Java - swing - superscript
Java - swing - superscript
Αναρωτιέμαι αν υπάρχει δυνατότητα στην java 1.4.2 να γράψεις κάτι και να εμφανίζεται με μορφή δύναμης. Δηλ 5^2. Xωρίς κάποιο ΑΡΙ. Απλά με τις συν/σεις και τάξεις της java.
Για την ακρίβεια έχω ένα radiobutton και θέλω δίπλα να εμφανίζεται μία δύναμη. Γίνεται??
Ευχαριστώ!
Για την ακρίβεια έχω ένα radiobutton και θέλω δίπλα να εμφανίζεται μία δύναμη. Γίνεται??
Ευχαριστώ!
To παρακάτω απόσπασμα παρουσιάζει σε μια JTextPane αυτό που λέω παραπάνω:
Αυτό που ψάχνω είναι να εμφανίζεται στο 2^5 δίπλα σε ένα Checkbox.
Γίνεται κάτι τέτοιο?
Thanx anyway!
Code: Select all
import java.awt.*;
import javax.swing.*;
import javax.swing.text.*;
class test1 extends JFrame {
DefaultStyledDocument doc;
public test1() {
setSize(new Dimension(400,300));
setTitle("test1");
Container con = getContentPane();
con.setLayout( new BorderLayout() );
JTextPane editor = new JTextPane();
StyleContext sc = new StyleContext();
doc = new DefaultStyledDocument( sc );
Style st = sc.addStyle( null , null );
insrtString( "2" , st );
st = sc.addStyle( null , null );
StyleConstants.setSuperscript( st , true );
insrtString( "5" , st );
editor.setDocument( doc );
JScrollPane scroll = new JScrollPane( editor );
con.add( scroll , BorderLayout.CENTER );
setVisible(true);
}
protected void insrtString( String contents , Style st ) {
try {
doc.insertString( doc.getLength() , contents , st );
} catch ( BadLocationException e ) {
System.err.println("insrtString error: " + e );
}
}
static public void main(String[] args) {
new test1();
}
}
Γίνεται κάτι τέτοιο?
Thanx anyway!
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
Μπορέις να βάλεις δύο labels και το ένα να εμφανίζει την βάση και το άλλο τον εκθέτη. Το 2ο απλά θα εμφανίζεται λίγο πάνω και πιο δεξιά και θα έχει και μικρότερο font size.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
Βάλε κενό το label του checkbox και κόλλα δίπλα τα άλλα δύο labels. Με code κιόλας μπορείς να αυξομειώνεις τα μεγέθη τους ώστε να είναι πιο ρεαλιστικό και να μην το καταλαβαίνει ο user.semika wrote:Το σκέφτηκα και αυτό αλλά θέλω να είναι δίπλα σε checkbox! Δεν ξέρω αλλά έχω κολλήσει...
Κι εμένα η γνώμη μου είναι αυτή η πρόταση με το label που θα βρίσκεται μια γραμμή πιο πάνω όπως αυτή ορίζεται με το GridBagLayout και δεξιά και με μικρότερο size το label και η γραμματοσειρά, όπως είπε και ο HdkiLLeR. Στο συγκεκριμένο layout έχεις πάρα πολλές δυνατότητες. Αν θες οποιαδήποτε βοήθεια νομίζω ότι μπορώ να σε βοηθήσω.
Επίσης επειδή δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα fonts στη java μπορείς να χρησιμοποιήσεις html σαν text στο component σου αφού τα components της java υποστηρίζουν html.
Επίσης επειδή δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα fonts στη java μπορείς να χρησιμοποιήσεις html σαν text στο component σου αφού τα components της java υποστηρίζουν html.
Η τιμωρία του ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν, αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει.
Σω, Τζορτζ Μπέρναρντ
Σω, Τζορτζ Μπέρναρντ
Ερώτηση:
To παρακάτω εμφανίζει μια label με italic:
Υπάρχει κάτι αντίστοιχο για τα Checkbox?? ΓΙατί δεν το βρίσκω λογικό να μην παίζει..... Μήπως κάνω τπτ λάθος??
To παρακάτω εμφανίζει μια label με italic:
myLabel.setLabel("<html><I>Test</I></html>");
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
Δοκίμασε αυτό:semika wrote:Ερώτηση:
To παρακάτω εμφανίζει μια label με italic:Υπάρχει κάτι αντίστοιχο για τα Checkbox?? ΓΙατί δεν το βρίσκω λογικό να μην παίζει..... Μήπως κάνω τπτ λάθος??Code: Select all
myLabel.setLabel("<html><I>Test</I></html>");
myLabel.setLabel("<html><i>Test</i></html>");

Βασικά ρωτάω αν υπάρχει για Checkbox, γτ για JLabel είναι οκ.
δηλ κάνω
και αντί να εμφανίσει
Test
εμφανίζει
<html><i>Test</i></html>
δηλ κάνω
myCheckbox.setLabel("<html><i>Test</i></html>");
Test
εμφανίζει
<html><i>Test</i></html>
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
Ειλικρινά δεν ξέρω. Μπορείς να βάλεις το checkbox Και το label αυτού με ένα JLabel ώστε να μην έχεις κάποιο prob. Εγώ μόνο labels χρησιμοποιώ είναι τα πιο ευέλικτα.
- Einherjar
- Venus Project Founder
sorry που δεν απάντησα νωρίτερα!
μπορείς να χρησιμοποιήσεις unicode για να παραστήσεις ένα superscript (ή και ένα subscript κ.λ.π). π.χ. το superscript 5 είναι '\u00b5, το superscript 52 είναι \u00b5\u00b2
Η java υποστηρίζει unicode οπότε μπορείς να βάλεις κάτι τέτοιο σε οποιοδήποτε text field.
περισσότερα για τους unicode χαρακτήρες, εδώ και ειδικότερα για μαθηματικούς χαρακτήρες εδώ.
μπορείς να χρησιμοποιήσεις unicode για να παραστήσεις ένα superscript (ή και ένα subscript κ.λ.π). π.χ. το superscript 5 είναι '\u00b5, το superscript 52 είναι \u00b5\u00b2
Η java υποστηρίζει unicode οπότε μπορείς να βάλεις κάτι τέτοιο σε οποιοδήποτε text field.
περισσότερα για τους unicode χαρακτήρες, εδώ και ειδικότερα για μαθηματικούς χαρακτήρες εδώ.
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
Ομολογώ ότι σου βγάζω το καπέλο
!Πολύ καλό!Εδώ είναι και όλοι οι unicode με την δεκαεξαδική τους αντιστοιχία:
http://www.fileformat.info/info/unicode ... /index.htm
To ίδιο το πετύχαινεις και με html όπως έψαξα αλλά με την διαφορά ότι στην html δεν περιορίζεσαι τι θα βάλεις στη δύναμη δλδ μπορείς να βάλεις και γράμματα κλπ. Το tag είναι το <sup>...</sup>.

http://www.fileformat.info/info/unicode ... /index.htm
To ίδιο το πετύχαινεις και με html όπως έψαξα αλλά με την διαφορά ότι στην html δεν περιορίζεσαι τι θα βάλεις στη δύναμη δλδ μπορείς να βάλεις και γράμματα κλπ. Το tag είναι το <sup>...</sup>.
Η τιμωρία του ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν, αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει.
Σω, Τζορτζ Μπέρναρντ
Σω, Τζορτζ Μπέρναρντ