Φοιτητική άδεια
-
- Kilobyte level
- Academic status: Alumnus/a
Φοιτητική άδεια
Γεια σας παιδιά!Να ρωτήσω..Γνωρίζει κανείς λίγα πράγματα σχετικά με τις φοιτητικές άδειες..??Απο που παίρνουμε το χαρτί που θα μας υπογράψει ο καθηγητής..??Και ό,τι άλλο ξέρετε.....
- enum21
- Venus Former Team Member
Re: Φοιτητική άδεια
Από το θυρωρείο και στο υπογραφει ο επιτηρητής. Εσύ συμπληρώνεις τα στοιχεία σου, τι έτος είσαι, τμήμα, τι μάθημα έγραφες και για μετά πας στη γραμματεία (όταν ανοίξει) για σφραγίδα.
-
- Kilobyte level
Απ το θυρωρείο ε?Καλα που μου το πες...νόμιζα οτι έχουν οι καθηγητές μαζί τους..enum21 wrote:Από το θυρωρείο και στο υπογραφει ο επιτηρητής. Εσύ συμπληρώνεις τα στοιχεία σου, τι έτος είσαι, τμήμα, τι μάθημα έγραφες και για μετά πας στη γραμματεία (όταν ανοίξει) για σφραγίδα.
σε ευχαριστώ!!

- proskopos
- Wow! Terabyte level
Τι είναι η φοιτητική άδεια?
- crash_override
- Wow! Terabyte level
Είναι η άδεια που παίρνεις από την δουλειά σου ή από το στρατό για να δώσεις ένα μάθημα...
What to say man...what to say....
Να ρωτήσω κάτι..θέλω να πάρω βεβαίωση για φοιτητική άδεια..αλλα δεν εχω διαβάσει και δε θέλω να δώσω το μάθημα και να χάσω χρόνο μέχρι να περάσει τουλάχιστον μισή ώρα απ την ώρα που πάρουμε γραπτά..Μπορώ να ζητήσω απο καθηγητή να μου υπογράψει τη φοιτητική ώστε να φύγω πριν δώσει θέματα???Ή το αναφέρουν συνήθως εκείνοι...?
- sandra
- Wow! Terabyte level
Ρώτα αν και συνήθως όλοι υπογράφουν κατευθείαν και φεύγεις.
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
- Sreak
- Venus Project Founder
- Academic status: PhD
Δυστυχώς μάλλον θα πρέπει να περιμένεις. Το χαρτί στο υπογράφει ο επιτηρητής και όχι ο καθηγητής.
Η φυσιολογική διαδικασία είναι να περιμένεις τώρα αν καταφέρεις να το σκαπουλάρεις...
Η φυσιολογική διαδικασία είναι να περιμένεις τώρα αν καταφέρεις να το σκαπουλάρεις...

- para
- Wow! Terabyte level
Απλά θα πιάσεις τον καθηγητή πριν μοιράσουν κόλλες και θα τον ρωτήσεις αν μπορεί να σου κάνει αυτή την εξυπηρέτηση χωρίς να πάρεις κόλλα. Αν σου πει εντάξει δε νομίζω να έχουν πρόβλημα οι επιτηρητές να σου υπογράψουν το χαρτί.
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
Ρωτάω επειδή συνήθως οι καθηγητές λένε πριν μοιράσουν τις κόλλες ποιος εχει έρθει απλα για βεβαίωση..Αλλα μάλλον αυτο έχει να κάνει με το πόσο καλός και εξυπηρετικός είναι ο καθηγητής...Απλά θέλω να αποφύγω τη λευκή κόλλα και το χάσιμο χρόνου...xD
Θα ρωτήσω αν είναι..θενξ!
Θα ρωτήσω αν είναι..θενξ!
- crash_override
- Wow! Terabyte level
Πρόσεξε όμως. Μόλις τα μαζέψεις πρέπει να τα πας από την γραμματεία για να στα σφραγίσουν. Έτσι απλά δεν πιάνουν...
What to say man...what to say....
- Ganther
- Wow! Terabyte level
- Academic status: 3rd year
πρεπει να δωσεις λευκη κολα.
Εγω τουλαχιστον στις 10 βεβαιωσεις που πηρα, σε ολες εδωσα κολα. Κανονικα δνε μπορει να σου δωσει παρουσια αν δεν υπαρχει κολα με το ονομα σου. Το 99% το τηρουν αυτο προφανως, οποτε απλα φωναζουν ποιος ειναι για βεβαιωση, πας, γραφεις σε μια κολα το ονομα σου και φευγεις με τη βεαβαιωση.
Εγω τουλαχιστον στις 10 βεβαιωσεις που πηρα, σε ολες εδωσα κολα. Κανονικα δνε μπορει να σου δωσει παρουσια αν δεν υπαρχει κολα με το ονομα σου. Το 99% το τηρουν αυτο προφανως, οποτε απλα φωναζουν ποιος ειναι για βεβαιωση, πας, γραφεις σε μια κολα το ονομα σου και φευγεις με τη βεαβαιωση.
- sagwnias
- Gbyte level
Σε ενα μαθημα που εδινα ηθελε το παιδι να φυγει και του ελεγε ο επιτηρητης να περιμενει. Και λεει το παιδι: αμα βγαλω σκονακια θα με διωξετε;; χαχαχαχαχα!!! Θεος! Ο αλλος απλα γελασε...
- DrNio
- Mbyte level
- Academic status: N>4
Να ρωτήσω..έχει "δώσει" κανείς μάθημα που έχει περάσει μόνο και μόνο για να πάρει την φοιτητική άδεια ?
Έλα μην ντρέπεστε,πείτε.
Έλα μην ντρέπεστε,πείτε.
Everything that has a beginning has an end
- spirto82
- Kilobyte level
Εγώ. Δε ντρέπομαι. Έπαιρνα πολλά money!!

- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Υπαρχει καποια νομοθεσια που να προστατευει τον φοιτητη σε περιπτωση αρνησης χορηγησης αδειας? Μιλαω τυπικα παντα, ουσιαστικα σου λεει αν δεν σ'αρεσει τραβα στον ΟΑΕΔ.
- Gewitter
ultimate_aektzis wrote:Υπαρχει καποια νομοθεσια που να προστατευει τον φοιτητη σε περιπτωση αρνησης χορηγησης αδειας? Μιλαω τυπικα παντα, ουσιαστικα σου λεει αν δεν σ'αρεσει τραβα στον ΟΑΕΔ.
Έχω ακούσει ότι υπάρχει.Είναι παράνομο να μη σου δίνουν την άδεια εφόσον υπάρχει σχετικό χαρτί ότι δίνεις μάθημα.
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Ποιο χαρτι λες? Αυτο που παιρνω απο τον επιτηρητη? Για ρπιν ρωταω. Παω και λεω οτι πρεπει να δωσω ενα μαθημα και θα λειψω καποιες ωρες. Αν μου πει κατσε εκει που εισαι μπορω να τον γ@...ω?
- Gewitter
κάποια βεβαίωση ότι δίνεις το μάθημα από τη σχολή για τον εργοδότη σου υποθέτω...ultimate_aektzis wrote:Ποιο χαρτι λες? Αυτο που παιρνω απο τον επιτηρητη? Για ρπιν ρωταω. Παω και λεω οτι πρεπει να δωσω ενα μαθημα και θα λειψω καποιες ωρες. Αν μου πει κατσε εκει που εισαι μπορω να τον γ@...ω?
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
- spirto82
- Kilobyte level
ultimate_aektzis wrote:Ποιο χαρτι λες? Αυτο που παιρνω απο τον επιτηρητη? Για ρπιν ρωταω. Παω και λεω οτι πρεπει να δωσω ενα μαθημα και θα λειψω καποιες ωρες. Αν μου πει κατσε εκει που εισαι μπορω να τον γ@...ω?
Αν θυμάμαι καλά είναι υποχρεωμένος από το νόμο να σου δώσει άδεια. Ένας εργαζόμενος φοιτητής μπορεί να πάρει μέχρι 30 ημέρες φοιτητική άδεια μέσα σε ένα χρόνο, την οποία μετά πληρώνεται από τον ΟΑΕΔ. Τις βεβαιώσεις δεν τις καταθέτεις στον εργοδότη. Απλά τις παρουσιάζεις ή αν χρειαστεί δίνεις μία φωτοτυπία. Τις βεβαιώσεις τις καταθέτεις στον ΟΑΕΔ μαζί με ασφαλιστική ενημερότητα (θεωρημένη από το ΙΚΑ και τον εργοδότη) για να πληρωθείς. Δε συμφέρει κανέναν να πάρει λίγες ώρες άδεια. Γιατί εκείνη την ημέρα (αν είναι τυπικός ο εργοδότης) και σου κολλήσει ένσημο δε θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη βεβαίωση.
Καλό θα ήταν να γίνει μετά από συννενόηση : Δίνω αυτές τις μέρες και δε θα τα καταφέρω να έρθω. Αν χρειαστεί θα αναπληρώσω άλλη μέρα.
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Good news. 
Δηλαδη τα λεφτα τα παιρνω εγω απο τον ΟΑΕΔ ή η εταιρεια απο τον ΟΑΕΔ?

- enum21
Εσύ, αφού όταν καταθέσεις τα χαρτιά σου πρέπει ο εργοδότης να σου δώσει βεβαίωση ότι πήρες άδεια άνευ αποδοχών. Οπότε τα δικαιούσαι.ultimate_aektzis wrote:Good news.
Δες εδώ περισσότερα.