στη δημοσιότητα τις λεπτομέρειες υλοποίησης του πρώτου δημοψηφίσματος -το οποίο πολιτικοί αναλυτές τοποθετούν μέσα στο φθινόπωρο-και σήμερα δηλώνει «έτοιμος» με την εισήγηση του νομοσχεδίου στο υπουργικό συμβούλιο, την οποία θα ακολουθήσει ολιγοήμερη διαβούλευση κομμάτων, πολιτικών σχηματισμών και πολιτών.
Οι πολίτες-ψηφοφόροι θα κληθούν να απαντήσουν με ένα ναι ή όχι στο ερώτημα ή στα ερωτήματα που θα τεθούν σε δημοψήφισμα, όμως η ετυμηγορία τους δεν θα έχει δεσμευτικό χαρακτήρα για την κυβέρνηση. Εξαίρεση αποτελεί το δημοψήφισμα για ψηφισμένο νομοσχέδιο που έχει δεσμευτικό χαρακτήρα, αρκεί η συμμετοχή των πολιτών να είναι 50%.
Αναλυτικά προβλέπονται δύο τύποι δημοψηφισμάτων. Το πρώτο πραγματοποιείται με πρωτοβουλία κυβερνητική (του υπουργικού συμβουλίου) με ταυτόχρονη εισήγηση στη Βουλή και αφορά θέμα κρίσιμης εθνικής σημασίας (στον όρο αυτό συμπεριλαμβάνονται και ζητήματα σχετικά με την πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας). Απαιτείται επίσης η προσυπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αυτό το δημοψήφισμα δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα.
Ο δεύτερος τύπος δημοψηφίσματος πραγματοποιείται με πρωτοβουλία των 2/5 των βουλευτών που πρέπει να συγκεντρώσει την αποδοχή της ενισχυμένης πλειοψηφίας των 3/5 του συνόλου των βουλευτών της Βουλής, προκειμένου να γίνει αποδεκτή. Αφορά δημοψήφισμα για ψηφισμένο νομοσχέδιο που ρυθμίζει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα και τίθενται επιπροσθέτως συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια που είναι μέχρι να δημοσιευθεί το νομοσχέδιο στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως. Από τον όρο «σοβαρό κοινωνικό ζήτημα» εξαιρούνται τα δημοσιονομικά θέματα. Αυτού του είδους το δημοψήφισμα έχει δεσμευτικό χαρακτήρα για την κυβέρνηση και μπορεί να ανατρέψει τα όσα ορίζονται στο «ψηφισμένο νομοσχέδιο», το οποίο, δυνάμει του δημοψηφίσματος, τέθηκε υπό την κρίση των πολιτών.
Αναλυτικά, όσα προβλέπονται για τα δημοψηφίσματα στο νομοσχέδιο που προωθείται είναι:
* Δημοψηφίσματα μπορούν να γίνουν για κρίσιμα εθνικά θέματα, στα οποία δεν περιλαμβάνονται μόνον θέματα άμυνας ή εξωτερικής πολιτικής, αλλά και ζητήματα σχετικά με την πολιτική, κοινωνική και την οικονομική ζωή της χώρας.
* Στο δημοψήφισμα ψηφίζουν όλοι όσοι είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και βρίσκονται την ημέρα διεξαγωγής του στην Ελλάδα.
* Το ψηφοδέλτιο είναι ένα έντυπο, όπου αναφέρονται ένα ή περισσότερα ερωτήματα, όπως έχουν καθοριστεί με απαντήσεις που συνήθως απαιτούν κατάφαση ή άρνηση.
* Θεωρείται ότι επικρατεί η απάντηση που συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψηφοδελτίων.
* Αν κάποιος πολίτης δεν επιλέξει καμία απάντηση, η ψήφος του θεωρείται λευκή. Ταυτόχρονα θα δίδεται και λευκό ψηφοδέλτιο στους πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν στη διαδικασία, αλλά δεν θέλουν να πάρουν θέση στο ζήτημα.
* Τα λευκά ψηφοδέλτια δεν προσμετρώνται. Η πλειοψηφία των απόψεων καταμετράται, αφού αφαιρεθούν τα λευκά.
* Στην περίπτωση του δημοψηφίσματος με πρωτοβουλία του υπουργικού συμβουλίου, η ετυμηγορία του εκλογικού σώματος έχει ανάλογο πολιτικό βάρος, αλλά δεν είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση.
* Στην περίπτωση του δημοψηφίσματος για ψηφισμένο νομοσχέδιο μπορεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος να είναι δεσμευτικό, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει κατά 50% συμμετοχή των πολιτών στο δημοψήφισμα (επί των εγγεγραμμένων).